Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Școlile din Ialomița pot accesa fonduri europene pentru achiziția de tablete

Până la 1 februarie 2021

Școlile din Ialomița pot accesa fonduri europene pentru achiziția de tablete

Considerate o alternativă eficientă pentru ca școlile să le poată asigura elevilor dispozitivele electronice necesare participării la cursurile on-line, fondurile europene așteaptă să fie atrase de instituțiile de învățământ. Datele oficiale arată că doar o singură școală din județ a reușit în ultimele luni să facă demersuri în privința depunerii unui astfel de proiect. Restul unităților se află încă în faza de scriere a proiectelor. Dacă vor banii europeni, unitățile ar trebui să se grăbească, pentru că termenul limită până la care linia de finanțare rămâne deschisă este 1 februarie 2021.

Elevii au nevoie de tablete Estimările oficiale ale Inspectoratului Școlar Județean Ialomița arată că 5000 de elevi au nevoie de tot atâtea dispozitive electronice (în special tablete PC) pentru a putea participa la cursuri on-line. Ministerul Fondurilor Europene le-a pus la dispoziție școlilor 175 milioane de euro fonduri nerambursabile, pentru a-și putea achiziționa aceste dispozitive. Deși linia de finanțare a fost deschisă înainte de înce­perea noului an școlar, unitățile de învățământ din județul nostru au tratat această posibilitate de finanțare cu indiferență. Rețeaua școlară a Ialomiței cuprinde 92 de unități de învățământ cu personalitate juridică, din care doar 7 au reușit până în prezent să asigure resursele tehnologice necesare elevilor pentru a parti­cipa la cursuri on-line. «În aceste cazuri, nu vorbim de proiecte europene, ci de alte surse de finanțare...» a explicat Simona Tonț, inspector pentru Programe și Proiecte în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița. Restul unităților de învățământ au nevoie de banii europeni pentru a asigura elevilor accesul la procesul educativ care, din cauza pandemiei de COVID-19, se desfășoară doar on-line. Accesarea fondurilor europene se face prin intermediul a 3 categorii de solicitanți. În primul rând proiectul poate fi depus direct de școli, de către primă­riile în administrarea cărora se află școlile și de către Inspectoratul Școlar Județean.

Un demers întârziat La momentul de față, doar Școala Gimnazială Platonești a reușit să depună un proiect privind atragerea de fonduri europene necesare achiziției tabletelor electronice. Restul unităților se află încă în faza de scriere a proiectelor urmând ca acestea să fie depuse. Data li­mită până la care linia de finanțare rămâne deschisă este 1 februarie 2021, așa că proiectele mai pot fi depuse până cel târziu la sfârșitul lunii decembrie 2020, urmând apoi să fie ana­lizate și propuse pentru finanțare. Pe lângă dezinteresul autorităților în privința obținerii acestor fonduri, experții Inspectoratului Școlar Județean Ialomița susțin faptul că o piedică în realizarea acestor proiecte o reprezintă și modificările legislative în această direcție. «Au fost numeroase modificări care s-au adus acestui proces de atragere a fondurilor europene. Scrierea unor astfel de proiecte nu este la îndemâna oricui, tocmai de aceea noi asi­gurăm consiliere pentru unitățile de învățământ astfel încât să poată demara procesul de depu­nere!» a mai explicat Simona Tonț, inspector pentru Programe și Proiecte în cadrul Inspecto­ratului Școlar Județean Ialomița.

Bani europeni atrași prin școli, la Slobozia
Fiecare dintre cele 3 posibilități de atragere a fondurilor europene are avantaje și dezavantaje. În cazul depunerii proiectelor prin intermediul administrațiilor locale, de exemplu, dezavantajul constă în faptul că primăriile trebuie să asigure cofinanțarea, care înseamnă 2% din valoarea proiectului depus. În schimb, în cazul în care proiectul este depus direct de către școli, această cofinanțare nu mai trebuie achitată. La Slobozia, în urma unei ședințe organizată cu directorii unităților de învățământ, administrația locală a decis ca școlile să-și facă singure proiectele și să le depună. Totuși, funcționarii Primăriei Slobozia specializați în realizarea de proiecte europene vor îndruma unitățile de învățământ astfel încât proiectele pe care le vor depune să beneficieze de finanțare și să nu fie considerate neeligibile. «Deocamdată, nu știm cum va arăta bugetul orașului și nu ne permitem să ne lansăm în cheltuieli prea mari... Le-am explicat directorilor de instituții de învățământ acest aspect! Totuși, le vom sta la dispoziție cu tot ceea ce este nevoie astfel încât proiectele pe care le realizează să fie considerate eligibile, iar banii europeni să ajungă în școli pentru a fi achiziționate tabletele electronice...» a declarat Dragoș Soare, primarul munici­piului Slobozia.

Stoc suficient de măști și dezinfectanți Banii puși la dispoziția șco­lilor de Uniunea Europeană puteau fi folosiți și pentru achi­ziția de material de protecție. Inspectoratul Școlar Județean Ialomița susține că la momentul de față nevoia de măști și dezinfectanți în școlile din județ a fost acoperită. «Pe lângă faptul că școala on-line a devenit obligatorie, școlile au rezolvat problema materialelor de protecție. S-au distribuit și de la Guvern, au fost oferite și de Inspectoratul Școlar...» a mai spus Simona Tonț, inspector pentru Programe și Proiecte în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Ialomița.

20 Noiembrie 2020, 15:40 (1634 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
Control ARACIP în școlile din Ialomița
30 mii de manuale de clasa a VII-a lipsesc din școlile ialomițene
Școlile din Ialomița cresc artificial numărul elevilor
Amenințate de gripă, școlile din Ialomița rămân deschise
Un elev al Colegiului Național «Grigore Moisil» Urziceni a încercat să se sinucidă

Comentariile cititorilor:


lucian:
(23 Noiembrie 2020, 12:48)
Pana cumpara astia tablete apare vaccinul anti covid
Ion Ion:
(22 Noiembrie 2020, 13:25)
e clar, adio tablete ....ne vedem când ne-ntâlnim....
Nuti spaima Constitutii:
(22 Noiembrie 2020, 11:27)
Pai n''a zis onor ministra ca aduce ea 'jde sute de mii de tablete ? Parca de 240.000 a zis ... Sau daca judetul e rosu nexam tablete ?
Fană:
(21 Noiembrie 2020, 11:48)
Cine mai crede in implicarea directorilor de scoli?Plantati politic pe scaune,jumatate sunt habarnisti,iar diferenta sta comoda,fara a se deranja pentru asa ceva.Cati directori de scoli cunoasteti care sa iubeasca copiii?Pofta banilor si functiile ii intereseaza,in rest...fiecare sa se descurce!Am ajuns si facem scoala in locul copiiilor,pentru ca informatiile NU sunt simplificate si adaptate varstei elevilor.De ce atatea informatii inutile??
waly:
(20 Noiembrie 2020, 18:56)
Scoala a inceput de trei luni, iar voi abia acum v-ati trezit, negheobilor, ca elevi nu au tablete. Asa I.J.I. Ialomita , asa guvern si minister. Sa va fie rusine, veti scoate niste analfabeti din scoala. Sa va duceti unde a intercat mutu iapa, stiti?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 14 Apr 2021
394 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 335 336

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Aprilie 2021, 18:10


Grupul de Comunicare Strategică: 39 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 13 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10162, cu 39 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 13:25
(126 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Slobozia, dispărut de la domiciliu

Bărbat din Slobozia, dispărut de la domiciliu

Luni, 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că Ștefan Marinel, de 58 de ani, din Slobozia, ar fi plecat de la domiciliu și nu a mai ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 11:10
(179 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

anunț angajare

Compania
EXPUR SA

recrutează
Fochist
-Centrală
termică


Cunoștințe necesare postului
-Școală profesională pentru meseria
de fochist sau liceu de specialitate
-Calificare fochist în Clasa A, Grupa a II-a
Cerințe
-Deservirea centralei termice conform
procedurii de lucru
-Monitorizarea echipamentelor din centrala termică
-Verificarea parametrilor de funcționare
a echipamentelor din centrala termică și
anunță ori de câte ori constată
o anomalie în funcționarea
echipamentelor centralei
Dacă răspundeți cerințelor de mai sus
și doriți să acceptați provocările
acestui post vă rugăm să trimiteți
o scrisoare de intenție
și un curriculum vitae
până la data de 30.04.2021
pe adresa de e-mail [email protected]

13 Aprilie 2021, 11:05


Pește confiscat la Făcăeni și Bordușani

Pește confiscat la Făcăeni și Bordușani

Aproape 80 de kilograme de pește din speciile scrumbie și cegă au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în cursul zilei de luni, 12 aprilie a.c., în localitățile Făcăeni și Bordușani. Astfel, a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 10:55
(146 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC ACIM SA București
angajează
Pentru lucrări în zona Slobozia-Țăndărei,
jud. Ialomița

-Automacaragiu
-Deservent utilaje (buldoexcavatorist)
-Instalatori apă-canal

Relații la telefoanele
021/25.57.456
021/25.55.978
0745/631.081

13 Aprilie 2021, 10:50


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Pe parcursul zilei de luni, 12 aprilie 2021, polițiștii ialomițeni au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. La nivelul județului au ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 10:45
(59 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

RWA RAIFFEISEN
AGRO ROMANIA SRL

angajează în Căzănești
-Laborant (cu sau fără experiență)
-Silozar
-Operator depozit

Oferim salariu atractiv,
asigurare medicală privată
și acess la tele-medicină
Cei interesați sunt rugați
să sune la numărul de telefon

0737/027.243

13 Aprilie 2021, 08:20


8

AJOFM Ialomița: 5,18%, rata șomajului în februarie 2021

La sfârșitul lunii februarie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4857 de șomeri (din care 2139 femei), rata șomajului fiind de 5,18%, cu 0,6 ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 16:50
(83 vizualizări - 0 comentarii)


14 zile de carantină pentru localitățile Bucu și Gheorghe Doja

14 zile de carantină pentru localitățile Bucu și Gheorghe Doja

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a dispus luni, 12 aprilie a.c., intrarea în carantină, pentru 14 zile, a localităților Bucu și Gheorghe Doja, din cauza incidenței crescute a cazurilor ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 16:30
(281 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 41 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 12 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10123, cu 41 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 13:40
(167 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Jilavele, la volan fără permis

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 10/11 aprilie a.c., în jurul orei 1,30, polițiștii din Rădulești și Dridu, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe raza comunei Jilavele, au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:45
(83 vizualizări - 0 comentarii)


12

Adolescenți de 16 ani din Bărbulești și Căzănești, surprinși la volan în trafic

Sâmbătă, 10 aprilie a.c., polițiștii din Jilavele au depistat, în flagrant, un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Bărbulești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu. Cu ocazia ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:40
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Petrecere privată, întreruptă de polițiști

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului-Județul Ialomița, în cursul zilei de duminică ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:35
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute, confiscate de polițiștii ialomițeni

În perioada 10-11 aprilie a.c., pe raza orașului Țăndărei și comunei Făcăeni au fost desfășurate activități de verificare a operatorilor economici, pentru depistarea activităților ilegale din domeniul comercializării ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:30
(128 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada Calea București din Fierbinți-Târg

Luni, 12 aprilie 2021, s-a înregistrat o avarie pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 90 mm, de pe strada Calea București din orașul Fierbinți-Târg, județul Ialomița. Pentru remedierea acesteia ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:10
(50 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Se plătește subvenția la motorină aferentă trim. III și IV, anul 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștință că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 11:50
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Urziceni

La Urziceni, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați duminică, 11 aprilie a.c., în jurul orelor 13,25, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 10:45
(84 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 37 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 11 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10082, cu 37 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2021, 13:40
(195 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 39 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 10 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10045, cu 39 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2021, 13:35
(178 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 Aprilie 2021, 14:10


Grupul de Comunicare Strategică: 42 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 9 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10006, cu 42 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2021, 13:20
(161 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 60 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În cursul zilei de joi, 8 aprilie a.c., aproape 100 de forțe de ordine au acționat pe raza județului Ialomița pentru verificarea respectării măsurilor și interdicțiilor impuse în vederea limitării răspândirii ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2021, 11:40
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Poiectil de artilerie neexplodat, descoperit de muncitorii care săpau o groapă

Slobozia: Poiectil de artilerie neexplodat, descoperit de muncitorii care săpau o groapă

Vineri, 9 aprilie a.c., în jurul orei 9,50, o echipă care executa lucrări pe raza municipiului Slobozia a descoperit un proiectil exploziv de artilerie, de calibru 75 milimetri. Conștientizând pericolul ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2021, 10:55
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Un pacient al Spitalului Slobozia s-a aruncat în gol de la etajul 3!

Printr-un comunicat de presă, Spitalul Județean de Urgență informează că «în cursul zilei de miercuri, 8 aprilie 2021, in jurul orelor 16,45, un pacient, internat în Secția Medicină Internă, s-a aruncat ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 23:10
(491 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Țeapă de 1 milion de euro, dată de o contabilă firmei la care lucra

O femeie de 36 de ani a fost pusă sub control judiciar într-o anchetă a polițiștilor Serviciului de Investigații a Criminalității Economice al IPJ Ialomița. Aceasta este acuzată de faptul că, în perioada ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 18:05
(1128 vizualizări - 3 comentarii)


CNAIR: Încep reparațiile la podul de la Fetești, peste Brațul Borcea

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță semnarea contractului de lucrări pentru reabilitarea podului peste Brațul Borcea de la Fetești. Valoarea contractului este de 67,7 milioane ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 17:25
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie rănită într-un accident rutier

O șoferiță de 30 de ani a fost rănită într-un accident rutier petrecut joi, 8 aprilie a.c., în apropiere de municipiul Fetești. Tânăra a fost preluată de un echipaj SMURD și transportată la Spitalul Municipal ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 17:10
(172 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești accident


AJFP Ialomița: S-au modificat declarațiile pentru notificarea intrării/ieșirii din sistemul TVA

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii ineresați că au fost actualizate declarațiile 097 și 700 ca urmare a modificării plafonului pentru care se aplică sistemul ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 16:40
(163 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Întrerupere apă la Căzănești

Ca urmare a unei avarii pe conducta principală de alimentare cu apă de pe strada Vasile Popescu din orașul Căzănești, RAJA Constanța a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile joi, 8 aprilie ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2021, 16:25
(174 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 335 336
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...