Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Magistratul «vitezoman» Mihai Laurențiu Vasilescu reclamă că «puternicul» Daniel Horodniceanu l-a lăsat fără funcție

Scandaluri publice cu procurori și polițiști

Magistratul «vitezoman» Mihai Laurențiu Vasilescu reclamă că «puternicul» Daniel Horodniceanu l-a lăsat fără funcție

Pe 7 mai 2023, vicepre­ședintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Daniel Horodniceanu a fost oprit în trafic pentru o depășire neregulamentară. Incidentul s-a transformat într-un adevărat scandal public, din cauza atitudinii nepotrivite pe care magistratul a avut-o față de agenții care l-au tras pe dreapta. Cu două luni în urmă, în cadrul unei ședințe a Secției pentru Procurori a CSM, Horodniceanu a dispus exclu­derea din magistratură a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, pentru un incident similar, petrecut în 2018. Magistratul Vasilescu așteaptă acum o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție privind înlăturarea sa din rândurile magistraților.

Filmul unui scandal În drumul său către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, venind de la București, procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu a fost oprit în trafic, pe raza loca­lității Andrășești, de doi polițiști ai Servi­ciului Rutier Ialomița. Oamenii legii l-au tras pe dreapta după ce aparatul radar a indicat că acesta circula în localitate cu 36 km/h peste limita admisă de lege. În momentul în care i-au cerut actele, polițiștii au constatat faptul că magistratul avea Inspecția Tehnică Periodică a automobilului expirată. Acesta a fost sancționat contravențional și i-au fost ridicate numerele de înmatriculare. Controlul de rutină al polițiștilor s-a transformat într-un imens scandal public după ce procurorul a dispus sancționarea polițiștilor cu câte 5000 de lei. Cazul a intrat în atenția Inspecției Judiciare și s-a finalizat cu un dosar penal privind fapte de «abuz în serviciu». Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție a lui Mihai Laurențiu Vasilescu. Magistratul a fost achitat de Curtea de Apel București și s-a reîntors la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia după ce măsura suspendării a expirat. În toamna anului 2022, Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost din nou sesizată cu privire la Cazul «Vasilescu» și a început o nouă procedură disciplinară. Rezultatele verificărilor s-au finalizat în 8 martie 2023, când, în timpul ședinței condusă de vicepreședintele CSM, procurorul Daniel Horodniceanu, acesta a dispus excluderea din magistratură a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu.

Cazul Horodniceanu ia amploare La două luni de la emiterea deciziei de excludere din magistratură, vicepreședintele CSM, procurorul Daniel Horodniceanu intră în atenția publică în urma unui incident similar, celui din cauza căruia a dispus înlăturarea din rândurile magistraților a lui Mihai Laurențiu Vasilescu. Acesta a fost oprit în trafic pe raza localității Schitu Duca, pentru că a depășit neregulamentar, fără să semnalizeze. Vizibil iritat de faptul că a fost tras pe dreapta, Horodniceanu, la fel ca și procurorul Vasilescu, a avut o atitudine nepotrivită față de agenții de poliție. Întreaga scenă a fost filmată de oamenii legii și a fost făcută publică în presa locală din Moldova. «Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoașteți? Da’ de ce nu mă cunoașteți oare?!» a fost reacția lui Horodniceanu în momentul în care polițiștii i-au cerut documentele. Ceea ce a urmat a fost un imens scandal mediatic, în care a fost reclamat comportamentul necorespunzător al vicepreședintelui CSM. În urma incidentului în care a fost implicat Daniel Horodniceanu, procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu reclamă public decizia acestuia privind excluderea sa din magistratură. «În data de 08.03.2023, Daniel Horodniceanu, în calitate de șef al Secției pentru Procurori CSM (începând de anul acesta), m-a exclus din magistratură cu pretextul unui incident mult mai puțin grav, însă tot cu polițiști rutieri, din aria mea de competență, din anul 2018, ignorând noile legi ale justiției, ignorând prescripția, așadar nelegal, abuziv și, mai ales, nedrept!» susține acesta. O decizie finală în ceea ce privește cariera de magistrat a lui Mihai Laurențiu Vasilescu va fi luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța competentă să judece contestațiile privind deciziile Secțiilor în materie Disciplinară ale Consiliului Superior al Magistraturii.

22 Mai 2023, 10:50 (4618 vizualizări - 23 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Andu:
(30 Mai 2023, 23:22)
Ca n tren cu permisul. Am auzit că e ancheta mare ! Făcută de profesionisti
Colegul lu Nini:
(26 Mai 2023, 00:11)
Și cu permisul doamnei cum rămâne?
Samuel :
(25 Mai 2023, 22:47)
Io țin cu itp Lăcusteni. In iarna mau ajutat sa fac itp la masina mea care este în Spania. Nu mai aveam cu ce sa circul. Și ca să nu dau bani pana în tara am auzit de ei de la fratele Rafaiel. Doar am trimis poze cu talonul și 1000 euro și sa rezolvat. Pacea Domnului itp Lacusteni la bâlci va dau o masa.
Mihai Lacusteni:
(25 Mai 2023, 22:23)
ITP Lacusteni cine este finul vostru? (Nini) Sa va spun cine e Nini. Nini e un amarat de politist venit de la coada vacii care se crede atotputernic dar dupa ce facea trafic cu RAR-ul ,se intalnea in Peco cu tiganii din Tandarei sa le ceara bani pentru a-i invata ce sa faca ca sa-si recupereze actele. Atunci cand fratelui tau i-a fost ridicat talonul de politie impreuna cu cei de la RAR de ce ai fost la Vasile Bancu sa te ajute? ITP Lacusteni pentru o programare cum pot face? Masina este in Anglia dar este inscrisa pe RO, va dau poza cu numerele si banii prin posta. Domnilor procurori la puscarie cu ei. Dar pacat ca nimeni nu face nimic.
Cosmin :
(25 Mai 2023, 10:12)
Actualizare , Dragoș a fugit de poliție are permisul suspendat pe 30 de zile plus inca o suspendare de 90 de zile , crede ca relațiile lui ionescu il va scoate din mizeria asta , are 2 contestații la judecătorie , asa ca nu va mai impresiona mult cu prezenta lui la RAR ialomita ! Te asteptam acasa la tandarei miezule ! Succes vei avea o primire frumoasa !!!!
Cosmin:
(25 Mai 2023, 10:01)
Toti sunt corupți au intrat pe șpăgi si la RAR si la poliție cand se văd acolo se cred Dumnezeu aveți grija de sus se cade usor si jos aici dați de noi , nu va va fii bine ! Aveți grija !
laurentiu:
(25 Mai 2023, 02:02)
bine ca a ramas fara permis domnul dragos ! e bine acuma spagarule ? si asta va fi numai inceputul
Simplu șofer:
(25 Mai 2023, 01:34)
Văd că s au dezlegat limbile aici , de ambele tabere. Eu sunt imparțial țin cu legea , aștept anchete calificate. Domnilor ancetatori daca nu va pricepeți va ajut eu sa va arat, să vă dau mura n gura ce face dl de la rutieră și dl de la rar, mai exact cu ce se ocupa. Revin cu alte probe.
Nini:
(25 Mai 2023, 01:28)
Care modificate ? Va spun eu că sunt tăiate !Bn și la Chivu e la fel
Cosmin:
(25 Mai 2023, 00:15)
Dragoș de la control trafic RAR , care ia certificatele de înmatriculare pentru stergatoarele de parbriz ? Cum a-ti constatat ca sunt totcite cu ce le-ați măsurat ? V-a dat socrul Dvs de la service-ul autorizat RAR un aparat ceva ? La tine si la Hoțu nu mai vedeți mașinile alea modificate la maxim, sfidăm lumea ca lucram la RAR ? Aveți grija de nu pățiți ce a-ti patit la Constanta ! Succes !
Tandarean:
(25 Mai 2023, 00:12)
Tu ești corect Dragoș? M-ai oprit cu mașina 2019 și ai verificat-o jumătate de ora rânjind și spunând iti găsesc eu ceva?
Anonim :
(24 Mai 2023, 23:26)
Dragoș ai grija ca nu ti sa uscat inca contractul de munca semnat la rar ialomita si deja ti-ai reclamat propii colegi ? Ai masina modificata pana peste cap , i-ai intimidat pe colegi sa treacă masina domnului nelu cu service-ul autorizat RAR ? Ce facturi vrei tu cand faci reparații iei bani si nu dai factura sau garantie ? Păcălești oameni domnul Nelu Ionescu ! Cand se face dreptate nu va convine ? Respectați legea este făcută pentru toata lumea ! Succes !
@Raspuns anonim:
(24 Mai 2023, 23:22)
Nu. Sunt cel care ziua iau talonul pentru ștergătoare de parbriz tocite și noaptea mă plimb cu otelul tunat prin oraș sfidând pe toată lumea.
@Raspuns Anonim:
(24 Mai 2023, 19:55)
Tu ești polițistul ăla corect ? Tu ești ăla care a făcut accident și nu l-ai raportat? Tu ești ăla care conduci prin Săveni, Tandarei băut ? Tu ești ăla care ai facut legea cu toți vecinii tai ? Tu ești ăla care lasă fratele sa faca ce vrea pe sosea? Tu ești ăla care ești mânjit de la strachineni ? Tu porti centura ? Mașină ta este in regula ? Sa ne zici unde ai pus folie la mașina de poliție, sa ne arăti factura și să ne spui cine a plătit . Din cauza asta nu plătești că ești ăla cel mai corect ? Tu ești ăla care ai făcut proces verbal ocupantei locului din dreapta și i ai luat permisul ? Tu ești cel care după ce nu mai ești în poliție trebuie sa te muti că tot satul te așteaptă ? Nu mai pune întrebări aici că vin cu alte informații despre tine si o sa sară toți aici care știu despre combinațiile tale . Am sa revin anoninelule
Răspuns Anonim:
(24 Mai 2023, 13:52)
@Tandarean la service-ul ce funcționează legal? Autorizat rar? Ce eliberează factură?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Miercuri 22 Mai 2024
75 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în Cartierul Buliga din Fetești!

Joi, 23 mai 2024, echipele furnizorului de energie electrică vor executa lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor în zona localității Fetești/Cartier Buliga. Fără ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2024, 15:15
(16 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Termen pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi ...[citește_toată_știrea]

22 Mai 2024, 14:05
(28 vizualizări - 0 comentarii)


Forumul APPR salută măsurile întreprinse de autorități, dar protestul își urmează cursul!

Forumul APPR salută măsurile întreprinse de autorități, dar protestul își urmează cursul!

Ca urmare a solicitărilor Forumului Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR) din data de 10 mai 2024, au apărut primele reacții ale autorităților în vederea ...[citește_toată_știrea]

21 Mai 2024, 16:50
(27 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

În fiecare an, Poliția Română dedică o săptămână marcării importanței segmentului de prevenire a criminalității pentru siguranța cetățenilor. Anul acesta, manifestarea națională « ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2024, 16:10
(542 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Slobozia, Reviga, Movilița și Coșereni

Accidente la Slobozia, Reviga, Movilița și Coșereni

Sâmbătă, 18 mai a.c., în jurul orei 4,00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a fost alertat despre producerea unui accident rutier în care au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2024, 10:20
(765 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în zonele Vlașca și Fetești-Oraș din Fetești!

Vineri, 17 mai 2024, echipele RAJA Constanța execută lucrări la nivelul sistemului de alimentare cu apă la intersecția străzilor Mihail Sadoveanu cu Renașterii din Fetești. Pentru remedierea acesteia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:45
(587 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă

Vineri, 17 mai 2024, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă. AJOFM Ialomița a contactat 606 agenți economici din județ, 29 dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:00
(698 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Reținuți pentru comiterea a trei infracțiuni

Joi, 16 mai 2024, polițiștii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui conflict spontan iscat în comuna Bordușani. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:40
(641 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au derulat campania «Școală în siguranță»

În perioada 14-17 mai 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat proiectul, inițiat în plan național, de Direcția ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:00
(561 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan având dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat de 55 de ani, domiciliat în județul Bacău, s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere». Joi, 16 mai 202 ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:40
(1272 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Minor de 17 ani, la volanul unei mașini furate

Vineri, 17 mai 2024, în cadrul unei acțiuni de prevenire a infracțiunilor rutiere, polițiștii din Jilavele au descoperit în trafic un minor de 17 ani, domiciliat în comuna Bărbulești ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:20
(1189 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 mai 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 mai 2024, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 10:30
(570 vizualizări - 0 comentarii)


Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

În cursul zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 18,00, trei echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 10:10
(732 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 128,64 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna aprilie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna aprilie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 128,64 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:55
(680 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:40
(715 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Luna mai-luna promovării economiei sociale

Luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată unor acțiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate. Dezvoltarea locală, cetățenia ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:25
(709 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

14 Mai 2024, 19:10


AJOFM Ialomița: «Bursa Generală a Locurilor de Muncă»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza vineri, 17 mai 2024, «Bursa Generală a Locurilor de Muncă», eveniment ce va avea loc la sediul Agenției Locale din ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 11:30
(554 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF a publicat listele cu contribuabilii rău-platnici și bun-platnici

Administrația Județeană a Finanțelor Publice informează că au fost publicate, pe pagina proprie de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, listele de contribuabili persoane juridice care ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 10:10
(202 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei

Consiliul Județean Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii din România, Liceul de Arte «Ionel Perlae» Slobozia și Uniunea ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:55
(420 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Vineri, 17 mai 2024, în intervalul orar 09,00-21,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei în comuna Dridu, pentru realizarea operațiunilor de mentenanță a instalațiilor destinate î ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:50
(713 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai-5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 16:45
(731 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent vă invită la vernisajul Salonului Național de Artă Plastică «Atitudini ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 14:35
(685 vizualizări - 0 comentarii)


Dridu: Incendiu la un garaj din cauza unui scurtcircuit electric

Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un garaj, în comuna ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:55
(785 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Accidente la Stejaru, Fierbinți-Târg și Slobozia

Vineri, 10 mai a.c., în jurul orelor 13,00, dispeceratul ISU Ialomița a fost alertat despre producerea unui accident rutier, pe DN2A, în localitatea Stejaru, în care au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:45
(946 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și profundă tristețe, anunțăm trecerea în neființă a domnului Ion Porumb. Pentru cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun, trupul neînsuflețit ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:30
(1483 vizualizări - 0 comentarii)


Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

În numele membrilor săi, care împreună lucrează peste 1,2 milioane hectare, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură profesională ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 17:20
(1032 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Maia!

Pentru a asigura calitatea serviciului de furnizare a apei potabile, echipele RAJA Constanța vor efectua lucrări periodice de întreținere a instalațiilor de înmagazinare a apei din comuna ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 08:40
(845 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de promovare a profesiei de polițist, cu scopul de a informa tinerii interesați cu privire la procedura de recrutare. Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 16:10
(936 vizualizări - 0 comentarii)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de joi, 9 mai 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 15:40
(600 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
eu în 10 realizări administrative în Slobozia mandatului lui Dragoș Soare George în 10 realizări administrative în Slobozia mandatului lui Dragoș Soare nemultumitu' în 10 realizări administrative în Slobozia mandatului lui Dragoș Soare nemultumitu' în «Crosul Libertății» a reunit 500 de sportivi Gicuta, platitor de impozit în 10 realizări administrative în Slobozia mandatului lui Dragoș Soare Contribuabil în 10 realizări administrative în Slobozia mandatului lui Dragoș Soare Viorel în 10 realizări administrative în Slobozia mandatului lui Dragoș Soare nicoleta în «Sunt profund recunoscătoare echipei medicale care mi-a salvat soțul!» Ica Ciubotaru în Artizanul de bolizi auto de la Grivița vulpea acra în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu cetatean în Lacul Iezer, asaltat de braconieri Radu Cezar în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu AlexDan în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu Miti în Clădire administrată de Consiliul Județean Ialomița, renovată cu fonduri europene Izabela în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu Ion ion în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu garsonieră Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 mai 2024 Jack în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu alegator în Clădire administrată de Consiliul Județean Ialomița, renovată cu fonduri europene Benny în Clădire administrată de Consiliul Județean Ialomița, renovată cu fonduri europene

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...