Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Candidați cu probleme de integritate la Alegerile Locale din Ialomița

ANI a decis

Candidați cu probleme de integritate la Alegerile Locale din Ialomița

În urmă cu o săptămână, Agenția Națională de Integritate a dat instanțelor de judecată lista candidaților la Alegerile Locale aflați în stare de incompatibilitate sau conflict de interese. Potrivit legii, instanțele au obligația de a invalida aceste mandate, în respectivele localități fiind necesară organizarea unor noi alegeri. Din cei 103 candidați aflați în stare de incompatibilitate la nivel național, 3 sunt din județul Ialomița. Aceștia se află în prezent în situația de a rămâne fără mandatele pe care le-au obținut.

Verificările sunt în curs Potrivit Codului Administrativ, validarea mandatelor candidaților care au câștigat Alegerile Locale se face de către judecătoriile pe raza cărora se află circumscripțiile electorale unde s-a desfășurat scrutinul. Legea prevede mai multe situații în care mandatul unui primar poate fi invalidat, printre care și situațiile de incompatibilitate sau conflict de interese. Alte acte normative explică faptul că pentru ca procedura invalidării să fie realizată, instanța de judecată trebuie sesizată prin acte doveditoare. Un astfel de demers a îndeplinit și Agenția Națională de Integritate în momentul în care a transmis tuturor judecătoriilor din țară lista candidaților la funcția de primar care se află în stare de incompatibilitate sau conflict de interese. La nivelul județului Ialomița, există 3 candidați aflați fie în stare de incompatibilitate, fie în conflict de interese.

Aleși locali incompatibili Primul candidat ialomițean aflat pe lista neagră a ANI este Gheorghe Stroe, fost primar al localității Ciochina în perioada 2012-2016. Acesta a candidat la Alegerile Locale din 27 septembrie 2020 pentru a obține un al doilea mandat, din partea PSD. Câștigătorul scrutinului a fost însă Vasile Câmpulungeanu, candidat PNL și primar în funcție al localității. Potrivit ANI, în timpul mandatului său, Gheorghe Stroe a deținut simultan atât funcția de primar al loca­lității Ciochina cât și pe cea de administrator al unei întreprinderi individuale, fiind considerat incompatibil. În urma unui proces pe care l-a pierdut, instanța de judecată, la solicitarea ANI, a stabilit ca starea de incompatibilitate să-i fie menținută până în anul 2021. În ciuda interdicției, Gheorghe Stroe și-a depus însă candidatura. Al doilea candidat trecut de ANI pe aceeași listă este Marinică Cazacu. În timpul mandatului său de consilier județean, pe care l-a exercitat în perioada 2012-2016, ANI a constatat faptul că acesta s-a aflat într-un conflict de interese administrativ. Marinică Cazacu este câștigătorul Alegerilor Locale în comuna Ion Roată, cu 676 voturi. Acesta a candidat din partea Partidului Ialomițenilor. Cel mai probabil, având în vedere cele constatate de ANI, în perioada următoare în comuna Ion Roată ar putea fi organizate alte Alegeri Locale. Al treilea candidat din Ialomița cu probleme de integritate descoperit de ANI este Costel Niculae. Acesta a candidat pe listele PNL pentru funcția de consilier local în cadrul Consiliului Local al comunei Maia. Potrivit ANI, în perioada 2008-2012, timp în care acesta exercita funcția de primar al localității, Costel Niculae i-a vândut soției sale un teren aflat în proprietatea Primăriei. Având în vedere dovezile pe care ANI le are împotriva sa, există șansa ca alesul local să nu-și poată exercita funcția de consilier. Și în comuna Stelnica ar putea fi organizat un alt tur de Alegeri Locale, având în vedere faptul că și primarul ales, Costel Brateș, are probleme de integritate. Fără o explicație clară pentru care ANI nu l-a trecut pe listă, Costel Brateș s-a aflat în stare de incompatibilitate, în perioada 19.06.2008-06.07.2012, întrucât a deținut, simultan, atât funcția de primar al Comunei Stelnica, cât și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul «Brateș Costel PF», «Brateș Costel Întreprindere Individuală» și «Brateș Ionel Întreprindere Familială», încălcând astfel dispozițiile legale. ANI a mai constatat și faptul că a întocmit și a semnat proiectele de hotărâre, expune­rile de motive și caietele de sarcini care au stat la baza adoptării unor Hotărâri ale Consiliului Local al comunei Stelnica în urma cărora acesta a încheiat cu Consiliul Local al comunei Stelnica contracte de concesiune având ca obiect bunuri aparținând proprietății private a comunei Stelnica.

Anchetele penale i-ar putea lăsa fără mandate
Dincolo de problemele de integritate, unii dintre primarii ialomițeni aleși în urma Alegerilor Locale din 27 septembrie 2020 ar putea rămâne fără funcții din cauza proble­melor penale pe care le au. Unul dintre edilii aleși care a intrat în vizorul anchetatorilor este Grigore Tudor (PSD). Acesta a obținut un nou mandat la Primăria Axintele și este cercetat într-un dosar al Direcției Naționale Anticorupție. Procurorii susțin faptul că acesta i-a dat în folosință fiului său 95,68 ha din islazul comunal! Cu ajutorul acestei suprafețe, Florin Grigore, fiul primarului, a obținut prin intermediul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ialomița subvenții în valoare de 32 mii de euro. Al doilea ales local cu pro­bleme penale care se află la un pas de a-și pierde mandatul este Ștefan Ionescu (PSD), primarul comunei Valea Ciorii. Ștefan Ionescu este acuzat tot de DNA de săvârșirea infracțiunii de «compli­citate la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată». Prejudiciul creat se ridică la peste 600 mii de lei, cazul fiind judecat la Tribunalul Ialomița. Pe lista celor care se află la un pas de a-și pierde mandatul din cauza dosarelor penale se află și Gheorghe Petrache, candidatul PRO România pentru Primăria Țăndărei. Acesta se pregătește să devină consilier local al orașului însă trebuie să dea socoteală în fața judecătorilor pe masa cărora se află dosarul său în care este acuzat de «conflict de interese». Procurorii din Fetești îl acuză de faptul că, în perioada scurtului său mandat de primar, l-ar fi ajutat pe fratele său să obțină un contract cu administrația locală, privind achiziția de medicamente pentru școlile din oraș.

19 Octombrie 2020, 13:10 (4252 vizualizări - 4 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Anonim:
(23 Octombrie 2020, 11:00)
De ce vorbiti,fara a cunoaste situatia? Cunosteti primarul din Valea Ciorii? Era,pentru nestiutori,"latifundiar",inainte de a deveni primar. Din 2008 sinpana in prezent,in calutate de primar,nu a facut decat sa spijine locuitorii localitatii. Asociatia infiintata,pentru care este acuzat de fals si altele,nu a facut decat sa sprijine crescatorii de animale din localitate,ce au primit subventii. Veniti sa vedeti ce a facut omul asta in localitate,cate proiecte,intrebati daca,exista locuitor al localitatii care nu a fost spijinit. Prin urmare,voi astia,care stati pe margine si judecati,aratand cu degetul si etichetand,incercati sa aveti macar cateva din realizarile omului astuia. Sa va fie rusine ca judecati un astfel de om!!! Cu cativa ca el,tara asta ar arata attfel!
in te guru:
(21 Octombrie 2020, 14:12)
Domne, ce integri sunt candidatii astia! Toti sunt mega bogati, sunt mari latifundiari, au dosare penale cu prejudicii de milioane, au pamanturi dintr-o zare-n alta zare, averi facute din salariile de primari/prefecti. Pana in 2017 primarii aveau salarii de maxim 1000 euro, cum draq au dobandit mosii de sute de hectare de pamant? din salariu cinstit, de la matusa tamara? Avem la conducere ceea ce meritam. Daca po p*limea i-a votat cu doua maini, ce sa faci? te supui vointei majoritatii. C-asa-i in democratie, mai ales in aia in care amaratii sunt cumparati prin diverse forme de mita electorala.
Ma gandesc si eu ca pr*stu: cum sa votezi de exemplu in localitatea valea rromului (sa nu zic ciorii, ca discriminez) un om integru, scolit prin occident, care mai este si cinstit si altruist? Noo, lasa bre, il votam pe baronul nostru, ca o da si el ceva macar de alegeri. A furat, dar a si facut (praf)!
Un banc, dupa revolutie: Un turist strain intreaba militianul - in toate limbile pamantului - unde este strada x. Militianul, ioc! Un roman aude si il intreaba pe militian: ai vazut domne cate limbi stia ala? la care militianul: e, si la ce i-a folosit?
Cam asa si cu oamenii tineri si pregatiti care vor cate un post de primar...se tot lovesc de nepregatitii care voteaza de 30 de ani aceeasi corupti
Alex:
(20 Octombrie 2020, 13:50)
Primarul condamnat al orașului Tandarei este considerat integru de către ANI?
cetatean:
(19 Octombrie 2020, 14:01)
La Ion Roata expira interdictia in decembrie, sa fie pus in functie atunci, de ce alte alegeri?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 27 Feb 2021
360 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 329 330

Grupul de Comunicare Strategică: 25 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 27 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8216, cu 25 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2021, 13:35
(49 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

26 Februarie 2021, 19:10


Bucu: Bărbat rătăcit în pădure, salvat de pompieri

Pompierii din Slobozia au intervenit joi, 25 februarie a.c., pentru acordarea primului ajutor în cazul unui bărbat de 49 de ani. Acesta a apelat numărul de urgență 112, precizând faptul că s-a rătăcit într ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:55
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Țăndărei

În cursul zilei de joi, 25 februarie a.c., polițiștii au acționat pe raza orașului Țăndărei, pentru prevenirea și combaterea violenței stradale, precum și pentru reducerea riscului rutier de producere a ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:40
(104 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: 28 februarie-Ziua Protecției Civile din România

La 28 februarie sărbătorim Ziua Protecției Civile din România, dată la care, în anul 1933, Regele Carol al II-lea, prin «Înalt Decret Regal nr. 468», a aprobat Regulamentul apărării contra atacurilor aeriene ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:25
(71 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Respectarea măsurilor de protecție sanitară, verificată de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au verificat modul în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară, la nivelul întregului județ. Astfel, în urma verificărilor au fost aplicate 173 de ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 16:20
(51 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 31 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 26 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8191, cu 31 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2021, 13:45
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Stelnica: Cercetat penal pentru pescuit în perioada de prohibiție

Stelnica: Cercetat penal pentru pescuit în perioada de prohibiție

Miercuri, 24 februarie a.c., în timpul unei acțiuni de combatere a braconajului piscicol, polițiștii din Stelnica au identificat pe malul stâng al Brațului Borcea un bărbat, de 52 de ani, care descărca ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 15:50
(172 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Amenzi de peste 9000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de siguranță sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni privind modul în care populația respectă măsurile de protecție sanitară. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 173 de sancțiuni ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 15:45
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție la Muzeul Agriculturii

Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia vernisează luni, 1 martie 2020, expoziția «Ștergarul-Icoana Sufletului». Evenimentul se organizează în sala mare a instituției, de la orele 14,00. ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 15:40
(78 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 25 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8160, cu 22 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

25 Februarie 2021, 13:20
(80 vizualizări - 0 comentarii)


Manasia: Cartușe de vânătoare confiscate după ce un bărbat și-ar fi amenințat mama că «o va împușca»

Un bărbat în vârstă de 52 de ani, din Manasia, este cercetat penal de polițiștii ialomițeni pentru săvârșirea infracțiunilor de «amenințare» și «nerespectarea regimului armelor și munițiilor». Marți, 2 ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 14:15
(123 vizualizări - 0 comentarii)


12

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Marți, 23 februarie a.c., polițiștii ialomițeni împreună cu reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița, polițiști locali, alături de celelalte instituții cu atribuții de control ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 14:10
(133 vizualizări - 0 comentarii)


Demararea lucrărilor de modernizare la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Printr-un comunicat de presă, Spitalul Județean de Urgență Slobozia anunță că, începând cu 1 martie 2021, se vor demara ample lucrări de modernizare care vor viza infrastructura, spațiile și dotările. ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 13:45
(238 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 25 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 24 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8138, cu 25 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 13:20
(141 vizualizări - 0 comentarii)


Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural «Nu am făcut destul» ajunge în Ialomița

Peste o mie de persoane sunt testate gratuit în perioada februarie-aprilie în cadrul caravanei de testări gratuite din mediul rural «Nu am făcut destul», organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor ...[citește_toată_știrea]

24 Februarie 2021, 11:20
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

23 Februarie 2021, 15:25


Slobozia: Lovit în plină stradă

Un bărbat, de 51 de ani, din Buzău, a fost agresat în stradă de 5 indivizi. Luni, 22 februarie a.c., polițiștii au fost sesizați de către respectivul bărbat cu privire la faptul că mai multe persoane l ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 14:25
(309 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Obligațiile proprietarilor de animale

O dată cu intrarea în vigoare a actului normativ care oferă protecție animalelor, Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița informează deținătorii de animale care sunt obligațiile acestora. Astfel ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 14:20
(399 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de 15250 de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni de verificare a modului în care sunt respectate măsurile de protecție sanitară. În cadrul activităților au fost verificate 800 de ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 14:15
(161 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 29 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 23 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8113, cu 29 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2021, 13:35
(191 vizualizări - 0 comentarii)


Intervenție a pompierilor ialomițeni la un accident în Cotorca-Buzău

Intervenție a pompierilor ialomițeni la un accident în Cotorca-Buzău

Pompierii cadrul ISU Ialomița au intervenit luni, 22 februarie 2021, în jurul orelor 13,30, la un accident rutier produs pe DJ203I, pe raza localității Cotorca-Buzău, zonă aflată în zona de intervenție ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 15:40
(198 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 15 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 22 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8084, cu 15 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 13:35
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 20 februarie a.c., în jurul orelor 16,00, polițiștii din Țăndărei, în timp ce efectuau activități de control al traficului rutier, au oprit un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 12:45
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Carantinat la domiciliu, un tânăr din Borcea a fost surprins la volanul unei mașini în Vlădeni

Pe parcursul zilei de duminică, 21 februarie 2021, polițiștii ialomițeni au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. La nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2021, 12:40
(143 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 9 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 21 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8069, cu 9 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2021, 14:20
(299 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Copil de 9 ani, lovit de o mașină

Amara: Copil de 9 ani, lovit de o mașină

În seara zilei de sâmbătă, 20 februarie a.c., în orașul Amara s-a produs un accident rutier. Din verificările efectuate a reieșit că, în timp ce un bărbat conducea un autoturism pe raza orașului Amara, ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2021, 20:30
(391 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 16 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 20 februarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 8060, cu 16 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2021, 13:35
(203 vizualizări - 0 comentarii)


Serviciul Județean Anticorupție Ialomița: Cercetări în 48 de dosare penale

În anul 2020, ofițerii Serviciului Județean Anticorupție Ialomița au desfășurat activități de urmărire penală în 48 de dosare, în baza a 58 de ordonanțe de delegare. În baza actelor procedurale instrumentate ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2021, 14:55
(510 vizualizări - 2 comentarii)


Slobozia: Dosar penal pentru «violență domestică»

În ziua de joi, 18 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție pe numele unui bărbat de 46 de ani, acuzat că și-a lovit soția, o femeie de 42 de ani. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2021, 14:40
(395 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 329 330
Ultimele comentarii
apartament 3 camere în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 24 februarie 2021 @Gica în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă ELDAGA în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! Sergiu în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! Adrian în Administrațiile din Ialomița investesc în Studii de Fezabilitate pentru «rețele inteligente de gaze» Gica în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă Anonim în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! Gica în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă Maria în Păzea! Ilie Sima, președinte de Ligă la PRO România, a vorbit! * Nimeni Altu ' în Rodica Boancă pentru noi/a ajuns Șoșoacă doi Urbanistice, în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă R3port3r în Tone de porumb și orz, dispărute de pe câmpurile Penitenciarului Slobozia Nimeni Altu' în Rodica Boancă pentru noi/a ajuns Șoșoacă doi cititor în Bronz pentru George Dragomir flatulația porcului ! în Administrațiile din Ialomița investesc în Studii de Fezabilitate pentru «rețele inteligente de gaze» Liviu în «Omul faptelor» a fost dat dispărut de colegii de partid Cetatean: în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă ograda în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă ograda în «Omul faptelor» a fost dat dispărut de colegii de partid Marcela în Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...