Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Salubrizare cu Mariana Iancu la Slobozia

Salubrizare cu Mariana Iancu la Slobozia

Ialomița are ADI ECOO 2009, iar Urziceni a investit 1 milion de euro în salubrizare... Slobozia o are pe Mariana Iancu! A acceptat funcția de șef al Serviciului de Salubrizare din cadrul DADP pe 15 decembrie 2022. Și, într-o lună jumătate, a demonstrat că poate genera schimbările pe care orașul le așteaptă...

Semne bune anul are În dimineața zilei de 1 ianuarie 2023, la orele 5,00, angajații DADP măturau Piața Revoluției din Slobozia. Trecuseră numai două săptămâni de la preluarea Serviciului de Salubrizare din cadrul DADP de către Mariana Iancu. Și era prima dată când autoritățile reacționau atât de repede! S-a speculat că numirea ei are substrat politic... Că primarul Dragoș Soare câștigă astfel capital electoral. Că e o trambulină pentru a se întoarce directoare la Spital. Că a acceptat funcția ca să candideze în 2024. Că vrea șefă plină la DADP... Mariana Iancu respinge toate aceste speculații. Și refuză să se lase foto­grafiată. «Nu-mi trebuie publicitate! Și lumea spune multe... Dar nu e adevărat! Spitalul a fost doar o etapă din viața mea. Nu mă mai întorc! Nici aici nu vreau să ajung șef... Vreau doar să demonstrez că Slobozia poate fi un oraș curat. Și mă pricep să fac asta...». Știe că nu se poate face totul peste noapte. Dar a înțeles că nu poți lăsa să treacă o zi fără să te implici: «Totul ține de organizare. Nu sunt eu mai bună decât alții. Dar am ochi de femeie care știe ce e de făcut și experiență... Iar orașul ăsta are nevoie de toți oamenii care vor să facă ceva pentru el. Altfel nu ajungem nicăieri!».

Oamenii din spatele măturii Susține că foștii angajați au convins-o să se întoarcă în spațiul public: «Mă în­tâlneam cu ei pe stradă... Erau debusolați. Nu înțelegeau ce se întâmplă... M-am simțit vinovată. Polaris nu a procedat corect... M-am întors și pentru ei. Sunt oameni buni. Nu meritau asta!». Oamenii «buni» ai Marianei Iancu sunt măturătorii orașului. Pe mulți dintre ei orașul îi înjură. Mariana Iancu îi apără. Spune că sunt de neînlocuit și că fără măturile lor orașul ar fi și mai murdar. Îi cunoaște pe toți, iar ei lucrează, înainte de toate, ca să o mulțu­mească pe ea... Iar Mariana Iancu e foarte greu de mulțumit: «Mă doare sufletul când aud că îi vorbiți de rău... Oamenii ăștia nu merită să fie arătați cu degetul. Îi cunosc pe toți! Olimpia, de exemplu, e din Amara... Lumea o știe de «Guvida». Soțul ei e șofer, a fost primul om angajat la Vivani. Sunt doi oameni dedicați, mun­citori... Mai e și Mircea. Cu el trebuie să ai grijă cum vorbești, că are Codul Muncii în buzunar... Cu Mircea nu te joci, că el le știe pe toate! Știe când greșești, știe când e... Dar nimeni nu-și face sectorul ca el. Apoi mai e Alecu, alt om muncitor. Și toți ceilalți, mulți soț și soție... Luchian cu soția, Rudi cu soția, Nicoleta... Și Vali! Să n-o uităm pe Vali că atâta-mi trebuie! E o meserie grea, nu o poate face oricine! Oamenii ăștia mătură și la 40 de grade vara și la -10 grade iarna. Merită să le fim recunoscători!».

Orașul, ca și oamenii lui Când nu vorbește despre oamenii ei, Mariana Iancu visează un oraș modern. Și tot ea se trezește amintindu-și ce oferă în acest moment Slobozia. «Am preluat orașul după două luni și jumătate de când Polaris nu mai era... Descărcam zeci de remorci de frunze pe zi. Acum stăm ceva mai bine. Dar tot mai e nevoie de oameni. Însă orașul nu va fi curat atâta timp cât nu înțelegem că noi facem mi­zerie. Noi distrugem coșurile de gunoi stradale... Noi aruncăm mucurile de țigări pe fereastra mașinii! Pe Nisipuri, unde se țin exame­nele auto, ridicăm munți de gunoaie... Degeaba am instalat coșuri, degeaba muncim toată ziua acolo. Mereu e murdar pentru că mereu oamenii fac mizerie. Până nu schimbăm asta, nu se schimbă nimic. Dar de plătit, plătim!». Serviciul de Salubritate condus de Mariana Iancu are în schemă 36 de angajați. Sunt ocupate puțin peste 20 de posturi. Un angajat are o normă de lucru de 6000 mp de suprafață măturată. Pentru restul, orașul are acum utilaje moderne: «Nu sunt destule. Și niciodată nu va fi de ajuns! Sunt bune utilajele, dar Slobozia are prea multe zone în care utilajele nu pot fi folosite. Și în Elveția se curăță străzile cu măturile de nuiele. Slobozia nu poate renunța la mături. Deocamdată! Trebuie să avem răbdare. Va veni și ziua aia, dar nimic nu se poate face bătând din palme. Și nimic nu se poate face dacă nu ne implicăm și noi!».

4 Februarie 2023, 10:20 (12948 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
«Orășelul Copiilor», prima investiție funcțională a administrației Soare
Slobozia: Parcare auto cu 139 de locuri pe strada Răzoare
Slobozia a devenit oraș european
Despre Mariana Iancu, la timpul viitor

Comentariile cititorilor:


Șofer ubemar....:
(7 Februarie 2023, 02:49)
Am lucrat cu doamna,Mariana de mult la Vivani este,o persoana corectă chiar dacă are gura mare,și într-adevăr tine la oameni.Eu îi doresc succes,pe mai departe.
acelasi contribuabil:
(6 Februarie 2023, 14:14)
reclama este sufletul......administratiei.
dar, totusi, mai usor cu osanalele, ca s-au inmultit ( nejustificat ) articolele elogioase in ultimii doi ani.
pana la urma, elogierea ( care se va materializa prin voturi )  se poate face dupa ce vedem realizarile in mod efectiv, nu doar declarativ.
nemultumitu':
(6 Februarie 2023, 12:35)
"Flori pe strada" dupa ce vedem flori pe strada . Nu -i asa ,Violeta? 
Violeta:
(5 Februarie 2023, 14:43)
mult succes doamna Iancu.
la spital ati demonstrat ca aveti o mare putere de munca si ati facut schimbari foarte bune, acum se sta si se merge din inertie din ce ati lasat in urma.
sa faceti aceeasi treaba buna si pentru salubritatea din Slobozia si va vom oferi flori pe strada.
respect si sanatate !
Cetatan plătitor de taxe și im:
(5 Februarie 2023, 12:42)
Dna Mariana,va rog trimiteți salariații dvs.si în jurul blocurilor de pe strada Lacului ,36,55 sa facă curățenie. Nu au mai venit de aproximativ 3 luni.Langa centrala de lângă Ugira este un loc transformat în wc.public,un focar de infecție. Va rog faceți ceva.Va apreciez pt.tot ce faceți! Mulțumesc!
Spital:
(5 Februarie 2023, 09:22)
Sunt convins ca va face treaba cu mana de fier. Vedeti acum spitalul ce conducere impotenta are, e o mare debandada aici. Hai Mariana arata-le ce poti!
Mary :
(4 Februarie 2023, 23:28)
La vrăjeală, nimeni nu ne întrece. Treceți la proiecte o telegondolă și chiar o pârtie de schi, sunt sigur că o să vă iasă. Apă pentru zăpadă artificială aveți din abundență și poate o mai scumpiți, nu fiți fraieri!
Doctoru:
(4 Februarie 2023, 21:01)
Desi multa lume si-a batut joc de ea, la Spital chiar a facut treaba. Eu ma inclin si ii urez succes in proiectele viitoare.
Un cititor:
(4 Februarie 2023, 19:38)
Este de apreciat ce face, are dreptate cu educația celor care nu au primit-o din familie, mă refer la cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării.
vox:
(4 Februarie 2023, 13:08)
Altă telenovelă urbană.
Corcodel de la Dumitresti:
(4 Februarie 2023, 12:42)
Maestre, urmeaza guvernarea lu,, ala micu, lu CIOLACU.  Neacsu, ala cu mapa conduce din umbra judetul LUI DAT DE CIOLACU. Acum face spargerea de front, bagand antenele. Dupa ancorare, va garantez, va urma exterminarea opozentilor si reintrarea lui NEACSU PE LINIA DE PLUTIRE. Adica sa intre banul la noul sef. o sa vezi ca face padoc de 5 stele la iapa lu ala de la Amara, i-i aduce amanta la munca, spalata este ca si noua, daca mai traia SOCOTEANU,  Dumnezeu Sal Ierte, o cosea si defila ca fatas mare.Asa ca Pavel face bagajele! Poate fi salvat de ofensiva rusilor si a bozgorilor, ROMANIA NU EXISTA VECIN PENTRU EI-DECLARATIA LUI -orban.
Altex:
(4 Februarie 2023, 12:17)
Domana Ianicu cred că a mai trecut pe la biserica și a revenit la gândiri mai bune.ma bucur că își laudă angajații și da într-adevăr angajații de la salubritate merita un mare respect ,nu este deloc o muncă ușoară!Cât despre Madame sa vedem cat o tine liniștea sau starea de liniște în care a fost găsită la momentul in care i-ati luat interviu ,că se știe destul de bine cat de ușor trece de la o stare la alta!Succes Madame

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 24 Mar 2023
193 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:40
(131 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

În perioada 22-24 martie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:30
(145 vizualizări - 0 comentarii)


Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Miercuri, 22 martie a.c., în zona localității Rași, un autobuz ce transporta muncitori, pe ruta Călărași-Buzău, s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În mijlocul de transport se aflau 41 de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2023, 07:30
(591 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Martie 2023, 19:10


IȘJ Ialomița: Peste 2000 de elevi au participat la simularea Evaluării Naționale

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la nivelul județului nostru, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în 78 de unități școlare, înregistrând 2265 de elevi înscriși ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 16:30
(346 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: Luni, 27 martie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că, luni, 27 martie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 10:30
(301 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2 ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 17:10
(368 vizualizări - 0 comentarii)


7
RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 15:15
(408 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Spațiul Privat Virtual, obligatoriu

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoanele fizice care desfășoară o ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 11:40
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Dridu

Incendiu la o casă din Dridu

Sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orelor 22,30, pompieri dini Urziceni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Dridu. Pentru misiune ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 10:20
(388 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Vlădeni: Cadavrul unui bărbat, scos din apele râului Ialomița

Sâmbătă, 18 martie a.c., pompierii și paramedicii SMURD au intervenit pentru scoaterea unui cadavru din apele râului Ialomița, în zona localității Vlădeni. Din primele informații, trupul neînsuflețit aparține ...[citește_toată_știrea]

18 Martie 2023, 13:30
(1022 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 2,348 milioane de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor fiscale efectuate în luna februarie 2023

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna februarie a.c., 43 inspecții fiscale, 9 controale inopinate precum și 13 verificări documentare ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:50
(879 vizualizări - 3 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Turnu Severin din Fetești. În vederea executării acestor lucrări ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:30
(843 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Joi, 16 martie 2023, prefectul județului, Constantin Marin a participat alături de deputatul Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore, secretarul de stat în cadrul ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 15:00
(986 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 martie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 martie 2023, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 10:50
(766 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Donează sânge! Salvează o viață!»

Miercuri, 15 martie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Ialomița au organizat o campanie de donare de sânge la sediul Căminului Cultural din localitatea Ograda ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 15:25
(887 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: 31 martie 2023, termenul-limită pentru înregistrarea contractelor de închiriere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care au aflate în derulare, la data de 1 ianuarie 2023, contracte de închiriere, că au obligația înregistrarii ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 13:50
(965 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

În ultimele 7 zile, pompierii ialomițeni au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui număr de 15 incendii de vegetație uscată și stuf, produse în mai multe localități de pe raza județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 11:05
(962 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește Cereri de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite» aferentă Măsurii 8, Submăsura ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 10:20
(994 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În februarie 2023 s-a rambursat TVA în valoare de 2,65 milioane de lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna februarie 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 2,65 milioane de lei, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 15:10
(1061 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Camion răsturnat în șanț

Ograda: Camion răsturnat în șanț

Marți, 14 martie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un camion, în comuna Ograda. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, dar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:10
(1105 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă în comuna Borănești. Au ars articole textile, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:00
(999 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Vineri, 10 martie a.c., Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2023, 12:20
(1149 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 88,83 milioane de lei la bugetul general consolidat, în februarie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna februarie a anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 88,83 milioane de lei. Astfel ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 12:40
(1407 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:40
(1553 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat activități de prevenire a infracțiunilor în zona gărilor din Slobozia, Urziceni, Fetești și Țăndărei. Scopul activităților a constat în informarea ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:30
(1964 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 9 martie 2023, orele 23,00-10 februarie 2023, ora 06,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de racordare a noilor conducte la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2023, 18:50
(1594 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Un grav accident s-a produs marți, 7 martie a.c., la ieșirea din Urziceni către Buzău. O mașină înmatriculată în Ialomița, în care se aflau două persoane, a căzut de pe podul rutier din zonă, într-un canal ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 12:40
(2217 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Luni, 6 martie a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 72 de ani, cu privire la faptul că a lăsat autoturismul parcat pe o stradă din Fetești pentru a merge la cumpărături ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 11:00
(1946 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 10 martie 2023, termen pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 10:30
(2204 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...