Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Fosta directoare a Școlii Profesionale Reviga, acuzată de «delapidare»

«Banii de liceu» au ajuns în buzunarele Elenei Răducanu

Fosta directoare a Școlii Profesionale Reviga, acuzată de «delapidare»

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița se confruntă cu un nou scandal public legat de delapidarea fondurilor instituți­onale. Conform unei anchete preliminare, ex-directorul Școlii Profesionale Reviga, Elena Răducanu, este acuzată că și-ar fi însușit bursele școlare ale elevilor timp de mai mulți ani. Estimarea inițială a prejudiciului ar fi de 20000 de lei, însă sumele ar fi mult mai mari în condițiile în care practica incriminată se întinde pe o durată de minim 5 ani.

«Banii de liceu», banii directoarei În 2004, Ministerul Învățământului a decis alocarea de burse școlare în cadrul Programului de Protecție Socială «Bani de liceu». Printre beneficiarii acestui program s-a numărat și Școala Profesională Reviga, condusă până în 2019 de către profesorul Elena Răducanu. O anchetă a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, declanșată în 2021 ca urmare a unei sesizări interne, confirmă însă faptul că ex-directorul unității școlare, Elena Răducanu, și-ar fi însușit o bună parte din aceste fonduri, oferindu-le beneficiarilor, elevi sau părinților acestora, sume derizorii. Practica a fost sistată în 2020, când o parte dintre elevi s-au plâns că nu primesc drepturile bănești care li se cuvin. Surse administrative din cadrul Școlii Profesionale susțin că, înainte de a preda funcția, Elena Răducanu a șters din calculatorul școlii toate datele care ar fi putut-o incrimina. Deși oficialii Inspectoratului Școlar au fost informați cu privire la situație în urmă cu un an, ancheta a trenat până la acest moment.

20000 de lei la prima strigare O primă concluzie a anchetei interne inițiate de către Inspectoratul Școlar Județean Ialomița confirmă toate capetele de acuzare și stabilește o valoare a prejudiciului de 20000 de lei. Paradoxal însă, oficialii Inspectoratului i-au oferit Elenei Răducanu șansa de a acoperi prejudiciul rezultat din acte, fără a mai verifica întinderea acestuia în timp. Situația este recunoscută indirect de către Elena Răducanu, care a declarat pentru ziarul nostru: «Nu știu ce să vă spun... Deocamdată nu s-a rezolvat cercetarea. În situația dată, prejudiciul ar trebui acoperit!». Ancheta Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este dublată la acest moment de o anchetă a Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, care ar fi declanșat o anchetă în urma sesizărilor apărute. În pofida insistențelor noastre, până la închiderea ediției oficialii Inspectoratului Școlar nu au dorit să furnizeze un punct de vedere oficial cu privire la acest scandal.

Nu e prima dată când se întâmplă
Inspectoratul Școlar Județean Ialomița nu se confruntă pentru prima dată cu astfel de situații. Ultima oară, în 2019, Parchetul de pe lângă Judecă­toria Urziceni îl punea sub acuzare pe numitul Constantin Virgil Neacșu pentru comiterea infracțiunii de «delapidare». Anchetatorii au fost sesizați de Camera de Conturi Ialomița, ai cărei auditori au descope­rit mai multe nereguli financiare în conturile Școlilor Gimnaziale Ion Roată, Coșereni, Cocora, Roșiori și Liceului Tehnologic «Iordache Zossima» Armășești. Rapoartele de audit au fost transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, procurorii stabilind faptul că 300 mii de lei din conturile școlilor au fost sustrași de către contabil.

18 Octombrie 2021, 07:55 (5102 vizualizări - 28 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Traha:
(24 Octombrie 2021, 07:27)
Trahanache, facem haz de necaz! Dar ce se intampla cu aceste doua personaje de la Liceul din piata depaseste orice limita ! Asta se intampla cand te tine in brate episcopia si un partid anume ! Chiar nu se pot lua masuri? Chiar toata lumea este oarba ?
Trahanache :
(23 Octombrie 2021, 09:45)
Sa recunoaștem, comentariile sunt deosebit de savuroase. Parca asistam la reflecții ale unor realități caragialesti. Foarte interesant acest spirit oriental balcanic, de îmbinare a comicului cu penibilul, în care protagoniștii sunt: MUSIU - oamenii de scoala, cadre didactice , între ei fiind și un popa (despre care gura târgului....preotesc vorbește în cel mai firesc existențial balcanic). - directorașă drăgălașă cu obsesii manageriale... - un inspectoraș aterizat și desigur și comentatorasii care se tem sărăcuții de consecințe politice inevitabile. -parinti care s in zbatere, intr o stare de neputinta, spectatori și comentatori tristi. Nu??? - apoi, directoare cu spirit afacerist, discreta și fudula. Scoala e în slujba mea și nimic altceva...si buzunarul doldora se făcea, ca elevii au de unde. incasa . Personaje caragialesti, dar și....cam dracesti. Dincolo de gluma, nu avem cum sa nu ne frustreze dezinteresul acestor personaje, fata de tot ce este mai important - ELEVUL. DAAAR, TATIȚO, UNDE NU E MORAL, ACOLO E CORUPȚIE, ȘI O SOȚIETATE FĂRĂ PRINȚIPURI, VA SĂ ZICĂ CĂ NU LE ARE!
Parinte:
(22 Octombrie 2021, 22:14)
Cred ca ce se intampla la Reviga este mic copil pe langa ce fac cei din conducerea liceului din piata! Pacat ca isj si primaria nu observa nimic sau nu sunt lasati de clanul marelui Alb sa se ia de omul lor, care ocupa functie la acel liceu!
sora unui om de bine:
(22 Octombrie 2021, 21:17)
Toate botoxatele chiulangioaice aruncă și ele cu ce pot, pentru că atât pot. Se visează directoare.... dar n-au nicio șansă.
Despre răducanu de la reviga nu mai comentăm nimic.
Cetatean:
(22 Octombrie 2021, 07:14)
M.., M...acaparezi tot! Ești ca o caracatița! Ii faci după asemănarea ta pe toți pe care ii prinzi! Asa ai făcut și cu directorasul și cu inspectorasul! Tot controlezi!Ai monopolizat tot! Zici ca ți ai cumpărat scoala! În sfârșit te-au prins cei de la ISj.( îți meriți calificativul).
Om de bine:
(21 Octombrie 2021, 18:11)
Când am spus moralitate și decenta nu am vrut sa se înțeleagă relatii intime ! Sa nu confunde biroul lor cu camera de hotel și sa ti deschidă când vor ei !!
Om de bine:
(21 Octombrie 2021, 12:13)
Revin , din cauza ca eram la volan , sau strecurat greșeli la cel de al 2 lea com, era vorba despre directorii de la liceul tehnologic nr 6, gravele abuzuri și încălcări ale legislației în vigoare obligând anumite cadre didactice sa între la orele dansator pe motiv ca au treaba, folosirea angajaților în scopuri personale , a ascuns faptul ca la nr 6 era focar de infecție, în total 10 clase în online și 11 cadre infectate și una decedata , a luat hotărâri fără a le trece prin consiliul de administrație!!! Sa nu mai vorbim despre moralitate și decenta... liceul nu este camera de hotel !! Q
Om de bine:
(21 Octombrie 2021, 11:40)
Este vorba de cei 2 directori care fac tot felul de abuzuri , jignesc cadrele didactice, ii oun cu forța să între laptele dinților sub pretextul ca au treaba ,+ folosesc angajații în scopuri personale, qadopta hotărâri fără sa le treacă prin consiliul de administrație, încalcă grav statul cadrului didactic prin acțiunile dansator!! În septembrie ambii directori nu au mai avut drept de continuitate având cel mai prost calificativ, dar .....presiuni VA RUGAM FRUMOS , INDEPENDENT DACA PUTETI VENI LA NOI LA LICEU SA AFLATI MAI MULTE !!
Om de bine :
(21 Octombrie 2021, 11:14)
Sa vina cineva sa vadă " macelul" de la liceul nr 6 , unde directorii calcă tot în picioare !! De la elevi la cadre didactice !!
Parinte:
(21 Octombrie 2021, 07:40)
Sunt alte lucruri mai grave la scoala de langa piata mare si nimeni nu se sesizeaza !
anonimat:
(20 Octombrie 2021, 19:26)
Din punct de vedere legal directorul nu are voie sa puna mana pe bani . Sa mai auzit de la cadrele didactice care faceau naveta la acesta scoala  ca acesta dna director  deconta naveta numai pe ochi frumosi. Cu siguranta si de aici a sustras bani. Organele abilitate sa-si faca datoria si sa se returneze banii elevilor si cadrelor. Orice stat de  plata estec semnat de director secretar si contabil. Aceste persoane nu sunt in cunostinta de cauza. 
Anonim:
(20 Octombrie 2021, 18:19)
Nu îmi vine să cred..... Poate copii aia aveau nevoie de bani ,poate nu erau chiar așa mulți ,dar pentru o geaca de iarna și o pereche de ghete iarna ,o bluză și un pantalon vara ,erau de ajuns .. Mi as dorii sa se facă dreptate și doamna aceea sa înapoieze banii copiiilor care nu au primit cât trebuia să primească.
Din zona pietii ai dreptate:
(19 Octombrie 2021, 21:47)
Cea mai mare dreptate o aveți. S-au pus optionale la clasa a 8a de religie si copiii se plang ca le-a fost impusa treaba asta fara ca ei sau parintii sa fie întrebați! Ei dau evaluare la matematica si romana , nu la religie si geografie! Sunt multe nereguli la acel liceu si nimeni nu face nimic, nu se sesizeaza nimeni ! De ce?? Îi tine cineva de la primarie sau isj sau episcopie in functie?
Maslină:
(19 Octombrie 2021, 17:46)
Toata Ialomita este un adevar crunt: {LAS FIEBINTI} este manusa si ne vine perfect acest serial bascalios, 100% adevarata realitate din judet. De la betivul, Celentanu pana la miilitian si prefect, corupti si hoti!
Costi:
(19 Octombrie 2021, 17:31)
O alta directoare de scoala din vestul judetului a fost acum 4 ani, comdamnata pentru fals intelectual la 1 an inchisoare cu suspendare. Si ce sa vezi, a ramas femeia directoare si basca cu tupeu si traseism politic de la PNL la PSD a participat la alegerile locale, devenita mare consilier local. O fii si pentru doamna in cauza un exemplu, azi, maine puscariasa, peste 3 ani consiliera sau de ce nu, primarita. Hai puscariasilor ca va merge bine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 27 Nov 2021
139 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367

Slobozia: Reținut pentru «șantaj»

Un tânăr de 25 de ani, din București, a fost reținut pentru 24 de ore pentru că și-ar fi șantajat fosta iubită. După ce s-a despărțit de tânăra domiciliată în Slobozia, acesta i-a pretins suma de 1000 de ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 19:45
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 18 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 26 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19304, fiind înregistrate 18 noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 14:30
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița «Piticot», a organizat vineri, 26 noiembrie a.c., o activitate tematică, denumită «Sfântul Apostol Andrei-patronul spiritual al românilor». Scopul acestui ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 13:15
(163 vizualizări - 0 comentarii)


3

ANAF: Noi reglementări privind organizarea activității de administrare a marilor contribuabili

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, intră în vigoare prevederile Ordinului Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1721/2021, privind organizarea activității de administrare a marilor ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 11:30
(159 vizualizări - 0 comentarii)


4

Țăndărei: Focuri de armă trase pentru prinderea unui hoț de mașini

În seara zilei de miercuri, 24 noiembrie 2021, polițiștii din Țăndărei au fost sesizați, prin apel 112, de un bărbat din orașul Țăndărei, cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul din curtea ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:50
(243 vizualizări - 1 comentariu)


5

Fetești: Parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiști

Miercuri, 24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești, în timp ce efectuau un filtru rutier pe strada Călărași din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:40
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 25 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19286, fiind înregistrate 22 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 13:40
(128 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Formularele de înregistrare fiscală se pot depune electronic

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că în Monitorul Oficial al României a fost publicată o reglementare pentru aprobarea formularelor de înregistrare ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 12:10
(71 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 46 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 24 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19264, fiind înregistrate 46 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2021, 17:48
(147 vizualizări - 0 comentarii)


9

APIA Ialomița: Schema de ajutor de minimis în sectorul apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ialomița (APIA Ialomița) informează apicultorii că, până pe data de 26 noiembrie 2021 inclusiv, se pot depune cereri de acordare a ajutorului de minimis ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2021, 10:25
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

23 Noiembrie 2021, 17:40


AJFP Ialomița: Contribuabilii pot beneficia de eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, prin depunerea unei cereri, pot beneficia de eșalonarea la plată în formă simplificată a obligațiilor fiscale ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 16:20
(181 vizualizări - 0 comentarii)


12

Țăndărei: Fără permis, la volan

Luni, 22 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Țăndărei. ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:45
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: Lemne confiscate

Luni, 22 noiembrie a.c., în jurul orelor 12,30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărcănești au depistat pe raza localității Bărcănești un transport ilegal de lemne. Aceștia au oprit în trafic un ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:35
(194 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Forțele ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:20
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 34 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 23 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19218, fiind înregistrate 34 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 13:55
(88 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 21 noiembrie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele, în timp ce efectuau un filtru rutier pe DN1D, în comuna Bărbulești, au observat în trafic ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 15:20
(233 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 95000 de lei, 32 permise de conducere reținute

Polițiștii ialomițeni au desfășurat 24 de acțiuni punctuale în mediul rural și urban, organizate atât independent, cât și împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița, intervenind totdată la ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 15:15
(222 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale ITM Ialomița

În perioada 1-12 noiembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, prin departamentul Relații de Muncă, și-a desfășurat activitatea în conformitate cu Programul Cadru de Acțiuni aprobat de Inspecția ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 14:10
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 25 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 22 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19184, fiind înregistrate 25 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 13:50
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Albești, Făcăeni și Amara

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11,15, 3 echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 12:20
(267 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 2 decembrie 2021-termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 2 decembrie 2021, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 10:50
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: 7 mașini avariate din cauza unei întoarceri efectuată neregulamentar

Coșereni: 7 mașini avariate din cauza unei întoarceri efectuată neregulamentar

În dimineața zilei de luni, 22 noiembrie a.c., în afara localității Coșereni, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a patru persoane. Din verificările efectuate la fața locului a reieșit ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 09:00
(274 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 27 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 21 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19159, fiind înregistrate 27 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2021, 13:40
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 38 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19132, fiind înregistrate 38 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2021, 14:05
(302 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 10 persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Slobozia: 10 persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Joi, 18 noiembrie a.c., pompierii din Slobozia au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la tabloul electric al unui bloc de locuit, situat pe strada Aleea Nordului. Pompierii s-au deplasat la fața ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 15:20
(434 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Campanie pentru sprijinul persoanelor defavorizate

Protopopiatul Slobozia: Campanie pentru sprijinul persoanelor defavorizate

În colaborare cu Școala Gimnazială «Sfântul Andrei», reprezentanții Protopopiatului Slobozia au desfășurat miercuri, 17 noiembrie a.c., campania umanitară «Prieteni și solidaritate». În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 14:20
(352 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni cu scop preventiv. Cu această ocazie, au fost legitimate 464 de persoane și controlate în trafic 200 de autovehicule, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:45
(250 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 23 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 19 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19094, fiind înregistrate 23 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:40
(327 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Coloniști din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de pe strada Țăndărei din Fetești, echipele RAJA sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile către ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:30
(204 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...