Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia are peste 100 de obiective de investiții în 2023

Administrația Soare vrea în Cartea Recordurilor

Slobozia are peste 100 de obiective de investiții în 2023

bonus: S-a semnat contractul pentru Sala de Sport Polivalentă de peste 65 milioane de lei!

Administrația Soare are la dispoziție pentru anul 2023 un buget de 306 milioane de lei. Obiectivul declarat al acestui an îl reprezintă continuarea investițiilor inițiate în anul precedent si demararea altora noi. Bugetul urmează să fie aprobat în următoarea ședință a Consiliului Local Slobozia.

Un nou record pentru bugetul orașului Administrația Soare a făcut publice primele date privind bugetul Sloboziei pentru anul 2023. Conform informațiilor oficiale, bugetul pentru acest an se ridică la 306,1 milioane de lei. Suma este considerată una record, în condițiile în care în anul 2021 Slobozia a avut un buget mai mic de 100 milioane de lei, iar în anul 2022 bugetul orașului nu a depășit 200 milioane de lei. Creșterea valorică de peste 100 milioane de lei este rezultatul acesării fondurilor europene și a proiectelor finanțate prin Programul Național de Redresare și Reziliență. Remarcabil este, de asemenea, faptul că bugetul Sloboziei din acest an este unul orientat exclusiv către investiții. Primarul Dragoș Soare a anunțat deja un excedent bugetar de aproximativ 50 milioane de lei, fonduri care permit finanțarea tutu­ror investițiilor multianuale pe care munici­piul reședință de județ le are, precum și demararea unora noi.

O listă de investiții cât o zi de post Conform informațiilor publice prezentate, administrația Soare urmează să cheltuiască în anul curent 186,6 mili­oane de lei pentru investiții. Inventarul acestor investiții ocupa 97 de poziții, însă la ele se adaugă și investiții pe care admi­nistrația Soare nu le gestionează direct, precum viitoarea centură a orașului Slobozia, sala de sport polivalentă sau reabilitarea rețelelor de apă, gestionată de Urban SA. În multe dintre cazuri, inves­tițiile sunt punctuale și nu presupun șantiere deschise care să producă un disconfort urban general. Există însă zeci de investiții, unele dintre acestea deja în derulare, care vor genera nemulțumire. Spre exemplificare, lista cuprinde nu mai puțin de 20 de șantiere deschise care vor impacta direct asupra vieții publice a ora­șului. Amintim modernizarea bulevardelor Matei Basarab și Chimiei, reabilitarea parcului E14, a Ansamblului PECO sau a zonei pietonale de la Casa Armatei. Și exemplele pot continua.

Nimic nu se pierde la Slobozia În lista investițiilor aferente anului 2023 și-a făcut loc și parcarea subterană, obiectiv de investiții multianual pentru a cărui finalizare administrația Soare a alocat 19,5 milioane de lei. O altă investiție care ar putea atrage atenția slobozenilor este realizarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 60 kw, investiție care ar permite administrației locale să acopere cheltuielile pentru iluminatul public. Tot în anul 2023, Slobozia și-a propus extinderea sistemului de canalizare și apă menajeră la Slobozia Nouă și Bora, demararea procedurilor pentru construirea unei pasarele pietonale peste râul Ialomița, la Bora, achiziționarea a 10 autobuze electrice, precum și construirea a două centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Ca și în cazul investițiilor anunțate de Consiliul Județean însă, rămâne de văzut câte dintre aceste obiective investiționale vor deveni funcționale până la sfârșitul anului 2023.

Încă un șantier la Slobozia: S-a semnat contractul pentru Sala de Sport Polivalentă de peste 65 milioane de lei!
Joi, 19 ianuarie 2023, oficialii Sloboziei au semnat contractul de finanțare pentru proiectarea și execuția Sălii de Sport Polivalentă de la Slobozia. Forma­litățile de semnare a contractului au avut loc la București, în prezența ministrului de Interne Lucian Bode, a ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Attila Zoltan Cseke și a directorului Companiei Naționale de Investiții, Manuela Pătrășcoiu. Proiectul, inițiat în urmă cu 3 ani, deschide un nou șantier la Slobozia. «Fondurile atrase de către Slobozia prin acest proiect sunt de peste 65 milioane de lei, iar investiția va fi executată în 40 de luni și va aduce o majoră îmbunătățire bazei sportive a orașului nostru. Mi-am propus ca Slobozia să atragă maximul de investiții posibile și muncesc zilnic pentru a mă asigura că atragem către comunitatea noastră fondurile necesare pentru a ne dezvolta către statutul pe care locuitorii orașului nostru îl merită!» a declarat Dragoș Soare, semnatar al contractului în calitate de primar al orașului Slobozia. Sala de Sport Polivalentă din Slobozia va fi o construcție independentă, care «va deservi activitatea sportivă și competițio­nală la nivel profesionist». Sala ar urma să aibă 3 etaje, 2266 de locuri, o suprafață totală construită de 10355 mp, urmând a fi realizată la «standarde moderne, dispunând de toate instalațiile și utilitățile specifice unei construcții de acest gen». Investiția va fi realizată în Cartierul Sportiv, în imediata vecinătate a Bazinului de Înot Didactic din Slobozia.

Nici celelalte orașe ale județului nu sunt mai prejos Deși nu la fel de vocale în spațiul public, și administrațiile din celelalte 6 orașe ale județului confirmă că vor avea bugete funcționale la început de febru­a­rie 2023. Astfel, Amara mizează pe un buget de 38,8 milioane de lei, Fierbinți-Târg se bazează pe un buget de 10,9 milioane de lei, Căzănești anunță un buget de 7,9 milioane de de lei, iar Fe­tești depășește toate așteptările bazându-se pe un buget de 172,6 milioane de lei (n.red.: față de 69,7 milioane de lei în 2022) în care sunt incluse peste 40 de proiecte de investiții finanțate din fonduri europene. În cazul orașelor Țăndărei și Urziceni nu există încă date oficiale privind bugetul pentru anul 2023, însă primarii acestor localități confirmă la rându-le că resursele bugetare pe care le au la dispoziție sunt cu cel puțin 20% mai mari decât în anul precedent.

30 Ianuarie 2023, 08:05 (4196 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
«Orășelul Copiilor», prima investiție funcțională a administrației Soare
Slobozia: Parcare auto cu 139 de locuri pe strada Răzoare
Slobozia a devenit oraș european
Primăria Slobozia a încasat 98% din veniturile proprii previzionate

Comentariile cititorilor:


Realistul:
(2 Februarie 2023, 22:37)
APĂ, STRADĂ, SPITAL, ȘCOALĂ.
Restul..................prostii! Mă cuprinde frica citind titlul articolului și văzând halul actualelor ”investiții”. Jalnic! Hopeless!
Cetatean1:
(31 Ianuarie 2023, 17:33)
Un alt aspect care urateste aspectul orasului sunt cablurile care atarna de stalpi de la un capat la altul... Oare atat au putut sa gandeasca cei de la Urbanism? Puteau sa proiecteze ingroparea tuturor cablurilor sub noile trotuare care s-au facut in vara trecuta... Edilii din Timisoara le-au taiat pur si simplu intr-o zi si au scapat de ele! Bineinteles dupa ce i-au anuntat pe cei care le-au pus.
Viorel :
(31 Ianuarie 2023, 07:00)
Vrem apa potabilă!vrem inchis combinatul chimic!vrem aer curat!vrem copaci plantati în oras!Vrem sistem performant de sănătate!Din statistici reiese că orașul Slobozia din jud Ialomița, are cel mai mare număr de bolnavi de cancer raportat la nr de locuitori,din Uniunea Europeană! La revolutie Slobozia numara peste 60.000 de cetățeni (fără Sl.Noua si Bora).Vedeti cat are acum (Sunt si cele 2 cartiere arondate),puțin peste 40.000.Faceti un calcul simplu si descoperiți ceea ce au constatat si cei de la UE.
CETATEAN:
(31 Ianuarie 2023, 00:07)
Degeaba face domnul primar zeci de investitii daca locuitorii urbei nu pot respira aer curat si nu pot bea apa potabila! ATAT DE SIMPLU ESTE!
Cati:
(30 Ianuarie 2023, 21:12)
daca toate aceste investitii vor avea acceasi calitate ca cele de pana acum = borduri strambe, dale care sunt puse in valuri si pe care daca calci se clatina, sosele si trotuare cu panta sa stranga apa nu sa se scurga in canalizare, asfalt turnat cu mari denivelari sau chiar gloduri majore nenivelate, MAI BINE LIPSA !
iar acum am mai aflat ceva nou, salonul cu manele Tabotulism se afla in Cartierul Sportiv :))))
pe cand si Cartierul Puscariabililor ?
Curiosul :
(30 Ianuarie 2023, 20:06)
Între timp, gheață pe trotuare,in stattiile de autobuz, statiile taxi,gropile de pe ilustra arteră bulevardul Chimiei lung de 500 m,au devenit cratere,la podul rutier Bora ,au aparut gropi de aruncă masina in parapetii,stații de epurare emana mirosuri de tot felul,apa nu este potabilă, etc,Sala polivalenta ne trebuie la un municipiu bugetofag ,cu ce bani o s-o intretinem,iar trasam dungi pe carosabil si zicem ca am creeat locuri de parcare,
domnu suare:
(30 Ianuarie 2023, 19:30)
Domnul primar sa mai lase campania si sa se apuce de facut apa. 

Cu o pista nu se face primavara
eroare:
(30 Ianuarie 2023, 14:31)
Puterea instalata(reala) a capacitatilor de producere a energiei electrice in Romania este de 7-8oooMw.  Cifra de 60 Gw(6o.oooMw)  din articol reprezinta cam de 8 ori mai mult decat produce azi intreaga tara(pe hidro+eolian+fotovoltaic+gaze+hidrocarburi).
Sorin:
(30 Ianuarie 2023, 12:16)
Bine ca au bani de tocat pe prostii.Calitatea vietii la firmele de casa va crește simtitor.Daca tot mai incepi niste santiere nea Dragos sa nu cumva sa le inchizi pe astea de ai gaurit orașul.
Enel:
(30 Ianuarie 2023, 12:12)
O putere instalata de 60GW, adica 60000MW la un parc fotovoltaic  - e ceva! Aproape 900 de reactoare nucleare cum sunt cele 2 (700MW fiecare) de la Cernavoda!!!
Si daca am vorbi de energie - 60GWora - si tot este o productie mare!

Este aproape extraordinar pentru un oras ca Slobozia, in care ori ziaristii, ori consilierii locali, ori mai stiu eu cine au absentat in bloc de la orele de fizica din liceu!!!

PS decat sa postati comentariul, mai bine corectati articolul, dupa ce va informati! O putere de 60MW pare mai accesibila tehnic, cu toate ca si asta este mult supradimensionata pentru iluminatul public.
Ca termeni de comparatie, o turbina eoliana genereaza o putere cuprinsa intre 2 - 4MW. Pentru amuzament personal, am tras un screenshot :) .

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 24 Mar 2023
191 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:40
(138 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

În perioada 22-24 martie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:30
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Miercuri, 22 martie a.c., în zona localității Rași, un autobuz ce transporta muncitori, pe ruta Călărași-Buzău, s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În mijlocul de transport se aflau 41 de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2023, 07:30
(594 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Martie 2023, 19:10


IȘJ Ialomița: Peste 2000 de elevi au participat la simularea Evaluării Naționale

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la nivelul județului nostru, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în 78 de unități școlare, înregistrând 2265 de elevi înscriși ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 16:30
(348 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: Luni, 27 martie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că, luni, 27 martie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 10:30
(303 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2 ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 17:10
(371 vizualizări - 0 comentarii)


7
RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 15:15
(411 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Spațiul Privat Virtual, obligatoriu

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoanele fizice care desfășoară o ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 11:40
(455 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Dridu

Incendiu la o casă din Dridu

Sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orelor 22,30, pompieri dini Urziceni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Dridu. Pentru misiune ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 10:20
(393 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Vlădeni: Cadavrul unui bărbat, scos din apele râului Ialomița

Sâmbătă, 18 martie a.c., pompierii și paramedicii SMURD au intervenit pentru scoaterea unui cadavru din apele râului Ialomița, în zona localității Vlădeni. Din primele informații, trupul neînsuflețit aparține ...[citește_toată_știrea]

18 Martie 2023, 13:30
(1024 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 2,348 milioane de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor fiscale efectuate în luna februarie 2023

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna februarie a.c., 43 inspecții fiscale, 9 controale inopinate precum și 13 verificări documentare ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:50
(883 vizualizări - 3 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Turnu Severin din Fetești. În vederea executării acestor lucrări ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:30
(852 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Joi, 16 martie 2023, prefectul județului, Constantin Marin a participat alături de deputatul Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore, secretarul de stat în cadrul ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 15:00
(989 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 martie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 martie 2023, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 10:50
(768 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Donează sânge! Salvează o viață!»

Miercuri, 15 martie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Ialomița au organizat o campanie de donare de sânge la sediul Căminului Cultural din localitatea Ograda ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 15:25
(890 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: 31 martie 2023, termenul-limită pentru înregistrarea contractelor de închiriere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care au aflate în derulare, la data de 1 ianuarie 2023, contracte de închiriere, că au obligația înregistrarii ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 13:50
(968 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

În ultimele 7 zile, pompierii ialomițeni au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui număr de 15 incendii de vegetație uscată și stuf, produse în mai multe localități de pe raza județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 11:05
(965 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește Cereri de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite» aferentă Măsurii 8, Submăsura ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 10:20
(1006 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În februarie 2023 s-a rambursat TVA în valoare de 2,65 milioane de lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna februarie 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 2,65 milioane de lei, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 15:10
(1064 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Camion răsturnat în șanț

Ograda: Camion răsturnat în șanț

Marți, 14 martie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un camion, în comuna Ograda. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, dar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:10
(1109 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă în comuna Borănești. Au ars articole textile, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:00
(1003 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Vineri, 10 martie a.c., Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2023, 12:20
(1152 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 88,83 milioane de lei la bugetul general consolidat, în februarie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna februarie a anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 88,83 milioane de lei. Astfel ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 12:40
(1409 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:40
(1556 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat activități de prevenire a infracțiunilor în zona gărilor din Slobozia, Urziceni, Fetești și Țăndărei. Scopul activităților a constat în informarea ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:30
(1968 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 9 martie 2023, orele 23,00-10 februarie 2023, ora 06,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de racordare a noilor conducte la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2023, 18:50
(1598 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Un grav accident s-a produs marți, 7 martie a.c., la ieșirea din Urziceni către Buzău. O mașină înmatriculată în Ialomița, în care se aflau două persoane, a căzut de pe podul rutier din zonă, într-un canal ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 12:40
(2220 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Luni, 6 martie a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 72 de ani, cu privire la faptul că a lăsat autoturismul parcat pe o stradă din Fetești pentru a merge la cumpărături ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 11:00
(1954 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 10 martie 2023, termen pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 10:30
(2207 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...