Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Investiție ratată la stația de tratare a apei din Slobozia

La o lună distanță de rezilierea contractului

Investiție ratată la stația de tratare a apei din Slobozia

bonus: Consiliul Județean Ialomița, 70% din Urban SA Slobozia

Primarul Dragoș Soare a anunțat public că nu va mai prelungi contractul de lucrări pentru fina­lizarea stației de tratare a apei din Slobozia. «Dacă până la finalul lunii nu se execută lucrările restante, contractul nu va mai fi prelungit! Le-am prelungit de 3 ori contractul și n-au trimis un om în șantier de mai bine de 6 luni...» a declarat primarul Sloboziei. Conform informațiilor oficiale, contractul încheiat cu firma SIA Dynamic Solution SRL din Craiova a expirat în luna mai 2021 și a fost prelungit cu încă o lună. Valoarea investiției, inițiată în august 2019 se ridică la 7,84 milioane de lei.

O decizie fără precedent La sfârșitul lunii mai 2021, admi­nistrația locală a prelungit cu o lună contractul de lucrări pentru finali­zarea stației de tratare a apei de la Slobozia. În pofida acestei decizii, primarul Dragoș Soare a anunțat pu­blic că intențio­nează rezilierea contractului. «Dacă până la finalul lunii nu se execută lucrările restante, contractul nu va mai fi prelungit! Le-am prelungit de 3 ori contractul și n-au trimis un om în șantier de mai bine de 6 luni. Ce pot să spun?! E inadmisibil!» a declarat Dragoș Soare. Reamintim că valoarea totală a investiției în extinderea stației de tratare a apei potabile este de 7,84 milioane de lei. Banii provin, în proporții egale, din bugetul local și bugetul județean. Investiția a fost aprobată la sfârșitul anului 2018, iar contractul a fost semnat în luna august a anului 2019. Lucrările, care ar fi trebuit executate până la acest moment, constau în «extinderea stației de tratare prin construirea unei hale tehnologice cu dimensiuni 35x10x3,5 m, în suprafață totală de 350 mp, unde se vor monta două baterii de filtre de cărbune activ și o stație de osmoză inversă cu două module».

Târguială ca la piață Contractul pentru lucrările la stația de tratarea apei prin osmoză inversă a fost prelungit deja de 3 ori. Inițial, ex-primarul Adrian Mocioniu promitea că stația de tratare va deveni funcțională în mai puțin de un an. În august 2020, la termenul stabilit în contract, lucrările nu fuseseră fina­lizate... În septembrie 2020, înainte de a pleca din instituție, Adrian Mo­cioniu a semnat o nouă prelungire de contract. Administrația Soare a preluat contractul în luna noiembrie 2020. În cadrul unei conferințe de presă desfășurate atunci, primarul Dragoș Soare a fost rezervat în pri­vința avansării unui nou termen. În mai 2021, firma SIA Dynamic Solution SRL din Craiova a cerut prelungirea contractului cu alte 6 luni. Administrația locală a semnat însă un act adițional care prelungește acest contract cu o singură lună. «Soluția este să îi dăm în judecată pentru ne­respec­tarea condițiilor contractuale! Interesul lor e să ne ia ultimii bani pe care li-i datorăm și să ne dea țeapă. Nu pot accepta așa ceva!» a mai susținut Dragoș Soare. În aceste condiții, apa furnizată de către Urban SA slobozenilor va continua să fie... nepotabilă!

Costurile ascunse ale acestei investiții Cheltuielile pentru operaționali­zarea stației de tratare a apei prin osmoză inversă se apropie de 4 mi­lioane de euro. Reamintim că primele cheltuieli pentru retehnologizarea stației au fost inițiate în anul 2011, când ex-primarul Gabi Ionașcu a încheiat un contract încheiat cu Grup Romet SA Buzău în valoare de 1,6 mi­lioane de euro. Prin contract, firma garanta potabilizarea apei. Contractul a fost unul ferm care nu permitea majorarea valorii lucrărilor, însă următorul primar, Alexandru Stoica a plătit, imediat după preluarea funcției, alte 300 mii de euro pentru lucrări suplimentare. Următorul primar care a cheltuit bani publici pentru stația de tratare a apei este Adrian Mocioniu. Efectele acestei investiții se văd acum. Iar la aceste sume ar trebui adăugate 4 milioane de euro pentru sursa de apă, 2,5 milioane de euro pentru înlocuirea țevilor și 7 milioane de euro pentru stația de epurare. În total, aproximativ 17,5 mi­lioane de euro! Iar dacă punem la socoteală și banii cheltuiți zilnic de slobozeni pentru apa cumpărată de la supermarket avem o imagine apropiată de rea­litate a costurilor gene­rate de aventurile investiționale de până acum ale administrațiilor din Slobozia.

Intenții administrative: Consiliul Județean Ialomița, 70% din Urban SA Slobozia
Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Slobozia a figurat și un proiect de hotărâre prin care se majora capitalul social al Urban SA prin participarea Consiliului Județean Ialomița la capitalul social al acesteia. Proiectul de hotărâre a fost retras de către primarul Dragoș Soare pentru «informarea corectă și transparentă a opiniei publice». Proiectul presupune participarea Consiliului Județean Ialomița la majorarea capitalului social al Urban SA prin deținerea unui procent de 70% din totalul acțiunilor. Suma cu care Consiliul Județean ar urma să participe la majorarea de capital este de 405155 de lei. Conform proiectului de hotărâre, scopul Consiliului Județean este acela «ca serviciile de alimentare cu apă să fie asigurate în toate localitățile din județ, iar acolo unde acestea există să fie realizate investiții considerabile în modernizarea și reabilitarea lor». Investițiile pe care Consiliul Județean le vizează ar urma să fie asigurate prin accesarea de fonduri europene. Una dintre principalele condiții pentru ca fondurile să fie accesate este ca Urban SA să devi­nă operator regional de apă și canal. Situația a fost expusă succint de către primarul Dragoș Soare în cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia de joi, 27 mai 2021. Proiectul va fi dezbătut de către consilierii locali în perioada imediat următoare și va fi supus votului în plen în cadrul următoarei ședințe de Consiliu Local. Un proiect similar ar putea fi inițiat și pentru înființarea unui operator regional de salubrizare la nivelul județului.

7 Iunie 2021, 08:05 (2109 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Aparatul administrativ din Slobozia va fi restructurat în luna iulie
Soluții generale pentru subsolurile inundate din blocurile Sloboziei
Statuia lui Matei Basarab așteaptă de 20 de ani să ajungă la Slobozia
Apă potabilă în septembrie 2021 la Slobozia

Comentariile cititorilor:


in put:
(9 Iunie 2021, 13:33)
Primarul actual sa faca bine si sa inceapa o actiune in instanta prin care sa-i oblige pe fostii primari (ultimii 3) sa plateasca din buzunarul lor toti banii aruncati aiurea pe investitiile inexistente cu potabilizarea apei! Chiar plangere penala! Contractele alea si prelungirile contin si sanctiuni conform carora constructorul (firmele astea de casa ale partidelor politice) sa fie obligat sa plateasca penalizari substantiale pentru neexecutarea investitiei sau intarzieri din vina lor?
Intai rezolvati potabilizarea apei asteia industriale si apoi incepeti alte investitii paguboase, gen mega sala polivalenta!
@cetatean:
(8 Iunie 2021, 12:59)
Reprosul tau e adresat psd: CJudetean e condus de psd iar Consiliul Local e majoritar psd. Asa ca, daca au lungit-o zeci de ani, o sa continue mult si bine asa.
cetatean:
(8 Iunie 2021, 11:03)
Parca spuneati ca urbanul este pe profit. De ce l-ati "vinde" Consiliului Judetean? Faceti apa potabila si lumea va fi multumita. Nu o mai lungiti atat.
cetatean:
(7 Iunie 2021, 20:24)
Cine platesc aceste pagube (...), (...) DE LA BRAILA ,CEILALTI CONSILIERI CARE AU FOST CU PRIMARUL (...) IN EXCURSIE de  ASA ZISA DOCUMENTARE ,Ce zici dl primar .Cine a luat parandaratul la aceste achizitii de utilaje ,acuma sa plateasca .
paul:
(7 Iunie 2021, 14:08)
donule primar
daca spaga pe care ati luat-o IMREUNA CU CEILALTI PRIMARI nu este prea mare, dati-o innapoi si punetii sa plateasca tot ce au luat sau sa terimine lucrarea.VREM SA BEM SI NOI APA DE LA CHIUVEA. NU CRED CA EXISTA TARA EUROPEANA SA NU AIBA APA POTABILA LA CHIUVETA IN TARA ASTA NU PLATESC DECIT PROSTII (POPULATIA  TARII). DNA-ul este numai pentru cei care deranjeaza conducerea tarii.
Gigel:
(7 Iunie 2021, 11:19)
Cand aud de fonduri europene, mi se urca sangele la cap. Iar mirajul fondurilor europene? Iar un milion de hartii si realizari zero? Iar stricam si putinul pe care il avem, din dorinta lacoma de a lua banii altora? Ce ati spune sa va implicati in potabilizarea apei, ca un telefon n-ati dat la Craiova sa dezamorsati situatia? Consiliul Judetean este cea mai ineficienta structura, mult mai ineficienta decat orice primarie, iar predarea Urban catre Consiliul Judetean va aduce doar probleme birocratice. Urban este a Sloboziei, cu bune si cu rele. Ce ar fi, de banii aceia, Consiliul Judetean sa infiinteze propriul operator de apa? Cu societatea de drumuri am inteles, e un proiect ratat tinut in viata artificial. Ne place sa visam la aeroporturi, conace si operatori regionali de apa, dar suntem prosti de dam in toate gropile Ialomitei pe care nu le vedem. Mai trebuie sa lansam navete spatiale, ca in rest nevoile cetatenilor le-am rezolvat pe toate.
Manevre:
(7 Iunie 2021, 08:55)
Asta este un pretext ca să-i vândă lu raja, sa vezi tarife atunci...

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 24 Iul 2021
235 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Accidente la Tovărășia și Urziceni

Accidente la Tovărășia și Urziceni

Pompierii ialomițeni au intervenit vineri, 23 iulie a.c., în cazul a două accidente rutiere petrecute pe raza localităților Tovărășia și Urziceni. În urma evenimentelor au rezultat cinci persoane rănite ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 16:30
(187 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: 7 focare de Pestă Porcină Africană, identificate pe raza județului

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, la data de ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10801, fiind înregistrate 3 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:00
(126 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 decembrie 2021, data limită de plată a impozitului specific aferent semestrului I

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili că, potrivit normelor în vigoare, declararea și plata impozitului specific unor activități, aferent semestrului I 2021, se ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:30
(82 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 26 iulie 2021, termen limită pentru depunerea a 9 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că 26 iulie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații: Formularele 100, 112, 208, 224, 300, 301, 307, 311, 390 ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:20
(96 vizualizări - 0 comentarii)


5

Razie de amploare la Urziceni

Joi, 22 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului Urziceni. Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 295 de autovehicule și legitimat peste 390 de persoane ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:30
(107 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Conducea în stare de ebrietate

Un bărbat de 35 de ani, din Țăndărei, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost surprins în trafic în stare de ebrietate. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină în seara zilei de joi, 22 iulie ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:20
(79 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Vineri, 23 iulie 2021, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un accident rutier, în care au fost implicate un ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:45
(113 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Balaciu accident


8

«Ziua Imnului», marcată la Slobozia

Instituția Prefectului Ialomița va organiza joi, 29 iulie a.c., o festivitate prin care va marca «Ziua Imnului». Festivitatea se va desfășura pe platoul din Piața Revoluției din Slobozia. Evenimentul va ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:40
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Muzeul Național al Agriculturii

Absolvenții Universității Naționale de Arte a României vor organiza marți, 27 iulie 2021, o expoziție de pictură la Slobozia. Vernisajul va fi găzduit de către Muzeul Național al Agriculturii. Expoziția ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 10:20
(94 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Reținut pentru 24 de ore după ce a furat din buzunare

Polițiștii din Urziceni au reținut miercuri, 21 iulie a.c., pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, suspect într-un dosar de «furt». Din datele oamenilor legii, în ziua de 8 iulie a.c., în timp ce se ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:25
(109 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Urziceni furt


Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 22 iulie a.c., pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la o locuință din satul Glodeanu Sărat-Buzău. 3 echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:10
(115 vizualizări - 0 comentarii)


12

Slobozia: Conflict între adolescenți, aplanat de un jandarm

Aflat în timpul liber, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița a intervenit marți, 20 iulie a.c., pentru aplanarea unui conflict, produs între mai mulți adolescenți la intrarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:35
(274 vizualizări - 1 comentariu)


Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit miercuri, 21 iulie a.c., pentru a salva o lebădă. Oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că o lebădă, care nu mai poate ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:20
(144 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: 2 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10798, fiind înregistrate 2 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 13:50
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Respectarea Codului Muncii, verificată de inspectorii ITM Ialomița

În prima jumătate a lunii iulie 2021, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au desfășurat ample controale privind prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 10:10
(109 vizualizări - 0 comentarii)


Un tren de marfă a deraiat în zona Gării Fetești

Miercuri, 21 iulie a.c., în zona Gării Fetești, 5 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Din cauza evenimentului, Magistrala 800 București-Constanța este complet blocată pe ambele sensuri. Astfel, trenurile ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 17:05
(206 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Aproape 500 milioane de lei, încasate la bugetul de stat în semestrul I-2021

La nivelul județului Ialomița, în primul semestru al anului 2021, s-a colectat la bugetul general consolidat al statului suma de 493,47 milioane de lei. Suma colectată este cu 56,33 milioane de lei mai ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:20
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Miercuri, 21 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:15
(127 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Cursuri gratuite de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întampinarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, organizând până la sfârșitul anului 2021 cursuri de formare profesională ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 12:25
(199 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Marți, 20 iulie a.c., specialiștii pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au intervenit cu o autospecială pirotehnică și au ridicat un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:35
(128 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

În dimineața zilei de miercuri, 21 iulie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la două accidente rutiere. Primul dintre acestea s-a produs în comuna Scânteia, fiind implicate un autoturism și un tractor ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:20
(209 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Iulie 2021, 08:15


AJFP Ialomița: Semnarea documentelor emise prin serviciul Spațiul Privat Virtual

AJFP Ialomița readuce în atenția contribuabililor faptul că documentele comunicate de Ministerul Finanțelor/organul fiscal central prin serviciul «Spațiul Privat Virtual» se semnează de către Ministerul ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:50
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan, fără permis de conducere

În ziua de luni, 19 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești au oprit în trafic, pe raza municipiului Fetești, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:45
(316 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de prevenire a riscului de înec

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița aduc în atenție cetățenilor o serie de reguli și măsuri ce trebuie respectate în scopul prevenirii cazurilor de înec. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:35
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Marți, 20 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 13:50
(174 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr de 17 ani din Brașov, reținut de polițiști după ce ar fi violat o bătrână de 86 de ani din Adâncata

Un tânăr de 17 ani, din județul Brașov, a fost reținut luni seara, 19 iulie a.c., pentru 24 de ore, fiind bănuit că ar fi pătruns fără drept în locuința unei femei de 86 de ani, din Adâncata, și ar fi întreținut ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 10:50
(372 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Întrerupere apă la Dridu

Marți, 20 iulie 2021, echipele RAJA Constanța intervin pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Orhideei din ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 09:40
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Luni, 19 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ziua ...[citește_toată_știrea]

19 Iulie 2021, 13:40
(195 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Ultimele comentarii
Off în Activ Slobozia, în pregătiri pentru Liga a II-a Corcodel de la Dumitresti în Rețea de prostituție coordonată din Arestul IPJ Ialomița New în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Gogu de la borduri în DSP Ialomița împiedică înființarea unui centru de dializă la Spitalul Slobozia Cetățean dezamagitS în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă @contribuabil în Finanțări bugetare generoase pentru biserici, sport și sănătate Cumparatori în Activ Slobozia, în pregătiri pentru Liga a II-a Gogu de la borduri în Dridu: Lebădă salvată de polițiști Gogu de la borduri în Urziceni: Reținut pentru 24 de ore după ce a furat din buzunare Seitan E în Constantin Negoiță-CONCIVIC s-a stins din viață un om al satul în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Gogu de la borduri în Rețea de prostituție coordonată din Arestul IPJ Ialomița cetatean în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Marfa în Rețea de prostituție coordonată din Arestul IPJ Ialomița nemultumitu' în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Comparatorule în Activ Slobozia, în pregătiri pentru Liga a II-a sa te an ... în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Comparatie în Activ Slobozia, în pregătiri pentru Liga a II-a pe pe ne în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Consilier în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...