Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Administrația județeană propune extinderea frontului de captare subterană a apei la Slobozia

Administrația județeană propune extinderea frontului de captare subterană a apei la Slobozia

bonus: Apa din Dunăre, a doua soluție

Oficialii Consiliului Județean Ialomița susțin ideea finalizării proiectului inițiat de admi­nistrația Ionașcu în urmă cu 15 ani. Conform datelor oficiale furnizate de către Urban SA, puțurile 18 și 19 din frontul de captare subteran al orașului «furnizează apă la parametri apropiați de valorile legale privind potabilitatea». În cazul în care ideea va fi validată oficial, finalizarea investiției ar urma să se facă «prudent și etapizat». Reamintim că exploatarea frontului de captare subteran al Sloboziei prevedea realizarea a 25 de puțuri forate, din care au fost realizate 20.

O alternativă riscantă Administrația județeană, acționarul ma­joritar al Urban SA, caută soluții alternative pentru îmbunătățirea calității apei potabile la nivelul Sloboziei și al localităților deservite de către acest operator regional. Una dintre soluții a fost propusă săptămâna trecută de către Alexandru Potor, administratorul public al județului Ialomița. Acesta a informat ple­nul Consiliului Local Slobozia că admi­nis­trația județeană ia în calcul extinderea frontului subteran de captare a apei. «În ultimul an, Consiliul Județean Ialomița, în calitate de acționar majoritar al Urban SA, a solicitat operatorului să pregătească și să implementeze un Program de Potabilizare a Apei în Municipiul Slobozia. Una dintre acțiunile care au dat randament bun a fost utilizarea cu preponderență a apei care provine din forajele ale căror analize sunt mai apropiate de parametrii de potabilitate indicați în Legea 458/2002, actualizată. S-a observat că ultimele două foraje, respectiv 018 și 019, au parametrii apei extrase din subteran în limite sau aproape de limitele de potabilitate. Pro­punerea pe care am adresat-o Consiliului Local Slobozia a fost să punem în valoare investiția nefinalizată și neutilizată a Frontului de Captare, să continuăm etapizat forajele pentru ultimele 5 puțuri inițial proiectate pentru care există deja conducta îngropată!» a declarat public Alexandru Potor.

Apa (aproape) bună de băut Inițiativa administrației județene se bazează pe un raport al Urban SA care se întinde pe o perioadă de 11 ani, respectiv 2010-2021. Conform acestuia, «pentru puțurile 018 și 019, parametrii calitativi ai apei extrase din subteran sunt relativ constanți în toată această perioadă». Concret, toți compușii chimici analizați, de la nitriți și nitrați până la fier și cloruri se situează sub nivelul minim acceptat de către legislația în vigoare. Singurul parametru care depășește valorile legale este manganul. Conform analizelor, nivelul de mangan înregistrat în acești 11 ani în apa extrasă din puțurile 018 și 019 este, în medie, de 85 de unități față de 50 cât prevede Legea 458/2002 privind calitatea apei potabile. Reprezentanții Urban SA susțin, bazându-se pe concluziile acestui raport, că noile foraje vor permite atât creșterea volumului de apă potabilă din rețea, dar și un tratament mai puțin agresiv al apei furnizate în acest moment. În plus, extinderea Urban SA la nivel regional impune majorarea cantității de apă care urmează să fie furnizată populației din loca­litățile ialomițene limitrofe Sloboziei. În pofida avantajelor potențiale, inițiativa a fost întâmpinată cu reținere de către consilierii locali din Slobozia. Reamintim că valoarea acestei investiții în sursa subterană de apă a orașului s-a ridicat la aproximativ 4 mi­lioane de euro.

Cheltuielile pentru potabilizarea apei depășesc 15 milioane de euro
Cu sau fără investiția propusă de către Consiliul Județean Ialomița, Slobozia a cheltuit peste 15 milioane de euro pentru potabili­zarea apei. Concret, administrația locală a cheltuit 2,5 milioane de euro pentru înlocui­rea rețelei de apă, 7 milioane de euro pentru stația de epurare și 2 milioane de euro pentru stația de tratare. Ex-primarul Gabi Ionașcu, cel care a abandonat varianta finali­zării celor 25 de puțuri, susține că banii pentru cele 5 puțuri restante nu au fost plătiți niciodată. «Dacă i-aș fi plătit, iar puțurile nu erau reali­zate, n-aș mai fi fost acum liber. Eram la puș­cărie!» a declarat Gabi Ionașcu.

Apa din Dunăre, a doua soluție
O altă soluție pe care autoritățile județene o iau în calcul o reprezintă refacerea conductei de captare a apei în Dunăre, abandonată la mo­mentul realizării investiției în frontul subteran de captare a apei. Marian Pavel, președintele Consiliului Județean Ialomița, susține că respectiva soluție este una care trebuie luată în calcul. «Avem o parte din conducte, avem stația de la Chiciu... Iar apa din Dunăre poate fi potabilizată cu costuri mai mici. Prin urmare, suntem deschiși la această alternativă!» declară Marian Pavel. Fondurile pentru investiția preconizată ar putea fi asigurate prin intermediul unei finanțări europene, însă până la acest moment nu au fost estimate oficial.

11 Aprilie 2022, 07:50 (2299 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
Investiție de 500 milioane de euro (și) pentru Ialomița
Consiliul Județean Ialomița are un buget de 630,3 milioane de lei
Sediu nou pentru Consiliul Județean Ialomița
Încă 19 localități din Ialomița deservite de Urban SA Slobozia
Operatorul regional Urban SA Slobozia are 110470 de beneficiari

Comentariile cititorilor:


Mmmmmm:
(14 Aprilie 2022, 17:47)
Cu cine dracu sa lucrati ma, cu necalificati si ingamfati aia angajati politic? Uitati-va bine in curte ca aveti o sleahta de nepriceputi unul lucreaza si trei i-si dau cu parerea pana si lopata se chinuie in mana lor.Mai de una zi erau vreo trei si toti aveau pareri dar a venit altul sa faca ceva ca ailalti nici clestele nu stiau sa-l tina in mana basca avea unul o fata de parca dormise in stup si era ciupit de albine( bautura bato vina) Soferi marea majoritate amatori la institutie de stat, e clar ce e de capul vostru, cred ca sunt vreo cativa mai de doamne ajuta restul cazuri sociale si lingai politici.
Cetateanul sacagiu:
(13 Aprilie 2022, 16:49)
Captarea din Dunare de la Chiciu necesita investitii mari, o statie noua de pompare si conducte de aductiune ... o singura conducta nu prezinta siguranta.... conductele combinatului sunt degradate demult! Un alt front de captare a apei subterane diferit de cel existent ar fi solutia de viitor cea mai buna ! Exista studii geologice cu privre la sursele subterane de apei din Baragan dar trebuie studiate si analizate cu simt de raspundere. Apa din forajele de la Tandarei are o calitate foarte buna la sursa..... si in zona Gheorge Lazar sunt studii hidrochimice pentru apa subterana care indica o calitate superioara fata de zona Drajna!
Trebuie implicare si raspundere intr-o astfel de investitie ....nu SRL uri care dispar dupa ce au incasat banii!
Gigel:
(13 Aprilie 2022, 16:33)
Astia au luat cu japca URBAN (pentru fondurile alea europene uriase de nu incapeau pe foaie), si dupa un an si-au dat seama ca apa nu e potabila. Noi stim de atatia ani, dar ei nu stie. Si cum solutia de finalizare a statiei de tratare nu le aduce nimic pe masa, macar un miel moka de Paste, s-au gandit ei sa mai foreze, tot pe banii slobozenilor, niste puturi suplimentare de unde sa-si traga macar niste oua rosii, ca e saraci si cinstiti. In rest, noi caram ca prostii apa cu bidoanele si avem bilete gratis la circul "Marean&Alexandru se face ca munceste". Spectacolul este gratuit si se tine zilnic, de ne-am saturat...
Urbanistul:
(11 Aprilie 2022, 18:48)
Fromoasa fotografia cu asa zise imprejmuiri ale puturilor din sarma ghimpata ruginita, stalpi din beton rupti si porti ruginite. De 14 ani Urban-ul nu a dat o mana de vopsea.Cat despre afirmatia ca exista conducta montata de la putul 19 nimic nu este mai fals.Proiectul initial prevedea ca diferenta de 5 puturi sa se foreze spre satul Tudor Vladimirescu deci perpendicular pe actualul front. Nu a fost montata conducta pe acel amplasament, in plus trebuie facut drum de piatra catre viitoarele foraje care costa.Cat despre sursa din Dunare de la Chiciu, il informez pe Domnul Presedinte Pavel ca nu are o parte di conducta pentru ca de la Drajna pana la Slobozia a fost distrusa cand a fost introdusa prin interiorul ei actuala conducta de aductiune de la puturi, in zona nodului Drajna al autostrazii a fostrupta in momentul constructiei, la Drumul Subtire este montata conducta din PREMO care esre distrusa, in zona Combinatului siderurgic pana la Chiciu a fost furata fiindca era din otel. De aceea Consiliul local Slobozia a casat repectiva investitie pentru ca nimeni nu mai raspundea de paza ei.Deci sunt numai vorbe aruncate in vant fara o documentare a situatiei exacte din teren. Va doresc "succesuri" la dat cu parerea.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 31 Ian 2023
68 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 412 413

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

31 Ianuarie 2023, 18:40


Instituția Prefectului Ialomița: Prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an

Instituția Prefectului Ialomița: Prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an

Marți, 31 ianuarie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a prezidat ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. «Pentru că este prima ședință a Colegiului Prefectural din acest an vreau să vă transmit un mesaj cu privire la prioritățile instituționale de care să țineți seama. Vă rog, în primul rând să aveți grijă de cerințele și solicitările cetățenilor. Apoi, îngrijiți-vă și de colegii dumneavoastră, de subordonații cu care faceți echipă. Faceți front comun în rezolvarea tuturor atribuțiilor pe care le aveți. Dincolo de aceste aspecte, vă rog să îi și înțelegeți atunci când au o problemă personală, găsiți împreună soluții pentru rezolvarea problemelor de orice natură ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 13:15
(140 vizualizări - 0 comentarii)


Poliția Rutieră Ialomița: Călători ținuți în picioare în microbuz. Șoferul, amendat de polițiști!

Poliția Rutieră Ialomița: Călători ținuți în picioare în microbuz. Șoferul, amendat de polițiști!

În cadrul unui filtru pe DN2C, polițiștii Serviciului Rutier au oprit, pentru control, marți, 31 ianuarie a.c., un microbuz ce efectua transport rutier de persoane peste limita numărului de locuri înscris ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 12:30
(225 vizualizări - 1 comentariu)


3
Slobozia: Cisternă încărcată cu motorină, răsturnată în șanț

Slobozia: Cisternă încărcată cu motorină, răsturnată în șanț

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit marți, 31 ianuarie a.c., la un accident rutier produs la ieșire din municipiul Slobozia, în apropiere de Combinatul Chimic, în care au fost implicate o cisternă ...[citește_toată_știrea]

31 Ianuarie 2023, 12:00
(159 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Dealer de droguri, arestat preventiv

Joi, 26 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Ialomița, împreună cu procurorii DIICOT-Biroul Teritorial Ialomița au documentat activitatea infracțională a unei persoane ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2023, 16:30
(470 vizualizări - 0 comentarii)


5
 Slobozia: Apartament cuprins de flăcări

Slobozia: Apartament cuprins de flăcări

Pompierii din Slobozia au intervenit duminică, 29 ianuarie a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la un apartament situat la parterul unui bloc din oraș. La fața locului s-a deplasat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

29 Ianuarie 2023, 11:30
(590 vizualizări - 0 comentarii)


Amara: Două victime în urma unui accident rutier

Amara: Două victime în urma unui accident rutier

Două echipaje din cadrul Detașamentului de pompieri Slobozia, au intervenit sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în cazul un accident rutier, produs pe raza orașului Amara, în care au fost implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 18:40
(598 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara accident


7
Alexeni: S-a răsturnat cu mașina în șanț

Alexeni: S-a răsturnat cu mașina în șanț

Sâmbătă, 28 ianuarie a.c., în localitatea Alexeni s-a produs un accident rutier. Din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum, șoferul unui automobil a pierdut controlul volanului și s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 11:15
(585 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Alexeni accident


Ialomița: Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ

Potrivit unei informări a Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile județene și naționale din județul Ialomița. Totodată, polițiștii informează ...[citește_toată_știrea]

28 Ianuarie 2023, 10:00
(494 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Descinderi ale polițiștilor la hoții de energie electrică

Vineri, 27 ianuarie a.c., 42 de polițiști din structurile de Ordine Publică, Poliție Rutieră, Investigații Criminale, Investigarea Criminalității Economice, ai Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2023, 14:40
(719 vizualizări - 3 comentarii)


Ialomița: Traficul rutier, dat peste cap din cauza vremii nefavorabile

Ialomița: Traficul rutier, dat peste cap din cauza vremii nefavorabile

Codul Galben de viscol și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie și pentru județul Ialomița, dă peste cap circulația rutieră pe unele drumuri naționale și județene. Astfel, potrivit unei ...[citește_toată_știrea]

27 Ianuarie 2023, 12:10
(616 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Amara

Incendiu la o casă din Amara

Detașamentul de pompieri Slobozia a intervenit joi, 26 ianuarie a.c., pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Amara. Pentru misiune au fost mobilizate 3 autospeciale ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 18:30
(936 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Amara incendiu


Sfântu Gheorghe: Braconieri prinși în flagrant de polițiști

Sfântu Gheorghe: Braconieri prinși în flagrant de polițiști

Miercuri, 26 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Ion Roată au depistat în flagrant delict, în apropierea unei bălți private din comuna Sfântu Gheorghe, patru bărbați din Slobozia ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 16:00
(889 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 30 ianuarie 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 30 ianuarie 2023, este termenul limită de depunere pentru Formularul 394-«Declarația informativă privind livrările/prestările și achizițiile efectuate pe teritoriul național» ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:40
(635 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului

Ialomița: Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo Cod Galben de ploi, ninsori, viscol și intensificări ale vântului și pentru județul Ialomița. Atenționarea intră în vigoare ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:30
(783 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În decembrie 2022, valoarea sumelor rambursate din TVA a fost de 12,70 milioane de lei

Administrația Județeana Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat, în luna decembrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 12,70 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 14:00
(618 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Accidente rutiere pe șoselele din județ, în minivacanța dedicată Zilei Unirii Principatelor

Ialomița: Accidente rutiere pe șoselele din județ, în minivacanța dedicată Zilei Unirii Principatelor

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița a dat publicității un bilanț al evenimentelor rutiere produse pe șoselele județului în minivacanța dedicată Zilei Unirii ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 10:00
(582 vizualizări - 0 comentarii)


Alexeni: Locuință cuprinsă de flăcări

Duminică, 22 ianuarie a.c., pompierii din Urziceni au fost solicitați să intervină la un incendiu, izbucnit la locuința unui cetățean, din localitatea Alexeni. Pentru misiune au fost mobilizate două autospeciale ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 09:11
(493 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 90,23 milioane de lei la bugetul general consolidat, în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna decembrie a anului 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 90,23 milioane de lei, cu ...[citește_toată_știrea]

26 Ianuarie 2023, 08:10
(664 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 25 ianuarie 2023, orele 23,00-26 ianuarie 2023, ora 5,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de investiții pe conducta de alimentare ...[citește_toată_știrea]

24 Ianuarie 2023, 10:40
(700 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Copil de 2 ani, dispărut de acasă, găsit pe câmp de un polițist și un jandarm

Țăndărei: Copil de 2 ani, dispărut de acasă, găsit pe câmp de un polițist și un jandarm

Un copil de 2 ani, dispărut de acasă, a fost găsit de un jandarm și un polițist pe un câmp de la marginea orașului Țăndărei. Apelul la 112 a fost făcut vineri, 20 ianuarie 2023. Cea care a sesizat dispariția ...[citește_toată_știrea]

21 Ianuarie 2023, 17:15
(1146 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Miercuri, 25 ianuarie 2023, termenul de comunicare a pro-ratei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor, în conformitate cu prevederile art. 300, alin. (9) din Legea nr. 227/2015, art. 300, alin. (9) și a OUG nr. 7/2017, persoanele ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 10:40
(1354 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Miercuri, 25 ianuarie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabillor că miercuri, 25 ianuarie 2023, este termenul de depunere a unor declarații fiscale, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 10:30
(1347 vizualizări - 0 comentarii)


Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață...

Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață...

Medicul chirurg Tudor Panțuru s-a stins din viață în dimineața zilei de vineri, 20 ianuarie 2023, la vârsta de 76 de ani. A fost managerul Spitalului Slobozia pentru mai multe perioade ...[citește_toată_știrea]

20 Ianuarie 2023, 08:20
(10539 vizualizări - 8 comentarii)


RAJA Constanța: Programul casieriilor RAJA în data de 24 ianuarie 2023, «Ziua Unirii Principatelor Române»

Marți, 24 ianuarie 2023, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi închise. Pentru efectuarea plăților, abonații pot folosi serviciile online, precum ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2023, 11:30
(1692 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Impozitul pe veniturile microîntreprinderilor devine opțional

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, în conformitate cu prevederile OUG nr. 16/2022, începând cu data de 1 ianuarie 2023, impozitul pe veniturile ...[citește_toată_știrea]

19 Ianuarie 2023, 11:00
(1555 vizualizări - 0 comentarii)


Consiliul Județean Ialomița: Proiectul de buget pentru 2023, în dezbatere publică

Consiliul Județean Ialomița organizează joi, 19 ianuarie a.c., o dezbatere publică privind proiectul de buget pentru anul 2023. Evenimentul se va desfășura la Sala «Europa» a Consiliului Județean Ialomița ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2023, 12:40
(1477 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Precizări referitoare la fiscalizarea bacșișului

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că prin Legea nr. 376/2022 s-a modificat și s-a completat Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 28/1999, privind obligația ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2023, 11:10
(1213 vizualizări - 1 comentariu)


Roșiori: Incendiu la o casă din cauza unei lumânări

Roșiori: Incendiu la o casă din cauza unei lumânări

În dimineața zilei de sâmbătă, 14 ianuarie a.c., în jurul orei 8,00, pompierii din Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2023, 12:40
(1507 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Roșiori incendiu


AJFP Ialomița: Au fost aprobate Normele de venit anuale valabile în 2023

La sediile Administrației Județene a Finanțelor Publice din Slobozia, precum și la cele ale Serviciilor Fiscale din Urziceni și Fetești, a fost afișată Decizia nr. 4447 referitoare la aprobarea Normelor ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2023, 11:20
(1625 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 412 413
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...