Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

ANCHETĂ

Fosta directoare a Școlii Profesionale Reviga, acuzată de «delapidare»

«Banii de liceu» au ajuns în buzunarele Elenei Răducanu

Fosta directoare a Școlii Profesionale Reviga, acuzată de «delapidare»

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița se confruntă cu un nou scandal public legat de delapidarea fondurilor instituți­onale. Conform unei anchete preliminare, ex-directorul Școlii Profesionale Reviga, Elena Răducanu, este acuzată că și-ar fi însușit bursele școlare ale elevilor timp de mai mulți ani. Estimarea inițială a prejudiciului ar fi de 20000 de lei, însă sumele ar fi mult mai mari în condițiile în care practica incriminată se întinde pe o durată de minim 5 ani.

«Banii de liceu», banii directoarei În 2004, Ministerul Învățământului a decis alocarea de burse școlare în cadrul Programului de Protecție Socială «Bani de liceu». Printre beneficiarii acestui program s-a numărat și Școala Profesională Reviga, condusă până în 2019 de către profesorul Elena Răducanu. O anchetă a Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, declanșată în 2021 ca urmare a unei sesizări interne, confirmă însă faptul că ex-directorul unității școlare, Elena Răducanu, și-ar fi însușit o bună parte din aceste fonduri, oferindu-le beneficiarilor, elevi sau părinților acestora, sume derizorii. Practica a fost sistată în 2020, când o parte dintre elevi s-au plâns că nu primesc drepturile bănești care li se cuvin. Surse administrative din cadrul Școlii Profesionale susțin că, înainte de a preda funcția, Elena Răducanu a șters din calculatorul școlii toate datele care ar fi putut-o incrimina. Deși oficialii Inspectoratului Școlar au fost informați cu privire la situație în urmă cu un an, ancheta a trenat până la acest moment.

20000 de lei la prima strigare O primă concluzie a anchetei interne inițiate de către Inspectoratul Școlar Județean Ialomița confirmă toate capetele de acuzare și stabilește o valoare a prejudiciului de 20000 de lei. Paradoxal însă, oficialii Inspectoratului i-au oferit Elenei Răducanu șansa de a acoperi prejudiciul rezultat din acte, fără a mai verifica întinderea acestuia în timp. Situația este recunoscută indirect de către Elena Răducanu, care a declarat pentru ziarul nostru: «Nu știu ce să vă spun... Deocamdată nu s-a rezolvat cercetarea. În situația dată, prejudiciul ar trebui acoperit!». Ancheta Inspectoratul Școlar Județean Ialomița este dublată la acest moment de o anchetă a Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, care ar fi declanșat o anchetă în urma sesizărilor apărute. În pofida insistențelor noastre, până la închiderea ediției oficialii Inspectoratului Școlar nu au dorit să furnizeze un punct de vedere oficial cu privire la acest scandal.

Nu e prima dată când se întâmplă
Inspectoratul Școlar Județean Ialomița nu se confruntă pentru prima dată cu astfel de situații. Ultima oară, în 2019, Parchetul de pe lângă Judecă­toria Urziceni îl punea sub acuzare pe numitul Constantin Virgil Neacșu pentru comiterea infracțiunii de «delapidare». Anchetatorii au fost sesizați de Camera de Conturi Ialomița, ai cărei auditori au descope­rit mai multe nereguli financiare în conturile Școlilor Gimnaziale Ion Roată, Coșereni, Cocora, Roșiori și Liceului Tehnologic «Iordache Zossima» Armășești. Rapoartele de audit au fost transmise Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni, procurorii stabilind faptul că 300 mii de lei din conturile școlilor au fost sustrași de către contabil.

18 Octombrie 2021, 07:55 (9005 vizualizări - 28 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Traha:
(24 Octombrie 2021, 07:27)
Trahanache, facem haz de necaz! Dar ce se intampla cu aceste doua personaje de la Liceul din piata depaseste orice limita ! Asta se intampla cand te tine in brate episcopia si un partid anume ! Chiar nu se pot lua masuri? Chiar toata lumea este oarba ?
Trahanache :
(23 Octombrie 2021, 09:45)
Sa recunoaștem, comentariile sunt deosebit de savuroase. Parca asistam la reflecții ale unor realități caragialesti. Foarte interesant acest spirit oriental balcanic, de îmbinare a comicului cu penibilul, în care protagoniștii sunt: MUSIU - oamenii de scoala, cadre didactice , între ei fiind și un popa (despre care gura târgului....preotesc vorbește în cel mai firesc existențial balcanic). - directorașă drăgălașă cu obsesii manageriale... - un inspectoraș aterizat și desigur și comentatorasii care se tem sărăcuții de consecințe politice inevitabile. -parinti care s in zbatere, intr o stare de neputinta, spectatori și comentatori tristi. Nu??? - apoi, directoare cu spirit afacerist, discreta și fudula. Scoala e în slujba mea și nimic altceva...si buzunarul doldora se făcea, ca elevii au de unde. incasa . Personaje caragialesti, dar și....cam dracesti. Dincolo de gluma, nu avem cum sa nu ne frustreze dezinteresul acestor personaje, fata de tot ce este mai important - ELEVUL. DAAAR, TATIȚO, UNDE NU E MORAL, ACOLO E CORUPȚIE, ȘI O SOȚIETATE FĂRĂ PRINȚIPURI, VA SĂ ZICĂ CĂ NU LE ARE!
Parinte:
(22 Octombrie 2021, 22:14)
Cred ca ce se intampla la Reviga este mic copil pe langa ce fac cei din conducerea liceului din piata! Pacat ca isj si primaria nu observa nimic sau nu sunt lasati de clanul marelui Alb sa se ia de omul lor, care ocupa functie la acel liceu!
sora unui om de bine:
(22 Octombrie 2021, 21:17)
Toate botoxatele chiulangioaice aruncă și ele cu ce pot, pentru că atât pot. Se visează directoare.... dar n-au nicio șansă.
Despre răducanu de la reviga nu mai comentăm nimic.
Cetatean:
(22 Octombrie 2021, 07:14)
M.., M...acaparezi tot! Ești ca o caracatița! Ii faci după asemănarea ta pe toți pe care ii prinzi! Asa ai făcut și cu directorasul și cu inspectorasul! Tot controlezi!Ai monopolizat tot! Zici ca ți ai cumpărat scoala! În sfârșit te-au prins cei de la ISj.( îți meriți calificativul).
Om de bine:
(21 Octombrie 2021, 18:11)
Când am spus moralitate și decenta nu am vrut sa se înțeleagă relatii intime ! Sa nu confunde biroul lor cu camera de hotel și sa ti deschidă când vor ei !!
Om de bine:
(21 Octombrie 2021, 12:13)
Revin , din cauza ca eram la volan , sau strecurat greșeli la cel de al 2 lea com, era vorba despre directorii de la liceul tehnologic nr 6, gravele abuzuri și încălcări ale legislației în vigoare obligând anumite cadre didactice sa între la orele dansator pe motiv ca au treaba, folosirea angajaților în scopuri personale , a ascuns faptul ca la nr 6 era focar de infecție, în total 10 clase în online și 11 cadre infectate și una decedata , a luat hotărâri fără a le trece prin consiliul de administrație!!! Sa nu mai vorbim despre moralitate și decenta... liceul nu este camera de hotel !! Q
Om de bine:
(21 Octombrie 2021, 11:40)
Este vorba de cei 2 directori care fac tot felul de abuzuri , jignesc cadrele didactice, ii oun cu forța să între laptele dinților sub pretextul ca au treaba ,+ folosesc angajații în scopuri personale, qadopta hotărâri fără sa le treacă prin consiliul de administrație, încalcă grav statul cadrului didactic prin acțiunile dansator!! În septembrie ambii directori nu au mai avut drept de continuitate având cel mai prost calificativ, dar .....presiuni VA RUGAM FRUMOS , INDEPENDENT DACA PUTETI VENI LA NOI LA LICEU SA AFLATI MAI MULTE !!
Om de bine :
(21 Octombrie 2021, 11:14)
Sa vina cineva sa vadă " macelul" de la liceul nr 6 , unde directorii calcă tot în picioare !! De la elevi la cadre didactice !!
Parinte:
(21 Octombrie 2021, 07:40)
Sunt alte lucruri mai grave la scoala de langa piata mare si nimeni nu se sesizeaza !
anonimat:
(20 Octombrie 2021, 19:26)
Din punct de vedere legal directorul nu are voie sa puna mana pe bani . Sa mai auzit de la cadrele didactice care faceau naveta la acesta scoala  ca acesta dna director  deconta naveta numai pe ochi frumosi. Cu siguranta si de aici a sustras bani. Organele abilitate sa-si faca datoria si sa se returneze banii elevilor si cadrelor. Orice stat de  plata estec semnat de director secretar si contabil. Aceste persoane nu sunt in cunostinta de cauza. 
Anonim:
(20 Octombrie 2021, 18:19)
Nu îmi vine să cred..... Poate copii aia aveau nevoie de bani ,poate nu erau chiar așa mulți ,dar pentru o geaca de iarna și o pereche de ghete iarna ,o bluză și un pantalon vara ,erau de ajuns .. Mi as dorii sa se facă dreptate și doamna aceea sa înapoieze banii copiiilor care nu au primit cât trebuia să primească.
Din zona pietii ai dreptate:
(19 Octombrie 2021, 21:47)
Cea mai mare dreptate o aveți. S-au pus optionale la clasa a 8a de religie si copiii se plang ca le-a fost impusa treaba asta fara ca ei sau parintii sa fie întrebați! Ei dau evaluare la matematica si romana , nu la religie si geografie! Sunt multe nereguli la acel liceu si nimeni nu face nimic, nu se sesizeaza nimeni ! De ce?? Îi tine cineva de la primarie sau isj sau episcopie in functie?
Maslină:
(19 Octombrie 2021, 17:46)
Toata Ialomita este un adevar crunt: {LAS FIEBINTI} este manusa si ne vine perfect acest serial bascalios, 100% adevarata realitate din judet. De la betivul, Celentanu pana la miilitian si prefect, corupti si hoti!
Costi:
(19 Octombrie 2021, 17:31)
O alta directoare de scoala din vestul judetului a fost acum 4 ani, comdamnata pentru fals intelectual la 1 an inchisoare cu suspendare. Si ce sa vezi, a ramas femeia directoare si basca cu tupeu si traseism politic de la PNL la PSD a participat la alegerile locale, devenita mare consilier local. O fii si pentru doamna in cauza un exemplu, azi, maine puscariasa, peste 3 ani consiliera sau de ce nu, primarita. Hai puscariasilor ca va merge bine.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 26 Mai 2022
89 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Moldoveni și Sudiți!

Joi, 26 mai 2022, echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervoarelor destinate înmagazinării apei potabile din localitățile Moldoveni și Sudiți. Astfel, în intervalul orar ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2022, 14:40
(171 vizualizări - 0 comentarii)


1

Ialomița: 2 cazuri noi de COVID-19

Miercuri, 25 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27176, fiind înregistrate 2 cazuri noi față de ziua de marți, 24 mai ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2022, 13:35
(145 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

A doua zi a evenimentului național «Săptămâna Prevenirii Criminalității» a fost dedicată prevenirii violenței în familie-fenomen complex, având consecințe atât în plan individual și familial, cât și la ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2022, 13:20
(170 vizualizări - 0 comentarii)


3

AJFP Ialomița: Scutiri fiscale pentru angajații din sectorul agricol și industrie alimentară

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii despre faptul că a fost introdusă o nouă scutire de la plata impozitului pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2022, 10:50
(170 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: În atenția absolvenților promoției 2022

Având în vedere că anul școlar 2021-2022 este aproape de final, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița amintește absolvenților promoției 2022 că pot beneficia de prevederile Legii nr ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2022, 09:20
(162 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

24 Mai 2022, 18:30


6

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița: «Târgul ofertelor educaționale»

lnspectoratul Școlar Județean lalomița își dovedește interesul pentru traseul educațional și profesional al elevilor de clasa a VIII-a prin organizarea unui Târg care să faciliteze accesul acestora la ofertele ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 17:40
(250 vizualizări - 0 comentarii)


7

Instituția Prefectului Ialomița: Liber la pașapoarte pentru copii de 1 iunie

De 1 iunie-«Ziua Internațională a Copilului», Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte va avea program normal de lucru. Funcționarii instituției vor onora însă solicitările pentru emiterea de pașapoarte ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 16:40
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Marți, 24 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27174, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de luni, 23 mai a.c ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 13:15
(236 vizualizări - 0 comentarii)


9

Descindere la Slobozia organizată de Poliția Capitalei

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au efectuat marți, 24 mai a.c., 7 percheziții domiciliare, pe raza Capitalei și a județelor Ilfov și Ialomița. În Ialomița, descinderea ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 12:00
(385 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: Întâlnire cu profesor doctor Marius Stan

Profesor doctor Marius Stan, celebrul savant român născut la Urziceni, ajunge vineri, 27 mai 2022, la Slobozia. Omul de știință va susține o conferință în cadrul Centrului Cultural «Ionel Perlea». Denumit ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 11:15
(321 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Peste 844 mii de lei, sume stabilite suplimentar în luna aprilie 2022

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna aprilie a.c., 19 inspecții fiscale și 21 de controale inopinate. În urma acțiunilor de verificare au fost stabilite obligații ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2022, 11:00
(271 vizualizări - 0 comentarii)


12

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile din localitatea Dridu. Astfel, marți, 24 mai 2022, în intervalul orar 08,00-17,00, se ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 15:05
(385 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Luni, 23 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27174, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de duminică, 22 mai a ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 14:10
(309 vizualizări - 0 comentarii)


Recensământul Populației și Locuințelor 2021: Peste 110000 de chestionare completate la nivelul județului Ialomița

În intervalul 14.03-22.05.2022 al perioadei de autorecenzare și autorecenzare asistată pentru Recensământul Populației și Locuințelor 2021 au fost completate 110609 de chestionare la nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 13:55
(336 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Redirecționare a 3,5% din impozitul anual datorat la entități nonprofit/unități de cult (Formularul 230)

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că pot dispune asupra destinației unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul stabilit pentru susținerea ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 13:20
(401 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Sudiți

Incendiu la o casă din Sudiți

Duminică, 22 mai a.c., în jurul orelor 16,40, pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din comuna Sudiți. Trei ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2022, 10:10
(382 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Sudiți incendiu


Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Duminică, 22 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27174, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de sâmbătă, 21 mai a ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2022, 13:55
(381 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 21 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27173, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de vineri, 20 mai ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2022, 13:40
(501 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Începe «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

În perioada 22-27 mai a.c., Poliția Română, prin Institutul de Cercetare și Prevenire a Criminalității, organizează cea de a XVI-a ediție a evenimentului «Săptămâna Prevenirii Criminalității». Obiectivul ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 14:40
(633 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Expoziție de pictură la Centrul Cultural «Ionel Perlea»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» va fi gazda unei expoziții de pictură care cuprinde lucrările artiștilor Stela Maria Lucici și Cristian Sima. Evenimentul se va desfășura luni, 23 mai 2022, începând cu orele ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:30
(679 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 20 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 27170, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 19 mai a.c., când ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:15
(565 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Doar 42 de persoane selectate în vederea angajării, la Bursa Generală a Locurilor de Muncă

Vineri, 20 mai a.c., la Slobozia, în incinta Centrului Cultural «Ionel Perlea» a fost organizată Bursa Generală a Locurilor de Muncă. La nivelul județului, până la data desfașurării Bursei, au fost contactați ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 13:00
(663 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: La volan cu permisul suspendat

Joi, 19 mai a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată de polițiști, oamenii legii au identificat, în flagrant, pe Bulevardul Chimiei din Slobozia, o femeie care conducea având permisul de conducere ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 12:45
(706 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Fără focare de Pestă Porcină Africană pe raza județului

Inspectorii Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează cu privire la faptul că, la acest moment, pe raza județului Ialomița nu există focare de Pestă Porcină Africană ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2022, 11:00
(576 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Controale ale polițiștilor de Investigare a Criminalității Economice

Miercuri, 18 mai a.c. polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune pe raza municipiilor Slobozia, Fetești, Urziceni și a comunei Sinești, pe linia ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:30
(818 vizualizări - 1 comentariu)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în mediul rural

Miercuri, 18 mai a.c., polițiștii ialomițeni au organizat pe raza comunelor Ciulnița, Gheorghe Lazăr, Perieți și Andrășești o acțiune cu efective mărite de prevenire și combatere a nerespectării normelor ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 15:15
(798 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Joi, 19 mai 2022, la nivelul județului Ialomița, potrivit raportărilor, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 27169, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de miercuri, 18 mai a ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 13:15
(636 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Precizări privind noile măsuri fiscale aprobate de Guvernul României

Prin actul normativ sunt aduse o serie de modificări și completări Legii nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală necesare pentru reglementarea obligației de raportare de către furnizorii de servicii ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(692 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Vineri, 20 mai 2022, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Vineri, 20 mai 2022, echipele RAJA Constanța execută lucrări periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării apei potabile din Cartierul Buliga/Fetești. Astfel, în intervalul orar 08,00- ...[citește_toată_știrea]

19 Mai 2022, 12:00
(814 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 388 389
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...