Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

O vioară într-un azil...

O vioară într-un azil...

Povestea vieții profesorului Ioniță Niță are un început fericit. Chiar dacă acum trupul dascălului este măcinat de boală, el a reușit să dezvăluie clipele în care a trăit la superlativ fiecare pas din existența sa. Momentele în care se afla în sala de clasă alături de elevii săi și cele în care el a reușit să învețe să facă vioara să prindă viața.

Salt în trecut...
Sînt aproape cinci ani de cînd ilustrul profesor de vioară al Liceului Pedagogic «Matei Basarab» din Slobozia, Ioniță Niță a părăsit spațiul public și a decis să își ducă restul zilelor în azilul de pe strada Lacului. Aici, bătrînul dascăl se simte cu adevărat liniștit. Spune că are parte de orice îi trebuie și că este vizitat în permanență de rudele sale. «Mă simt foarte bine aici. Toată lumea este atentă cu mine» susține unul din cei mai apreciați profesori ai județului. Pe chip i se citește dorința arzătoare de a evoca vremurile în care intra în sala de clasă, iar zecile de fețe zîmbitoare ale elevilor săi așteptau cu sufletul la gură să înceapă lecția de vioară. Aceea este perioada în care profesorul Niță a excelat și despre care bătrînului dascăl îi place foarte mult să vorbească. În camera unde profesorul a decis să stăm de vorbă se așterne liniștea. Preț de cîteva secunde, el își închide ochii. A fost nevoie să întrebăm doar... «Vă mai amintiți?...» pentru că imediat glasul său adaugă «cum era viața mea în trecut, vreți să spuneți? Vă lămuresc imediat...». Crezînd că încearcă să își aleagă vorbele, expresia feței sale se schimbă brusc, iar buzele subțiri încep să murmure șoptit, lucruri pe care doar sufletul său le putea auzi. Și cei 61 de ani de viață învie de sub pînza subțire a pleoapelor: «Eu am început să cînt la vioară de cînd aveam vreo 4 ani... Tatăl meu a fost cel care a ținut să învăț studiez acest instrument. Țin minte că făceam tot felul de exerciții pentru a avea o poziție a corpulului, asemenea unui violonist adevărat. Ca să fac acest lucru, tata îmi lega de grindă arcușul, iar eu trebuia să întind mîna după el...» își amintește profesorul cu vocea stinsă.

Tinerețe fără bătrînețe
Cu același voce, vorbește și despre momentele în care, la rîndul său, a purtat uniformă și aștepta cuminte în bancă să înceapă cursurile. A studiat vioara la cele mai apreciate școli de muzică din întreaga țară... Este vorba despre Liceul de Muzică «George  Enescu» de la București, iar pe vremea studenției a urmat cursurile Conservatorului. A ajuns la Slobozia în urma repartițiilor și a muncit din greu pentru a-și învăța elevii să mînuiască strunele viorilor. Mai bine de trei decenii a vegheat fiecare mînă care atingea arcușul. A participat la numeroase concursuri de muzică, iar prin talentul cu care și-a pregătit elevii numele său a primit ropote de aplauze. Unii dintre școlarii care au luat lecții de vioară de la maestrul Ioniță Niță nu au mers pe același drum, alții însă au dorit să îi calce pe urme și au ajuns la fel de cunoscuți. Chiar dacă profesorul nu și-i amintește pe toți, reușește însă să aleagă un nume. Este cel al cunoscutei soprane Mirela Bunoaica, a cărei voce a reușit să cucerească întreaga Europă.

Destine la indigo Dintre amintiri, cea mai dragă profesorului Ioniță Niță este cea legată de compozitorul Ionel Perlea. L-a cunoscut pe vremea cînd era încă elev la Liceul «George Enescu». Atunci a avut șansa să ia parte la  unul ultimele concerte de muzică clasică organizate sub bagheta marelui Ionel Perlea. «Era electrizant, deși era țintuit în scaunul cu rotile. Sub bagheta lui, orchestra a prins viață, iar muzica s-a scurs în noi. Nu-mi mai aduc aminte ce a dirjat, ce cînta orchestra... Am să țin minte însă cît voi trăi aplauzele și emoția care m-a însoțit zile în șir. Chiar și acum, după atîția ani! M-a făcut să uit că dirijează dintr-un scaun cu rotile» ne spune maestrul Ioniță, senin. Îl lăsăm țintuit în propriul lui scaun... Unul la fel, măcinat de rugină, cu roți cauciucate și triste. Un scaun cu rotile!

12 Martie 2012, 08:18 (12800 vizualizări - 14 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Gigi:
(1 Decembrie 2013, 18:30)
Intamplator am dat de acest articol,demulte ori mam gandit daca domn profesor mai traieste. A fost un adevarat talent a-l vioarei,am facut orele de muzica timp de 3 ani la scoala nr 7. Era un profesor adevarat isi iubea munca,ar fi pacat daca nu i s-ar aloca numelui sau o scoala ,gradinita,strada pentru ca datorita muncii sale multi au ajuns in orchestre. Roig daca cineva poate sa-mi confirme daca mai traieste domnu Nita Ionita sau de ce nu mai asteptam prin intermediul ziarului independent stiri despre dansul.
Cristin State:
(1 Octombrie 2012, 18:01)
Dl. Ionita mi-a fost profesor vreme de 3 ani la liceul Ionel Perlea, in Slobozia. N-am sa uit niciodata cursurile domieni sale si pasiunea cu care ne vorbea despre curente artistice manifestate in muzica, sau despre compozitori si lucrarile lor. Mai presus de orice am sa-mi amintesc intotdeauna cu emotie auditiile din orele de Istoria Muzicii.
Daca ar fi sa-l numesc pe cel care m-a invatat sa ascult muzica clasica, domnia sa este acela!

Va multumesc Domnule Profesor!
gogucaramida:
(17 Iunie 2012, 06:18)
Pacat ca multe valori ale Romaniei dispar din cotidian in negura uitarii iar leprele si "interlopii"ocupa primele pagini ale ziarelor si televiziunilor
siviu:
(16 Iunie 2012, 18:44)
Imi amintesc perfect imaginea lui...cand eram in liceu. Un om masiv, sau cel putin asa il vedeam eu, vesnic cu o carja in mana si cu mers usor schiopatat. Prin oras daca il vcedeam il recunoasteam de la spate. Tin minte ca vreo ora sau doua am facut cu el. ...dar ce ore.... m iau ramas si acum in minte. Ne punea muzica clasica si incerca sa ne faca sa intelegem ceea ce a vrut sa spuna compozitorul in cauza in opera respectiva... unii radeau de bietul om, dar rau faceau. Abia acum - si ABSOLUT INTAMPLATOR - am dat de articolul acesta si am aflat ca e la azil.....pacat. dar macar are parte de liniste, cand ia vioara in mana e in lumea lui, traieste cu adevarat muzica adevarata. muzica care de 400 de ani nu a murit. muzica care va trai vesnic
..:
(13 Martie 2012, 08:16)
Danuteee...esti dus mamica
SWK:
(13 Martie 2012, 07:50)
Danut fi mai explicit !!! din textul redactat nu se intelege nimic.
..:
(13 Martie 2012, 03:02)
arata mai bine de cand este la camin...cand era cu ultima sotie arata groaznic( mi-a fost prof la nr 3)
danut:
(13 Martie 2012, 02:37)
Eu l am avut profesor un trimestru ...in locul lui nenea Gica...La ora de muzica eu i am curatat covoarele(ala din sufragerie si mochetele).Nevasta lui era frumoasa si...buna...va zic IO ca doar am curatat cu ea covorul..de vreo patru ori...adica am developat(laba) dupa ce am vazut cum se freaca covorul...era frumoasa si buna ..doamna....stiu c a locuit langa scoala 3....l am vazut pe Ionita pe strada ca are probleme dupa accident cerebral...dar sa te paraseasca si familia...Probabil adevarul e la mijloc...Mie doamna chiar mi s a parut serioasa la cat de frumoasa si buna era!
PROFESOR:
(12 Martie 2012, 14:39)
Bine faceți, domnilor, că pe lângă parosici și băcănei și alți hoți, mai aduceți aminte de oameni adevărați! Ioniță Niță a fost un model de profesor, nu ca hahalerele de acum! Ce se mai certa cu bietul Nedelcu Gheorghe, pe teme profesionale! Erau simpatici, mai mare dragul să-i asculți, dar să-i și împaci că venea CÂNTAREA ROMÂNIEI și ei doi erau fala școlii! Că e la azilul din Slobozia, nu mă mir! Soția l-a părăsit cu cele două fete...Mai bine la azil decât cu Emilia!
felicitari!:
(12 Martie 2012, 14:13)
Mda, un articol bun si o dovada in plus ca acest ziar este cel mai bun de pe piata. Exista astfel de oameni si felicitari ziarului Independent ca ii promoveaza.
ciprian:
(12 Martie 2012, 14:04)
Ce frumos e scris.
CĂNTAREA:
(12 Martie 2012, 13:52)
Dl. IONIȚĂ era un coleg excepțional! L-am cunoscut la Școala 3, unde avea ore și dirija corul școlii...Avea două fete frumoase. A fost dedicat meseriei, foarte conștiicios și pregătit!
SORIN:
(12 Martie 2012, 10:19)
Corect, Ioniță Niță a fost unul din cei mai serioși profesori și dirijori pe care i-a avut Slobozia, chiar dacă mulți i-au contestat valoarea și competența profesională. Păcat că a ajuns la azil, dar, ce să faci, asta-i viața. L-am cunoscut și pe tatăl său, nea Alexe, unul dintre cei mai buni acordeoniști ai anilor '60-'80. Nu știu ce rude ar mai avea, mai ales după ce soția l-a părăsit, o femeie rea care, deși n-avea serviciu, se purta ca o țață ce și era, cheltuind banii profesorului. După ce n-a mai avut ce cheltui, l-a părăsit, sărac și bolnav. O ordinară! Știu că avea un băiat, Alex dacă nu mă-nșel, pe care îl "băgase" la liceul de arte, unde studia, probabil, clarinetul. N-am știut că profesorul e la azil. Promit să-l vizitez cât mai curând.
paul:
(12 Martie 2012, 08:33)
te felicit victore pentru acest articol

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
17 Ian 2021
251 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
Cosmbâmbești: 5 persoane au fost rănite într-un accident rutier

Cosmbâmbești: 5 persoane au fost rănite într-un accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit în ziua de sâmbătă, 16 ianuarie a.c., în localitatea Cosâmbești, pentru acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier, produs în urma impactului dintre două ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2021, 13:15
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbulești: 26 de persoane au fost amendate pentru că au participat la un priveghi, fără a respecta măsurile de protecție sanitară

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele s-au sesizat din oficiu, cu privire la apariția în spațiul public a unor imagini de la un priveghi ce a avut loc în seara de 13 ianuarie a ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2021, 12:48
(108 vizualizări - 0 comentarii)


E-Distribuție Dobrogea: Întreruperi programate ale furnizării energiei electrice

E-Distribuție Dobrogea informează faptul că, în perioada 18-22 ianuarie a.c., pe raza județului Ialomița vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice. Întreruperea curentului electric ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 15:40
(228 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: 3 mașini, implicate într-un accident rutier

Urziceni: 3 mașini, implicate într-un accident rutier

În ziua de vineri, 15 ianuarie a.c., pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație, în eveniment fiind implicate 3 autoturisme. În urma impactului dintre cele 3 mașini a rezultat rănirea ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 14:15
(194 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


ISU Ialomița: Recomandări privind utilizarea surselor de încălzire în zilele geroase

Potrivit unei informări a Administrației Naționale de Meteorologie, și în județul Ialomița se vor înregistra temperaturi foarte scăzute. Astfel, în intervalul 16-20 ianuarie 20201, pe parcursul nopților ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 14:10
(84 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 44 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 15 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7314, cu 44 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 13:50
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Luceafărul poeziei românești, cinstit la Catedrala Urziceni

Poetul național Mihai Eminescu spunea: «Biserica lui Mateiu Basarab și Varlaam, Maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei și unitatea etnică a poporului, ea care domnește puternică dincolo de granițele noastre și e azilul de mântuire națională în țări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credințele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână în mână cu sărăcia claselor lucrătoare, amenință toată clădirea măreață a civilizației creștine» ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 13:05
(77 vizualizări - 0 comentarii)


ENGIE Romania, o nouă ofertă de energie electrică

ENGIE România lansează o nouă ofertă de energie electrică, care se poate contracta simplu, on-line-ENGIE Star. În contextul eliminării, de la 1 ianuarie 2021, a prețurilor reglementate la energie ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 11:50
(183 vizualizări - 0 comentarii)


8

ITM Ialomița: Salariul de bază minim brut-2300 de lei

Conform HG nr. 4 din 13 ianuarie 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 40/13.01.2021 începând cu data de 13 ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 19:25
(74 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Țăndărei, surprins de radar cu 153 km/h. Nu avea permis de conducere!

În cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie 2021, în jurul orelor 17,00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DN2A-E60, un șofer ce se deplasa din direcția Slobozia către Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 15:40
(317 vizualizări - 1 comentariu)


Căzănești: Petrecere de logodnă, întreruptă de polițiști

82 de efective de poliție și poliție locală au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, pentru verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 15:25
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 28 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 14 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7270, cu 28 de cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 14:10
(170 vizualizări - 0 comentarii)


12

AJFP Ialomița: Noua Declarație unică 212

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili interesați că Declarația unică (D112) a fost modificată prin Ordinul președintelui ANAF nr. 14 din 7 ianuarie 2021 pentru aprobarea ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 12:35
(212 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC GREENFIBER INTERNATIONAL SA
PL URZICENI angajează personal
Vrei stabilitate? Seriozitate?
Atunci APLICĂ la compania noastră!
Suntem unul dintre cei mai mari
angajatori din Urziceni și angajăm următoarele categorii de personal:
• Electrician
• Stivuitorist
• Controlor calitate
• Mecanic întreținere
și reparații utilaje
• Operator chimist
• Muncitor necalificat

Oferim:
Contract individual de muncă,
salariu fix, tichete de masă, transport.

Ne puteți contacta
la telefon 0751/151.156
sau puteți depune CV-ul personal la
poarta societății din localitatea Urziceni,
DN2, Km 57,5
(fosta fabrică de ferite din Urziceni)

14 Ianuarie 2021, 12:10


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de peste 33000 de lei

Acțiunile preventive ale polițiștilor ialomițeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, desfășurate în ultimele 24 de ore, au condus la aplicarea a peste 130 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 15:05
(299 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Stadiul plăților în Campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă autorizarea plății regulare pentru Campania 2020, până la acest moment fiind autorizați la plată un număr de 760465 fermieri, reprezentând ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 14:05
(236 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 13 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7242, cu 22 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 13:55
(250 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 ianuarie 2021, termen limită pentru depunerea a 12 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 25 ianuarie 2021, este termenul limită de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 «Declarație ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 12:10
(234 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi de peste 113000 de lei

În intervalul 03.12.2020-07.01.2021, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a efectuat acțivități specifice pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare. Prin personalul ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 11:55
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Două autoturisme, implicate într-un accident

Slobozia: Două autoturisme, implicate într-un accident

Echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slobozia, cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD, au intervenit marți, 12 ianuarie a.c., în jurul orelor 21,30, în municipiul Slobozia la un accident ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 09:20
(246 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la o casă din Gheorghe Doja

Incendiu la o casă din Gheorghe Doja

Un incendiu s-a produs marți, 12 ianuarie 2021, în jurul orelor 16,10, la o casă din Gheorghe Doja. Pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit, militarii Detașamentului de Pompieri Slobozia au ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 09:15
(221 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Ianuarie 2021, 08:05


La Slobozia, incidența cazurilor de COVID-19 a crescut la 3,60/1000 de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență informează cu privire la faptul că rata incidenței cazurilor de COVID-19 a crescut la nivelul municipiului Slobozia la valoarea de 3,60/1000 de locuitori. ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 17:20
(240 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au verificat respectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat acțiuni prin care au verificat modul în care, la nivelul județului, sunt respectate măsurile de protecție sanitară, privind răspândirea noului ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 17:00
(261 vizualizări - 0 comentarii)


Făcăeni: Sancționat pentru că a încălcat măsura izolării la domiciliu

Un tânăr de 37 de ani, domiciliat în localitatea Făcăeni, a fost sancționat de către polițiști, acesta încălcând măsura izolării la domiciliu, impusă prin decizia Direcției de Sănătate Publică Ialomița ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 16:00
(258 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Dosar penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice

În seara zilei de luni, 11 ianuarie a.c., în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu, polițiștii din Țăndărei au oprit pentru un control de rutină mașina condusă de un bărbat, de 46 de ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 15:00
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 100 de kilograme de pește, transportate ilegal

Slobozia: 100 de kilograme de pește, transportate ilegal

Polițiștii de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au identificat în ziua de luni, 11 ianuarie a.c., un autoturism condus de un șofer în vârstă de 42 de ani, din Slobozia, având ca pasageri ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 14:00
(333 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 43 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 12 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7220, cu 43 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 13:40
(348 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: Accesează una dintre facilitățile fiscale și nu vei fi executat silit!

ANAF desfășoară o amplă campanie de informare a contribuabililor cu privire la măsurile fiscale a căror aplicabilitate a fost prelungită prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 226/2020. În acest sens ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2021, 16:20
(306 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Măsuri active destinate angajatorilor

În Monitorul Oficial nr. 1326/31.12.2020 a fost publicată Ordonanța de Urgență nr. 220/2020, privind aplicarea unor măsuri de protecție socială după 1 ianuarie 2021 în contextul răspândirii coronavirusului ...[citește_toată_știrea]

11 Ianuarie 2021, 15:50
(325 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Karim Benzema în Sorin Fuerea, noul director al ANIF Ialomița Cetatean în Consiliul Județean Ialomița pariază pe Alexandru Stoica și Rudolf Gradea vladut în Marian Neacșu a demisionat din Consiliul Local Slobozia Vizionar în Marian Neacșu a demisionat din Consiliul Local Slobozia cititor în Polițistul local agresor este cercetat penal Alegator în Consiliul Județean Ialomița pariază pe Alexandru Stoica și Rudolf Gradea Drumar în Consiliul Județean Ialomița pariază pe Alexandru Stoica și Rudolf Gradea Cadru medical în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» Navetist în Spitalul Slobozia va cheltui 13,9 milioane de lei pentru «creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19» Costin în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» Andra sarbu în Marian Neacșu a demisionat din Consiliul Local Slobozia Maria în Polițistul local agresor este cercetat penal Citoyen în Polițistul local agresor este cercetat penal Tataia Petrea în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» Gigi în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» Dreptate! în Angajații Spitalului Slobozia cer «sporuri salariale» și «condiții decente de muncă» @ Ana în Polițistul local agresor este cercetat penal Cetățean de la bloc în Polițistul local agresor este cercetat penal Ana în Polițistul local agresor este cercetat penal Ana în Polițistul local agresor este cercetat penal
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...