Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Hubul tehnologic de 1 milion de lei

Hubul tehnologic de 1 milion de lei

De la începutul acestui an școlar, Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia a devenit primul hub tehnologic din județul Ialomița, prin anexarea Liceului Tehnologic «Mihai Eminescu». Contestat de unii, dar aprobat de Ministerul Educației, demersul are drept scop revitalizarea învățământului profesional la nivelul județului Ialomița și plasarea pe piața muncii a meseriașilor de care angajatorii au nevoie. Noua structură de învă­țământ se laudă cu o bază didactică bine pusă la punct, realizată cu ajutorul fondurilor de care a beneficiat din partea administrației locale. Primăria Slobozia a finanțat fostul Liceu Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» cu 1 milion de lei.

«Instruim meseriașii de care piața muncii are nevoie!» Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» este o unitate de învățământ cu tradiție în Slobozia, fiind înființat în urmă cu mai bine de 40 de ani. De anul acesta a devenit primul hub tehnologic din județ, prin unificarea cu fostul Liceu Tehnologic «Mihai Eminescu». Ideea creării lui a aparținut actualei administrații locale a orașului, cu scopul de a îmbunătăți calitatea învățământului tehnologic la nivelul județului Ialomița și de a oferi pieței muncii meseriași bine pregătiți, care lipsesc de foarte mult timp... În prezent, hubul tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» din Slobozia poate pregăti mecanici, electroniști, bucătari, ospătari, sudori sau specialiști în alimentația publică. «Misiunea noastră este una foarte importantă. Avem și clase cu profil teoretic, însă principala caracteristică a unității noastre de învățământ a devenit învățământul profesional. Trebuie să depunem eforturi comune, toate cadrele didactice, pentru a oferi pieței muncii meseriași bine pregătiți. Și pot spune că aici, în această unitate de învățământ, noi instruim meseriașii de care piața muncii are nevoie!» ne-a declarat Vasile Neagu, directorul unității de învățământ. Pentru ca obiectivele să fie îndeplinite este nevoie de fonduri pentru dezvoltare. Școala a beneficiat în ultimul an și jumătate de 1 milion de lei din partea admi­nistrației locale, pe care i-a investit în îmbunătățirea bazei didactice. Fiecare clasă și atelierele de studiu au fost reabilitate complet. De asemenea, elevilor care stau în internat le-a fost creată o sală de recreere, unde aceștia își pot petrece timpul liber. Totodată, în școală există un șantier în lucru care va deveni în cel mai scurt timp atelierul de studiu pentru viitorii mecanici auto. «Din punctul nostru de vedere, considerăm că am cheltuit eficient fiecare leu pe care l-am primit... Iar schimbarea pe care am produs-o cu ajutorul spriji­nului financiar este vizibilă. Am îmbunătățit condițiile din clase pentru elevi, am creat confort cadrelor didactice. Și nu ne vom opri aici, pentru că proiectele în ceea ce privește dezvoltarea unității noastre de învățământ conti­nuă!» a continuat directorul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza», Vasile Neagu.

Școala văzută prin ochii elevilor Imaginea Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» s-a schimbat în bine chiar sub ochii elevilor. Reveniți la școală după 2 ani de pandemie, aceștia au descoperit un loc cu totul nou, mult mai primitor. «Eu sunt clasa a XII-a, la Științele Naturii... Când am venit la școală, în clasa a IX-a, arăta mai rău. Apoi, după ce ne-am întors fizic la școală, este cu totul altfel. Adică, în clasă este mult mai curat, avem mobilier nou... Era mare nevoie de întreținerea acestor clase. Cei care vor veni de la anul în clasa a IX-a nu vor putea face această diferență, ei vor descoperi doar un loc frumos!» ne spune Alina, elevă a unității de învățământ. Colegul său de bancă, Alexandru împărtășește aceeași opinie. «Țin minte când am venit în clasa a IX-a, clasa era complet diferită... Se simțea nevoia unor reparații. Acum este cu totul altceva. Condițiile sunt vizibil îmbunătățite, semn că cineva s-a gândit să ne ofere spații de studiu corespunzătoare!» spune elevul.

Consorțiu dual la Slobozia
Liceul Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza», în noua sa formulă, a fost selectat de către Ministerul Educației să facă parte dintr-un proiect-pilot, dedicat învățământului dual. Potrivit inițiativei, la nivel național vor fi create 10 astfel de consorții, ce au ca scop pregătirea viitorilor meseriași și integrarea lor pe piața muncii. În cadrul consorțiului vor fi parteneri școala, administrația locală, agenții economici și instituții de învățământ universitare. «Ne bucurăm că școala noastră a fost inclusă în acest proiect. Acest consorțiu va fi finanțat de Primăria Slobozia și îi va integra pe agenții economici din oraș, dar va include și două universități. Din ceea ce cunoaștem până în prezent una dintre ele va fi „Dunărea de Jos Galați“... În cadrul acestui consorțiu vor funcționa clase de învățământ dual. În timp ce elevii vor participa la cursuri de pregătire în cadrul agenților economici, profesorii vor participa la cursuri de calificare în cadrul universităților, urmând să predea la clasă ce au învățat. Ulterior, după finalizarea studiilor, elevii le pot continua în cadrul universităților, care vor înființa școli postliceale!» a explicat Vasile Neagu, directorul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza». În pre­zent, în cadrul unității de învățământ funcțio­nează o clasă de învățământ dual, în cadrul căreia se pregătesc 28 de electromecanici.

1 Octombrie 2022, 09:55 (4147 vizualizări - 7 comentarii)

Comentariile cititorilor:


parinte:
(7 Octombrie 2022, 10:54)
total de acord cu gogu!
George:
(1 Octombrie 2022, 20:42)
Poate că nu era nevoie de fuziunea celor două unități de învățământ, dar este mare nevoie ca aceste unități să pregătească și meseriași nu numai liceeni cu nu pot absolvi cu BAC, adică nici nici. Cele două licee cu ani în urmă pregăteau viitori muncitori în mai multe specializări care în timp sau pierdut. Să nu uităm faptul că nu mai pregătește nimeni , cel puțin în zona noastră, strungari, electricieni, sudori , etc. specialiști foarte căutați în ziua de astăzi, apelându se la pensionari în cele mai multe cazuri, ce se va întâmpla când și aceștia nu vor mai fi ? Niște tâmpiți au hotărât să avem numai liceeni, meseriași nu ar mai fi cazul, a venit robotizarea.
Nedumeritul:
(1 Octombrie 2022, 19:23)
Dar cu școala 6, alt liceu tehnologic din oraș, ce aveți? De ce n-o includeți în hub-ul ăsta minunat?
hub sau centru?:
(1 Octombrie 2022, 11:32)
Romgleza a luat avant de cand a inceput sa ne fie rusine de cuvintele romanesti.. La fel politicienii se simt jenati daca nu-si fac rost  macar de un doctorat..
opinie:
(1 Octombrie 2022, 11:23)
Foarte bine gandita aceasta fuziune a celor doua licee. Daca si actul educational este realizat in interesul elevilor succesul trebuie sa apara...
contribuabil:
(1 Octombrie 2022, 10:48)
calitatea actului educativ la eminescu a fost din an in anii, cel ;putin in ultimii vreo 20  de ani, de slaba calitate, iar totul sta in calitatea, sau mai corect, slaba calitate, a  vectorului educativ, cel care, de la catedra,  are legatura directa cu elevul.
cu angajati lipsiti de nerv,  de pregatirea profesionala corespunzatoare, de tact didactic, de calitatile firesti ale unui  dascal, ca sa folosim termenul cel mi se pare cel mai potrivit in educatie,  acest liceu nu avea cum sa progreseze si nici macar sa se poata mentine la un nivel de minima apreciere.
in plus, alaturi de toate acestea, trebuie tinut cond de scaderea consistenta a numarului de copii, de scaderea apetitului pentru studiu a celor care inca mai apar in statistici si, de aici, logica intrebarii privind ratiunea de a exista a unui liceu ce functiona mai mult pentru colectivul sau de angajati didactici si nedidactici. este de altfel un simptom oncologic  al  invatamantului romanesc, de a mentine in viata, in mod artificial, scheme de studiu doar pentru profesori, si aia tarati, depasiti,  plafonati, scheme de studiu fara interes pentru elevi sau studenti. 
gogu:
(1 Octombrie 2022, 10:18)
Concluzie: Cei care erau împotrivă erau FRIPTURIȘTII de serviciu, care știau că își pierd catedra. Tot ce e nevoie pentru ore, salarii, sporuri, dar nu pentru copii. Felicitări autorităților că au avut curaj! Sindicatele știu doar să latre, nici nu trebuie băgate în seamă!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Dec 2022
122 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410

Doi scandalagii din Bărbulești, reținuți de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au reținut în cursul zilei de marți, 6 decembrie a.c., două persoane în vârstă de 17 și 33 de ani, ambele din Bărbulești, cercetate sub aspectul săvârșirii ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:20
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Soțul și-a agresat verbal soția și s-a ales cu un dosar penal!

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din localitate, ar fi fost agresată verbal de soțul său, un bărbat de 56 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:10
(79 vizualizări - 0 comentarii)


2

Tânăr din Borănești, la volan cu permisul suspendat

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, pe DN2, în afara municipiului Urziceni, un tânăr de 28 de ani, din comuna Borănești, care circula cu mașina pe drumurile publice deși avea dreptul de a conduce ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:05
(75 vizualizări - 0 comentarii)


3

RAJA Constanța: Lucrare programată în orașul Căzănești, 8-9 decembrie 2022!

În vederea executării lucrărilor de conectare a instalațiilor hidraulice aferente Stației de Pompare din orașul Căzănești, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei din noaptea de joi, 8 decembrie 20 ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 15:20
(73 vizualizări - 0 comentarii)


4

APIA: Peste 61,988 milioane de euro, autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 12:25
(111 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Decembrie 2022, 18:20


6

AJFP Ialomița: Înregistrare contracte de chirii la organul fiscal teritorial

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2022, 17:20
(182 vizualizări - 0 comentarii)


7

Slobozia: Două persoane rănite în urma unui accident rutier

Miercuri, 30 noiembrie a.c., în jurul orelor 22,20, pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma nefericitului eveniment au rezultat două victime ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 14:00
(404 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8
Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Un adolescent de 16 ani a fost identificat de jandarmi miercuri, 30 noiembrie a.c., în timp ce încerca să vândă canabis în Parcul «Teoharie» din oraș. Acesta a declarat, în prezența tatălui său, că a fost ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:30
(356 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Încep controalele în piețe, carmangerii, magazine alimentare sau restaurante

Pentru Sărbători de Iarnă în siguranță, în perioada 5-24 decembrie 2022, vor fi dispuse măsuri privind intensificarea controalelor sanitare-veterinare în vederea verificării modului în care sunt respectate ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:15
(318 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 15 decembrie 2022, data limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2022 se depun la centrele județene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 08:30
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore

Pompierii din Țăndărei au intervenit vineri, 2 decembrie a.c., pentru a stinge flăcările care au cuprins două locuințe amplasate în aceeași curte, pe raza orașului Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2022, 09:30
(524 vizualizări - 1 comentariu)


12
Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 300 de pompieri și jandarmi ialomițeni vor asigura vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:40
(1058 vizualizări - 0 comentarii)


Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Marți, 29 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a prezidat o serie de trei ședințe, respectiv Ședința Colegiului Prefectural, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ședința Centrului Local de Combatere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:30
(913 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 5 decembrie 2022, românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:45
(948 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Începe sesiunea depunerii cererilor pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:30
(1014 vizualizări - 0 comentarii)


«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

Primăria și Consiliul Local Slobozia, alături de Direcția Educație, Cultură și Tineret și Direcția de Administrare a Domeniului Public lansează«Crăciunul din Slobozia», cel mai mare eveniment la sfârșit ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 14:35
(1385 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada General Alexandru Averescu din Fetești

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul unui hidrant de pe strada General Alexandru Averescu din Fetești. În vederea executării acestor lucrări, se sistează furnizarea ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:50
(919 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-4 decembrie 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:45
(1007 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(1243 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(1988 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului

Miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 37 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini având dreptul de a conduce suspendat. Pe șoseaua Ciulniței, din Slobozia, acesta a ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:20
(1556 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


Ordine de protecție emise de polițiști la Slobozia și Movila

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au acționat pe linia combaterii și prevenirii faptelor de violență domestică. Astfel, oamenii legii au emis două ordine de protecție, pe numele a doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:10
(1248 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Reținut pentru «tentativă la furt calificat»

Polițiștii din localitatea Grivița au reținut miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de «tentativă la furt calificat». Acesta a pătruns în ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:00
(1286 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 25 noiembrie 2022, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 25 noiembrie 2022 este termenul limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 10:30
(1279 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Fiind în timpul liber și aflându-se la cumpărături în municipiul Slobozia, plt. adj. șef Zaharia Constantin a găsit pe stradă, miercuri, 23 noiembrie a.c., portofelul piedut de o femeie de 40 de ani. Jandarmul ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 16:00
(1901 vizualizări - 9 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție cu tematică militară

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal «ASTRA» din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Ialomița anunță deschiderea expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 13:45
(1753 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 16,63 milioane de lei, în octombrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna octombrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 16,63 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 10:15
(1630 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Reviga

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Reviga. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:20
(1681 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în jurul orelor 20,15, pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Platonești, în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:10
(1606 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ultimele comentarii
ofer spaţiu comercial de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Ion Ion în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului RADU în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Costel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Alex în Țățica Rodica apără AUR cu prețul contului de Facebook Adrian în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 art în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia WALY în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Nicky Tinta în Coșarul de Ialomița Cetatean de pe str.Filaturii în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Cetățean în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Irina în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Mary în Slobozia va avea două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar BOAJE ADRIAN în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Mary în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu' de la borduri în Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Valentin Nichita în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...