Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Planul Urbanistic General al Sloboziei, în consultare publică

Planul Urbanistic General al Sloboziei, în consultare publică

Administrația locală din Slo­bozia oferă contribuabililor posibilitatea de a participa la creionarea Planului Urbanistic General al municipiului reședință de județ. Slobozenii interesați pot accesa chestionarul dedicat acestui obiectiv pe site-ul oficial al instituției. Chestionarul poate fi completat până pe 15 martie 2023. Ultimul Plan Urbanistic General al orașului a fost aprobat de către Consiliul Local Slobozia în anul 2009.

Locuitorii Sloboziei au șansa să se implice Administrația locală din Slobozia oferă contribuabililor posibilitatea de a participa la creionarea Planului Urbanistic General al orașului prin intermediul unui chestionar on-line care poate fi accesat pe site-ul instituției. Chestionarul are 3 întrebări și permite celor interesați să propună tipul de investiție care, în opinia repondentului, ar genera dezvoltarea ora­șului pe termen mediu și lung. Rezultatele chestionarului reprezintă un reper obligatoriu în cadrul procesului de realizare a PUG. Documentul final va fi făcut public la sfârșitul acestui an și va prezenta direc­țiile de dezvoltare pe termen mediu și lung ale orașului urmărind armonizarea «obiec­tivelor administrative și de afa­ceri ale orașului nostru cu cele sociale, culturale și de petrecere a timpului liber» se arată în prezentarea de pe site-ul instituției.

Slobozenii vor parcuri, curățenie și locuri de joacă Datele preliminare ale chestionarului confirmă faptul că slobozenii vor locuri de joacă, curățenie și parcuri pentru petrecerea timpului liber. De asemenea, slobozenii au mai cerut construirea unui parc de distracții în Zona Peri, perdele forestiere, iluminat public stradal, fina­lizarea lucrărilor la Grădina de Vară din Slobozia sau treceri de pietoni semnali­zate luminos. Dragoș Soare, primarul municipiului Slobozia, susține că răspunsurile formulate demonstrează interesul locuitorilor orașului pentru viitorul acestuia. «Așteptăm acest PUG de zeci de ani... Până acum, dezvoltarea orașului s-a realizat haotic. Avem șansa de a realiza un document articulat care să ne permită realizarea unor investiții pe care ni le dorim... Sper ca până la 15 martie să avem mii de chestionare completate. Pentru că dezvoltarea orașului înseamnă ceea ce locuitorii orașului doresc să se întâmple!» a precizat Dragoș Soare.

Campanie pentru completarea Chestionarului
Chestionarul poate fi completat până pe 15 martie 2023. Ulterior, Planul Urbanistic General va intra în a doua etapă de elaborare. Reamintim că ultimul Plan Urbanistic General a fost aprobat de către Consiliul Local Slobozia în anul 2009. De-a lungul anilor, dezvoltarea urbanistică a orașului a impus în nenumărate rânduri revizuirea acestui document, însă administrațiile care s-au succedat au evitat refacerea PUG în favoarea unor soluții urbane controversate. În vara anului 2022, administrația Soare a semnat un contract în valoare de aproximativ 800000 de lei pentru refacerea Planului Urbanistic General al Sloboziei. Arhitectul care va gira documentul se numește Sorin Gabrea și este arhitect-urbanist, cu o experiență de peste 25 de ani în managementul unor companii de proiectare de arhitectură și urbanism din România.

23 Februarie 2023, 07:55 (5769 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei
A început războiul politic pentru asfaltarea cartierelor Slobozia Nouă și Bora
Investiție de 20 milioane de euro într-un consorțiu pentru învățământul dual
Administrația Soare a prezentat public Planul Urbanistic General al orașului
Slobozia: Plan Urbanistic General de 800000 de lei

Comentariile cititorilor:


@Cetățean :
(28 Martie 2023, 14:11)
Stimate cetatean, in PUZ-ul din 2009 (antic, cum ar veni) scria faptul ca in Piata Revolutiei se poate sapa la enshpe metri adancime si construi o parcare subterana? Bine, nu cu vorbele mele de profan, ci cu analize de sol ale zonei, adica ceea ce dati dvs. ca exemplu "Într-un PUG vezi că în zona X se construiește un ansamblu de vile,unde nu se depășește p+1". Cam asta ar fi logica unor reglementari normale, sa pleci si de la ce poate sustine pamantul, in afara de peisagistica, sau de de separarea activitatilor pentru a nu crea disconfort in zonele locuite. Cred ca si in vechiul plan erau suficiente restrictii, insa tocmai cei care le incalca sunt autoritatile si potentatii zilei (a se vedea unele vile de neam-prost construite intre blocuri). Apropos, hotelul-autogara al lui nik perikol public l-a demolat cineva? ca tot l-a construit neconform fata de prevederile puz; sau cu depozitul pepenarului de la slobozia noua ridicat peste teren arabil in imediata apropiere a caselor de locuit (nefiind zona industriala acolo)? Sunt subiecte dezbatute pe larg in acest ziar. Ete fas, cainii latra, smecherul trece! Putem face enshpe puz-uri, SF-uri, etc. bani cheltuiti catre firme de casa, beneficiu zero. Palatele cu turnulete ale conationalilor, pardon, casele de rugaciune pentru care nu platesc impozit, cum sunt descrise in PUZ? Oribilitati faraonice care nu cadreaza cu celelalte cladiri din zona?
Lupu Aneta Noi le udam de 36 d:
(24 Februarie 2023, 20:13)
Să nu desființeze grădinițele cu flori puse de locatari îngrijite de locatari aflate în fața blocului.Noi le îngrijim, le udam este bucuria noastră Avem numai trandafiri, ghiocei, lalele,crini,etc.Taiati uscăturile ,pomii strâmbi, bătrâni.Fac infarct dacă nu îmi lăsați gradina.Blocul Z ,scA,.Vreau flori de primăvară până toamna târziu, așa cum le am acum. Doamne ajuta să fiu înțeleasă că sunt cardiacă și fericirea mea este grădinița cu flori.Va mulțumesc pentru înțelegere și pt mesajul primit .
Viorica:
(24 Februarie 2023, 18:47)
daca apa ramane in continuare OTRAVITA vor plecat in continuare toti tinerii si de venit nu o sa vina nimeni in acest oras.
si ce o sa faceti cu el cand o sa ajunga ca Cernobil ?
sunteti jalnici !
Cetățean :
(24 Februarie 2023, 18:36)
Planul Urbanistic General cuprinde prevederi pe termen mediu si lung cu privire la delimitarea zonelor in care se preconizeaza operatiuni de regenerare urbana. ________________________________________Aceste zone vor fi delimitate pe limite cadastrale si vor cuprinde zone omogene din punct de vedere functional, ce necesita implementarea unor operatiuni integrate, caracterizate de una sau mai multe dintre urmatoarele situatii:_______________________________ - zone centrale; - zone istorice; - zone construite protejate; - zone din mari ansambluri de locuit; - zone locuite de comunitati defavorizate, inclusiv asezari informale; - zone de reconversie functionala: situri industriale dezafectate;// situri militare dezafectate;// situri cu infrastructuri majore dezafectate.//____________________________ Planurile Urbanistice Generale se intocmesc la cererea primariilor sau consiliilor judetene, se adreseaza tuturor UAT-urilor aflate in subordinea acestora si includ prevederi atat pentru suprafetele intravilane cat si pentru cele extravilane.___________________________ Prin respectarea prevederilor planului urbanistic general se poate intocmi ulterior un plan zonal sau de detaliu.________________________________ Mai întâi trebuie știut ce înseamnă PUG, și după aceea să se dea răspunsul.In nici un caz o trecere de pietoni nu înseamnă că trebuie trecută ca obiectiv al unui PUG.PUG-ul se referă la zonarea teritoriului și ce se va face în acea zonă.Nu amesteci zonele de locuințe cu zonele industriale.E un plan de dezvoltare de lungă durată.Nu e PUZ ( Z vine de la zonă - dezvoltarea unei zone) nici PUD ( D vine de la detaliu, adică desenezi unde vrei să fie trecerea de pietoni!!!) Într-un PUG vezi că în zona X se construiește un ansamblu de vile,unde nu se depășește p+1. Nu o să construiești un bloc cu 10 etaje, în mijlocul vilelor,dacă în PUG ai spus că zona e cu destinația "cutare". Într-un PUG stabilești de la început, căile de comunicații,zone de agrement,zone de servicii
Dan:
(23 Februarie 2023, 22:29)
După ce s-a construit, se face PUG. Punem căruța înaintea cailor.
Mary :
(23 Februarie 2023, 09:01)
Vor o semnătură în alb, că tot ce știu, sau mai bine nu știu, ei să facă. Unul, deștept, propune, iar suricatele aprobă fără tăgadă, că doar se pricep. Ce va ieși, rămâne de văzut, o parcare subterană pentru șobolani, o piață deja istorică unde au fost tăiați brazi falnici și alte specii de pomi, de unde au dispărut trandafiri ce eclipsau ciulinii de altă dată ai bărăganului, și nu în ultimul rând mozaicul din spărturi de marmură adevărată, totul în favoarea betonului încins și neumbrit al zilelor toride, în stil grotesc și fără noimă, dar modern. Vezi piste de biciclete și trotinete delimitate cu un covor asfaltic grena, de parcă nu era îndeajuns delimitarea trotuarului cu o linie continuă ca în orașele europene, piste ce au dat tot orașul peste cap. Dece? "Pentru că așa spun eu" Înainte de a fi consultată populația vis-a-vis de planul urbanistic, ar trebui să facă ei un consult. Medical.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Iun 2023
99 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0
Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Vineri, 2 iunie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Fetești depistat în flagrant, pe malul stâng al Brațului Borcea, doi  bărbați, cu vârste de 29 și 34 de ani, în timp ce transportau cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:55
(44 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 9 permise de conducere reținute, 5 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 52 mii de lei

Marți, 6 mai a.c., peste 70 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:40
(43 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

În perioada 27 mai-7 iunie 2023, Instituția Prefectului Județul Ialomița a desfășurat o serie de acțiuni în sprijinul desfășurării în bune condiții a exercițiului militar multinațional «Saber Guardian ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 12:50
(54 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  organizează miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:55
(129 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Prevederi noi privind evaziunea fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fost completată și s-au introduse prevederi noi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:15
(121 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Iunie 2023, 19:10


Proiectile neexplodate de artilerie, la Fetești

Sâmbătă și duminică, respectiv 3/4 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea a două proiectile ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:25
(153 vizualizări - 0 comentarii)


7

Accidente la Coșereni, Slobozia, Urziceni, Fetești, Movilița și Borănești

Un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:20
(233 vizualizări - 0 comentarii)


Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța este accesibil 24/24 și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:05
(152 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șarpe de un metru, la motorul unei mașini

Luni, 5 iunie a.c., jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona Gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 12:50
(169 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești șarpe


APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 11:20
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane», ediția a XVI-a

Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 08:10
(162 vizualizări - 0 comentarii)


«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(685 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(1071 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(1200 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(1037 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(1203 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(1127 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(999 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(984 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(922 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(1094 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(1302 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(1112 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(1263 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(1201 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(1025 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(1444 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(2089 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(1137 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...