Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

A început bătălia pentru operatorul regional Urban SA

Investiții de 200 milioane de euro

A început bătălia pentru operatorul regional Urban SA

Administrația județeană esti­mează că ar putea atrage fonduri europene în valoare de 200 milioane de euro pentru reabili­tarea sistemului de apă și apă uzată din Ialomița. Prima condiție pentru accesa­rea acestor fonduri o reprezintă constituirea operatorului regional Urban SA. Consiliul Județean Ialomița a aprobat vineri, 11 iunie a.c., asocierea județului Ialomița în ADI Periurbană Slobozia și Urban SA, în vederea transformării acestei societăți într-un operator regional de apă capabil să acceseze fonduri euro­pene conform noilor reglementări legislative în domeniu.

Ultimul tren european
După 12 ani de la apariția primului Masterplan pentru reabilitarea sistemului de apă și apă uzată, autoritățile județene din Ialomița identifică o soluție viabilă de rezolvare a acestei probleme administrative. Vineri, 11 iunie 2021, Consiliul Județean Ialomița a aprobat asocierea județului Ialomița în ADI Periurbană Slobozia și Urban SA, în vederea transformării acestei societăți într-un operator regional de apă. Decizia ar urma să fie susținută de către municipiul Slobozia și de către cele 4 localități care sunt membre ale Asociației de Dezvoltare Intercomunitară de utilități publice pentru serviciul de alimentare cu apă și canalizare «ADI Periurbană Slobozia», respectiv Ciulnița, Mărculești, Cosâmbești și Scânteia. Conform proiectului de hotărâre, Consiliul Județean Ialomița va deveni acționar principal în această Asociație, cu 70% din acțiuni. Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, susține public această asociere și apreciază că reprezintă singura soluție legală de accesare a fondurilor europene: «În acest moment, accesarea fondurilor europene este posibilă doar dacă există un operator regio­nal! Consiliul Județean Ialomița intră în această Asociere pentru a oferi sprijin administrativ și financiar până la implementarea investițiilor... Scopul nostru este să oferim administrațiilor locale sprijin pentru implementarea investițiilor necesare în aceste localități!» a declarat public Marian Pavel.

Urgențe de 50 milioane de euro
Administrația locală care va profita cel mai mult în urma constituirii acestei Asociații este Slobozia. Conform esti­mărilor de la acest moment, orașul are nevoie de aproximativ 7 milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor la rețeaua de apă și canalizare din Slobozia. Dragoș Soare, primarul Sloboziei, a declarat în cadrul ultimei ședințe a Consiliului Local că «investițiile nu sunt posibile doar din bugetul localității...»: «Fondurile europene sunt singura soluție. RAJA SA Constanța a reușit să realizeze în ultimii 12 ani investiții de peste 600 milioane de euro ca operator regional. E timpul să ne trezim și să facem la fel!». Poziția lui Dragoș Soare este susținută și de către administratorul public al județului Ialomița, Alexandru Potor. Acesta estimează că la nivelul județului Ialomița ar fi nevoie de 50 milioane de euro pentru «investiții urgente». Alexandru Potor a mai declarat că «asocierea reprezintă o condiție legală obligatorie» și că «operatorul regio­nal trebuia înființat mai devreme»: «Legea 51, privind serviciile comunitare de utili­tăți publice precizează clar că un operator regional nu poate gestiona serviciile de apă comune decât dacă are în componența sa Consiliul Județean! În acest sens, asocierea noastră la Urban SA reprezintă o obligație legală stipulată prin lege... În caz contrar, nu doar că nu putem atrage bani europeni, dar Urban SA nu poate opera servicii de utilități publice la nivel județean!».

Investiții de 200 milioane de euro
Asocierea Consiliului Județean cu Urban SA Slobozia este doar primul pas pe drumul accesării fondurilor europene. În perioada imediat următoare, din Asociație ar urma să facă parte 40 de localități din județul Ialomița care la acest moment nu fac parte din structuri similare. Miza includerii atâtor administrații locale în acționariatul Urban SA o reprezintă atragerea de fonduri europene estimate la 200 milioane de euro. Reamintim că pe teritoriul județului Ialomița mai funcționează alți doi operatori regionali, respectiv RAJA SA Constanța și Ecoaqua Călărași. Cele două deservesc 15 localități din Ialomița, printre care se numără și orașele Fetești, Țăndărei, Căzănești, Fierbinți-Târg și Urziceni. RAJA Constanța este însă singura firmă care a reușit să acceseze fonduri europene pentru investiții la nivelul localităților ialomițene. Inițial, această firmă a fost o regie autonomă județeană de apă, aparținând Consiliului Județean Constanța. Ulterior, prin asocierea cu administrațiile locale, s-a transformat într-un operator regional, eligibil pentru accesarea fondurilor europene.

Urban SA este gata Oficialii Urban SA susțin că sunt pregătiți pentru a accesa fonduri în acest ciclu financiar european. Adrian Stoicescu, noul director al Urban SA Slobozia a declarat public că firma va fi supusă unui audit care să ofere o situație financiară clară. De asemenea, Stoicescu și-a asumat public responsabilitatea rezolvării problemelor financiare cu care se confruntă societatea. Amintim că la acest moment firma are un litigiu cu fostul Amonil, fiind obligată să plătească debite restante de 5 milioane de lei. «Acest litigiu este o bombă ato­mică deasupra firmei... Analizăm toate soluțiile legale pentru evitarea pierderilor și ne pregătim să devenim operatorul regional de care Ialomița are nevoie! Avem capa­citatea de a susține aceste investiții și putem oferi oamenilor servicii de calitate la prețuri competitive...» declară Adrian Stoicescu.

18 Iunie 2021, 07:55 (2538 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Urban SA Slobozia se pregătește să devină operator regional de furnizare a serviciilor de apă

Comentariile cititorilor:


Mary:
(21 Iunie 2021, 11:53)
Orașul arată mai rău ca niciodată. Numai gropi, fără apă potabilă, împrumutat pentru proștii nefinalizate pentru care nimeni nu dă socoteală, o vacă de muls pentru toate administrațiile. Domnule primar, ați început să astupați o parte din găurile din asfalt pe o porțiune din b-dul Matei Basarab, ce s-a întâmplat? V-ați plictisit? Strada Lacului este o nenorocire. Dece plătim impozite? M-am bucurat când ați fost aleși, m-am grăbit.
Urbanistul:
(18 Iunie 2021, 19:48)
Nu aveti cu cine sa sustineti viitoarele investitii domnule Stoicescu. V-au aburit Cilibeanu & company ca sunt in stare sa duca la bun sfarsit o astfel de investitie de mare anvergura? In fapt sunt o adunatura de actuali si viitori pensionari care au furat ceva meserie pe la Urban. Ca exemplu va dau exprimarile din situl Urban in care se anunta lucrarile ce se efectueaza in fiecare zi. La capitolul "spalare hidranti pe strada" nu se spala hidrantii cu perie si detergent cum poate ar crede cineva. Exprimarea corecta este, spare retea apa pe strada. ... cu ajutorul hidrantilor. Si mai sunt multe anomalii in exprimare pe situl Urban. Deci domnule director Stoicescu cautati personal tanar si de specialitate daca vreti sa faceti ceva pentru Slobozeni altfel vor fi niste bani tocati de pomana.
Investitii:
(18 Iunie 2021, 18:09)
200 de milioane euro! Suma le bazaie in cap si politicienii fac ochii mari iar gura li se umple de apa.. si apa slobozenilor va continua sa fie un lichid ce oscileaza intre nepotabil si otravit inca 200 de ani..
Cetatean:
(18 Iunie 2021, 14:34)
Cel puțin 12 ani pierduți pentru investițiile in apa , canalizare și salubritate ! Asta este diferența dintre Administrația Ialomițeana și alte Administrații Județene, din țara !
art:
(18 Iunie 2021, 13:47)
Ca de obicei P este poet. Aceasta asociere are drept scop sifonarea banilor catre firme de casa sub forma studiilor de fezabilitate, studii tehnice,etc. Tone de hirtii vor fi platite de locuitorii judetului care se vor asocia in acest ADI. Ca doar nu credeti ca asocierea nu presupune o cotizatie raportata la nr. de locuitori. Si bine. Se asociaza. Care va fi sursa de apa? Tot ca la Slobozia?
  p.s. Lary era slab pregatita dar nu iesea in fata. Cotor, dupa ce ca este foarte slab mai iese si in evidenta.
Gigel:
(18 Iunie 2021, 08:39)
In care categorie or fi astia din imagine, in "smintiti" sau in "misei"? Pacat ca Eminescu nu mai traieste, ne-ar fi dat raspunsul... Realitatea simpla, izbitoare, este ca de 12 ani la Slobozia este o apa nepotabila, scumpita de nenumarate ori, lucrarile au fost facute ala-n dala, datoria la Amonil curge... Avem o statie de tratare, o amarata de statie de tratare pe care nu am fost in stare s-o finalizam, iar noi "avem capacitatea", noi visam la cai verzi pe pereti! La "bani europeni"! Singurii beneficiari ai acestor "bani europeni" vor fi cei care au fost mereu beneficiari: firmele de casa ale partidelor! Vor executa lucrari execrabile cu 2-3 Dorei nesupravegheati (pentru a face economii), vor strica drumurile si vor face canalizari proaste, sub parametri, dar isi vor lua tescalaul de bani ca sa poata plati paraindaratul catre personajele din imagine. Daca va suna cunoscut, bine ati venit la realitate!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
01 Aug 2021
318 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351

Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Sâmbătă, 31 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

31 Iulie 2021, 13:25
(60 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna august

Ministerul Finanțelor emite, începând cu 2 august 2021, 3 noi emisiuni de titluri de stat în cadrul Programului «Tezaur», cu maturități de 1, 3 și 5 ani și dobânzi de 3,15%, 3,50% și 3,85%. Titlurile de ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2021, 13:50
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Vineri, 30 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2021, 13:35
(106 vizualizări - 0 comentarii)


3

APIA: Plata ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură trimestrul I/2021

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură, perioada ...[citește_toată_știrea]

30 Iulie 2021, 09:35
(106 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 81000 de lei

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 75 evenimente, din care 66 sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112, au constatat 14 infracțiuni și au aplicat 225 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 15:45
(246 vizualizări - 1 comentariu)


5

Prevenirea ilegalităților din domeniul pisciculturii, în atenția polițiștilor ialomițeni

Miercuri, 28 iulie a.c., polițiștii ialomițeni, alături de specialiștii Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au realizat o amplă acțiune cu scopul de a preveni ilegalitățile comise în domeniul ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 15:40
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Joi, 29 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ziua ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 13:40
(120 vizualizări - 0 comentarii)


Două trenuri s-au ciocnit în Depoul Gării Fetești. Cauza: unul dintre mecanicii de locomotivă ar fi fost băut!

Două trenuri s-au ciocnit în Depoul Gării Fetești. Cauza: unul dintre mecanicii de locomotivă ar fi fost băut!

În seara zilei de miercuri, 28 iulie a.c., două trenuri de marfă s-au ciocnit în zona Depoului Gării Fetești. Unul dintre trenuri transporta fier vechi, moment în care a fost lovit de o altă garnitură, ...[citește_toată_știrea]

29 Iulie 2021, 10:35
(440 vizualizări - 2 comentarii)


8
Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Pentru a veni în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință, miercuri, 28 iulie 2021, în intervalul orar 8,00-12,30, Protopopiatul Urziceni din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a continuat ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 14:40
(209 vizualizări - 1 comentariu)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Miercuri, 28 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 14:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile de plată aferente ...[citește_toată_știrea]

28 Iulie 2021, 09:35
(166 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

27 Iulie 2021, 18:15


12

Slobozia: Mandate de executare a pedepsei, puse în aplicare de polițiști

În cadrul unei acțiuni desfășurată de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, oamenii legii au reușit identificarea a doi bărbați, de 28 și 43 de ani, domiciliați în Slobozia, ce se sustrăgeau ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 16:10
(276 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Marți, 27 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 13:35
(160 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți Renta Viageră Agricolă campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020. Astfel, marți, 27 iulie 2021, APIA a ...[citește_toată_știrea]

27 Iulie 2021, 10:10
(292 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Luni, 26 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ziua ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 13:25
(192 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește cereri de plată pentru Programul Național Apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că Cererile de plată pentru accesarea Programului Național Apicol (PNA) se pot depune până la data de 2 august 2021, inclusiv ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 12:55
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Manasia

Incendiu la o casă din Manasia

În dimineața zilei de luni, 26 iulie a.c., pompierii Detașamentului Urziceni au fost solicitati, prin 112, să intervină la un incendiu izbucnit la acoperișul unei case din comuna Manasia. 3 echipaje de ...[citește_toată_știrea]

26 Iulie 2021, 12:20
(211 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Manasia incendiu


Movila: Șase persoane rănite într-un accident rutier

Movila: Șase persoane rănite într-un accident rutier

În seara zilei de duminică, 25 iulie a.c., în zona localității Movila, s-a produs un accident de circulație soldat cu vătămarea corporală a șase persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 20:15
(621 vizualizări - 3 comentarii)

Taguri: Movila accident


Orboești: A intrat cu mașina într-un copac

Orboești: A intrat cu mașina într-un copac

Duminică, 25 iulie a.c., în localitatea Orboești s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a două persoane. Din verificările efectuate de polițiști a reieșit că în evenimentul rutier a fost ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 18:40
(414 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Duminică, 25 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10802, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

25 Iulie 2021, 14:10
(196 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 1 nou caz de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10802, fiind înregistrat 1 nou caz de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2021, 13:40
(279 vizualizări - 1 comentariu)


Accidente la Tovărășia și Urziceni

Accidente la Tovărășia și Urziceni

Pompierii ialomițeni au intervenit vineri, 23 iulie a.c., în cazul a două accidente rutiere petrecute pe raza localităților Tovărășia și Urziceni. În urma evenimentelor au rezultat cinci persoane rănite ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 16:30
(530 vizualizări - 3 comentarii)


DSVSA Ialomița: 7 focare de Pestă Porcină Africană, identificate pe raza județului

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, la data de ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:10
(418 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10801, fiind înregistrate 3 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:00
(258 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 decembrie 2021, data limită de plată a impozitului specific aferent semestrului I

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili că, potrivit normelor în vigoare, declararea și plata impozitului specific unor activități, aferent semestrului I 2021, se ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:30
(251 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 26 iulie 2021, termen limită pentru depunerea a 9 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că 26 iulie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații: Formularele 100, 112, 208, 224, 300, 301, 307, 311, 390 ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:20
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Urziceni

Joi, 22 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului Urziceni. Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 295 de autovehicule și legitimat peste 390 de persoane ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:30
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Conducea în stare de ebrietate

Un bărbat de 35 de ani, din Țăndărei, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost surprins în trafic în stare de ebrietate. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină în seara zilei de joi, 22 iulie ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:20
(286 vizualizări - 0 comentarii)


Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Vineri, 23 iulie 2021, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un accident rutier, în care au fost implicate un ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:45
(365 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Balaciu accident


« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Ultimele comentarii
Cetățean plătitor de taxe în Polițiștii Serviciului Rutier Ialomița, în acțiune pe străzile Sloboziei Gogu de la borduri în Două trenuri s-au ciocnit în Depoul Gării Fetești. Cauza: unul dintre mecanicii de locomotivă ar fi fost băut! Gogu de la borduri în Ucis lângă o stână din Mărculești George.s în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Pan de Mie în În căutarea «locului de bătut mingea» din Cartierul 500 Mar în 40% din prezentările la UPU Slobozia sunt non-urgențe Gogu de la borduri în IPJ Ialomița: Amenzi de peste 81000 de lei Gogu de la borduri în Administrația Soare a reziliat contractul cu SIA Dynamic Solution SRL Cetatean în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare Corcodel de la Dumitresti în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare Rica în În căutarea «locului de bătut mingea» din Cartierul 500 La vremuri noi, copiiilor, PSD în Claudiu Soare, un președinte de filială politică rurală Marcel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 28 iulie 2021 George.s în Centrele Comunitare de Vaccinare anti-COVID-19 din Ialomița și-au redus programul de funcționare @drula de la .. în Finanțări bugetare generoase pentru biserici, sport și sănătate Gigel în Administrația Soare a reziliat contractul cu SIA Dynamic Solution SRL Oreo în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 28 iulie 2021 Agapie Gina Mihaela în Claudiu Soare, un președinte de filială politică rurală
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...