Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Proiect al Poliției Locale Slobozia pentru siguranța traficului urban

Proiect al Poliției Locale Slobozia pentru siguranța traficului urban

De la un an la altul, numărul mașinilor care circulă pe străzile Sloboziei crește. Și, o dată cu el, și riscul producerii accidentelor rutiere. Pentru a preveni astfel de incidente, oficialii Poliției Locale Slobozia, alături de cei ai Serviciului Rutier Ialomița, au inițiat un proiect destinat creșterii gradului de siguranță al traficului rutier. Polițiștii locali cer autorităților să se implice și să aloce fondurile necesare implementării acestuia.

Stop accidentelor rutiere, la Slobozia! Inițiativa Poliției Locale Slobozia vizează amplasarea unor lumini speciale în zona sensurilor giratorii, dar și a unor lămpi la nivelul trecerilor de pietoni de pe cele mai aglomerate străzi ale orașului. «Considerăm că este nevoie ca atât sensurile giratorii din oraș, cât și trecerile de pietoni din zonele aglomerate trebuie să fie mult mai vizibile, de aceea amplasarea unor lumini speciale este importantă... Scopul acestui proiect este acela de a crește gradul de siguranță pe drumurile publice la nivelul municipiului Slobozia! Sunt multe situații în care vizibilitatea atât la nivelul trecerilor de pietoni, cât și la cel al sensurilor giratorii poate fi scă­zută și mă refer aici în special la ceea ce se întâmplă în sezonul rece, atunci când ea scade din cauza condițiilor meteorologice...» susține Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

Costurile estimative În proiectul inițial, oficialii Poliției Locale Slobozia au specificat și costurile estimative ale investiției în instalațiile de lumini speciale care să crească gradul de vizibilitate la nivelul sensurilor giratorii și trecerilor de pietoni din zonele aglo­merate. Astfel, în cazul celor 3 sensuri giratorii din Slobozia, investiția se ridică la aproximativ 20 mii de lei. În cazul, trecerilor de pietoni, costurile au o va­loare estimativă de 7000 de lei/instalație de iluminat/trecere de pietoni. În total, este vorba despre aproximativ 22 de treceri de pietoni, aflate pe Bulevardele Matei Basarab și Unirii, pe care ar putea fi montate acele lămpi speciale care să le facă mai vizibile pentru conducătorii auto. Acest proiect urmează să fie pre­zentat autorităților în vederea obținerii liniei de finanțare. «Pentru orice iniți­ativă este nevoie de fonduri, astfel încât aceasta sa fie pusă în practică... Avem încredere că autoritățile locale din Slobozia vor fi receptive cu privire la necesitatea implementării acestui proiect pe care l-am gândit, repet, pentru siguranța traficului la nivelul orașului!» a mai spus Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

S-au înmulțit mașinile pe străzile orașului
Potrivit Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, Slobozia este printre localitățile din județul Ialomița cu cele mai aglomerate șosele. Statisticile oficiale arată faptul că la nivelul reșe­dinței județului există peste 25000 de automobile. Numărul a crescut simțitor în ultimii 10 ani, când la nivelul Sloboziei existau puțin peste 15000 de automobile. Toate cele peste 25000 de mașini se află în proprietatea rezidenților.

În patrulare pe bicicletă
Un alt proiect aflat pe masa de lucru a Poliției Locale din Slobozia este achiziționarea unor biciclete cu care agenții să patruleze pe străzile din municipiu. Oficialii instituției consideră că este necesară dotarea instituției cu biciclete pentru ca agenții să poată ajunge mai ușor la locul intervențiilor atunci când aceștia sunt solicitați. Inițiativa așteaptă finanțare de aproximativ 2 ani și ar putea beneficia de fonduri în perioada imediat următoare. «Dorim să cumpărăm 4 biciclete ce vor fi utilizate în acțiunile de patrulare și intervenții, atunci când situația o impune... Deplasarea pe bicicletă este mult mai rapidă, având în vedere că traficul din Slobozia s-a aglomerat. Sperăm să beneficiem de fonduri pentru achiziționarea acestora!» a precizat Valentin Nedelcu, directorul executiv al Poliției Locale Slobozia.

22 Martie 2023, 08:05 (4904 vizualizări - 10 comentarii)

Citiți și:
Judecătoria Slobozia a admis sancțiunile aplicate firmei Taboo Events
Taximetriștii din Slobozia fac legea pe străzile orașului!
Modernul poligon de tragere al Poliției Locale Slobozia

Comentariile cititorilor:


Sora:
(28 Martie 2023, 20:43)
In cazul poliției, nu mașinile sunt necesare, ci îndepărtarea depozitului de fier vechi din curtea Arhivei , pe care au invadat-o nu se știe cum și care arată groaznic. Și o mai bună pregătire a oamenilor, dacă mai e posibil..... În rest, orașul e o capcană, atât pentru mașini, care s-au rablagit pe cele drumuri dislocate și pentru cetățeni, care-și zdrelesc și rup mâini, picioare, fețe prin bordurile și gropile neastupate și denivelările și ”neterminările” din întreg orașul, pe trotuare și carosabil. Toate din cauza ”luminaților” care au gândit să înceapă peste tot și să strice, fără să finalizeze nicăieri.............
illuminatti:
(28 Martie 2023, 10:36)
Cand aud asta cu cresterea gradului de siguranta a circulatiei din "gura" politiei (ca e locala sau nationala) ma apuca rasu" plansu". Caralii locali au camere de supraveghere in toate intersectiile importante din oras, observa toate neregulile dat nu intervin niciodata! Sau poate doar la vreun amarat cu masina ieftina. Magraonii cu "vemveuri de anglea anmatriculate pa bulgarea" sunt privilegiati; stationeaza pe banda de circulatie "pa avari, cat vrea muschiu lor", opresc chiar pe treceri de pietoni, intorc prin intersectii (metoda ridicata la rang de arta de toti taximetristii). Mari mahari (patroni, oameni importanti) opresc masinile scumpe pe banda de mers din fata bancilor, chiar pana in dreptul semaforului impiedicand buna circulatie a celorlalte masini. Numeni nu le blocheaza si ridica masinile; nu-i sanctioneaza nimeni! Repet, legea este numai pentru [email protected], nu si pentru cei bazati (oameni cu bani, influenta, sau interlopi).
1. Altfel, e bine si cu initiativa asta privind iluminatul trecerilor de pietoni; insa, sa gandeasca bine proiectul, adica...sa nu il gandeasca ei cu cei 2 neuroni, ci sa se uite la "case mai mari" cum se procedeaza, si anume, lampi puternice cu led deasupra trecerilor de pietoni pe toata latimea soselei. Nu doar inlocuit becul existent pe un stalp pozitionat la o oarecare distanta de trecere. Fix deasupra zebrei si pe toata lungimea acesteia!
2. Le-as dona eu o bicicleta noua daca si-ar face treaba constiincios!
Roman :
(26 Martie 2023, 22:52)
Nu mai bine pe trotinete Sa facă mai multa mișcare Oricum avem.prea mulți polițiști locali.pentru orașul asta +jandarmi +politia națională.Erau suficienți doar ei.(jandarmii și politia nationala)
Stan:
(24 Martie 2023, 06:56)
Foarte bune ideile pentru traficul rutier...dar cu politisti pe bicicleta
Dorin:
(23 Martie 2023, 21:42)
Va invit sa traversați strada Closca în fata la Concivic dimineața la 07.30 cu doi copii de mana sa vedeți cum se circula de zici ca ești pe autostrada.
Radu:
(23 Martie 2023, 15:09)
de ce nu amplasati mai bine cate un politist local la fiecare giratoriu, semafor, trecere de pietoni sau mai stiu eu ce...sa aiba si ei ceva activitate in folosul cetateanului. in afara de faptul ca stau toata ziua in masini si se plimba nu am vazut sa faca altceva. la solicitari astepti zeci de minute pana isi fac aparitia.. 
Gogu:
(22 Martie 2023, 22:19)
In seara asta am vazut deja politisti pe bicicleta. Dar nu locali!
Curiosul :
(22 Martie 2023, 15:00)
La atatea semafoare,polițiștii locali ,trebuiesc să-și faca treaba pentru care au fost înființați, paza bunurilor comunitare,sa vegheze la pastrarea ordinii si curățeniei la marginea localități cat și in interiorul,acesteia,sa lase circulația pentru alte structuri MAI,iar autospeciale reduse la jumătate, asa ca pentru economia oraselului bugetofag,spre exemplu autospecialele Renault 8+1la ce folosește?
@Mary:
(22 Martie 2023, 12:48)
Mai intai sa se antreneze pe bicicletele de la o sala de sport, poate mai dau jos din burta!
Mary :
(22 Martie 2023, 10:27)
Patrularea pe bicicletele este o idee excelentă! Nu în fiecare zi, dar aproape în fiecare zi văd un echipaj cu mașina, într-o zi erau două echipaje pe strada Lacului, nu pe stradă acolo unde ar fi trebuit să vegheze la nebunia de la prima oră, ele erau parcate în paralel acolo unde se sfârșește strada, probabil la o cafeluță, ori o bârfă despre șefu, parcă așteptând să se liniștească circulația în ideea că ei mai mult o încurcă. P,S. Oare încercau să protesteze că au salarii mici, fără să nu-i vadă nimeni?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Iun 2023
97 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0
Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Vineri, 2 iunie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Fetești depistat în flagrant, pe malul stâng al Brațului Borcea, doi  bărbați, cu vârste de 29 și 34 de ani, în timp ce transportau cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:55
(35 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 9 permise de conducere reținute, 5 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 52 mii de lei

Marți, 6 mai a.c., peste 70 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:40
(35 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

În perioada 27 mai-7 iunie 2023, Instituția Prefectului Județul Ialomița a desfășurat o serie de acțiuni în sprijinul desfășurării în bune condiții a exercițiului militar multinațional «Saber Guardian ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 12:50
(48 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  organizează miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:55
(127 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Prevederi noi privind evaziunea fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fost completată și s-au introduse prevederi noi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:15
(118 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Iunie 2023, 19:10


Proiectile neexplodate de artilerie, la Fetești

Sâmbătă și duminică, respectiv 3/4 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea a două proiectile ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:25
(151 vizualizări - 0 comentarii)


7

Accidente la Coșereni, Slobozia, Urziceni, Fetești, Movilița și Borănești

Un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:20
(229 vizualizări - 0 comentarii)


Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța este accesibil 24/24 și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:05
(150 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șarpe de un metru, la motorul unei mașini

Luni, 5 iunie a.c., jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona Gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 12:50
(167 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești șarpe


APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 11:20
(144 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane», ediția a XVI-a

Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 08:10
(160 vizualizări - 0 comentarii)


«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(683 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(1069 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(1198 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(1035 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(1200 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(1124 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(997 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(982 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(919 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(1091 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(1300 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(1110 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(1261 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(1199 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(1023 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(1442 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(2082 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(1126 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...