Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Întâlnire de «gradul III» la Salonul Anual de Carte

Nimeni nu e profet în județul lui Moraru

Întâlnire de «gradul III» la Salonul Anual de Carte

Desfășurat pe parcursul lunii octombrie 2017, Salonul Anual de Carte a culminat joi, 26 octombrie a.c., cu lansarea concomitentă a unui volum de poezie «Colierul din bomboane de colivă», semnat de Mircea Dinescu, și a unui roman, «Era Iudelor», semnat de scriitorul Mihai Vișoiu. Savoarea manifestării a fost însă întreruptă de vizita Președintelui Moraru, întâiul descălecător al județului.

În umbra lui Dinescu Dinescu e de neoprit. Vorbește de la 12 trecute fix! Când intră primarul Adrian Mocioniu tocmai recită o poezie. «(...)Despre dragostea noastră delirantă ar fi scris în Scânteia Popescu Dumnezeu/ Tu ți-ai fi scos sticluța de whisky din port-jartieră/Ți-aș fi cerut pe loc cotizația (...)». Primarul Adrian Mocioniu e discret și bine-crescut. Se oprește la ușă... Dinescu nu îl vede, nici nu-l cunoaște! Dar bibliotecara, da! Sare ca arsă să-l prezinte, dar nu poate. Dinescu e în plină formă. Până și Mihai Vișoiu tace în fața lui. Și asta chiar e o performanță! Bibliotecara se scuză înnebunită din priviri. Primarul face un semn autoritar. Se face iar liniște... Un trepăduș aduce de nicăieri un scaun cu spătar. Primarul îl refuză și scaunul rămâne stingher, în fața a zeci de oameni care stau în picioare. Dar nu mai contează. Primarului îi place poezia, râde cu gura până la urechi. El e tânăr, nu ca Dinescu care trăiește din amintiri: «(...) La coadă la Lenin, tată/Mă îndrăgosti de-o fată/ce parșiv mausoleu/ Era fată de liceu/ Și frumoasă, și lăptoasă/Și fugită de acasă (...)».

Mare e grădina Ta, Doamne! La 12,55 intră în scenă Președintele. Președintele e ca Darth Vader. Transformă rumoarea în tăcere... Dinescu continuă să vorbească... Președintele e autoritar și hotărât. Intră! Dinescu e surprins, îl recunoaște vag... I se suflă. Înțelege cine e! În spatele Președintelui, primarul așteaptă cuminte să dea și el mâna cu Dinescu. «Iată cât de mare e e setea politicienilor de cultură!» încearcă Dinescu să salveze situația. Președintele se scuză la urechea acestuia că nu poate rămâne... E Cod Roșu de Administrație... Îi oferă cadou un CD cu imagini din județ: «Ialomița pentru totdeauna». Dinescu nu înțelege... Iar când înțelege, nu-i pasă. Moaca Președintelui îi amintește de un prim secretar de pe vremea ailaltă... Nu se sfiește să o spună, dar delicat, într-o povestioară cu tâlc. Președintele ratează morala! Sau poate că a înțeles-o și nu are încotro. Sala însă aplaudă furtunos. Președintele nu intră în pământ. Salivează și împarte fără jenă aplauzele cu Dinescu. Are un soi de reflex al lui Pavlov la aplauze... Pleacă la fel cum a venit. Chipul lui e ca o mască. În urma lui, rumoarea crește. Slavă Domnului că nu are pelerină!

2 Noiembrie 2017, 17:35 (5700 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
Octombrie, luna cărților la Slobozia. S-a redeschis «Salonul Anual de Carte»
Slobozia: Salonul Anual de Carte, la a XXII-a ediție
Slobozia: Mircea Dinescu și «Poezia pe sticlă»

Comentariile cititorilor:


Jana:
(13 Noiembrie 2017, 22:13)
Unde esti Jan Cheptea sa-i mai zici vreo doua lu Dinescu? Bomboana asta de pe coliva face pe interesantul peste tot doar ca sa scoata bani. Bibliotecara, proasta ca de obicei. N-are prestanta. Se ia dupa ofilita aia de langa ea dar nu-i iese. Moraru, n-a reusit Ciuperca sa se puna bine cu Dinescu si crezi ca poti tu? Muschii nu sunt suficienti. La tigaie cu ei!
Concurent:
(4 Noiembrie 2017, 20:17)
Pe TvR-1 , sâmbăta are loc o emisiune concurs intitulată „Vedeta populară ”, Se acordă note de către juriu, se dau probe practice . Oameni cu studii de specialitate , dar și interpreți  consacrați fac parte din juriu. Grigore Leșe, Elize Stan, Constantin Eceanu, Laura Lavric, și hodoronc tronc marele specialist , cântăreț pe la Didileaua Sloboziei, Mircea Dinescu.  Tupeu fără margini să stai și să comentezi cu  aberații și gestică de bucătar, alături de Grigore Leșe pentru bani nu este nicio rușine. Bucătar, scriitor, poet,  comunist, dizident, comentator politic,Cațavencu, Play cu boi, Nelu santinelu, căprar la Cotroceni, viticultor, crescător de rațe ,oi și capre și mai nou muzician. Fără simț muzical, acuratețea interpretării, ritmul, ambitusul, urechea muzicală, frazarea , fără rușine comenteză  și Leșe pe sub pălărie mustăcește .Te pui cu revoluționarul. ? Banii să iasă. Mai adaugă niște zeamă de varză și două măsline și gata , avem taraf la cârciuma „Lacrimi și sfinți „.
Kiril:
(3 Noiembrie 2017, 23:51)
Dinescu... Marele poet intre bucătari... Marele bucătar intre poeți...Si politician intre bucătari și poeți. Acru de la vinul pe care l produce...
ARHIVAR:
(3 Noiembrie 2017, 20:56)
Și am să-i dau din traista mea merinde
Și rănile în râu am să le spăl,
Să cad cu pieptul roșu de cuvinte
Și peste ochi arzând un roșu văl 

Ce mult îi plăcea dizidentului culoarea roșie, ce bine era să fii student la Ștefan Gheorghiu , pe salariu de Lucrător cu munca politică, căci astfel scria pe legitimație și în cartea de muncă. Iată dovada  : poezie apărută în 1973 sub titlul „Balada turnului cu diamante” în culegerea „Dimineți , editată de Comitetul de cultură și educație socialistă Ialomița. Când a venit Marin Preda  la Slobozia l-a rugat în genunchi pe Glodeanu să-l lase să meargă la el acasă, să nu-l invite la cantina partidului, că are vodcă și de toate de la mama lui de la E-!4. Glodeanu a cedat  și astfel a reușit cu ceva alcool să intre pe sub pielea lui Mon Cher, și astfel s-a putut afirma , publicând pe ici colo. Avem în arhive multe lucruri care demonstrază șmecheria cu tata- lăcătuș și mama femeie de seviciu la Alimentara. Minte , alături de alt dizident, Stelian Tănase, fost director la Ecran Club al UTC . 
E -14:
(3 Noiembrie 2017, 19:59)
  Acest, „Fă-te că lucrezi, Mirceo ”, când dizident, când bucătar cu mâinile prin păr și-apoi pe cârnați, ne fraierește. Crede că nu știm cine era mama lui, Tova Aurelia de la E 14- secretara de partid pe organizația ICSAAP -alimentare și tatăl , secretar de partid la Industria locală, părinții fiului , absolvent de Ștefan Gheorgiu, cu soră  căsătorită cu băiatul fostului prim secretar Tănase. Glodeanu  și alții aveau de la el toate cărțile cu dedicații de comunist. Ne îmbârligă, dar îl știe lumea ce a fost și este. Comentați că a venit Moraru să-l vadă , păi e normal a venit să vadă un fost comunist  provenit dintr-o familie de comuniști. În arhive există poezia „ Grâu păzit de maci „ și alte roșii. Așa că nu-l mai cocoloșiți. 
unul:
(3 Noiembrie 2017, 19:24)
 Adevarul este ca Dinescu nu ar fi trebuit intrerupt....pentru nimeni...dar asa e la noi...Dinescu e Dinescu, are ce  povesti,  oamenii venisera sa-l vada  pe el, nu pe unii din politica....macar Mocioniu a avut bun simt....despre restul....ce sa mai vorbim...Asa se intampla cand posturile de conducere sunt ocupate  de politic!!! Daca nu esti membru Psd nu ai nicio sansa sa fii ...manager!
ADRIANA:
(3 Noiembrie 2017, 14:00)
@ADRIANA nu sunt eu! Coincidență sau lașitate.
Fetești:
(3 Noiembrie 2017, 13:00)
Dl. Mihai Vișoiu știe ce și cum să vorbească! Un intelectual cu talent! Adevărat om cu carte, de formație umanistă enciclopedică. Să fie sănătos, l-a eclipsat pe Dinescu, hahaleră oportunistă!
Justiția:
(3 Noiembrie 2017, 12:53)
Doaaaamne! Lipsește Codrin! Unde este Dencă? Cum de a pierdut această ocazie de a-și arăta mușchii? Mai este Dencă, ori ,,fostul”...?
ADRIANA:
(3 Noiembrie 2017, 11:49)
Nu era bibliotecara, fratilor,!Directorul bibliotecii. Managerul

gigel:
(2 Noiembrie 2017, 20:57)
Doamne, cu ce inculti ne-am pricopsit la conducere! Le citesti gaunosenia in privirile tampe! Sa va fie de bine, alegatorilor PSD...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Luni 22 Apr 2024
97 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Aprilie 2024, 19:25


Accident rutier la Gura Ialomiței

Joi, 18 aprilie a.c., două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs în comuna Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autocamioane ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:10
(592 vizualizări - 0 comentarii)


Ciulnița: Două victime, în urma unui accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit joi, 18 aprilie a.c., la un accident rutier produs în comuna Ciulnița, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Au fost alocate de ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:00
(590 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 18 aprilie a.c., pompierii din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 09:40
(526 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Modificări aduse impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștința contribuabililor interesați că, prin prin  OUG nr. 31/2024, au fost aduse modificări Codului Fiscal care au vizat, printre ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 15:15
(558 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 17 aprilie-26 iunie 2024 inclusiv, se depun Cereri de plată pentru anul 2024 aferente ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 11:55
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

16 Aprilie 2024, 18:10


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 4,72 milioane de lei în martie 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat în luna martie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de 4,72 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate autocompensări ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2024, 10:30
(1117 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Vineri, 12 aprilie a.c., în jurul orei 9,40, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu produs pe ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:55
(775 vizualizări - 0 comentarii)


Sărbătorile Pascale, în atenția DSVSA Ialomița

Pentru perioada ce urmează, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a adoptat mai multe măsuri specifice, precum intensificarea controalelor, dar și asigurarea permanenței la sediul ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:40
(575 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în zona Popasului Chirana

Accident în zona Popasului Chirana

În seara zilei de duminică, 14 aprilie a.c., în jurul orelor 18,30, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru gestionarea unei ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:10
(895 vizualizări - 0 comentarii)


Șarpe de peste un metru, capturat de jandarmii ialomițeni din bucătăria unui bărbat din Stejaru

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., jandarmii ialomițeni au fost solicitați să intervină în satul Stejaru, ca urmare a unei sesizări prin apelul 112 din partea unui bărbat care semnala faptul că î ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2024, 12:20
(743 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 117,17 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna martie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 117,17 milioane ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 12:50
(743 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA

Contul meu RAJA

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil MyRAJA ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 11:05
(744 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înregistrarea fiscală a profesiilor libere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 10:40
(535 vizualizări - 0 comentarii)


 Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

În cursul lunii martie a acestui an, la Baza de Expunere Muzeală și Cercetare Arheologică «Orașul de Floci», experții în restaurare din cadrul Muzeului Județean Ialomița au readus ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 09:50
(1634 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a prezidat ședința de instruire cu privire la Alegerile Locale și Europarlamentare din 9 iunie 2024. În cadrul ședinței ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:40
(585 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Intervenție în zona Fetești Gară/Fetești!

În vederea executării lucrărilor de racordare a noii conducte la sistemul centralizat de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din zona Fetești Gară/Fetești ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:15
(695 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Combaterea infracțiunilor piscicole

Polițiștii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 11:35
(583 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gura Ialomiței

Pompierii din Fetești au intervenit la un accident rutier produs în Fetești, în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane pasagere. În sprijin a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:15
(695 vizualizări - 0 comentarii)


Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Marți, 9 aprilie a.c., în jurul orelor 15,20, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:05
(519 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:25
(730 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști

Luni, 8 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:15
(646 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au acționat în ultimele 24 de ore folosind sistemul mobil de scanare eficient și rapid prin intermediul aplicației eDAC privind verificarea documentelor de identitate. Acțiunea ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:10
(266 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Serviciul Call Center

RAJA Constanța: Serviciul Call Center

Serviciul de Call Center pus la dispoziție de RAJA Constanța vine în întâmpinarea tuturor nevoilor particulare ale clientului. Serviciul funcționează sub forma unui robot telefonic ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 10:25
(501 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist accidentat la Gheorghe Lazăr

Pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism și un biciclist. Evenimentul s-a produs la Gheorghe Lazăr, după acordarea primului ajutor la locul ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2024, 09:40
(856 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Axintele și Amara

Incendii la Axintele și Amara

Sâmbătă, 6 aprilie a.c., în jurul orei 08,00, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2024, 09:25
(576 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: La volan, fără permis de conducere

Joi, 4 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 41 de ani, ambii din comuna Bărbulești, în timp ce conduceau autovehicule ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 14:20
(724 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 25 mii de lei aplicate de polițiști

Joi, 4 aprilie 2024, polițiștii ialomițeni au efectuat o acțiune cu forțe mărite, în intervalul orar 14,00-17,00, în localitățile Bărbulești, Jilavele și Dridu, pentru menținerea ordinii ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 14:10
(983 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 10:40
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Giany în Centru comercial în orașul Țăndărei Eugenia în Slobozia continuă investițiile edilitare în infrastructură dreptate! în Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean! Rasvan Stan în Centru comercial în orașul Țăndărei Curiosul în Poiana: Peste 4 milioane de lei pentru distrugerea insulei formată în albia râului Ialomița Curiosul în Poligonul Poliției Locale Slobozia va deveni «civil» Nico în Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean! Locuitor în Centru comercial în orașul Țăndărei Ion în Centru comercial în orașul Țăndărei Boss în Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean! Fals în Centru comercial în orașul Țăndărei abc în Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean! Spaguta în Centru comercial în orașul Țăndărei Gigel în Centru comercial în orașul Țăndărei Ion în Ciulnița: Beat la volan a intrat în gardul unei case Mary în PSD pariază pe Valentin Moraru la Amara Fostu în Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean! Mary în Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean! Ghe.Lazar în Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean! Gicu în Peste 170 de beneficiari la Cantina Socială Slobozia

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...