Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

REPORTAJ

Salubrizare cu Mariana Iancu la Slobozia

Salubrizare cu Mariana Iancu la Slobozia

Ialomița are ADI ECOO 2009, iar Urziceni a investit 1 milion de euro în salubrizare... Slobozia o are pe Mariana Iancu! A acceptat funcția de șef al Serviciului de Salubrizare din cadrul DADP pe 15 decembrie 2022. Și, într-o lună jumătate, a demonstrat că poate genera schimbările pe care orașul le așteaptă...

Semne bune anul are În dimineața zilei de 1 ianuarie 2023, la orele 5,00, angajații DADP măturau Piața Revoluției din Slobozia. Trecuseră numai două săptămâni de la preluarea Serviciului de Salubrizare din cadrul DADP de către Mariana Iancu. Și era prima dată când autoritățile reacționau atât de repede! S-a speculat că numirea ei are substrat politic... Că primarul Dragoș Soare câștigă astfel capital electoral. Că e o trambulină pentru a se întoarce directoare la Spital. Că a acceptat funcția ca să candideze în 2024. Că vrea șefă plină la DADP... Mariana Iancu respinge toate aceste speculații. Și refuză să se lase foto­grafiată. «Nu-mi trebuie publicitate! Și lumea spune multe... Dar nu e adevărat! Spitalul a fost doar o etapă din viața mea. Nu mă mai întorc! Nici aici nu vreau să ajung șef... Vreau doar să demonstrez că Slobozia poate fi un oraș curat. Și mă pricep să fac asta...». Știe că nu se poate face totul peste noapte. Dar a înțeles că nu poți lăsa să treacă o zi fără să te implici: «Totul ține de organizare. Nu sunt eu mai bună decât alții. Dar am ochi de femeie care știe ce e de făcut și experiență... Iar orașul ăsta are nevoie de toți oamenii care vor să facă ceva pentru el. Altfel nu ajungem nicăieri!».

Oamenii din spatele măturii Susține că foștii angajați au convins-o să se întoarcă în spațiul public: «Mă în­tâlneam cu ei pe stradă... Erau debusolați. Nu înțelegeau ce se întâmplă... M-am simțit vinovată. Polaris nu a procedat corect... M-am întors și pentru ei. Sunt oameni buni. Nu meritau asta!». Oamenii «buni» ai Marianei Iancu sunt măturătorii orașului. Pe mulți dintre ei orașul îi înjură. Mariana Iancu îi apără. Spune că sunt de neînlocuit și că fără măturile lor orașul ar fi și mai murdar. Îi cunoaște pe toți, iar ei lucrează, înainte de toate, ca să o mulțu­mească pe ea... Iar Mariana Iancu e foarte greu de mulțumit: «Mă doare sufletul când aud că îi vorbiți de rău... Oamenii ăștia nu merită să fie arătați cu degetul. Îi cunosc pe toți! Olimpia, de exemplu, e din Amara... Lumea o știe de «Guvida». Soțul ei e șofer, a fost primul om angajat la Vivani. Sunt doi oameni dedicați, mun­citori... Mai e și Mircea. Cu el trebuie să ai grijă cum vorbești, că are Codul Muncii în buzunar... Cu Mircea nu te joci, că el le știe pe toate! Știe când greșești, știe când e... Dar nimeni nu-și face sectorul ca el. Apoi mai e Alecu, alt om muncitor. Și toți ceilalți, mulți soț și soție... Luchian cu soția, Rudi cu soția, Nicoleta... Și Vali! Să n-o uităm pe Vali că atâta-mi trebuie! E o meserie grea, nu o poate face oricine! Oamenii ăștia mătură și la 40 de grade vara și la -10 grade iarna. Merită să le fim recunoscători!».

Orașul, ca și oamenii lui Când nu vorbește despre oamenii ei, Mariana Iancu visează un oraș modern. Și tot ea se trezește amintindu-și ce oferă în acest moment Slobozia. «Am preluat orașul după două luni și jumătate de când Polaris nu mai era... Descărcam zeci de remorci de frunze pe zi. Acum stăm ceva mai bine. Dar tot mai e nevoie de oameni. Însă orașul nu va fi curat atâta timp cât nu înțelegem că noi facem mi­zerie. Noi distrugem coșurile de gunoi stradale... Noi aruncăm mucurile de țigări pe fereastra mașinii! Pe Nisipuri, unde se țin exame­nele auto, ridicăm munți de gunoaie... Degeaba am instalat coșuri, degeaba muncim toată ziua acolo. Mereu e murdar pentru că mereu oamenii fac mizerie. Până nu schimbăm asta, nu se schimbă nimic. Dar de plătit, plătim!». Serviciul de Salubritate condus de Mariana Iancu are în schemă 36 de angajați. Sunt ocupate puțin peste 20 de posturi. Un angajat are o normă de lucru de 6000 mp de suprafață măturată. Pentru restul, orașul are acum utilaje moderne: «Nu sunt destule. Și niciodată nu va fi de ajuns! Sunt bune utilajele, dar Slobozia are prea multe zone în care utilajele nu pot fi folosite. Și în Elveția se curăță străzile cu măturile de nuiele. Slobozia nu poate renunța la mături. Deocamdată! Trebuie să avem răbdare. Va veni și ziua aia, dar nimic nu se poate face bătând din palme. Și nimic nu se poate face dacă nu ne implicăm și noi!».

4 Februarie 2023, 12:20 (18028 vizualizări - 12 comentarii)

Citiți și:
Despre Mariana Iancu, la timpul viitor
«Luptăm pentru un oraș curat!»
Directorii «copy-paste » din fruntea instituțiilor publice

Comentariile cititorilor:


Șofer ubemar....:
(7 Februarie 2023, 04:49)
Am lucrat cu doamna,Mariana de mult la Vivani este,o persoana corectă chiar dacă are gura mare,și într-adevăr tine la oameni.Eu îi doresc succes,pe mai departe.
acelasi contribuabil:
(6 Februarie 2023, 16:14)
reclama este sufletul......administratiei.
dar, totusi, mai usor cu osanalele, ca s-au inmultit ( nejustificat ) articolele elogioase in ultimii doi ani.
pana la urma, elogierea ( care se va materializa prin voturi )  se poate face dupa ce vedem realizarile in mod efectiv, nu doar declarativ.
nemultumitu':
(6 Februarie 2023, 14:35)
"Flori pe strada" dupa ce vedem flori pe strada . Nu -i asa ,Violeta? 
Violeta:
(5 Februarie 2023, 16:43)
mult succes doamna Iancu.
la spital ati demonstrat ca aveti o mare putere de munca si ati facut schimbari foarte bune, acum se sta si se merge din inertie din ce ati lasat in urma.
sa faceti aceeasi treaba buna si pentru salubritatea din Slobozia si va vom oferi flori pe strada.
respect si sanatate !
Cetatan plătitor de taxe și im:
(5 Februarie 2023, 14:42)
Dna Mariana,va rog trimiteți salariații dvs.si în jurul blocurilor de pe strada Lacului ,36,55 sa facă curățenie. Nu au mai venit de aproximativ 3 luni.Langa centrala de lângă Ugira este un loc transformat în wc.public,un focar de infecție. Va rog faceți ceva.Va apreciez pt.tot ce faceți! Mulțumesc!
Spital:
(5 Februarie 2023, 11:22)
Sunt convins ca va face treaba cu mana de fier. Vedeti acum spitalul ce conducere impotenta are, e o mare debandada aici. Hai Mariana arata-le ce poti!
Mary :
(5 Februarie 2023, 01:28)
La vrăjeală, nimeni nu ne întrece. Treceți la proiecte o telegondolă și chiar o pârtie de schi, sunt sigur că o să vă iasă. Apă pentru zăpadă artificială aveți din abundență și poate o mai scumpiți, nu fiți fraieri!
Doctoru:
(4 Februarie 2023, 23:01)
Desi multa lume si-a batut joc de ea, la Spital chiar a facut treaba. Eu ma inclin si ii urez succes in proiectele viitoare.
Un cititor:
(4 Februarie 2023, 21:38)
Este de apreciat ce face, are dreptate cu educația celor care nu au primit-o din familie, mă refer la cei care aruncă gunoiul la voia întâmplării.
vox:
(4 Februarie 2023, 15:08)
Altă telenovelă urbană.
Corcodel de la Dumitresti:
(4 Februarie 2023, 14:42)
Maestre, urmeaza guvernarea lu,, ala micu, lu CIOLACU.  Neacsu, ala cu mapa conduce din umbra judetul LUI DAT DE CIOLACU. Acum face spargerea de front, bagand antenele. Dupa ancorare, va garantez, va urma exterminarea opozentilor si reintrarea lui NEACSU PE LINIA DE PLUTIRE. Adica sa intre banul la noul sef. o sa vezi ca face padoc de 5 stele la iapa lu ala de la Amara, i-i aduce amanta la munca, spalata este ca si noua, daca mai traia SOCOTEANU,  Dumnezeu Sal Ierte, o cosea si defila ca fatas mare.Asa ca Pavel face bagajele! Poate fi salvat de ofensiva rusilor si a bozgorilor, ROMANIA NU EXISTA VECIN PENTRU EI-DECLARATIA LUI -orban.
Altex:
(4 Februarie 2023, 14:17)
Domana Ianicu cred că a mai trecut pe la biserica și a revenit la gândiri mai bune.ma bucur că își laudă angajații și da într-adevăr angajații de la salubritate merita un mare respect ,nu este deloc o muncă ușoară!Cât despre Madame sa vedem cat o tine liniștea sau starea de liniște în care a fost găsită la momentul in care i-ati luat interviu ,că se știe destul de bine cat de ușor trece de la o stare la alta!Succes Madame

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Luni 24 Iun 2024
212 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii

În perioada 22-24 iunie 2024, polițiștii ialomițeni vor fi la datorie pentru ca întreaga comunitate să se bucure în liniște și siguranță de minivacanța de Rusalii. Astfel, în ...[citește_toată_știrea]

21 Iunie 2024, 13:10
(380 vizualizări - 5 comentarii)


Minor de 15 ani din Manasia, reținut pentru «tâlhărie calificată»

Miercuri, 19 iunie 2024, polițiștii din Urziceni au depistat un minor de 15 ani, din comuna Manasia, bănuit de comiterea infracțiunii de «tâlhărie calificată». Cercetările oamenilor ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 15:55
(555 vizualizări - 2 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge în comuna Scânteia

Protopopiatul Slobozia: Campanie de donare de sânge în comuna Scânteia

Joi, 20 iunie 2024, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Slobozia ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 15:00
(186 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie de operare că luni, 24 iunie 2024, a doua zi de Rusalii, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 10:05
(111 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 48,281 milioane de euro pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 17-19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 239,990 milioane de lei (48,281 milioane ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 09:15
(79 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


AJFP Ialomița: 610,67 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor și a verificărilor efectuate în luna mai 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna mai 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 23 de inspecții ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2024, 11:20
(205 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Movilița și Ciulnița

Accidente la Movilița și Ciulnița

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2024, 09:40
(352 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

18 Iunie 2024, 20:15


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Marți, 18 iunie 2024, Protopopiatul Urziceni a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română «Donează sânge, salvează o viață!». ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 14:45
(258 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa la Fierbinți-Târg!

Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor la nivelul Gospodăriei de apă din localitatea Fierbinți-Târg, furnizorul de energie electrică va î ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 13:55
(449 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,15%, rata șomajului la sfârșitul lunii aprilie 2024

La sfârșitul lunii aprilie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4095 șomeri (din care 1911 femei), rata șomajului fiind de ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 08:55
(1790 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: TVA rambursată de peste 6,59 milioane de lei, în luna mai 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna mai 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de peste 6,59 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 15:55
(725 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Se primesc Cereri de finanțare pentru schema de ajutor de stat «Silvo-mediu și climă»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că începând de luni, 17 iunie 2024, se depun cererile de finanțare pentru accesarea schemei de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:40
(257 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,28%, rata șomajului la sfârșitul lunii martie 2024

La sfârșitul lunii martie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4197 șomeri (din care 1945 femei), rata șomajului fiind de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:35
(625 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

În după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie a.c., în jurul orei 14,05, Detașamentul de Pompieri Slobozia și Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:30
(1101 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 97 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 12-14 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală 97,132 milioane de lei (19,531 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:25
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Mesaje false în numele ANAF

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor persoane juridice le este solicitată «lista entităților externe ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 09:10
(650 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești luni, 17 iunie 2024!

În vederea executării unei lucrări programate de pe strada Plevnei din municipiul Fetești, din județul Ialomița, echipele RAJA Constanța vor sista luni, 17 iunie 2024, furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 16:40
(453 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 141,50 milioane lei de lei, încasări la bugetul de stat în luna mai 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna mai 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 141,50 milioane lei de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:40
(450 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Sprijin financiar pentru absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întâmpinarea absolvenților promoției 2024 cu o serie de măsuri active menite să faciliteze accesul pe piața muncii ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:00
(765 vizualizări - 0 comentarii)


Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Smirna. La locul solicitării au fost alocate de urgență două ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:40
(775 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Smirna incendiu


 Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe DN2A, în localitatea Sărățeni. În evenimentul rutier au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:30
(415 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Reținut pentru 24 de ore

Miercuri,12 iunie 2024, polițiștii din Fetești, în urma documentării activității infracționale și administrării probatoriului, au dispus reținerea pentru 24 de ore un bărbat de 34 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 16:40
(203 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a încheiat campania de depunere a Cererilor de Plată 2024

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură aduce la cunoștința opiniei publice că miercuri, 12 iunie 2024, s-a încheiat campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024. Astfel ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 13:00
(720 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 25 iunie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 177

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii plătitori de impozit pe profit că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023, începând cu data de ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 10:30
(502 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Încep concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează vineri, 14 iunie 2024, etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 09:30
(505 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui feteștean

Polițiștii din Fetești au fost sesizați luni, 10 iunie 2024, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 50 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată fizic de concubinul său, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:30
(2038 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Luni, 10 iunie 2024, polițiștii din Fetești au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Fetești, în vederea verificării documentelor personale și ale autoturismului ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:05
(630 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa în comuna Moldoveni!

Joi, 13 iunie 2024, în intervalul orar 08,00-16,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 08:40
(777 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 26 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat marți, 11 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 26,29 milioane de lei din Fondul European de Garantare ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 15:10
(1479 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Ultimele comentarii
OarecareDeOriunde în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Iosif în Marinela a transformat angajații DSP în paznici Slobozean în «Rezultatele Alegerilor din 9 iunie 2024 reflectă decizia ialomițenilor!» ENIGMA în «Rezultatele Alegerilor din 9 iunie 2024 reflectă decizia ialomițenilor!» Mary în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Mary în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată IONEL în «Rezultatele Alegerilor din 9 iunie 2024 reflectă decizia ialomițenilor!» @Marco Polo în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia Corcodel de la Dumitresti în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii @Corcodele.. în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Corcodel de la Dumitresti în Minor de 15 ani din Manasia, reținut pentru «tâlhărie calificată» Corcodel de la Dumitresti în Minor de 15 ani din Manasia, reținut pentru «tâlhărie calificată» Corcodel de la Dumitresti în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Corcodel de la Dumitresti în IPJ Ialomița: Acțiuni preventive al polițiștilor în minivacanța de Rusalii Corcodel de la Dumitresti în Organele judiciare ialomițene nu pot proba «abuzurile sexuale» asupra copiilor Dacicus în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia Vasile în Organele judiciare ialomițene nu pot proba «abuzurile sexuale» asupra copiilor Cetățean în Slobozia: Muncă în folosul comunității în schimbul amenzilor neplătite Ionel în Slobozia: Muncă în folosul comunității în schimbul amenzilor neplătite @Viorel în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...