Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial

Cetățenii acuză, autoritățile răspund

Urban SA, acuzată că tratează slobozenii preferențial

Anca Vlad, din Slobozia, acuză Urban SA că a condiționat încheierea unui contract de furnizare a apei de plata unor datorii restante aparți­nând ex-consilierului local Dănuț Nedelcu. Mai mult, susține Anca Vlad în sesizare, angajații Urban SA i-au cerut să-și instaleze «apă separat» dacă vrea să i se încheie contract. În replică, conducerea Urban SA susține că situația este «rezolvabilă» și că societatea «practică relații și tratamente egale pentru toți beneficiarii serviciilor».

Tranzacție cu ghinion
Anca Vlad a cumpărat un apartament în Slobozia, ca urmare a unei licitații publice. Spre ghinionul ei, apartamentul aparținea ex-consilierului local Dănuț Nedelcu. Povestea, absolut revoltătoare, reprezintă încă o dovadă a modului în care sistemul administrativ local înțelege să ofere servicii beneficiarilor: «În anul 2017 am achiziționat un apartament prin licitație publică. Habar nu am avut cine era persoana executată... Pentru mine conta că era în apropierea părinților mei. Apoi, după ce au început procesele și plângerile penale împotriva mea, am aflat cine e. Om de bază al PSD-ului, fost consilier local și fost patron al unei firme ce a dat faliment și care a dus la scoaterea apartamentului la licitație publică. Este vorba despre Nedelcu Dănuț. După 2 ani de procese, am reușit să-l evacuez din apartament, evacuare ce s-a realizat fără a fi prezent, întrucât distrusese apartamentul în totalitate. (...) După ce am intrat în posesia apartamentului, adică după 4 martie 2019, am început să închei contracte pentru furnizare electricitate, gaze, apă și Asociația de Proprietari. Probleme am întâmpinat la URBAN. Când am fost la ei să duc actele pentru a fi luată în evidență, am aflat ca domnul Nedelcu avea o datorie de 8000 lei...».

Ex-consilierul Nedelcu, protejatul Urban SA
Timp de un an și mai bine, Anca Vlad a încercat fără rezultat să încheie cu Urban SA un contract de furnizare a serviciilor de apă. În toată această perioadă, datoriile consilierului Dănuț Nedelcu s-au majorat. Ajungând la 9200 de lei. Însă surpriza de-abia acum apare: «Încercând să aflu un punct de vedere de la reprezentanții Urban, aceștia mi-au spus că, dacă vreau să nu mai apară datoria pe numele meu, să-mi instalez apă separat. Zis și făcut. După obținerea semnăturilor de la vecini și toate aprobările necesare care au durat cam mult și după trecerea pandemiei, mi s-a pus instalația de apă separat și am fost trimisă la sediul Urban din Bulevardul Cosminului. Pentru încheierea contractului și semnarea acestuia. În 12 iunie 2020, mă prezint la Urban și șoc! Mi se spune ca nu se poate încheia contractul decât după ce plătesc debitul care a ajuns la 9200 lei. Le-am spus ca datoria nu-mi aparținea și angajatul m-a pasat la superiorul lui, care nu se afla în sediu. După o oră și jumătate, a venit superiorul care mi-a spus că se va încheia contractul, iar eu mi-am exprimat nemulțumirea. L-am întrebat cum s-a ajuns la o așa sumă după aproape 2 ani de când obținuseră hotărârea judecătorească. De ce nu au pus în executare o hotărâre judecătorească?! Mi s-a răspuns: „Nu știți cine e Dănuț Nedelcu? Are sprijinul PSD. Mai mult nu vă spun!“».

Oficial, totul e sub control
Urban SA confirmă existența unei sesizări formulate de Anca Vlad. Conducerea societății respinge însă categoric practicile incriminate și susține, într-un răspuns oficial, că «începând cu 30.06.2020, în urma încheierii contractului individual de furnizare a serviciilor, soldul pentru apartamentul în cauză va fi egal cu contravaloarea facturilor pentru serviciile furnizate conform contorului individual». Altfel spus, noua proprietară a apartamentului nu este obligată să plătească datoriile ex-consilierului local Dănuț Nedelcu, așa cum i se sugerase inițial. Evident, precizările făcute de către reprezentanții Urban SA nu explică de ce a fost nevoie de un an pentru a încheia un contract de furnizare a serviciilor de apă. Și nici de ce i s-a sugerat proprietarului să își instaleze «apă separat» ca să i se urgenteze semnarea contractului. Dar, de dragul consensului public, vom trece cu vederea aceste scăpări. Important este că prin același răspuns oferit ziarului nostru, Urban SA își asumă public «obligația de a practica relații și tratamente egale pentru toți beneficiarii serviciilor». Considerăm această afirmație ca fiind, dacă ne e permisă parafraza, drept «începutul unei frumoase prietenii a Urban SA cu beneficiarii serviciilor de apă».

1 Iulie 2020, 11:50 (3868 vizualizări - 6 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Neacșu florin :
(7 Iulie 2020, 11:41)
Asa face cu toti oamenii urbanul pune pe alți să plătească datoriile în locul oamenilor care nu plătesc datoriile lor nu sunt în stare să rezolve problema în cea ce privește datoriile restante ale oamenilor care nu plătește nu sunteti prima care e obligată să plătească datoriile la alti
@anca:
(6 Iulie 2020, 12:43)
Ati intrebat Urban-ul daca a incercat sa-l execute silit pe marele VIP Danut? Sau cat timp a fost consiglier, o fi fost si prin consiliul de administratie al Urban? O mana a spalat pe alta, iar acum urbanul a ales sa-l protejeze? Asta spune inca o data in plus (daca mai era nevoie) ca politica este o mizerie, in urma careia politicienii sunt avantajati in detrimentul cetatenilor. Pariu ca datoria restanta a nesimtitului va fi "bagata la pausal" si recuperata de la noi toti. Oricum, platim apa nepotabila la pret de apa potabila. Placute suedeze tuturor celor care au "contribuit" la apa lui ionascu&stoica&mocio si, sa nu-i uitam nici pe consilierii rosii...unul dintre ei, care a votat apa lui ionascu, fiind chiar cel incriminat de articol! Si, culmea, sa votezi cu 2 maini investitia apei, dar sa nu platesti apa! Curat murdar!
anca:
(3 Iulie 2020, 08:48)
Cetatean, nu am pus cu GV. ideea e ca  nu se impunea sa fac o investitie aiurea, inutila. dovada ca din martie si pana in noiembrie, cand am contactat firma care se ocupa cu instalarea apei, am incercat sa "sterg" datoria care aparea pe numele meu, desi nu era a mea.
Ba mai mult, in cursul anului 2019 m-am pomenit si cu somatie prin care mi se punea in vedere ca in 15 zile, daca nu ma insel, sa platesc datoria care , la acel moment, ajunsese la 8888 lei.
Daca nu ma duceam peste ei, sigur ma pomeneam cu actiune in instanta si apoi executata silit.
cetatean:
(2 Iulie 2020, 12:50)
.da....firma dl-ului G.V.  asa este ! si nu costa putin_
Urbanistul:
(2 Iulie 2020, 09:02)
De ce i sa sugerat sa isi instaleze apa separat? Pentru ca de aceasta se ocupa firma (...) a lui (...), salariatii URBAN iau si ei un comision de la (...) pentru fiecare racord separat. Conducerea URBANU-lui este in relatii foarte stranse cu (...) i-au angajat si rudele pentru a se pune bine cu PSD-ul. Cat despre banii nerecuperati de la (...), o sa-l auzim in curand pe Dl Cilibeanu plangandu-se ca nu are bani, nu se pot face reparatii, nu se pot, nu se pot.........Deci in concluzie votati PSD, este singurul, partid care impreuna cu, conducerea URBAN va asigura un viitor luminos Sloboziei.
Nu te lasa Anca! :
(2 Iulie 2020, 08:21)
Cati dintre slobozeni ati avut de-a face cu firma Urban,la sediul central,"headoffice"?Te minunezi de fanteziile exprimate de brontozaurii platiti de respectiva societate.Orice ai de platit,mai intai o angajata scrie 2 biletele pe bucatele de hartie,cu pixul,esti indrumat apoo la casierie si achiti o suma.Primesti chitantele apoi in baza acelor acte,in alt birou o doamna se chiunuie sa intocmeasca facturile,calculand de 2-2ori sumele,sa ii iasa TVAul.Ca ea nu stie prea bine, ca"tine locul cuiva".(In toata Romania se intocmeste intai factura si in baza acesteia achiti,primind chitanta).De ce pierde timpul inginera cu biletelul scris cu pixul? De ce nu se intocmeste factura/chitanta cu un PC+imprimanta?Toata atmosfera si procedurile de acolo sunt de anii 1986!De ce?Ca nou contractant,platesti o suma in avans(ca la c.rve,sa nu pacalesti),absurditate folosita in anii 2001 de firmele de telefonie mobila.De ce?In contract sunt notate obligatiile beneficiarului,la pagina cu obligatiile URBAN,adica parametrii-debit minim, presiune,intretinere,nu este completat. De ce? Si la final:de ce NU este notat ca se livreaza apa POTABILA in contract? Scrie clar-furnizare apa si canalizare. Adica ei se angajeaza sa iti dea apa.Dar de care apa... Nu este notat niciunde!Consuma pentru 1 bransament 15 coli A4 dar nu gaseste 1 pagina in care sa ataseze buletin de analiza propriu sau de la DSP? De ce? Ce contract e ala? Facut doar in avantajul URBAN? V as da in judecata dar am treaba insa poate are cineva timp sa se ocupe de voi!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
25 Iul 2021
209 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351

Grupul de Comunicare Strategică: 1 nou caz de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10802, fiind înregistrat 1 nou caz de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2021, 13:40
(83 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Tovărășia și Urziceni

Accidente la Tovărășia și Urziceni

Pompierii ialomițeni au intervenit vineri, 23 iulie a.c., în cazul a două accidente rutiere petrecute pe raza localităților Tovărășia și Urziceni. În urma evenimentelor au rezultat cinci persoane rănite ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 16:30
(220 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: 7 focare de Pestă Porcină Africană, identificate pe raza județului

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, la data de ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:10
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10801, fiind înregistrate 3 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:00
(132 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 decembrie 2021, data limită de plată a impozitului specific aferent semestrului I

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili că, potrivit normelor în vigoare, declararea și plata impozitului specific unor activități, aferent semestrului I 2021, se ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:30
(88 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: 26 iulie 2021, termen limită pentru depunerea a 9 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că 26 iulie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații: Formularele 100, 112, 208, 224, 300, 301, 307, 311, 390 ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:20
(99 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Urziceni

Joi, 22 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului Urziceni. Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 295 de autovehicule și legitimat peste 390 de persoane ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:30
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Conducea în stare de ebrietate

Un bărbat de 35 de ani, din Țăndărei, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost surprins în trafic în stare de ebrietate. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină în seara zilei de joi, 22 iulie ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:20
(88 vizualizări - 0 comentarii)


8
Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Vineri, 23 iulie 2021, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un accident rutier, în care au fost implicate un ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:45
(124 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Balaciu accident


«Ziua Imnului», marcată la Slobozia

Instituția Prefectului Ialomița va organiza joi, 29 iulie a.c., o festivitate prin care va marca «Ziua Imnului». Festivitatea se va desfășura pe platoul din Piața Revoluției din Slobozia. Evenimentul va ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:40
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Muzeul Național al Agriculturii

Absolvenții Universității Naționale de Arte a României vor organiza marți, 27 iulie 2021, o expoziție de pictură la Slobozia. Vernisajul va fi găzduit de către Muzeul Național al Agriculturii. Expoziția ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 10:20
(103 vizualizări - 1 comentariu)


Urziceni: Reținut pentru 24 de ore după ce a furat din buzunare

Polițiștii din Urziceni au reținut miercuri, 21 iulie a.c., pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, suspect într-un dosar de «furt». Din datele oamenilor legii, în ziua de 8 iulie a.c., în timp ce se ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:25
(116 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Urziceni furt


12
Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 22 iulie a.c., pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la o locuință din satul Glodeanu Sărat-Buzău. 3 echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:10
(130 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Conflict între adolescenți, aplanat de un jandarm

Aflat în timpul liber, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița a intervenit marți, 20 iulie a.c., pentru aplanarea unui conflict, produs între mai mulți adolescenți la intrarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:35
(290 vizualizări - 1 comentariu)


Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit miercuri, 21 iulie a.c., pentru a salva o lebădă. Oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că o lebădă, care nu mai poate ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:20
(173 vizualizări - 2 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 2 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10798, fiind înregistrate 2 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 13:50
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Respectarea Codului Muncii, verificată de inspectorii ITM Ialomița

În prima jumătate a lunii iulie 2021, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au desfășurat ample controale privind prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 10:10
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Un tren de marfă a deraiat în zona Gării Fetești

Miercuri, 21 iulie a.c., în zona Gării Fetești, 5 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Din cauza evenimentului, Magistrala 800 București-Constanța este complet blocată pe ambele sensuri. Astfel, trenurile ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 17:05
(223 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Aproape 500 milioane de lei, încasate la bugetul de stat în semestrul I-2021

La nivelul județului Ialomița, în primul semestru al anului 2021, s-a colectat la bugetul general consolidat al statului suma de 493,47 milioane de lei. Suma colectată este cu 56,33 milioane de lei mai ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:20
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Miercuri, 21 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:15
(132 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Cursuri gratuite de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întampinarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, organizând până la sfârșitul anului 2021 cursuri de formare profesională ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 12:25
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Marți, 20 iulie a.c., specialiștii pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au intervenit cu o autospecială pirotehnică și au ridicat un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:35
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

În dimineața zilei de miercuri, 21 iulie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la două accidente rutiere. Primul dintre acestea s-a produs în comuna Scânteia, fiind implicate un autoturism și un tractor ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:20
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Iulie 2021, 08:15


AJFP Ialomița: Semnarea documentelor emise prin serviciul Spațiul Privat Virtual

AJFP Ialomița readuce în atenția contribuabililor faptul că documentele comunicate de Ministerul Finanțelor/organul fiscal central prin serviciul «Spațiul Privat Virtual» se semnează de către Ministerul ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:50
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan, fără permis de conducere

În ziua de luni, 19 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești au oprit în trafic, pe raza municipiului Fetești, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:45
(327 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de prevenire a riscului de înec

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița aduc în atenție cetățenilor o serie de reguli și măsuri ce trebuie respectate în scopul prevenirii cazurilor de înec. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:35
(235 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Marți, 20 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 13:50
(189 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr de 17 ani din Brașov, reținut de polițiști după ce ar fi violat o bătrână de 86 de ani din Adâncata

Un tânăr de 17 ani, din județul Brașov, a fost reținut luni seara, 19 iulie a.c., pentru 24 de ore, fiind bănuit că ar fi pătruns fără drept în locuința unei femei de 86 de ani, din Adâncata, și ar fi întreținut ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 10:50
(381 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Întrerupere apă la Dridu

Marți, 20 iulie 2021, echipele RAJA Constanța intervin pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Orhideei din ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 09:40
(211 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Ultimele comentarii
Gogu de la borduri în Constantin Negoiță-CONCIVIC s-a stins din viață Oreo în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 iulie 2021 Gogu de la borduri în Aparatul administrativ din Slobozia va fi restructurat în luna iulie Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Gogu de la borduri în 5 școli din Ialomița cer executarea silită a contabilului care a furat banii Gogu de la borduri în Slobozia: Vernisaj la Muzeul Național al Agriculturii Jumuga în Rețea de prostituție coordonată din Arestul IPJ Ialomița Gogu de la borduri în Deputatul PSD Ștefan Mușoiu critică deciziile președintelui Klaus Iohannis Cetățean în Constantin Negoiță-CONCIVIC s-a stins din viață Cetățean al municipiului Slobo în Aparatul administrativ din Slobozia va fi restructurat în luna iulie Gogu de la borduri în Dridu: Lebădă salvată de polițiști Gogu de la borduriP în Finanțări bugetare generoase pentru biserici, sport și sănătate Mioara în Apă cu program la Amara Gogu de la borduri în Accidente la Tovărășia și Urziceni Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Gogu de la borduri în Birocrația lasă elevii din Ialomița fără burse școlare Off în Activ Slobozia, în pregătiri pentru Liga a II-a Corcodel de la Dumitresti în Rețea de prostituție coordonată din Arestul IPJ Ialomița New în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Gogu de la borduri în DSP Ialomița împiedică înființarea unui centru de dializă la Spitalul Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...