Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Minunile administrative de la Centrul de Zi «Viitorul» Sfântu Gheorghe

Exemplu de bună practică în mediul rural

Minunile administrative de la Centrul de Zi «Viitorul» Sfântu Gheorghe

bonus: Singura școală care oferă masă caldă în Ialomița

Administrația locală din Sfântu Gheorghe a redeschis în urmă cu două săptămâni Centrul de Zi «Viitorul». Inaugurarea Centrului este rodul unui efort administrativ care a durat 4 ani, în prezent 30 de copii, cu vârste între 3 și 14 ani, din comunitate, beneficiind de educație permanentă și hrană caldă în fiecare zi. Proiectul este unic la nivelul administrațiilor locale din Ialomița și ar putea reprezenta un exemplu de bună practică pentru orice comunitate interesată.

Un vis de primar de țară Centrul de Zi «Viitorul» a fost deschis în anul 2011. În 2016 însă, constrângerile le­gislative au blocat activitatea acestuia. În 2018, primarul Mădălin Teculescu a identificat prin Programul Național de Dezvoltare Rurală o sursă de finanțare care a permis reabi­litarea și modernizarea clădirii. 153 mii de euro și ceva mărunțiș! După 4 ani de eforturi birocratice, Primăria Sfântu Gheorghe a reușit imposibilul. Iar Mădălin Teculescu, primarul comunei, ridică acum din umeri: «Documentația proiectului ocupă un raft de bibliotecă... Și a durat cel mai mult! Construcția propriu-zisă a durat un an. Și acum două săptămâni l-am deschis pentru copii!». O spune senin, de parcă n-ar fi făcut mare lucru. Dar în spatele zâmbetului său obosit sunt mii de ore de muncă, alături de angajații Primăriei care au ales să împărtășească visul lui de primar de țară: un centru de zi pentru copii. Centrul e peste drum de Primărie, într-o clădire veche, salvată pentru a doua oară de la demolare. Găzduiește și hrănește în fiecare zi 30 de copii, oferind părinților acestora șansa de a-și găsi un loc de muncă. «Una dintre condițiile de acces în Centru e ca părinții să-și găsească în 45 de zile un loc de muncă. În felul acesta, toată comunitatea are de câștigat!» precizează, atent la toate detaliile, Mădălin Teculescu.

Un Centru ca-n manuale Centrul de Zi «Viitorul» poate concura cu orice unitate școlară similară din țară. Circuite separate pentru copii și personal, dormitoare, centru de consiliere psihologică, o cameră destinată victimelor agresiunilor domestice, sală de mese, centrală proprie... Totul cu cei 153 mii de euro accesați prin PNDR și... cu sprijinul sponsorilor din comunitate. Când l-am vizitat, personalul se pregătea să primească un transport de varză. În Centru e cald și miroase a curat! Pare căsuța piticilor din «Alba ca Zăpada». Aici copiii învață, se distrează împreună, petrec timp unii cu ceilalți, se bucură de copilărie. Manea Mihaela e noua șefă a Centrului: «Copiii sunt motivați să vină aici. Mănâncă, dorm, își fac lecțiile... Primesc o șansă pe care acasă nu o au de fiecare dată!». Copiii sunt frumoși și zâmbesc cuminți ca-n picturile cu îngeri. Cea mai mică dintre fete nu a împlinit 3 ani și a învățat să se poarte aici, la Centru. «Când a venit prima dată, nu comunica, nu avea deprinderi specifice vârstei. În două săptămâni am învățat, împreună, să comunicăm și să ne comportăm. Este incredibil cât de mare poate fi progresul unui copil care beneficiază de o educație adecvată. Iar o dată ajunși acasă, acești copii își educă la rândul lor părinții. Pentru că văd și înțeleg că se poate trăi și altfel!» ne explică Corina Cocoș, una dintre educatoarele Centrului.

Singura școală care oferă masă caldă în Ialomița
Minunea de la Centrul de Zi «Viitorul» nu e singulară. Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe este singura școală din Ialomița care oferă copiilor hrană caldă la prânz. Masa este servită în patru locații în care elevii din comună învață.
Educație cu «Masa Caldă» Modelul de bună practică din Centrul de Zi «Viitorul» este replicat la scară largă în Școala Gimnazială Sfântu Gheorghe. Aici, administrația locală a ales ca în locul sandvișului din cadrul Programului guvernamental «Masă Caldă» să ofere elevilor mâncare gătită. Se întâmplă în fiecare zi, iar directorul școlii, Alina Irimia, susține că pentru elevi masa de prânz reprezintă și o formă de educație: «Ne-am gândit, în primul rând, la bunăstarea copiilor... O masă caldă înseamnă mai mult decât sandvișul care se dă în cadrul Progra­mului. Dar, dincolo de faptul că micuții mănâncă mai bine la prânz, copiii învață să relaționeze, să respecte un pro­gram și să prețuiască ceea ce le este oferit!».
Ambiții mai mari anul viitor Programul «Masa Caldă» de la Sfântu Gheorghe se desfășoară în 4 unități școlare din comună și asigură masa principală a zilei pentru un număr de aproximativ 170 de elevi. Iar primarul Mădălin Teculescu nu vrea să se oprească aici. Și-a propus ca până anul viitor să extindă capacitatea bucătăriei Centrului de Zi «Viitorul», iar în locul mesei calde în regim de catering să ofere copiilor școlii ciorbă și felul doi. «Programul asigură 15 lei pentru fiecare porție de hrană... Cu banii ăștia sunt convins că putem găti și noi două feluri de mâncare. La acest moment, bucătăria pe care o avem nu permite extinderea capacității, dar căutăm soluții!» susține Mădălin Teculescu. Și, ca de fiecare dată, pe el îl credem!

20 Noiembrie 2022, 09:40 (3642 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Biblioteca din stația de autobuz
Procurorul care a soluționat dosarul ex-primarului Livia Gomes, cercetat disciplinar
Comuna Sfântu Gheorghe a intrat în carantină

Comentariile cititorilor:


Corcodel de la Dumitresti:
(25 Noiembrie 2022, 21:50)
FELICITARI DOMNULE TECULESCU!  Ai fost neinteles de Slobozeni, ESTI ADORAT DE OAMENII DIN SFANTL GHEORGHE, PENTRU CA FACI BINE, ASA CA RAMAI ACOLO UNDE GLIA SI LUCRU BINE FACUT TE CHIAMA SA CONTINUI!  Este pacat sa te bagi in lupta cu prostii, totdeauna se va gasi unul care, crede ca-i vrei locul si te va lucra. La PROSTI NU LE PLAC INTELECTUALII CU TRENA SI CEVA IN SPATE, tine minte!
@bravo:
(24 Noiembrie 2022, 14:05)
Tu nu te prefaci, chiar nu vrei sa pricepi: un om ales prin vot sau membru de partid numit  in vreo functie publica, se cheama om politic. Fara partid alesul unei comunitati este tot politician, dar independent.
@ @bravo:
(24 Noiembrie 2022, 08:35)
Te prefaci ca nu intelegi.
Primarul - ca administrator al unei localitati, fiind ales direct de locuitorii acelei comunitati raspunde in fata oamenilor, mai ales acum, dupa multi ani cand oamenii mai indraznesc sa ridice putin capul si sa-si ceara drepturile. Deci lucreaza in favoarea lor, daca mai vrea sa fie reales.
Politicianul (NUMIT EXCLUSIV PE CRITERII POLITICE) in diverse demnitati: prefect, presedinte cj, director pe la diverse imparatii, senator/deputat, ministru, nu mai raspunde decat in fata celui care l-a numit mare jupan (seful lui politic/partidul. Pierde legatura cu cetatenii, ii ignora, ii fura, le nesocoteste drepturile dupa cum ii dicteaza politica.
p.s. alegerile pe listele partidelor/prin redistribuirea voturilor nu sunt alegeri directe, ci tot un fel de numiri politice!
Ti-am dat exemplul lui boc: dezastru ca priministru (ca politician numit - a fost doar un yes men); foarte bun ca primar - acum este yes men-ul cetatenilor, pe care-i consulta prin referendum cu privire la investitiile pe care doreste sa le realizeze in orasul lor.
Deci pe primarul din articol il apreciez pentru ceea ce realizeaza ca primar si nu pentru ceea ce a facut (sau i s-a impus sa faca) atunci cand a fost numit politic intr-o functie mai mare!
@bravo:
(23 Noiembrie 2022, 09:53)
Te contrazici singur: mi-am declarat respectul pt dl primar-un om politic ialomitean- la fel cum ai procedat si tu prin propozitia"Bravo primarului Teculescu."
Luisa:
(22 Noiembrie 2022, 20:37)
Bine ca a revenit Teculescu. Sub administratia lui acest centru reinvie din propria cenusa. Administratia Gomes  a distrus acest centru. Bravos, domn primar! Cat  mai multe mandate!
bravo:
(22 Noiembrie 2022, 09:56)
Astfel de centre reprezinta un mare plus atat pentru copii, cat si pentru comunitate. Nu mai repet, a detaliat Dna Mioara foarte bine/ explicit. Probabil o parte din fonduri vin si din sponsorizari...care nu pot fi mentinute la infinit; astfel, ar fi foarte bine daca s-ar putea ca "celebrele ajutoare sociale" sa nu mai fie acordate sub forma baneasca tuturor puturosilor si betivilor care iau cu asalt carciumile inca din zori. Acest bani ar trebui cumva folositi tot in beneficiul copiilor, pentru: mancare, haine, rechizite, intretinere, dezvoltare personala, educatie. In niciun caz pentru rachiul parintilor si imbogatirea patronilor de carciumi!
Bravo primarului Teculescu si echipei care a implementat acest proiect! Poate isi convinge si colegii primari sa faca si ei asemenea investitii.
@T.B. haideti sa nu vorbim despre politicieni! chiar si primarii performanti, cat timp sunt prin functii mai importante fac jocurile politice asa cum le dicteaza partidul care i-a propulsat si politica; deci...mai usor cu onestitatea politicienilor!
Luati-l ca exemplu pe ala mic de la cluj; una era cand ocupa functia de pion al lui base si alta e de cand a revenit la primarie. Tot cam asa si aici.
Mioara :
(20 Noiembrie 2022, 15:07)
Felicitări Primarului comunei și celor din administrație care i s-au alăturat! Aceasta este soluția pentru copiii din familii sărace: centrele de zi, nu doar ajutoarele de Paști și de Crăciun, când o mulțime de inși și societăți se pozează ducând pachete peste pachete la ușile celor aflați în dificultate. Nu doar  acțiunile sporadice ajută, ci proiectele și programele de durată, care le oferă copiilor un mediu motivant. În astfel de centre se oferă nu doar hrană, ci, înainte de toate, un mediu care educă; ei stau în curățenie, sunt asistați la efectuarea temelor, sunt obișnuiți să respecte și să se respecte, participă la activități extrașcolare. Important este ca să existe suficiente resurse financiare pentru ca acest centru să funcționeze pentru o perioadă mai maree de timp. Greul începe din momentul în care finanțatorii se retrag, unul câte unul! Ideal ar fi ca bugetele primăriilor să fie folosite și pentru așa ceva. 
T.B.:
(20 Noiembrie 2022, 13:35)
Dl Teculescu, unul dintre putinii politicieni onesti ai judetului nostru.Respect!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Dec 2022
65 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410

Doi scandalagii din Bărbulești, reținuți de polițiști

Polițiștii de Investigații Criminale din Urziceni au reținut în cursul zilei de marți, 6 decembrie a.c., două persoane în vârstă de 17 și 33 de ani, ambele din Bărbulești, cercetate sub aspectul săvârșirii ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:20
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: Soțul și-a agresat verbal soția și s-a ales cu un dosar penal!

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din localitate, ar fi fost agresată verbal de soțul său, un bărbat de 56 de ani. În urma verificărilor s-a stabilit ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:10
(75 vizualizări - 0 comentarii)


2

Tânăr din Borănești, la volan cu permisul suspendat

Polițiștii ialomițeni au depistat în trafic, pe DN2, în afara municipiului Urziceni, un tânăr de 28 de ani, din comuna Borănești, care circula cu mașina pe drumurile publice deși avea dreptul de a conduce ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 16:05
(70 vizualizări - 0 comentarii)


3

RAJA Constanța: Lucrare programată în orașul Căzănești, 8-9 decembrie 2022!

În vederea executării lucrărilor de conectare a instalațiilor hidraulice aferente Stației de Pompare din orașul Căzănești, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei din noaptea de joi, 8 decembrie 20 ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 15:20
(68 vizualizări - 0 comentarii)


4

APIA: Peste 61,988 milioane de euro, autorizate la plata finală în cadrul Campaniei 2022

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat ...[citește_toată_știrea]

7 Decembrie 2022, 12:25
(108 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Decembrie 2022, 18:20


6

AJFP Ialomița: Înregistrare contracte de chirii la organul fiscal teritorial

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din ...[citește_toată_știrea]

6 Decembrie 2022, 17:20
(179 vizualizări - 0 comentarii)


7

Slobozia: Două persoane rănite în urma unui accident rutier

Miercuri, 30 noiembrie a.c., în jurul orelor 22,20, pompierii din Slobozia au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un autoturism. În urma nefericitului eveniment au rezultat două victime ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 14:00
(400 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


8
Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Urziceni: Dealer de droguri la 16 ani

Un adolescent de 16 ani a fost identificat de jandarmi miercuri, 30 noiembrie a.c., în timp ce încerca să vândă canabis în Parcul «Teoharie» din oraș. Acesta a declarat, în prezența tatălui său, că a fost ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:30
(352 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Încep controalele în piețe, carmangerii, magazine alimentare sau restaurante

Pentru Sărbători de Iarnă în siguranță, în perioada 5-24 decembrie 2022, vor fi dispuse măsuri privind intensificarea controalelor sanitare-veterinare în vederea verificării modului în care sunt respectate ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 13:15
(315 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: 15 decembrie 2022, data limită pentru depunerea cererilor pentru acordarea ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2022 se depun la centrele județene APIA pe raza cărora se află sediul social al solicitantului, cererile ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2022, 08:30
(233 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore

Pompierii din Țăndărei au intervenit vineri, 2 decembrie a.c., pentru a stinge flăcările care au cuprins două locuințe amplasate în aceeași curte, pe raza orașului Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție ...[citește_toată_știrea]

3 Decembrie 2022, 09:30
(520 vizualizări - 1 comentariu)


12
Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Ialomița: Polițiștii, pompierii și jandarmii, la datorie în minivacanța de 1 Decembrie

Peste 300 de pompieri și jandarmi ialomițeni vor asigura vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică, pe toată perioada minivacanței de 1 Decembrie. Răspunsul la urgențele medicale va fi asigurat ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:40
(1055 vizualizări - 0 comentarii)


Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Ședințe operative, desfășurate de către Instituția Prefectului Județului Ialomița

Marți, 29 noiembrie 2022, prefectul județului Ialomița a prezidat o serie de trei ședințe, respectiv Ședința Colegiului Prefectural, Comitetul pentru Situații de Urgență și Ședința Centrului Local de Combatere ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 13:30
(910 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă și în luna decembrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că începând de luni, 5 decembrie 2022, românii pot investi în Titlurile de Stat «Tezaur», cu maturități de 1 și 2 ani și dobânzi ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:45
(945 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Începe sesiunea depunerii cererilor pentru subvenția la motorină

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în cursul lunii decembrie 2022 se depun Cererile de acord pentru finanțare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2022, 10:30
(1011 vizualizări - 0 comentarii)


«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

«Crăciunul din Slobozia», ediția 2022

Primăria și Consiliul Local Slobozia, alături de Direcția Educație, Cultură și Tineret și Direcția de Administrare a Domeniului Public lansează«Crăciunul din Slobozia», cel mai mare eveniment la sfârșit ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 14:35
(1380 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada General Alexandru Averescu din Fetești

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite la nivelul unui hidrant de pe strada General Alexandru Averescu din Fetești. În vederea executării acestor lucrări, se sistează furnizarea ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:50
(916 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-4 decembrie 2022, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2022, 09:45
(1003 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Acțiuni preventive desfășurate de polițiști

Miercuri și joi, 23/24 noiembrie a.c., polițiștii din Fetești au desfășurat activități preventive la nivelul unităților școlare din municipiu. Acțiunile au vizat prevenirea furturilor din locuințe și a ...[citește_toată_știrea]

25 Noiembrie 2022, 13:50
(1239 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Soți omorâți pe trecerea de pietoni

Un bărbat de 59 de ani și soția sa, în vârstă de 54 de ani, au murit în seara zilei de joi, 24 noiembrie a.c., în urma unui accident produs pe raza localității Giurgeni. Soții se angajaseră să traverseze ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 18:10
(1984 vizualizări - 1 comentariu)


Slobozia: A intrat cu mașina în gardul cimitirului

Miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 37 de ani s-a ales cu un dosar penal după ce s-a urcat la volanul unei mașini având dreptul de a conduce suspendat. Pe șoseaua Ciulniței, din Slobozia, acesta a ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:20
(1553 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Slobozia accident


Ordine de protecție emise de polițiști la Slobozia și Movila

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au acționat pe linia combaterii și prevenirii faptelor de violență domestică. Astfel, oamenii legii au emis două ordine de protecție, pe numele a doi bărbați ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:10
(1244 vizualizări - 0 comentarii)


Grivița: Reținut pentru «tentativă la furt calificat»

Polițiștii din localitatea Grivița au reținut miercuri, 23 noiembrie a.c., un tânăr de 19 ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni de «tentativă la furt calificat». Acesta a pătruns în ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 14:00
(1282 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 25 noiembrie 2022, termenul limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 25 noiembrie 2022 este termenul limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

24 Noiembrie 2022, 10:30
(1276 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Slobozia: Portofel pierdut pe stradă, găsit de un jandarm aflat în timpul liber

Fiind în timpul liber și aflându-se la cumpărături în municipiul Slobozia, plt. adj. șef Zaharia Constantin a găsit pe stradă, miercuri, 23 noiembrie a.c., portofelul piedut de o femeie de 40 de ani. Jandarmul ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 16:00
(1898 vizualizări - 9 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție cu tematică militară

Muzeul Național de Istorie a României, în parteneriat cu Complexul Național Muzeal «ASTRA» din Sibiu, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și Consiliul Județean Ialomița anunță deschiderea expoziției ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 13:45
(1750 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 16,63 milioane de lei, în octombrie 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna octombrie 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de 16,63 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Noiembrie 2022, 10:15
(1624 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Reviga

Trei echipaje de intervenție din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au acționat pentru localizarea și stingerea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Reviga. În sprijinul ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:20
(1679 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Reviga incendiu


Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Accidente la Platonești, Munteni-Buzău și Coșereni

Sâmbătă, 19 noiembrie a.c., în jurul orelor 20,15, pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs pe raza localității Platonești, în care a fost implicat un autoturism, care s-a răsturnat ...[citește_toată_știrea]

21 Noiembrie 2022, 14:10
(1603 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 409 410
Ultimele comentarii
ofer spaţiu comercial de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Ion Ion în Moraru&comp. au conectat Intergroup Engineering SRL la fondurile publice gestionate de Secretariatul General al Guvernului RADU în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Costel în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 Alex în Țățica Rodica apără AUR cu prețul contului de Facebook Adrian în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 7 decembrie 2022 art în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia WALY în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Nicky Tinta în Coșarul de Ialomița Cetatean de pe str.Filaturii în A început cursa pentru adjudecarea Centurilor Ocolitoare ale Sloboziei Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Cetățean în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Irina în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Mary în Slobozia va avea două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar BOAJE ADRIAN în Casa de Cultură a Sindicatelor Slobozia și Hotelul «Lebăda» Amara revin în patrimoniul UGSR Mary în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Gogu' de la borduri în Țăndărei: Locuințe în flăcări, incendiu stins după 5 ore Marian în Slobozia se pregătește de Sărbătorile Crăciunului Valentin Nichita în Consilierul Potinche în misiune de luptă la cafea, în Georgia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...