Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Între controlul asupra partidului și revenirea lui Marian Neacșu

Disoluția PSD Ialomița (II)

Între controlul asupra partidului și revenirea lui Marian Neacșu

Rezultatele finale ale Alegerilor Prezi­dențiale reconfi­gurează prioritățile politice ale liderilor social-democrați ialomițeni. Obligat să conserve o poziție electorală inferioară, președintele PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel adoptă tactici defensive. Mai mult, la PSD Ialomița se așteaptă reveniri spectaculoase, Marian Neacșu dorindu-și reîntoarcerea «acasă». De asemenea, (re)candidatura lui Victor Moraru la șefia Consiliului Județean Ialomița sau chiar candidatura senatorului Marian Pavel la președinția Consiliului Județean reprezintă variante de lucru ale PSD Ialomița pentru Alegerile Locale din 2020... La fel cum nomina­lizările deputatului Ștefan Mușoiu sau ale fostului secretar de stat Alexandru Potor drept candidați la Primăria Sloboziei constituie soluții demne de luat în seamă.

Moraru, te iubim! De o bună perioadă de timp, Victor Moraru, din fondurile Consiliului Județean Ialomița, plătește excesiv și exclusiv pentru imaginea sa publică. Fie pe rețelele de socia­lizare, fie în paginile oficiosului instituției-«Ialomița Ta», fie la televiziuni de internet obscure, Victor Moraru își întețește apa­ri­țiile costisitoare. Actualul președinte al Con­si­liului Județean Ialomița investește exorbitant bani publici în propria imagine, anunțarea candidaturii sale pentru un nou mandat la șefia Consiliului Județean Ialomița fiind doar o chestiune de timp. Mai mult, zvonul că Marian Neacșu, coordonator al PRO România și fost președinte al PSD Ialomița, se va întoarce «acasă», amplifică scenariul de mai sus... Dată fiind apropierea dintre cei doi, eventuala revenire a lui Marian Neacșu în cadrul PSD Ialomița îl va elimina pe Marian Pavel, actualul președinte ales al PSD Ialomița declarând public că este dispus să-i cedeze funcția lui Neacșu...

Neacșu revine? Potrivit speculațiilor, înfrângerea usturătoare a Vioricăi Dăncilă în Turul II al Alegerilor Prezidențiale deschide calea accederii spre funcția de președinte interimar al Partidului Social Democrat pentru actualul președinte al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Este cunoscută apropierea dintre Ciolacu și Marian Neacșu, fostul lider al PSD Ialomița și actual lider al PRO România. Istoria recentă atestă această apropiere în condițiile în care Neacșu a beneficiat de sprijinul necondiționat al social-democraților «coordonați» de Marcel Ciolacu la momentul preluării de către Neacșu a funcției de vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Reglementarea în domeniul Energiei (ANRE). Mai mult, coroborând cu informațiile conform cărora și fostul premier Mihai Tudose și-ar căuta reîntoarcerea către «casa» PSD, revenirea lui Neacșu pare mai mult decât posibilă.

Marian Pavel, înlăturat Eventuala revenire a lui Marian Neacșu în cadrul Organizației PSD Ialomița pare a fi fost facilitată chiar de declarațiile actua­lului președinte al social-democraților ialomițeni, senatorul Marian Pavel. Acesta, în anumite conjuncturi, ar fi vorbit despre o renunțare la funcție în condițiile reîntoarcerii în PSD a lui Marian Neacșu, fiind chiar de acord cu organizarea unei Conferințe de Alegeri în acest sens. Mai mult, în prezent, senatorul Marian Pavel pare resemnat în ceea ce privește o eventuală revenire în cadrul PSD Ialomița a lui Marian Neacșu: «Niciodată n-am spus ceva rău de Marian Neacșu... Sigur, el a făcut campanie pentru PRO România! Dar nu mă deranjează... Și eu aș fi făcut la fel dacă mă înscriam în alt partid!». Cu toate acestea, reîntoarcerea lui Marian Neacșu ar fi începutul sfârșitului pentru cariera politică a senatorului Marian Pavel, controlul asupra Organizației PSD Ialomița urmând a fi pierdut imediat ce Marian Neacșu pășește în sediul de partid.

Frământări social-democrate O întrebare legitimă se regăsește pe buzele tuturor social-democraților ialomițeni. Aceasta se referă la motivele revenirii lui Marian Neacșu în condițiile în care Neacșu a fost exclus din PSD și, în același timp, l-a urmat pe Victor Ponta la PRO România. Poate cel mai consistent răspuns privitor la reîntoarcerea în Partidul Social Democrat al lui Marian Neacșu este ocuparea de către acesta a unei poziții eligibile pentru Camera Deputaților la Alegerile Parlamentare de anul viitor, Neacșu ispășind perioada de «penitență» impusă de sentința de condamnare. Marian Neacșu își dorește un nou mandat de deputat, iar condițiile procentuale oferite de actuala formațiune unde activează, PRO România, nu îi pot satisface dorința... Însă, dacă o astfel de revenire s-ar produce, reconfigurarea listelor pentru poziții eligibile la social-democrați ar conduce la scoaterea din schema parlamentară a actualilor deputați Pop și Mușoiu, dornici la rându-le de obținerea unor noi mandate. Și dacă în ceea ce-l privește pe parlamentarul Andrei Pop nominalizarea eligibilă a acestuia pentru un viitor mandat pare rezolvată la momentul revenirii lui Marian Neacșu, referitor la deputatul Mușoiu lucrurile chiar sunt complicate dat fiind «trendul» social-democrat...

Controlul asupra PSD Ialomița Degringolada din tabăra social-democrată este amplificată actual de scorul umilitor obținut în Ialomița. Chiar dacă au fost obți­nute rezultate peste media națio­nală, existând numeroase localități unde blazonul «roșu» al PSD a fost respectat și procentele au fost peste cele ale liberalilor, la nivelul Ialomiței PNL și al său candidat, Klaus Werner Iohannis au fost învingători. Panta descendentă pe care s-a înscris PSD Ialomița este evidentă și alimentează decăderea. Cu toate acestea, controlul asupra Organizației PSD este râvnit intens. Pe de o parte, actualul președinte al PSD Ialomița, senatorul Marian Pavel, alături de de­putatul Ștefan Mușoiu încearcă din răsputeri păstrarea pe linia de plutire a fi­lialei. Pe de altă parte, pre­ședintele Consiliului Județean Ialomița, Victor Moraru în­cearcă preluarea controlului asupra Organizației prin pomparea de fonduri publice în proiectele primăriilor social-democrate. Mândria președințială cu care însă se infuzează banii publici de la instituția condusă de Victor Moraru adâncește falia dintre administrații, edilii social-democrați resimțind șocul lipsei de control asupra partidului. Peste toate acestea, posibila revenire a lui Marian Neacșu în cadrul PSD Ialomița induce nervozitate suplimentară, frustrările din teritoriu urmând a se repercuta la viitoarele runde de alegeri.

27 Noiembrie 2019, 07:55 (4399 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Cuplul Neacșu-Moraru, oficializat!
Luceafărul politicii ialomițene, vicepreședinte la ANRE
Marian Neacșu slăbește PSD Ialomița din interior

Comentariile cititorilor:


sic:
(1 Decembrie 2019, 11:35)
Niste nulitati,caractere de doi bani,jeguri umane.Nu merita bagati in seama acesti indivizi.
Tandarei:
(27 Noiembrie 2019, 20:12)
Numai niste redusi mintali ar mai fi in stare sa il mai puna in fruntea vreunei institutii pe M. Deja s-au dus votantii psd la vale din cauza lui si a altora. Ce? Nu mai il vrea Amara la conducere?
Cunoscator:
(27 Noiembrie 2019, 19:24)
Nu îi este rusine pepenierului de Pavel, care nici macar in comuna sa nu mai are control ca oamenii s au deșteptat. Ai uitat Pavele cat il înjurai si il mascareai pe la toate colturile pe Neacșu, te credeai Dumnezeu ma taranule. Sa te execute Neacșu ca esti un pervers, sunt sigur ca esti in stare sa i lingi si talpile lui Neacșu.
munteni b. si muncitor:
(27 Noiembrie 2019, 18:40)
INTRADEVAR  toate sint ADEVARATE INCERCATI SA VOTATI ORICE DAR NU VOTATI psd VA ROG DIN SUFLET VA INPLOR
@Munteni-Buzau:
(27 Noiembrie 2019, 16:57)
Dacă erai din Munteni te credeam.Dat fiind ca nu ești las.o mai moale cu afirmațiile nefondate.Habar nu ai despre ce vorbești .12 ani de mandat.Esti dus cu pluta.
Un cetatean:
(27 Noiembrie 2019, 13:04)
Cea mai bună meserie curvă politică
Munteni-Buzau:
(27 Noiembrie 2019, 12:03)
Locuitorii Munteni-Buzau sunt eroii Ialomitei la acest scrutin. Saracii, au votat 61,5% (760 persoane) impotriva minciunilor PSD-iste si a nesimtirii primarului PSD care, la tragedia de la inceputul lunii octombrie 2019, a declarat nonsalant ca "au plecat oamenii la munca la Bucuresti, fiindca nu le poate asigura locuri de munca in localitate". Du-te, ma, dracu' de maimuta! Nu poti sa vii sa spui ca "nu poti asigura locuri de munca" dupa 12 ani de mandat! La fel si jigodiile imputite PSD-iste si asimilate (actuale la ProRomania) ialomitene. Ati distrus Ialomita dupa 30 de ani de jaf nesimtit, de incompetenta crasa dublata de aroganta fudula (de parca ati fi cel putin stapanii galaxiei, plus vreo 2-3 galaxii mai in deal!), de incalecarea nesimtita si ilegala a tuturor institutiilor din Ialomita, prin subjugarea oricarei institutii din lantul de justitie (politie-procuratura-judecatorii-tribunal). La puscarie, baaaaa! Scarbe imputite PSD-iste si "anti"romaniste!
Muncitor:
(27 Noiembrie 2019, 11:15)
Trbuie să fii nebun să-l votezi pe Moraru după ce a tăiat sporurile și a adus salariile din instituțiile subordonate Consiliului Județean la nivelul din 2015!

Când PSD se întreabă din cauza cui ori de ce a avut așa de puțini votanți, să se uite la Moraru și la tăierile de sporuri salariale. Guvernul a mărit salariile iar Moraru a tăiat sporurile astfel că veniturile salariaților din subordinea Consiliului Județean au rămas la fel în ultimii 3 ani.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 28 Iul 2021
323 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Pentru a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință, miercuri, 28 iulie 2021, în intervalul orar 8,00-12,30, Protopopiatul Urziceni din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a continuat ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 14:40
(88 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Miercuri, 28 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 14:15
(78 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 09:35
(63 vizualizări - 0 comentarii)


3

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

27 Iulie 2021, 18:15


Slobozia: Mandate de executare a pedepsei, puse în aplicare de polițiști

În cadrul unei acțiuni desfășurată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, oamenii legii au reușit identificarea a doi bărbați, de 28 și 43 de ani, domiciliați în Slobozia, ce se sustrăgeau ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 16:10
(171 vizualizări - 0 comentarii)


5

Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Marți, 27 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 13:35
(75 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți Renta Viageră Agricolă campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020. Astfel, marți, 27 iulie 2021, APIA a ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 10:10
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Luni, 26 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ziua ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 13:25
(127 vizualizări - 0 comentarii)


8

APIA primește cereri de plată pentru Programul Național Apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că Cererile de plată pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) se pot depune până la data de 2 august 2021, inclusiv ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 12:55
(119 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Manasia

Incendiu la o casă din Manasia

În dimineața zilei de luni, 26 iulie a.c., pompierii Detașamentului Urziceni au fost solicitati, prin 112, să intervină la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din comuna Manasia. 3 echipaje de ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 12:20
(142 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia incendiu


Movila: Șase persoane rănite într-un accident rutier

Movila: Șase persoane rănite într-un accident rutier

În seara zilei de duminică, 25 iulie a.c., în zona localității Movila, s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a șase persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 20:15
(474 vizualizări - 3 comentarii)

Taguri: Movila accident


Orboești: A intrat cu mașina într-un copac

Orboești: A intrat cu mașina într-un copac

Duminică, 25 iulie a.c., în localitatea Orboești s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că în evenimentul rutier a fost ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 18:40
(298 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Duminică, 25 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 14:10
(138 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1 nou caz de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10802, fiind înregistrat 1 nou caz de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2021, 13:40
(196 vizualizări - 1 comentariu)


Accidente la Tovărășia și Urziceni

Accidente la Tovărășia și Urziceni

Pompierii ialomițeni au intervenit vineri, 23 iulie a.c., în cazul a două accidente rutiere petrecute pe raza localităților Tovărășia și Urziceni. În urma evenimentelor au rezultat cinci persoane rănite ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 16:30
(429 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 7 focare de Pestă Porcină Africană, identificate pe raza județului

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, la data de ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:10
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10801, fiind înregistrate 3 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:00
(209 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 decembrie 2021, data limită de plată a impozitului specific aferent semestrului I

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili că, potrivit normelor în vigoare, declararea și plata impozitului specific unor activități, aferent semestrului I 2021, se ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:30
(182 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 26 iulie 2021, termen limită pentru depunerea a 9 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că 26 iulie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații: Formularele 100, 112, 208, 224, 300, 301, 307, 311, 390 ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:20
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Urziceni

Joi, 22 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului Urziceni. Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 295 de autovehicule și legitimat peste 390 de persoane ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:30
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Conducea în stare de ebrietate

Un bărbat de 35 de ani, din Țăndărei, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost surprins în trafic în stare de ebrietate. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină în seara zilei de joi, 22 iulie ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:20
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Vineri, 23 iulie 2021, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un accident rutier, în care au fost implicate un ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:45
(285 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Balaciu accident


«Ziua Imnului», marcată la Slobozia

Instituția Prefectului Ialomița va organiza joi, 29 iulie a.c., o festivitate prin care va marca «Ziua Imnului». Festivitatea se va desfășura pe platoul din Piața Revoluției din Slobozia. Evenimentul va ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:40
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Muzeul Național al Agriculturii

Absolvenții Universității Naționale de Arte a României vor organiza marți, 27 iulie 2021, o expoziție de pictură la Slobozia. Vernisajul va fi găzduit de către Muzeul Național al Agriculturii. Expoziția ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 10:20
(186 vizualizări - 1 comentariu)


Urziceni: Reținut pentru 24 de ore după ce a furat din buzunare

Polițiștii din Urziceni au reținut miercuri, 21 iulie a.c., pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, suspect într-un dosar de «furt». Din datele oamenilor legii, în ziua de 8 iulie a.c., în timp ce se ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:25
(233 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Urziceni furt


Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 22 iulie a.c., pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la o locuință din satul Glodeanu Sărat-Buzău. 3 echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:10
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Conflict între adolescenți, aplanat de un jandarm

Aflat în timpul liber, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița a intervenit marți, 20 iulie a.c., pentru aplanarea unui conflict, produs între mai mulți adolescenți la intrarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:35
(433 vizualizări - 1 comentariu)


Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit miercuri, 21 iulie a.c., pentru a salva o lebădă. Oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că o lebădă, care nu mai poate ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:20
(294 vizualizări - 2 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 2 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10798, fiind înregistrate 2 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 13:50
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Respectarea Codului Muncii, verificată de inspectorii ITM Ialomița

În prima jumătate a lunii iulie 2021, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au desfășurat ample controale privind prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 10:10
(212 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...