Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

«Războiul cimitirelor» s-a mutat la Curtea de Apel

Drept la «dreptul la replică» al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

«Războiul cimitirelor» s-a mutat la Curtea de Apel

Drept la replică «Urmare a articolului „Război în instanță între bisericile din Ialomița și primării pentru revendicarea ci­mitirelor“, publicat de redacția Ziarului Independent (de adevăr) pe site-ul oficial în data de 20 fe­bruarie 2023, Sectorul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor face cunoscut următoarele:
În data de 13 februarie 2023 un redactor al Ziarului Independent (de adevăr) a solicitat, în scris, un răspuns din partea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor privind re­vendicarea dreptului de proprietate a cimitirelor prin instanță. Sectorul Mass-Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a transmis redacției prin adresa nr. 710/2023, în aceeași zi, un răspuns clar și concis cu privire la informațiile solicitate. Deși Episcopia Sloboziei și Călărașilor a arătat deschidere și transparență instituțională și mediatică, arătând că Parohiile au aceste cimitire în proprietate de peste un secol, având documentele doveditoare, dar între anii 1999-2000, acestea au fost jefuite de autoritățile locale și trecute în proprietatea publică, articolul publicat nu a prezentat realitatea obiectivă pe care noi am transmis-o și a denaturant conținutul acesteia, informând în mod eronat opinia publică. Pentru a clarifica subiectul legat de acțiunea în instanță a revendicării dreptului de proprietate a cimitirelor de către parohii, dezbătut în mass-media locală, vom publica pe site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor-link: https://sf-esc.ro-răspunsul la întrebările solicitate anterior și care nu au fost luate în considerare la redac­tarea articolului de presă. Recoman­dăm redacției ca în documentarea articolelor de presă, în viitor, să țină cont de deon­tologia profesiei și nu de viziunea personală asupra subiectelor publicate..». (Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, [email protected])

40 de procese la Curtea de Apel Textul care deschide acest articol reprezintă «dreptul la replică» solicitat de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor la un articol apărut în ziarul nostru în 15 februarie 2023, sub titlul «Război în instanță între bisericile din Ialomița și primării pentru revendicarea cimitirelor». Articolul informa că 24 de parohii din județul Ialomița au dat în judecată admi­nistrațiile locale solicitând preluarea cimitirelor. Între timp, numărul administrațiilor acționate în instanță a ajuns la 40, iar «jefuirea» pe care o reclamă «dreptul la replică» remis publi­cității de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor este contrazisă de declarațiile edililor locali. Iată două dintre acestea: «Noi nu putem ceda cimitirele, că nu sunt ale noastre... Am informat Consiliul Local și așteptăm decizia instanței. Până acum am ajutat de fiecare dată Parohia cu sume de bani, în limitele legii. Ce va fi, vom mai vedea!» explică Marian Trâmbițașu, primarul comunei Grindu. «Am sprijinit și vom sprijini întotdeauna parohia noastră. Banii pe care i-am dat sunt, de fapt, pentru oamenii din sat. Că lor le folosește ce se face la bi­serică! Personal, cred că e o greșeală să ceară preluarea cimitirelor. Nu le pot întreține... Dar ce va hotărî instanța, aia vom face. Nu e motiv de supărare nici într-un caz, nici în altul!» susține Vasile Bobocel, primarul comunei Bordușani.

«Realitatea obiectivă» în cifre Numărul primarilor intervievați este mult mai mare. Trăitori «sub vremi», mulți dintre ei ne-au cerut să nu le publi­căm declarațiile. Dar ne-au confirmat că an de an au alocat fonduri publice pentru între­ținerea cimitirelor și a bisericii. Sume mici, dar în fiecare an. La care se adaugă sumele alocate de către Consiliul Județean Ialomița. Pentru a contrabalansa acuzațiile publice lansate în «dreptul la replică», ofe­rim câteva cifre edificatoare din ultimul mandat. În anul 2021, Consiliul Județean Ialomița a aprobat o alocare bugetară de 1,5 milioane de lei pentru 16 parohii din Ialomița. În primăvara anului 2022, admi­nistrația județeană aloca din bugetul anual 1 milion de lei pentru parohiile județului, iar suma este completată în luna octombrie 2022 cu alte 400 mii de lei. În 2023, istoria se repetă, bugetul Consiliului Județean prevăzând o alocare bugetară de 1 milion de lei la capitolul «religie». Și exemplele pot continua, înapoi în timp, pentru fiecare mandat administrativ de la întronizarea preasfințitului Vincențiu, episcopul Sloboziei și Călărașilor. De altfel, situația pe care o prezentăm este cunoscută din anul 2014, când aceste alocări bugetare anuale, atât la nivelul adminis­trației județene, cât și la nivelul adminis­trațiilor locale, contribuie la instalarea Episcopiei Sloboziei și Călărașilor pe un meritoriu loc 3 în topul celor mai bogate eparhii ale țării, după Arhiepiscopia Bucureștilor și Mitropolia Moldovei.

Retorica ecumenică «independentă de adevăr»
Asemeni edililor locali din Ialomița, și noi trăitori «sub vremi», înțelegem rostul «dreptului la replică» al preotului Silviu Dascălu, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor. Ce nu pricepem însă nici picați cu ceară este lipsa proprietății asupra termenilor. Conform DEX, definiția cuvântului «jaf» este «furt săvârșit prin violență», iar sinonimele acestuia sunt: despuiere, devastare, furt, jecmăneală, jefuială, jăpcăneală, prădare, etc. Cât despre «independența de adevăr» pe care acesta o reclamă, credem că ea trebuie probată cu dovezi palpabile și date certe, nu cu o retorică ecumenică îndoielnică. Pentru că e posibil ca instanța de judecată să dea dreptate Episcopiei confirmând că «la emiterea Hotărârilor de Consiliu Local, (....) nu au fost res­pectate dispozițiile legale privind procedura prevăzută de Hotărârea nr. 548/1999, privind aprobarea Normelor tehnice pentru întocmirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public al comunelor, orașelor, municipiilor și județelor și Legea nr. 213/1998 privind bunurile proprietate pu­blică». Dar la fel de posibil este ca, o dată trecute în administrarea parohiilor județului, «locurile de lumină și cu verdeață» din cimitirele co­munelor și orașelor Ialomiței să nu mai fie gratuite, iar urmașii să fie obligați să plătească taxe anuale pentru ca morții să se poată odihni în «țărâna din care ne-am născut și în care ne vom întoarce». Așa că părinte, decât să aruncăm cu vorbe calpe, mai bine să așteptăm și să vedem cui va da timpul dreptate! Ce ziceți?

14 Martie 2023, 11:50 (2647 vizualizări - 24 comentarii)

Citiți și:
Război în instanță între bisericile din Ialomița și primării pentru revendicarea cimitirelor
Răspopitul Casian Pandelică își vrea sutana înapoi

Comentariile cititorilor:


@Sf Petru:
(23 Martie 2023, 14:30)
Deci recunosti ca administrarea cimitirelor nu ar castiga bani si completeaza cu alte sume(ce ar  veni din alte activitati). Intrebarea e de ce ar tine asa de mult la o afacere in pierdere? Raspunsul e clar: pt ca nu e in pierdere, iar banii vin- dar de la slobozeni, cum iti spuneam. Cunostintele tale despre religie, biserica si popi sunt admirabile dar nu depasesc  categoria de cliseu si prejudecata. Spuneam si mai jos:"lipitorile"de popi doneaza sange de 3-4 ori pe an spitalelor in toata tara, ajuta familiile nevoiase mai ales in preajma sarbatorilor religioase, sunt angrenati in tot felul de actiuni in folosul comunitatilor. Ca sa cunosti ce fac si ce fel de oameni sunt trebuie sa mergi pe la biserica nu sa te lasi coplesit de propria ignoranta. Si nu, nu sunt "pe-acolo", profilul meu e electrotehnica. Apropo de religie, Petre Tutea spunea:"A citi Biblia nu e doar un act de credinta ci si unul de cultura".Sanatate multa!
Sf Petru:
(22 Martie 2023, 20:21)
Vino cu dovada ca au buget de la primarie.. pana atunci ești doar rauvoitor! Cât despre popi... dacă le tot ți partea... ești pe acolo. Nu sunt decât niște lipitori,una e religia, alta e biserica. Societatea are spatii comerciale pe care le administrează, obțin venituri din chirii și concesiuni.. bazar, piața, obor....restul e cancan... care vad ca îți place mult
@Sf Petru:
(22 Martie 2023, 10:25)
Se pare ca tu nu pricepi; cum se autofinanteaza? Asteapta sa le dai tu cei doi lei sau poate  merg toti angajatii  in timpul liber la prasit porumb si fac rost de bani care, adaugati la cei 2 lei de mormant, asigura salariile plus profit. Si esti convins de asta ca si de faptul ca sunt popa, n-asa?
Sf. Petru:
(21 Martie 2023, 18:28)
Se pare ca nu înțelegi nimic.... sau poate nu vrei. Este singura societate a primăriei care nu are buget de la primarie... mai informează-te și numai scrie prostii. Am văzut ca ai găsit repede tarifele, cauta și ce buget are de la primarie și pune aici sa l vedem. Cât despre popa.... e clar... daca te onorează...
laic:
(21 Martie 2023, 15:17)
Statul asta este laic sau fanatic religios? Au obtinut toate facilitatile fiscale pe care le-au impus, au luat imobile pe banda rulanta, terenuri intravilane, arabile, paduri; siau facut banci, au sistem propriu de camataricte imprumut. Au limuzine de lux. Incaseaza bani cu nemiluita de la stat si nu platesc impozite nici pe venituri nici pe proprietati. Da, ne scot ochii cu cateva acte de caritate (daca ai ajuns bre padre sa ne scoti ochii ca donezi sange...e maxima ipocrizia) Pai asta parca e in fisa postului la voi, sa-ti ajuti/salvezi aproapele; nu e chestie de lauda, o fac periodic oamenii obisnuiti si nu mai trambiteaza.
Cu atitudinea asta a voastra de stapani de sclavi vom ajunge ca in India: saraci lipiti pamantului (la propriu-multi dorm sub cerul liber) dar templele sclipesc de aur!
Se preda religia in scoli - obligatoriu, dar nu este vorba despre toate religiile ci numai de ortodoxie ca asa vor barbosii, populimea sa nu deschida ochii pe alte abordari ale creatiei ci numai pe interpretarea lor; asta aduce cotizatii la sutana. Mai nou vor impune religia ortodoxa ca examen la bac. Unde ar trebui sa se tina examenul? la episcopie? ne impuneti sa umblam in sutane vandute exclusiv de voi? ajungem ca in orientul mijlociu, ne transformati in fanatici religiosi? Lasati omului liberul arbitru, nu mai interveniti intre el si Dumnezeu! Mai sfinte sunt mainile unui "ateu de carton" care isi ajuta semenii sau animalele neajutorate decat unii (nu toti!) ipocriti in robe aurite care jecmanesc oamenii simpli (cat si politicienii). Luati aminte: pentru catedrala megalomanica a neamului (vostru) ati jecmanit bugetul tarii si al bucurestiului, pe cand Sagrada Familia s-a finantat exclusiv din donatii private si nici acum nu e finalizata dupa peste 100 de ani! Jos labele dupa oamenii saraci cu duhul, lasati-i sa gandeasca liber, singuri, ca il gasesc mai repede pe Dumnezeu.
@@sf.Petru:
(20 Martie 2023, 16:04)
Ai zbarcit-o cu popa! Sincer, ma onoreaza dar nu sunt preot. Ne putem intalni unde vrei ca sa te convingi. Recunosc insa ca ai haz cu "se autofinanteaza" Da, din taxe si impozite platite de slobozeni, nu de extraterestri.
@sf Petru:
(20 Martie 2023, 10:38)
Exact! Nu se plătește pentru a avea un loc de veci. Tarifele sunt pentru săpat groapa și celelalte și sunt decente. Neschimbate de mai mult de 4 ani....si m trecut prin atâtea scumpiri. Exemplu:tarif întreținere cimitir.. 2 lei pe luna. Duci discuția șmecherește... încă odată,aparține consiliului local dar nu primește bani de la bugetul local... se autofinanteaza. P. S. Esti clar popă!
@Mary:
(19 Martie 2023, 13:22)
Aversiunea ta fata de preoti se aseamana cu antipatia elevului fata de proful de matematica. Acesta  il ironizeaza pe elevul lenes amintind(de ex.) de "puntea magarului"-teorema lui Pitagora pe care n-o poate trece.Proful e antipatic dar teorema lui Pitagora ramane valabila indiferent de cine o preda. La fel faci cu preotii care nu sunt decat oameni si ei(cu bune si rele).Dar invatatura lui Isus nu-si piede cu nimic din valoare. Pt asta merg oamenii la biserica(unde intri si iesi fara sa-ti bage nimeni mana in buzunar), sa asculte cuvantul Mantuitorului, nu sa-l caracterizeze pe popa. Pt greselile si pacatele lui el va plati, dar pe tine nu te va ierta nimeni la vremea judecatii tale ca vezi doar paiul din ochiul lui si nu barna din ochiul tau. Nu judeca, ca sa nu fi judecat. Cu ce masura masori, cu aceea ti se va masura. Numai bine.
Mary :
(18 Martie 2023, 09:07)
Popii au mjercurialul lor, le face cineva concurență? Nu! Fac ce vor. Sunt, stat în stat. Pentru ce fac, din punct de vedere religios, primesc un salariu. Restul este ciubuc. Neimpozabil. Aia care sar calu' sunt, sau cer să fie transferați. Cunoaștem.
@Mariana:
(17 Martie 2023, 21:01)
Te flatezi singura crezand ca te baga popii in seama. Sunt un simplu enorias, popii, mai ales in perioada asta, au lucruri mult mai importante de facut decat sa polemizeze cu atei de carton.O singura data am vazut o interventie a unui preot la un articol in 'Independent' in ultimii 10 ani. Si o facea asumat, cu nume si prenume. Dar intr-un fel ai dreptate: popii s-au activat -dupa cum remarca si articolul: 'Protopopiatul Slobozia: "Doneaza sange! Salveaza o viata!" Fa-le concurenta,@Mariana: aduna toti ateii de carton care va stiti si arati ca si voi salvati vieti de ialomiteni, nu doar popii. Ia-l si pe @Mary care-i catranit pe preoti ca-s hrapareti desi, nicio lege din tara noastra nu obliga pe cineva sa dea bani la biserica. Si nici nu-i obligat sa apeleze la ritualurile vreunui cult religios pt ocazii gen botez, cununie, inmormantare etc. Multa sanatate!
Mariana:
(16 Martie 2023, 21:29)
S-au activat popii ăia cu limbile catifelate din episcopie și au început să scrie comentarii aici.
Mary :
(16 Martie 2023, 19:36)
Nu vă convine când vă arată lumea cu degetul cât sunteți de hrăpăreți.
@uite asa:
(16 Martie 2023, 15:12)
Datele INStatistica(2022) arată că 85,3% dintre persoanele care și-au declarat religia sunt de religie ortodoxă; 4,5% s-au declarat de religie romano-catolică, 3,0% de religie reformată, iar 2,5% penticostală,  greco-catolică 0,7%, baptistă 0,6%, iar adventistă de ziua a șaptea și musulmană câte 0,4%. Total credinciosi= 97,1% din populatia tarii. (Atei s-au declarat cam 0,03%, adica vreo 57 de mii de romani).Diferenta pana la suta la suta o reprezinta cei care n-au fost chestionati.Cat priveste banii dati pt biserici(pt cele 18 culte recunoscute de statul roman) observam ca beneficiari sunt majoritarii-credinciosi care platesc taxe si impozite ce contribuie la constituirea bugetului de stat. @uite asa, cum ar fi sa spuna cei 97% din populatia tarii(credinciosi-platitori de taxe), ca din banii dati de ei statului sa nu se faca,de exemplu,stadioane,centre sportive, asezaminte culurale, spitale etc,sa nu se subventioneze ONG-uri atee? Inainte de a emite enormitati,incearca sa te informezi.
@Mary:
(16 Martie 2023, 14:38)
Esti amuzant daca, pana acum, n-ai aflat ca leul este moneda in circulatie in Romania. Au fost cazuri cand romanii(s-a vazut la tv) au platit in monezi de un ban si nu s-a oripilat nimeni si nici nu s-a pus in discutie onestitatea platitorului. Daca doar pt atat te simti "luat de prost", deja e problema ta personala...
Mary :
(16 Martie 2023, 13:01)
Oare nu le este rușine, și mă refer la unii preoți, când vin la cumpărături să plătească cu bancnote de un leu?! Suntem luați de proști, iar ei sunt ăia cinstiți.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 24 Mar 2023
174 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Slobozia: Acțiuni prevenitve desfășurate de polițiști

Miercuri, 22 martie a.c., polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, cu sprijinul polițiștilor Serviciului Poliției Transporturi Ialomița au desfășurat activități informativ ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:40
(123 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

IPJ Ialomița: Campanie de recrutare în liceele din județ

În perioada 22-24 martie a.c., Inspectoratul de Poliție al Județului Ialomița organizează o serie de activități de promovare a profesiei în rândul elevilor aflați la final de ciclu liceal. Astfel, peste ...[citește_toată_știrea]

23 Martie 2023, 14:30
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Rași: Autobuz ce transporta muncitori, răsturnat în șanț

Miercuri, 22 martie a.c., în zona localității Rași, un autobuz ce transporta muncitori, pe ruta Călărași-Buzău, s-a răsturnat într-un șanț de pe marginea drumului. În mijlocul de transport se aflau 41 de ...[citește_toată_știrea]

22 Martie 2023, 07:30
(589 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Martie 2023, 19:10


IȘJ Ialomița: Peste 2000 de elevi au participat la simularea Evaluării Naționale

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Școlar Județean Ialomița, la nivelul județului nostru, simularea Evaluării Naționale s-a desfășurat în 78 de unități școlare, înregistrând 2265 de elevi înscriși ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 16:30
(345 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: Luni, 27 martie 2023, termen limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că, luni, 27 martie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

21 Martie 2023, 10:30
(300 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat eliberarea de adeverințe pentru solicitanții schemei de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, reglementată de HG nr.1179/2 ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 17:10
(367 vizualizări - 0 comentarii)


7
RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

RAJA Constanța: Număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 15:15
(407 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Spațiul Privat Virtual, obligatoriu

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane juridice, asocierile și alte entități fără personalitate juridică, precum și persoanele fizice care desfășoară o ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 11:40
(440 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Dridu

Incendiu la o casă din Dridu

Sâmbătă, 18 martie a.c., în jurul orelor 22,30, pompieri dini Urziceni au fost solicitați să intervină la stingerea unui incendiu izbucnit la locuința unui cetățean din localitatea Dridu. Pentru misiune ...[citește_toată_știrea]

20 Martie 2023, 10:20
(387 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Vlădeni: Cadavrul unui bărbat, scos din apele râului Ialomița

Sâmbătă, 18 martie a.c., pompierii și paramedicii SMURD au intervenit pentru scoaterea unui cadavru din apele râului Ialomița, în zona localității Vlădeni. Din primele informații, trupul neînsuflețit aparține ...[citește_toată_știrea]

18 Martie 2023, 13:30
(1020 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 2,348 milioane de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor fiscale efectuate în luna februarie 2023

Inspectorii fiscali din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna februarie a.c., 43 inspecții fiscale, 9 controale inopinate precum și 13 verificări documentare ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:50
(873 vizualizări - 3 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Turnu Severin din Fetești. În vederea executării acestor lucrări ...[citește_toată_știrea]

17 Martie 2023, 10:30
(835 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Instituția Prefectului Ialomița: Fonduri PNRR pentru înființarea perdelelor forestiere

Joi, 16 martie 2023, prefectul județului, Constantin Marin a participat alături de deputatul Ștefan Mușoiu, vicepreședintele Consiliului Județean Ialomița, Cătălin Grigore, secretarul de stat în cadrul ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 15:00
(984 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 martie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 martie 2023, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 ...[citește_toată_știrea]

16 Martie 2023, 10:50
(762 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Donează sânge! Salvează o viață!»

Miercuri, 15 martie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzie Ialomița au organizat o campanie de donare de sânge la sediul Căminului Cultural din localitatea Ograda ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 15:25
(885 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: 31 martie 2023, termenul-limită pentru înregistrarea contractelor de închiriere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice care au aflate în derulare, la data de 1 ianuarie 2023, contracte de închiriere, că au obligația înregistrarii ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 13:50
(963 vizualizări - 1 comentariu)


ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

ISU Ialomița: Atenție la igienizarea terenurilor!

În ultimele 7 zile, pompierii ialomițeni au intervenit pentru limitarea și lichidarea unui număr de 15 incendii de vegetație uscată și stuf, produse în mai multe localități de pe raza județului Ialomița ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 11:05
(959 vizualizări - 0 comentarii)


APIA primește Cereri de plată aferente anului 2023 pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite» aferentă Măsurii 8, Submăsura ...[citește_toată_știrea]

15 Martie 2023, 10:20
(992 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În februarie 2023 s-a rambursat TVA în valoare de 2,65 milioane de lei

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna februarie 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 2,65 milioane de lei, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 15:10
(1059 vizualizări - 0 comentarii)


Ograda: Camion răsturnat în șanț

Ograda: Camion răsturnat în șanț

Marți, 14 martie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la un accident rutier în care a fost implicat un camion, în comuna Ograda. În urma evenimentului rutier a rezultat o victimă încarcerată, dar ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:10
(1103 vizualizări - 0 comentarii)


Borănești: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru lichidarea unui incendiu produs la o casă în comuna Borănești. Au ars articole textile, ...[citește_toată_știrea]

14 Martie 2023, 11:00
(995 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Accidente la Valea Ciorii, Ion Roată, Coșereni și Movilița

Vineri, 10 martie a.c., Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, pentru asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, la un accident rutier ...[citește_toată_știrea]

13 Martie 2023, 12:20
(1147 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 88,83 milioane de lei la bugetul general consolidat, în februarie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna februarie a anului 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 88,83 milioane de lei. Astfel ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 12:40
(1403 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

IPJ Ialomița: Acțiune pentru prevenirea consumului de alcool la volan

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au desfășurat mai multe acțiuni pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere cauzate de șoferii care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:40
(1546 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în zona gărilor

Joi, 9 martie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat activități de prevenire a infracțiunilor în zona gărilor din Slobozia, Urziceni, Fetești și Țăndărei. Scopul activităților a constat în informarea ...[citește_toată_știrea]

10 Martie 2023, 11:30
(1956 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în mai multe zone din Fetești!

În perioada 9 martie 2023, orele 23,00-10 februarie 2023, ora 06,00, RAJA Constanța va întrerupe furnizarea apei potabile pentru realizarea unor lucrări de racordare a noilor conducte la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

8 Martie 2023, 18:50
(1591 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Urziceni: A căzut cu mașina de pe un pod rutier

Un grav accident s-a produs marți, 7 martie a.c., la ieșirea din Urziceni către Buzău. O mașină înmatriculată în Ialomița, în care se aflau două persoane, a căzut de pe podul rutier din zonă, într-un canal ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 12:40
(2215 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Fetești: Minor cercetat penal pentru furtul unei mașini

Luni, 6 martie a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați de un bărbat, în vârstă de 72 de ani, cu privire la faptul că a lăsat autoturismul parcat pe o stradă din Fetești pentru a merge la cumpărături ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 11:00
(1943 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 10 martie 2023, termen pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește persoanelor impozabile, înregistrate în scopuri de TVA care nu au depășit plafonul de scutire și care doresc să fie scoase din evidența ...[citește_toată_știrea]

7 Martie 2023, 10:30
(2201 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 415 416
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...