Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

JURNAL DE CAMPANIE

4400 de candidați în Ialomița! 15 tone de hârtie pentru 220 de mii de buletine de vot!

Alegeri locale 2012

4400 de candidați în Ialomița! 15 tone de hîrtie pentru 220 de mii de buletine de vot!

Ialomița se pregătește activ pentru alegeri. Pînă pe 10 iunie au mai rămas puțin peste 20 de zile. Conform datelor oferite de Biroul Electoral Județean, 19 partide și alianțe electorale vor arunca în luptă 4168 de candidați pentru consiliile locale și 249 de candidați pentru cele 66 de primării din Ialomița. Aceștia vor fi votați, teoretic, de 240304 alegători cu drept de vot, potrivit listelor electorale permanente publicate de Biroul Electoral Central. În principalele orașe ale județului lupta se dă între edili în funcție, candidați USL sau API. La alegerile din 10 iunie 2012 se vor folosi 15 tone de hîrtie și 1070 de ștampile de vot. Valoarea nominală a unui buletin de vot este de 0,37 lei. Prefectul Gigi Petre a declarat că autoritățile locale și județene vor veghea cu strictețe la respectarea legii. La începutul acestei săptămîni Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița a demarat campania «Votul ilegal înseamnă închisoare». Potrivit legii, nerespectarea reglementărilor impuse în acest sens se pedepsește cu închisoare între 1 și 5 ani.
Așadar, potrivit datelor centralizate de către Biroul Electoral Județean Ialomița, în cursa electorală pentru cîștigarea alegerilor locale s-au înscris 19 partide și alianțe electorale. Pe lîngă partidele consacrate, se numără trei alianțe ale romilor, Uniunea Social-Liberală, Partidul «Totul pentru Țară» sau Uniunea Democrată Maghiară din România. Cei mai mulți candidați îi are, surprinzător, Alianța pentru Ialomița, care oferă alegătorilor 866 de candidați la funcțiile de consilier local și primar. Pe locul doi se situează PNL cu 595 de candidați, iar pe locul 3 PSD cu 592 de candidați. La celălalt capăt al clasamentului, Partidul «Totul pentru Țară» oferă doar doi candidați, iar Uniunea Democrată a Maghiarilor din România, deși înscrisă pe listele electorale, nu propune nici măcar un candidat. Din păcate, din lipsă de spațiu editorial nu putem preciza nominal numele candidaților pentru funcția de primar în fiecare dintre cele 66 de localități din județ. Pînă la sfîrșitul săptămînii în curs, Independent va publica pe pagina on-line a publicației lista completă a acestora, precum și partidele din care provin.

15 tone de hîrtie pentru 220 de mii de buletine de vot!
Prefectura Ialomița se pregătește și ea pentru alegeri. În județ există 214 secții de votare care urmează să fie păzite de 134 de polițiști, 84 de jandarmi și 60 de angajați ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Procesul de tipărire a buletinelor de vot va fi demarat începînd cu 1 iunie 2012, după finalizarea procedurilor de verificare a lor.
Oficial, alegerile sînt sub control Vineri, 11 mai, în cadrul unei conferințe de presă, prefectul Gigi Petre a prezentat prima informare oficială legată de calendarul alegerilor locale. Potrivit declarațiilor sale, autoritățile locale și județene sînt pregătite pentru orice eventualitate și transmit ialomițenilor că se fac toate eforturile pentru ca alegerile să decurgă fără niciun fel de incident. «Este a treia oară cînd particip la supravegherea alegerilor locale în calitate de oficial al Prefecturii. Am și experiența și echipa necesară pentru a garanta că în Ialomița nu vor exista incidente care să perturbe bunul mers al alegerilor. În același timp, îi asigur pe toți cei interesați că urmărim cu mare atenție procesul electoral și că nu vom tolera nicio tentativă de fraudare în ziua alegerilor!» a declarat prefectul Gigi Petre. Pentru tipărirea buletinelor vor fi folosite 15 tone de hîrtie. Buletinele de vot vor fi tipărite de către Tipografia SA, singura firmă care a participat la licitație, la un preț de 0,37 lei per buletin. Buletinele de vot pentru candidații la consiliile locale și primar vor fi tipărite pe hîrtie format A4, iar cele pentru candidați la Consiliul Județean pe hîrtie format A5. Procesul de tipărire a buletinelor de vot va fi demarat începînd cu 1 iunie, după finalizarea procedurilor de verificare a lor. La nivelul județului Ialomița, din cele 214 secții de vot deschise pe 10 iunie, 135 vor fi supravegheate de către polițiști, 53 de către jandarmi și 36 de către angajații ISU.

18 Mai 2012, 16:45 (18110 vizualizări - 16 comentarii)

Citiți și:
Partidele locale raportează doar 10% din «încasări»
Ialomița administrativă rămîne neschimbată
Ialomița: Voturile candidatului PNL la Primăria Movilița au costat 800 lei. Marian Drăghici, cercetat în stare de libertate!

Comentariile cititorilor:


...:
(21 Mai 2012, 06:22)
"Valoarea nominală a unui buletin de vot este de 0,37 lei"
Sigur?
Nu cred ca toate buletinele sunt la fel ca sa poata costa la fel.
Donny:
(21 Mai 2012, 06:22)
Am vazut deunazi,lansarea candidatului U.S.L. pentru functia de primar,in speta Alexandru Stoica.Efectiv am ramas stupefiat de ceea ce vad la tv...o lansare groteasca,nesimtita vazand ce se face cu banul public.Un congres P.C.R. adaptat doar prin lozinci la zilele noastre,la U.S.L.(asteptam,ca din moment in moment sa prezideze si nea Nicu raposatu').Am vazut aplaudacii cu foamea in glanda,care pt.un mic si o bere aplaudau ca niste apucati.Am mai vazut un candidat ce se vrea primar,un fost ofiter al armatei romane(de care ar fi trebuit sa fim mandri) fara pic de onoare,de demnitate...fara coloana vertebrala,care statea plecat la 90 de grade in fata jupanului C.J.,o pozitie ce-mi aducea aminte de relatia stapan-sluga,mosier-argat,patron-angajat,print si cersetor ori presedinte C.J.-viceprimar(primar interimar).Parca eu vreau altceva pt.Slobozia.pt noi,pt mine....un primar fara stapan.Amin dragilor!!!
SORIN:
(21 Mai 2012, 05:25)
Cum am  am mai scris și cu altă ocazie, mișcarea legionară a avut și multe părți bune, fiind o mișcare naționalistă adevărată, cu credință în Dumnezeu, și în Conducător. Corneliu Zelea Codreanu a fost un conducător adevărat, nu un gargaragiu precum cei de azi. Chiar dacă azi, din cauza necunoașterii din partea multora dintre noi, mișcarea legionară nu are prea multe șanse,
sunt convins că, dacă în țara asta lucrurile vor merge din ce în ce mai rău, această mișcare va avea un cuvânt greu de spus în viitorul nu prea îndepărtat. Să dea Domnul!
dan buzdugan:
(20 Mai 2012, 09:14)
usl n-a putut propune un prefect in IL, asa cum la nivelul RO, un ministru al Invatamantului; asadar, cine voteaza candidatii usl e un mare dobitoc!
Ion:
(20 Mai 2012, 05:24)
E posibil sa nu avem cultura si educatia formate pentru buna intelegere a intentiilor pozitive a LEGIONARILOR. Votati cum va taie capul si interesul. Oricum, orice exaltare de acest gen e maladiva. Nu cred ca veti avea destui adepti pentru a resuscita miscarea legionara cu forta care-a avut-o odata. Desi sunt multi nebuni, unii chiar nebuni-sefi!
Iuli:
(19 Mai 2012, 20:40)
 Miscarea Legionara s-a manifestat intotdeauna pt. Statul de Drept; Legionarii s-au opus atat dictaturii carliste, cat si dictaturii antonesciene, suportand persecutii si fiind asasinati. Deasemenea legionarii au fost detinuti in lagarele naziste de la Dachau, Buchenwald, Rostok.
   Legionarii nu au fost incriminati de Tribunalul International de la Nurnberg.
   Legionarii au luptat impotriva comunismului, fiind exterminati si incarcerati.
    " Doar un comunist ar comenta negativ despre Miscarea Legionara".
eu:
(19 Mai 2012, 19:14)
Nu inteleg  de ce va este frica de acesti oamenii in acest secol ?probabil va este frica de trasul la raspundere a celor care au furat ,deturnat etc,banul public si o fac si in continuare .Se mai poate discuta astazi de criminali ,pogrom  si alte alea ?Oricum sunt sigur ca aceste masuri luate de acest partid vor fi luate cu discutii pasnice conform legale si fara violente
Sektor:
(19 Mai 2012, 18:38)
se vede la comentarii ca nu am scapat inca de comunisti sovietici, vin cu aberatii, minciuni si propaganda ieftina...de 70 de ani aceleasi mizerii si inca n-au invatat nimic
Sektor:
(19 Mai 2012, 18:37)
cititi ce schizofrenii scoate elsinumaiel: "Votati Legionarii ca vedeti voi pe dracu! PSD e ciuma rosie, nici vorba, dar cu criminalii legionari, ce facem?!"

asta se intampla daca am lasat tara sa fie condusa de comunisti si zdrentze
TpT:
(19 Mai 2012, 18:21)
Noi nu promitem ca va dam nimic.,
  Noi promitem sa facem Dreptate.. Sa facem ordine in administratia locala. Sa tragem la raspundere pe cei ce au utilizat necinstit banul public!
  Doamne ajuta !
Marian:
(19 Mai 2012, 18:08)
Lenin si Marx catalogheaza socialismul (PSD) drept o cale de tranzitie de la capitalism la comunism.
Singura solutie pt. salvarea Romaniei este cea legionara.
  Doamne ajuta!
elsinumaiel:
(19 Mai 2012, 16:38)
E grav! V-a luat Dumnezeu mintile! Votati Legionarii ca vedeti voi pe dracu! PSD e ciuma rosie, nici vorba, dar cu criminalii legionari, ce facem?!
Andrei:
(19 Mai 2012, 14:09)
Frate, decat sa votez PSD mai bine ii votez pe legionari, zau asa...ca de comunisti m-am saturat, ei conduc destinele judetului/orasului din `89 incoace si ne-au "capusat" de tot...
scaun la cap:
(19 Mai 2012, 13:49)
Totul Pentru Tara e legionari...pericol, inconstienta, exaltare prosteasca....NU e de noi, amaratii!
Marian:
(19 Mai 2012, 12:20)
 Exista si un nou discurs politic pe scena electorala ialomitena.
Partidul "Totul Pentru Tara"  nu promite nimic ci doar dreptate si corectitudine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 26 Aug 2019
201 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
0

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 26-30 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice în mai multe localități ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:55
(312 vizualizări - 0 comentarii)


Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Braconajul piscicol, în atenția polițiștilor ialomițeni

Peste 60 de sancțiuni contravenționale au aplicat polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Fetești și Secției 3 Poliție Rurală Stelnica, în cadrul unei ample acțiuni pe linia pisciculturii, combaterii ...[citește_toată_știrea]

23 August 2019, 15:10
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Accident între Movila și Fetești, patru victime

Miercuri, 21 august a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției Fetești au intervenit la un eveniment rutier produs pe DJ212, în afara municipiului Fetești, soldat cu rănirea a patru ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:15
(385 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Depistat la volanul unui autoturism radiat din circulație

Miercuri, 21 august a.c., polițiștii ialomițeni au întocmit dosare penale unor persoane bănuite de comiterea de infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice. Astfel, un bărbat, de 36 de ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:10
(362 vizualizări - 0 comentarii)


4

IPJ Ialomița: Acțiune împotriva «taximetriștilor-pirat»

Joi, 22 august a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au depistat în flagrant delict un bărbat, de 62 de ani, din localitatea Mărculești, în timp ce efectua transport neautorizat ...[citește_toată_știrea]

22 August 2019, 15:05
(370 vizualizări - 0 comentarii)


5

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 57 mii de lei, 6 permise reținute

Marți, 20 august a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune pe raza județului pentru creșterea gradului de disciplină și combaterea cauzelor generatoare de accidente, săvârșite cu implicarea bicicliștilor ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:40
(407 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți sau fără permise, la volan

Marți, 20 august a.c., în jurul orelor 18,00, polițiștii din cadrul Secției nr. 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat un bărbat, de 49 de ani, din Slobozia, în timp ce conducea un autoturism pe DN2A, în ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 13:20
(377 vizualizări - 0 comentarii)


APM Ialomița: Decizie de încetare a suspendării autorizației integrate de mediu pentru SC Clean Tech International SRL

Printr-un comunicat de presă, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița anunță că a emis în data de 20.08.2019 Decizia nr. 2 de încetare a suspendării Autorizației Integrate de Mediu nr. 1/17.03.2014 emisă ...[citește_toată_știrea]

21 August 2019, 12:25
(423 vizualizări - 2 comentarii)


8

Ialomița: Se întrerupe curentul electric

În intervalul 19-23 august a.c., orele 8,00-16,00, E-Distribuție Dobrogea SA anunță întreruperea alimentării cu energie electrică din cauza unor lucrări de reparații la rețelele electrice. Aceste lucrări ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:20
(580 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: Beți la volan

Polițiștii Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat în trafic un bărbat, de 56 de ani, din Rădulești, care conducea un autoturism pe drumul ce leagă Fierbinți-Târg de Rădulești în timp ce se afla ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:15
(440 vizualizări - 0 comentarii)


10

Bărbat din Coșereni, prins cu cuțitul la brâu

Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Rurală Coșereni, cu ocazia desfășurării de activități specifice pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor cu violență în zona barurilor și a discotecilor ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:10
(453 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Coșereni cuțit


Urmărit internațional, depistat de polițiștii ialomițeni

La data de 15 august a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 5 Poliție Rurală Jilavele au acționat pe raza județului pentru depistarea peroanelor urmărite, dispărute de la domiciliu sau care se sustrag ...[citește_toată_știrea]

20 August 2019, 08:05
(499 vizualizări - 0 comentarii)


12

Polițiștii din Ialomița caută un bărbat evadat din sediul Poliției Budești, județul Călărași

Polițiștii din Ialomița sunt în altertă, după ce un bărbat de 46 de ani, din județul Călărași, a evadat în cursul zilei de marți, 13 august 2019, din sediul Poliției Budești. Oamenii legii au instituit ...[citește_toată_știrea]

14 August 2019, 15:07
(1071 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 August 2019, 19:15


Slobozia: Cercetat pentru «violență în familie»

Luni, 12 august a.c., Poliția Municipiului Slobozia a fost sesizată de o femeie, de 39 de ani, din Slobozia, cu privire la faptul că ar fi fost agresată pe stradă de concubinul ei, un bărbat de 50 de ani ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 16:10
(930 vizualizări - 0 comentarii)


A fost înființată oficial Filiala PLUS Ialomița

Sâmbătă, 10 august 2019, în urma Convenției Județene PLUS Ialomița, care s-a desfășurat la Slobozia, a fost constituită oficial filiala PLUS Ialomița, alegându-se echipa de conducere a acesteia pentru următorii ...[citește_toată_știrea]

13 August 2019, 12:20
(1117 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 250000 de lei, 32 de permise reținute

În perioada 9-11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost angrenați în activități de menținere a ordinii și liniștii publice pe raza județului, precum și de prevenire și combatere a accidentelor rutiere ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:25
(1031 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cercetați pentru încălcarea ordinelor de protecție

Duminică, 11 august a.c., polițiștii ialomițeni au fost sesizați cu privire la încălcarea a două ordine de protecție. În primul caz, un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, a încălcat ordinul de protecție ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 14:20
(935 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Malu, Perieți și Lăcusteni

Un accident rutier s-a produs în localitatea Malu, evenimentul fiind înregistrat sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 22,00, când un pieton a fost acroșat de un autoturism. Victima, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:15
(1074 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii de vegetație la Slobozia și Fetești

Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit în data de sâmbătă, 10 august a.c., în jurul orelor 11,30, pe un teren viran din Slobozia, Cartier Bora. Pentru stingerea flăcărilor au acționat pompierii de la ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:10
(896 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Bătrână găsită moartă în propria locuință

Sprijinul pompierilor a fost solicitat în cursul nopții de duminică spre luni, 11/12 august 2019, puțin trecut de miezul nopții, pentru asigurarea accesului în apartamentul unei femei de 79 de ani, cunoscută ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 13:05
(1094 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: «Marți, 13! Ghinionul poate fi prevenit!»

Superstițiile din popor spun că, atunci când data de 13 (număr cu ghinion) coincide cu o zi de marți (ziua celor 3 ceasuri rele), aceasta se consideră a fi o zi cu adevărat  ghinionistă. Tocmai de ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:50
(969 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale pentru combaterea Pestei Porcine Africane

Pentru  prevenirea propagării Pestei Porcine Africane și în conformitate cu prevederi legale privind organizarea de acțiuni de control în trafic având ca obiectiv verificarea transporturilor de animale ...[citește_toată_știrea]

12 August 2019, 12:20
(965 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 August 2019, 19:10


anunț angajare

AMPA Agri Slobozia angajează
REPREZENTANT VÂNZĂRI
UTILAJE AGRICOLE

pentru zona Ialomița-Călărași
Relații la telefon 0723/251.698

9 August 2019, 16:35


Jilavele: Depistat la volanul unei mașini neînmatriculate

Joi, 8 iulie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit în trafic, pe raza localității Jilavele, pentru control, un autoturism condus de un bărbat, de 36 de ani, din Urziceni. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:20
(1189 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Lemne confiscate

Joi, 8 august a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Jilavele au depistat, pe raza localității Maia,  doi bărbați, de 42 de ani, din județul Prahova, în timp ce descărcau material lemnos în dreptul ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:15
(1163 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură «Naționali-Internaționali»

Centrul Național de Cultură a Romilor-Romano Kher anunță susținerea unei noi expoziții de pictură, «Naționali-Internaționali», semnată de Eugen Raportoru. Vernisajul expoziției va avea loc marți, 13 august ...[citește_toată_știrea]

9 August 2019, 15:10
(1162 vizualizări - 1 comentariu)


Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Incendiu de vegetație în apropiere de A2

Miercuri, 7 august a.c., în jurul orelor 14,00, un incendiu de vegetație a izbucnit pe terenul aflat în imediata vecinătatea a Autostrăzii A2, pe terasamentul căii ferate, respectiv la km 156 în direcția ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 15:40
(1143 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Urziceni: Razie de amploare a polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 7 august a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat o acțiune de amploare pe raza municipiului Urziceni, pentru depistarea și sancționarea faptelor antisociale. În cadrul activităților au fost ...[citește_toată_știrea]

8 August 2019, 10:50
(1219 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...