Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Proiect al Poliției Locale Slobozia pentru siguranța traficului urban

Proiect al Poliției Locale Slobozia pentru siguranța traficului urban

De la un an la altul, numărul mașinilor care circulă pe străzile Sloboziei crește. Și, o dată cu el, și riscul producerii accidentelor rutiere. Pentru a preveni astfel de incidente, oficialii Poliției Locale Slobozia, alături de cei ai Serviciului Rutier Ialomița, au inițiat un proiect destinat creșterii gradului de siguranță al traficului rutier. Polițiștii locali cer autorităților să se implice și să aloce fondurile necesare implementării acestuia.

Stop accidentelor rutiere, la Slobozia! Inițiativa Poliției Locale Slobozia vizează amplasarea unor lumini speciale în zona sensurilor giratorii, dar și a unor lămpi la nivelul trecerilor de pietoni de pe cele mai aglomerate străzi ale orașului. «Considerăm că este nevoie ca atât sensurile giratorii din oraș, cât și trecerile de pietoni din zonele aglomerate trebuie să fie mult mai vizibile, de aceea amplasarea unor lumini speciale este importantă... Scopul acestui proiect este acela de a crește gradul de siguranță pe drumurile publice la nivelul municipiului Slobozia! Sunt multe situații în care vizibilitatea atât la nivelul trecerilor de pietoni, cât și la cel al sensurilor giratorii poate fi scă­zută și mă refer aici în special la ceea ce se întâmplă în sezonul rece, atunci când ea scade din cauza condițiilor meteorologice...» susține Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

Costurile estimative În proiectul inițial, oficialii Poliției Locale Slobozia au specificat și costurile estimative ale investiției în instalațiile de lumini speciale care să crească gradul de vizibilitate la nivelul sensurilor giratorii și trecerilor de pietoni din zonele aglo­merate. Astfel, în cazul celor 3 sensuri giratorii din Slobozia, investiția se ridică la aproximativ 20 mii de lei. În cazul, trecerilor de pietoni, costurile au o va­loare estimativă de 7000 de lei/instalație de iluminat/trecere de pietoni. În total, este vorba despre aproximativ 22 de treceri de pietoni, aflate pe Bulevardele Matei Basarab și Unirii, pe care ar putea fi montate acele lămpi speciale care să le facă mai vizibile pentru conducătorii auto. Acest proiect urmează să fie pre­zentat autorităților în vederea obținerii liniei de finanțare. «Pentru orice iniți­ativă este nevoie de fonduri, astfel încât aceasta sa fie pusă în practică... Avem încredere că autoritățile locale din Slobozia vor fi receptive cu privire la necesitatea implementării acestui proiect pe care l-am gândit, repet, pentru siguranța traficului la nivelul orașului!» a mai spus Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

S-au înmulțit mașinile pe străzile orașului
Potrivit Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, Slobozia este printre localitățile din județul Ialomița cu cele mai aglomerate șosele. Statisticile oficiale arată faptul că la nivelul reșe­dinței județului există peste 25000 de automobile. Numărul a crescut simțitor în ultimii 10 ani, când la nivelul Sloboziei existau puțin peste 15000 de automobile. Toate cele peste 25000 de mașini se află în proprietatea rezidenților.

În patrulare pe bicicletă
Un alt proiect aflat pe masa de lucru a Poliției Locale din Slobozia este achiziționarea unor biciclete cu care agenții să patruleze pe străzile din municipiu. Oficialii instituției consideră că este necesară dotarea instituției cu biciclete pentru ca agenții să poată ajunge mai ușor la locul intervențiilor atunci când aceștia sunt solicitați. Inițiativa așteaptă finanțare de aproximativ 2 ani și ar putea beneficia de fonduri în perioada imediat următoare. «Dorim să cumpărăm 4 biciclete ce vor fi utilizate în acțiunile de patrulare și intervenții, atunci când situația o impune... Deplasarea pe bicicletă este mult mai rapidă, având în vedere că traficul din Slobozia s-a aglomerat. Sperăm să beneficiem de fonduri pentru achiziționarea acestora!» a precizat Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

22 Martie 2023, 10:05 (6860 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
CNI a «blocat» finanțarea pentru Sala Polivalentă din Slobozia
Slobozia are primul oficiu poștal adaptat nevăzătorilor
Voluntari pentru fericirea copiilor

Comentariile cititorilor:


Sora:
(28 Martie 2023, 23:43)
In cazul poliției, nu mașinile sunt necesare, ci îndepărtarea depozitului de fier vechi din curtea Arhivei , pe care au invadat-o nu se știe cum și care arată groaznic. Și o mai bună pregătire a oamenilor, dacă mai e posibil..... În rest, orașul e o capcană, atât pentru mașini, care s-au rablagit pe cele drumuri dislocate și pentru cetățeni, care-și zdrelesc și rup mâini, picioare, fețe prin bordurile și gropile neastupate și denivelările și ”neterminările” din întreg orașul, pe trotuare și carosabil. Toate din cauza ”luminaților” care au gândit să înceapă peste tot și să strice, fără să finalizeze nicăieri.............
illuminatti:
(28 Martie 2023, 13:36)
Cand aud asta cu cresterea gradului de siguranta a circulatiei din "gura" politiei (ca e locala sau nationala) ma apuca rasu" plansu". Caralii locali au camere de supraveghere in toate intersectiile importante din oras, observa toate neregulile dat nu intervin niciodata! Sau poate doar la vreun amarat cu masina ieftina. Magraonii cu "vemveuri de anglea anmatriculate pa bulgarea" sunt privilegiati; stationeaza pe banda de circulatie "pa avari, cat vrea muschiu lor", opresc chiar pe treceri de pietoni, intorc prin intersectii (metoda ridicata la rang de arta de toti taximetristii). Mari mahari (patroni, oameni importanti) opresc masinile scumpe pe banda de mers din fata bancilor, chiar pana in dreptul semaforului impiedicand buna circulatie a celorlalte masini. Numeni nu le blocheaza si ridica masinile; nu-i sanctioneaza nimeni! Repet, legea este numai pentru pr@stime, nu si pentru cei bazati (oameni cu bani, influenta, sau interlopi).
1. Altfel, e bine si cu initiativa asta privind iluminatul trecerilor de pietoni; insa, sa gandeasca bine proiectul, adica...sa nu il gandeasca ei cu cei 2 neuroni, ci sa se uite la "case mai mari" cum se procedeaza, si anume, lampi puternice cu led deasupra trecerilor de pietoni pe toata latimea soselei. Nu doar inlocuit becul existent pe un stalp pozitionat la o oarecare distanta de trecere. Fix deasupra zebrei si pe toata lungimea acesteia!
2. Le-as dona eu o bicicleta noua daca si-ar face treaba constiincios!
Roman :
(27 Martie 2023, 01:52)
Nu mai bine pe trotinete Sa facă mai multa mișcare Oricum avem.prea mulți polițiști locali.pentru orașul asta +jandarmi +politia națională.Erau suficienți doar ei.(jandarmii și politia nationala)
Stan:
(24 Martie 2023, 08:56)
Foarte bune ideile pentru traficul rutier...dar cu politisti pe bicicleta
Dorin:
(23 Martie 2023, 23:42)
Va invit sa traversați strada Closca în fata la Concivic dimineața la 07.30 cu doi copii de mana sa vedeți cum se circula de zici ca ești pe autostrada.
Radu:
(23 Martie 2023, 17:09)
de ce nu amplasati mai bine cate un politist local la fiecare giratoriu, semafor, trecere de pietoni sau mai stiu eu ce...sa aiba si ei ceva activitate in folosul cetateanului. in afara de faptul ca stau toata ziua in masini si se plimba nu am vazut sa faca altceva. la solicitari astepti zeci de minute pana isi fac aparitia.. 
Gogu:
(23 Martie 2023, 00:19)
In seara asta am vazut deja politisti pe bicicleta. Dar nu locali!
Curiosul :
(22 Martie 2023, 17:00)
La atatea semafoare,polițiștii locali ,trebuiesc să-și faca treaba pentru care au fost înființați, paza bunurilor comunitare,sa vegheze la pastrarea ordinii si curățeniei la marginea localități cat și in interiorul,acesteia,sa lase circulația pentru alte structuri MAI,iar autospeciale reduse la jumătate, asa ca pentru economia oraselului bugetofag,spre exemplu autospecialele Renault 8+1la ce folosește?
@Mary:
(22 Martie 2023, 14:48)
Mai intai sa se antreneze pe bicicletele de la o sala de sport, poate mai dau jos din burta!
Mary :
(22 Martie 2023, 12:27)
Patrularea pe bicicletele este o idee excelentă! Nu în fiecare zi, dar aproape în fiecare zi văd un echipaj cu mașina, într-o zi erau două echipaje pe strada Lacului, nu pe stradă acolo unde ar fi trebuit să vegheze la nebunia de la prima oră, ele erau parcate în paralel acolo unde se sfârșește strada, probabil la o cafeluță, ori o bârfă despre șefu, parcă așteptând să se liniștească circulația în ideea că ei mai mult o încurcă. P,S. Oare încercau să protesteze că au salarii mici, fără să nu-i vadă nimeni?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Joi 13 Iun 2024
141 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui feteștean

Polițiștii din Fetești au fost sesizați luni, 10 iunie 2024, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 50 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată fizic de concubinul său, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:30
(970 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Luni, 10 iunie 2024, polițiștii din Fetești au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Fetești, în vederea verificării documentelor personale și ale autoturismului ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:05
(537 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa în comuna Moldoveni!

Joi, 13 iunie 2024, în intervalul orar 08,00-16,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 08:40
(495 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

11 Iunie 2024, 18:15


APIA: Plăți de peste 26 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat marți, 11 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 26,29 milioane de lei din Fondul European de Garantare ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 15:10
(958 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Instituția Prefectului Județul Ialomița: «Ziua Eroilor»

Joi, 13 iunie 2024, Instituția Prefectului Județul Ialomița, în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, organizează o serie de evenimente legate de sărbătorirea «Zilei Eroilor». ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 09:45
(550 vizualizări - 0 comentarii)


Dosare penale pentru «violență în familie» și ordine de protecție emise, la Urziceni și Săveni

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați sâmbătă, 8 iunie a.c., cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 47 de ani din Urziceni ar fi fost agresată fizic de cumnatul său, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:45
(204 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Polițiștii din Slobozia, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier, au oprit pentru verificări un șofer ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:40
(541 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Național al Agriculturii din România/Slobozia: «Expoziția Absolvenților 2024»

Consiliul Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii, Uniunea Artiștilor Plastici-Filiala Slobozia/Ialomița și Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia vă invită la «Expoziția ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 14:40
(125 vizualizări - 0 comentarii)


Accident la Coșereni

Accident la Coșereni

Duminică, 9 iunie a.c., în jurul orei 9,00, Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit la un accident rutier produs în comuna Coșereni, în care a fost implicat un autoturism. Două ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 10:15
(664 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Săveni

Incendiu la o casă din Săveni

Vineri, 7 iunie a.c., în jurul orelor 17,00, două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință în localitatea ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 10:10
(559 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Săveni incendiu


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Buliga din Fetești!

Echipele RAJA intervin duminică, 9 iunie 2024, pentru remedierea unei avarii survenite pe conducta de alimentare cu apă de pe strada Turnu Severin din Cartierul Buliga/Fetești. În vederea executării ...[citește_toată_știrea]

9 Iunie 2024, 18:30
(162 vizualizări - 0 comentarii)


Căutată de polițiștii din Spania, arestată la Țăndărei

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Ialomița au acționat în cursul zilei de joi, 6 iunie 2024, în orașul Țăndărei, în vederea depistării unei persoane urmărite ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 16:20
(540 vizualizări - 0 comentarii)


Factură electronică de la RAJA Constanța

Factură electronică de la RAJA Constanța

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă soluțiile digitale pentru că sunt simple și ușor accesibile. Factura electronică este o opțiune rapidă, sigură, eficientă, dar cel mai important, prietenoasă ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 14:05
(245 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Programul «Tezaur» continuă

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoane fizice că începând de luni, 10 iunie 2024, și până vineri, 5 iulie 2024, românii pot investi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 13:20
(154 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 10 iunie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 10:30
(240 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a prelungit termenul pentru depunerea Cererilor de Plată în Campania 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că termenul de depunere a Cererilor de Plată, în cadrul Campaniei 2024, a fost prelungit până la data de 12 iunie 2024 inclusiv ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2024, 10:00
(302 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive în localitățile Slobozia, Ograda și Andrășești

Miercuri, 5 iunie 2024, polițiștii ialomițeni au desfășurat ample acțiuni preventive în localitățile Slobozia, Ograda și Andrășești. În acest sens, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2024, 14:00
(311 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Campanie de vaccinare împotriva rabiei

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița atenționează proprietarii de animale de pe raza județului cu privire la importanța imunizării împotriva rabiei a carnasierelor ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2024, 10:30
(183 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În primele 4 luni din 2024 s-a rambursat TVA de peste 27,59 milioane de lei

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în perioada ianuarie-aprilie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2024, 08:05
(329 vizualizări - 0 comentarii)


Grupare infracțională specializată în «furturi» din societăți comerciale, destructurată de polițiștii ialomițeni

Marți, 4 iulie 2024, polițiștii IPJ Ialomița-Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, au destructurat o grupare ...[citește_toată_știrea]

5 Iunie 2024, 15:15
(675 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Clarificări importante cu privire la «Eco-schema PD-27»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce clarificări importante cu privire la «Eco-schema PD-27: Creșterea nivelului de bunăstare a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști ...[citește_toată_știrea]

5 Iunie 2024, 11:50
(782 vizualizări - 0 comentarii)


Cadouri pentru copiii internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Cadouri pentru copiii internați la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Vineri, 31 mai 2024, prin implicarea Biroului de Asistență Socială al Protopopiatului Slobozia și a enoriașilor și voluntarilor Parohiei Amara II, în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2024, 14:50
(388 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Posibil drogat la volan

Luni, 3 iunie 2024, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier, polițiștii au oprit, pentru verificări, ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2024, 14:30
(613 vizualizări - 0 comentarii)


Serviciul de Call Center RAJA Constanța

Serviciul de Call Center RAJA Constanța

Serviciul de Call Center RAJA Constanța vine în întâmpinarea tuturor nevoilor particulare ale clientului. Serviciul funcționează sub forma unui robot telefonic ce răspunde ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2024, 14:15
(308 vizualizări - 0 comentarii)


Movilița: Ordin de protecție provizorie după ce un bărbat și-a amenințat tatăl

Luni, 3 iunie 2024, polițiștii au fost sesizați de un bărbat de 69 de ani, din comuna Movilița, cu privire la faptul că ar fi fost amenințat de fiul său, în vârstă de 42 de ani. În ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2024, 14:10
(366 vizualizări - 0 comentarii)


IJJ Ialomița: S-a prelungit perioada de înscriere pentru posturile vacante de ofițer

Inspectoratul de Jandarmi Județean Ialomița anunță faptul că perioada de înscriere la concursul organizat pentru ocuparea a două funcții de ofițer în cadrul Serviciului Logistic-Administrare ...[citește_toată_știrea]

4 Iunie 2024, 08:30
(452 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: A încălcat ordinul de protecție

Duminică, 2 iunie a.c., în jurul orelor 10,00, polițiștii din Fetești au fost sesizați, prin 112, de către un bărbat din Fetești, cu privire la faptul că fratele acestuia, în vârstă ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2024, 16:20
(194 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

În cursul zilei de sâmbătă, 1 iunie a.c., în jurul orelor 23,30, polițiștii din Jilavele, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2024, 16:05
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Peste 600 misiuni de ordine publică ale jandarmilor ialomițeni în luna mai 2024

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au desfășurat, în cursul lunii mai a.c., 627 misiuni de ordine publică, dintre care 117 au reprezentat misiuni de asigurare a ordinii publice ...[citește_toată_știrea]

3 Iunie 2024, 12:15
(381 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
MIOARA în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Pacient în Bani europeni pentru depistarea bolilor oncologice garsonieră Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 iunie 2024 2ana în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Cetățeanul x în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Vio în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Bobita în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Mary în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Gogu în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! teren agricol Gheorghe Lazăr în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 12 iunie 2024 (...) în Administrațiile din Ialomița aderă la Strategia de Dezvoltare a serviciilor de salubrizare Dezamagitul în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Cetatean în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Pucheanu constantin în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! munteanul în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Ana în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Realist în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! AAA în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! geo în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița! Radu Cezar în Surprize la Alegerile din 9 iunie 2024 în Ialomița!

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...