Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Distrigaz Sud «șantajează» proprietarii de apartamente

La Slobozia

Distrigaz Sud «șantajează» proprietarii de apartamente

Distrigaz Sud continuă politica de debranșare forțată de la rețeaua de gaze a scărilor de bloc din Slobozia. Administratorii Asociațiilor de Proprietari reclamă practica drept «un abuz». Scările de bloc debranșate sunt conectate imediat după instalarea detectorului de gaze.

Administratorii reclamă abuzul Invocând prevederile articolului 142 din Ordinul 2 din 18 ianuarie 2023 care impune instalarea unor de­tectoare de gaze pe scările de bloc fără aerisire, Distrigaz Sud a declanșat campania de debranșare a apartamentelor din Slobozia. Administratorii scărilor de bloc susțin că practica reprezintă «un abuz» și că proprietari de apartamente nu sunt notificați individual. «Ei lipesc un afiș pe scara de bloc... Nu notifică individual consu­matorii, cum cere legea. Când se trezesc debranșați, oamenii vin la noi. Dar Distrigaz Sud nu are contract cu Asociația, ci cu fiecare proprietar de apartament în parte!» explică Marius Gheorghe, administratorul blocului U27 din Slobozia.

Șantaj marca Distrigaz Conform unor informații neoficiale, până la acest moment în Slobozia au fost notificate aproximativ 50 de scări de bloc, dintre care 10 au fost deja debranșate de la rețeaua de gaze. Sub protecția anonimatului, un alt administrator de bloc explică practica: «Practic, Distrigaz Sud șantajează locatarii. Debranșează scara și amenință că vor rebranșa în 3 luni. Oamenii intră în panică, strâng bani și plătesc între 5500 și 9000 de lei pentru detectoarele de gaz de pe scară. A doua zi după instalarea lor, Dis­trigaz Sud vine și re­bran­șează scările de bloc...». Încercările noastre de a contacta reprezentații locali ai Distrigaz Sud au fost inutile. Administrația locală din Slobozia susține că face demersuri pentrtu a media acest conflict. Vom reveni!

Comunicat de presă
Distrigaz Sud Rețele aduce următoarele precizări cu privire la deconectarea de la sistemul de distribuție a gazelor naturale pentru anumiți clienți din localitatea Slobozia, județul Ialomița:
Conform prevederilor Ordinului 2/18.01.2023, care modifică și completează Ordinul A.N.R.E. nr. 89/2018, cu privire la aprobarea Normelor tehnice pentru proiectarea, executarea și exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale, articolul 142 stipulează faptul că, “Pentru depistarea scăpărilor de gaze naturale în casa scărilor clădirilor etajate, care sunt prevăzute cu uși de acces/ferestre din tâmplărie tip Thermopan sau care sunt fără ferestre și nu sunt prevăzute cu deflector (dispozitiv ce permite ventilația naturală în încăperi și este montat în exteriorul clădirii), se montează detectoare automate de gaze naturale."
Distrigaz Sud Rețele, în calitate de operator al sistemului de distribuție a gazelor naturale, a acționat în baza notificărilor primite de la operatorii economici autorizați A.N.R.E., care au verificat instalațiile de utilizare și le-au declarat neconforme, dar și ținând cont de legislația mai sus menționată. În acest sens, consumatorii, a căror instalație de utilizare comună a gazelor naturale (existentă pe casa scării) nu a îndeplinit cerințele tehnice de funcționare în siguranță, au fost notificați de necesitatea deconectării de la sistemul distribuție.
De asemenea, pentru a preîntâmpina situațiile de deconectare a locului de consum de la sistemul de distribuție, clienții au fost informați, în prealabil, privind etapele necesare de parcurs respectiv:
-contractarea unui operator economic autorizat de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (A.N.R.E.), în vederea remedierii neconformităților identificate în ultima fișă de evidență a lucrărilor;
-depunerea la Distrigaz Sud Rețele a noii fișe de evidență care atestă că au fost remediate neconformitățile identificate anterior și că instalația de utilzare a gazelor naturale respectă prevederile legale în vigoare.
(Biroul de Presă Distrigaz Sud Rețele)

25 Septembrie 2023, 12:20 (10186 vizualizări - 19 comentarii)

Citiți și:
Distrigaz Sud amenință cu sistarea alimentării cu gaze pe scările de bloc fără aerisire

Comentariile cititorilor:


locatar:
(28 Septembrie 2023, 12:36)
Nu va agitati....asa ma agitam si eu...apoi mi-a venit o ideie(nu mor cai cand vor caini)...imi cumpar plita electrica si la iarna optez ptr ajutor la lumina nu gaz(de ce sa le bag lor banii in buzunar)
Gogu :
(27 Septembrie 2023, 17:59)
Unii administratori de scări de blocuri, au și firme în construcții. Nu se mai sătura de bani deamoaca. U
Mmmmmmmmmmmmm:
(26 Septembrie 2023, 21:39)
Multi naivi comenteaza orice numai realitatea nu! Conducta de pe casa scari este a lor, noi proprietari avem de la contuor si in casa conducta pe care oricum ii platim sa ne verifice, ba mai mult foarte multi avem si detectoare si electrovalve. Drept urmare de ce trebuie sa le intretinem noi conductele?
ank:
(26 Septembrie 2023, 19:17)
Abia astept sa ma debranseze si sa-i dau in judecata. am contract cu ei, nu cu asociatia de proprietari
Hello :
(26 Septembrie 2023, 17:16)
Alo , DNA , Consiliul Județean , Primăria Slobozia , nimeni nu se sesizează referitor la aceasta speța ??? Blocurile au geamuri oscilobatante de ce sa montam cu forța alege Detectoare de gaz ? Când vor fii luați la verificat asociațiile de proprietari ? Cred ca sunt multe dedesubturi !
pentru @larii:
(26 Septembrie 2023, 09:56)
@larii du-te nenicule la școală întâi și după comentează aici!! Ești de toată jena...
Opriti gazele:
(26 Septembrie 2023, 08:29)
Vreau sa cobor. Mai mult de jumatate din apartamentele din oras nu au detector de gaze desi legea prevede din 2008 instalarea lor. Proprietarii mituiesc firmele care verifica instalatia de gaze o data la doi ani ca sa fie raportati in regula la distribuitor si sa nu li se opreasca gazele asa cum ar fi normal. Prostia asta o sa le tina de cald cind o sa le inmineze cheile de acces Sf.Petre.
Larii:
(26 Septembrie 2023, 08:28)
Bagati. Iar Mina in buzunarul locatarilor fie ca au o pensie de miseries abia reuseste sa sa traiasca de la Olena la Alta si de oameni bolnavi care abia se descurca sa si IAU medicaments giditiva ce facetious si lasati prostiile eu cred ca cinema vrea sa si vinda marfa! Nu mai stiti cu ce sa ne jupuiti @
Pensionar-fost instalator gaze:
(26 Septembrie 2023, 07:03)
Electrovana cu 3 senzori ,la Dedeman 250 ron.Restul materialelor costa maxim 300 ron.4500-550=3950 Scadeti taxele,impozitele,șpagă către administrator 15-20% (ca la Vaslui).rămâne profit cam 1500 ron /scara de 15 apartamente.
Marian :
(26 Septembrie 2023, 06:21)
Dacă este adevărată informația ca aceste detectoare se montează la scările fără aerisire,înseamnă că la B10 au făcut mai mare japca. Aici avem geamuri le scara care stau tot timpul deschise. Au oprit gazul fără sa anunțe.Puteau monta ei aceste detectoare și puneau în factura la fiecare consumator.Evitam bătaia de joc de a nu avea apa calda în 2023 în Slobozia.
Cetăţean:
(26 Septembrie 2023, 00:02)
Aceleași abuzuri ca la Urban. Când fac verificări, cei de la gaze ne notifică. De ce pentru detectoare nu fac notificări?
Basil:
(25 Septembrie 2023, 23:27)
Sint cazuri si cazuri prevazute in normativul de gaze ! Pe casa scarii aerisire la ultimul etaj ar fi obligatoriu pentru ventilatie naturala si atunci instalarea detectorului devine inutila !!!! Unde nu se poate realiza ventilatie naturala desigur ca detectorul devine obligatie. Costurile relativ mari negociabile depind de situatii concrete intrucit se intervine pe o instalatie existenta.
Mihai:
(25 Septembrie 2023, 20:59)
Asta este o lege data din 2018, daca ati cauta in google ati gasi. In Bucuresti astfel de detectoare au fost instalate de ceva ani asa ca nu este ceva nou. Dar cand lenea este mare.
Ingineru':
(25 Septembrie 2023, 20:58)
Electrovalva " = 500 - 1000 lei Un senzor = 80 - 250 lei Cablu, plinta, canal cablu, 400-1000 lei 1200 - 2800 materiale Manopera 5 oameni 2 gaz ANRE 2 electricieni ANRE 1 om sa intocmeasca documentatia 400 lei / cap de vaca furajera 2000 de lei Total 3200 minim... Restul profit... Si aici mai intra autorizatii, masini, scule si stresul lui ȘEFU sa dea salariile...
Cetatean:
(25 Septembrie 2023, 20:06)
Extraordinar cum apar aceste normative peste noapte!
Toate blocurile au trasee de gaze de 40-50 de ani fara senzori de gaz si nu s-a intamplat nimic periculos... Si deodata apar aceste debransari!
De ce nu s-au gandit sa se dea un termen de conformare de 5 ani, de exemplu. Nu toata lumea are bani sa dea acestor firme.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 06 Dec 2023
75 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 437 438
0

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

5 Decembrie 2023, 18:20


USR: Aroganța PSD-PNL poate lăsa copiii la mâna traficanților de carne vie de la 1 ianuarie 2024

Marți, 5 decembrie 2023, a fost adoptat în Senat un proiect important care repară o greșeală majoră a coaliției PSD-PNL și incriminează din nou în Codul Penal abuzurile sexuale dintre adulți și minorii ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 14:55
(83 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: USR abuz sexual


Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Ministrul Muncii, vizită de lucru în Ialomița

Marți, 5 decembrie 2023, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel și directorii structurilor teritoriale ale Ministerului Muncii au primit ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 13:30
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Protopopiatul Slobozia: «Împreună aducem bucurie-Moș Nicolae alături de copii»

Marți, 5 decembrie 2023, cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntarilor și în prag de Sfântul Nicolae, Protopopiatul Slobozia, în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 13:20
(120 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,65%, rata șomajului la sfârșitul lunii septembrie 2023

La sfârșitul lunii octombrie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3725 șomeri (din care 1852 femei), rata șomajului fiind de 4,69%, cu 0,05% peste ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 12:35
(90 vizualizări - 0 comentarii)


5
Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Avansări în grad la Jandarmeria Ialomița, cu ocazia Zilei Naționale a României

Pentru îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu, 3 ofițeri și 12 subofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița au fost înaintați în gradul militar următor, înainte de îndeplinirea ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 11:05
(123 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Vineri, 8 decembrie 2023, termen-limită pentru depunerea Declarației de mențiuni privind schimbarea perioadei fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor înregistrați în scop de TVA care utilizează ca perioadă fiscală trimestrul și care au efectuat o achiziție intracomunitară ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 10:35
(114 vizualizări - 0 comentarii)


7

APIA primește cereri inițile anuale de solicitare a ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 15 decembrie 2023 inclusiv, se depun la Centrele județene ale Agenției, respectiv al Municipiului București pe raza ...[citește_toată_știrea]

5 Decembrie 2023, 09:10
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Fierbinți-Târg

Un incendiu s-a produs duminică, 3 decembrie a.c., în jurul orei 2,00, la o locuință proprietate personală în orașul Fierbinți-Târg. Trei echipaje de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 16:05
(177 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Peste 1100 de amenzi în minivacanța de 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie-3 decembrie a.c., nu au fost înregistrate evenimente deosebite, polițiștii ialomițeni fiind prezenți la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și prevenirea ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:50
(173 vizualizări - 0 comentarii)


0241/924-Call Center RAJA Constanța

0241/924-Call Center RAJA Constanța

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția acestora vine în ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:25
(159 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF: «Ghid privind modalitatea de aplicare a facilităților fiscale, acordate persoanelor fizice care desfășoară activități de creare de programe pentru calculator, începând cu veniturile aferente lunii noiembrie 2023»

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că Agenția Națională de Administrare Fiscală a elaborat și publicat «Ghidul privind modalitatea de aplicare a facilităților ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 14:05
(165 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Măsuri preventive în perioada Sărbătorilor de Iarnă 2023

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița, în scopul prevenirii unor episoade de îmbolnăvire a populației cu Trichinella spiralis (Trichineloză), aduce la cunoștința că reprezintă ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 12:10
(164 vizualizări - 0 comentarii)


Sinești: Microbuz cu cinci pasageri, implicat într-un accident rutier

Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că luni, 4 decembrie a.c., în zona localității Sinești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme și un microbuz cu cinci ...[citește_toată_știrea]

4 Decembrie 2023, 09:00
(469 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița: Expoziție-eveniment cu prilejul Zilei Naționale a României

Muzeul Județean Ialomița organizează o expoziție dedicată împlinirii a 105 ani de la actul istoric de la 1 Decembrie 1918 de la Alba Iulia. Expoziția este găzduită de foaierul Sălii Europa a Consiliului ...[citește_toată_știrea]

30 Noiembrie 2023, 12:45
(541 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

Ialomița a fost reconectată la rețeaua de energie electrică

E-Distribuție Dobrogea anunță că echipele de lucru mobilizate au reconectat la rețea circa 96% din numărul total de clienți care au avut alimentarea cu energie electrică întreruptă de daunele provocate ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 20:40
(518 vizualizări - 0 comentarii)


Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Protopopiatul Slobozia: Activități educative alături de preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit «Piticot»

Miercuri, 29 noiembrie 2023, Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu Program Prelungit «Piticot» din municipiu au organizat activitatea cu tema «Sfântul Apostol Andrei-ocrotitorul românilor ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 14:40
(681 vizualizări - 0 comentarii)


A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

A treia zi de proteste la Direcția Județeană de Statistică Ialomița

Miercuri, 29 noiembrie 2023, salariații Direcției Județene de Statistică Ialomița au continuat protestul început pe data de 27 noiembrie 2023. Greva s-a desfășurat timp de o oră, începând cu orele 11,0 ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 13:50
(828 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii, la datorie în minivacanța dedicată zilei de 1 Decembrie

În contextul minivacanței dedicată Zilei Naționale a României, în perioada 30 noiembrie-3 decembrie 2023, polițiștii IPJ Ialomița intensifică activitățile pentru menținerea ordinii și liniștii publice, ...[citește_toată_știrea]

29 Noiembrie 2023, 12:40
(716 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Ședințe de lucru la nivel județean

Marți, 28 noiembrie 2023, prefectul județului Ialomița a prezidat Ședința Colegiului Prefectural și a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ialomița. Pe ordinea de zi a ședintelor au figurat informări ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 15:40
(738 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbați din Bordușani, surprinși la furat de lemne

Marți, 28 noiembrie 2023, polițiștii din Stelnica au depistat doi bărbați, în vârstă de 35 de ani și 52 de ani, din Bordușani, care ar fi tăiat, fără drept, mai mulți arbori dintr-o pădure ce aparține ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 14:20
(713 vizualizări - 0 comentarii)


Programul casieriilor RAJA în perioada sărbătorilor de Sfântul Andrei și Ziua Națională a României!

RAJA Constanța aduce la cunoștința tuturor abonaților că, în intervalul 30 noiembrie-3 decembrie 2023, casieriile RAJA Constanța și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu publicul vor fi ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 12:40
(1066 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Jilavele și Albești

Luni, 27 noiembrie 2023, Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit la un incendiu produs la locuința unui cetățean din localitatea Jilavele. Jarul căzut din sistemele de încălzire a condus, cel mai ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 11:45
(896 vizualizări - 0 comentarii)


USR propune o bursa cumulată pentru studenții români de pretutindeni

Senatoarea USR Silvia Dinică a depus o inițiativă legislativă care permite cumularea bursei pentru studenții români de pretutindeni cu bursa de excelență olimpică/internațională și cu bursa de performanță ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 11:20
(618 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Rambursări TVA în valoare de peste 78,8 milioane de lei, în perioada ianuarie-octombrie 2023

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în perioada ianuarie-octombrie 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 78,8 milioane ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 10:25
(893 vizualizări - 0 comentarii)


Cursuri de prim ajutor dedicate jandarmilor ialomițeni

Cursuri de prim ajutor dedicate jandarmilor ialomițeni

În această perioadă, la nivel național, se derulează sesiuni de pregătire a personalului în acordarea primului ajutor de bază. Jandarmii ialomițeni participă zilele acestea la activitățile de instruire ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 10:10
(694 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în Cartierul Buliga din Fetești!

Marți, 28 noiembrie 2023, Stația de Pompare Buliga a înregistrat o avarie la sistemul de alimentare cu energie electrică, motiv pentru care pompele de la nivelul acesteia nu au mai putut funcționa. Astfel ...[citește_toată_știrea]

28 Noiembrie 2023, 09:25
(759 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 25 noiembrie a.c., în jurul orelor 13.30, polițiștii din Țăndărei au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Țăndărei. În urma testării cu aparatul din dotare ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2023, 15:10
(852 vizualizări - 2 comentarii)


ISU Ialomița: Toate drumurile județene și naționale au fost deschise, 22 de localități sunt afectate de lipsa energiei electrice!

ISU Ialomița: Toate drumurile județene și naționale au fost deschise, 22 de localități sunt afectate de lipsa energiei electrice!

Peste 80 de pompieri au fost la datorie la sfârșit de săptămână pentru înlăturarea efectelor negative generate de Codul Portocaliu/Roșu de ninsori și viscol în Ialomița. Misiunile pompierilor s-au desfășurat ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2023, 13:20
(1023 vizualizări - 0 comentarii)


Sindicatul funcționarilor publici «PRO LABOR» Slobozia, în Grevă Generală. Salariații de la Statistică, protest spontan!

Sindicatul funcționarilor publici «PRO LABOR» Slobozia, în Grevă Generală. Salariații de la Statistică, protest spontan!

Salariații din cadrul Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomita, Agenției Județene pentru Plăți si Inspecție Socială, Casei Județene de Pensii și Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița ...[citește_toată_știrea]

27 Noiembrie 2023, 11:10
(1097 vizualizări - 1 comentariu)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 437 438
Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...