Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

Cu autobuze închiriate

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

În urmă cu 2 ani, în luna august 2018, admi­nistrația Mocioniu decidea reînființarea Servi­ciului Public de Transport Local la Slobozia. La momentul respectiv, decizia a reprezentat o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro pentru achiziționarea a 13 autobuze electrice. La 1 august 2019, primarul Adrian Mocioniu devenea unul dintre primii călători al celor 5 autobuze închiriate care deservesc cele două trasee din oraș, respectiv Slobozia Nouă și Bora. După un an de funcționare, Serviciul Public de Transport Local a înregistrat pierderi de 1,6 milioane de lei...

Promisiuni electorale cu Adrian Mocioniu
Reînființarea Serviciului Public de Transport Local în anul 2018 a generat un imens scandal public. Una dintre mizele acestei decizii a fost eliminarea din piață a firmei Nick Touring, care deservea deficitar traseele concesionate la nivelul orașului. Oficial însă, admi­nistrația Mocioniu și-a justificat decizia susținând că acest Serviciu reprezintă o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro, respectiv achiziția a 13 autobuze electrice pentru 5 trasee de transport la nivelul orașului. Timp de încă un an, până la 1 august 2019, Nick Touring a continuat să asigure transportul călătorilor în condiții improprii, în vreme ce administrația locală asigura populația că cele 13 autobuze electrice «sunt pe drum». Licitația, blocată încă de-atunci la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a determinat municipalitatea să ia decizia de a asigura transportul public la Slobozia că autobuze închiriate. Costurile declarate ale acestei decizii, conform estimărilor oficiale făcute de către Adrian Mocioniu, se ridicau la peste 2 milioane de lei anual.

Transportul public la bani mărunți
La un an distanță de când Adrian Mocioniu a devenit unul dintre primii călători ai autobuzelor închiriate, situația este dezastruoasă. Pentru a face funcțional acest Serviciu, municipalitatea a angajat 23 de oameni: un ma­nager de transport, 3 dispeceri, 2 controlori, un șef de coloană, 11 șoferi, un mecanic auto, un contabil, un consilier de achiziții, un consilier resurse umane și un muncitor necalificat. Orientativ, salariul șefului de coloană este de 5130 lei lunar, contabilul, cei trei dispeceri și managerul de transport au salarii de 4560 lunar, șoferii câștigă 3040 lei lunar, iar mecanicul auto 2850 lei lunar. Directorul Serviciului ar fi trebuit să aibă un salariu lunar de 9500 de lei, însă Adrian Mocioniu a preluat atribuțiile acestei funcții, încercând să economisească niște bani. Nu a reușit, căci chiria fiecăruia dintre cele 5 autobuze (închiriate de la firma Womy Equipment Suply BV) costă 5041 lei lunar. La aceste cheltuieli se adaugă chiria pentru cele 11 panouri de afișaj electronic din stații, care costă 1785 de lei lunar, combustibilul, pentru care autoritățile locale nu precizează nicio sumă, etc... Una peste alta, confirmă autoritățile, Serviciul cheltuie mai bine de 2 milioane de lei anual, în condițiile în care veniturile reprezintă 900 mii de lei.

Viitorul sună sumbru
Convins că achiziția celor 13 autobuze electrice este doar o chestiune de timp, primarul Adrian Mocioniu susține la acest moment că nu regretă nicio clipă deciziile luate: «E normal să funcționăm cu autobuze închiriate... Dumneavoastră ați cumpăra autobuze în condițiile în care știți că veți avea autobuze electrice?». Primarul Adrian Mocionu nu a putut preciza însă momentul acestei achiziții și nici costurile conexe ale acestei investiții. Cert este că, în așteptarea lor, administrația locală a semnat, în aprilie 2020, un contact de 36 milioane de lei pentru «Modernizarea transportului public din Municipiul Slobozia». Banii, și ei europeni, vor fi utilizați pentru construirea unei baze auto pentru cele 13 autobuze ecologice... care nu există! În așteptarea acestor minuni investițio­nale, primarul Adrian Mocioniu crede că susținerea din bani publici a unui Serviciu Public de Transport Local este normală. «Acest serviciu nu trebuie să aducă venituri, ci să asigure necesitățile de transport ale locuitorilor acestui oraș!» a declarat Mocioniu.

Curat ilegal, domnule primar! Imaginea acestei reușite edilitare ar fi incompletă dacă nu am reaminti incidentul de debut. Timp de o săptămână, între 1 și 8 august 2019, cele 5 autobuze închiriate de către administrația Mocioniu au circulat ilegal, fără licență de transport și cu plăcuțe de înmatriculare europene. În urma unui control al Poliției, 4 dintre cele 5 autobuze au fost trase pe dreapta, li s-a ridicat plăcuțele de înmatriculare și li s-a interzis să circule timp de o lună. Pentru a depăși situația, primarul Adrian Mocioniu a convins Consiliul Local să declare «starea de urgență pentru asigurarea continuității Servi­ciului Public de Transport Local».

20 Iulie 2020, 07:50 (3835 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Vestigiile infoturistice ale eternei și fascinantei Slobozii
Pierderi lunare de peste 60 mii de lei
Administrația Mocioniu circulă într-un singur autobuz!
Poliția Rutieră a tras pe dreapta autobuzele Primăriei Slobozia

Comentariile cititorilor:


controlorul:
(21 Iulie 2020, 12:52)
Este absolut firesc sa avem un transport local decent in oras. Desigur, sunt si cei care nu folosesc astfel de servicii si atunci nu se gandesc la restul calatorilor. O parte dintre acestia sunt cei care ii ironizeaza pe retelele de socializare, spunandu-le "ca le miroase mana a bara de autobuz". Parerile sunt si vor fi impartite mereu, nu-i poti multumi pe toti. Si, subscriu, transportul local nu este profitabil, insa conditia este de a se asigura acest serviciu obligatoriu. Nici dezinsectia/deratizarea/golirea subsolurilor, sau orice alt serviciu oferit de primarie nu este neaparat rentabil din punct de vedere financiar. In particular putem vorbi de reducerea unor cheltuieli in legatura cu transportul local; de ce este nevoie de atat personal? este mai ieftin sa inchiriezi panouri de afisaj decat sa le cumperi, de ce se lungeste boala cu achizitia autobuzelor electrice, platind chirie pe cele SH atata timp, etc. Insa, transportul local trebuie sa fie asigurat, dar nu oricum, ci in mod decent. Ceea ce am avut pana acum a fost o mare mizerie; o firma privata care pur si simplu si-a batut joc de calatori, pentru a-si minimiza pierderile si a-si maximiza profitul. Deci, nu vreau rentabilitate (a nu se intelege risipa de bani nejustificati), ci transport local decent!
P.S. mai dati si voi drumul la aerul conditionat in autobuze mai soferi, iar mata primare, mai umbla si cu otobuzul, chiar daca este second hand. Asa te laudai la inceput, ca iti lasi masina in garaj si circuli laolalta cu populimea. Poate asa dau astia drumul la aer conditionat!
Alex:
(21 Iulie 2020, 12:21)
In legatura cu deversarea de pe DJ201 dintre Bora si Cosimbesti nu se sesizeaza nimeni? Mediul sau administratorul de drum. Periodic pe partea carosabila se deverseaza apa care angrebeaza nisip si devine pericol pentru traficul rutier sa nu mai zic ca iti murdaresti masina cu tot felu de substante. Cineva trebuie sa ia masuri
Faraculoarepolitica:
(20 Iulie 2020, 22:32)
1 nici un transport local din lume, de stat, nu este pe profit. Era mai bine probabil cu autobuzele lui Pericli, cam asta meritam. 2. De ce naiba au semnat toti(mediu) pana la primar? Ori nu stiti ca e mana psd-ului. 3. Chiar ar fi bun un audit peste tot asa, pe la institutiile statului, sa vedem si noi unde si cine minte!
Un Ipocrit:
(20 Iulie 2020, 18:35)
Un real ipocrit acest primar! ne vorbeste de respect, de ce a facut el...ce ai facut tu primarule?! Ai adus groapa de gunoi radioactiva la noi in oras, sa devenim groapa de gunoi a Europei?!
@UN BANDIT: ai dreptate , cancerul o sa ne manance din cauza acestui depozit! Dar ce-l intereseaza pe ipocritul asta de primar, el pleaca in alt oras ca-si permite iar pe noi si generatiile urmatoare ne-a distrus definitiv, ne ingroapa de vii!
Groparul Sloboziei..asta esti primarule ipocrit! Groparul Sloboziei!
PLATITOR:
(20 Iulie 2020, 12:55)
In afacerea autobuzelor pe linga primar mai este implicat si (...) de la primarie ,care se ocupa cu colectare fondurilor.
Mary:
(20 Iulie 2020, 10:37)
Un audit meseriaș, o DNA, rezolvă lucrurile!!! Atunci stăm de vorbă!!! 
Ce zici domn' primar?
groparul:
(20 Iulie 2020, 10:13)
Primaria se afla in groapa iar Mocioniu sapa de zor...la groapa. Ce sa faci tata cu 13 autobuze electrice in Slobozia , te trezesti in Constanta, Iasi sau Brasov ??? Acuma, ce o fi fost si in capul consilierilor locali de au aprobat asemenea aberatie ???? In privinta pagubei de numai 1,6 miliioane lei, am mari dubii ca ar fi atat de mica.

UN BANDIT:
(20 Iulie 2020, 08:14)
1. Sa investigam mai apasat..si o sa descoperim ca a inchiriat autobuze de la o sageata, de la un paravan al lui...cu alte cuvinte muta banii din bugetul primariei in propriul buzunar.
2. Acest primar bandit a facut cel mai mare rau posibil Sloboziei, a emis autorizatie de constructie pentru groapa de deseuri radioactive ( prietenii de la PRO Romania l-au sustinut ), transformand orasul nostru in noul Cernobâl! Peste 20 de ani o sa murim de cancer si leucemie. (...), ai adus cancerul si moartea in oras!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
02 Apr 2023
93 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 416 417

AJFP Ialomița: Încasări de 187,24 milioane de lei la bugetul general consolidat, în primele două luni ale anului 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a cuantificat, de la începutul anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 187,24 milioane de lei, cu 7, ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2023, 14:00
(159 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: Misiunile jandarmilor ialomițeni, în primul trimestru al anului 2023

IJJ Ialomița: Misiunile jandarmilor ialomițeni, în primul trimestru al anului 2023

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au executat, în primul trimestru al anului 2023, 1387 de misiuni de ordine publică. Din numărul total al acestor, 1171 de intervenții au vizat menținerea ...[citește_toată_știrea]

31 Martie 2023, 11:15
(200 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Ședința Colegiului Prefectural

Instituția Prefectului Ialomița: Ședința Colegiului Prefectural

Joi, 30 martie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. «Deschidem astăzi Ședința Colegiului Prefectural ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 13:30
(408 vizualizări - 1 comentariu)


Coșereni: Camion răsturnat în șanț

Coșereni: Camion răsturnat în șanț

Miercuri, 29 martie a.c, pe DN2A, în zona localității Coșereni, polițiștii și pompierii ialomițeni au intervenit în cazul unui accident rutier. Din verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 10:00
(477 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Peste 1600 de elevi înscriși la simularea examenului de Bacalaureat

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la simularea examenului de Bacalaureat au participat 1660 de elevi de clasa a XII-a. Testarea s-a desfășurat în perioada 27 ...[citește_toată_știrea]

30 Martie 2023, 08:20
(378 vizualizări - 0 comentarii)


5

DSVSA Ialomița: Măsuri pentru prevenirea apariției rabiei la animale

În vederea realizării eficiente a programului de control, supraveghere și monitorizare a rabiei pentru apărarea sănătății publice și a sănătății animale, DSVSA Ialomița a efectuat, împreună cu reprezentanții ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 16:20
(429 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 1,367 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 12:05
(357 vizualizări - 0 comentarii)


7

AJFP Ialomița: Ministerul Finanțelor susține donarea de sânge, prin Programul «FIDELIS»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că prima ediție din acest an a Programului «FIDELIS»-Titluri de Stat pentru populație va conține o tranșă specială dedicată ...[citește_toată_știrea]

29 Martie 2023, 10:50
(402 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

28 Martie 2023, 19:15


Slobozia: S-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic»

Slobozia: S-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic»

Sâmbătă, 25 martie a.c., în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» s-a desfășurat etapa județeană a concursului «Știu și aplic», ce are ca scop educarea elevilor în ceea ce privește legislația ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 14:30
(547 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a tatălui și soțului nostru drag, ing. VALENTIN CILIBEANU, director adjunct la RAJA Constanța și fost director al ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 12:05
(1432 vizualizări - 1 comentariu)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii «DR06-Bunăstarea animalelor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de marți, 28 martie 2023, eliberează adeverințe pentru beneficiarii «DR06-Bunăstarea animalelor», care intenționează ...[citește_toată_știrea]

28 Martie 2023, 10:30
(513 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Ambulanță răsturnată pe șosea

Urziceni: Ambulanță răsturnată pe șosea

Luni, 27 martie a.c., pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație cu implicarea unei ambulanțe care se deplasa în regim prioritar spre Spitalul Municipial din Urziceni și un autoturism ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2023, 15:10
(884 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 30 martie 2023, termen-limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 martie 2023, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

27 Martie 2023, 11:15
(595 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Căzănești!

Luni, 27 martie 2023, echipele RAJA Constanța vor executa operațiuni de reabilitare la nivelul sistemului de alimentare cu apă în orașul Căzănești. Pentru realizarea acestor lucrări, se va sista furnizarea ...[citește_toată_știrea]

26 Martie 2023, 17:25
(829 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: S-a încheiat restaurarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae»

Slobozia: S-a încheiat restaurarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae»

Depus pentru finanțare în anul 2017, proiectul privind restaurarea și conservarea Bisericii de Lemn «Sf. Nicolae» Slobozia s-a încheiat vineri, 24 martie a.c., o dată cu recepția obiectivului. Lăcașul de ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 15:00
(1161 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

IJJ Ialomița: 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române

Anul acesta, pe data de 3 aprilie, se împlinesc 173 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române. Pentru a marca acest moment aniversar, Jandarmeria Ialomița organizează o serie de manifestări dedicate ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 14:00
(920 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Lista seminariilor web pentru luna aprilie, publicată pe portalul ANAF

ANAF a publicat pe portalul propriu, la rubrica «Asistență contribuabili/Servicii oferite contribuabililor», lista seminariilor web care se vor desfășura în luna aprilie 2023. Preponderent, temele din luna ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 11:40
(868 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Comerț ilegal cu animale, la Slobozia

Miercuri, 22 martie a.c., pe raza municipiului Slobozia a fost identificat un bărbat, domiciliat în județul Brăila, care transporta ilegal animale (5 porcine, 2 cabaline). În urma extinderii verificărilor ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 11:30
(885 vizualizări - 0 comentarii)


Caravana SMURD «Fii pregătit!» ajunge în comunitățile rurale din Ialomița

În perioada 27-31 martie a.c, Caravana SMURD «Fii pregătit!» și Centrul Mobil de Instruire a Populației pentru Răspuns la Situații de Urgență vor fi prezente în județul Ialomița, pe raza localităților ...[citește_toată_știrea]

24 Martie 2023, 10:40
(894 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:40
(1111 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

În perioada 22-24 martie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:30
(1080 vizualizări - 0 comentarii)


Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Miercuri, 22 martie a.c., în zona localității Rași, un autobuz ce transporta muncitori, pe ruta Călărași-Buzău, s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În mijlocul de transport se aflau 41 de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2023, 07:30
(1538 vizualizări - 0 comentarii)


IȘJ Ialomița: Peste 2000 de elevi au participat la simularea Evaluării Naționale

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la nivelul județului nostru, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în 78 de unități școlare, înregistrând 2265 de elevi înscriși ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 16:30
(1507 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 27 martie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că, luni, 27 martie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 10:30
(1139 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2 ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 17:10
(1257 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 15:15
(1318 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Spațiul Privat Virtual, obligatoriu

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoanele fizice care desfășoară o ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 11:40
(1353 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Dridu

Incendiu la o casă din Dridu

Sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orelor 22,30, pompieri dini Urziceni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Dridu. Pentru misiune ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 10:20
(1303 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Vlădeni: Cadavrul unui bărbat, scos din apele râului Ialomița

Sâmbătă, 18 martie a.c., pompierii și paramedicii SMURD au intervenit pentru scoaterea unui cadavru din apele râului Ialomița, în zona localității Vlădeni. Din primele informații, trupul neînsuflețit aparține ...[citește_toată_știrea]

18 Martie 2023, 13:30
(2007 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 416 417
Ultimele comentarii
Corcodel de la Dumitresti în Ordin de protecție, emis de polițiști pe numele unui minor de 13 ani Corcodel de la Dumitresti în Instituția Prefectului Ialomița: Ședința Colegiului Prefectural Corcodel de la Dumitresti în Ordin de protecție, emis de polițiști pe numele unui minor de 13 ani Jhon în «Educație prin Șah», program realizat de Casa Corpului Didactic Ialomița Clara în «Educație prin Șah», program realizat de Casa Corpului Didactic Ialomița Marian în Ferma Model Perieți, reabilitată cu 36 milioane de lei Ioana în Muritorii de foame de la firma Dragostal Security Firfizon în Peste 400 de slobozeni au ieșit la pensie mai devreme cu 2 ani Mary în Peste 400 de slobozeni au ieșit la pensie mai devreme cu 2 ani George.s în Consiliul Județean Ialomița caută sediu de închiriat A I ION în Școlile ialomițene nu pot oferi «meseriași» pentru piața muncii Dorin în Consiliul Județean Ialomița caută sediu de închiriat fost ialomițean în Consiliul Județean Ialomița caută sediu de închiriat Maria în Chirurgie oncologică la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Parlitu în «Poștașul» Ionuț de la ANIF vrea divizie AFM în instituție Gaina în «Poștașul» Ionuț de la ANIF vrea divizie AFM în instituție Independent în Consiliul Județean Ialomița caută sediu de închiriat Gogu în Ferma Model Perieți, reabilitată cu 36 milioane de lei VIGI în Consiliul Județean Ialomița caută sediu de închiriat Vasile în Consiliul Județean Ialomița caută sediu de închiriat
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...