Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

Cu autobuze închiriate

Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual

În urmă cu 2 ani, în luna august 2018, admi­nistrația Mocioniu decidea reînființarea Servi­ciului Public de Transport Local la Slobozia. La momentul respectiv, decizia a reprezentat o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro pentru achiziționarea a 13 autobuze electrice. La 1 august 2019, primarul Adrian Mocioniu devenea unul dintre primii călători al celor 5 autobuze închiriate care deservesc cele două trasee din oraș, respectiv Slobozia Nouă și Bora. După un an de funcționare, Serviciul Public de Transport Local a înregistrat pierderi de 1,6 milioane de lei...

Promisiuni electorale cu Adrian Mocioniu
Reînființarea Serviciului Public de Transport Local în anul 2018 a generat un imens scandal public. Una dintre mizele acestei decizii a fost eliminarea din piață a firmei Nick Touring, care deservea deficitar traseele concesionate la nivelul orașului. Oficial însă, admi­nistrația Mocioniu și-a justificat decizia susținând că acest Serviciu reprezintă o condiție obligatorie pentru accesarea unui proiect european în valoare de 7 milioane de euro, respectiv achiziția a 13 autobuze electrice pentru 5 trasee de transport la nivelul orașului. Timp de încă un an, până la 1 august 2019, Nick Touring a continuat să asigure transportul călătorilor în condiții improprii, în vreme ce administrația locală asigura populația că cele 13 autobuze electrice «sunt pe drum». Licitația, blocată încă de-atunci la nivelul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), a determinat municipalitatea să ia decizia de a asigura transportul public la Slobozia că autobuze închiriate. Costurile declarate ale acestei decizii, conform estimărilor oficiale făcute de către Adrian Mocioniu, se ridicau la peste 2 milioane de lei anual.

Transportul public la bani mărunți
La un an distanță de când Adrian Mocioniu a devenit unul dintre primii călători ai autobuzelor închiriate, situația este dezastruoasă. Pentru a face funcțional acest Serviciu, municipalitatea a angajat 23 de oameni: un ma­nager de transport, 3 dispeceri, 2 controlori, un șef de coloană, 11 șoferi, un mecanic auto, un contabil, un consilier de achiziții, un consilier resurse umane și un muncitor necalificat. Orientativ, salariul șefului de coloană este de 5130 lei lunar, contabilul, cei trei dispeceri și managerul de transport au salarii de 4560 lunar, șoferii câștigă 3040 lei lunar, iar mecanicul auto 2850 lei lunar. Directorul Serviciului ar fi trebuit să aibă un salariu lunar de 9500 de lei, însă Adrian Mocioniu a preluat atribuțiile acestei funcții, încercând să economisească niște bani. Nu a reușit, căci chiria fiecăruia dintre cele 5 autobuze (închiriate de la firma Womy Equipment Suply BV) costă 5041 lei lunar. La aceste cheltuieli se adaugă chiria pentru cele 11 panouri de afișaj electronic din stații, care costă 1785 de lei lunar, combustibilul, pentru care autoritățile locale nu precizează nicio sumă, etc... Una peste alta, confirmă autoritățile, Serviciul cheltuie mai bine de 2 milioane de lei anual, în condițiile în care veniturile reprezintă 900 mii de lei.

Viitorul sună sumbru
Convins că achiziția celor 13 autobuze electrice este doar o chestiune de timp, primarul Adrian Mocioniu susține la acest moment că nu regretă nicio clipă deciziile luate: «E normal să funcționăm cu autobuze închiriate... Dumneavoastră ați cumpăra autobuze în condițiile în care știți că veți avea autobuze electrice?». Primarul Adrian Mocionu nu a putut preciza însă momentul acestei achiziții și nici costurile conexe ale acestei investiții. Cert este că, în așteptarea lor, administrația locală a semnat, în aprilie 2020, un contact de 36 milioane de lei pentru «Modernizarea transportului public din Municipiul Slobozia». Banii, și ei europeni, vor fi utilizați pentru construirea unei baze auto pentru cele 13 autobuze ecologice... care nu există! În așteptarea acestor minuni investițio­nale, primarul Adrian Mocioniu crede că susținerea din bani publici a unui Serviciu Public de Transport Local este normală. «Acest serviciu nu trebuie să aducă venituri, ci să asigure necesitățile de transport ale locuitorilor acestui oraș!» a declarat Mocioniu.

Curat ilegal, domnule primar! Imaginea acestei reușite edilitare ar fi incompletă dacă nu am reaminti incidentul de debut. Timp de o săptămână, între 1 și 8 august 2019, cele 5 autobuze închiriate de către administrația Mocioniu au circulat ilegal, fără licență de transport și cu plăcuțe de înmatriculare europene. În urma unui control al Poliției, 4 dintre cele 5 autobuze au fost trase pe dreapta, li s-a ridicat plăcuțele de înmatriculare și li s-a interzis să circule timp de o lună. Pentru a depăși situația, primarul Adrian Mocioniu a convins Consiliul Local să declare «starea de urgență pentru asigurarea continuității Servi­ciului Public de Transport Local».

20 Iulie 2020, 07:50 (2907 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Pierderi lunare de peste 60 mii de lei
Administrația Mocioniu circulă într-un singur autobuz!
Poliția Rutieră a tras pe dreapta autobuzele Primăriei Slobozia

Comentariile cititorilor:


controlorul:
(21 Iulie 2020, 12:52)
Este absolut firesc sa avem un transport local decent in oras. Desigur, sunt si cei care nu folosesc astfel de servicii si atunci nu se gandesc la restul calatorilor. O parte dintre acestia sunt cei care ii ironizeaza pe retelele de socializare, spunandu-le "ca le miroase mana a bara de autobuz". Parerile sunt si vor fi impartite mereu, nu-i poti multumi pe toti. Si, subscriu, transportul local nu este profitabil, insa conditia este de a se asigura acest serviciu obligatoriu. Nici dezinsectia/deratizarea/golirea subsolurilor, sau orice alt serviciu oferit de primarie nu este neaparat rentabil din punct de vedere financiar. In particular putem vorbi de reducerea unor cheltuieli in legatura cu transportul local; de ce este nevoie de atat personal? este mai ieftin sa inchiriezi panouri de afisaj decat sa le cumperi, de ce se lungeste boala cu achizitia autobuzelor electrice, platind chirie pe cele SH atata timp, etc. Insa, transportul local trebuie sa fie asigurat, dar nu oricum, ci in mod decent. Ceea ce am avut pana acum a fost o mare mizerie; o firma privata care pur si simplu si-a batut joc de calatori, pentru a-si minimiza pierderile si a-si maximiza profitul. Deci, nu vreau rentabilitate (a nu se intelege risipa de bani nejustificati), ci transport local decent!
P.S. mai dati si voi drumul la aerul conditionat in autobuze mai soferi, iar mata primare, mai umbla si cu otobuzul, chiar daca este second hand. Asa te laudai la inceput, ca iti lasi masina in garaj si circuli laolalta cu populimea. Poate asa dau astia drumul la aer conditionat!
Alex:
(21 Iulie 2020, 12:21)
In legatura cu deversarea de pe DJ201 dintre Bora si Cosimbesti nu se sesizeaza nimeni? Mediul sau administratorul de drum. Periodic pe partea carosabila se deverseaza apa care angrebeaza nisip si devine pericol pentru traficul rutier sa nu mai zic ca iti murdaresti masina cu tot felu de substante. Cineva trebuie sa ia masuri
Faraculoarepolitica:
(20 Iulie 2020, 22:32)
1 nici un transport local din lume, de stat, nu este pe profit. Era mai bine probabil cu autobuzele lui Pericli, cam asta meritam. 2. De ce naiba au semnat toti(mediu) pana la primar? Ori nu stiti ca e mana psd-ului. 3. Chiar ar fi bun un audit peste tot asa, pe la institutiile statului, sa vedem si noi unde si cine minte!
Un Ipocrit:
(20 Iulie 2020, 18:35)
Un real ipocrit acest primar! ne vorbeste de respect, de ce a facut el...ce ai facut tu primarule?! Ai adus groapa de gunoi radioactiva la noi in oras, sa devenim groapa de gunoi a Europei?!
@UN BANDIT: ai dreptate , cancerul o sa ne manance din cauza acestui depozit! Dar ce-l intereseaza pe ipocritul asta de primar, el pleaca in alt oras ca-si permite iar pe noi si generatiile urmatoare ne-a distrus definitiv, ne ingroapa de vii!
Groparul Sloboziei..asta esti primarule ipocrit! Groparul Sloboziei!
PLATITOR:
(20 Iulie 2020, 12:55)
In afacerea autobuzelor pe linga primar mai este implicat si (...) de la primarie ,care se ocupa cu colectare fondurilor.
Mary:
(20 Iulie 2020, 10:37)
Un audit meseriaș, o DNA, rezolvă lucrurile!!! Atunci stăm de vorbă!!! 
Ce zici domn' primar?
groparul:
(20 Iulie 2020, 10:13)
Primaria se afla in groapa iar Mocioniu sapa de zor...la groapa. Ce sa faci tata cu 13 autobuze electrice in Slobozia , te trezesti in Constanta, Iasi sau Brasov ??? Acuma, ce o fi fost si in capul consilierilor locali de au aprobat asemenea aberatie ???? In privinta pagubei de numai 1,6 miliioane lei, am mari dubii ca ar fi atat de mica.

UN BANDIT:
(20 Iulie 2020, 08:14)
1. Sa investigam mai apasat..si o sa descoperim ca a inchiriat autobuze de la o sageata, de la un paravan al lui...cu alte cuvinte muta banii din bugetul primariei in propriul buzunar.
2. Acest primar bandit a facut cel mai mare rau posibil Sloboziei, a emis autorizatie de constructie pentru groapa de deseuri radioactive ( prietenii de la PRO Romania l-au sustinut ), transformand orasul nostru in noul Cernobâl! Peste 20 de ani o sa murim de cancer si leucemie. (...), ai adus cancerul si moartea in oras!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 27 Sep 2021
139 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 357 358

Gârbovi: Băut la volan, a provocat un accident și a fugit de la locul faptei

Duminică, 26 septembrie a.c., în jurul orei 18,30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Ion Roată au fost sesizați de un bărbat, de 44 de ani, din județul Ilfov, cu privire la faptul că ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2021, 15:20
(53 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 7 amenzi pentru nerespectarea carantinei/izolării

La sfârșit de săptămână au continuat acțiunile desfășurate de polițiștii ialomițeni în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2. 106 sancțiuni contravenționale au fost aplicate ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2021, 15:05
(87 vizualizări - 0 comentarii)


2

Fetești: Beat și fără permis, la volan

Duminică, 26 septembrie a.c., în jurul orei 00,30, polițiștii rutieri din Fetești, în timp ce acționau pentru prevenirea riscului rutier, au depistat în flagrant un bărbat, în vârstă de 40 ani, din Fetești ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2021, 14:50
(90 vizualizări - 0 comentarii)


3

ISU Ialomița: Angajare din sursă externă

În perioada următoare, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează concurs în vederea ocupării unui post de execuție vacant-ofițer specialist I,  la ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2021, 14:10
(73 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 85 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 27 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11909, fiind înregistrate 85 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2021, 13:35
(149 vizualizări - 0 comentarii)


5

Grupul de Comunicare Strategică: 92 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 26 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11824, fiind înregistrate 92 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2021, 13:40
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 35 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 25 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11732, fiind înregistrate 35 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2021, 14:05
(242 vizualizări - 1 comentariu)


AJOFM Ialomița: Modificări legislative privind definirea tinerilor «NEETs»

Conform noilor modificări legislative, publicate în Monitorul Oficial, vârsta la care tinerii pot fi încadrați în categoria «NEETs» (n.red.: tinerii nu sunt încadrați profesional și nu urmează niciun program ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2021, 14:55
(270 vizualizări - 1 comentariu)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 84 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 24 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11697, fiind înregistrate 84 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2021, 14:30
(231 vizualizări - 0 comentarii)


«Alege siguranța locuinței», campanie preventivă desfășurată de polițiștii ialomițeni

În perioada 23-27 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni desfășoară o amplă campanie de prevenire a furturilor din locuințe. Denumită «Alege siguranța locuinței», campania își propune să informeze populația ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2021, 15:15
(253 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 70 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 23 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11613, fiind înregistrate 70 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2021, 14:15
(327 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 83 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 22 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11543 fiind înregistrate 83 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2021, 13:50
(422 vizualizări - 0 comentarii)


12

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița: Activitate școlară suspendată din cauza COVID-19 la 43 de clase!

Printr-un comunicat de presă, Inspectoratul Școlar Județean Ialomița informează că miercuri, 22 septembrie a.c., din cauza valului 4 al pandemiei de COVID-19, la nivelul județului sunt 43 de clase de elevi ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2021, 12:50
(477 vizualizări - 0 comentarii)


Carnagiu pe DN2: Patru morți în urma unui accident produs între Movilița și Sinești!

Miercuri dimineața, 22 septembrie a.c., în jurul orei 6,45, pompierii ialomițeni au fost solicitați să intervină la un accident produs pe DN2, între localitățile Movilița și Sinești. O autoutilitară s-a ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2021, 09:00
(940 vizualizări - 3 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Septembrie 2021, 20:20


Grupul de Comunicare Strategică: 62 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 21 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11460 fiind înregistrate 62 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2021, 14:16
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 19 septembrie a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii rutieri din Țăndărei, în timp ce efectuau un filtru rutier pe raza localității Săveni, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2021, 13:50
(366 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 40 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 20 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11398, fiind înregistrate 40 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2021, 13:40
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni atrag atenția asupra înșelăciunilor

Pentru a preîntâmpina comiterea unor fapte de înșelăciune prin metoda distragerii atenției, polițiștii ialomițeni atrag atenția cu privire la modul de operare folosit de infractori și recomandă cetățenilor ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2021, 13:25
(423 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 45 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 19 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11358, fiind înregistrate 45 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2021, 13:50
(458 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 38 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 18 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11313, fiind înregistrate 38 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2021, 14:05
(576 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 75 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 17 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11275, fiind înregistrate 75 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 13:30
(889 vizualizări - 0 comentarii)


Tânără din Fetești, amendată că nu a respectat măsura izolării la domiciliu

Joi, 16 septembrie a.c., au continuat acțiunile desfășurate de polițiștii ialomițeni în contextul situației epidemiologice provocate de virusul SARS-CoV-2. O tânără de 22 de ani, din Fetești, a fost depistată ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 11:15
(482 vizualizări - 1 comentariu)


Beat și fără permis, la volan pe străzile din Urziceni

În noaptea de joi spre vineri, 16/17 septembrie a.c., în jurul orei 1,00, polițiștii din Urziceni au oprit pentru control, pe strada Transilvaniei, un autoturism  condus de un bărbat în vârstă de ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 10:55
(491 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița, ianuarie-august 2021: 27 de accidente grave, 18 persoane decedate, 19 răniți

În perioada 16-22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, polițiștii rutieri vor acționa în cadrul Proiectului Național «ROADPOL-Safety Days», pentru reducerea numărului accidentelor rutiere și ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 10:40
(394 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Încasări la bugetul consolidat de 751,28 milioane de lei în primele 8 luni din 2021

Printr-un comunicat de presă, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița precizează că la bugetul consolidat, în perioada ianuarie-august 2021, s-au încasat venituri în sumă totală de 751,28 ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2021, 09:55
(414 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Opt bărbați, reținuți pentru fapte de «furt»

În ziua de miercuri, 15 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au pus în executare 21 mandate de percheziție domiciliară, ce au vizat documentarea activității infracționale a unor persoane bănuite de săvârșirea ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 15:10
(513 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 30 septembrie 2021, termen limită pentru depunerea Formularul 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 30 septembrie 2021, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 14:55
(400 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 16 septembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 11200, fiind înregistrate 22 noi cazuri față de ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 13:50
(358 vizualizări - 0 comentarii)


Episcopia Sloboziei și Călărașilor: 18/19 septembrie 2021, Sfințirea Mare a Bisericii Mânăstirii Hagieni

Episcopia Sloboziei și Călărașilor: 18/19 septembrie 2021, Sfințirea Mare a Bisericii Mânăstirii Hagieni

În zilele de sâmbătă și duminică, 18 și 19 septembrie 2021, se va săvârși slujba de târnosire (sfințire) a Bisericii Mânăstirii Hagieni cu hramul «Sfântul Ierarh Nicolae» . La eveniment vor fi prezenți ...[citește_toată_știrea]

16 Septembrie 2021, 10:20
(502 vizualizări - 1 comentariu)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 357 358
Ultimele comentarii
Vasile în PSD militează pentru testarea gratuită a românilor Urbanistul în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari Gigi în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari Marius în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari Eu în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari eu în Senatorul AUR Adrian Costea «sugerează în interesul întregii națiuni» Maria în Senatorul AUR Adrian Costea «sugerează în interesul întregii națiuni» George.s în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari Gigel în Bucu, comuna cu străzi pe care se poate circula în siguranță Gigel în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari Pt.Nelamurire în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari Cetatean în Tașa, eroul tălmaci care s-a întors acasă după 78 de ani Ela în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 22 septembrie 2021 Mariana în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 22 septembrie 2021 Dreptate! în Bucu, comuna cu străzi pe care se poate circula în siguranță @un om în Bătrână din Stejaru, condamnată să trăiască în mizerie Slobozean în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari @rica în Și-au confirmat superioritatea Nelamurire în A început războiul dintre Urban SA și Asociațiile de Proprietari elena în Tașa, eroul tălmaci care s-a întors acasă după 78 de ani
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...