Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Clean Tech Ciulnița produce ilegal

Autoritățile știu și tac

Clean Tech Ciulnița produce ilegal

UPDATE Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița a suspendat Autorizația Clean Tech Ciulnița!

Prefectura Ialomița a mediat la sfârșitul săptămânii trecute o întâlnire informală între repre­zentanții instituțiilor cu atribuții de control din Ialomița și reprezentantul firmei Clean Tech Ciulnița, Marius Vlădescu. În cadrul întâlnirii s-a ajuns la concluzia comună că firma Clean Tech Ciulnița funcționează ilegal. Marius Vlădescu, directorul firmei și-a luat angajamentul de a elimina disconfortul olfactiv rezultat în urma procesării «subproduselor de origine animală categoria a III-a» în două săptămâni. În zilele care au urmat întâlnirii, Clean Tech Ciulnița a continuat să transporte ilegal apa reziduală generată ca urmare a procesului de producție. În pofida evidențelor, Garda de Mediu ezită să suspende activitatea firmei.

E oficial, Clean Tech Ciulnița produce ilegal! Prefectul județului Ialomița, Constantin Marin a mediat joi, 1 septembrie 2022, o întâlnire la care au participat reprezentanți ai Agenției pentru Protecția Mediului, Gărzii de Mediu, Apelor Române, Direcției de Sănătate Publică și reprezentantul firmei Clean Tech Ciulnița, Marius Vlădescu. În cadrul întâlnirii, fiecare dintre oficialii instituțiilor nominalizate a făcut precizări privind sancționarea firmei Clean Tech Ciulnița pentru disconfortul olfactiv rezultat în urma procesării «subproduselor de origine animală categoria a III-a». Discon­fortul olfactiv este însă doar una dintre pro­blemele firmei. Conform declarațiilor oficia­lilor prezenți, firma funcționează ilegal din luna martie 2022, din momentul în care a făcut primele demersuri oficiale pentru obți­nerea Autorizației de Mediu revizuite. În replică la acuzațiile care i s-au adus, Marius Vlădescu, directorul Clean Tech Ciulnița, a solicitat un termen de 14 zile pentru remedie­rea problemelor de mediu pe care le generează activitatea firmei. Ședința s-a desfășurat cu ușile închise, iar prefectul Constantin Marin a refu­zat să comenteze public concluziile întâlnirii.

Unde dai și unde crapă În lipsa unei decizii de sistare a activității ilegale a Clean Tech Ciulnița, spațiul public a fost invadat de declarații și puncte de vedere menite să nuanțeze fie ilegalități flagrante, fie lipsa de reacție a instituțiilor statului. Una dintre cele mai contestate voci a devenit cea a administratorului public Alexandru Potor. Acesta a făcut în decursul ultimei săptămâni mai multe declarații controversate, într-o încercare stângace de a «spăla» imaginea Urban SA. Reamintim că operatorul județean Urban SA a acceptat ilegal preluarea apelor reziduale provenite de la Clean Tech Ciulnița. «Pentru ca pe viitor să nu existe vreo umbră de îndoială asupra angajamentului Urban de a proteja sănătatea și confortul cetățenilor din Slobozia, directorul Urban SA mi-a comunicat decizia de a înceta preluarea apelor care sunt aduse cu vidanja având ca sursă Clean Tech Ciulnița. Această decizie nu are la bază constatarea vreunei deficiențe a procedurilor Urban SA, ci reprezintă un răspuns respectuos față de solicitarea unei părți a locuitorilor Municipiului Slobozia!» susține Alexandru Potor pe pagina sa de socializare într-o postare care încearcă să manipuleze fapte și reglementări legislative incontestabile.

Cetățenii nu renunță la luptă Pentru că instituțiile statului se dovedesc în continuare incapabile să adopte măsura suspendării activității firmei, cetățenii din Slobozia și Ciulnița continuă să producă dovezi privind poluarea mediului, disconfortul olfactiv și transportul ilegal al apelor rezi­duale. Pe pagina de Facebook «Stop mirosurilor provenite de la Clean Tech! Stop poluării!» oamenii produc înregistrări audio și video care confirmă faptul că firma Clean Tech Ciulnița își continuă activitatea în condiții similare cu cele reclamate. Toate aceste dovezi reprezintă tot atâtea capete de acuzare care ar permite Gărzii de Mediu Ialomița să adopte decizia suspendării activi­tății Clean Tech Ciulnița. «Demersul nostru nu este politic, nu urmărește capitalizarea de voturi și nici alte interese ascunse! Deci, fără culori politice, grupuri de interese sau alte aluzii menite să distragă atenția de la problema REALĂ: poluarea excesivă din județul Ialomița! Cred că nu trebuie să vă mai amintesc (...) Legea 263/2010 art. 65 care spune CLAR că Slobozia și Ciulnița sunt unele dintre cele mai poluate zone din țară iar locuitorii pot ieși la pensie cu 2 ani mai devreme» susține Cosmin Lazăr, autorul protestului intitulat «Marșul Vieții» desfășurat în 2019.

Minciuna are picioare scurte În loc de concluzii, vă oferim o serie de informații oficiale pe care instituțiile publice din Ialomița refuză să le ia în considerare sau le ignoră. Oficial, activitatea firmei a fost blocată la 1 august 2022, în urma unui control al comisarilor Gărzii Naționale de Mediu, prin blindarea țevilor de evacuare a apelor uzate. În realitate însă, Clean Tech Ciulnița a angajat mai multe firme specializate și a transportat cu vindajele pe tot parcursul lunii august 2022 apele uzate rezultate în urma procesului de producție. Autorizația de Mediu revizuită în 2019 în baza căreia își desfășoară Clean Tech activitatea precizează că «se interzice evacu­area de ape uzate neepurate în receptori naturali și în zone limitrofe amplasamentului». Conform unor declarații oficiale, aceste ape reziduale cu regim special au fost fie aruncate în Ialomița, fie transferate în rețeaua de colectare a apei pluviale din Slobozia, fie transportate la alte stații de epurare, fapt probat pe pagina de Facebook gestionată de cetățeni. Și, în sfârșit, Clean Tech Ciulnița a depus documentația pentru o Autorizație de Mediu revizuită în luna martie 2022... Conform reglementărilor legale, asta înseamnă că noua stație de epurare, investiție a cărei valoare se ridică la 5 milioane de euro, ar fi trebuit să fie funcțio­nală încă de la acel moment. Dar nu este, că altfel Garda Națională de Mediu nu bloca țevile de evacuare a apelor uzate în Ialomița. Vom reveni cu amănunte!

UPDATE Printr-o decizie emisă miercuri, 14 septembrie 2022, Agenția pentru Protecția Mediului Ialomița a SUSPENDAT Autorizația integrată de mediu a Clean Tech Ciulnița. Potrivit Deciziei, «se suspendă autorizația integrată de mediu nr. 1/17.03.2014, revizuită la data de 06.07.2020, ce a fost emisă pentru SC CLEAN TECH INTERNATIONAL SRL, începând cu data de 19.09.2022». «Pe perioada suspendării autorizației integrate de mediu desfășurarea activității este interzisă» se mai arată în Decizia emisă de APM Ialomița.

14 Septembrie 2022, 10:20 (3612 vizualizări - 9 comentarii)

Citiți și:
Instituțiile publice locale refuză închiderea Clean Tech Ciulnița
Clean Tech Ciulnița poluează Ialomița de 10 ani
Clean Tech Ciulnița poluează olfactiv (și) prin stația de epurare a Sloboziei
Clean Tech Internațional, sursă permanentă de poluare
Clean Tech produce ilegal și nu respectă condițiile de funcționare impuse de autorități

Comentariile cititorilor:


gogu:
(15 Septembrie 2022, 16:20)
In sfarsit!Mafiotii nu au mai facut fata revoltei umilitilor in imputiciune si cu apa menajera!
Multumim pentru implicare :
(15 Septembrie 2022, 08:58)
Multumim ziar independent si tuturor celor multi implicati ca orasul nostru sa fie un loc mai putin poluat. Nu ne lasam. Luptam in continuare pt dreptul nostru. Haideti sa curatam Ciulnita si Slobozia. Daca ne implicăm cat mai multi avem succes!!!!!! Desteapta-te române!!!
Sandu Șerban :
(14 Septembrie 2022, 18:58)
Sursele neoficiale,dar din interiorul firmei spun că pedeapsa e de formă. Firma oricum o să funcționeze că "încrengătura mafiei" e mare. Poluarea o să se facă dar nu așa de mare pe cale aeriană, ci terestră și pluvială
Gogu:
(14 Septembrie 2022, 18:21)
Suspendare ca la Taboo? Când proprietarul a spus clar că nu-i pasă de nicio suspendare, că el are rezervări până-n noiembrie și că își permite să plătească amenzile???
contribuabil:
(14 Septembrie 2022, 17:24)
inteleg ca analiza  situatiei care de ani de zile constituie  o mare problema a comunitatilor din slobozia si ciulnita, este tinuta la secret de prefect. lumea nu are dreptul sa stie adevarul.
de ce ?
pentru ca intreaga tesatura si increngatura de interese in functionarea acestei societati poluatoare intr-o adevarata dusmanie fata de toti locuitorii, cuprinde si clasa politica din judet.
asa a functionat clean in toata aceasta perioada de peste zece ani, asa a functionat ilegal din luna martie 2022, asa a driblat legea pacalind urbanul sa-i preia mizeriile, asa s-a inteles cu garda sa-i blindeze conductele ( de ochii lumii, sa se vada ca au facut ceva ) dar ei sa transporte aiurea mizeriile pestilentiale.
unde sunt masurile care trebuiau  luate fata de letargia institutiilor statului in aceste situatii, institutii in care lucreaza plafonati si dinozauri la un loc ?
temeiul acestor matrapazlacuri, acestor mis-masuri, acestor dovezi de totala lipsa de respect pentru populatie, il constituie chiar lipsa de reactie hotarata a acesteia. o miscare in masa in fata prefecturii, sau chiar pe holurile ei, la audiente sau la momentul sedintei secrete a prefectului, sigur l-ar fi stimulat pe mc sa fie mai viu putin.
[email protected]:
(14 Septembrie 2022, 16:18)
Îmi pare rāu sā vā contrazic. Cred cā autoritāțile locale nu sunt niște īngerași naivi care s-au lāsat pācāliți. Din anumite surse, aceștia sunt direct implicați, unii având chiar acțiuni și alte interese financiare, prin interpuși. Se strânge lațul! Citesc din articol cā autoritāțile s-au pus de acord cā aceastā firmā lucreazā ilegal. Māi autoritāți, asta nu înseamnā cā dacā aceastā firmā lucreazā ILEGAL, este cu complicitatea voastră? Acest lucru trebuie menționat în plângerea penalā.
liver:
(14 Septembrie 2022, 12:41)
din tot ce am citit pe subiect, autoritatile locale sant nimeni in drum.     au fost pacaliti  la inceput ca niste copii de gradinita care au primit o acadea de la un pedofil, si acum sant la mana lui tantos barna si a robotului
M:
(14 Septembrie 2022, 11:41)
Dar cei care au tot strans dovezi, de ce nu fac si o plangere penala celor de la Garda de Mediu pentru abuz in serviciu, avand in vedere ca nu fac nimic in acest sens? Si oamenii aia trebuiesc scuturati un pic, asa, cat sa simta ca sunt platiti din bani publici si au niste atributii pe care le indeplinesc defectuos.
MIHAILA:
(14 Septembrie 2022, 11:27)
Aceasta fabrica trebuie sa fie inchisa, deoarece polueaza in mod continuu, de 10 ani! Domnilor sefi care conduceti judetul, intelegeti ca inclusiv familiile dvs. sunt poluate de aceasta fabrica straina!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Luni 26 Sep 2022
138 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 401 402

AJFP Ialomița: Venituri de 739,52 milioane de lei, colectate în perioada ianuarie-august 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în perioada ianuarie-august 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 739,52 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 14:55
(71 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 11 noi cazuri de COVID-19

Luni, 26 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29548, fiind înregistrate 11 cazuri noi față de ziua de duminică, 25 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 13:04
(85 vizualizări - 0 comentarii)


2
Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Vineri, 23 septembrie a.c., pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:55
(52 vizualizări - 0 comentarii)


3

Accidente la Urziceni și Ograda

Vineri, 23 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs între 3 autoturisme, în Urziceni. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:40
(50 vizualizări - 0 comentarii)


4

AFIR va primi pentru finanțare toate cererile fermierilor depuse pentru decontarea primelor de asigurare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță eliminarea plafonului pentru depunerea cererilor de finanțare prin submăsura 17.1 «Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor» din ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 09:20
(67 vizualizări - 0 comentarii)


5

Coșereni: Doi copii, victime ale unui accident rutier

Duminică, 25 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Urziceni au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 20:10
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Duminică, 25 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 rămas la 29537, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 24 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 13:10
(98 vizualizări - 0 comentarii)


7

Ialomița: 9 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29537, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de vineri, 23 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2022, 13:50
(75 vizualizări - 0 comentarii)


8
Incendiu la o casă din Țăndărei

Incendiu la o casă din Țăndărei

Pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină vineri, 23 septembrie a.c., pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 18:40
(503 vizualizări - 0 comentarii)


9

Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29528, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 22 septembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 13:15
(399 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,9 milioane de lei, obligații suplimentare stabilite în luna august 2022

Inspectorii Activității de Inspecție Fiscală din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna august 2022, controale la contribuabili persoane fizice și juridice, stabilind ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:30
(400 vizualizări - 0 comentarii)


Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Slobozia au intervenit joi, 22 septembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în satul Rovine. Au ars două camere de locuit, acoperișul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:00
(359 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Rovine incendiu


12

APIA: Sprijin în valoare de 1,3 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 09:00
(398 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Drogat la volan

Polițiștii ialomițeni au continuat activitățile de prevenire și combatere a consumului de droguri. Astfel, miercuri, 21 septembrie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii Biroului Rutier Fetești au depistat ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 15:55
(425 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Stelnica, dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Miercuri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești, împreună cu un reprezentant RAR, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 15:45
(585 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Aproape 700 kg de tutun, confiscate de polițiști

IPJ Ialomița: Aproape 700 kg de tutun, confiscate de polițiști

Joi, 22 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 5 percheziții domiciliare în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 14:40
(654 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 10 noi cazuri de COVID-19

Joi, 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29527, fiind înregistrate 10 cazuri noi față de ziua de miercuri, 21 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 13:15
(457 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Noi cote de impozitare pentru veniturile obținute din participarea la jocurile de noroc

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, începând cu data de 1 august 2022, au intrat în vigoare prevederile OG nr. 16/2022, pentru modificarea și completare ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 12:10
(516 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 26 septembrie 2022, termenul limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 26 septembrie 2022 este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 11:15
(506 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 16 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 21 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29517, fiind înregistrate 16 cazuri noi față de ziua de marți, 20 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2022, 13:20
(552 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

20 Septembrie 2022, 18:20


Ialomița: 18 noi cazuri de COVID-19

Marți, 20 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29501, fiind înregistrate 18 cazuri noi față de ziua de luni, 19 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2022, 13:15
(654 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Adolescentă reținută pentru «tâlhărie»

Luni, 19 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Stelnica au fost sesizați de un bătrân de 81 de ani, din Bordușani, cu privire la faptul că în data de 9 septembrie a.c., a fost ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2022, 11:30
(643 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești!

RAJA Constanța va executa de marți, 20 septembrie 2022, orele 23,00, până miercuri, 21 septembrie 2022, ora 5,30, înlocuirea unei vane de legătură pentru sectorizarea sistemului de la nivelul conductei ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 21:55
(701 vizualizări - 0 comentarii)


Substanțe interzise, depistate asupra a doi tineri din Slobozia

Substanțe interzise, depistate asupra a doi tineri din Slobozia

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 17/18 septembrie a.c., în timp ce patrulau pe bulevardul Matei Basarb din Slobozia, jandarmii au observat doi tineri, de 16, respectiv 17 ani, care păreau agitați și ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 13:50
(943 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: 8 noi cazuri de COVID-19

Luni, 19 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29483, fiind înregistrate 8 cazuri noi față de ziua de duminică, 18 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 13:40
(827 vizualizări - 0 comentarii)


Maestrul chitarei Maxim Belciug concertează pentru prima dată la Slobozia

Maestrul chitarei Maxim Belciug concertează pentru prima dată la Slobozia

Joi, 22 septembrie 2022, de la orele 19,00, Sala «Europa» din Slobozia găzduiește un recital extraordinar de chitară susținut de carismaticul chitarist Maxim Belciug, unul dintre cei mai apreciați muzicieni ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 12:05
(863 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Movila, Urziceni, Bucu, Maia și Gheorghe Doja

Accidente la Movila, Urziceni, Bucu, Maia și Gheorghe Doja

Sâmbătă, 17 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs în localitatea Movila. În eveniment au fost implicate două autoturisme, în urma căruia a rezultat ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2022, 11:50
(875 vizualizări - 1 comentariu)


Ialomița: 7 noi cazuri de COVID-19

Duminică, 18 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29475, fiind înregistrate 7 cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 17 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2022, 13:50
(854 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 17 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 17 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29468, fiind înregistrate 17 cazuri noi față de ziua de vineri, 16 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

17 Septembrie 2022, 13:20
(794 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 401 402
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...