Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Episcopia Sloboziei și Călărașilor cere terenul de sub Catedrala «Înălțarea Domnului»

Vot în Consiliul Local Slobozia

Episcopia Sloboziei și Călărașilor cere terenul de sub Catedrala «Înălțarea Domnului»

Marți, 28 noiembrie 2023, Consiliul Local Slobozia s-a reunit în cadrul unei noi ședințe ordinare. Pe ordinea de zi a ședinței au figurat o serie de 35 de proiecte de hotărâri. Printre acestea se numără și cel prin care Episcopia Sloboziei și Călărașilor solicită «trasmi­terea fără plată» a terenului de sub Catedrala «Înălțarea Domnului». De asemenea, Consiliul Local a mai supus aprobării plenului un studiu de fe­zabilitate pentru o investiție de 1 milion de lei necesară realizării utilităților pentru noul bloc ANL de pe strada George Enescu.

Vot cu frică de Dumnezeu Consiliul Local Slobozia a supus aprobării, marți, 28 noiembrie a.c., în plenul unei ședințe ordinare, un proiect de hotărâre prin care Episcopia Sloboziei și Călărașilor solicită «trasmiterea fără plată» a terenului de sub Catedrala «Înălțarea Domnului». Suprafața de teren are aproximativ 5000 de mp. De asemenea, Episcopia a solicitat transmiterea dreptului de proprietate și asupra terenului pe care sunt construite exarhatul și clopotnița, aferente Catedralei. Transferul se face în baza Legii 239 din 2007, privind reglementarea regimului juridic al unor bunuri imobile aflate în folosința unităților de cult. Conform proiectului de hotărâre, Episcopia Sloboziei și Călărașilor are obligația de a nu înstrăina sau schimba destinația terenului timp de 30 de ani. Reamintim că piatra de temelie a Cate­dralei Episcopale «Înălțarea Domnului» a fost pusă în anul 1992. Construcția are dimensiuni monumentale, fiind prima și cea mai mare construcție eclesială din România finalizată după căderea comunismului. Clădirea are o înălțime de 37 de metri, are 7000 de metri pătrați de pictură realizată în tehnica «mozaic de murano», iar pavimentul este din marmură. Lucrările pentru finalizarea acesteia au durat 11 ani.

1 milion de lei pentru ultimul bloc ANL Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local a mai figurat și un proiect de hotărâre care a vizat aprobarea studiului de fezabilitate aferent unei investiții de 1 milion de lei. Investiția vizează reali­zarea utilităților pentru cel mai nou bloc ANL din Slobozia. Imobilul este situat pe strada George Enescu, în imediata vecinătate a Liceului Tehnologic «Alexandru Ioan Cuza», va dispune de 124 de locuințe și va fi ridicat în două etape. În cadrul primei etape vor fi date în folosință 52 de locuințe. În cadrul aceleiași ședințe au fost supuse votului în plen 13 proiecte de hotărâri care vizează majorarea cu 500% a impozitelor pentru imobilele neîngrijite din Slobozia. Proprietarii clădirilor sau terenurilor vizate, susțin oficialii Primăriei Slobozia, «au fost notificați cu privire la efectuarea lucrărilor de intreținere», însă au refuzat să adopte măsuri de remediere a problemelor semnalate. Deciziile de majorare cu 500% a taxelor pentru terenurile și clădirile neîngrijite se aplică de mai mulți ani la nivelul orașului Slobozia și sunt consi­derate «singura măsură coercitivă eficientă» de reabi­litare peisagistică a terenurilor aflate în proprietatea privată a locuitorilor orașului.

28 Noiembrie 2023, 18:45 (4542 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Episcopia Sloboziei și Călărașilor primește 1 milion de lei pentru bisericile județului
Consiliul Local Slobozia umblă cu ocaua mică
Consiliul Local Slobozia votează împotriva propriilor interese
Consiliul Local Slobozia a votat pentru preluarea Casei de Cultură a Sindicatelor

Comentariile cititorilor:


Contribuabil:
(3 Decembrie 2023, 17:13)
Nu-i nimic în neregula sa dai și terenul pe care se afla clădirea, deținătorului unei clădiri pe care oricum i-au autorizat-o. Desigur, intr-o forma legala - concesiune, vânzare. Dar, ca exemplu, în Germania, sunt case construite pe terenurile localității, pentru care proprietarul casei va plăti permanent concesiune, neexistând posibilitatea preluării terenului. De aceea și sunt mai ieftine.
Vladică:
(1 Decembrie 2023, 12:00)
Cuza a secularizat averile bisericii iar ăștia după 150 de ani le dau terenuri și bani din avutul obstesc gratis. Biserica nu e decât o afacere imobiliară și mijloc de înavuțire a popilor fără just temei. De aia le tot creste numărul pentru ca rentează.  Se organizează ca o mafie pentru a suge resursele publice în interesul membrilor ei.
Enoriaș:
(30 Noiembrie 2023, 22:41)
Biserica prin mulți preoți care o reprezintă își pierde din încredere, prea mulți vor înavuțirea peste noapte. La ei să le dai și să le tot dai, sumele nu sunt fiscalizate, este un fel de ,,primește-l doamne și pe ăsta". După anul 1989 tot cer și mai grav că și primesc totul moca, nu mai ai loc de ei pe nicăeri, săracii ,,asupriții comuniștilor".
LuLu:
(29 Noiembrie 2023, 13:50)
Sa vanda terenul cu 1 milion de lei (macar) si uite banii pentru aprobarea studiului de fezabilitate aferent unei investiții de 1 milion de lei, care vizează reali­zarea utilităților pentru cel mai nou bloc ANL din Slobozia.
Mary :
(29 Noiembrie 2023, 11:56)
Părintele Daniel, de la Catedrala Slobozia, negociază ca la piață oficierea unei căsătorii religioase. Sumele pornesc după cum ești îmbrăcat, sau din ce mașină te dai jos, ajungând până la "ne înțelegem noi". În condițiile în care taxa legală plătită la Protoerie cu chitanță este de 500 de lei. Atenție la legea ce se coace în Parlament privind procentul din evaziunea descoperită, sunt mulți pretendenți.
fara numar, fara numar:
(29 Noiembrie 2023, 11:42)
Cinism cu voia domn...ilor.
Sa predai mare parte din oras pe persoana fizica BOR, in conditiile in care cultele nu platesc impozite nici la stat si nici la primarie, dar in acelasi timp sa impui unui pensionar amarat 500% impozit este dovada cinismului dus la extrem. Sunt seniori care au fost dusi la azile sau luati de catre copii deoarece nu se mai pot ingriji singuri; cum poti sa le impui sa-si ingrijeasca locuinta (taiat balariile din fata casei, zugravit fatada casei, reparat gardul, etc.). Cum sai penalizezi in halul asta?
In alta ordine de idei, palatele cu turnulete ale rromilor, acele monstruozitati trase la indigo, declarate case de rugaciune la fel ca BOR, pentru care manelistii respectivi nu platesc impozite, acele enormitati de constructii fara noima de ce nu sunt impozitate cu 500%???
500% inmultit cu zero% impozit cat fac? Probabil ca 10-15% procent la vot! 
Inca o dovada a faptului ca politrucii nostri sunt toti la fel: Apasa cu bocancul pe amaratii care platesc tot felul de dari si ii scutesc de taxe pe smecherii care-i sustin la putere. BOR manipuleaza prostimea sa voteze asa cum li se spune (sa ne amintim de campania electorala klaus-PuieMonta)...iar rromii sunt o masa electorala importanta si ascultatoare atata taim cat sunt lasati sa-si impuna legea lor; indiferent daca ne terorizeaza la propriu.
Flory:
(29 Noiembrie 2023, 07:21)
Cum s-au gândit șerpii că nu pot fi refuzați în ajun de alegeri și uite așa au devenit proprietari ca 30 de ani trec repede. Ce nu puteau sa stea fără proprietate? dar au prins momentul și l-au speculat. O afacere imobiliară de succes. Peste 30 de ani o sa le ceri acordul sa construiești un lucru modern în parcul public, dar nu l va primi nimeni pentru că deranjează tradiția de prostire a ialomițenilor de 60 de ani.
#pasajladrajna:
(29 Noiembrie 2023, 01:26)
Se da terenul, se continua lucrarile la arcarea subterana, nu?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Vineri 23 Feb 2024
50 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Razie a polițiștilor la Țăndărei

Joi, 22 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune preventiv-reactivă pe raza orașului Țăndărei. Cu această ocazie au fost legitimate 168 de persoane, au fost verificate 74 de autoturisme ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:40
(40 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Percheziții la persoane bănuite de «furt»

Joi, 22 februarie a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată la Țăndărei, polițiștii ialomițeni au efectuat 7 percheziții domiciliare, fiind puse în executare 5 mandate de aducere ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:30
(48 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 204

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul -limită de depunerea a Formularului 204 «Declarație ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 11:20
(29 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amendă de 12600 de lei pentru abateri la regimul silvic

Polițiștii din Fetești, împreună cu specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Fetești, au desfășurat acțiuni pe linia verificării modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 15:50
(83 vizualizări - 0 comentarii)


USR: «Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale!»

Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat, miercuri, 22 februarie 2024, că Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile din 2024: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 12:20
(132 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: A început procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii aferente sectorului vegetal, pentru anul 2023

MADR a demarat procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) sector vegetal, an de cerere 2023, după ce APIA a stabilit cuantumurile aferente acestor forme de sprijin. « ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:50
(71 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 205

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, joi 29 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind impozitul ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:30
(52 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Februarie 2024, 19:20


APIA: Subvenții pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovine de carne/bubaline

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește potențialilor beneficiari că, până la data de 21 februarie 2024 inclusiv, se depun cereri de solicitare aferente schemei de ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 14:25
(122 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Ialomița: Posibil drogați, băuți și fără permise, la volan

Marți, 20 februarie 2024, polițiștii din Platonești au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Țăndărei, în vederea verificării documentelor personale precum și ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 12:40
(165 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 207

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul de depunerea a Declarației informative privind impozitul reținut la ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 10:30
(65 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Conducea o mașină neînregistrată

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic o tânără, în vârstă de 24 de ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:40
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: La volan fără permis de conducere

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din Urziceni au oprit în trafic un tânăr, de 18 ani, domiciliat pe raza municipiului. În urma verificărilor în bazele de date, oamenii legii ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:20
(189 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 71 mii de lei aplicate de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 77 de evenimente, dintre care 72 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate două infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:00
(276 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 26 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 26 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 10:30
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

În cursul zilei duminică, 18 februarie a.c., în jurul orelor 12,30, polițiștii din Platonești au depistat în flagrant delict, pe raza comunei Valea Ciorii, un șofer, în vâ ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:25
(430 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permise și băuți, la volan

În cursul zilei de vineri, 16 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii din Fetești, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:20
(208 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 131,19 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna ianuarie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna ianuarie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 131,19 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 13:25
(195 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Căzănești!

Echipele furnizorului de energie efectuează marți, 20 februarie 2024, lucrări de modernizare, reparații și întreținere la nivelul sistemului de alimentare cu energie din zona localității Căzănești ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 12:25
(188 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Fetești

În noaptea de joi spre vineri, 15/16 februarie a.c., polițiștii din Fetești au efectuat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a principalelor ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 12:30
(985 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 133,49 mii de lei, obligații suplimentare de plată stabilite de Activitatea de Inspecție Fiscală în ianuarie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna ianuarie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 11 inspecții ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 10:30
(910 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

În cursul zilei de miercuri, 14 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii rutieri, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 15:45
(764 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu violent la o casă din Gimbășani

Incendiu violent la o casă din Gimbășani

Pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în noaptea de miercuri spre joi, 14/15 februarie a.c., în jurul orelor 23,40, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 11:30
(1143 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Rambursări de TVA de peste 102,64 milioane de lei în 2023

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în anul 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 102,64 milioane de lei, cu 6,81 milioane ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 10:35
(703 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Țigări de contrabandă, confiscate

Fetești: Țigări de contrabandă, confiscate

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat în flagrant, pe raza municipiului Fetești, un bărbat de 48 de ani din Călărași, având asupra sa peste 4260 de țigarete de proveniență bulgară ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:20
(840 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Scandal între concubini

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați marți, 13 februarie a.c., cu privire la faptul că o femeie de 43 de ani, din comuna Ion Roată, ar fi fost amenințată și agresată fizic de concubinul său, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:05
(987 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinți-Târg: Beat la volan

Miercuri, 14 februarie a.c., în jurul orei 04,00, polițiștii din Fierbinți-Târg, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:00
(866 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,29 miliarde de lei, încasări la bugetul de stat în 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în anul 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 1,29 miliarde de lei, cu 165,12 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 11:10
(756 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,65%, rata șomajului la sfârșitul lunii decembrie 2023

La sfârșitul lunii decembrie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3846 șomeri (din care 1828 femei), rata șomajului fiind de 4,84%, cu 0,25% sub ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 11:05
(743 vizualizări - 0 comentarii)


Paznicii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești, agresați

Paznicii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești, agresați

Luni, 12 februarie a.c., polițiștii din Fetești au intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan petrecut în curtea Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești. În urma ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2024, 17:25
(1073 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ionut Z. în Ialomița: Trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască un polițist Peskobar în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar Iosif în Ialomița: Trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască un polițist Turlea în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar Pagubit în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia Gigel în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Uncar în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia AGORA în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia @Agora în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia Mandolina în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar x în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului teren intravilan Slobozia Nouă în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2024 Nonsudiți în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar AGORA în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia spațiu comercial de închiriat Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2024 Dinu în Control «politic» la Școala Gimnazială din Andrășești PĂCALĂĂĂ în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Rodica G în Pontonul de la Stelnica e gata de inaugurare Cetatean în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Mihaela Mataringa în Pontonul de la Stelnica e gata de inaugurare

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...