Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Magistratul «vitezoman» Mihai Laurențiu Vasilescu reclamă că «puternicul» Daniel Horodniceanu l-a lăsat fără funcție

Scandaluri publice cu procurori și polițiști

Magistratul «vitezoman» Mihai Laurențiu Vasilescu reclamă că «puternicul» Daniel Horodniceanu l-a lăsat fără funcție

Pe 7 mai 2023, vicepre­ședintele Consiliului Superior al Magistraturii, procurorul Daniel Horodniceanu a fost oprit în trafic pentru o depășire neregulamentară. Incidentul s-a transformat într-un adevărat scandal public, din cauza atitudinii nepotrivite pe care magistratul a avut-o față de agenții care l-au tras pe dreapta. Cu două luni în urmă, în cadrul unei ședințe a Secției pentru Procurori a CSM, Horodniceanu a dispus exclu­derea din magistratură a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, pentru un incident similar, petrecut în 2018. Magistratul Vasilescu așteaptă acum o decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție privind înlăturarea sa din rândurile magistraților.

Filmul unui scandal În drumul său către Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, venind de la București, procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu a fost oprit în trafic, pe raza loca­lității Andrășești, de doi polițiști ai Servi­ciului Rutier Ialomița. Oamenii legii l-au tras pe dreapta după ce aparatul radar a indicat că acesta circula în localitate cu 36 km/h peste limita admisă de lege. În momentul în care i-au cerut actele, polițiștii au constatat faptul că magistratul avea Inspecția Tehnică Periodică a automobilului expirată. Acesta a fost sancționat contravențional și i-au fost ridicate numerele de înmatriculare. Controlul de rutină al polițiștilor s-a transformat într-un imens scandal public după ce procurorul a dispus sancționarea polițiștilor cu câte 5000 de lei. Cazul a intrat în atenția Inspecției Judiciare și s-a finalizat cu un dosar penal privind fapte de «abuz în serviciu». Ulterior, Consiliul Superior al Magistraturii a decis suspendarea din funcție a lui Mihai Laurențiu Vasilescu. Magistratul a fost achitat de Curtea de Apel București și s-a reîntors la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia după ce măsura suspendării a expirat. În toamna anului 2022, Secția pentru Procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a fost din nou sesizată cu privire la Cazul «Vasilescu» și a început o nouă procedură disciplinară. Rezultatele verificărilor s-au finalizat în 8 martie 2023, când, în timpul ședinței condusă de vicepreședintele CSM, procurorul Daniel Horodniceanu, acesta a dispus excluderea din magistratură a procurorului Mihai Laurențiu Vasilescu.

Cazul Horodniceanu ia amploare La două luni de la emiterea deciziei de excludere din magistratură, vicepreședintele CSM, procurorul Daniel Horodniceanu intră în atenția publică în urma unui incident similar, celui din cauza căruia a dispus înlăturarea din rândurile magistraților a lui Mihai Laurențiu Vasilescu. Acesta a fost oprit în trafic pe raza localității Schitu Duca, pentru că a depășit neregulamentar, fără să semnalizeze. Vizibil iritat de faptul că a fost tras pe dreapta, Horodniceanu, la fel ca și procurorul Vasilescu, a avut o atitudine nepotrivită față de agenții de poliție. Întreaga scenă a fost filmată de oamenii legii și a fost făcută publică în presa locală din Moldova. «Sunt procuror-șef Horodniceanu de la Crimă Organizată. Nu mă cunoașteți? Da’ de ce nu mă cunoașteți oare?!» a fost reacția lui Horodniceanu în momentul în care polițiștii i-au cerut documentele. Ceea ce a urmat a fost un imens scandal mediatic, în care a fost reclamat comportamentul necorespunzător al vicepreședintelui CSM. În urma incidentului în care a fost implicat Daniel Horodniceanu, procurorul Mihai Laurențiu Vasilescu reclamă public decizia acestuia privind excluderea sa din magistratură. «În data de 08.03.2023, Daniel Horodniceanu, în calitate de șef al Secției pentru Procurori CSM (începând de anul acesta), m-a exclus din magistratură cu pretextul unui incident mult mai puțin grav, însă tot cu polițiști rutieri, din aria mea de competență, din anul 2018, ignorând noile legi ale justiției, ignorând prescripția, așadar nelegal, abuziv și, mai ales, nedrept!» susține acesta. O decizie finală în ceea ce privește cariera de magistrat a lui Mihai Laurențiu Vasilescu va fi luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, instanța competentă să judece contestațiile privind deciziile Secțiilor în materie Disciplinară ale Consiliului Superior al Magistraturii.

22 Mai 2023, 07:50 (3017 vizualizări - 23 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Andu:
(30 Mai 2023, 20:22)
Ca n tren cu permisul. Am auzit că e ancheta mare ! Făcută de profesionisti
Colegul lu Nini:
(25 Mai 2023, 21:11)
Și cu permisul doamnei cum rămâne?
Samuel :
(25 Mai 2023, 19:47)
Io țin cu itp Lăcusteni. In iarna mau ajutat sa fac itp la masina mea care este în Spania. Nu mai aveam cu ce sa circul. Și ca să nu dau bani pana în tara am auzit de ei de la fratele Rafaiel. Doar am trimis poze cu talonul și 1000 euro și sa rezolvat. Pacea Domnului itp Lacusteni la bâlci va dau o masa.
Mihai Lacusteni:
(25 Mai 2023, 19:23)
ITP Lacusteni cine este finul vostru? (Nini) Sa va spun cine e Nini. Nini e un amarat de politist venit de la coada vacii care se crede atotputernic dar dupa ce facea trafic cu RAR-ul ,se intalnea in Peco cu tiganii din Tandarei sa le ceara bani pentru a-i invata ce sa faca ca sa-si recupereze actele. Atunci cand fratelui tau i-a fost ridicat talonul de politie impreuna cu cei de la RAR de ce ai fost la Vasile Bancu sa te ajute? ITP Lacusteni pentru o programare cum pot face? Masina este in Anglia dar este inscrisa pe RO, va dau poza cu numerele si banii prin posta. Domnilor procurori la puscarie cu ei. Dar pacat ca nimeni nu face nimic.
Cosmin :
(25 Mai 2023, 07:12)
Actualizare , Dragoș a fugit de poliție are permisul suspendat pe 30 de zile plus inca o suspendare de 90 de zile , crede ca relațiile lui ionescu il va scoate din mizeria asta , are 2 contestații la judecătorie , asa ca nu va mai impresiona mult cu prezenta lui la RAR ialomita ! Te asteptam acasa la tandarei miezule ! Succes vei avea o primire frumoasa !!!!
Cosmin:
(25 Mai 2023, 07:01)
Toti sunt corupți au intrat pe șpăgi si la RAR si la poliție cand se văd acolo se cred Dumnezeu aveți grija de sus se cade usor si jos aici dați de noi , nu va va fii bine ! Aveți grija !
laurentiu:
(24 Mai 2023, 23:02)
bine ca a ramas fara permis domnul dragos ! e bine acuma spagarule ? si asta va fi numai inceputul
Simplu șofer:
(24 Mai 2023, 22:34)
Văd că s au dezlegat limbile aici , de ambele tabere. Eu sunt imparțial țin cu legea , aștept anchete calificate. Domnilor ancetatori daca nu va pricepeți va ajut eu sa va arat, să vă dau mura n gura ce face dl de la rutieră și dl de la rar, mai exact cu ce se ocupa. Revin cu alte probe.
Nini:
(24 Mai 2023, 22:28)
Care modificate ? Va spun eu că sunt tăiate !Bn și la Chivu e la fel
Cosmin:
(24 Mai 2023, 21:15)
Dragoș de la control trafic RAR , care ia certificatele de înmatriculare pentru stergatoarele de parbriz ? Cum a-ti constatat ca sunt totcite cu ce le-ați măsurat ? V-a dat socrul Dvs de la service-ul autorizat RAR un aparat ceva ? La tine si la Hoțu nu mai vedeți mașinile alea modificate la maxim, sfidăm lumea ca lucram la RAR ? Aveți grija de nu pățiți ce a-ti patit la Constanta ! Succes !
Tandarean:
(24 Mai 2023, 21:12)
Tu ești corect Dragoș? M-ai oprit cu mașina 2019 și ai verificat-o jumătate de ora rânjind și spunând iti găsesc eu ceva?
Anonim :
(24 Mai 2023, 20:26)
Dragoș ai grija ca nu ti sa uscat inca contractul de munca semnat la rar ialomita si deja ti-ai reclamat propii colegi ? Ai masina modificata pana peste cap , i-ai intimidat pe colegi sa treacă masina domnului nelu cu service-ul autorizat RAR ? Ce facturi vrei tu cand faci reparații iei bani si nu dai factura sau garantie ? Păcălești oameni domnul Nelu Ionescu ! Cand se face dreptate nu va convine ? Respectați legea este făcută pentru toata lumea ! Succes !
@Raspuns anonim:
(24 Mai 2023, 20:22)
Nu. Sunt cel care ziua iau talonul pentru ștergătoare de parbriz tocite și noaptea mă plimb cu otelul tunat prin oraș sfidând pe toată lumea.
@Raspuns Anonim:
(24 Mai 2023, 16:55)
Tu ești polițistul ăla corect ? Tu ești ăla care a făcut accident și nu l-ai raportat? Tu ești ăla care conduci prin Săveni, Tandarei băut ? Tu ești ăla care ai facut legea cu toți vecinii tai ? Tu ești ăla care lasă fratele sa faca ce vrea pe sosea? Tu ești ăla care ești mânjit de la strachineni ? Tu porti centura ? Mașină ta este in regula ? Sa ne zici unde ai pus folie la mașina de poliție, sa ne arăti factura și să ne spui cine a plătit . Din cauza asta nu plătești că ești ăla cel mai corect ? Tu ești ăla care ai făcut proces verbal ocupantei locului din dreapta și i ai luat permisul ? Tu ești cel care după ce nu mai ești în poliție trebuie sa te muti că tot satul te așteaptă ? Nu mai pune întrebări aici că vin cu alte informații despre tine si o sa sară toți aici care știu despre combinațiile tale . Am sa revin anoninelule
Răspuns Anonim:
(24 Mai 2023, 10:52)
@Tandarean la service-ul ce funcționează legal? Autorizat rar? Ce eliberează factură?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Iun 2023
108 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0
Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Fetești: Peste 60 kg de pește, confiscate

Vineri, 2 iunie a.c., polițiștii de Ordine Publică din Fetești depistat în flagrant, pe malul stâng al Brațului Borcea, doi  bărbați, cu vârste de 29 și 34 de ani, în timp ce transportau cu autoturismul ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:55
(61 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 9 permise de conducere reținute, 5 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 52 mii de lei

Marți, 6 mai a.c., peste 70 de polițiști din cadrul IPJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 15:40
(58 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

Instituția Prefectului Ialomița: «Saber Guardian 2023»

În perioada 27 mai-7 iunie 2023, Instituția Prefectului Județul Ialomița a desfășurat o serie de acțiuni în sprijinul desfășurării în bune condiții a exercițiului militar multinațional «Saber Guardian ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 12:50
(69 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  organizează miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:55
(134 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Prevederi noi privind evaziunea fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fost completată și s-au introduse prevederi noi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:15
(126 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Iunie 2023, 19:10


Proiectile neexplodate de artilerie, la Fetești

Sâmbătă și duminică, respectiv 3/4 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea a două proiectile ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:25
(156 vizualizări - 0 comentarii)


7

Accidente la Coșereni, Slobozia, Urziceni, Fetești, Movilița și Borănești

Un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:20
(237 vizualizări - 0 comentarii)


Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța este accesibil 24/24 și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:05
(156 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șarpe de un metru, la motorul unei mașini

Luni, 5 iunie a.c., jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona Gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 12:50
(173 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești șarpe


APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 11:20
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane», ediția a XVI-a

Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 08:10
(165 vizualizări - 0 comentarii)


«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(689 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(1075 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(1204 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(1041 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(1207 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(1130 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(1000 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(987 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(925 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(1097 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(1303 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(1113 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(1265 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(1202 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(1026 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(1445 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(2092 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(1140 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...