Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Dr Anca Telehuz oferă consultații gratuite pentru bolnavii de diabet

Diabetul, boala care afectează cei mai mulți ialomițeni

Dr Anca Telehuz oferă consultații gratuite pentru bolnavii de diabet

În perioada 15 martie-15 aprilie 2022, dr Anca Telehuz oferă consultații gratuite pentru bolnavii de diabet din Slobozia și Ialomița. Cabinetul medical Diacare Center a fost deschis la începutul lunii martie în Slobozia și asigură consultații și scheme de tratament pentru bolnavii de diabet înregistrați în baza de date a Casei de Sănătate Ialomița. «În Ialomița sunt aproximativ 10000 de oameni care suferă de diferite afecțiuni diabetice. Serviciile noastre medicale vin în întâmpinarea nevoilor acestor oameni!» declară medicul Anca Telehuz.

După 10 ani de stagiu la Urgențe Dr Anca Telehuz este unul dintre reprezentanții sistemului medical de urgență din Ialomița. Lucrează de 10 ani la UPU Ialomița și, împreună cu echipa de medici pe care o conduce, consultă aproximativ 30000 de pacienți anual. Această experiență i-a permis să constate că una dintre principalele probleme cu care se confruntă pacienții din Ialomița este slaba repre­zentare a serviciilor medicale pentru bolnavii cu diabet și boli asociate acestei afecțiuni. «Servicii există, evident... Iar cei care activează în sistem fac tot ce pot pentru bolnavii pe care îi au în evidență. Dar vorbim de 10000 de oameni, în condițiile în care medicii pot fi numărați pe degetele unei singure mâini. De aceea am decis să urmez o specializare care să îmi permită să ofer și consultații pentru diabet zaharat, nutriție și boli metabolice. Din păcate, patologia este extrem de complexă, iar numărul celor care au nevoie de astfel de consultații crește permanent!» explică medicul Anca Telehuz.

Respect, înainte de toate Diacare Center, cabinetul deschis pe strada Vânători din Slobozia, în imediata vecinătate a Parcului Ialomița, are un spațiu generos unde totul miroase a nou. Iar într-un colț al sălii de așteptare ne surprinde prezența unui pian. Pare mai degrabă o casă de locuit decât un centru medical. «Am vrut să ofer pacienților o altfel de imagine legată de consultații și tratament... Înainte de a fi tratați pentru afecțiunile pe care le au, oamenii trebuie să fie tratați cu respect. Toți vrem să ni se întâmple asta. Și toți medicii încearcă... Dar nu peste tot există posibilitatea de a oferi oamenilor spații în care să se simtă confortabil. Eu am avut norocul să identific acest spațiu și posibilitatea să îl amenajez așa cum mi-am dorit. După 10 ani de UPU, a fost ușor...» ne spune râzând. De râs, râd și pacienții care i-au trecut pragul zilele astea. Și nu se dau duși din salon, după consultații. Și promit să revină, fiindcă în perioada 15 martie-15 aprilie 2022 consultațiile oferite de dr Anca Telehuz sunt gratuite. Cu programare, evident! (Programări 0730/097.177, 0730/299.852)

Secretul unei vieți fără consultații medicale
Cu sau fără specializare în Diabetologie, dr Anca Telehuz rămâne medic de Urgențe. Iar această specializare pare mai degrabă un blestem. «Cei mai mulți pacienți vin pentru consultații de specialitate... Dar sunt oameni care vin pentru că au auzit că am deschis ca­binetul. Este surprinzător, aproape că nu știu ce să fac... Oamenii vor să discute cu un doctor care le să le spună totul despre bolile lor. Și să le ofere soluții magice! Soluția mea e banală: regim, analize medicale și medi­cație adecvată. Și prevenție pe cât posibil. Stresul, munca prelungită, alimentația nea­decvată sunt principalii noștri dușmani. Toți știm asta și toți uităm cât de important e să ne protejăm...» mai explică dr Anca Telehuz. Insistăm. Știm și noi că trebuie să mâncăm sănătos. Dar trebuie să fie un secret, ceva care ne poate salva sau feri de UPU și cabinetele medicale. Dr Anca Telehuz ezită, aproape că îi pare rău că a acceptat interviul. Apoi își aduce aminte de jurământul lui Hipocrate: «Apa! Asta e unul dintre secretele unei vieți sănătoase. Faptul că nu bem suficientă apă stă la baza a jumătate dintre bolile cu care ne confruntăm după 50 de ani...».

Diabetul, boala care afectează cei mai mulți ialomițeni
Considerată inamicul organismului care nu provoacă durere, diabetul este o boală din ce în ce mai răspândită printre ialomițeni. Statisticile oficiale arată că la acest moment există aproximativ 10 mii de persoane diagnosticate cu această afecțiune. Anual, tratamentul acestora costă 16,6 milioane de lei.
Ialomițenii, tot mai bolnavi Stresul, regimul alimentar neadecvat și lipsa mișcării sunt considerate principalele cauze ale diabetului. Boala nu are simptome specifice, așa cum se întâmplă cu alte afecțiuni, tocmai de aceea mulți dintre pacienți descoperă că o au mult prea târziu. Fie că ajung la medic pentru analize de rutină, fie că au nevoie de un consult medical pentru angajare, mai bine de 40% dintre pacienți descoperă că au diabet pur întâmplător. Marea problemă a acestei afecțiuni este faptul că declanșează în organism procese iremediabile. Diabetul afectează vederea, poate duce la boli grave de inimă și scade capacitatea de apărare a organismului. De exemplu, pacienții diabetici sunt predispuși la boli infecțioase într-o proporție mai mare decât cei care nu sunt diagnosticați cu această afecțiune. Potrivit unei analize a Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița, diabetul se află pe prima poziție în clasamentul bolilor cro­nice, cu aproximativ 10 mii de persoane diagnosticate. Pe locul al doilea se află bolile oncologice, cu aproximativ 8000 de persoane diagnosticate, urmate de bolile cardiovasculare, cu aproximativ 7500 de persoane diagnosticate. Valoarea fondurilor alocate anual pentru tratamentul persoanelor diagnosticate cu diabet este de 16,6 milioane de lei. Peste 7000 dintre pacienții diagnosticați cu această afecțiune beneficiază de medicație orală sau sunt dependenți de insulină. «Diabetul este o afecțiune cronică, mare consumatoare de resurse financiare... Noi facem eforturi pentru ca pacienții să poată beneficia de medicație în mod corespunzător și la timp, astfel încât să respecte schema de tratament, așa cum a fost prescrisă de către medicii specialiști!» a precizat Mihai Geantă, directorul ge­neral al Casei Județene de Asigurări de Sănătate Ialomița.

21 Martie 2022, 12:10 (12480 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Manualul de Urgențe
Medicina de urgență din Ialomița, în impas

Comentariile cititorilor:


Gabriela:
(29 Ianuarie 2023, 20:28)
Va rod imi dati si mie adresa nu gasesc pe google
PUTIN:
(25 Martie 2022, 19:51)
Felicitari d-nei doctor, este de admirat! Sa nu uitam ca este eleva de 10, a dascalilor in tratarea diabetului de la Cantacuzino- Profesorul IULIAN MINCU, dr Mogos. Uite ca si in Ialomita exista un doctor academician iubit de diabetici, numele doctorului cu inima si suflet este DOCTOR ANCA TELEHUZ!
Cetatean:
(22 Martie 2022, 11:02)
Initiativa d-nei doctor este de admirat. Poate ca si alti medici care au cabinete in privat vor urma acest exemplu. Multumiri!
Valeria:
(22 Martie 2022, 06:13)
Este un exemplu pozitiv, merita multa stima, doamna Doctor va trata cu empatie multi suferinzi. Nu a uitat juramantul lui Hipocrate!
Ursu Polar:
(21 Martie 2022, 21:16)
Super om și super doctor!!!succes și apelați cu toată încrederea!!!
George:
(21 Martie 2022, 14:03)
Felicitari pentru tot! Sanatate Dna Dr si putere de munca pentru a avea grija si de pacientii cu probleme!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 24 Mar 2023
186 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:40
(134 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

În perioada 22-24 martie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:30
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Miercuri, 22 martie a.c., în zona localității Rași, un autobuz ce transporta muncitori, pe ruta Călărași-Buzău, s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În mijlocul de transport se aflau 41 de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2023, 07:30
(592 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Martie 2023, 19:10


IȘJ Ialomița: Peste 2000 de elevi au participat la simularea Evaluării Naționale

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la nivelul județului nostru, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în 78 de unități școlare, înregistrând 2265 de elevi înscriși ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 16:30
(347 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: Luni, 27 martie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că, luni, 27 martie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 10:30
(302 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2 ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 17:10
(369 vizualizări - 0 comentarii)


7
RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 15:15
(409 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Spațiul Privat Virtual, obligatoriu

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoanele fizice care desfășoară o ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 11:40
(453 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Dridu

Incendiu la o casă din Dridu

Sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orelor 22,30, pompieri dini Urziceni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Dridu. Pentru misiune ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 10:20
(389 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Vlădeni: Cadavrul unui bărbat, scos din apele râului Ialomița

Sâmbătă, 18 martie a.c., pompierii și paramedicii SMURD au intervenit pentru scoaterea unui cadavru din apele râului Ialomița, în zona localității Vlădeni. Din primele informații, trupul neînsuflețit aparține ...[citește_toată_știrea]

18 Martie 2023, 13:30
(1023 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 2,348 milioane de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor fiscale efectuate în luna februarie 2023

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna februarie a.c., 43 inspecții fiscale, 9 controale inopinate precum și 13 verificări documentare ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:50
(882 vizualizări - 3 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Turnu Severin din Fetești. În vederea executării acestor lucrări ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:30
(849 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Joi, 16 martie 2023, prefectul județului, Constantin Marin a participat alături de deputatul Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore, secretarul de stat în cadrul ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 15:00
(987 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 martie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 martie 2023, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 10:50
(767 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Donează sânge! Salvează o viață!»

Miercuri, 15 martie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Ialomița au organizat o campanie de donare de sânge la sediul Căminului Cultural din localitatea Ograda ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 15:25
(888 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: 31 martie 2023, termenul-limită pentru înregistrarea contractelor de închiriere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care au aflate în derulare, la data de 1 ianuarie 2023, contracte de închiriere, că au obligația înregistrarii ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 13:50
(966 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

În ultimele 7 zile, pompierii ialomițeni au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui număr de 15 incendii de vegetație uscată și stuf, produse în mai multe localități de pe raza județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 11:05
(963 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește Cereri de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite» aferentă Măsurii 8, Submăsura ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 10:20
(1005 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În februarie 2023 s-a rambursat TVA în valoare de 2,65 milioane de lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna februarie 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 2,65 milioane de lei, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 15:10
(1062 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Camion răsturnat în șanț

Ograda: Camion răsturnat în șanț

Marți, 14 martie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un camion, în comuna Ograda. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, dar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:10
(1106 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă în comuna Borănești. Au ars articole textile, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:00
(1000 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Vineri, 10 martie a.c., Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2023, 12:20
(1151 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 88,83 milioane de lei la bugetul general consolidat, în februarie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna februarie a anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 88,83 milioane de lei. Astfel ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 12:40
(1408 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:40
(1555 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat activități de prevenire a infracțiunilor în zona gărilor din Slobozia, Urziceni, Fetești și Țăndărei. Scopul activităților a constat în informarea ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:30
(1967 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 9 martie 2023, orele 23,00-10 februarie 2023, ora 06,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de racordare a noilor conducte la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2023, 18:50
(1597 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Un grav accident s-a produs marți, 7 martie a.c., la ieșirea din Urziceni către Buzău. O mașină înmatriculată în Ialomița, în care se aflau două persoane, a căzut de pe podul rutier din zonă, într-un canal ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 12:40
(2218 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Luni, 6 martie a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 72 de ani, cu privire la faptul că a lăsat autoturismul parcat pe o stradă din Fetești pentru a merge la cumpărături ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 11:00
(1951 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 10 martie 2023, termen pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 10:30
(2205 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...