Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Împrumuturi în numele deponenților la CAR-ul pensionarilor din Țăndărei

Sute de păgubiți, cercetări în curs

Împrumuturi în numele deponenților la CAR-ul pensionarilor din Țăndărei

Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Țăndărei funcționează de aproape 20 de ani. Recent, una dintre angajate, a adus prejudicii de sute de mii de lei acestei IFN. Situația a fost reclamată de către deponenții în numele cărora angajata a contractat împrumuturi. Repre­zentanții CAR-ului au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești. Cercetările sunt în curs.

120 de păgubiți la prima strigare În ultimele săptămâni, zeci de deponenți ai Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Țăndărei au sesizat conducerea instituției acuzând nereguli grave în administrarea fondurilor depuse. Concret, deponenții acuză faptul că instituția a emis somații de plată pentru împrumuturi pe care nu le-au solicitat și că sumele depuse de ei nu au fost gestionate corect. O anchetă internă a condus la concluzia că principala vinovată pentru prejudiciul creat este una dintre angajatele CAR-ului, Violeta Chirobocea. Surse din cadrul acestei instituții susțin faptul că va­loarea prejudiciului astfel creat se ridică la 400 mii de lei, iar numărul deponenților păgubiți ar depăși 120 de persoane. Pentru a se proteja, condu­cerea CAR-ului a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Fetești. Cercetă­rile sunt în curs. Precizăm că numărul membrilor Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Țăndărei depășește 8000, această instituție financiară nebancară operând atât la nivelul orașului Țăndărei, cât și în localitățile limitrofe.

Păgubașilor le e frică După constatarea situației, condu­cerea CAR-ului a încercat să limiteze proporțiile scandalului creat, sugerând păgubiților să găsească o soluție de compromis cu angajata Violeta Chirobocea. Sub protecția anonimatului, unii dintre păgubiți au făcut declarații surprinzătoare. «Ea a făcut împrumut în numele meu... Și, pentru că nu a plătit, am primit hârtie acasă să plătesc eu. Când am reclamat la CAR, am aflat ce a făcut. Și am descoperit că banii pe care i-am depus de-a lungul timpului erau mai puțini. Luase din ei. Si mi s-a explicat că ar fi mai bine să vorbesc cu ea să îmi dea banii, că un proces durează și risc să rămân fără ei!» ne explică una dintre deponente. «Eu am depus lunar bani, de mai mulți ani încoace... Câte un milion, câte două când aveam de unde. Iar acum când a început scandalul, am fost să verific ce s-a întâmplat cu banii mei. Că mi s-a făcut frică! Așa am aflat că figurez cu numai 6000 de lei în loc de 20000, cât i-am dat!» explică o altă păgubașă.

Vineri, la sediul CAR Vineri, 1 iulie 2022, am solicitat un punct de vedere oficial din partea conducerii instituției. Pe ușa instituției, un anunț tipărit pe o foaie A4 confirmă situația: «Carnetele membrilor filiala Țăndărei-Sat, casier Chirobocea Violeta se verifică și se vor înapoia membrilor în cel mai scurt timp. Vă vom anunța pentru ridicarea acestora în cel mult 30 de zile după terminarea verificărilor». În pofida insistențelor, declarațiile reprezentanților CAR-ului au fost laconice. «Nu putem să vă detaliem nimic din cauză că noi suntem acum în cercetări... Doamna Chirobocea are un anumit număr de membri pe care îi chemăm să completeze o declarație privind împrumutul. Mulți au solicitat un împrumut pe care doamna l-a suplimentat!» susține Gheorghe Necula, vicepreședintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Țăndărei.

Miroase a grup infracțional Declarațiile ezitante ale conducerii instituției și lipsa de transparență în acest caz de fraudă întreține specula­țiile potrivit cărora Violeta Chirobocea nu a acționat singură. Unii dintre deponenți prejudiciați au solicitat actele în baza cărora au fost făcute împrumuturile de care nu au beneficiat și susțin că acestea sunt falsificate. De asemenea, potrivit acelorași declarații, baza de date a fost modificată, graficele de rambursare existente acum fiind diferite de cele deținute de către deponenți. Și exemplele pot continua. În plus, modul de gestionare a situației apărute seamănă cu cel de la Slobozia. Reamintim că în urmă cu 2 ani, în momentul în care CAR Învățământ Slobozia IFN nu a mai putut onora plățile restante, conducerea acestei instituții le-a cerut deponenților să aștepte până la identificarea unei soluții.

12 Iulie 2022, 14:10 (6287 vizualizări - 12 comentarii)

Comentariile cititorilor:


C.A.R.:
(15 August 2022, 10:14)
Având în vedere situația actuală a C.A.R. ÎNVĂȚĂMÂNT SLOBOZIA, membrii activi și creditorii acestei entități au început demersurile pentru convocarea ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE!                                     În acest sens, îi informăm pe toți cei care sunt de acord cu deblocarea activității C.A.R. ÎNVĂȚĂMÂNT SLOBOZIA că pot depune CERERI SCRISE PENTRU CONVOCAREA ADUNĂRII GENERALE EXTRAORDINARE în două locații:
Bulevardul Matei Basarab, bl. I 10, magazin TELMOB,   
Bulevardul Matei Basarab, nr. 16, ansamblul Peco, program L-V: 09.00-16.00.
Anonim :
(22 Iulie 2022, 17:48)
La CAR Țăndărei sunt toți răspunzători și vinovați. Eu am avut credit la ei pe 24 luni, l-am achitat în 10 luni și nu au vrut să îmi recalculeze dobânda pentru ca pierdeau niște bani. Din punctul meu de vedere toți să răspundă pentru că au beneficiat cu toții de bani.
Curios:
(21 Iulie 2022, 01:16)
La CAR pensionari Slobozia este ok, cā se zvonește cā și pe aici unii pun mâna pe banii altora.
Anonim :
(16 Iulie 2022, 14:05)
Doamne vad tot felul de comentarii. Cel care a comentat cu numele de bou chiar e bou .Eu sunt o fostă membră a (...) ea pe unde a fost numai a furat .De prin magazine ,a fost casieră la Apa Termo la fel a furat .Asa ca sunt din Tandarei si va spun nu mai comentați aiurea ca ea e singura vinovată de tot .
Bou:
(14 Iulie 2022, 14:08)
Un agent de creditare nu are cum să fure fără știrea șefilor. Ăia au furat cu toți! Punct
Stanciu:
(14 Iulie 2022, 06:22)
O să se rezolve cazul asta, de către băieții ăia cu dreptul la Spiru Haret, la prescriptie. În America hoața era arestată si întrebată din arest cum a făcut și cate apartanente si a luat. P.s. nu mai dati amenzi la paznici.
Mariana membra CAR:
(13 Iulie 2022, 23:51)
Sunt o fosta membra a doamnei Violeta si vreau sa mentionez faptul ca am avut mare incredere in aceasta deoarece o cunosteam de foarte multa vreme, de pe vremea cand incasa apa la societatea Apatermo si mai apoi la Raja, de unde a si fost data afara pentru ca facea incasari cu chitantier dublu etc.dar acolo s-a acoperit treaba . La CARP Tandarei am fost chemati si nu somati cum citeam in articolul dumneavoastra,chiar s-a transmis prin oras de la lucratorii CARP si apoi fiecare membru care ajungea la sediul CARP , iesind din birou transmitea mai departe situatia chiar si la indemnul angajatilor.am dat o declaratie unde eu am spus ce suma am avut imprumutata si s-a gasit o diferenta la imprumut pe care eu nu o stiam. Recunosc ca nu am semnat contractul de imprumut ca dna Violeta m-a asigurat ca rezolva ea totul chiar si cu girantii.Nu aveam carnetul de membru pentru ca era la ea si de platit ratele ne intalneam prin oras si ii dadeam banii fara sa-mi dea chitanta si eu chiar nu-mi faceam griji.Eu am inteles ce mi s-a explicat de catre angajati si nu cred ca au o legatura cu doamna Violeta ca nu ar mai fi facut plangere penala, ar fi   procedat ca ceilalti la care a mai lucrat doamna. eu chiar nu ma voi retrage pentru ca am avut si sprijin mereu cand am avut nevoie pe noi nu ne mai imprumuta bancile chiar usor dar aici mai avem o sansa si am vechime de ani de zile de ce sa-mi pierd eu drepturile pentru prostia Violetei.
Nimeni Altu':
(13 Iulie 2022, 12:22)
Astept pe patrioata locala sa-si traga chilotii peste panataloni si sa salveze situatia, asa cum a facut si la Slobozia, intai pentru ea, apoi pentru nimeni.
Ionel:
(13 Iulie 2022, 11:08)
La pușcărie toți de la șeful cu parul alb până la femeia de serviciu!
cearist:
(12 Iulie 2022, 21:01)
puneti situatia de aici alaturi de cea de la c.a.r. invatamant, care, si el, se afla pe drumurile intortocheate ale (ne)rezolvarii legale si veti constata deja un fenomen de infractionalitate, de mare gravitate, comis de grupuri organizate, avand ca rezultat efectiv, falimentarea unor oameni prin furtul banilor acestora si transferul lor catre alte persoane, evident, contra unor castiguri substantiale pentru autorii infractiunii.
din pacate, cercetarea penala care mai mult nu se face, duce la intarirea convingerii ca institutiile statului cu astfel de responsabilitati - politie, parchet, instante de judecata, sunt, prin angajatii lor, profund alterate, anuland orice speranta de recuperare a prejudiciului.
Pagubit:
(12 Iulie 2022, 18:22)
Doamna ieri plimba cățelul pe strada. Tupeu de infractoare
Bogdan:
(12 Iulie 2022, 13:49)
Prejudiciul este unul mult mai mare decat cel prezentat in articol...sunt unul dintre pagubiti si cunosc foarte multe persoane pagubite de sume importante. Avand in vedere modul in care se incearca "musamalizarea"...de catre angajate(contabile, casiere, etc.) suna intradevar a grup infractional.Mda...rezolvarea situatiei consta (dupa indemnul presedintelui CAR)...a ma duce la usa d-nei in cauza Chirobocea Violeta si a trata cu dansa problema pagubei mele de ordinul zecilor de mii, neluandu-se in seama ca aceasta doamna este angajat institutiei si nu a fost culeasa asa dupa strada. Infiorator ce se intampla...avand in vedere ca deponentii sunt si pensionari cu venituri extrem de mici.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 26 Sep 2022
157 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 401 402

AJFP Ialomița: Venituri de 739,52 milioane de lei, colectate în perioada ianuarie-august 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în perioada ianuarie-august 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 739,52 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 14:55
(66 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 11 noi cazuri de COVID-19

Luni, 26 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29548, fiind înregistrate 11 cazuri noi față de ziua de duminică, 25 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 13:04
(81 vizualizări - 0 comentarii)


2
Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Vineri, 23 septembrie a.c., pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:55
(49 vizualizări - 0 comentarii)


3

Accidente la Urziceni și Ograda

Vineri, 23 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs între 3 autoturisme, în Urziceni. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:40
(48 vizualizări - 0 comentarii)


4

AFIR va primi pentru finanțare toate cererile fermierilor depuse pentru decontarea primelor de asigurare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță eliminarea plafonului pentru depunerea cererilor de finanțare prin submăsura 17.1 «Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor» din ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 09:20
(64 vizualizări - 0 comentarii)


5

Coșereni: Doi copii, victime ale unui accident rutier

Duminică, 25 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Urziceni au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 20:10
(212 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Duminică, 25 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 rămas la 29537, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 24 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 13:10
(96 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: 9 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29537, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de vineri, 23 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2022, 13:50
(73 vizualizări - 0 comentarii)


8
Incendiu la o casă din Țăndărei

Incendiu la o casă din Țăndărei

Pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină vineri, 23 septembrie a.c., pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 18:40
(502 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29528, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 22 septembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 13:15
(397 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,9 milioane de lei, obligații suplimentare stabilite în luna august 2022

Inspectorii Activității de Inspecție Fiscală din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna august 2022, controale la contribuabili persoane fizice și juridice, stabilind ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:30
(399 vizualizări - 0 comentarii)


Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Slobozia au intervenit joi, 22 septembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în satul Rovine. Au ars două camere de locuit, acoperișul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:00
(358 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Rovine incendiu


12

APIA: Sprijin în valoare de 1,3 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 09:00
(396 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Drogat la volan

Polițiștii ialomițeni au continuat activitățile de prevenire și combatere a consumului de droguri. Astfel, miercuri, 21 septembrie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii Biroului Rutier Fetești au depistat ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 15:55
(421 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Stelnica, dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Miercuri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești, împreună cu un reprezentant RAR, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 15:45
(583 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Aproape 700 kg de tutun, confiscate de polițiști

IPJ Ialomița: Aproape 700 kg de tutun, confiscate de polițiști

Joi, 22 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 5 percheziții domiciliare în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 14:40
(650 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 10 noi cazuri de COVID-19

Joi, 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29527, fiind înregistrate 10 cazuri noi față de ziua de miercuri, 21 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 13:15
(455 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Noi cote de impozitare pentru veniturile obținute din participarea la jocurile de noroc

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, începând cu data de 1 august 2022, au intrat în vigoare prevederile OG nr. 16/2022, pentru modificarea și completare ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 12:10
(513 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 26 septembrie 2022, termenul limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 26 septembrie 2022 este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 11:15
(503 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 16 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 21 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29517, fiind înregistrate 16 cazuri noi față de ziua de marți, 20 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2022, 13:20
(549 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

20 Septembrie 2022, 18:20


Ialomița: 18 noi cazuri de COVID-19

Marți, 20 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29501, fiind înregistrate 18 cazuri noi față de ziua de luni, 19 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2022, 13:15
(651 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Adolescentă reținută pentru «tâlhărie»

Luni, 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Stelnica au fost sesizați de un bătrân de 81 de ani, din Bordușani, cu privire la faptul că în data de 9 septembrie a.c., a fost ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2022, 11:30
(641 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

RAJA Constanța va executa de marți, 20 septembrie 2022, orele 23,00, până miercuri, 21 septembrie 2022, ora 5,30, înlocuirea unei vane de legătură pentru sectorizarea sistemului de la nivelul conductei ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 21:55
(697 vizualizări - 0 comentarii)


Substanțe interzise, depistate asupra a doi tineri din Slobozia

Substanțe interzise, depistate asupra a doi tineri din Slobozia

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 17/18 septembrie a.c., în timp ce patrulau pe bulevardul Matei Basarb din Slobozia, jandarmii au observat doi tineri, de 16, respectiv 17 ani, care păreau agitați și ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 13:50
(939 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Luni, 19 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29483, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de duminică, 18 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 13:40
(822 vizualizări - 0 comentarii)


Maestrul chitarei Maxim Belciug concertează pentru prima dată la Slobozia

Maestrul chitarei Maxim Belciug concertează pentru prima dată la Slobozia

Joi, 22 septembrie 2022, de la orele 19,00, Sala «Europa» din Slobozia găzduiește un recital extraordinar de chitară susținut de carismaticul chitarist Maxim Belciug, unul dintre cei mai apreciați muzicieni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 12:05
(858 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Movila, Urziceni, Bucu, Maia și Gheorghe Doja

Accidente la Movila, Urziceni, Bucu, Maia și Gheorghe Doja

Sâmbătă, 17 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Movila. În eveniment au fost implicate două autoturisme, în urma căruia a rezultat ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 11:50
(871 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: 7 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 18 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29475, fiind înregistrate 7 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 17 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2022, 13:50
(852 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 17 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 17 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29468, fiind înregistrate 17 cazuri noi față de ziua de vineri, 16 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2022, 13:20
(791 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 401 402
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...