Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Primarii contestă Strategia de Dezvoltare a Județului Ialomița

Poveștile nu țin de cald

Primarii contestă Strategia de Dezvoltare a Județului Ialomița

Administrația județeană a organizat, la sfârșitul primei decade a lunii octombrie 2021, o serie de întâlniri consultative în care a fost prezentată Strategia de Dezvoltare a Județului Ialomița. La întâlniri au fost invitați primarii celor 66 de localități din județul Ialomița. Aceștia s-au decla­rat sceptici cu privire la șansele de implementare a Strategiei. Aceștia au susținut că locuitorii comuni­tăților pe care le reprezintă au așteptări punctuale, imediate, care nu pot aștepta implementarea unor proiecte inves­tiționale de anvergură. Reamintim că Strategia de Dezvoltare a Județului Ialomița este un document obligatoriu, realizat în vederea accesării de fonduri europene în actualul ciclu financiar european. Valoarea acestei Strategii este de 2,2 milioane de lei, iar firma prin care se derulează procesul de elaborare a documentației este Civitta Strategy&Consulting.

Intenții bune, vechi de 20 de ani
La sfârșitul primei decade a lunii oc­tombrie 2021, Consiliul Județean Ialo­mița a organizat o serie de întâlniri consultative în care au fost dezbătute primele rezultate ale cercetării prealabile privind Strategia de Dezvoltare a Județului Ialomița pentru perioada 2021-2027. La întâlniri au participat edilii celor 66 de localități din județul Ialomița. Reprezen­tanții firmei Civitta Strategy&Consulting au prezentat concluziile preliminare ale cercetărilor realizate precum și principalele direcții de dezvoltare în următorii ani. Conform Strategiei, administrația județeană are posibilitatea reală de a accesa investiții în toate domeniile, sprijinind astfel diversificarea activităților economice, îmbunătățirea infrastructurii rutiere, creșterea calității vieții, dezvoltarea turismului, accesul egal la Educație, Sănătate și Servicii Sociale, etc. Un document similar a fost realizat în 2009 și a acope­rit o perioadă de 11 ani, respectiv până în anul 2020. În pofida intențiilor declarate, majoritatea proiectelor din cadrul primei Strategii nu au putut fi inițiate din lipsă de fonduri sau din cauza unor decizii administrative perdante.

O Strategie ca soarele de pe cer
Concluziile preliminare prezentate la întâlnirile consultative organizate de Con­siliul Județean Ialo­mița reflectă o «realitate provocatoare». Conform datelor pre­zentate, Ialomița are șanse de a absorbi fonduri europene în economie, infrastructura rutieră, rețeaua județeană de apă și canalizare, etc. Alături de aceste obiective investiționale, Strategia recomandă atingerea unor obiective secundare, dar de o importanță vitală pentru comunitățile județului. Astfel, pe listă apar obiective precum dezvoltarea activităților non-agricole, creșterea numărului de tineri care se angajează, creșterea ponderii energiei produse pe baze regenerabile, înființarea perdelelor de protecție și a zonelor verzi, înființarea unor laboratoare IT în toate școlile județului, etc. Unul dintre membrii echipei de prezentare a proiectului, Daiana Ghintuială, a susținut în fața celor prezenți că toate aceste obiective trebuie asumate la nivel local pentru a putea fi susținute: «Avem nevoie de prioritizarea acestor investiții și dumneavoastră, edilii locali, aveți rolul de a ajuta în acest proces. Evident, factorii de decizie sunt cei de la nivel central, dar fără dumneavoastră deciziile adoptate acolo nu ar putea fi implementate!».

Corupția frânează dezvoltarea județului
În cadrul întâlnirii au fost prezentate și rezultatele unui sondaj de opinie on-line. Deși autorii sondajului au recunoscut că nu este reprezentativ la nivelul populației, sondajul validează direcțiile de dezvoltare a județului amintite. Astfel, cei care au răspuns sondajului s-au declarat satisfăcuți de calitatea serviciilor IT și de calitatea serviciilor sociale, plasând în coada clasamentului nivelul salariilor, calitatea infrastructurii de apă potabilă și nivelul birocrației și corupției. Sondajul a nuanțat întrebarea inițală, permițând celor care au răspuns să identifice primii 3 factori care blo­chează dezvoltarea județului. Deloc surprinzător, primul loc este ocupat de corupție, pe locurile 2 și 3 plasându-se infrastructura rutieră deteriorată și lipsa accesului la informațiile publice. Concluzia generală a sondajului e că populația județului Ialomița este nemulțumită de performanțele de până la acest moment ale administra­ției județene și locale și are un orizont de așteptare ridicat și imediat. Deși previzi­bile, concluziile sondajului trag un semnal de alarmă și obligă reprezentanții administrației județene să reacționeze rapid și eficient înainte de a fi prea târziu.

Primarii din Ialomița contestă Strategia
Surprinzător, pentru prima dată în istoria consultărilor publice legate de dezvoltarea județului Ialomița, primarii ialomițeni s-au arătat sceptici cu privire la posibilitatea de a implementa proiecte investiționale de anvergură la nivelul județului Ialomița. Gheorghe Stelică, primarul comunei Ciulnița: «Niciun proiect local nu poate fi susținut atâta timp cât sursele de finanțare nu sunt previzibile... Degeaba încercăm și degeaba facem Strategii! Ba, mai mult, am ajuns să ne luptăm între noi să câștigăm aceste fonduri, în loc să fim sprijiniți să le obținem...». Dumitru Trifu, primarul comunei Miloșești: «Vin dintr-o comună cu două sate. Iar dumneavoastră ați menționat că satul românesc dispare... Atâta timp cât nu avem infrastructură, degeaba facem Stategii. Orice băbuță care vine la Primărie cu banii în batistă să plătească impozitele, vine cu pâslarii plini de noroi. Îmi e mie rușine să mă uit la ea...». «Avem nevoie să ne dezvoltăm întâi pe orizontală și după aceea pe verticală... Avem nevoie de asfalt, apă, și rețea de canalizare. Iar pentru toate acestea trebuie bani, nu Strategii!» a declarat, prin­tre altele, Alin Sandu, primarul orașului-stațiune Amara.

Un document obligatoriu pentru dezvoltarea județeană Consiliul Județean Ialomița, în colabo­rare cu firma Civitta Strategy&Consulting, derulează procesul de elaborare a Strategiei de Dezvoltare a Județului Ialomița pentru perioada 2021-2027, activitate ce va fi realizată în cadrul proiectului «Împreună pentru Ialomița-Strategia de Dezvoltare a Județului Ialomița 2021-2027 și servicii publice accesibile pentru cetățeni»-COD SIPOCA 801/SMIS 135954, finanțat prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020. Valoarea acestui proiect este de 2,2 milioane de lei, din care 45 mii de lei reprezintă cofinanțarea eligibilă a beneficiarului. Strategia trebuie finalizată în 28 de luni, respectiv până în luna septembrie a anului 2022.

19 Octombrie 2021, 17:05 (1752 vizualizări - 5 comentarii)

Citiți și:
Proiecte de investiții noi la Spitalul Slobozia
Ialomița: Investiții de 143 milioane de lei pentru drumurile județene
Vasile Silvian, consilierul președintelui Pavel la Departamentul «Moaște Administrative»
Strategia de dezvoltare a județului Ialomița 2021-2027 costă 2,2 milioane de lei

Comentariile cititorilor:


Liviu:
(25 Octombrie 2021, 02:16)
Firma de consultanta are cumva in structura pe fiica dlui vice al CJ?ala cu cioc?de la koto?intreb si eu...si sa nu blocati comentariul independent!
Mary :
(20 Octombrie 2021, 18:09)
Măi primare, dacă nu te deranjează cum arată șoselele din Slobozia, este clar, ochelarii de cal pe care ceilalți primari i-au purtat îți vin perfect. Este o certitudine și să nu încerci să te uiți în oglindă că te ia cu nechez. Bine că ai fost potcovit în funcția asta, că nu ești bun de muncă, dor de un manej elegant pe scările primăriei, dimineața sub privirile măgulitoare ale subalternilor, începând cu domnul "general" de la întrare.
Strategul:
(20 Octombrie 2021, 14:29)
Strategie de șifonare a banilor. Ăștia ne iau de proști în continuare!! Au o armată de slujbași la consiliu dar trebuie sa le facă alții strategia,să poată sifona banii!! Apoi îi felicită pe slujbași că au fost buni și au inghițit-o și p-asta!!
Strateg:
(19 Octombrie 2021, 20:45)
Strategie pt interesele lor.tara se duce în cap dupa revoluție au furat aproape tot iar acum ne îndatoreze de ne ia dracu...ne meritam soarta stam și privim ca prostii...
Strategie:
(19 Octombrie 2021, 19:59)
Mai putine primarii, o primarie la cel putin 10.000 locuitori. S-au ascuns in birouri o multime de "șobolani" bine platiti din banul public. Sa se comaseze si scolile, care stau goale, fara elevi, dar, sunt cadre didactice. Solutii sunt multe si bune, dar toti din administratiile locale se tin cu dintii de scaune si de ciolan. Degeaba, STRATEGIE!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 27 Nov 2021
123 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367

Slobozia: Reținut pentru «șantaj»

Un tânăr de 25 de ani, din București, a fost reținut pentru 24 de ore pentru că și-ar fi șantajat fosta iubită. După ce s-a despărțit de tânăra domiciliată în Slobozia, acesta i-a pretins suma de 1000 de ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 19:45
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 18 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 26 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19304, fiind înregistrate 18 noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 14:30
(188 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița «Piticot», a organizat vineri, 26 noiembrie a.c., o activitate tematică, denumită «Sfântul Apostol Andrei-patronul spiritual al românilor». Scopul acestui ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 13:15
(164 vizualizări - 0 comentarii)


3

ANAF: Noi reglementări privind organizarea activității de administrare a marilor contribuabili

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, intră în vigoare prevederile Ordinului Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1721/2021, privind organizarea activității de administrare a marilor ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 11:30
(159 vizualizări - 0 comentarii)


4

Țăndărei: Focuri de armă trase pentru prinderea unui hoț de mașini

În seara zilei de miercuri, 24 noiembrie 2021, polițiștii din Țăndărei au fost sesizați, prin apel 112, de un bărbat din orașul Țăndărei, cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul din curtea ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:50
(243 vizualizări - 1 comentariu)


5

Fetești: Parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiști

Miercuri, 24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești, în timp ce efectuau un filtru rutier pe strada Călărași din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:40
(127 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 25 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19286, fiind înregistrate 22 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 13:40
(128 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Formularele de înregistrare fiscală se pot depune electronic

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că în Monitorul Oficial al României a fost publicată o reglementare pentru aprobarea formularelor de înregistrare ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 12:10
(71 vizualizări - 0 comentarii)


8

Grupul de Comunicare Strategică: 46 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 24 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19264, fiind înregistrate 46 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2021, 17:48
(147 vizualizări - 0 comentarii)


9

APIA Ialomița: Schema de ajutor de minimis în sectorul apicol

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Ialomița (APIA Ialomița) informează apicultorii că, până pe data de 26 noiembrie 2021 inclusiv, se pot depune cereri de acordare a ajutorului de minimis ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2021, 10:25
(201 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

23 Noiembrie 2021, 17:40


AJFP Ialomița: Contribuabilii pot beneficia de eșalonarea la plată a obligațiilor fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, prin depunerea unei cereri, pot beneficia de eșalonarea la plată în formă simplificată a obligațiilor fiscale ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 16:20
(181 vizualizări - 0 comentarii)


12

Țăndărei: Fără permis, la volan

Luni, 22 noiembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic, pentru verificări, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 53 de ani, din orașul Țăndărei. ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:45
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Bărcănești: Lemne confiscate

Luni, 22 noiembrie a.c., în jurul orelor 12,30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bărcănești au depistat pe raza localității Bărcănești un transport ilegal de lemne. Aceștia au oprit în trafic un ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:35
(195 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni, împreună cu reprezentanți ai celorlalte autorități cu atribuții în domeniu, au continuat acțiunile pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19. Forțele ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 14:20
(117 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 34 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 23 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19218, fiind înregistrate 34 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2021, 13:55
(89 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și fără permise, la volan

Duminică, 21 noiembrie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele, în timp ce efectuau un filtru rutier pe DN1D, în comuna Bărbulești, au observat în trafic ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 15:20
(233 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 95000 de lei, 32 permise de conducere reținute

Polițiștii ialomițeni au desfășurat 24 de acțiuni punctuale în mediul rural și urban, organizate atât independent, cât și împreună cu Inspectoratul Județean de Jandarmi Ialomița, intervenind totdată la ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 15:15
(223 vizualizări - 0 comentarii)


Controale ale ITM Ialomița

În perioada 1-12 noiembrie 2021, Inspectoratul Teritorial de Muncă Ialomița, prin departamentul Relații de Muncă, și-a desfășurat activitatea în conformitate cu Programul Cadru de Acțiuni aprobat de Inspecția ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 14:10
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 25 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 22 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19184, fiind înregistrate 25 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 13:50
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Albești, Făcăeni și Amara

Sâmbătă, 20 noiembrie a.c., în jurul orei 11,15, 3 echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 12:20
(269 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 2 decembrie 2021-termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 2 decembrie 2021, este termenul limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 10:50
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: 7 mașini avariate din cauza unei întoarceri efectuată neregulamentar

Coșereni: 7 mașini avariate din cauza unei întoarceri efectuată neregulamentar

În dimineața zilei de luni, 22 noiembrie a.c., în afara localității Coșereni, s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea a patru persoane. Din verificările efectuate la fața locului a reieșit ...[citește_toată_știrea]

22 Noiembrie 2021, 09:00
(285 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 27 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 21 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19159, fiind înregistrate 27 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2021, 13:40
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 38 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 20 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19132, fiind înregistrate 38 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

20 Noiembrie 2021, 14:05
(302 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: 10 persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Slobozia: 10 persoane, evacuate din cauza unui incendiu

Joi, 18 noiembrie a.c., pompierii din Slobozia au acționat pentru stingerea unui incendiu produs la tabloul electric al unui bloc de locuit, situat pe strada Aleea Nordului. Pompierii s-au deplasat la fața ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 15:20
(435 vizualizări - 1 comentariu)


Protopopiatul Slobozia: Campanie pentru sprijinul persoanelor defavorizate

Protopopiatul Slobozia: Campanie pentru sprijinul persoanelor defavorizate

În colaborare cu Școala Gimnazială «Sfântul Andrei», reprezentanții Protopopiatului Slobozia au desfășurat miercuri, 17 noiembrie a.c., campania umanitară «Prieteni și solidaritate». În cadrul acțiunii ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 14:20
(352 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni cu scop preventiv. Cu această ocazie, au fost legitimate 464 de persoane și controlate în trafic 200 de autovehicule, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:45
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 23 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 19 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19094, fiind înregistrate 23 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:40
(327 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Coloniști din Fetești!

Pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 250 mm, de pe strada Țăndărei din Fetești, echipele RAJA sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei potabile către ...[citește_toată_știrea]

19 Noiembrie 2021, 13:30
(204 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...