EVENIMENT

A înțărcat bălaia administrativă
URBAN Slobozia își trimite pensionarii acasă
bonus: Slobozia are nevoie de un sistem de canalizare eficient
Urban Slobozia a decis să renunțe la angajații pensionari. Conform unor surse apropiate instituției, numărul celor care vor pleca este de 20. Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA Slobozia, susține că «este vorba despre încetări ale contractelor de muncă de comun acord...».
Primăria vrea mai mult Primăria Slobozia vrea să schimbe percepția publică despre instituțiile din subordinea sa. Un prim pas în acest sens îl reprezintă decizia primarului Dragoș Soare de a cere șefilor de instituții să identifice angajații-pensionari din cadrul administrației. «Sunt conștient că oamenii au nevoie de locuri de muncă... Și, repet, nu vreau să dau pe nimeni afară! Dar rolul meu este acela de a optimiza cheltuielile administrative. Vin din sistemul privat și gândesc ca un antreprenor. Administrația locală trebuie să cheltuiască eficient fondurile de care dispune!» a declarat Soare. Reamintim că la sfârșitul anului precedent, Dragoș Soare a anunțat public că va realiza un audit al resurselor umane care să identifice soluții de eficientizare a activității administrative.
Urban SA, pepinieră de pensionari Una dintre firmele care au angajat pensionari este Urban SA Slobozia. Conform unor surse interne, numărul acestora este de 20, respectiv 10% din totalul angajaților. Valentin Cilibeanu, directorul Urban SA, explică situația: «Tot ce pot să vă spun este că vorbim despre pensionări anticipate și încetări ale raporturilor de muncă de comun acord...» a declarat Cilibeanu. Directorul Urban SA a mai declarat că reducerile de personal nu vor afecta activitatea firmei. Cilibeanu susține că, la momentul angajării, pensionarii au fost singura soluție posibilă. În realitate însă, practica angajării pensionarilor «la stat» a reprezentat pentru precedentele administrații o metodă de fidelizare a votanților încă din primul mandat al ex-primarului Gabi Ionașcu.
Cine mai dorește, cine mai poftește?
O situație similară se înregistrează și la Direcția de Administrare a Domeniului Public, unde cel puțin 10 dintre angajați sunt pensionari. «Nu pot să vă ofer informații în acest sens... Vă rog să contactați purtătorul de cuvânt al Primăriei pentru un punct de vedere oficial!» a declarat directorul DADP Slobozia, Valeriu Roșca. Este de așteptat ca în următoarele luni, întregul sistem public coordonat de Primăria Slobozia să renunțe la angajații-pensionari.
Slobozia are nevoie de un sistem de canalizare eficient
Deficitară din multe puncte de vedere în privința utilităților publice, Slobozia are nevoie și de un sistem de canalizare îmbunătățit. Actualul sistem funcționează la jumătate din capacitate din cauza unor probleme tehnice. Urban SA, societatea care distribuie apa în Slobozia, are în plan un proiect de modernizare, însă nu dispune de fondurile necesare pentru a-l transpune în practică. Din acest motiv angajații firmei repară în mod constant țevile de canalizare deteriorate.
Case construite peste rețeaua de canalizare Sistemul de canalizare al Sloboziei a fost gândit să dreneze apele uzate și cele provenite în urma precipitațiilor prin două conducte de refulare. În realitate, acesta funcționează doar cu ajutorul unei singure conducte, adică la jumătate din capacitate. Amplasată în zona Cărămidari din oraș, cea de-a doua conductă nu poate fi utilizată din cauza faptului că deasupra acesteia au fost construite locuințe. Problema punerilor în posesie în această zonă este cunoscută de ani buni de reprezentanții administrației locale, însă nimeni nu a reușit să ofere o explicație clară despre cum a fost posibilă darea în folosință a unor terenuri într-o zonă strategică a orașului din punct de vedere al utilităților publice. Din cauza faptului că era nevoie de efectuarea unor lucrări de întreținere a conductei care trece pe sub casele oamenilor care locuiesc aici, reprezentanții societății Urban SA Slobozia au decis să nu o mai utilizeze. «Nu știm cum a fost posibil ca aceste locuințe să se ridice deasupra conductei... Cert este faptul că am fost nevoiți să renunțăm la utilizarea acestei conducte, am obturat-o, pentru a nu intra în conflict cu proprietarii de locuințe din zonă. Tocmai de aceea, în acest moment, sistemul de canalizare al orașului funcționează la jumătate din capacitate!» explică situația Valentin Cilibeanu, directorul executiv al Urban SA. Mai mult, societatea are înaintate și litigii în instanță pentru a obține dreptul de exploatare asupra conductei. Acțiunile sunt încă în desfășurare, firma așteptând o decizie a judecătorilor.
Soluții există, fonduri nu prea Problema ar putea fi rezolvată, iar sistemul de canalizare al orașului pus în funcțiune la întreaga capacitate, dacă s-ar realiza o deviere a acestei conducte. Proiectul are însă nevoie de o finanțare serioasă pentru a putea fi concretizat. O astfel de inițiativă a fost realizată și de Primăria Slobozia, însă proiectul a fost abandonat după ce firma care a câștigat licitațita, TMUCB, și-a declarat insolvența. Până acum societatea a reușit să obțină aproximativ 40 mii de euro pentru defășurarea unor lucrări de inspecție a întregului sistem de canalizare. «Am scos la licitație, prin SEAP, acest proiect de verificare a întregului sistem de canalizare. Este vorba despre o inspecție video... Cu imaginile pe care le vom obține vom avea o imagine clară a stării în care se află sistemul de canalizare al Sloboziei!» a mai spus Valentin Cilibeanu, directorul executiv al Urban SA. În așteptarea concretizării acestei inițiative, angajații firmei lucrează de zor pentru a cârpi țevile de canalizare sparte din mai multe puncte ale orașului, punctele fierbinți fiind străzile Lacului și Decebal.
26 Ianuarie 2021, 08:05 (6848 vizualizări - 12 comentarii)
Audiențe cu Soare. Dragoș Soare!
Consilierii locali vor stabili organigrama Primăriei Slobozia
Toleranță zero pentru «golani»: Primarul Sloboziei, înjurat și amenințat în trafic
Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă
Urban SA vinde slobozenilor apă «nepotabilă»
Comentariile cititorilor:
(27 Ianuarie 2021, 09:24)
Da Vasile, ai perfectă dreptate. Urban va deveni profitabil doar dacă se va implementa o altă echipă managerială, cu oameni tineri, eventual din zona privată, care să dea concurs pentru funcțiile respective.
Dacă nu scăpăm de moliile implantate de PSD, nu vom reuși să mișcăm lucrurile.
(27 Ianuarie 2021, 08:43)
Am vrea ca"specialistii" din birourile firmei sa participe la remedierile din teren,la locul defectiunii.Cum este posibil sa se aprobe lucrari de mantuiala?Inundatiile de pe Ianache,porcaria de pe Lacului,lucrarile din Tineretului,inundatiile de la MB 6?Se repara anual,cu disconfort si foarte multi bani alocati.Cum sa nu gasesti solutii in acesti ani de modernism tehnic si tehnologic?Olanda este cel mai bun exemplu de abordare al canalizarilor,toate aflate la/sub nivelul marii.
(26 Ianuarie 2021, 19:25)
Domnul Soare este un om inteligent si trebuie sa isi formeze o echipa de incredere, nu lingai si pensionari. Afara cu pensionarii. S-au invatat la bani, la functii si stat degeaba. Nu se mai poate! Lasati tineretul sa munceasca. Sunt oameni destepti care nu au un loc de munca. Pensionarii vin la serviciu, isi beau cafeluta in 2 ore, barfesc vreo 2 ore, citesc presa vreo 2 ore si a trecut ziua. Sunt sefe contabile si contabile, in sistemul bugetar, care lucreaza (in timpul programului) pentru contabilitatile pe care le tin in particular pe consumabilele de la stat. La MNAR directorul(pensionar) a primit alt mandat de 4 ani. Ii intreaba cineva cat sta si cand vine la munca? Nu, nu da socoteala la nimeni! Tot sa stai, nenica, angajat la stat!
(26 Ianuarie 2021, 17:57)
Pensionari sunt și la casă de asigurari de sănătate unde nu se schimba nimic de 20 de ani: personal foarte mult' aceeași șefi lipiți de scaun' clienți politici care se duc la serviciu la 10 și stau cu piciorele pe birou'Puia'Vasile/Adrian etc. Curat murdar!???
(26 Ianuarie 2021, 16:59)
Soare da trintorul acela afara si nu uita si de penalul de director economic care a facut puscarie si datorita lui ginersul care este procuror a ajuns director dupa ce a fost condamnat pentru delapidare .
(26 Ianuarie 2021, 14:54)
Ok, o măsură înțeleaptă luată de noul primar, doar că trebuie și verificată dacă este pusă în aplicare în integralitate.
Promovarea pe criterii de performanță ar trebui să fie prioritatea în primărie și atunci vom avea și angajați care să faciliteze informatizarea și digitalizarea, cât și echipe care să redacteze proiecte pentru atragerea de fonduri europene.
Atâta timp cât vor rămâne în funcții actualii șefi de direcții și servicii, nu vom avea șansa renașterii economice.
(26 Ianuarie 2021, 13:31)
Ăștia sunt puțini, să înceapă cu mafia pensionarilor din Primărie. Ăștia măcar stau cuminți și mănâncă o pâine. Pe C. și restul ca el din Primărie nu îi vede? Șpăgi, conflicte de interese, avize, autorizații emise ilegal etc...
(26 Ianuarie 2021, 13:27)
Greșit Cetățeanule, să plece dar să o ia și pe nevastă-sa care chiar stă degeaba, asta atunci când e la serviciu și nu e la cumpărături la piață sau prin oraș să își rezolve treburile personale.
(26 Ianuarie 2021, 11:44)
masuri luate degeaba. mergem toti lunar la casieriile urban sa ne platim consumul de apa. sunt diste exemplare la casierie care nnu au habar sa lucreze cu leptopurile din dotare, se uita aiure si spun sume aiurea, tot noi le corectam si spun cu nonsalanta AAAAAAAAAA M_AM UITAT MAI SUS UN RAND !!!
anjagati persoane competente, cel putin in relatiile cu publicul. stiu e tare greu sa se scape acum de nevasta nustiu cui plitist, de nevasta lui X de la partidul Y sau de nepotism !
ce sa mai zicem ca desi se vorbeste de respectarea masurilor de igiena, ca suntem in plina pandemie, la casieriile urban se plateste numai cu bani CASH, nu au terminale sa se poata plati cu cardul.
ALOOOOOOOOOO daca inca nu ati aflat secolul in care traim e XXI !
p.s. la fel e situatia si la casieria unde se incaseaza taxele pentru cimitir (evident si asta e tot in subordinea primariei Slobozia)...... cu asa oameni nu avem cum sa evoluam.
(26 Ianuarie 2021, 11:18)
Sa plece si A..., el cu neamurile lui PSD-iste au distrus sistemul de canalizare din Slobozia. Sa puna mana sa acceseza fonduri europene pentru reabilitarea sistemului de apa si de canalizare. De 10 ani de cand exista ADI Periurbana la Slobozia nu au facut nimic, doar se plang la fiecare interviu cu presa. Sa plece la pensie, sunt directori la Urban de 15 ani, sa lase locurile altora mai tineri, altfel ne vom plange ca avem apa nepotabila si canalizari proaste la infinit.
(26 Ianuarie 2021, 09:34)
cand esti director, chiar si la dadp, si spui ca "nu poti oferi informatii " in legatura cu unitatea pe care o conduci, meri domne la tata, ca acolo poti sa iti etalezi ....neputinta in toata splendoarea ei.
sau si lui ii este frica de asta ?
(26 Ianuarie 2021, 08:20)
Trintorui nr . din unitate este Cilibeanu el ar trebui sa plece primul acasa si sa ramina A.