Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia: Reabilitarea Pieței Revoluției se amână pentru 2022

Slobozia: Reabilitarea Pieței Revoluției se amână pentru 2022

Autoritățile locale din Slobozia sunt fără soluții în ceea ce privește finalizarea proiectului de reabilitare a zonei centrale a orașului. Potrivit unor documente oficiale, abia în februarie 2021 municipalitatea va face demersuri pentru a scoate la licitație lucrările de reabilitare a Pieței Revoluției. Până atunci, Primăria Slobozia va cheltui aproximativ 300 mii de lei de lei pentru a actualiza studiile de fezabilitate și a realiza alte proiecte tehnice care să permită deschiderea șantierului. Între timp Adrian Mocioniu, primarul încă în funcție, lansează declarații prin care scuză eșecul administrației sale în legătură cu acest proiect: «Se lucrează la reproiectarea Pieței Revoluției... Am cerut proiectantului soluții de spațiu verde mai mult pentru că nu mai suportam betoanele acelea peste betoane!».

Același proiect, alte expertize În momentul de față, administrația locală a Sloboziei trebuie să refacă integral întregul proiect de reabilitare a Pieței Revoluției. După conservarea lucrărilor, municipalitatea a decis să elaboreze o altă strategie tehnică, astfel încât șantierul să fie redeschis. Așadar, a fost gândită o actualizare a studiului de fezabilitate și o reproiectare a modului în care Piața Revoluției va arăta la finalul lucrărilor. Partea de reproiectare va include și calea de acces către incinta parcării subterane. Din cauza contes­tațiilor făcute de Episcopia Sloboziei și Călărașilor, lucrările la calea de acces au fost sistate, Inspectoratul de Stat în Construcții obligând Primăria Slobozia să adopte o altă soluție tehnică pentru acest obiectiv, una care să nu pună în pericol siguranța clădirilor din jurul șantierului. Pentru noile documente necesare Primăriei Slobozia în vederea finalizării proiectului de reabilitare a Pieței Revoluției au fost cheltuiți apro­ximativ 300 mii de lei. Cel mai scump document a fost proiectul tehnic, pentru a cărui elaborare s-au plătit 157 mii de lei. Totuși, aceste demersuri reprezintă doar partea scriptică a proiectului care ar fi trebuit finalizat încă din 2015. Potrivit planului de acțiune inițiat de Primăria Slobozia, lucrarea va fi scoasă la licitație în vederea execuției abia în februarie 2021. Iar dacă nu vor fi pro­bleme din acest punct de vedere, lucrările s-ar putea finaliza abia
în vara anului 2022.

«Nu mai suportam betoanele acelea!» Reabilitarea Pieței Revoluției este considerată unul dintre cele mai mari eșecuri ale administrației locale, aflată sub conducerea lui Adrian Mocioniu, actualul primar al Sloboziei. Fără o vi­ziune eficientă în ceea ce privește reali­zarea unui proiect de o asemenea anver­gură, edilul încă în funcție lansează în spațiul public o serie de declarații controversate cu privire la modul în care își dorește să arate centrul Sloboziei. După ce a tratat cu indiferență parcurile din oraș pe toată durata mandatului său, și-a propus ca în Piața Revoluției să existe mai mult spațiu verde: «Se lucrează la repro­iectarea Pieței Revoluției... Am cerut proiectantului soluții de spațiu verde mai mult pentru că nu mai suportam betoanele acelea peste betoane! Am cerut soluții de umbră pentru că suntem în Bărăgan și o soluție ieftină, dar funcțională!, pentru accesul în parcare... A fost un mandat greu pentru că foarte mulți din jurul meu, din Consiliul Local, nu au înțeles că trebuie să facem mai multă administrație și mai puțină politică!».

Istoria unui eșec administrativ
«Reabilitarea funcțională a Pieței Revoluției». Sub acest nume a fost demarată, în 2012, modernizarea centrului administrativ al Sloboziei. Proiectul inițial prevedea amenajarea unei parcări subterare cu 98 de locuri, o agoră pentru desfășurarea de activități cultu­rale în aer liber și montarea statuilor unor personalități din istoria României în zona de esplanadă a Centrului Cultural «Ionel Perlea». Totul ar fi trebuit construit pe banii Uniunii Europene, care a decis să ofere Sloboziei 51,6 milioane de lei pentru a putea realiza proiectul. Lucrările ar fi trebuit încheiate în 37 de luni, însă termenul de finalizare a fost modificat de mai multe ori din cauza constructorului care a câștigat licitația, ACM4 București. Din cauza nerespectării termenelor de execuție, Primăria Slobozia a pierdut sprijinul financiar oferit de Uniunea Europeană, fiind obligată, în vara anului trecut, să returneze 2 milioane de euro pentru partea de lucrări realizate cu bani europeni. Singura sursă de finanțare pe care administrația locală o are pentru a putea continua acest proiect sunt cele 25,4 milioane de lei obținute în urma accesării unei linii de credit, o dată cu alegerea lui Adrian Mocioniu în funcția de primar al Sloboziei...

30 Iulie 2020, 08:20 (4194 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
«Frații» primarului Adrian Mocioniu
Transportul public la Slobozia produce pierderi de peste 1 milion de lei anual
Administrația Mocioniu la final de mandat
Piața Revoluției va fi inaugurată la 1 Decembrie

Comentariile cititorilor:


Vali:
(3 August 2020, 07:56)
Ati incercat cu beton ampretant? Este ieftin si va prefaceti ca ati placat cu ceva scump.Dati s-o vopsea...Ca va duce capul!Il mai aveti pe dl (...) sef la urbanizarea orasului?Ca pana in 2024 il aduce la forma anilor 1971.Gropi,santuri,mizerie,ca nu am uitat.Are deja 4 ani groapa dintre cele 2 cladiri administrative.Intrarea,cum ziceti voi pompos!Acolo e centru urbei,maimutoilor daca ati uitat.Mascaricilor,demisionati ca sunteti incapabili!
Anton:
(1 August 2020, 11:50)
Amibele aflate in ultimii 10..12 ani pe fotoliul de primar au slutit orasul in numele fondurilor europene.De care aveam nevoie dar nu cu asa distrugeri.Nu mai avem arbori.Gardul viu este distrus pentru ca e vechi si bolnav.Au disparut artezienele.Aceste fonduri europene ar trebui utilizate in afara orasului pentru ca idiotii astia vor distruge absolut tot in numele accesarii de bani europeni.E o parere.Sa se duca dracului cu fondurile lor,ca decat beculete portocalii,beton si dale,mai bine vechi si toaletat.
George:
(31 Iulie 2020, 09:24)
Cum dle care revoluție?În spatele actualului liceu de arte (care în decembrie 89 se afla in constructie),un cetățean care își făcea nevoile la buda din curte a fost împușcat în inimă. Un singur glonț l a nimerit .norocul lui ca a fost transportat rapid la bucurești și operat.traieste si acum .piata aia ar trebui să poarte numele lui!!!lăsând gluma la o parte ,dar și tragedia omului,ne meritam soarta ,noi alegem ,până acum psd ii, acum soarta nu face decât să avem parte de tineli .pacat,nu avem nici macar de unde alege!!!
Revolu torţionar:
(31 Iulie 2020, 08:44)
1. Propun - odata cu reproiectarea pietei - si schimbarea denumirii acesteia, respectiv Piața îngropată a revolutorționarului Săndel PesedeIalomițeanu. Daca tot ii acordam aceasta onoare, sa-l punem si sa plateasca din buzunarul propriu, pentru punerea in opera a unui proiect pe cat de costisitor si inutil, pe atat de urat si nefunctional. Daca ii este greu sa suporte costurile (poate ce a furat nu-i ajunge), atunci sa-i ceara bani si senatorului lui D-zeu, cel care a "nasit" proiectul, tot erau ei cei mai buni pretini. Si cum in pesedeu este spirit de haita echipa, unitate, ar fii frumos sa dea o mana de ajutor (financiar) si Mucio asta mic, calculandu-se cheltuiala cu groapa, exact de cand ne-au mintit cu nerusinare ca parcarea va fi finantata din fonduri UE (Mocio&Moralu&Marean zis si mapa).
2. S-au suparat frate rau de tot popii ca-i zguduie dracii din ghenele iadului lui stoica si le darama constructiile dupa toata strada Iepi scop iei. Ex-perfectul Jiji si nici Preș Moralul nu s-a mai suparat cand trepida toata cladirea prefecturii ca la cutremuru` din `77; baeti fini, n-au reclamat ca sa ceara oprirea zguduielilor. Au tacut malc, desi topaia cladirea de ziceai ca e pe arcuri. Cand zicea pesedeu, "sari" sareau toti politrucii (cu cladire cu tot).
3. Mucio, nu mai plati din banii nostri alte studii, alta reamenajare, du-te si lasa-ne. O sa vina pretinu` tau marele di rect or Valica si o sa taie toti pomii pe care ii vei pune si amplaseaza iar pavele prin firma lu... . Dupa voi potopul (si oarba, eventual).
zolo:
(30 Iulie 2020, 18:00)
Revolutia inexistenta a emanat destui revolutionari care se bucura de beneficii.
@Solutie:
(30 Iulie 2020, 14:47)
Total de acord dar, să vină și măgarul lui Moș Peleus să-i împingă de la spate
Solutie:
(30 Iulie 2020, 12:16)
La Piata Revolutiei ar trebui ca toti primarii psd ai Sloboziei ( Ionascu, Stoica, Mocioniu) sa lucreze la propriu(la lopata) imbracati in costum de marinar(dar cu dungi verticale).
Primar :
(30 Iulie 2020, 11:11)
Pana in 2050 cu noroc o sa ne reapucam
revolutia de la pasopt:
(30 Iulie 2020, 08:30)
1.De ce i se spune Piata Revolutiei ? Ce revolutie a fost la Slobozia ?
2.Poate ne spune cineva cat a costat prostia megalomanica din fata CJ, ''groapa lui Stoica'', cum i se mai spune.
3.Cand au vazut proiectul initial, n-au remracat ca nu exista spatiu verde, copaci, iarba, sunt numai betoane si dale, d-alea scumpe ?
4.Primarii si consilierii locali care s-au peridat pe la Slobozia, n-au avut pic de mila fata de orasul asta.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 02 Feb 2023
183 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 412 413

Urziceni: Adolescentă de 17 ani, luată cu forța de fostul iubit

Marți, 31 ianuarie a.c., polițiștii ialomițeni au reținut, pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din Coșereni, cercetat pentru comiterea infracțiunilor de «lipsire de libertate ...[citește_toată_știrea]

1 Februarie 2023, 17:10
(108 vizualizări - 0 comentarii)


Tineri din Bărcănești, reținuți pentru «tâlhărie calificată» și «lovire sau alte violențe»

Doi tineri, în vârstă de 20 și 22 de ani, din Bărcănești, au fost identificați și reținuți de polițiștii ialomițeni după ce ar fi tâlhărit două persoane și le-ar fi sustras o sumă de bani. Aceștia au fost ...[citește_toată_știrea]

1 Februarie 2023, 16:55
(95 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Campanie națională de control în unitățile de producere a energiei electrice

ITM Ialomița: Campanie națională de control în unitățile de producere a energiei electrice

Inspecția Muncii, prin inspectoratele teritoriale de muncă, va desfășura Campania de control privind verificarea respectării prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă în unitățile ...[citește_toată_știrea]

1 Februarie 2023, 16:40
(96 vizualizări - 0 comentarii)


3

IPJ Ialomița: «Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli»

Polițiștii ialomițeni au marcat luni, 30 ianuarie a.c., «Ziua Internațională a Nonviolenței în Școli», prin întâlniri cu elevi și cadre didactice din cadrul unităților de învățământ din județ. Temele dezbătute ...[citește_toată_știrea]

1 Februarie 2023, 13:25
(78 vizualizări - 0 comentarii)


Gripa aviară, în atenția prefectului de Ialomița

Miercuri, 1 februarie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a participat la o ședință organizată de Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, a cărei principală ...[citește_toată_știrea]

1 Februarie 2023, 12:50
(86 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

31 Ianuarie 2023, 18:40


Instituția Prefectului Ialomița: Prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an

Instituția Prefectului Ialomița: Prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an

Marți, 31 ianuarie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a prezidat ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. «Pentru că este prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an vreau să vă transmit un mesaj cu privire la prioritățile instituționale de care să țineți seama. Vă rog, în primul rând să aveți grijă de cerințele și solicitările cetățenilor. Apoi, îngrijiți-vă și de colegii dumneavoastră, de subordonații cu care faceți echipă. Faceți front comun în rezolvarea tuturor atribuțiilor pe care le aveți. Dincolo de aceste aspecte, vă rog să îi și înțelegeți atunci când au o problemă personală, găsiți împreună soluții pentru rezolvarea problemelor de orice natură ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 13:15
(274 vizualizări - 0 comentarii)


7
Poliția Rutieră Ialomița: Călători ținuți în picioare în microbuz. Șoferul, amendat de polițiști!

Poliția Rutieră Ialomița: Călători ținuți în picioare în microbuz. Șoferul, amendat de polițiști!

În cadrul unui filtru pe DN2C, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, marți, 31 ianuarie a.c., un microbuz ce efectua transport rutier de persoane peste limita numărului de locuri înscris ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 12:30
(434 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Cisternă încărcată cu motorină, răsturnată în șanț

Slobozia: Cisternă încărcată cu motorină, răsturnată în șanț

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit marți, 31 ianuarie a.c., la un accident rutier produs la ieșire din municipiul Slobozia, în apropiere de Combinatul Chimic, în care au fost implicate o cisternă ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 12:00
(333 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Dealer de droguri, arestat preventiv

Joi, 26 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Ialomița au documentat activitatea infracțională a unei persoane ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2023, 16:30
(592 vizualizări - 0 comentarii)


 Slobozia: Apartament cuprins de flăcări

Slobozia: Apartament cuprins de flăcări

Pompierii din Slobozia au intervenit duminică, 29 ianuarie a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat la parterul unui bloc din oraș. La fața locului s-a deplasat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2023, 11:30
(708 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Două victime în urma unui accident rutier

Amara: Două victime în urma unui accident rutier

Două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au intervenit sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în cazul un accident rutier, produs pe raza orașului Amara, în care au fost implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 18:40
(730 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara accident


Alexeni: S-a răsturnat cu mașina în șanț

Alexeni: S-a răsturnat cu mașina în șanț

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în localitatea Alexeni s-a produs un accident rutier. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul unui automobil a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 11:15
(708 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Alexeni accident


Ialomița: Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile județene și naționale din județul Ialomița. Totodată, polițiștii informează ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 10:00
(611 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Descinderi ale polițiștilor la hoții de energie electrică

Vineri, 27 ianuarie a.c., 42 de polițiști din structurile de Ordine Publică, Poliție Rutieră, Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2023, 14:40
(848 vizualizări - 3 comentarii)


Ialomița: Traficul rutier, dat peste cap din cauza vremii nefavorabile

Ialomița: Traficul rutier, dat peste cap din cauza vremii nefavorabile

Codul Galben de viscol și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie și pentru județul Ialomița, dă peste cap circulația rutieră pe unele drumuri naționale și județene. Astfel, potrivit unei ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2023, 12:10
(710 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Amara

Incendiu la o casă din Amara

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit joi, 26 ianuarie a.c., pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Amara. Pentru misiune au fost mobilizate 3 autospeciale ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 18:30
(1062 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara incendiu


Sfântu Gheorghe: Braconieri prinși în flagrant de polițiști

Sfântu Gheorghe: Braconieri prinși în flagrant de polițiști

Miercuri, 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat în flagrant delict, în apropierea unei bălți private din comuna Sfântu Gheorghe, patru bărbați din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 16:00
(982 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 30 ianuarie 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 30 ianuarie 2023, este termenul limită de depunere pentru Formularul 394-«Declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național» ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:40
(816 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului

Ialomița: Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului și pentru județul Ialomița. Atenționarea intră în vigoare ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:30
(882 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În decembrie 2022, valoarea sumelor rambursate din TVA a fost de 12,70 milioane de lei

Administrația Județeana Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat, în luna decembrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 12,70 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:00
(757 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Accidente rutiere pe șoselele din județ, în minivacanța dedicată Zilei Unirii Principatelor

Ialomița: Accidente rutiere pe șoselele din județ, în minivacanța dedicată Zilei Unirii Principatelor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița a dat publicității un bilanț al evenimentelor rutiere produse pe șoselele județului în minivacanța dedicată Zilei Unirii ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 10:00
(696 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Locuință cuprinsă de flăcări

Duminică, 22 ianuarie a.c., pompierii din Urziceni au fost solicitați să intervină la un incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean, din localitatea Alexeni. Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 09:11
(597 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 90,23 milioane de lei la bugetul general consolidat, în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna decembrie a anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 90,23 milioane de lei, cu ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 08:10
(805 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 25 ianuarie 2023, orele 23,00-26 ianuarie 2023, ora 5,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de alimentare ...[citește_toată_știrea]

24 Ianuarie 2023, 10:40
(814 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Copil de 2 ani, dispărut de acasă, găsit pe câmp de un polițist și un jandarm

Țăndărei: Copil de 2 ani, dispărut de acasă, găsit pe câmp de un polițist și un jandarm

Un copil de 2 ani, dispărut de acasă, a fost găsit de un jandarm și un polițist pe un câmp de la marginea orașului Țăndărei. Apelul la 112 a fost făcut vineri, 20 ianuarie 2023. Cea care a sesizat dispariția ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2023, 17:15
(1244 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Miercuri, 25 ianuarie 2023, termenul de comunicare a pro-ratei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, în conformitate cu prevederile art. 300, alin. (9) din Legea nr. 227/2015, art. 300, alin. (9) și a OUG nr. 7/2017, persoanele ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 10:40
(1481 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 25 ianuarie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabillor că miercuri, 25 ianuarie 2023, este termenul de depunere a unor declarații fiscale, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 10:30
(1477 vizualizări - 0 comentarii)


Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață...

Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață...

Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață în dimineața zilei de vineri, 20 ianuarie 2023, la vârsta de 76 de ani. A fost managerul Spitalului Slobozia pentru mai multe perioade ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 08:20
(10693 vizualizări - 8 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor RAJA în data de 24 ianuarie 2023, «Ziua Unirii Principatelor Române»

Marți, 24 ianuarie 2023, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise. Pentru efectuarea plăților, abonații pot folosi serviciile online, precum ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2023, 11:30
(1839 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 412 413
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...