Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Conducte de «ceramică vitrificată» pentru rețeaua de canalizare de pe strada Lacului

Se întâmplă la Slobozia

Conducte de «ceramică vitrificată» pentru rețeaua de canalizare de pe strada Lacului

Urban SA a anunțat public rea­lizarea «primei in­vestiții private în rețeaua de canalizare a orașului Slobozia.» Declarația îi aparține directorului general al societății, Adrian Stoicescu, și vizează o investiție în valoare de 700000 de lei în sistemul de canali­za­re de pe strada Lacu­lui. Lucrarea s-a aflat pe lista obiectivelor de investiții ale administrației locale mai bine de 10 ani.

Premieră pe strada Lacului În urmă cu 10 zile, strada Lacului din Slobozia a fost blocată. Decizia se adaugă celei de blocare parțială a bulevardului Matei Basarab și devine o nouă sursă de disconfort pentru locuitorii orașului. Zona reprezintă un punct problemă pe harta in­tervențiilor Urban, rețeaua de canalizare de aici necesitând intervenții cel puțin o dată pe an. De această dată însă, lucrările de reparații sunt dublate de lucrări de rea­bilitare a rețelei. Conform informațiilor oficiale, firma intenționează să înlocuiască rețeaua de canalizare existentă pe o lun­gime de 200 de metri. În premieră la ni­velul orașului Slobozia, țevile care vor înlocui rețeaua de azbest existentă sunt din «ceramică vitrificată». Valoarea acestei investiții este de 350000 de lei. Investiția va fi dublată de lucrări de infrastructură rutieră care vor aduce strada la stadiul inițial.

Prima investiție privată din... redevență Directorul general al Urban SA Slobozia, Adrian Stoicescu, a anunțat public că este «prima investiție privată în rețeaua de canalizare a orașului din ultimii 30 de ani». Investiția de pe strada La­cului este realizată din redevența pe care societatea o datorează adminis­trației locale pentru utilizarea rețelei de apă și apă uzată a orașului. «Într-adevăr, aceste investiții sunt realizate din redevența pe care Consiliul Local ne-a pus-o la dispoziție... Dar e prima dată în istoria Urban SA când această redevență este folosită pentru investiții de reabi­litare a unor porțiuni de rețea. Reabilitare, nu reparații punctuale, ca până acum... Am spus-o și o repet! Această redevență nu va fi folosită pentru salarii sau pentru firmă... Va fi folosită pentru investițiile de care orașul are nevoie!» susține Adrian Stoicescu, printre altele.

Un sistem de alimentare cu apă... vulnerabil
Investițiile care urmează a fi realizate pe strada Lacului reprezintă doar un în­ceput timid. Conform estimărilor, Urban SA are nevoie de 10 până la 50 milioane de lei pentru reabilitarea sistemului de apă și apă uzată din oraș. Printre vulnerabi­litățile sistemului se numără pompele de extracție a apei de la fronturile de captare care «sunt depășite tehnologic, aproape de limita maximă de exploatare, fapt care obligă la modernizare/retehnologizarea lor», finalizarea investiției la stația de tratare a apei, creșterea capacității de preluare a apelor uzate, extinderea rețelei de apă potabilă și canalizare... De ase­menea, în decursul ultimului an, Urban SA a bifat câteva realizări punctuale în cadrul procesului de reabilitare a rețelei de apă. Printre acestea se numără decolmatarea rețe­lelor de canalizare ale orașului și in­stalarea de contoare cu citire la distanță.

4 Decembrie 2023, 09:55 (6669 vizualizări - 8 comentarii)

Citiți și:
Rețeaua de canalizare a Sloboziei are nevoie de investiții majore

Comentariile cititorilor:


Gigi contra:
(14 Decembrie 2023, 16:37)
Mulțumim domnu' oficialu'. Nu era păcat că strada Lacului să fie uscată? Dacă ar face o reparație corectă și completă, prețul plătit de consumatori ar fi mic și domnu' Urban nu ar face profit. Așa că, cârpim pe ici pe colo pe bani muuuulți. Reparațiile nu se pot face vara; se pot face doar iarna... Strada începe să se scufunde, oare cum vom mai circula, cu submarinul?
poison:
(6 Decembrie 2023, 16:07)
O(ri)ficialul asta sa ne spuna mai bine de ce ne baga mana in buzunare cu cinshpe lei metru cub de apa industriala tratata excesiv cu clor, de te ineaca mirosul numai cand te speli, exclus sa o bei. Ne vinde foarte scump o apa NEPOTABILA pe post de apa potabila, deci e inselatorie, iar pretul e japca, zici ca o luam de la camatari. Nici 3 lei pe metru nu face. Pun pariu ca apa in tarile arabe, in mijlocul desertului este in mod sigur potabila, dar si mai ieftina decat in tara noastra, inca bogata in ape de toate felurile: rauri, izvoare, si nu desert arid. Politicienii locali au afundat primaria in imprumuturi pentru lucrari proaste si paguboase, unele sortite esecului din start. A se vedea treptele statiei de epurare uzate moral - tehnologie invechita inca de la demararea proiectului. De acolo sa ceara Urban banii inapoi! de la toti primarii care au sifonat banii aiurea incepand cu 2008! A dra$cu politica si cu prostii care voteaza hoti.
Mary :
(5 Decembrie 2023, 00:06)
Bine ar fi ca strada cu nume predestinat "Lacului" să fie schimbată în str. Redevenței, și astfel să forțăm soarta acestei străzi greu încercată, mai ales pentru deținătorii de autoturisme. Străzi dornice de "redevențe", să tot fie în Slobozia, ce așteaptă de zeci de ani puțin asfalt turnat cu responsabilitate, iar gurile de canal să fie ridicate atât cât trebuie, nici mai sus și nici mai jos, cum s-au "străduit" unii să le facă prezente în carosabil. Oribil!
Andrei:
(4 Decembrie 2023, 22:36)
Nu se lucreaza, se sta, strada a fost blocata degeaba. Firma privata primeste banii si nu face nimic. Disconfort major pentru cei care stam pe strada Lacului. Miroase numai a dejectii si pe strada este plin de dejectii. Nimeni nu ii controleaza.
Ionașcu :
(4 Decembrie 2023, 18:05)
Au canalizări înfundate prin tot orașul, vin și constată dau vina pe DADP ca le-au turnat asfalt înăuntru sau că sunt blocate cu asfalt grătarele și nu le pot deschide și pleacă. Dacă sesizezi la DADP spun că e treaba Urban și tot așa... se mai distruge și asfaltul prin parcările inundate. Ambele sunt în subordinea primăriei dar nimeni nu face nimic.
Urbanistul:
(4 Decembrie 2023, 15:25)
Ce pompos declara directorul Urban ca, vor inlocui 200 metri conducta de canalizare din ceramica. Una la mana de ce nu se foloseste teava PVC-KG care este mult mai ieftina si a doua la mana in cati ani vor executa cei 200 metri stiind ca de 5-6 ani de cand tot repara au inlocuit maxim 30 metri. Chiar in Primarie nimeni nu verifica pe ce se cheltuie banii din redeventa, chiar vreti sa-i terminati pe toti doar pe lucrarea de pe Lacului. De asemenea in articol se face referire la niste realizari punctuale privind reabilitarea retelei de apa prin decolmatarea conductelor de canalizare si montarea de contoare cu citire la distanta. Nu are nici o legatura reteaua de apa cu decolmatarea reteleide canalizare, care ar fi trebuit fi facuta dintotdeauna si nu in ultimul an. De asemenea au descoperit abia acum despre contoarele cu citire la distanta care au fost montate in tara noastra de 20 de ani. Deci nu este nimic pompos din toata aceasta treaba ci este vorba de activitatea lor zilnica pe care o fac cu o intarziere de zeci de ani.
Ion:
(4 Decembrie 2023, 14:11)
Redevență se poate folosi doar pentru investii, nu pentru altceva. De aia a fost creata.
Vio:
(4 Decembrie 2023, 12:55)
Asta e a 3-a săptămână de când e strada închisă . Au săpat aproximativ 1 metru . Se doarme la greu !

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Miercuri 28 Feb 2024
75 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

ISU Ialomița: «28 Februarie-Ziua Protecției Civile din România». Exercițiu de alarmare la Slobozia!

La 28 februarie se sărbătorește «Ziua Protecției Civile din România», dată la care, în anul 1933, Regele Carol al II-lea, prin «Înalt Decret Regal nr.468», a ...[citește_toată_știrea]

28 Februarie 2024, 08:35
(34 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

27 Februarie 2024, 18:25


USR cere Guvernului și RA-APPS documente și explicații cu privire la milioanele de euro care s-au investit în «Palatul împăratului»

Deputatul USR Mihai Badea a adresat Premierului României, Marcel Ciolacu, secretarului general al Guvernului, Marian Neacșu, și șefului RA-APPS, Marius Grăjdan, o interpelare și o solicitare de ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2024, 15:20
(526 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Declarației D406

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul-limită de depunerea a D406-declarația informativă SAF-T. Declarația ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2024, 14:30
(931 vizualizări - 0 comentarii)


Proiect civic la Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg

Proiect civic la Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg

Elevii de la Liceul Tehnologic Fierbinți-Târg, din județul Ialomița, au dobândit competențe de implicare civică ca urmare a desfășurării proiectului «TechBintZi». Timp de 2 ani ...[citește_toată_știrea]

27 Februarie 2024, 11:05
(481 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Sâmbătă, 24 februarie a.c., în jurul orei 22,30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru verificări un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din Țăndărei, care conducea ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2024, 13:35
(703 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Bordușelu, Fetești și Adâncata

Incendii la Bordușelu, Fetești și Adâncata

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Slobozia au intervenit pentru lichidarea unui incendiu în satul Bordușelu. Au ars aproximativ 70 baloți de plante furajere, cauza probabilă ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2024, 11:15
(522 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Peste 438 milioane de lei ajung în conturile beneficiarilor de ANT-sector vegetal și înverzire PD-04, Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că vineri, 23 februarie a.c., a autorizat la plată alți 55141 beneficiari ai Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) în sectorul ...[citește_toată_știrea]

26 Februarie 2024, 09:40
(537 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Razie a polițiștilor la Țăndărei

Joi, 22 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune preventiv-reactivă pe raza orașului Țăndărei. Cu această ocazie au fost legitimate 168 de persoane, au fost verificate 74 de autoturisme ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:40
(484 vizualizări - 1 comentariu)


Țăndărei: Percheziții la persoane bănuite de «furt»

Joi, 22 februarie a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată la Țăndărei, polițiștii ialomițeni au efectuat 7 percheziții domiciliare, fiind puse în executare 5 mandate de aducere ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:30
(645 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 204

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul -limită de depunerea a Formularului 204 «Declarație ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 11:20
(129 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amendă de 12600 de lei pentru abateri la regimul silvic

Polițiștii din Fetești, împreună cu specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Fetești, au desfășurat acțiuni pe linia verificării modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 15:50
(204 vizualizări - 0 comentarii)


USR: «Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale!»

Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat, miercuri, 22 februarie 2024, că Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile din 2024: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 12:20
(521 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: A început procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii aferente sectorului vegetal, pentru anul 2023

MADR a demarat procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) sector vegetal, an de cerere 2023, după ce APIA a stabilit cuantumurile aferente acestor forme de sprijin. « ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:50
(233 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 205

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, joi 29 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind impozitul ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:30
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Februarie 2024, 19:20


APIA: Subvenții pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovine de carne/bubaline

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește potențialilor beneficiari că, până la data de 21 februarie 2024 inclusiv, se depun cereri de solicitare aferente schemei de ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 14:25
(481 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Ialomița: Posibil drogați, băuți și fără permise, la volan

Marți, 20 februarie 2024, polițiștii din Platonești au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Țăndărei, în vederea verificării documentelor personale precum și ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 12:40
(509 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 207

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul de depunerea a Declarației informative privind impozitul reținut la ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 10:30
(293 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Conducea o mașină neînregistrată

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic o tânără, în vârstă de 24 de ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:40
(373 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: La volan fără permis de conducere

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din Urziceni au oprit în trafic un tânăr, de 18 ani, domiciliat pe raza municipiului. În urma verificărilor în bazele de date, oamenii legii ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:20
(420 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 71 mii de lei aplicate de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 77 de evenimente, dintre care 72 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate două infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:00
(701 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 26 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 26 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 10:30
(330 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

În cursul zilei duminică, 18 februarie a.c., în jurul orelor 12,30, polițiștii din Platonești au depistat în flagrant delict, pe raza comunei Valea Ciorii, un șofer, în vâ ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:25
(677 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permise și băuți, la volan

În cursul zilei de vineri, 16 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii din Fetești, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:20
(439 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 131,19 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna ianuarie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna ianuarie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 131,19 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 13:25
(413 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Căzănești!

Echipele furnizorului de energie efectuează marți, 20 februarie 2024, lucrări de modernizare, reparații și întreținere la nivelul sistemului de alimentare cu energie din zona localității Căzănești ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 12:25
(375 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Fetești

În noaptea de joi spre vineri, 15/16 februarie a.c., polițiștii din Fetești au efectuat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a principalelor ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 12:30
(1423 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 133,49 mii de lei, obligații suplimentare de plată stabilite de Activitatea de Inspecție Fiscală în ianuarie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna ianuarie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 11 inspecții ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 10:30
(1427 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

În cursul zilei de miercuri, 14 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii rutieri, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 15:45
(949 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Alegator în PSD realizează sondaje de opinie «pe porecle» la Amara art în ANI a sesizat Parchetul Slobozia fără a descoperi incompatibilități în cazul fostului șef al APIA Ialomița Vasile în Comuna Săveni asfaltează 20 de străzi cu 9 milioane de lei Pppp în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Lupu în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Reli în ANI a sesizat Parchetul Slobozia fără a descoperi incompatibilități în cazul fostului șef al APIA Ialomița Ella în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! @Marin în Spitalul Județean de Urgență Slobozia riscă să rămână fără asigurare de malpraxis Maria în Comuna Săveni asfaltează 20 de străzi cu 9 milioane de lei Miki Spaga în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Niko în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Nina în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Gigel în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Nik în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Marin în Spitalul Județean de Urgență Slobozia riscă să rămână fără asigurare de malpraxis @silviu în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Victimă în Dosare «păstrate» în sertare la Parchetele din Ialomița co rupt in f#nd în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! Silviu în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită! gaby în Anchetă penală la Primăria Slobozia: Funcționară prinsă în flagrant în timp ce ar fi luat mită!

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...