Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Drumuri și Poduri SA împrumută 7 milioane de lei pentru «finanțarea activităților»

Bani fără dobândă pentru evitarea falimentului

Drumuri și Poduri SA împrumută 7 milioane de lei pentru «finanțarea activităților»

Consiliul Județean Ialomița a aprobat marți, 30 august 2022, alocarea unui împrumut fără dobândă către Drumuri și Poduri SA, societate aflată în subordinea instituției. Împrumutul are o perioadă de grație de 5 luni și va fi rambursat în decursul unui an. Decizia, fără precedent la nivelul administrației județene, confirmă situația economică dificilă cu care se confruntă societatea de aproape 2 ani. Reamintim că un audit realizat de Consiliul Județean Ialomița la Drumuri și Poduri SA confirmă existența unor pierderi de 9,98 milioane de lei în perioada 2018-2020 din cauza «mana­gementului defectuos».

Administrația județeană împrumută fără dobândă
Consiliul Județean Ialomița, reunit în ședință ordinară marți, 30 august 2022, a aprobat cu majoritate de voturi acordarea unui împrumut în valoare de 7 milioane de lei către Drumuri și Poduri SA. Împrumutul are un termen de grație de 5 luni și urmează a fi rambursat în decurs de un an, respectiv până la 31 august 2023. Conform documentației care însoțește proiectul de hotărâre aprobat, Drumuri și Poduri SA justifică astfel solicitarea de a împrumuta bani publici: «Pentru punerea în aplicare a planului de reorganizare si reorientare către alte acti­vități și pentru inițierea contractării de noi lucrări, se impune luarea unor măsuri de urgență cu privire la acordarea unui împrumut financiar. Acest fapt este susținut și de riscul iminent de deschi­dere a procedurii de insolvență de către oricare dintre furnizorii noștri ale căror debite nu au fost onorate în termen și cu care s-au purtat discuții multiple și au fost făcute nenumărate eșalonări la plată, în acest moment existând deja pe rolul Tribunalului lalomița o cerere în acest sens». Conducerea Drumuri și Poduri SA dă asigurări că împrumutul va putea fi rambursat în termenul stabilit, în condițiile în care estimează un profit net până la sfârșitul lunii august 2023 de 8,47 milioane de lei. Peste jumătate din acest profit ar urma să fie realizat prin vânzarea de mixturi asfaltice.

Socoteala din târg nu e cea de-acasă
Decizia Consiliului Județean de a susține Drumuri și Poduri SA vine după o perioadă de 2 ani în care firma a funcți­onat în regim de avarie. Primul semnal privind intrarea în incapacitate de plată l-a reprezentat întârzierea la plată a salariilor angajaților pentru luna august 2022. În toată această perioadă, oficialii Consi­liului Județean Ialomița au susținut pu­blic că firma se poate redresa și că nu există probleme financiare, în pofida pierderilor înregistrate în perioada 2018-2020. Reamintim că, potrivit unui audit realizat de Consiliul Județean Ialomița la Drumuri și Poduri SA s-a constatat existența unui «prejudiciu prezumat» în va­loare de 9,98 milioane de lei, cauzat de «managementul defectuos» din perioada 2018-2020. Pentru recuperarea acestui prejudiciu Drumuri și Poduri SA a întocmit mai multe acte constatatoare în baza cărora s-au formulat cereri de tri­mitere în judecată pe numele unor persoane fizice și juridice. Măsurile nu rezolvă problema de fond a societății, respectiv lipsa de lichidități. Pentru redresarea economică a societății și supraviețuirea pe o piață concurențială, Drumuri și Poduri SA are nevoie de contracte de lucrări pe care să le execute în regie proprie. Conform raportului care însoțește proiectul de hotărâre în baza căruia a fost acordat împrumutul, «contractele de lucrări viitoare au o valoare de 10000000 de lei» și vor genera un profit estimat de 1000000 de lei.

1 Septembrie 2022, 13:55 (3076 vizualizări - 9 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Un an:
(17 Septembrie 2023, 21:00)
Tocmai ce a trecut un an de la imprumutul de 7 mil. lei pentru cei de la DPI SA si se pare ca, 
intre timp, DPI inregistreaza o pierdere de 2,8 mil lei pentru anul 2022, iar firmele de drumuri din Ialomita (exceptand DPI SA, dansii nu au castigat nici o licitatie) nu mai fac fata lucrarilor din programul Anghel Saligny. 
Stimata redactie, ar fi interesant de vazut cum s-a ales praful de gogosa servita anul trecut privind ,,planul de redresare", ce s-a ales de cei 7 mil de lei si ce mai urmeaza pentru acest sac fara fund.
ptcunoscatori:
(1 Noiembrie 2022, 11:48)
acum ca este o ancheta privind imprumutul , in urma unei plangeri penale .... cel mai simplu pt ofiteri ar fi sa inceapa investigatia de la fundamentare ca de acolo se porneste minciuna ... cum restituie DP acest imprumut ....o sa vada singuri ca nu au cum sa il restituie nici in 10 ani si trist este ca nu raspunde nimeni ...asa daca se pleaca de la minciuna numita fundametare sigur nu scapa renul ...iar el se varsa singur despre restul
capo di tutti capi:
(5 Septembrie 2022, 15:47)
Probabil ca si asa se fac bani pentru alegeri. Cream o firma fantoma, cu sinecuri politice, o gaura neagra in care se pompeaza bani publici. Cine sa se sesizeze pentru fraudele astea? Institutiile de forta in care sunt numiti pe spranceana tot sefi cu sprijin politic?
Cica timpul este relativ...zicea un geniu? Oare s-o mai intoarce un 1907, sau un 1989?
@demagogi:
(3 Septembrie 2022, 15:45)
Și de unde s-au plătit salariile ? Din gaura aia de 9,9 milioane? Nu cumva din ce aveau facturat și de încasat din anul anterior veniri lui (...)? .... ei cred ca dacă a mers minciuna ani de zile merge și acum ferească i sfântul de la iarna când va ajunge cuțitul la os romanilor.
Demagogi:
(2 Septembrie 2022, 21:48)
Cate  licitatii a castigat  Drumuri si Poduri din 2020 de cand s-a schimbat vechea conducere si  pana in 2022? De ce nu au fost in stare in perioada de 2 ani - din 2020, de cand a venit G director, pana in 2022 sa castige nici o licitatie? Practic, s-au platit salarii timp de doi ani fara sa produca nimic, si s-au afundat si mai tare in datorii. 

De ce s-au facut doar numiri politice la conducerea DPI si nu s-a adus nici macar un profesionist in institutie? Mai exista vreun inginer de drumuri in societate la momentul acesta, sau doar capuse politice care nu fac nimic altceva decat sa toace banii contribuabililor?

Domnul G nu afirma anu trecut, tot aici, ca a achitat toate datoriile Drumuri si Poduri SA?
Se spune ca s-a creeat un prejudiciu de 9.98 milioane lei pana in anul 2020, dar pentru pierderea de 2,58 milioane din 2021 cine va raspunde? Si pentru pierderea din 2022 cine va raspunde?

Lucrari nu mai au iar vanzarile de asfalt sunt la un minim istortic pentri DPI, asta in timp ce statia de asfalt a celor de la Oyl functioneaza neincetat iar firmele din Ialomita au ajuns sa cumpere asfalt de la Lehliu, Constanta, Bucuresti, Ploiesti si Calarasi, si totul din cauza faptului ca DPI este condusa de niste oameni care nu au nimic de a face cu drumurile.

Nu se va returna nici un imprumut, din pacate DPI  a devenit un sac fara fund si oricum nu a facut niciodata profit de 8,47 mil lei, nici cand avea profesionisti in societate. Planul de redresare este doar o gogoasa care nu are nici o legatura cu realitatea.

Rusine!
Florin:
(2 Septembrie 2022, 15:56)
Foarte interesante comentariile! Se pare ca mai sunt și oameni cu mai mulți neuroni decât cei care jefuiesc acum județul! Cert este ca nu este nicio logica în ce fac oamenii ăștia cu cu banul public! Comentariile de mai sus scot în evidenta neregulile grave, pe care speram sa le sesizeze și cei în drept sa oprească aceasta nenorocire!
@art:
(2 Septembrie 2022, 14:21)
Mai sunt câteva aspecte, pe scurt; Nu este stipulat in acord cum răspund cei ce semnează dacă nu este returnat împrumutul , aplici dobânzi la ce ?când nu este definita forța majora ci este o trimitere la o lege care spune ceva foarte foarte general și nu prea face obiectul in realitate .... suna a deturnare de fonduri este? Am văzut și eu dar am zis sa tac pana se semnează ..ar fi interesant ce zice legea concurentei despre asta și legile ajutorului de stat vorbim de o societate comercială dintr o piața concurențială ... (...) și altii cred ca pot ataca in instanța ... se afunda rău .... cam asta e clasa politica proasta facultăți făcute la împinge tava ... dar Votează ! Felicitări (...) se vede un profesionist
art:
(2 Septembrie 2022, 12:07)
    
    1.Drumuri si poduri nu are deschisa procedura de insolventa ci de faliment. Cine nu crede sa se uite pe site-ul Tribunalului Ialomita. Deci, CJI se imprumuta 100 milioane cu dobinda si da 7 milioane fara dobinda. Asta cam este de penal.
     2. Art. 72 din lege invocat in preambului HC se refera la societatile nou infiintate si nu la una deja infiintata. Nu i vad bine cind o veni curtea de conturi.
     3. CJI are 31 de consilieri din care 3 nu au fost prezenti, 18 au votat pentru si 10 (PNL) s-au abtinut. Inclusiv presedintele CJI si-a delegat atributiile si a lipsit.Nu cumva cei care nu au votat pentru stiau ceva?
      4. Ma intreb cum a trecut de controlul de legalitate si cit de bine pregatita este armata de juristi de la CJI cind avizat proiectul de HC?.
       5. Armata de juristi din CJI sa citeasca prevederile art.240 din Codul Administrativ si sa vada cine va raspunde daca va veni Curtea de Conturi si va constata ca imprumutul s-a facut cu incalcarea legii.
       6. Se tot invoca faptul ca s-a SC DRUMURI SI PODURI a subcontractat lucrarile catre anumite firme. Sa se faca publice firmele respective si sa vedem cui apartin. Nu cumva sunt firmele de casa ale partidului?
     
Cob(v)e:
(1 Septembrie 2022, 17:48)
Domnule președinte, Aveți soluția lângă dvs.: Ghibanu!!! Sau l-ați trimis deja la încălzire!!?? Oricum ,banii ăștia treceti-i la pomeni!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Vineri 14 Iun 2024
155 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești luni, 17 iunie 2024!

În vederea executării unei lucrări programate de pe strada Plevnei din municipiul Fetești, din județul Ialomița, echipele RAJA Constanța vor sista luni, 17 iunie 2024, furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 16:40
(51 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 141,50 milioane lei de lei, încasări la bugetul de stat în luna mai 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna mai 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 141,50 milioane lei de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:40
(118 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Sprijin financiar pentru absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întâmpinarea absolvenților promoției 2024 cu o serie de măsuri active menite să faciliteze accesul pe piața muncii ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:00
(481 vizualizări - 0 comentarii)


Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Smirna. La locul solicitării au fost alocate de urgență două ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:40
(491 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Smirna incendiu


 Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe DN2A, în localitatea Sărățeni. În evenimentul rutier au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:30
(151 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Reținut pentru 24 de ore

Miercuri,12 iunie 2024, polițiștii din Fetești, în urma documentării activității infracționale și administrării probatoriului, au dispus reținerea pentru 24 de ore un bărbat de 34 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 16:40
(127 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a încheiat campania de depunere a Cererilor de Plată 2024

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură aduce la cunoștința opiniei publice că miercuri, 12 iunie 2024, s-a încheiat campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024. Astfel ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 13:00
(104 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 25 iunie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 177

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii plătitori de impozit pe profit că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023, începând cu data de ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 10:30
(121 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Încep concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează vineri, 14 iunie 2024, etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 09:30
(121 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui feteștean

Polițiștii din Fetești au fost sesizați luni, 10 iunie 2024, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 50 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată fizic de concubinul său, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:30
(1011 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Luni, 10 iunie 2024, polițiștii din Fetești au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Fetești, în vederea verificării documentelor personale și ale autoturismului ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:05
(565 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa în comuna Moldoveni!

Joi, 13 iunie 2024, în intervalul orar 08,00-16,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 08:40
(502 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

11 Iunie 2024, 18:15


APIA: Plăți de peste 26 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat marți, 11 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 26,29 milioane de lei din Fondul European de Garantare ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 15:10
(999 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Instituția Prefectului Județul Ialomița: «Ziua Eroilor»

Joi, 13 iunie 2024, Instituția Prefectului Județul Ialomița, în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, organizează o serie de evenimente legate de sărbătorirea «Zilei Eroilor». ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 09:45
(592 vizualizări - 0 comentarii)


Dosare penale pentru «violență în familie» și ordine de protecție emise, la Urziceni și Săveni

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați sâmbătă, 8 iunie a.c., cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 47 de ani din Urziceni ar fi fost agresată fizic de cumnatul său, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:45
(222 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Polițiștii din Slobozia, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier, au oprit pentru verificări un șofer ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:40
(548 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Național al Agriculturii din România/Slobozia: «Expoziția Absolvenților 2024»

Consiliul Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Uniunea Artiștilor Plastici-Filiala Slobozia/Ialomița și Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia vă invită la «Expoziția ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 14:40
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Coșereni

Accident la Coșereni

Duminică, 9 iunie a.c., în jurul orei 9,00, Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier produs în comuna Coșereni, în care a fost implicat un autoturism. Două ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 10:15
(693 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Săveni

Incendiu la o casă din Săveni

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orelor 17,00, două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 10:10
(569 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA intervin duminică, 9 iunie 2024, pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Turnu Severin din Cartierul Buliga/Fetești. În vederea executării ...[citește_toată_știrea]

9 Iunie 2024, 18:30
(226 vizualizări - 0 comentarii)


Căutată de polițiștii din Spania, arestată la Țăndărei

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat în cursul zilei de joi, 6 iunie 2024, în orașul Țăndărei, în vederea depistării unei persoane urmărite ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 16:20
(591 vizualizări - 0 comentarii)


Factură electronică de la RAJA Constanța

Factură electronică de la RAJA Constanța

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă soluțiile digitale pentru că sunt simple și ușor accesibile. Factura electronică este o opțiune rapidă, sigură, eficientă, dar cel mai important, prietenoasă ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 14:05
(316 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice că începând de luni, 10 iunie 2024, și până vineri, 5 iulie 2024, românii pot investi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 13:20
(158 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 10 iunie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 10:30
(297 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a prelungit termenul pentru depunerea Cererilor de Plată în Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că termenul de depunere a Cererilor de Plată, în cadrul Campaniei 2024, a fost prelungit până la data de 12 iunie 2024 inclusiv ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 10:00
(361 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în localitățile Slobozia, Ograda și Andrășești

Miercuri, 5 iunie 2024, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni preventive în localitățile Slobozia, Ograda și Andrășești. În acest sens, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2024, 14:00
(352 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de vaccinare împotriva rabiei

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează proprietarii de animale de pe raza județului cu privire la importanța imunizării împotriva rabiei a carnasierelor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2024, 10:30
(208 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În primele 4 luni din 2024 s-a rambursat TVA de peste 27,59 milioane de lei

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în perioada ianuarie-aprilie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2024, 08:05
(376 vizualizări - 0 comentarii)


Grupare infracțională specializată în «furturi» din societăți comerciale, destructurată de polițiștii ialomițeni

Marți, 4 iulie 2024, polițiștii IPJ Ialomița-Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au destructurat o grupare ...[citește_toată_știrea]

5 Iunie 2024, 15:15
(767 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
elev al scolii sf andrei în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» elev în Slobozia: Un copil și-ar fi dat foc, accidental, într-o clasă a Școlii Gimnaziale «Sfântul Andrei» abc în Anul podului de la Buești Dorian P. în Slobozia: Elevi amenințați cu un cuțit de un bărbat recalcitrant Poenar în Anul podului de la Buești Manolica în Anul podului de la Buești Geo în Curtea de Conturi a României contestă titlul de «doctor» al juristului Vasile Zamfir teren intravilan Ion Ghica în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 iunie 2024 teren intravilan Slobozia Nouă în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 iunie 2024 Mary în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Mary în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare MIOARA în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Pacient în Bani europeni pentru depistarea bolilor oncologice garsonieră Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 iunie 2024 2ana în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Cetățeanul x în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Vio în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Bobita în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Mary în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Gogu în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița!

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...