EVENIMENT

Schimbare de optică
Urban SA contestă în instanță datoriile istorice
Urban SA Slobozia a contestat în instanță debitul de 5,5 milioane de lei către fostul Amonil SA, reprezentând indexarea datoriei istorice de 16,5 milioane de lei. Următorul termen de judecată este în luna februarie 2022, însă conducerea societății este optimistă. «Am solicitat și ni s-a acceptat recalcularea tuturor penalităților din anul 2006 și până în prezent... Această procedură ar putea reduce semnificativ valoarea debitului de 5,5 milioane de lei. Suntem optimiști și nu renunțăm la luptă!» declară directorul Urban SA Slobozia, Adrian Stoicescu.
Urban rescrie «istoria» datoriilor Pe 20 martie 2020, Urban SA anunța plata datoriei 16,5 milioane de lei către Amonil SA. La 3 ani distanță, firma Expert Insolvență SRL Filiala București, desemnată drept lichidator judiciar provizoriu pentru Amonil SA, solicita indexarea acestor datorii cu 5,5 milioane de lei. În iunie 2020, disputa dintre Urban SA și Expert Insolvență SRL se mută în instanță. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Slobozia și va avea următorul termen în luna februarie 2021. Conducerea Urban SA este însă optimistă și speră că debitul va fi recalculat. «Am solicitat și ni s-a acceptat recalcularea tuturor penalităților din anul 2005 și până în prezent... Această procedură ar putea reduce semnificativ valoarea debitului de 5,5 milioane de lei. Noi am cerut rejudecarea dosarului Amonil pe fond. Asta înseamnă că am cerut rejudecarea dosarelor existente și am deschis dosare noi... Marele câștig în momentul ăsta e că ni s-a acceptat rejudecarea procedurii de executare silită și că am obținut suspendarea executării silite pentru cele 5,5 milioane de lei. Practic, avem posibilitatea să cerem rejudecarea tuturor dosarelor existente, de la „momentul 0“ al primei plăți. (...) Suntem optimiști și nu renunțăm la luptă!» a declarat Adrian Stoicescu, directorul Urban SA.
Cum a ajuns Slobozia aici? În urmă cu 18 ani, Urban SA a fost acționat în instanță de către Amonil SA pentru plata unor datorii considerate «istorice». De-a lungul anilor, atât conducerea Urban SA, cât și administrația locală, au încercat în repetate rânduri să evite plata acestor datorii. În 2005, Amonil SA a reușit să blocheze conturile Urban SA, condamnând societatea la faliment. În anul 2011, Amonil SA pune sechestru pe activele Urban SA. 2 ani mai târziu, Amonil SA încearcă preluarea agresivă a Urban SA, exprimându-și «intenția de a participa la majorarea capitalului social». În același an, Amonil SA respinge solicitarea Urban SA de reeșalonare a datoriilor. În 2015, Urban SA, sub povara unor debite în creștere, riscă dizolvarea. Paradoxal, în anul următor, 2016, Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie definitivă prin care «Amonil SA era obligată să predea municipiului Slobozia utilaje achiziționate în valoare de 14,4 milioane de lei, dar și obiectivele investiției, respectiv captarea de apă amplasată pe fluviul Dunărea, la Chiciu». La momentul respectiv, administrația locală a sperat că decizia va genera o reducere a datoriei istorice de 16,5 milioane de lei. Situația e cu atât mai scandaloasă cu cât Urban SA a acceptat plata acestei datorii istorice pentru «apă și agent termic care nu au fost livrate niciodată», după cum o confirmă rapoartele oficiale interne ale societății.
Scump, dar să vedem ce face
Utilaj de 900000 de lei pentru decolmatarea rețelei de apă a orașului
La sfârșitul anului trecut, Urban SA a achiziționat un utilaj de decolmatare a rețelei de canalizare a orașului. Valoarea achiziției este de 900000 de lei, iar procesul de decolmatare a rețelei ar putea dura până la un an.
32 kilometri de rețea Urban SA a achiziționat la sfârșitul anului 2021 un utilaj modern de decolmatare a rețelei de canalizare a orașului. Decizia a fost luată ca urmare a inundațiilor care au afectat în ultimii ani zone întregi din Slobozia. Conducerea societății susține că utilajul ar putea rezolva în mai puțin de un an problemele existente în rețeaua de canalizare a orașului. «Am început deja decolmatarea punctelor nodale ale rețelei. Avem 32 kilometri de rețea, iar în unele zone nu s-a făcut asta niciodată!» susține Adrian Stoicescu, directorul societății. Reamintim că rețeaua de canalizare din Slobozia se confruntă cu problema inundațiilor de mai bine de 10 ani, timp în care niciuna dintre administrațiile locale nu a reușit să identifice soluții viabile. O altă soluție de stopare a inundațiilor pluviale o reprezintă extinderea rețelelor existente în zona Cărămidari, Cuza-Vodă, strada Lacului, strada Decebal și zona blocurilor L1, L2 și L7. Valoarea estimată a acestor investiții este de 25 milioane de lei.
25 Ianuarie 2022, 14:20 (1596 vizualizări - 10 comentarii)
Urban SA Slobozia își recuperează sediul
Urban SA câștigă procesul împotriva AMONIL SA
Asociațiile de Proprietari se desființează pentru a nu plăti datoriile la Urban SA
Comentariile cititorilor:
(1 Februarie 2022, 11:55)
Surse bine informate ne-au transmis că exeutorul Bogdănel s-a sensibilizat și a început să mai facă ceva plăți în contul Urban SA.
Dar, în același timp, s-au sesizat și alții, mai cu dare de mână prin zona de cercetare penală. Nu prea înțeleg ei prea bine cum stă situația, dar îmbucurător este că au început să pună întrebări și se observă cum li se luminează fața. Încep să priceapă cam cum e cu abuzul în serviciu și alte infracțiuni conexe.
Mulțumim partidului (Independentului) pentru devoalarea speței!!!
(28 Ianuarie 2022, 09:45)
Extrem de periculos este faptul că acest executor judecătoresc, care se pare că nu stăpânește legislația ce operează în domeniul asociațiilor de proprietari, le comunică rău-platnicilor că nu trebuie să mai plătească majorările de întârziere impuse de Urban în contul asociațiilor de proprietari.
Dar în acest timp, creditorul Urban, în lipsa oricăror viramente făcute de executorul judecătoresc, calculează și facturează în continuare majorările de întârziere.
Din punct de vedere legal, asociațiile nu pot efectua modificări asupra listelor de plată, atâta timp cât facturile de la Urban nu evidențiază reducerea sumelor datorate.
Și iată-ne într-un cerc vicios, în care celebrul compartiment specializat al Primăriei Slobozia, nu are nicio reacție.
(28 Ianuarie 2022, 09:08)
Clar, ăsta e abuz în serviciu, chiar în formă continuată. Trebuie făcută plângere penală împotriva individului.
(27 Ianuarie 2022, 14:04)
Asta-i caz de DNA
(27 Ianuarie 2022, 12:07)
Exemplificăm: într-un proces-verbal redactat de respectivul executor judecătoresc, sunt trecute un număr de 13 titluri executorii, dar, în mod real, debitorului nu i se pot imputa decât 5 titluri executorii și anume facturile emise de SC URBAN Sa Slobozia pentru scara unde se află apartamentul debitorului. Celelalte 8 facturi sunt emise pentru alte scări de bloc, deci legal nu i se pot pune în cârcă debitorului respectiv
De asemenea, descoperim că titlurile executorii reale care trebuiau repartizate debitorului în cauză, însumează suma de aprox. 5 000 lei, dar executorul poznaș pune în cârca respectivului datornic suma de aprox. 20 000 lei, ceea ce, în opinia unor juriști cu ceva experiență, reprezintă un abuz din partea executorului.
Oare este legal cum procedează BEJ-ul în cauză, ținând cont deja că, numai la o singură asociație, au fost descoperite peste 10 de astfel de situații?
Oare cine ar trebui să se sesizeze?
Că autoritățile locale nu prea au cu cine și cu ce!!!
(27 Ianuarie 2022, 09:25)
Ba da, Urban a "încercat" să recupereze datoriile istorice de la populație, dar surpriză. În loc să colaboreze cu unul dintre executorii judecătorești din Slobozia, buni cunoscători ai problematicii locale, au găsit un ilustru necunoscut din București.
Ei bine, începând cu luna iulie 2021, au început să curgă somațiile și popririle către unele dintre asociațiile de proprietari din Slobozia.
Drept urmare, o parte din asociații au direcționat toate sumele strânse către conturile acestui executor.
Iar aici apare surpriza cea mai mare: de 6 luni de zile, executorul judecătoresc, Bogdănel pe numele de alint, nu a virat nicio lețcaie către Urban. Și nici nu ține o evidență a sumelor încasate în paralel cu asociațiile, pentru a putea defalca ce este sumă recuperată și care este suma de executare.
Ce face Urban? Facturează în continuare, cu majorările de întârziere aferente, asociațiile de proprietari.
Scandalul care se va declanșa într-un final va fi distrugător atât pentru Urban, dar și pentru Primăria Slobozia care, din nou, pare că doarme. Cel puțin așa spun persoane bine informate.
(26 Ianuarie 2022, 10:58)
Cine ne despagubeste pe noi cetatenii care platim de atatia ani asa zisa apa potabila ?
Cine este tras la raspundere pentru bataia asta de joc ? Nimeni. Si nici nu vom avea apa potabila prea curand la robinete. Dezinteres total .
(26 Ianuarie 2022, 10:55)
Aparitii publice pentru imaginea personala a directorului Urban. Vrajeala ieftina cu "am cumparat un utilaj sa vedem ce stie sa faca" ca si cum acest utilaj a fost inventat de domnia sa. A fost inventat de cel putin 50 de ani si este vina colaboratorilor dumneavoastra ca nu l-au cumparat acum 10 ani. Si ne mai intrebam de ce a ajuns reteaua de canalizare in starea dezastruasa in care nu poate prelua apa de ploaie. Ce ne puteti spune despre tratarea apei nepotabile pe care o vindeti ca apa potabila? La aceasta intrebare ar trebui sa raspunda si domnul primar al Sloboziei, ca mai are putin si i se termina mandatul. Oare ce o sa ne mai povesteasca in campania pentru alegerile din 2024.
(26 Ianuarie 2022, 09:44)
de ce nu incearca URBAN sa recupereze si datoriile populatiei catre URBAN ca si acelea sint tot istorice
(26 Ianuarie 2022, 09:37)
Și locuitorii orașului Slobozia ar trebui să se constituie în parte vătămată și să ceară despăgubiri vis-a-vis de așa zisă apă potabilă pe care o plătesc toți beneficiarii la un preț mai mare, apa fiind nepotabilă de ani de zile. Arunci să vedem cine vă mai apără în instanță!