Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Camera de Conturi Ialomița sesizează «dispariția» recoltelor obținute de Penitenciarul Slobozia

Camera de Conturi Ialomița sesizează «dispariția» recoltelor obținute de Penitenciarul Slobozia

Un raport al Camerei de Conturi Ialomița scoate în evidență maniera ilegală în care Penitenciarul Slobozia gestionează terenurile agricole pe care le adminis­trează. În urma unei misiuni de audit, rea­lizată în primăvara acestui an, reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița au constatat mai multe neconcordanțe în privința modalității în care au fost raportate producțiile recoltate de pe aceste suprafețe. Deficiențele au vizat abateri cu privire la modul în care Penitenciarul Slobozia a realizat comisiile de inventariere, monito­rizare și declarare a recoltelor, în anul 2017. În documentele oferite auditorilor ialomițeni, oficialii Penitenciarului Slobozia au precizat că o parte din producțiile obținute la culturile de porumb, orz, lucernă, varză și tomate au fost calamitate. Deși afectate de condițiile meteo, aceste recolte ar fi trebuit evidențiate în documentele contabile ale Penitenciarului Slobozia. În baza informațiilor oferite de Direcția pentru Agricultură Județeană Ialomița, reprezentanții Camerei de Conturi Ialomița au constatat faptul că, din punct de vedere agricol, 2017 a fost un an bun, fără suprafețe calamitate. Prejudiciul estimat se ridică la peste 150 mii de lei, cazul fiind declinat și către organele de cer­cetare penală.

Unde au «dispărut» recoltele? Penitenciarul Slobozia are în ad­ministrare o suprafață de aproximativ 40 ha de terenuri agricole, în incinta fermei agrozootehnice Amara. În fiecare an, instituția cultivă aceste suprafețe cu legume și cereale. În 2017, arată auditorii Camerei de Conturi Ialomița, o parte din recoltele obținute din culturile de porumb, orz, lucernă, varză și tomate nu s-au mai regăsit în evidențele contabile ale instituției. Oficialii Penitenciarului Slobozia au motivat că respectivele cantități recoltate nu au mai fost evidențiate în documentele contabile, fiind declarate «calamitate». Auditorii ialomițeni au extins verificările și au corelat cantitățile de produse agricole obținute din ferma agrizootehnică a Penitenciarului Slobozia cu cele din evidențele Direcției Județene pentru Agricultură Ialomița. Datele au arătat că 2017 a fost un an agricol bun, în care calamitățile culturilor agricole au fost nesemnificative. Mai mult, media producțiilor la hectar, pentru cultura de porumb, de exemplu, a fost de peste 8 mii kg/ha. În eviden­țele Penitenciarului Slobozia, pentru această cultură, producția a fost de doar 450 kg/ha. În timpul verificării pe care au efectuat-o, auditorii au descoperit mai multe neconcordanțe cu privire la modul în care au fost convocate comisiile de evaluare ale producțiilor agricole din cadrul Penitenciarului Slobozia. Auditorii au considerat că inventarie­rea, monitorizarea și declararea recol­telor obținute s-a făcut eronat.

Caz declinat către organele judiciare Datele auditorilor ialomițeni arată că în această cauză s-ar fi produs un prejudiciu de peste 150 mii de lei. Documentele de control au fost contestate în instanță de către reprezentanții Penitenciarului Slobozia, oficialii instituției justificând faptul că modul în care au procedat a fost unul conform legilor în vigoare. Cazul s-a judecat la Tribunalul Ialomița, instanță care a respins cererea Penitenciarului Slobozia de suspendare a măsurilor trasate de către auditorii Camerei de Conturi Ialomița. Prin măsurile pe care le-au dispus, oficialii Camerei de Conturi Ialomița au obligat Penitenciarul Slobozia să recupereze prejudiciul pe care aceștia l-au estimat și să-i tragă la răspundere pe cei vinovați de toată această situație. Mai mult decât atât, în baza documentelor pe care le-au analizat și pe care le-au utilizat pentru a efectua Raportul de control, auditorii Camerei de Conturi Ialomița au dispus și sesi­zarea organelor de urmărire penală. Aceștia au concluzionat faptul că în cauză există suspiciunea rezonabilă cu privire la anumite abateri de natură infracțională. Cel mai probabil, ancheta va fi coordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia și ofițerii Serviciului de Investigare a Crimina­lității Economice din cadrul Inspecto­ratului de Poliție al Județului Ialomița.

10 August 2021, 13:10 (4227 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Camera de Conturi Ialomița reclamă «slaba gestiune a bugetelor locale»
Administrațiile locale încurajează neplata taxelor și impozitelor locale

Comentariile cititorilor:


Dan D.:
(18 August 2021, 13:56)
O avea legatura cu achizitionarea salupei lui Aurel ?
Corcodel de la Dumitresti:
(14 August 2021, 00:53)
Eu vreau sa fac un denuntu, sa son hadevarul vazut di mine live . Stiu cine a furat ricolteli di la aia di la propteala. Ha venitu un cardu di ciori din halea negre(corbi zisu in franta) di la hando barbulestiu, un cardu di hala mare di la tandarei si un cardu di ala mare di la barcanesti. Aveau sedinta di lucru, chemati la judet di presedintili lor. Neavan piste di aterizare si niti permisi di traiect di la ROMAXA, au haterizat aleatoriu pi DOMENIU PENITENCIARULUI SLOBOZIA, FERMA DI PARTID A CONDUCERI. Viniau cu pacheti di haleala la harati nevinovati, pusi la propteala pi nedrept. Nefiind pusi pi lista di vorbitor, cardurili di corbi, au dat iama in ricolte bre. A ramas ca in palma, au ras si radacinili. AU FACUT TEREN DI ATERIZARE PENTRU OZNrili LU  EMIL STREINU.  Au vazut o afacere, faceau cu mana pi sus si strigau in tiganeasca, loc di parcate pintru ozn, oferta zilei, la o parcare nu-ti golim portbagajul. Asa ca nu mai da vina pi comandanti care si-au facut case la Amara, de acolo din groapa, nu se vede nimic, porci taiati de craciun, nici vitei trimisi cu navele extraterestre la bucuresti. Se aude un fosnet care spune asa: TACI DIN GAURA, DACA AJUNGI LA NOI O SA PLECI IN SPATIU, AI DERANJAT EXTRATERSTRI.
Vasile c:
(11 August 2021, 11:47)
Anul acesta nu au mai pus nimic ca să nu mai fie de furat, am auzit ca e concesionat unuia Dinu, anul ăsta e parloaga, 40 de ha necultivate in baragan, vă dați seama ce e acolo
Kovesi:
(11 August 2021, 10:57)
La Ialomita, angajatii Penitenciarului Slobozia, sunt mai hoti decat cei inchisi.
Pătrunjel:
(11 August 2021, 10:19)
Ce-mi place că o parte din băieții de la Penitenciar au început să se toarne. 
Dacă e nevoie să fie puși și torționarii să smulgă unghii.
Cu vreo doi ani în urmă se crease un foileton cu "asistenta bolndă" de la protecția copiilor. La fel și acum se înverșunează unii să spună fiecare ce știe. E o treaba bună că vorba unuia pe aici "poate se mai recuperează ceva din furăciuni".
Hai liberare !
Gigu:
(11 August 2021, 08:06)
O delapidare in forma continuată e clară. Dar la ce să te aștepți de la niste hoti.
Adrian :
(11 August 2021, 02:00)
Dumnezeule! Cât adevăr. Mediul formează caracterele! Doar nu credeți că au recoltat produsele și le-au vândut! Nu tată, au recoltat de la penitenciar și au facturat alții ptr că trebuiau să aibă o execuție bugetară fără cusur. Au avut și salariu de excelență?
Cristy :
(11 August 2021, 00:48)
Dacă n-au făcut aceste produse, pot să fiu de acord cu ei. De mâncat hoții au mâncat (roșii, varză, cortofi). Verificați ce firmă a facturat aceste produse către penitenciar. Nu cred că au lucrat cu toată piața. Dați salarii și pensii militare hoților!
Cristy :
(11 August 2021, 00:37)
Trebuie verificat de unde au fost aprovizionate aceste produse. Complicitatea se găsește în facturile emise, la produsele respective. Cred că a lucrat(furat) cu o singură firmă. Chiar dacă sunt lucrători în penitenciar, lumea îi știe de hoți. Vai de mama lor!
Valentin:
(10 August 2021, 18:56)
Hoție ca în Ialomița nu exista nicăieri în România, ma da și din pușcărie se fura, valeuu de valeuu. E și carei problema ce se întâmplă, poate nimic. Ce ar fi ultima oara când procurori și judecătorii din Ialomița favorizează hoții. Aoleoo asa credeați voi, sunt cu miile cetățeni furați cu ajutorul procurorilor și judecătorilor. Și nu mai faceți voi statuie la ăștia de la Curtea de (haz)  corturi ca și ei au ceva ciorditori fomisti printre ei. A-șai bătrânul care mergi pe nefăcute pipi dis de dimineață la cerșit prin primarii, jurate ca mint. Ciorditorule și când ți-o venii sorocul nu te mai scăpa nici barbierul din știu tu unde aveai pomană dis de dimineața.
Ciorditi ma toți tiai dracului de pungași pana o crapă ficații în voi. Y
“Mantu”:
(10 August 2021, 17:57)
Domnu’ fiul lui Mantu, spune tot ce știi, din interior, doar vii de acolo! Numa’ să nu fii și tu implicat, cumva, cu sindicatul...d-astea...
Cetatean :
(10 August 2021, 17:48)
Pai la ce se ntampla în toată tara noastră, nu ne mai miram. Nici o mașinărie financiara nu se poate face fără implicare contabila. Urat, foarte urat. Deținuții i au prostit pe paznici. Au făcut din însărcinații cu ordinea și paza niște hoți.
pt Mantu:
(10 August 2021, 15:40)
Mantule, du-te dracu cu practicile tale! Mergi la Parchet și varsă tot dacă chiar știi ceva! E o datorie cetățenească, nu? 
Mantu:
(10 August 2021, 13:21)
Aceste practici se foloseau și în conducerile trecute.De unde provin o parte din banii pt.vila in Amara și apartamente in Slobozia ? Trebuiește săpat adânc și banii noștrii recuperați.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
14 Apr 2024
116 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

AJFP Ialomița: 117,17 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna martie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 117,17 milioane ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 12:50
(502 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA

Contul meu RAJA

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil MyRAJA ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 11:05
(490 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înregistrarea fiscală a profesiilor libere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 10:40
(508 vizualizări - 0 comentarii)


 Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

În cursul lunii martie a acestui an, la Baza de Expunere Muzeală și Cercetare Arheologică «Orașul de Floci», experții în restaurare din cadrul Muzeului Județean Ialomița au readus ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 09:50
(1134 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a prezidat ședința de instruire cu privire la Alegerile Locale și Europarlamentare din 9 iunie 2024. În cadrul ședinței ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:40
(350 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Intervenție în zona Fetești Gară/Fetești!

În vederea executării lucrărilor de racordare a noii conducte la sistemul centralizat de alimentare cu apă, cu diametrul de 160 mm, de pe strada Ecaterina Teodoroiu din zona Fetești Gară/Fetești ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:15
(573 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Combaterea infracțiunilor piscicole

Polițiștii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii. Astfel, marți, ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 11:35
(519 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Fetești și Gura Ialomiței

Pompierii din Fetești au intervenit la un accident rutier produs în Fetești, în care au fost implicate două autoturisme cu două persoane pasagere. În sprijin a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:15
(609 vizualizări - 0 comentarii)


Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Intevenție a pompierilor ialomițeni la un incendiu din satul Pitulicea/Buzău

Marți, 9 aprilie a.c., în jurul orelor 15,20, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 10:05
(218 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

9 Aprilie 2024, 17:30


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Legea 227/2015 privind Codul Fiscal ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:25
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pus în aplicare de polițiști

Luni, 8 aprilie 2024, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis pe numele unui bărbat, în vârstă ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:15
(300 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Polițiștii rutieri au acționat în ultimele 24 de ore folosind sistemul mobil de scanare eficient și rapid prin intermediul aplicației eDAC privind verificarea documentelor de identitate. Acțiunea ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 14:10
(213 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Serviciul Call Center

RAJA Constanța: Serviciul Call Center

Serviciul de Call Center pus la dispoziție de RAJA Constanța vine în întâmpinarea tuturor nevoilor particulare ale clientului. Serviciul funcționează sub forma unui robot telefonic ...[citește_toată_știrea]

9 Aprilie 2024, 10:25
(195 vizualizări - 0 comentarii)


Biciclist accidentat la Gheorghe Lazăr

Pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism și un biciclist. Evenimentul s-a produs la Gheorghe Lazăr, după acordarea primului ajutor la locul ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2024, 09:40
(726 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Axintele și Amara

Incendii la Axintele și Amara

Sâmbătă, 6 aprilie a.c., în jurul orei 08,00, trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean ...[citește_toată_știrea]

8 Aprilie 2024, 09:25
(559 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: La volan, fără permis de conducere

Joi, 4 aprilie a.c., polițiștii ialomițeni au depistat în trafic doi bărbați, cu vârste cuprinse între 39 și 41 de ani, ambii din comuna Bărbulești, în timp ce conduceau autovehicule ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 14:20
(590 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 25 mii de lei aplicate de polițiști

Joi, 4 aprilie 2024, polițiștii ialomițeni au efectuat o acțiune cu forțe mărite, în intervalul orar 14,00-17,00, în localitățile Bărbulești, Jilavele și Dridu, pentru menținerea ordinii ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 14:10
(682 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 10 aprilie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, persoane impozabile înregistrate în scopuri de TVA, care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 10:40
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Aplicația «eDAC», utilizată de jandarmii ialomițeni

Aplicația «eDAC», utilizată de jandarmii ialomițeni

Un nou sistem digital de verificare a documentelor de identitate a fost implementat începând cu data de 31 martie 2024, ca parte a efortului de simplificare și digitalizare a serviciilor ...[citește_toată_știrea]

5 Aprilie 2024, 10:10
(1140 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Pește confiscat

IPJ Ialomița: Pește confiscat

Polițiștii ialomițeni au acționat în baza unui plan de acțiune, pe raza întregului județ, pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor în domeniul pisciculturii. Astfel, miercuri ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2024, 16:05
(223 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: «Broșura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția Națională de Administrare Fiscală»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, pe site-ul ANAF, a fost publicată «Broșura privind modalitățile de efectuare a plăților către Agenția ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2024, 14:05
(445 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește Cereri de Plată pentru anul 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează joi, 4 aprilie a.c., Campania de primire a Cererilor de Plată în anul 2024.  Astfel, în perioada 4 aprilie-7 iunie ...[citește_toată_știrea]

4 Aprilie 2024, 10:20
(340 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Bordușani și Amara

Incendii la Bordușani și Amara

Pompierii din Fetești au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la o anexă gospodărească în localitatea Bordușani. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2024, 11:25
(569 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în Slobozia

Accident în Slobozia

Marți, 2 aprilie a.c., în jurul orelor 11,50, două echipaje de pompieri au intervenit la un accident rutier produs în municipiul Slobozia, în eveniment fiind implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2024, 11:10
(909 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


RAJA Constanța: Alege factura electronică, protejează mediul înconjurător!

RAJA Constanța: Alege factura electronică, protejează mediul înconjurător!

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă soluțiile digitale pentru că sunt simple și ușor accesibile. Factura electronică este și ea o opțiune rapidă, sigură, eficientă, dar cel mai important ...[citește_toată_știrea]

3 Aprilie 2024, 09:20
(906 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute confiscate de polițiștii ialomițeni

Luni, 1 aprilie 2024, în jurul orei 11,00, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au depistat doi bărbați, de 34 și 36 de ani, ambii din județul Constanța, ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2024, 15:40
(269 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Material lemnos confiscat de polițiști

Luni, 1 aprilie 2024., polițiștii din Ion Roată au depistat în trafic un bărbat, de 47 de ani, din județul Buzău, în timp ce transporta cu o autoutilitară  material lemnos. În ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2024, 15:35
(616 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Beat la volan

În cursul zilei de luni, 1 aprilie 2024, în jurul orelor 21,00, polițiștii din Coșereni au oprit, pentru verificări, un șofer în vârstă de 44 de ani, din București. Conducătorul ...[citește_toată_știrea]

2 Aprilie 2024, 15:30
(540 vizualizări - 0 comentarii)


Acțiune cu efective mărite de polițiști și jandarmi la Fetești

Acțiune cu efective mărite de polițiști și jandarmi la Fetești

Sâmbătă, 30 martie a.c., polițiștii din Fetești și Stelnica au organizat la Fetești o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite, având ca scop menținerea climatului de ordine și siguranță ...[citește_toată_știrea]

1 Aprilie 2024, 16:20
(607 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...