ANCHETĂ

Povestea merge mai departe
Dragoș Slăniceanu, colecționarul de firme de la Gheorghe Doja
Scandalul traficului cu bazele de date ale Programului Casa Verde Fotovoltaice continuă să producă ecouri în Ialomița. Amintit tangențial, alături de Ștefan Bălan și Ionuț Popescu, Dragoș Slăniceanu, cel care ar controla firma Open DB Security SRL, oferă surprize demne de Cartea Recordurilor. O verificare mai amănunțită ne-a permis să constatăm că la adresa firmei pe care o controlează, implicată în scandalul traficului cu baza de date a AFM, sunt înregistrate alte câteva firme. Dragoș Slăniceanu este binecunoscut în Ialomița pentru «reinventarea» exploatării legale a angajaților fimelor de pază care beneficiază de subvenții din partea statului.
Unde l-am lăsat pe Dragoș Slăniceanu? Dragoș Slăniceanu a apărut pe scena publică locală înaintea Alegerilor Locale din 2012. Pe-atunci, își dorea să fie primar de Gheorghe Doja, însă, după numărarea voturilor, s-a mulțumit cu funcția de consilier local. Social-democrat. Ulterior, a schimbat un picuț «macazul» politic, Dreapta pedelisto-penelistă fiindu-i sprijin la vremuri de restriște cu firme de pază. Adică s-au găsit contracte cu Statul, căruia îi place să fie protejat de firme de pază care îl fac să se simtă în siguranță când este furat. Cam prin acea perioadă, ziarul nostru s-a intersectat cu afacerile starului politic de la Gheorghe Doja, angajații firmelor de pază «controlate» de Dragoș Slăniceanu îndrăznind să dezvăluie cam cum se îmbogățesc unii patroni din branșa celor cu firme de pază. Așa a devenit public faptul că, exploatând o breșă legislativă a Legii 76/2002, Dragoș Slăniceanu păzea instituțiile Statului cu bani de la... Stat. Concret, se angajau agenți de pază trecuți de 45 de ani, pentru care Statul asigură, lunar, subvenții via AJOFM. După expirarea perioadei de plată a subvențiilor, firmele intrau în «restrângere de activitate», angajații devenind șomeri cu acte în regulă și numai buni de transferat pe altă firmă a omului de afaceri Slăniceanu. Care, din nou, prin încheierea unor noi convenții, primea din nou subvenții «legale» de la Stat. Sistemul permitea astfel oferirea de servicii de pază la prețuri derizorii, mult sub cele practicate de către firmele concurente, care nu învățaseră acest tip de «afacere» practicată de impetuosul Slăniceanu. Interesant este că, de fapt, salariații s-au plâns de neplata la timp a salariilor, privarea angajaților de plata unor drepturi specifice, încălcarea Legii 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, încălcarea flagrantă a Codului Muncii și... neplata datoriilor către bugetul de stat. Ziarul nostru a relatat in extenso situația, având drept exemple firmele Prevent Inteligent Security SRL și Dragostal Security SRL.
Năravul din fire n-are lecuire În anii care s-au scurs de-atunci și condițiile în care legislația i-a permis să continue practicile prezentate mai sus, ambițiile antreprenoriale ale lui Dragoș Slăniceanu au crescut. Îl regăsim la Craiova, unde potrivit presei locale firma «controlată» de el a obținut în 2019 un contract în valoare de 600000 de euro pentru paza Spitalului Județean Craiova, apoi la Constanța, unde Dragostal Security SRL primea un contract pentru servicii de pază la Regia Autonomă Județeană de Drumuri și Poduri Constanța, în valoare de 916000 lei... Și exemplele pot continua! În 2023 însă, Dragoș Slăniceanu simte că afacerea cu panouri fotovoltaice are viitor. Așa ajunge Open DB Security SRL să fie implicată în traficul cu bazele de date ale Programului Casa Verde Fotovoltaice. Conform hotnews.ro, firma Open DB Security SRL «este deținută integral de Dragoș Cătălin Slăniceanu, iar datele de la Registrul Comerțului arată că Dragoș Cătălin Slăniceanu este asociat în 27 de firme în comuna Gheorghe Doja din județul Ialomița». O verificare mai amănunțită ne-a permis să constatăm că, totuși, colegii de la hotnews.ro nu au numărat corespunzător, noi plictisindu-ne cu contorizatul firmelor pe la 53...
Zeci de firme la două adrese Open DB Security SRL își are sediul pe strada Brutăriei, nr. 87A, în comuna Gheorghe Doja, județul Ialomița. La aceeași adresă, figurează DB Service Holding SRL, Total Grup Pavaj SRL, Onul Guard SRL, Scut Global Security SRL, Vipera Guard SRL, Scorpionul Roșu Security SRL, Consultancy Invest DGS SRL, SDC Connect SRL, DGS Save Energy SRL... Pe strada Brutăriei, la numărul 87 simplu, regăsim AFS Concept Consult SRL, Beton Doja SRL, Concept Metal AS SRL, Globe Metal Prod SRL, Total Grup Pavaj SRL, Delight Art Construct SRL... Pe de altă parte, firma Dragostal Security SRL, despre care am pomenit inițial, își are și sediul tot în Gheorghe Doja, dar pe strada Voinea, nr. 80. Și tot la această adresă figurează cu sediul și Beo Consultyng Innovation SRL, Agro Energy Prodcom SRL, Mix Beton Prod SRL, Smart Beton Mixt SRL, Agro Pelet Doja SRL, LDPE Plast Prod SRL, Bio Pelet Industry SRL, Doja Plast Prod SRL, Prefab Doja SRL și Croitoria Anastasia SRL... Și încrengătura de acționari te conduce la alte 10 firme ce figurează la adresa din strada Pușcașu, nr. 64, și la alte 13 societăți de pe strada Eternității, nr. 24. Și, din câte ați remarcat, chiar ne-a luat capul inventariind numele firmelor cu care Dragoș Slăniceanu a pricopsit localitatea Gheorghe Doja. Revenind, în pofida eforturilor noastre, Dragoș Slăniceanu nu a putut fi contactat pentru a oferi lămuriri privitoare la această situație demnă de Cartea Recordurilor. Suntem convinși că ea există totuși și e la fel de legală precum activitatea firmelor de pază pe care acesta le «controlează».
Ne dăm cu presupusu’
În condițiile date, suntem convinși că onorabilul afacerist Slăniceanu a înființat atâtea amar de firme cu gândul la niscaiva rambursări legale de TVA, fiind de fapt o invitație pentru organele noastre cele de toate zilele la controale aprofundate. Căci doar la așa ceva ne-am gândit contabilizând numărul firmelor constituite. Desigur, ne-au trecut și altele prin cap, gen «firme-fantomă», că doar la unele dintre adrese figurează case bătrânești ai căror proprietari habar nu au că sunt înmatriculate societăți comerciale la adresele respective. Sau, aproape sigur, stimabilul domn Slăniceanu a vrut să evite eventuale acuzații de «spălare de bani», societățile fiind obligate să își monitorizeze partenerii de afaceri și relațiile comerciale derulate cu aceștia, ca să se asigure că tranzacțiile nu sunt folosite ca paravan pentru practici ilicite. Având peste 50 de firme-partenere, pe care le cunoști, e clar că relațiile comerciale funcționează ca unse, neexistând tentative de «evaziune fiscală» sau «țepe financiare». Hai cu controalele, să se lămurească organele!
11 August 2023, 11:05 (15910 vizualizări - 14 comentarii)
Comentariile cititorilor:
(3 Mai 2024, 20:58)
Dar de JULIEN PROTECT SECURITI ce ziceți tot aceiași oameni conduc aceasta firma de pază nu vi se pare suspect
(19 Aprilie 2024, 17:27)
Odată Îți va cădea fotoliu și ție (...) Nu te mai bucura prea mult, cineva odată va înlătura eșarfa de la ochii Justiției și balanța; va fi În favoarea celor pe care i-ai batjocorit!!??? Au căzut imperii; îți va veni și ție rândul
(17 August 2023, 01:56)
Poate dl. Ziarist are timp să numere și firmele domnului (...). De când a început să facă el afaceri tot cu statul ....de la creioane și pixuri........calculatoare, imprimante..... și acum fotovoltaice. Tare sunt curios?
(17 August 2023, 01:51)
Oricum îl depășește cu mult pe dl (...), care prin 2012 avea la adresa din Amara 4 firme cu domeniul de activitate energie și un off-shore. Sau asta este un punct comun al prieteniei lor de afaceri.
(15 August 2023, 01:35)
Oare a primit contracte pt ca Tania Grigore a lucrat cu Olguta Vasilescu? Incepeti si intrebati cine e Tania Grigore pt Dragos Slaniceanu.
(13 August 2023, 20:01)
Statul palma barba cot doarme.Vezi serviciile.
(13 August 2023, 14:39)
Cate case ai?la doja.
(13 August 2023, 14:35)
Sa vina sosoaca .
(13 August 2023, 14:13)
Am auzit ca e la zi cu salariu.o dată la 3 luni.cate firme ai schimbat?de ce?
(13 August 2023, 14:05)
S-a desfintat corpul gardienilor publici, ca aceste pramatii politice sa isi faca firme de paza
(11 August 2023, 16:40)
FIRMELE SUNT INFIINTATE PENTRU A STOARCE FONDURI EUROPENE.
(11 August 2023, 15:15)
Asa s-au facut unii oameni si au acumulat averi. ANAF-ul doarme. Afacerile astea sunt sustinute si incurajate .
(11 August 2023, 14:10)
Spre deosebire de statele occidentale, pe care noi, din reflexe vechi formate de acum 33 de ani, le identificam (justificat in mare masura ) ca "state civilizate", si in care cadrul legal prin care se stabilesc absolut toate condițiile și modalitățile prin care si cea mai mica afacere este supravegheata fiscal și urmărită sa îsi plătească integral datoriile la bugetul de stat, în România, totul este lăsat la imaginatia și inspirația întreprinzătorului. De ce ? Simplu. Pentru ca chiar întreprinzătorul este unul dintre pionii legislativului, fiind membru în parlament sau în guvern, este interfata unuia dintre acesti pioni sau este manipulatorul acestui pion care se afla pe statul lui de plata ori a fost chiar "creatorul" pionului in care a investit, l-a format, l-a lansat în sferele înalte ale politicii, transformandu-l în apărătorul fervent al intereselor sale. Și asa cadrul legal în domeniul fiscal este varza, iar interesele personale sau de grup fiind în total câștig in fata intereselor statului. Expresia americana consacrata " de moarte și de impozite nu scapi" , nu este absolut deloc valabila la noi in ce privește partea a doua. Este inca un capitol care contureaza incompetenta clasei politice romanesti.
(11 August 2023, 11:27)
Nu o să mă prindă niciodată pentru că o să mai fac 2-3 firme să le enumerați si p-alea!!!