Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia: Urban SA pierde jumătate din apa furnizată în rețea

Investiții pentru eficiență economică

Slobozia: Urban SA pierde jumătate din apa furnizată în rețea

Urban SA înregistrează pierderi la nivelul rețelei de apă existente la Slobozia care depășesc 45% din apa captată și livrată în sistem. Administrația locală și județeană caută soluții pentru redu­cerea acestor pierderi. «Rețeaua este deteriorată... Practic, se înregistrează pierderi pe tot traseul, încă de la extragerea ei din stratul freatic. Avem nevoie de investiții pentru a reduce pierderile!» declară Adrian Stoicescu, directorul Urban SA. Primele echipamente care urmează să fie achizițio­nate sunt niște contoare de apă care vor permite citirea «la distanță» a debitelor înregistrate la nivelul rețelei de apă exploatate de firmă.

Gânduri mari, posibilități limitate Urban SA pierde peste 45% din apa pe care o extrage din subteran pentru alimentarea cu apă a Sloboziei. Procentul este confirmat oficial de către directorul Urban SA, Adrian Stoicescu: «Vom monta, în primă fază, contoare de apă care pot fi gestionate on-line în punctele nodale ale rețelei... Așa vom descoperi mai ușor unde apar proble­mele și cum le putem remedia. Pierdem apă...». Pe lângă contoare, Urban SA are nevoie de un sistem Scada care să interpreteze infor­mațiile furnizate și să permită adoptarea de soluții punctuale de rezolvare a pro­blemelor apărute. «Practic, pierderile sunt de mai multe tipuri... Avem contorizare și când extragem apa, și când o pompăm, și când o tratăm, și când o ducem în rețea. Peste tot sunt pierderi care grevează asupra eficienței economice a socie­tății!» declară directorul Urban SA. La pierde­rile înregistrate la nivelul rețelei se adaugă apa consumată și necontori­zată. «Furtul de apă reprezintă și el un prejudiciu important care se adaugă la proble­mele existente... Contoarele cu citire la distanță vor permite și identificarea acestui tip de pierderi!» a mai precizat Adrian Stoicescu.

Auditul, primul pas spre normalitate Investițiile de care are nevoie Urban SA nu pot fi realizate până când Primăria Slobozia nu rezolvă problema recepției lucrărilor parțiale la stația de epurare a orașului Slobozia. Printre investițiile rea­lizate acolo, dar nerecepționate, se numără și un sistem Scada care ar permite automatizarea operațiilor tehnolo­gice din cadrul stației. Reamintim că investiția a fost recepționată parțial, în 2011, fără ca echipamentele să de­vină operaționale. Primarul Sloboziei, Dragoș Soare a susținut în repetate rânduri că va solicita un audit care să clarifice stadiul fizic, tehnic și financiar al obiectivului de investiții «Modernizare stație de epurare-treapta biologică», însă până la acest moment nu au fost demarate demersuri concrete. Valoarea investiției recepționate parțial în 2011 este de 7 milioane de euro. În acest context, noile investiții solicitate de Urban SA ar putea fi întârziate. Conducerea firmei susține însă că tergiversarea acestor investiții ar putea genera noi pierderi, care se vor adăuga celor produse la acest moment de crește­rile de tarif la energie electrică.

12 Noiembrie 2021, 08:10 (2348 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Operatorul regional Urban SA Slobozia are 110470 de beneficiari
A început războiul Urban SA împotriva «poluatorilor olfactivi»
Urban SA intră pe piața branșamentelor individuale din Slobozia

Comentariile cititorilor:


Ionut:
(13 Noiembrie 2021, 13:09)
La Urban sunt pensionari care incaseaza si pensie si salariu, la birou tehnic,formatie pluviala, laboratoare de apa. De ce sunt tinuti in functie pensionari doar sa incaseze bani? Tevile toate sunt de plastic nu ti-au zis pensionarii de la Urban?
Mary :
(12 Noiembrie 2021, 20:02)
Am mai scris, să ni se dea diferența de preț facturată al apei așa zisă potabilă, care în realitate este apă menajeră. Hai, scoateți banii! De ani de zile ne tâlhăriți și nimeni nu ia nicio măsură.
Corcodel de la Dumitresti:
(12 Noiembrie 2021, 19:58)
Bre, oficiosul asta nou de la HURBAN. Matale nu sti ca exista in Slobozia, din anul 2000 si pana in prezent, 2(DOUA) HARTI cu RETEAUA DE FURNIZARE. 1 (UNA)  oficiala, de pe urma careia matale si birocratii matale de sus, incasati. A DOUA HARTA, CEA MAI IMPORTANTA, sunt bransatii barosani, care au decartat la oamenii valorosi, aia de sub tine, care au doua joburi, si nu platesc, decat cat uda florile la gradina. IA CAUTA IN MEMORIA TA SI VEZI, CATA  APA PLATESTE O SPALATORIE AUTO A LU BAROSANU? -UN NIMIC. Stai o zi in fata spalatoriei, fa calculul ca cata apa utilizeaza la o sparare un client, inmulteste cu clienti la o zi siiiiiiiiiiiiii SORPREZA:  O sa iesi la fata cu apa consumata. Din 2000, pana acum sunt firme bransate pe conducte, care au dublu de retea, una masurata , una furata, spalatorii auto, case de locuit si exista si o firma care zice ca este depozit de livrare apa la bidon, pura si de izvor, care tot la conductele tale se adapa, dar au fost smecheri si au filtre, ca dedeau faliment cu apa voastra PURA.Nu te mai vaita, pune mana si sapa si vei vedea doua tevi. Ai curaj s-au cand comanzi excavatorul, esti schimbat?
bidonar:
(12 Noiembrie 2021, 17:35)
" inca de la extragerea ei ", conductele sunt noi. mai exact, de cand s-a facut investitia.
magistrala in interiorul orasului, a fost si ea inlocuita acum vreo 10 - 12 ani ( pe vremea lui ionascu ) , cand tot m. basarab a fost rascolit.
poate noul director  cauta mai atent cauzele pierderilor. ca de aia a fost adus, ca ar fi mai bun decat precedentul. sau asa s-a crezut.
si, mai important, le gaseste si le si rezolva.
ca de informatii si, mai ales de promisiuni, suntem satui.
De unde pierderi:
(12 Noiembrie 2021, 10:49)
Pai tov. Ionascu a refacut intreaga retea urban de distributie a apei(prin celebra metoda"teava prin teava"), de unde atatea pierderi?
Gigel:
(12 Noiembrie 2021, 10:02)
Domnule Stoicescu, logica mea elementara imi spune altceva. De un an de cand ati fost uns in aceasta functie (pe criteriu exclusiv politic - nu ca precedentul ar fi fost mai breaz), abia acum ati constatat faptul ca sunt pierderi? Pai in cazul acesta, trebuie sa va dati demisia imediat. Asta ar fi constatat oricine in primele zile de mandat, nu dupa un an!
Eu cred ca acum vreti sa motivati aceste cheltuieli (cu sau fara paraindarat) si ati aruncat asa, o cifra la intamplare, 45%. Cum ati obtinut aceasta cifra? Trebuia sa ne spuneti: din totalul de 100.000 metri cubi lunar (dau un exemplu), pierdem 45.000. Devreme ce insa nu aveti aceste date, ati aruncat o cifra la intamplare (si foarte mare!) doar ca sa manipulati cetatenii, sa aratati ca este imperios necesar. Alti bani, alta distractie, tot banii nostri aruncati pe geam si apa tot nepotabila este.
Cumparati acum si soft pentru interpretarea datelor??? Unde suntem, intr-o metropola din China cu mii de noduri in retea? Ce ziceti sa invatati sa cititi datele, sa le comparati, sa le interpretati? Cat costa un astfel de sistem Scada, dar mai ales mentenanta lui permanenta? Ne permitem oare, v-ati gandit?
Si cand te gandesti ca oameni competenti nu au loc de sefi d-astia si mai competenti...
Curiosul :
(12 Noiembrie 2021, 09:13)
1. Adică se pierde apă de la extractie puțuri si se comandă audit la epurare,păi poate astia ca oameniimai slab cu banii o mai pun pe la mancare,o mai beau ,sau iriga prin curte sau o dau la animale sau. .. 2.Reteaua de apă in Municipiului Slobozia s_a reabilitat in totalitate pana la apometrul de scara sau consumatorul final,pierderile suferite sau diferentele de contouar sunt suportate de clientul final,doar cei care au individual sunt scutiti de plata. 3.In goana după bani a-ți extins rețeaua si rural ,dar a-ți calculat prost,pe consumatorii de la nivele superioare ale blocurilor ,fara hidrofor ,duc grija presiunilor scazute pe lângă calitate apei,iar stația de tratare a fost achiziționat pt a asigura o calitate a apei la un volum mult mic decât actualul consum,dar noi nu facem lucrurile pentru oameni facem așa ,sa fie .In concluzie Urban firma aservita politic asigură caldurica financiară sinecurilor .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 04 Dec 2021
143 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367
ISU Ialomița: A murit într-un accident rutier

ISU Ialomița: A murit într-un accident rutier

Grav accident rutier petrecut în seara zilei de vineri, 3 decembrie a.c. Un bărbat de 47 de ani și-a pierdut viața după ce s-a răsturnat cu mașina pe șoseaua care leagă localitățile Munteni Buzău și Căzănești ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2021, 23:15
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Femeie amenințată cu moartea de către soț

Caz șocant într-o familie din municipiul Fetești. O femeie de 53 de ani a reclamat la Poliție faptul că bărbatul acesteia a stropit pereții locuinței cu motorină și amenință că o va omorî. Speriată, femeia ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2021, 14:40
(163 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Daruri de Moș Nicolae pentru copii

Protopopiatul Slobozia: Daruri de Moș Nicolae pentru copii

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu a desfășurat vineri, 3 decembrie 2021, activitatea cu tema «Din inimă pentru inimă-daruri de la Moș Nicolae ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2021, 14:00
(98 vizualizări - 0 comentarii)


3

Grupul de Comunicare Strategică: 8 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 3 decembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19368, fiind înregistrate 8 noi cazuri față de ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2021, 13:15
(84 vizualizări - 0 comentarii)


4

APIA: Se depun cereri pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2021 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2021, 12:00
(96 vizualizări - 0 comentarii)


5

DSVSA Ialomița: Măsuri de prevenire a îmbolnăvirii cu trichineloză

Având în vedere apropierea Sărbătorilor de Iarnă, inspectorii DSVSA Ialomița recomandă populației respectarea măsurilor de protecție pentru a preveni îmbolnăvirea provocată de parazitul Trichinella spiralis ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2021, 11:40
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Doi infractori, reținuți de polițiștii feteșteni

Polițiștii din Fetești au reținut doi bărbați, de 27 și 31 de ani, bănuiți de comiterea infracțiunilor de «violare de domiciliu», «lovirea sau alte violențe», «distrugere», «furt» și «portul sau folosirea ...[citește_toată_știrea]

2 Decembrie 2021, 15:15
(227 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Depunere cereri inițiale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor pentru anul 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 1-15 decembrie 2021, se depun la centrele județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, respectiv ...[citește_toată_știrea]

2 Decembrie 2021, 15:10
(260 vizualizări - 0 comentarii)


8

IPJ Ialomița: Sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor sanitare

Polițiștii ialomițeni au intensificat la data de 1 decembrie a.c. acțiunile preventiv-reactive, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, acționând în zonele aglomerate unde au avut loc manifestări ...[citește_toată_știrea]

2 Decembrie 2021, 15:05
(193 vizualizări - 0 comentarii)


9
Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge

Joi, 2 decembrie 2021, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Ialomița a organizat o acțiune de donare de sânge la sediul Primăriei din localitatea Perieți, prin implicarea ...[citește_toată_știrea]

2 Decembrie 2021, 14:25
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 8 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 2 decembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19360, fiind înregistrate 8 noi cazuri față de ziua ...[citește_toată_știrea]

2 Decembrie 2021, 13:35
(157 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: S-a urcat băut la volan și a provocat un accident rutier

Gheorghe Doja: S-a urcat băut la volan și a provocat un accident rutier

Miercuri, 1 decembrie a.c., în jurul orelor 17,00, pe DC51, în apropierea localității Gheorghe Doja s-a produs un accident de circulație soldat cu rănirea unei persoane. Din verificările efectuate de polițiști ...[citește_toată_știrea]

1 Decembrie 2021, 19:30
(422 vizualizări - 0 comentarii)


12

Grupul de Comunicare Strategică: 16 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 1 decembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19352, fiind înregistrate 16 noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

1 Decembrie 2021, 13:40
(252 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

1 Decembrie 2021, 09:20


Slobozia: Accident rutier provocat de un tânăr băut

Slobozia: Accident rutier provocat de un tânăr băut

În dimineața zilei de miercuri, 1 decembrie a..c, la ora 2,00, la intersecția străzilor Ianache cu Orion, s-a produs un accident rutier. Astfel, două autoturisme, conduse de doi tineri, de 22 și 23 de ani ...[citește_toată_știrea]

1 Decembrie 2021, 09:15
(446 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


Grupul de Comunicare Strategică: 2 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Marți, 30 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19336, fiind înregistrate 2 noi cazuri față de ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2021, 14:10
(265 vizualizări - 0 comentarii)


Horia: 150 de baloți de paie, cuprinși de flăcări

Horia: 150 de baloți de paie, cuprinși de flăcări

Pompierii ialomițeni și cei din județul Călărași acționează în acest moment pentru lichidarea unui incendiu de amploare în localitatea Horia, sat aparținător al comunei Axintele. Incendiul se manifestă ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2021, 14:00
(341 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Horia incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 11 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Luni, 29 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19334, fiind înregistrate 11 noi cazuri față de ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2021, 13:40
(270 vizualizări - 0 comentarii)


Gimbășani: S-a răsturnat cu mașina într-o curte

Gimbășani: S-a răsturnat cu mașina într-o curte

În seara zilei de duminică, 28 noiembrie a.c., pe raza localității Gimbășani s-a produs un accident rutier. Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr în vârstă de 24 de ani ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2021, 10:30
(305 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 14 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Duminică, 28 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19323, fiind înregistrate 14 noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2021, 14:20
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 5 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 27 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19309, fiind înregistrate 5 noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2021, 14:10
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Reținut pentru «șantaj»

Un tânăr de 25 de ani, din București, a fost reținut pentru 24 de ore pentru că și-ar fi șantajat fosta iubită. După ce s-a despărțit de tânăra domiciliată în Slobozia, acesta i-a pretins suma de 1000 de ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 19:45
(611 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 18 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 26 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19304, fiind înregistrate 18 noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 14:30
(516 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia: Activități dedicate sărbătorii Sfântului Andrei

Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița «Piticot», a organizat vineri, 26 noiembrie a.c., o activitate tematică, denumită «Sfântul Apostol Andrei-patronul spiritual al românilor». Scopul acestui ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 13:15
(415 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: Noi reglementări privind organizarea activității de administrare a marilor contribuabili

Începând cu data de 1 ianuarie 2022, intră în vigoare prevederile Ordinului Președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1721/2021, privind organizarea activității de administrare a marilor ...[citește_toată_știrea]

26 Noiembrie 2021, 11:30
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Focuri de armă trase pentru prinderea unui hoț de mașini

În seara zilei de miercuri, 24 noiembrie 2021, polițiștii din Țăndărei au fost sesizați, prin apel 112, de un bărbat din orașul Țăndărei, cu privire la faptul că i-a fost sustras autoturismul din curtea ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:50
(505 vizualizări - 1 comentariu)


Fetești: Parfumuri contrafăcute, confiscate de polițiști

Miercuri, 24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești, în timp ce efectuau un filtru rutier pe strada Călărași din localitate, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 35 de ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 15:40
(341 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 25 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19286, fiind înregistrate 22 de noi cazuri față ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 13:40
(370 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Formularele de înregistrare fiscală se pot depune electronic

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că în Monitorul Oficial al României a fost publicată o reglementare pentru aprobarea formularelor de înregistrare ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2021, 12:10
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 46 de noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 24 noiembrie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 19264, fiind înregistrate 46 de noi cazuri ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2021, 17:48
(307 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 366 367
Ultimele comentarii
Gigel în Clean Tech Ciulnița nu respectă obligațiile legale privind protejarea mediului Părinte în Amendă de 10 mii de lei în cazul toxiinfecțiilor alimentare depistate la grădinițele din Slobozia și Țăndărei Marian în Clienții sunt obligați să stea la coadă pentru a-și primi economiile Un părinte în Amendă de 10 mii de lei în cazul toxiinfecțiilor alimentare depistate la grădinițele din Slobozia și Țăndărei Cetatean în Amendă de 10 mii de lei în cazul toxiinfecțiilor alimentare depistate la grădinițele din Slobozia și Țăndărei Andreea în Amendă de 10 mii de lei în cazul toxiinfecțiilor alimentare depistate la grădinițele din Slobozia și Țăndărei Pașune în Cocora: Taxa specială de salubrizare încalcă drepturile cetățenilor Eu în Amendă de 10 mii de lei în cazul toxiinfecțiilor alimentare depistate la grădinițele din Slobozia și Țăndărei Xyz în Amendă de 10 mii de lei în cazul toxiinfecțiilor alimentare depistate la grădinițele din Slobozia și Țăndărei Părere în Centru de Excelență pentru elevii din Ialomița Escu în Administrația Pavel investește 2,5 milioane de lei într-o bază sportivă Marius în Administrația Pavel investește 2,5 milioane de lei într-o bază sportivă Alooo DNA-ul, dormiți? în Administrația Pavel investește 2,5 milioane de lei într-o bază sportivă Gogu în Centru de Excelență pentru elevii din Ialomița Fara sens în Primăria Slobozia a dat în mintea lui Moș Crăciun Garii noi în Centru de Excelență pentru elevii din Ialomița Ipocrizia Nationala în Ziua Ipocriziei Naționale Mioara în Ziua Ipocriziei Naționale Ceapa în Ziua Ipocriziei Naționale Nutii spaima Constitutii în Ziua Ipocriziei Naționale
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...