Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia are de achitat facturi la apă de peste 7,5 milioane de lei

Slobozia are de achitat facturi la apă de peste 7,5 milioane de lei

De un an și jumătate, operatorul regional de apă Urban SA face demersuri pentru recuperarea unei datorii de peste 7,5 milioane de lei, reprezentând debitele înregistrate de locuitorii Sloboziei care au refuzat să-și achite facturile la apă. Peste 3 milioane de lei din această sumă sunt debite acumulate de Asociațiile de Proprietari. Oficialii Urban SA susțin faptul că procedura recuperării banilor restanți este dificilă, mai ales în cazul Asociațiilor de Proprietari, pentru că multe dintre aceste entități sunt fie fără președinte, fie nu mai au personalitate juridică. Demersul ar trebui susținut și de autoritățile locale, însă Primăria Slobozia, indiferent de culoarea politică a celor care au condus-o, nu s-a arătat interesată să-și ducă la îndeplinire atribuțiile care-i revin din acest punct de vedere. Dacă locatarii blocurilor din oraș continuă să acumuleze datorii, Urban SA ia în calcul debranșarea de la rețeaua de apă, utilizând același model pe care îl pun în practică furnizorii de energie electrică sau gaze naturale.

Datorii istorice la apă În urmă cu un an și jumătate, analiza economică realizată de operatorul de apă Urban SA scotea în evidență faptul că are de recuperat peste 7,5 milioane de lei de la persoanele care au refuzat de-a lungul timpului să plătească facturile pentru apă. Cele mai vechi dintre debite din bazele de date ale operatorului regional de apă au împlinit recent 15 ani. Pe lângă consumatorii casnici, o parte din debite aparțin Asociațiilor de Proprietari care au în grijă blocurile din Slobozia. Peste 3 milioane de lei din cele 7,5 mi­lioane cât reprezintă valoarea totală a restanțelor sunt debi­tele pe care aceste entități le înregistrează către Urban SA. Tot de un an și jumătate, societatea a deschis mai multe acțiuni în instanță prin care să recupereze acești bani. În cazul Asociațiilor de Proprietari este vorba despre 342 de debitori, pe numele cărora au fost inițiate acțiuni de executare silită, prin intermediul instanțelor de judecată. «Este un demers pe care l-am început în urmă cu un an... Este destul de dificil, însă vom aplica legea astfel încât să recuperăm aceste datorii care nu ar fi trebuit să existe!» susține Adrian Stoicescu, directorul executiv al operatorului de apă Urban SA.

O problemă tratată cu indiferență Recuperarea restanțelor de la Asociațiile de Proprietari care figurează cu debite este cu atât mai dificilă cu cât unele dintre ele și-au pierdut personalitatea juridică sau nu au organe de conducere cu ajutorul cărora să-și desfășoare activitatea conform legii. Responsabilă de toată această situație este și administrația locală a Sloboziei, care avea obligația de a le aduce la cunoștință membrilor Asociațiilor cu pro­bleme situația în care se află aceste entități. În urma informărilor, cetățenii puteau decide alegerea unor noi organe de conducere sau recăpătarea personalității juridice. La Slobozia însă astfel de proceduri nu au fost puse în practică niciodată de municipalitate, tocmai de aceea recuperarea restanțelor se dovedește a fi dificilă pentru că Urban SA nu știe cărei entități ar trebui, de fapt, să-i ceară socoteală pentru debitele acumulate. «Indiferent de culoarea politică a celor care s-au aflat la conducerea Primăriei Slobozia, lucrurile au fost tratate cu indiferență... Pe această cale fac un apel public prin care îi rog pe proprietarii de apartamente din Slobozia să verifice dacă Asociațiile din care fac parte mai funcționează legal sau nu!» mai spune Adrian Stoicescu, directorul Urban SA.

Branșarea individuală, singura soluție Pentru a evita acumularea debitelor și pentru o mai bună gestionare a banilor încasați de la consumatori, Urban SA recomandă branșarea individuală la rețeaua de apă a orașului. La nivelul orașului există peste 800 de scări de bloc, dar numărul celor pe care există branșamente individuale este foarte scăzut. Totodată, reprezentanții operatorului regional de apă susțin faptul că vor face demersuri pentru debranșarea de la rețea în cazul celor care acumulează datorii nejustificat. «Oamenii trebuie să înțeleagă că așa nu se mai poate!» explică Adrian Stoicescu, directorul Urban SA. Prețul unui branșament individual este cuprins între 600 și 700 de lei, în funcție de dimensiunea locuinței. Totodată, persoanele interesate pot plăti și contravaloarea lucrărilor în rate lunare.

29 Septembrie 2022, 07:55 (5364 vizualizări - 11 comentarii)

Citiți și:
ANRSC a stabilit noul plan de măsuri pentru funcționarea Urban SA Slobozia
Investiții punctuale în rețeaua de apă și apă uzată a orașului Slobozia
Majorări de 100% pentru apa furnizată de Urban SA
Urban SA câștigă procesul împotriva AMONIL SA
Urban SA contestă în instanță datoriile istorice

Comentariile cititorilor:


@Dorel Slobozeanu:
(30 Septembrie 2022, 19:50)
Și ca să bag și eu în comentarii, îl ajut pe domnu’ Dorel Slobozeanu și confirm spusele domniei sale.
Într-adevăr, în dosarul 213/312/2022, prin sentința civilă nr. 1109/10.05.2022, Judecătoria Slobozia a hotărât că poprirea înființată de BEJ RB este ilegală, fiind realizată cu încălcarea dispozițiilor legale, respectiv ale art. 781 CPC.
Sper că realizați că, în momentul în care această soluție rămâne definitivă, scandalul declanșat va fi imens, iar membrii asociațiilor de proprietari din Slobozia se vor revolta împotriva Urban Slobozia și a celor care au stat în spatele acestei decizii.
E vorba de mii de votanți, stimaților!
Mary :
(30 Septembrie 2022, 18:00)
Domnule primar, după ce dați o tură cu bicicleta sau cu trotineta prin urbe, trebuie să vă aplecați, chiar dacă vă este greu, asupra acestui subiect pe care îl ocoliți de la alegeri și până în prezent, să ne spuneți cu subiect și predicat, cât mai durează bătaia de joc vis-a-vis de apă potabilă.
Locuitor :
(30 Septembrie 2022, 13:16)
Zeci de bidoane de apă cumpărăm/ lună. Ar trebui pângere penală împotriva Urban pentru înșelăciune pentru că plătim apa menajeră la prețul apei potabile. Acest primar doarme și se trezește când ìncasează salariul?
Administrator:
(30 Septembrie 2022, 11:01)
Reprezentantul Urban vorbește despre branșări individuale, dar legislația impune anumite condiții. Mai precis ca toți locuitorii de pe tronsonul respectiv să fie de acord și să treacă cu toții la noul sistem de branșare individuală, dar și acordul asociației de proprietari.
De curiozitate, cum s-a făcut branșarea unor apartamente de la etajul 4, blocul V, scara B, bloc situat în municipiul Slobozia nr. 63, pentru că asociația de proprietari responsabilă nu a avizat/aprobat nicio documentație și totuși se afirmă că Urban Slobozia și-a dat acordul pe documentația aferentă?
Dorel Slobozeanu:
(30 Septembrie 2022, 07:24)
Să mă scuzați, dar revin cu o altă întrebare pentru onorabilul director al Urban Slobozia. Celebrul executor judecătoresc (...) de la Slobozia a virat vreun bănuț din cei ștrânși prin executări silite, că noi am aflat că pe la asociațiile de proprietari nu a ajuns nicio veste că s-ar fi achitat o parte din datorii.
Are cumva legătură cu soluția unei instanțe de judecată care a decis că executarea judecătorească pusă în aplicare de stimabilul (...) este ilegală?
Întreb și eu pentru vecinii mei, să mă scuzați de insistență!
Costel:
(29 Septembrie 2022, 18:42)
Mi se pare de noaptea minții, că pentru apa țării să se ceară bani de firme particulare. Este a țării, apa nu a voastra hoților. Daca debranșează sigur iese cu mardeala, ar fii o scânteie spre o nouă revoluție. Da doamne am și eu de căutat vreo 5 pasageri.
Mary :
(29 Septembrie 2022, 18:27)
Soluția, dați banii înapoi locuitorilor pe care îi taxați pentru apa mizerabilă la preț de apă potabilă.
Dorel Slobozeanu:
(29 Septembrie 2022, 15:41)
Vă rog frumos, că mor de curiozitate! Poate să ne explice distinsul director de la Urban Slobozia care este baza legală pentru a debranșa de la rețea un rău platnic???
Și dacă cunoaște că există un astfel de temei juridic, de ce nu a recurs la o astfel de metodă și s-a lansat într-un anevoios proces de executări silite?
V-am zis, mor de curiozitate să aflu!!!
George.s:
(29 Septembrie 2022, 13:30)
Chiar și cu facturi neîncasate de 7,5 milioane lei, Urbanul văd că nu dă faliment, salariile se iau la timp, mașini scumpe pentru șefi se cumpără, adică financiar-contabil stau bine. Rezultă că recuperarea acestei sume ar fi un spor al profitului companiei. În plus, se plâng că administrația locală nu se implică în recuperarea datoriilor. Dar au deschis 342 acțiuni în instanță. Deci acționează pe mai multe căi și tot nu reușesc. Atunci concluzia ar fi că managementul e defectuos, nu?
Pralea:
(29 Septembrie 2022, 11:33)
Cum 600..700 de lei când în realitate la URBAN e 1100 lei...halooo directoare ne minți pe față...
Cetatean:
(29 Septembrie 2022, 09:32)
600-700 de lei este putin pentru tine... ca ei salariu mare... dar pentru noi inseamna mult din bugetul familiei!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Dec 2022
72 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410

Doi scandalagii din Bărbulești, reținuți de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au reținut în cursul zilei de marți, 6 decembrie a.c., două persoane în vârstă de 17 și 33 de ani, ambele din Bărbulești, cercetate sub aspectul săvârșirii ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:20
(80 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Soțul și-a agresat verbal soția și s-a ales cu un dosar penal!

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din localitate, ar fi fost agresată verbal de soțul său, un bărbat de 56 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:10
(73 vizualizări - 0 comentarii)


2

Tânăr din Borănești, la volan cu permisul suspendat

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, pe DN2, în afara municipiului Urziceni, un tânăr de 28 de ani, din comuna Borănești, care circula cu mașina pe drumurile publice deși avea dreptul de a conduce ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:05
(69 vizualizări - 0 comentarii)


3

RAJA Constanța: Lucrare programată în orașul Căzănești, 8-9 decembrie 2022!

În vederea executării lucrărilor de conectare a instalațiilor hidraulice aferente Stației de Pompare din orașul Căzănești, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei din noaptea de joi, 8 decembrie 20 ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 15:20
(67 vizualizări - 0 comentarii)


4

APIA: Peste 61,988 milioane de euro, autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 12:25
(102 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Decembrie 2022, 18:20


6

AJFP Ialomița: Înregistrare contracte de chirii la organul fiscal teritorial

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2022, 17:20
(177 vizualizări - 0 comentarii)


7

Slobozia: Două persoane rănite în urma unui accident rutier

Miercuri, 30 noiembrie a.c., în jurul orelor 22,20, pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma nefericitului eveniment au rezultat două victime ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 14:00
(399 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8
Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Un adolescent de 16 ani a fost identificat de jandarmi miercuri, 30 noiembrie a.c., în timp ce încerca să vândă canabis în Parcul «Teoharie» din oraș. Acesta a declarat, în prezența tatălui său, că a fost ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:30
(351 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Încep controalele în piețe, carmangerii, magazine alimentare sau restaurante

Pentru Sărbători de Iarnă în siguranță, în perioada 5-24 decembrie 2022, vor fi dispuse măsuri privind intensificarea controalelor sanitare-veterinare în vederea verificării modului în care sunt respectate ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:15
(314 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 15 decembrie 2022, data limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2022 se depun la centrele județene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 08:30
(232 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore

Pompierii din Țăndărei au intervenit vineri, 2 decembrie a.c., pentru a stinge flăcările care au cuprins două locuințe amplasate în aceeași curte, pe raza orașului Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2022, 09:30
(518 vizualizări - 1 comentariu)


12
Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 300 de pompieri și jandarmi ialomițeni vor asigura vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:40
(1054 vizualizări - 0 comentarii)


Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Marți, 29 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a prezidat o serie de trei ședințe, respectiv Ședința Colegiului Prefectural, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ședința Centrului Local de Combatere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:30
(909 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 5 decembrie 2022, românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:45
(944 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Începe sesiunea depunerii cererilor pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:30
(1009 vizualizări - 0 comentarii)


«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

Primăria și Consiliul Local Slobozia, alături de Direcția Educație, Cultură și Tineret și Direcția de Administrare a Domeniului Public lansează«Crăciunul din Slobozia», cel mai mare eveniment la sfârșit ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 14:35
(1379 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada General Alexandru Averescu din Fetești

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul unui hidrant de pe strada General Alexandru Averescu din Fetești. În vederea executării acestor lucrări, se sistează furnizarea ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:50
(915 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-4 decembrie 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:45
(998 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(1238 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(1983 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului

Miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 37 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini având dreptul de a conduce suspendat. Pe șoseaua Ciulniței, din Slobozia, acesta a ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:20
(1552 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


Ordine de protecție emise de polițiști la Slobozia și Movila

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au acționat pe linia combaterii și prevenirii faptelor de violență domestică. Astfel, oamenii legii au emis două ordine de protecție, pe numele a doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:10
(1242 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Reținut pentru «tentativă la furt calificat»

Polițiștii din localitatea Grivița au reținut miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de «tentativă la furt calificat». Acesta a pătruns în ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:00
(1281 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 25 noiembrie 2022, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 25 noiembrie 2022 este termenul limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 10:30
(1275 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Fiind în timpul liber și aflându-se la cumpărături în municipiul Slobozia, plt. adj. șef Zaharia Constantin a găsit pe stradă, miercuri, 23 noiembrie a.c., portofelul piedut de o femeie de 40 de ani. Jandarmul ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 16:00
(1897 vizualizări - 9 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție cu tematică militară

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal «ASTRA» din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Ialomița anunță deschiderea expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 13:45
(1749 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 16,63 milioane de lei, în octombrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna octombrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 16,63 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 10:15
(1623 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Reviga

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Reviga. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:20
(1678 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în jurul orelor 20,15, pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Platonești, în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:10
(1602 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ultimele comentarii
ofer spaţiu comercial de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Ion Ion în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului RADU în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Costel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Alex în Țățica Rodica apără AUR cu prețul contului de Facebook Adrian în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 art în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia WALY în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Nicky Tinta în Coșarul de Ialomița Cetatean de pe str.Filaturii în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Cetățean în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Irina în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Mary în Slobozia va avea două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar BOAJE ADRIAN în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Mary în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu' de la borduri în Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Valentin Nichita în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...