Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

A început războiul politic pentru asfaltarea cartierelor Slobozia Nouă și Bora

A început războiul politic pentru asfaltarea cartierelor Slobozia Nouă și Bora

bonus: «Aventuri administrative» cu Alexandru Potor/Ultimatumul administrației Mocioniu

Luni, 15 mai 2023, consilie­rii PSD și PRO România din Slobozia au blocat decizia administrației Soare de a contracta un împrumut bancar de 34 milioane de lei. Decizia este justificată de nevoia administrației locale de a realoca fondurile rezervate pentru cofinanțarea proiectelor europene în derulare pentru asfaltarea străzilor din cartierele Slobozia Nouă și Bora. Consi­derate cartierele-«cenușărese» ale Sloboziei, Slobozia Nouă și Bora așteaptă asfaltarea străzilor de mai bine de 10 ani. Primarul Dragoș Soare susține public că aprobarea contractării împrumutului ar re­zolva problema asfaltării acestor cartiere până la sfârșitul anului 2024.

14 de ani de promisiuni electorale În anul 2009, administrația Ionașcu lansa un proiect de asfaltare a 75 de străzi din Slobozia. Investiția, una multianuală, ar fi trebuit să se întindă pe o perioadă de 4 ani și să se finalizeze cu asfaltarea a 31,6 kilometri de străzi din municipiul Slobozia până la sfârșitul anului 2012. Acest deziderat administrativ a stat la baza primului împrumut de 50 milioane de lei contractat de Primăria Slobozia de la BCR în 2011. Din tot acest proiect, istoria locală a asfaltării reține doar «primul strat de asfalt de pe Brăilei» pe o lungime de 1,5 kilometri, lucrare în valoare de 2,1 milioane de lei, care nu a mai primit nici până acum al doilea strat de asfalt. Din 2009, la fiecare nou ciclu electoral, toți primarii Sloboziei au promis asfaltarea cartierelor Slobozia Nouă și Bora. Singurele realizări palpabile rămân cele două străzi asfaltate în Cartierul «Gării Noi», două în Bora și una în Slobozia. Și lucrările anuale de «peticire» a străzilor care au transformat Slobozia într-un oraș al «gropilor».

Primarul în funcție reia promisiunile electorale Administrația Soare nu face nici ea excepție. În campania electorală din 2020, primarul Dragoș Soare a promis asfaltarea cartierelor Slobozia Nouă și Bora. Timp de 2 ani, investiția a fost blocată pentru a permite racordarea acestor cartiere la rețeaua de apă și canalizare. Lucrările sunt încă în derulare. În februarie 2022, consilierii PSD aprobă un proiect de hotărâre care ar fi permis asfaltarea a 13 străzi în Cartierul Slobozia Nouă. În august 2022, un nou proiect de hotărâre reduce la 4 numărul acestor străzi. Administrația locală justifică situația susținând că celelalte 9 străzi fie nu au utilități, fie sunt blocate de extinderea ilegală a unor proprietăți, fie... nu există decât pe hârtie! Proiectul este retras de pe ordinea de zi a ședinței din august 2022 înainte de a fi votat. În cadrul ședinței, consilierul PSD Alexandru Potor, administrator public al județului Ialomița, nu ratează ocazia de a susține că decizia de a asfalta doar 4 străzi reprezintă «o eroare administrativă». În primăvara anului 2023, administrația Soare susține că numărul străzilor care pot fi asfaltate la Slobozia Nouă a crescut la 10 și că, de asemenea, și unele dintre străzile din Cartierul Bora ar putea fi asfaltate.

PSD și PRO România refuză împrumutul În cadrul unei ședințe extraordinare desfășurate pe 15 mai 2023, adminis­trația Soare propune Consiliului Local Slobozia un proiect de hotărâre care ar fi permis contractarea unui împrumut de 34 milioane de lei pentru cofinanțarea celor 11 proiecte de investiții din fonduri europene aflate în derulare la nivelul orașului. În preambulul ședinței, primarul Dragoș Soare explică public că cele 34 de milioane care urmează să fie împrumutați vor debloca fondurile publice re­zervate în acest moment pentru cofinan­țarea proiectelor europene. În acest fel, a susținut primarul în funcție al Sloboziei, «banii vor putea fi utilizați pentru asfal­tarea străzilor din cartierele Slobozia Nouă și Bora». Consilierii PSD și PRO România boicotează ședința, refuzând să participe fizic la întâlnirea convocată premeditat la Căminul Cultural din Slobozia Nouă. Proiectul de hotărâre este respins cu 11 voturi «contra», o «abținere» și 7 voturi «pentru». Într-o intervenție telefonică, consilierul PSD Alexandru Potor declară din nou că de­ciziile admi­nistrației Soare reprezintă «grave erori administrative» în condițiile în care această investiție s-ar fi putut realiza prin Programul Național de Redresare și Reziliență.

«Aventuri administrative» cu Alexandru Potor
Într-o postare lansată târziu, în noapte, pe rețelele de socializare (dar înregistrată devreme, la lumina Soarelui, pardon de expresie!), consilierul local Alexandru Potor reia în 8 minute lungi cât zilele de post acuzațiile aduse primarului Dragoș Soare. Pentru că nu vrem să rămână anonimă, marcăm această grijă înduioșătoare pentru soarta comunității preluând un scurt pasaj care ne-a atras atenția: «(...) Oare sunt de vină consilierii PSD că își exprimă opoziția vizavi de aceste aventuri administrative ale primarului Soare? Noi nu ne dorim nici scandal, nici circ... Ne dorim să existe un consens la nivel administrativ între Consiliul Local și Primărie. Acesta este motivul pentru care sistematic am votat pozitiv propunerile lui Dragoș Soare. Pentru că ni s-a părut corect, civilizat, omenește, să-și arate măsura capacității admi­nistrative. A venit cu un proiect, proiect de administrație, l-a expus în fața cetățenilor, a pri­mit votul, asta este democrația. Asta înseamnă! L-am susținut, am adoptat hotărârile de Consiliu Local în vasta lor majoritate, așa cum au fost propuse. Dar s-a ajuns la un nivel în care mani­pularea, lipsa de viziune strategică, neînțelegerea administrației din partea domnului Dragoș Soare a atins un nivel care nu poate fi acceptat!».

Ultimatumul administrației Mocioniu
Declarațiile consilierului local Alexandru Potor ne-au amintit (nu ne întrebați de ce, mintea omului funcționează anapoda!) de o adresă a administrației Mocioniu din mai 2019. Remisă cu antet oficial în mai 2019, adresa dădea locuitorilor din Cartierul Slobozia Nouă un ultimatum, amintindu-le de obligația ca «până cel mai târziu la data de 1 iunie 2019, să realizați lucrările de racordare la sistemele de canalizare existente în zona dumneavoastră. În acest sens vă solicităm să vă adresați SC Urban SA (...) în vederea inițierii demersurilor pentru racordarea la sistemul de canalizare». La momentul respectiv însă, singurul mod în care locuitorii cartierului s-ar fi putut racorda ar fi fost «wireless» pentru că la acel moment rețeaua de canalizare de la Slobozia Nouă fie era nefuncțională, fie nu exista! La 4 ani distanță de la acel moment, declarațiile domnului Potor, făcute publice la 24 de ore de la ședința extraordinară din 15 mai 2023, confirmă că exponenții administrației PSD nu și-au pierdut capacitatea de a ne face să râdem. Fie și amar! Iar atâta timp cât ne rămâne râsul, suntem salvați. Cu sau fără canalizare, cu sau fără asfalt...

23 Mai 2023, 19:05 (3394 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
Consilierii PSD și PRO România blochează din nou împrumutul de 34 milioane de lei
Investiție de 20 milioane de euro într-un consorțiu pentru învățământul dual
Consilierii PSD resping împrumutul de 34 milioane de lei pentru Slobozia!
Războiul împotriva poluării trece prin stația de epurare de la Slobozia

Comentariile cititorilor:


Slobozean:
(24 Mai 2023, 23:23)
Ca sa vedeți în ce tara trăim....locuitor din slobozia.noua consilier local tipa de 3 ani ca Soare nu vrea sa I asfalteze strada iar acum a votat împotriva pt ca asa i a dictat partidul...asa e domn Gabi?rusinicaaaa.asa merge tara de 34 de ani.....
Interesatul:
(24 Mai 2023, 15:46)
Domnilor, nu v-ați saturat de PSD? Nu avem locuri de munca in ‘Slobozia…din cauza celor care au avut primăria in ultimii ani. Au cerut șpagă și investitorii s-au dus in alte județe. De ce in alte județe, companii care voiau o mâna de lucru aici? Fiindca li s-au creat facilitați. Unul e mort, restul pot fi întrebați….š
Cristian:
(24 Mai 2023, 09:19)
Mda, asfaltati strazile din Slobozia Noua si Bora, caci in Slobozia sunt "parfum"...Ti-ai dr... de gloabe, Slobozia este plina de gropi si de tampenii de limitatoare de viteza ! Va doare in papuci ca ne distrugeti masinile si nervii, insa aveti pretentii sa va platim impozite...Ohhh, ce v-as mai zice......
Și alt vasile:
(24 Mai 2023, 09:08)
Trebuie să vină cineva competent peste toti
Alt IOSIF:
(24 Mai 2023, 09:06)
Dacă s-ar pune câte o bombă la consiliul local și județean, nu s-ar supăra nimeni. Poate intr-o zi frumoasă de primăvară se vor remedia toate problemele astea idioate la care ne-au tras toți aleșii noștri dragi și iubiti, f^%u-va-n rasa-n c&r de nesimtiti!
Vasile:
(23 Mai 2023, 23:22)
Mulți spun ca nu accesează dl. Soare fonduri europene. Pai dacă nu ii aprobați cofinanțare, ce sa facă? Nu ii mai blocați proiectele. Chiar ne credeți niște prosti? O sa veniți iar cu miloaga la porțile oamenilor sa le cereți votul? Oameni buni, treziți-vă la realitate și nu mai votați vorbe-n vânt.
Iosif :
(23 Mai 2023, 19:35)
O sa decontati la alegeri toate aceste piedici domnilor de la PSD. E clar ca nu aveți nici o șansă la primăria Slobozia asa că nu va mai căutați scuze puerile pentru sabotajul pe care îl faceți. Ați avut șansa voastră timp de 20 de ani sa faceți ceva pentru locuitorii acestui oraș, însă ati băgat orașul în "groapa lui Stoica ". Soare a primit o șansă și o valorifică, e la distanță mare fata de primarii pe care ia-ți girat, cred ca nu exista dubii nici măcar pt voi!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 07 Iun 2023
91 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
0

ISU Ialomița: Concursurile Profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița, sub coordonarea Inspectoratului General pentru Situații de Urgență,  organizează miercuri, 7 iunie 2023, începând cu ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:55
(125 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Prevederi noi privind evaziunea fiscală

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii că Legea nr. 241/2005, pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, a fost completată și s-au introduse prevederi noi ...[citește_toată_știrea]

7 Iunie 2023, 08:15
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

6 Iunie 2023, 19:10


Proiectile neexplodate de artilerie, la Fetești

Sâmbătă și duminică, respectiv 3/4 iunie a.c., echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița a intervenit pentru asanarea a două proiectile ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:25
(149 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Coșereni, Slobozia, Urziceni, Fetești, Movilița și Borănești

Un echipaj de pompieri din Urziceni a intervenit la un accident rutier produs pe DN2, pe raza localității Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme. În sprijinul acestora a acționat și un echipaj ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:20
(224 vizualizări - 0 comentarii)


5
Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța

Pachetul «Cont Client»/RAJA Constanța este accesibil 24/24 și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 13:05
(147 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Șarpe de un metru, la motorul unei mașini

Luni, 5 iunie a.c., jandarmii au intervenit pentru capturarea unui șarpe de aproximativ 1 metru, care se afla la motorul unei mașini în zona Gării din municipiul Fetești. Șarpele a fost eliberat în mediul ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 12:50
(165 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Fetești șarpe


7

APIA: Final de Campanie depunere Cereri de plată 2023

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice încheierea Campaniei de depunere fără penalități a Cererilor de plată. Astfel, în perioada 1 martie-31 mai ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 11:20
(142 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane», ediția a XVI-a

Consiliul Județean Ialomița, Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent au plăcerea să vă invite la vernisajul Salonului Național de Artă ...[citește_toată_știrea]

6 Iunie 2023, 08:10
(158 vizualizări - 0 comentarii)


«Saber Guardian 23» în Garnizoana Slobozia

Militarii Diviziei 2 Infanterie «Getica» împreună cu partenerii americani aparținând Brigăzii 226 MEB din Garda Națională a Statului Alabama, găzduiți de Batalionul 113 Artilerie «Bărăganul» Slobozia, vor ...[citește_toată_știrea]

2 Iunie 2023, 15:00
(681 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

În vederea executării lucrărilor de conectare a noilor rețele de alimentare cu apă potabilă la sistemul centralizat din Fetești, se va întrerupe furnizarea apei de miercuri, 31 mai 2023, orele 23, ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 17:05
(1067 vizualizări - 0 comentarii)


Gheorghe Doja: A murit după ce a căzut într-o hazna

O femeie de 51 de ani din localitatea Gheorghe Doja a murit marți, 30 mai a.c., după ce a căzut într-o hazna. La fața locului au fost chemați paramedicii SMURD, dar și un elicopter SMURD, însă femeia nu ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 16:00
(1197 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: «Expoziția Absolvenților» la Muzeul Național al Agriculturii din România

Miercuri, 7 iunie 2023, la Muzeul Național al Agriculturii va fi vernisată «Expoziția Absolvenților», de la Liceul de Arte «Ionel Perlea» Slobozia, Atelierul de Arte Decorative-Tapiserie și Atelierul de ...[citește_toată_știrea]

30 Mai 2023, 09:50
(1032 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 23 permise de conducere reținute, 8 certificate de înmatriculare retrase, amenzi de peste 139 mii de lei

Sâmbătă și duminică, 27-28 mai a.c., peste 90 de polițiști din cadrul PJ Ialomița au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:50
(1198 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție provizoriu, emis de polițiști la Fetești

Vineri, 26 mai a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați cu privire la faptul că o femeie de 44 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată de concubinul său, un bărbat de 39 de ani. În urma verificărilor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:35
(1121 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beți și cu permise suspendate, la volan

Polițiștii ialomițeni au depistat, în trafic, trei bărbați, cu vârstele cuprinse între 25 și 58 de ani, în timp ce conduceau autoturisme având dreptul de a conduce suspendat. În urma verificărilor efectuate ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 15:20
(995 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Sudiți și Drăgoești

Incendii la Sudiți și Drăgoești

În seara zilei de sâmbătă, 27 mai a.c., în jurul orelor 20,30, pompierii din Țăndărei au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:50
(980 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Cinci accidente, șase persoane rănite

Două echipaje de pompieri din Slobozia au intervenit la un accident rutier produs pe DN2A, între localitățile Slobozia și Bucu, în care au fost implicate două autoturisme. În urma evenimentului rutier a ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:35
(917 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat de artilerie, la Bărcănești

Vineri, 26 mai 2023, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» Ialomița a intervenit pentru asanarea unui proiectil exploziv de artilerie calibru 100 mm, ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 13:25
(1089 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

Cu durere în suflet și nemăsurată tristețe anunțăm dispariția prematură a celui care a fost Dumitru Petre.
Slujba de înmormântare va fi oficiată în orașul Pantelimon, sicriul cu trupul ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:30
(1298 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA Constanța de 1 Iunie și de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință abonaților din întreaga arie de operare că joi, 1 iunie 2023, și luni, 5 iunie 2023, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor ...[citește_toată_știrea]

29 Mai 2023, 11:15
(1108 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe str. Ciocârliei din Țăndărei

Duminică, 28 mai 2023, echipele RAJA Constanța intervin pentru remedierea avariei survenite pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 200 mm, de pe str. Ciocârliei din Țăndărei. Ca urmare, în intervalul ...[citește_toată_știrea]

28 Mai 2023, 10:20
(1257 vizualizări - 0 comentarii)


Amenzi de peste 76 mii de lei, aplicate de polițiștii ialomițeni

Joi, 25 mai a.c., polițiștii ialomițeni au acționat, pe raza întregului județ, pentru descurajarea săvârșirii unor fapte antisociale și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică. De asemenea ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 14:30
(1197 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 30 mai 2023, termen limită pentru depunerea Formularului 394

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că marți, 30 mai 2023, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind livrările/prestările și achizițiile ...[citește_toată_știrea]

26 Mai 2023, 12:40
(1021 vizualizări - 0 comentarii)


Polițiștii ialomițeni, alături de copii în Săptămâna «Prevenirii Criminalității»

În perioada 22–25 mai a.c., polițiștii au desfășurat activități informativ-preventive, în cadrul Săptămânii «Prevenirii Criminalității», zile dedicate siguranței copiilor, siguranței on-line precum și prevenirii ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 16:15
(1439 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar de 16,666 milioane de pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 11:15
(2079 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Concursuri privind pregătirea elevilor în domeniul situațiilor de urgență

În perioada 25-26 mai 2023, la Slobozia, în cadrul Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza» și Stadionului «1 Mai», se desfășoară fazele județene ale celor două concursuri organizate de Inspectoratul pentru ...[citește_toată_știrea]

25 Mai 2023, 09:10
(1124 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa la Fierbinți-Târg și Dridu!

Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii survenite la nivelul sursei care asigură alimentarea cu apă din Fierbinți-Târg, echipele RAJA Constanța sunt nevoite să întrerupă furnizarea apei ...[citește_toată_știrea]

24 Mai 2023, 22:20
(1152 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări de 383,50 milioane de lei la bugetul general consolidat, în perioada ianuarie-aprilie 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în perioada ianuarie-aprilie 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 383,50 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2023, 13:20
(1738 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Miercuri, 24 mai 2023, în intervalul orar 08,00-16,00, echipele RAJA Constanța sistează furnizarea apei potabile în localitatea Dridu, pentru executarea lucrărilor periodice de întreținere a rezervorului ...[citește_toată_știrea]

23 Mai 2023, 09:05
(1737 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 421 422
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...