Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Suspiciuni de «înșelăciune» în cazul CAR Învățământ Slobozia

Suspiciuni de «înșelăciune» în cazul CAR Învățământ Slobozia

Faptele reținute în dosarul penal deschis în vara anului trecut la Poliția Municipiului Slobozia, în baza plângerilor înaintate instituției de către deponenții CAR Învățământ, s-au schimbat. Ancheta s-a mutat la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, oamenii legii precizând faptul că în acest dosar există suspiciuni cu privire la comiterea infracțiunii de «înșelăciune». Inițial, polițiștii au instrumentat dosarul sub acuzația de «neglijență în serviciu». În paralel cu ancheta oamenilor legii, pe rolul instanțelor din Ialomița se înregistrează tot mai multe acțiuni civile, prin care oamenii nemulțumiți speră să-și primească banii pe care reprezentanții CAR Învățământ refuză să-i returneze. De la debutul scandalului și până în prezent, pe rolul Judecătoriei Slobozia au fost înregistrate aproximativ 100 de astfel de dosare.

Verificările sunt în curs Scandalul generat de incapacitatea CAR Învățământ de a rambursa banii pe care i-au depus clienții săi a izbucnit în toamna anului 2020. De atunci și până în prezent situația s-a amplificat, instituția nebancară fiind în continuare în imposibilitatea de a onora cererile de rambursare care i-au fost înaintate. Potrivit informațiior noastre, CAR Învățământ are peste 4800 de membri, iar o parte dintre aceștia au făcut cereri de rambursare, fără însă a primi banii pe care i-au solicitat. În vara anului trecut, cazul a intrat în atenția Poliției Municipiului Slobozia, după ce organele judiciare au fost sesizate prin 20 de plângeri penale. Inițial, oamenii legii au întocmit un dosar penal privind fapte de «neglijență în serviciu». Ulterior, ancheta a fost declinată către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița, iar o dată cu acest «transfer» s-a produs și schimbarea încadrării juridice a faptelor reținute inițial. Astfel, noile acuzații vizează comiterea infracțiunii de «înșelăciune». Ancheta avansează însă cu pași mărunți, polițiștii neavând în momentul de față o imagine de ansamblu asupra întregului prejudiciu și nereușind să găsească o explicație cu privire la motivele din cauza cărora reprezentanții CAR Învățământ nu pot returna fondurile deponenților. «Speța este foarte complexă, acțiunile sunt în dina­mică... Au fost făcute mai multe audieri în acest dosar!» precizează reprezentanții Biroului de Presă al IPJ Ialomița. În paralel cu ancheta polițiștilor, pe rolul Judecătoriei Slobozia au fost deschise aproximativ 100 de procese, prin care oamenii speră să-și poată recupera banii. Cazul a intrat și în atenția avocatului bucureștean Adrian Cuculis care susține public faptul că situația generată de CAR Învățământ Slobozia ar trebui să atragă atenția Băncii Naționale a României: «BNR este instituția care ține evidența tuturor instituțiilor financiare nebancare. Astfel, IFN CAR Învățământ Slobozia, în cazul în care întâmpină dificultăți de plată, trebuie să intre sub supravegherea BNR!».

Pasat de la o instituție la alta Printre sutele de oameni care-și vor înapoi banii pe care i-au depus la CAR Învățământ se numără și Dumitru Vlad, în vârstă de 69 de ani. Bărbatul a depus, în urmă cu 2 ani, 5000 de lei, iar acum, din cauza scandalului generat, vrea să îi retragă. A făcut mai multe cereri de retragere, însă până acum a primit doar promisiuni. «Ultima dată când am vorbit, că m-au tot plimbat pe drumuri, mi-au zis că-mi dau 1000 de lei pe an. Eu nu sunt de acord cu așa ceva! De ce să-mi dea banii în 5 ani? În hârtiile pe care le-am semnat se specifică altceva. Să respecte contractul!» spune bărbatul supărat. Mai mult decât atât, omul spune că a fost pasat de la o instituție la alta în momentul în care a cerut ajutorul autorităților. «Prima dată m-am dus la Oficiul pentru Protecția Consumatorului... Mi-au zis că nu au ce să-mi facă, pentru că ceea ce mi s-a întâmplat mie e caz de Poliție. Am fost și la Poliție! Când am ajuns acolo, un polițist s-a uitat lung la mine și mi-a zis că am nevoie de un avocat și să mă duc să-i dau în judecată. Păi, eu am bani de judecată?! Banii mei sunt la CAR și-i vreau înapoi!» adaugă bărbatul. Până în anul 2019, CAR Învățământ Ialomița oferea dobânzi de până la 15% la depunere și împrumuta bani cu dobânzi de până la 24%. La acest moment, instituția mai poate plăti doar 1% din suma depusă. Deponenții susțin că această măsură este abuzivă și lipsită de transparență.

31 Ianuarie 2022, 08:05 (5275 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Adunare Generală Extraordinară pentru schimbarea conducerii CAR Învățământ Slobozia
Tribunalul Ialomița a respins acțiunile deponenților CAR Învățământ Slobozia

Comentariile cititorilor:


Azur:
(18 August 2022, 10:04)
Vinovatii mai sunt in zona?
c a r :
(14 August 2022, 17:10)
Având în vedere situația actuală a C.A.R. ÎNVĂȚĂMÂNT SLOBOZIA, membrii activi și creditorii acestei entități au început demersurile pentru convocarea ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE! 
      În acest sens, îi informăm pe toți cei care sunt de acord cu deblocarea activității C.A.R. ÎNVĂȚĂMÂNT SLOBOZIA că pot depune CERERI SCRISE PENTRU CONVOCAREA ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE în două locații:
- BLOC i10, MATEI BASARAB - mag. Telmob
- Ansamblul Peco, nr. 16
TERMEN 25 AUGUST
Dorin:
(20 Aprilie 2022, 15:16)
Trebuie urgent o intrunire a membrilor ! Rog distribuiti ! Trebuie inlocuita acea conducere , de la cap la coada ! Numai putregaiuri si javre acolo! Si incaseaza si salarii uriase....
Pagubit 3:
(1 Februarie 2022, 15:11)
Hotie pe fata!Asa se numeste acest CAR...Sa speram ca ma traim 30 de ani ca sa ne recuperam banii..Daca nu....asta e!
Sandu I :
(31 Ianuarie 2022, 19:54)
Are dreptate cine considerā cā Sindicatul trebuie sā se implice în aceastā problemā, dacā nu cumva chiar este ,,implicat". Aceste CAR-uri sunt İnstituții nebancare, create la origini de Organizațiile Sindicale. Cei de la Sindicat trebuie cel puțin sā informeze membrii CAR, în legāturā cu activitatea acestuia, așa cum este ea acum, pentru cā totul este ținut la secret. Sā cearā Consiliului de Administrație un raport pe care are obligația sā-l publice. CA sā nu se culce pe o ureche, cā va rāspunde solidar cu cine a furat.
Alt pāgubit:
(31 Ianuarie 2022, 19:38)
Domnilor, cei care ați luat legātura cu Casa de avocaturā Cuculis, vā rugām sā lāsați la redacția ziarului, datele în ideea de a ne atașa mai mulți și a angaja un proces serios. Doamna Boancā de la AUR a promis cā ne ajutā dar ne-a pus pe banii strânși, o avocatā care n-a auzit nimeni de ea și care atunci când întrebām dacā a deschis acțiune în instanțā ne recomandā, ea avocata, sā ne ducem la Consiliul de Administrație al CAR sā ne apārām cauza.Plus cā doamna Boancā leagā întrunirile legate de aceastā cauzā de întrunirile ei electorale. Dupā ce ea și-a retras banii la începutul lui 2020, când deja oficial nu se mai restituia nimic, acum cred cā face alt joc mizerabil. În situația asta face la fel de mare rāu ca și fāptașii înșiși.
Pāgubit:
(31 Ianuarie 2022, 19:25)
Aici este clar, caz de furāciune organizatā. Am probe cum contabila CAR, în 2019 a indicat unui împrumutat pentru a restitui datoria, un cont care s-a dovedit ulterior și dupā niște investigații cā era contul ei personal. Asta s-a dovedit dupā ce omul a constatat cā dupā un an de restituit împrumut, figura cu datorie. Mergând pe drumul banilor a dovedit cā erau virați într-un cont personal. Atunci, respectivele contabile au închis imediat cazul soldàndu-i omului datoria. Vā dați seama unde sunt banii? Trebuie pus de urgențā un expert pentru a verifica portofoliu acestui CAR, ce împrumuturi s-au fācut în ultimii 4-5 ani, pentru cā hoția vine de câțiva ani.
waly:
(31 Ianuarie 2022, 18:16)
Ati verificat cine a luat cele mai mari imprumuturi? Judecatori, procurori, avocati (fara clienti) si cum credeti ca se va rezolva? Hancescule, ce ai facut pentru membri de sindicat? Sa nu mai vi in Slobozia, ca te linsaza oameni, Presedintele lu' peste!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Joi 06 Oct 2022
76 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 403 404

Firmă din Căzănești, amendată cu 50000 de lei pentru că nu deținea autorizație sanitară-veterinară

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează că miercuri, 5 octombrie a.c., a fost efectuată o verificare la o firmă din Căzănești care prelucrează produse/subproduse ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 15:55
(130 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 5 noi cazuri de COVID-19

Joi, 6 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29652 , fiind înregistrate 5 cazuri noi față de ziua de miercuri, 5 octombrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 13:10
(83 vizualizări - 0 comentarii)


2

AJFP Ialomița: Luni, 10 octombrie 2022, termen limită pentru depunerea a 5 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii, persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA, că luni, 10 octombrie 2022, este termenul limită de depunere a notificării ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 11:00
(131 vizualizări - 0 comentarii)


3

«Zilele Porților Deschise» la Biroul Teritorial Slobozia al Avocatului Poporului

În perioada 10-14 octombrie 2022, în intervalul orar 10,00-14,00, la sediul Biroului Teritorial Slobozia al instituției Avocatul Poporului se organizează «Zilele Porților Deschise». Evenimentul este dedicat ...[citește_toată_știrea]

6 Octombrie 2022, 09:45
(92 vizualizări - 0 comentarii)


4

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

5 Octombrie 2022, 18:15


5

Ordin de protecție emis pe numele unui slobozean care și-ar fi bătut soția

Polițiștii ialomițeni au emis un ordin de protecție provizoriu pe numele unui bărbat, de 37 de ani. Astfel, marți, 4 octombrie a.c., în jurul orelor 17,00, polițiștii slobozeni au fost sesizați cu privire ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2022, 16:15
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Depistați la volan deși aveau dreptul de a conduce suspendat

Polițiștii rutieri au depistat în trafic doi bărbați, de 44 și 66 de ani, care circulau pe drumurile publice deși aveau dreptul de a conduce suspendat. Au fost întocmite dosare penale și se efectuează cercetări ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2022, 16:05
(159 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: 5 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 5 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29647 , fiind înregistrate 5 cazuri noi față de ziua de marți, 4 octombrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

5 Octombrie 2022, 13:20
(140 vizualizări - 0 comentarii)


8
Accident rutier în comuna Maia

Accident rutier în comuna Maia

Luni, 3 octombrie a.c., trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de pompieri Urziceni au intervenit la un accident rutier produs în comuna Maia, în care a fost implicat un autoturism și un ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 15:05
(346 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Maia accident


Ialomița: 19 noi cazuri de COVID-19

Marți, 4 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29642 , fiind înregistrate 19 cazuri noi față de ziua de luni, 3 octombrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 13:15
(276 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înrolarea în PatrimVen a devenit obligatorie începând cu 01 martie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește autorităților publice, instituțiilor publice sau de interes public că, începând cu data de 1 martie 2022, a devenit obligatorie înrolarea ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 12:00
(357 vizualizări - 0 comentarii)


DN2A: Mașină implicată într-un accident, victimă rămasă încarcerată

Două echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au intervenit luni, 3 octombrie a.c., în cazul unui accident rutier produs pe DN2A, în care au fost implicate două autoturisme, în ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 09:40
(372 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: DN2A accident


12

AJOFM Ialomița: S-a modificat calculul indemnizației de șomaj

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița precizează faptul că au fost aduse modificări importante asupra calculului indemnizației de șomaj, majorându-se baza de calcul a indemnizației ...[citește_toată_știrea]

4 Octombrie 2022, 09:10
(343 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

Pentru conectarea la sistemul centralizat a noilor conducte de alimentare cu apă din orașul Fetești, RAJA Constanța va sista furnizarea apei potabile de marți, 4 octombrie 2022, orele 23,00, până miercuri ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 18:05
(355 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Vestigii istorice vechi de 2000 de ani la Piscul Crăsani

Muzeul Județean Ialomița: Vestigii istorice vechi de 2000 de ani la Piscul Crăsani

Descoperire deosebită a arheologilor Muzeului Județean Ialomița pe șantierul arheologic Piscul Crăsani, aflat pe arealul comunei Balaciu. În cadrul campaniei de cercetare arheologică sistematică din această ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 14:50
(382 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Logan în flăcări

Slobozia: Logan în flăcări

În municipiul Slobozia, în dimineața zilei de sâmbătă, 1 octombrie a.c., două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism. Cauza probabilă de producere ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 14:10
(392 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 7 noi cazuri de COVID-19

Luni, 3 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29623, fiind înregistrate 7 cazuri noi față de ziua de duminică, 2 octombrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 13:50
(333 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Luciu, Urziceni și Slobozia

Accidente la Luciu, Urziceni și Slobozia

Vineri, 30 septembrie a.c., un echipaj de pompieri din Țăndărei a intervenit la un accident rutier produs în satul Luciu. În sprijin a acționat și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță Ialomița ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 11:25
(415 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă

Administrația Județeană a Finanțelor Publicde Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 3 octombrie 2022, pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

3 Octombrie 2022, 10:55
(397 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 3 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 2 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29616, fiind înregistrate 3 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 1 octombrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

2 Octombrie 2022, 13:35
(354 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 1 octombrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29613, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de vineri, 30 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

1 Octombrie 2022, 13:40
(538 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 9 noi cazuri de COVID-19

Vineri, 30 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29605, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de joi, 29 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 13:15
(613 vizualizări - 0 comentarii)


Razie a polițiștilor la Fetești

Efective mărite din cadrul IPJ Ialomița au acționat joi, 29 septembrie a.c., sprijiniți de luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale și jandarmi ialomițeni, pentru prevenirea faptelor antisociale, ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 12:30
(690 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești razie


AJFP Ialomița: Comunicarea actelor administrative emise în formă electronică

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că au fost modificate prevederile art. 47, alin. (15) din Codul de Procedură Fiscală cu privire la comunicarea actelor administrative ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 10:45
(741 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Atenție la dioxidul de carbon!

Este culesul viilor, atenție la dioxidul de carbon acumulat în beciurile sau spațiile închise unde mustul este pus la fermentat! În fața butoaielor pline cu must pe cale să se transforme în vin, oamenii ...[citește_toată_știrea]

30 Septembrie 2022, 10:30
(675 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de peste 129,16 milioane de lei pentru sectoarele suin și avicol

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli, crescători ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 15:30
(779 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Ajutoare financiare de peste 56,4 milioane lei pentru producătorii agricoli din sectorul vegetal

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului excepțional acordat producătorilor agricoli din sectorul ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 14:30
(924 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 15 noi cazuri de COVID-19

Joi, 29 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29596, fiind înregistrate 15 cazuri noi față de ziua de miercuri, 28 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 13:05
(760 vizualizări - 0 comentarii)


Ședință a Colegiului Prefectural, convocată de prefectul județului Ialomița

Joi, 29 septembrie 2022, prefectul județului Ialomița a convocat Ședința Colegiului Prefectural. În cadrul întâlnirii oficiale au fost prezentate rapoartele de activitate ale Inspectoratului Teritorial ...[citește_toată_știrea]

29 Septembrie 2022, 12:30
(951 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 3,54%, rata șomajului în luna august 2022

La sfârșitul lunii august 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3296 de șomeri (din care 1544 femei), rata șomajului fiind de 3,54%, cu 0,85% sub ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 15:55
(1034 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 403 404
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...