Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

Se întâmplă în Ialomița

«Bonusuri de lux» pentru implementarea proiectelor europene

bonus: Studiu de caz la Primăria Slobozia: 111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»

Pe lângă fondurile alocate pentru realizarea proiectelor, Uniunea Europeană plătește oameni care să asigure succesul investițiilor. Aceștia fac parte din organisme specializate numite «echipe de implementare». Pentru mulți dintre cei intră în componența acestor echipe tot ceea ce contează sunt sporurile pe care le primesc în plus la salarii... Iar în administrația publică din Ialomița există zeci de angajați care suprave­ghează pe banii Uniunii Europene implementarea proiectelor. La Consiliul Județean Ialomița, de exemplu, președintele Victor Moraru, împreună cu vicepre­șe­dinții Ionel Gae și Cătălin Grigore, sunt manageri în 6 din cele 11 proiecte cu finanțare europeană pe care instituția le derulează. Această respon­sabilitate le-a adus un spor de 20% la indemnizațiile primite. De asemenea, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este una dintre instituțiile publice ai cărei reprezentanți sunt remunerați în calitate de manageri de proiect. Iar exemplele pot continua...

Un exemplu pentru funcționari În ultimii 6 ani, instituțiile publice din Ialomița au implementat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană. Chiar dacă cifra nu este îmbucurătoare, pentru mulți funcționari puținele proiecte au însemnat bani în plus la salarii. Toate acestea deoarece angajații respectivelor instituții au devenit membri ai «echipelor de implementare». Potrivit regulilor impuse de la Bruxelles, orice entitate care dorește să atragă bani europeni prin intermediul unui proiect trebuie să suprave­gheze modul în care proiectul se derulează cu ajutorul unor «echipe de implementare». Valoarea sumelor diferă de la un angajat la altul și de la gradul de responsabilitate pe care îl are fiecare membru al acestei echipe. În administrația din Ialomița, cele mai multe proiecte cu finanțare europeană au fost inițiate de Consiliul Județean Ialomița. Instituția are 11 astfel de investiții, multe dintre ele vizând proiecte de infrastructură și reabilitare a monumentelor istorice, a căror valoare depășește 70 milioane de lei. 6 dintre aceste proiecte sunt coordonate chiar de către șefii instituției, președintele Victor Moraru și vicepreședinții Ionel Gae și Cătălin Grigore. Conform unui răspuns oficial al Consiliului Județean Ialomița, din 2018, veniturile salariale ale celor trei oficiali s-au majorat cu 20% datorită implicării acestora în implementarea proiectelor cu finanțare europeană. Potrivit declarațiilor sale de avere, Victor Moraru, președintele Consiliului Județean Ialomița, și-a majorat salariul de la 80 mii de lei/an (2018), la 147 mii de lei/an (2019). Acesta este manager în 3 proiecte europene care vizează modernizarea a două drumuri județene și construcția unui adăpost pentru pescarii din Giurgeni. Iată cum explică implicarea sa în calitate de manager al acestor proiecte: «Nu este obligatoriu ca managerul de proiect să fie și conducătorul instituției... Eu am încercat la Consiliul Județean să implic cât mai mulți colegi în implementarea proiectelor pe fonduri europene, pentru că cel mai important este să rămână oameni pregătiți aici. În primul rând, am ales să fiu mana­ger pentru că trebuia să le demonstrez co­legilor mei, la momentul la care am luat această decizie de a accesa fonduri euro­pene instituția aceasta era paralizată de teamă... Toată lumea fugea de răspundere pentru că veneam după reținerea preșe­dintelui, după ce șapte, opt colegi au fost cercetați... Și-am zis ca primele riscuri să mi le asum chiar eu! Și am preferat pur și simplu pentru că trebuia să dau eu exemplu că nu-mi este teamă de accesarea fondurilor europene! Eu aveam experiență pentru că am fost manager de proiect în majoritatea proiectelor care s-au derulat la Amara...». Cel mai avansat proiect dintre cele pe care președintele Moraru le coordonează este «Modernizarea Drumului Județean 302», celelalte două fiind în faza de precontractare.

Explicații încurcate Vicepreședinții Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore și Ionel Gae, sunt managerii proiectelor ce vizează reabilitarea unor monumente istorice și a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Fără a avea experiență în ceea ce privește accesarea fondurilor europene, ambii au beneficiat de un plus de 20% la salariu datorită funcției de manager de proiect. Înainte de a avea și această responsabilitate, venitul anual al celor doi vicepreședinți a fost de 80 mii de lei (2018). După ce au devenit manageri de proiect, indemnizația pe care aceștia o primesc a ajuns la 131 mii de lei/an (2019). Datele cu privire la veniturile încasate de Ionel Gae și Cătălin Grigore se regăsesc în declarațiile de avere înregistrate la nivelul instituției. Pentru că era în concediu de odihnă, Cătălin Grigore nu a putut să explice care este rolul său în calitate de manager de proiect. În schimb, colegul său, Ionel Gae a precizat, într-un mod laconic, care sunt responsabilitățile sale în această funcție: «Managerul de proiect are mai multe lucruri de făcut... El trebuie să coordoneze întreaga echipă! Ne întâlnim, dezbatem situația la zi... Chiar nu stăm, suntem foarte implicați în ceea ce privește acti­vitățile din cadrul proiectelor! Sunt importante pentru noi și mai ales pentru cetățenii județului Ialomița...». Ionel Gae este managerul proiectului privind mo­dernizarea bazei arheologice de la Orașul de Floci, care încă se află într-o fază incipientă în ceea ce privește implementarea. De asemenea, pe lângă șefii instituției, Larisa Mihai, administratorul public al Consiliului Județean Ialomița, este manager într-unul dintre proiectele cu finanțare europeană demarate de Consiliul Județean Ialomița. Aceasta coordonează activitățile în cadrul proiectului ce vizează reabilitarea Bisericii de Lemn «Sfântul Nicolae», din zona Muzeului Național al Agriculturii. În funcție de timpul de lucru acordat activității de coordonare, aceasta primește un spor salarial cuprins între 10% și 50%. Aceeași moda­litate de calcul se aplică și în cazul celorlalți funcționari publici, membri ai «echipelor de implementare». În funcție de veniturile pe care le încasează dar și de orele lucrate, un calcul aproximativ, arată că aceștia primesc sporuri salariale ce pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 2500 de lei lunar. (M. SOFRONIE)

Ai carte, ai parte... de bani europeni!
Nu doar reprezentanții administrației județene primesc bonusuri din partea Uniunii Europene în calitate de ma­nageri ai proiectelor pe care le coordonează. Luminița Barcari, fosta șefă a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, împreună cu Steluța Mitrea, inspectorul școlar general adjunct încă în funcție, sunt manageri în cadrul a două proiecte europene al căror beneficiar este Inspectoratul Școlar Județean Ialomița. Activitatea acestora este remunerată în funcție de orele pe care le prestează, ajungând să încaseze venituri de până la aproximativ 10 mii de lei pe lună. Estimativ, valoarea proiectelor pe care Luminița Barcari și Steluța Mitrea le coordonează în calitate de manageri de proiect este de 10 mi­lioane de lei.

Studiu de caz la Primăria Slobozia
111 mii de lei pentru 28 de «specialiști în anticorupție»
În luna august 2018, Slobozia a demarat proiectul «Măsuri integrate de prevenire a corupției la nivelul autorităților și instituțiilor publice din Municipiul Slobozia». Ajuns la final, proiectul a generat apariția a 28 de «specialiști în anticorupție». Proiectul transformă funcționarii Primăriei Slobozia în abonați la banii Uniunii Europene. Echipa de implementare, condusă de directorul economic Adrian Trifan, a beneficiat de un buget de 111 mii de lei. Cât despre oportunitatea proiectului, managerul Adrian Trifan explică faptul că efectele implementării lui se vor vedea în timp. «Eu în calitate de manager de proiect am coordonat întreaga echipă. Este un proiect important, iar efectele lui se vor vedea în timp... O să vă lămuriți și dumneavoastră, și oamenii care vin în contact cu funcționarii noștri!» a explicat Adrian Trifan.
Ficțiuni administrative Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat creșterea transparenței actului administrativ și implementarea unor mecanisme și măsuri de combatere a corupției la ni­velul municipiului Slobozia. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 și s-a desfășurat pe parcursul unui an. Vineri, 2 august a.c., a avut loc ședința finală de evaluare a rezultatelor proiectului. Potrivit infor­mațiilor prezentate, în acest moment 3 aleși locali și 25 de funcționari publici din cadrul instituției au devenit «spe­cialiști în anticorupție». Ei au fost instruiți să respecte și să aplice unitar «normele, meca­nismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă». Cei 28 de «spe­cialiști» ai Primăriei Slobozia au obligația să disemineze cunoștințele asimilate în alte 5 instituții publice din Ialomița.
Realitatea e a noastră În decursul anului scurs de la demararea proiectului, Primăria Slobozia s-a remarcat printr-o serie întreagă de scandaluri publice în care a fost implicată. Reamintim, în treacăt, autorizațiile de construire ilegală pentru statuia lui Mihai Viteazu, sporurile pentru controlul fiscal periodic acordate ilegal, falsul și uzul de fals în cazul reclamantului Grigore Corneliu din Slobozia... Sigur, toate acestea (n.red.: și câte altele, despre care nu vom auzi niciodată!) nu sunt fapte de corupție. Dar sunt dovezi indirecte că administrația Mocioniu este la ani lumină de «normele, mecanismele și procedurile în materie de etică și integritate administrativă», iar cei 287293,20 lei, cât repre­zintă valoarea proiectului, au fost cheltuiți inutil.

19 August 2019, 08:40 (6666 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Ialomița, cel mai scăzut grad de absorbție al fondurilor europene
Administrația ialomițeană a accesat fonduri europene în valoare de 658 milioane de lei
Ialomița, pe ultimul loc la absorbția fondurilor europene
Administrația din Ialomița a realizat doar 90 de proiecte cu finanțare europeană
GAL «Dunărea de Jos», campioana implementării fondurilor europene în Ialomița

Comentariile cititorilor:


Om:
(26 August 2019, 11:51)
Bani să curgă in buzunarele hoților! Nu se mai satură. Oare vor plăti aici pe Pământ sau așteptăm viața de apoi? Posibil, pe Pământ peste zeci de ani, cine-i mai apucă..,
Fetești:
(25 August 2019, 08:57)
Dați-o jos pe Barcari de pe zid! Vrea și ea....ca omu normal.....
Gabi:
(25 August 2019, 08:54)
@un român. Dacă va exista și la românii din Ialomița așa lege, ar rămâne toate școlile fără cadre; de la portar, la director! De cazat, se vor găsi pușcării. Rămân clădirile fostelor școli....
aplaudacul:
(23 August 2019, 14:04)
cei care ii lingusiti pe domnii din poza si care considerati ca merita banii astia va rog sa scrieti aici ce proiecte cu finantare europeana s-au finalizat si pentru care a fost legal sa incaseze sporurile!
eu nu cunosc niciun proiect de anvergura finalizat pe bani europeni, care sa fie si util si functional.
Treaba asta cu frica, cu puscaria, lasati-o jos ca macane! Daca ar fi corecti, cu licitatii corecte, fara firme de casa si comisioane, poate nu le-ar mai fi frica de puscarie. Daca esti corect si legist nu are de ce sa-ti fie frica! (de exemplu: sa ai liceenta de functionare la autobuze, nu sa le pui in circulatie fara si apoi sa ne spui ca legea trebuie citita in spiritul ei, nu in litera ei- primarul de la slobozia). 
De acord cu bonusurile de implementare a proiectelor, dar dupa realizarea lor, atunci cand se vad beneficiile acestor proiecte transformate in investitii. Si ar trebui sa le ia functionarii aia care muncesc efectiv, nu sefii care doar pun rezolutia pe dosar si toata munca o face palmasul, nu seful. In cazul in care merge ceva prost "seful" imediat se disculpa si arunca vina pe functionar, ba ca e incompetent, ba ca a intarziat cu depunerea proiectului 2 minute, dupa un an de munca la dosar...
Recompensa pentru aceasta categorie de demnitari?? simplu: functia pentru care au candidat si au fost alesi! doar de aia ne-au aburit sa-i alegem! ca vor face si vor drege. Oricum incaseaza salariu de aproape 150 milioane lunar (timp de 4 ani).
slobozean:
(23 August 2019, 08:23)
Daca prin implementarea acestor proiecte nu se creeaza locuri de munca , atunci vax. Bani doldora pentru echipa de proiect ca s-a spetit. La ce s-a spetit ? Banii sa fie cheltuiti pentru lucruri de un real folos  nu bazaconii. Felicitari celor care au facut intradevar investitii durabile! 
@consulttant:
(23 August 2019, 08:21)
Răpciugile scriu ca sunt sume mari alocate acestor sporuri,fiindca esti angajat deja si platit pentru ce profesezi.La puscarie se ajunge daca nu se respecta termenii si conditiile.Ai tu senzatia,"consultantule"ca intra cineva in puscarie pentru subtetana?Ori pentru alte proiecte finantate UE/cu banii returnati?Esti rău ,tâmpit si veninos.Aceste sporuri reprezinta voalat recompensa presedintelui pentru aplaudaci si lingai ca tine.Este plin judetul de proiecte ratate si este goala puscaria pentru asemenea fapte.Se ciordeste mult sub diverse forme.In 2018_2019,iubitorul de iepe,prăsitorul a reusit aceasta găselnită.Spor de reusita la proiect.Este egal cu bani dati doar pentru forma de salut matinala"Consultantule",cu putina ambitie ai reusi sa te exprimi corect si la 40 ani,poate primesti un spor de educatie de la prezident, daca pui mana putin pe carte.Sumt bani multi,nemunciti si te incadrezi pentru spor.Esti needucat,gălăgios,guraliv,trebuie doar sa iti scri numele /prenumele din CI la comentarii.Succes!
Consultant:
(23 August 2019, 00:01)
Alo!! Retardatilor!In toata lumea civilizată performanta se plătește!Era mai bine cand nu se ansorbea niciun euro?Cine dracu va mai înțelege rapciugilor! Sunteti prosti si rau intenționați! Daca voi ati risca sa ajungeți la puscarie, ce ati face dacă ați mai avea si un salariu de c...t? Ati mai face proiecte europene pentru populația din acest județ?
Pentru "un analist":
(22 August 2019, 08:52)
Bai rebutule al societatii , din cauza ca exista specii ca voi in tara asta nu o vom lua intr o directie buna , nu acceptam sa avem proiecte sa prosperam din cauza ca unii ia un procent pt ca e manager de proiect ! Mai bine sa nu avem proiecte nu? Ca respectivii sa nu mai ia nu stiu cat la suta ... e vaide capul vostru !
Gicuță:
(22 August 2019, 08:26)
Se pot Furadanul din fondurile EU? Nu pot să cred. Aici trebuie tot justificat! Să i bage la pușcărie! Posibil, pestevreo 20 de ani după judecată...
Un roman:
(22 August 2019, 08:24)
Un roman profesor universitar în China pentru spaga 80 dolari a primit 3 ani de pușcărie . Dacă iese la munca manca . Așa legi trebuie adoptate și respectate Problmea este ca de va fi așa unde îi vom caza ?
@horia:
(22 August 2019, 08:00)
E scris acolo,cu greseli.Este nevoie de justitie cu reprezentanti,nu cu momai.A scris omul.Norocul nostru ca ai sesizat greseli si ai scris corect(?!?!?).Dar de ce se acorda bonificatii daca proiectele aprobate au fost esecuri?
Jhon:
(22 August 2019, 03:20)
Bă, v-ati umplut de fapte penale cu fondurile astea, putini au știut să nu încalce legea, restul numai falsuri si înșelăciuni, câți or scăpa pe afară și câți în pușcărie, om vedea.
Horia:
(21 August 2019, 18:22)
@pă sistem...,De teorie suntem scărbiți!! Care-i soluția pentru boala prostiei generalizate? Care-i relevanța gargarei tale (cu greșeli!)? Mulți vorbește, puțini face! Lasă-ne!
Pă sistem. Democratic.:
(21 August 2019, 08:12)
Slobozia,Ialomita.Dupa 30 ani de guvernare.Cine soldatul? Care-i imparatul?Orasul este distrus,prafuit,circulatia rutiera a primit sensuri unice dar fara sosele corect executate.Orasul a primit apa rece dar nu potabila.S-a sapat o parcare subtetana dar fara drept de parcare.Avem sala de spectacol cu geomwtrie variabila dar fara vedete si spectatori.In oras s-a construit un cartier pentru tineri,acum se vand locurile,se retrag fiindca in 10 ani nu s-a reusit sistematizarea zonei.Acum se fac strazi si utilitati.Dupa 10 ani.Partidul de guvernamant si primarii au umilit si batjocorit populatia ialomiteana.Bani au fost cheltuiti anual,cu derapaje financiare mari dar nu avem vinovati.Nu pod rutier.Nu sosele de 30 ani(Amara-Grivita).Prostimea insa voteaza pentru un dans,o bere,un mic si-o bricheta.Cu recompense si bonusuri de succes pentru apropiatii politici.Cu ZERO,7% reusita,incapabilii primesc bonusuri.Justitie avem dar fara reprezentanti,puscarii detinem dar cu putini vinovati.Traiasca partidul!
Cineva:
(20 August 2019, 11:42)
ROMANI TREZIȚIVĂ AVEM NEVOIE DE OAMENI CINSTIȚI ȘI CURAȚI ÎN POLITICA CĂRORA SA LE PESE ȘI DE ULTIMUL BĂNUȚ AL CONTRIBUABILULUI ? TOȚI CEI CE SUNT LA CONDUCERE POLITIC SA PLECE CU TOT CU SOȚI AMANTE CU PUPINCURISTI CU NEPOȚI DE NEPOȚI CU NEPOȚI DE CUMETRI CU TOATĂ RASA DE LIPITORI .ÎNCĂ SPER CA NE MAI PUTEM FACE BINE DACĂ OPERAM ȘI ARUNCAM TOT BALASTUL ĂSTA PUTUROS ȘI SFIDATOR.ROMÂNIA TREZEȘTE DOAR DUMNEZEU MĂ TINE CU NOI !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 01 Feb 2023
221 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 412 413

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

31 Ianuarie 2023, 18:40


Instituția Prefectului Ialomița: Prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an

Instituția Prefectului Ialomița: Prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an

Marți, 31 ianuarie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a prezidat ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. «Pentru că este prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an vreau să vă transmit un mesaj cu privire la prioritățile instituționale de care să țineți seama. Vă rog, în primul rând să aveți grijă de cerințele și solicitările cetățenilor. Apoi, îngrijiți-vă și de colegii dumneavoastră, de subordonații cu care faceți echipă. Faceți front comun în rezolvarea tuturor atribuțiilor pe care le aveți. Dincolo de aceste aspecte, vă rog să îi și înțelegeți atunci când au o problemă personală, găsiți împreună soluții pentru rezolvarea problemelor de orice natură ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 13:15
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Poliția Rutieră Ialomița: Călători ținuți în picioare în microbuz. Șoferul, amendat de polițiști!

Poliția Rutieră Ialomița: Călători ținuți în picioare în microbuz. Șoferul, amendat de polițiști!

În cadrul unui filtru pe DN2C, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, marți, 31 ianuarie a.c., un microbuz ce efectua transport rutier de persoane peste limita numărului de locuri înscris ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 12:30
(259 vizualizări - 1 comentariu)


3
Slobozia: Cisternă încărcată cu motorină, răsturnată în șanț

Slobozia: Cisternă încărcată cu motorină, răsturnată în șanț

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit marți, 31 ianuarie a.c., la un accident rutier produs la ieșire din municipiul Slobozia, în apropiere de Combinatul Chimic, în care au fost implicate o cisternă ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 12:00
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Dealer de droguri, arestat preventiv

Joi, 26 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Ialomița au documentat activitatea infracțională a unei persoane ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2023, 16:30
(501 vizualizări - 0 comentarii)


5
 Slobozia: Apartament cuprins de flăcări

Slobozia: Apartament cuprins de flăcări

Pompierii din Slobozia au intervenit duminică, 29 ianuarie a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat la parterul unui bloc din oraș. La fața locului s-a deplasat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2023, 11:30
(613 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Două victime în urma unui accident rutier

Amara: Două victime în urma unui accident rutier

Două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au intervenit sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în cazul un accident rutier, produs pe raza orașului Amara, în care au fost implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 18:40
(626 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara accident


7
Alexeni: S-a răsturnat cu mașina în șanț

Alexeni: S-a răsturnat cu mașina în șanț

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în localitatea Alexeni s-a produs un accident rutier. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul unui automobil a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 11:15
(614 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Alexeni accident


Ialomița: Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile județene și naționale din județul Ialomița. Totodată, polițiștii informează ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 10:00
(524 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Descinderi ale polițiștilor la hoții de energie electrică

Vineri, 27 ianuarie a.c., 42 de polițiști din structurile de Ordine Publică, Poliție Rutieră, Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2023, 14:40
(748 vizualizări - 3 comentarii)


Ialomița: Traficul rutier, dat peste cap din cauza vremii nefavorabile

Ialomița: Traficul rutier, dat peste cap din cauza vremii nefavorabile

Codul Galben de viscol și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie și pentru județul Ialomița, dă peste cap circulația rutieră pe unele drumuri naționale și județene. Astfel, potrivit unei ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2023, 12:10
(638 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Amara

Incendiu la o casă din Amara

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit joi, 26 ianuarie a.c., pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Amara. Pentru misiune au fost mobilizate 3 autospeciale ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 18:30
(969 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara incendiu


Sfântu Gheorghe: Braconieri prinși în flagrant de polițiști

Sfântu Gheorghe: Braconieri prinși în flagrant de polițiști

Miercuri, 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat în flagrant delict, în apropierea unei bălți private din comuna Sfântu Gheorghe, patru bărbați din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 16:00
(912 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 30 ianuarie 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 30 ianuarie 2023, este termenul limită de depunere pentru Formularul 394-«Declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național» ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:40
(680 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului

Ialomița: Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului și pentru județul Ialomița. Atenționarea intră în vigoare ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:30
(809 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În decembrie 2022, valoarea sumelor rambursate din TVA a fost de 12,70 milioane de lei

Administrația Județeana Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat, în luna decembrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 12,70 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:00
(656 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Accidente rutiere pe șoselele din județ, în minivacanța dedicată Zilei Unirii Principatelor

Ialomița: Accidente rutiere pe șoselele din județ, în minivacanța dedicată Zilei Unirii Principatelor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița a dat publicității un bilanț al evenimentelor rutiere produse pe șoselele județului în minivacanța dedicată Zilei Unirii ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 10:00
(606 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Locuință cuprinsă de flăcări

Duminică, 22 ianuarie a.c., pompierii din Urziceni au fost solicitați să intervină la un incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean, din localitatea Alexeni. Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 09:11
(515 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 90,23 milioane de lei la bugetul general consolidat, în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna decembrie a anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 90,23 milioane de lei, cu ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 08:10
(699 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 25 ianuarie 2023, orele 23,00-26 ianuarie 2023, ora 5,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de alimentare ...[citește_toată_știrea]

24 Ianuarie 2023, 10:40
(723 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Copil de 2 ani, dispărut de acasă, găsit pe câmp de un polițist și un jandarm

Țăndărei: Copil de 2 ani, dispărut de acasă, găsit pe câmp de un polițist și un jandarm

Un copil de 2 ani, dispărut de acasă, a fost găsit de un jandarm și un polițist pe un câmp de la marginea orașului Țăndărei. Apelul la 112 a fost făcut vineri, 20 ianuarie 2023. Cea care a sesizat dispariția ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2023, 17:15
(1167 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Miercuri, 25 ianuarie 2023, termenul de comunicare a pro-ratei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, în conformitate cu prevederile art. 300, alin. (9) din Legea nr. 227/2015, art. 300, alin. (9) și a OUG nr. 7/2017, persoanele ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 10:40
(1384 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 25 ianuarie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabillor că miercuri, 25 ianuarie 2023, este termenul de depunere a unor declarații fiscale, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 10:30
(1377 vizualizări - 0 comentarii)


Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață...

Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață...

Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață în dimineața zilei de vineri, 20 ianuarie 2023, la vârsta de 76 de ani. A fost managerul Spitalului Slobozia pentru mai multe perioade ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 08:20
(10576 vizualizări - 8 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor RAJA în data de 24 ianuarie 2023, «Ziua Unirii Principatelor Române»

Marți, 24 ianuarie 2023, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise. Pentru efectuarea plăților, abonații pot folosi serviciile online, precum ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2023, 11:30
(1729 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor devine opțional

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 16/2022, începând cu data de 1 ianuarie 2023, impozitul pe veniturile ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2023, 11:00
(1583 vizualizări - 0 comentarii)


Consiliul Județean Ialomița: Proiectul de buget pentru 2023, în dezbatere publică

Consiliul Județean Ialomița organizează joi, 19 ianuarie a.c., o dezbatere publică privind proiectul de buget pentru anul 2023. Evenimentul se va desfășura la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2023, 12:40
(1518 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Precizări referitoare la fiscalizarea bacșișului

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că prin Legea nr. 376/2022 s-a modificat și s-a completat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999, privind obligația ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2023, 11:10
(1234 vizualizări - 1 comentariu)


Roșiori: Incendiu la o casă din cauza unei lumânări

Roșiori: Incendiu la o casă din cauza unei lumânări

În dimineața zilei de sâmbătă, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 8,00, pompierii din Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2023, 12:40
(1530 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


AJFP Ialomița: Au fost aprobate Normele de venit anuale valabile în 2023

La sediile Administrației Județene a Finanțelor Publice din Slobozia, precum și la cele ale Serviciilor Fiscale din Urziceni și Fetești, a fost afișată Decizia nr. 4447 referitoare la aprobarea Normelor ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2023, 11:20
(1650 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 412 413
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...