Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

POLITICĂ

Slobozia 2024: Inflația de candidați, strigăt pentru democrație și schimbare

Slobozia 2024: Inflația de candidați, strigăt pentru democrație și schimbare

Slobozia se confruntă în 2024 cu o adevărată renaștere democratică. Numărul mare de candidați la primărie este un semnal clar al dorinței de schimbare și diversitate. Acest fenomen nu este doar o consecință a nemulțumirii față de vechile administrații, ci și un pas pozitiv către un viitor mai promițător.
De prea mult timp, Slobozia a fost martora unei conduceri statice sub PSD și PNL. Aceste partide, care au dominat scena politică locală de la începutul anilor ’90, par să se fi concentrat mai mult pe propriile interese decât pe dezvoltarea orașului. Promisiunile nereali­zate și pro­iectele abandonate au devenit o rutină, în timp ce infrastructura și servi­ciile publice au rămas în urmă.
Proiecte grandioase au fost lansate cu mare fast, dar au rămas neterminate sau neimplementate. Stația de osmoză inversă și parcarea subterană, care acum zace ca un totem al incompetenței în centrul orașului, sunt mărturii ale unei adminis­trări defectuoase. Lucrările de infrastructură, adesea de slabă calitate, reflectă nu doar o lipsă de profesionalism, ci și o indiferență crasă față de nevoile cetățenilor.
Problemele fundamentale ale orașului, cum ar fi apa nepotabilă, canalizarea subdimensionată sau subsolurile inundate, continuă să zacă fără soluții. Aceste pro­bleme, care ar trebui să fie prioritare pentru orice administrație responsabilă, au fost lăsate de izbeliște. Este un fapt trist că Slobozia a fost neglijată într-o asemenea măsură.
Este încurajator să vedem un număr atât de mare de candidați în acest an. Această diversitate de opțiuni nu este doar un lux, ci o necesitate într-o socie­tate democratică sănătoasă. Fiecare candidat aduce o perspectivă unică și soluții noi pentru problemele orașului nostru. Prezența unui număr mare de candidați demonstrează că Slobozia nu mai acceptă «statutusul quo». Este un semn că cetățenii doresc și sunt pregătiți pentru schimbare.
Important este însă ca cetățenii să înțeleagă necesitatea participării la vot. Votul nu este doar un drept, ci și o res­ponsabilitate. Prin vot, fiecare slobozean are puterea de a influența direcția în care orașul se îndreaptă. Este esențial să ieșim la urne și să alegem un lider care reflectă adevăratele noastre nevoi și aspirații.
În acest context politic aglomerat, este mai important ca niciodată să ne informăm și să evaluăm fiecare candidat în parte. Să ne gândim bine la ce reprezintă fiecare și la modul în care viziunile lor se potrivesc cu viitorul pe care ni-l dorim pentru Slobozia. Alegerea unui primar nu trebuie să se bazeze pe popularitate sau simpatie, ci pe capacitatea de a aduce soluții reale și eficiente.
Slobozenii au acum oportunitatea reală de a depăși epoca promisiunilor goale și a proiectelor abandonate. Ale­gerea unui lider nou și capabil poate re­prezenta punctul de cotitură de care orașul nostru are atâta nevoie. Să profi­tăm de această «inflație» de candidați și să facem alegerea corectă. Este momentul să trecem peste vechile dispute politice și să ne concentrăm pe viitor. Slobozia merită mai mult, iar prin votul nostru putem transforma acest merit în realitate.
Situația actuală din Slobozia nu este doar o criză de infrastructură sau de servicii publice, ci și una de încredere și speranță. Orașul nostru are nevoie de un lider care să reînnoiască această încredere, un primar care să pună nevoile cetățenilor înaintea agendei politice sau personale. Este esențial să alegem un primar care să fie nu doar un administrator, ci un vizionar, un lider capabil să transforme provocările în oportunități.
Avem nevoie de un primar care să abordeze cu seriozitate problemele de mediu, să promoveze o infrastructură verde și să îmbunătățească calitatea vieții în Slobozia. Un oraș în care fiecare cetă­țean se simte respectat, în care tineretul poate prospera și în care mediul de afaceri este încurajat, nu sufocat de birocrație.
În acest climat electoral, este mai important ca niciodată să fim vigilenți și să cerem transparență și responsabilitate de la candidați. Să ne asigurăm că promisiunile electorale nu sunt doar vorbe goale, ci planuri de acțiune concrete și realiste. A venit timpul să ne asumăm rolul activ în modelarea viitorului Sloboziei, să alegem un lider care să ne reprezinte cu adevărat.
Să nu uităm că Slobozia este a noastră, a slobozenilor. Orașul nostru are potențialul de a fi un exemplu de dezvol­tare și prosperitate. Dar pentru a atinge acest poten­țial, avem nevoie de o conducere competentă și dedicată. Haideți să facem ale­gerea corectă în 2024, să votăm pentru un viitor mai bun și să ne asigurăm că Slobozia devine orașul pe care ni-l dorim cu toții.
(Mihai Tănăsescu, vicepreședinte USR Ialomița)

4 Februarie 2024, 15:05 (4849 vizualizări - 7 comentarii)

Citiți și:
«Agenda publică este diferită de agenda autorităților locale și județene!»
«Cartea Neagră a guvernării PSD-PNL», lansată și în Ialomița de USR
«Primarii USR susțin interesele comunităților!»

Comentariile cititorilor:


Flick:
(8 Februarie 2024, 19:00)
Vorbe goale,promisiuni care nu vor fi onorate niciodata pt ca n-au putere de executie si ,mai ales sustinere..
Gigel:
(8 Februarie 2024, 11:36)
@debusolat - ma indoiesc ca se vor trasa liniile inainte de alegeri. Motivul este simplu: vor deveni functionale pistele de bicilete, si atunci va aparea haosul inevitabil. Cel mai bine, trasarea va fi amanata pentru dupa alegeri.
debusolat:
(5 Februarie 2024, 13:57)
Administratia locala sa faca bine si sa traseze macar liniile de demarcatie pe Bdul M Basarab si trecerile de pietoni, ca e jale. Risc de accidente, multi nu stiu unde este axul soselei si ori merg intre benzi, ori cu rotile din stanga pe contrasens. De cat timp a fost nevoie pentru asfaltarea MB, de un an??
Costel B:
(5 Februarie 2024, 12:27)
Excelent, Dan v!
Subscriu și afirm cu tărie că vreau să văd publicate toate CV-urile celor care promit că în mandatul lor va curge "lapte și miere".
Altfel, este doar o ipocrizie din partea respectivilor lideri politici locali, indiferent că vorbim de USR, PMP, AUR, SOS, Forța Dreptei.
Ce aveți de ascuns stimabililor, aveți vreu schelet dosit prin șifonier? Fiți deschiși cu electoratul ialomițean și prezentați-vă CV-urile!
Să știm și noi cu cine avem de-a face!
Mary :
(5 Februarie 2024, 01:59)
Parcarea subterană, un birou pentru viitorul primar. Doar așa lucrurile se pot îndrepta, sau se va prefera o administrație subterană. Să nu uităm promisiunile făcute de-a lungul anilor, cât s-a stricat ca să facem altceva în loc să întreținem ce aveam cu mici modificări, doar din dorința de a cheltui niște bani, iar ca moț pe bască, 15 lei/mc apă nepotabilă. Cu un asfalt turnat ce era așteptat din anii'90, piste pentru trotinete și alte semafoare, nu se face primăvară. Dacă nu veneau și așa cu chiu cu vai, marile supermarketuri, Slobozia rămânea uitată de timp. Poate că era mai bine. Un oraș al trandafirilor cu locuri umbroase, unde, cânva, în trecut, erau măturați de vânt ciulinii bărăganului.
Dan v:
(5 Februarie 2024, 00:22)
Frumoase vorbe, bine alese, idei principale punctate cu claritate dar, în esență, sunt doar vorbe. Chiar și cel care cică-se propovăduiește ideile mărețe refuză, cu o perseverență greu de imaginat, să ne prezinte un CV din care să putem să ne facem o imagine: ce studii are stimabilul și dacă pregătirea sa este adecvată proflului de primar de municipiu, pe unde și-a desfășurat activitatea (a se citi competențele), ce colective a codus/coordonat (dacă a avut acestă opoerunitate care te călește înainte de a deveni un lider în administrația locală), ce realizări are la activ.
Suntem în aceeași situație ca în cazul președinților partidelor Forța Dreptei Ialomița și PMP Ialomița, lideri politici locali despre care nu cunoaștem mai nimic.
Sperăm totuși că, în perioada următoare, liderii politici locali vor avea curajul de a ne prezenta activitatea derulată în interiorul și exteriorul organizației locale.
Alegător:
(4 Februarie 2024, 17:20)
Inflație de candidați? Păi sunt destui care nu se votează nici ei, poate din eroare să strângă câteva voturi, consumă ,,material" degeaba, vorba aceea ,, strică orzul pe gâște". Oricum este greu să fie ales unul care întradevăr să fie ptr. această urbe și pare a fi de ce să nu spunem ca o gazelă între hiene. De ce să nu o spunem ? Slobozia arată rău, să nu facem comparație, ca reședință de județ nu arată nicicum și lucrurile noi ori în curs de realizare lasă mult de dorit. Nimic dar nimic nu arată așa cum ar trebui să arate, se duc mulți bani către clientelă sau pur și simplu sunt prost investiți.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Vineri 23 Feb 2024
89 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Razie a polițiștilor la Țăndărei

Joi, 22 februarie a.c., polițiștii ialomițeni au organizat o acțiune preventiv-reactivă pe raza orașului Țăndărei. Cu această ocazie au fost legitimate 168 de persoane, au fost verificate 74 de autoturisme ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:40
(35 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Percheziții la persoane bănuite de «furt»

Joi, 22 februarie a.c., în cadrul unei acțiuni de amploare desfășurată la Țăndărei, polițiștii ialomițeni au efectuat 7 percheziții domiciliare, fiind puse în executare 5 mandate de aducere ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 12:30
(44 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 204

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul -limită de depunerea a Formularului 204 «Declarație ...[citește_toată_știrea]

23 Februarie 2024, 11:20
(26 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amendă de 12600 de lei pentru abateri la regimul silvic

Polițiștii din Fetești, împreună cu specialiștii din cadrul Ocolului Silvic Fetești, au desfășurat acțiuni pe linia verificării modului de respectare a legislației privind circulația, depozitarea ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 15:50
(81 vizualizări - 0 comentarii)


USR: «Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale!»

Liderii USR, PMP și Forța Dreptei au anunțat, miercuri, 22 februarie 2024, că Dreapta Unită va avea candidați comuni la toate Alegerile din 2024: Europarlamentare, Locale, Parlamentare și Prezidențiale ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 12:20
(131 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: A început procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii aferente sectorului vegetal, pentru anul 2023

MADR a demarat procesul de autorizare la plată a Ajutoarelor Naționale Tranzitorii (ANT) sector vegetal, an de cerere 2023, după ce APIA a stabilit cuantumurile aferente acestor forme de sprijin. « ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:50
(71 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 205

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, joi 29 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a «Declarației informative privind impozitul ...[citește_toată_știrea]

22 Februarie 2024, 10:30
(52 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

21 Februarie 2024, 19:20


APIA: Subvenții pentru susținerea crescătorilor din sectorul bovine de carne/bubaline

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) reamintește potențialilor beneficiari că, până la data de 21 februarie 2024 inclusiv, se depun cereri de solicitare aferente schemei de ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 14:25
(121 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Ialomița: Posibil drogați, băuți și fără permise, la volan

Marți, 20 februarie 2024, polițiștii din Platonești au oprit în trafic un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Țăndărei, în vederea verificării documentelor personale precum și ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 12:40
(151 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Joi, 29 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 207

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că joi, 29 februarie 2024, este termenul de depunerea a Declarației informative privind impozitul reținut la ...[citește_toată_știrea]

21 Februarie 2024, 10:30
(65 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Conducea o mașină neînregistrată

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Țăndărei au oprit în trafic o tânără, în vârstă de 24 de ani, din Călărași, în timp ce conducea un autoturism ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:40
(176 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: La volan fără permis de conducere

Luni, 19 februarie a.c., polițiștii din Urziceni au oprit în trafic un tânăr, de 18 ani, domiciliat pe raza municipiului. În urma verificărilor în bazele de date, oamenii legii ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:20
(185 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 71 mii de lei aplicate de polițiști

În ultimele 24 de ore, polițiștii au fost solicitați să intervină la 77 de evenimente, dintre care 72 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Au fost sesizate două infracțiuni ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 15:00
(276 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 26 februarie 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 26 februarie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare ...[citește_toată_știrea]

20 Februarie 2024, 10:30
(112 vizualizări - 0 comentarii)


Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

Valea Ciorii: Pește confiscat de polițiști

În cursul zilei duminică, 18 februarie a.c., în jurul orelor 12,30, polițiștii din Platonești au depistat în flagrant delict, pe raza comunei Valea Ciorii, un șofer, în vâ ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:25
(430 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Fără permise și băuți, la volan

În cursul zilei de vineri, 16 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii din Fetești, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 14:20
(206 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 131,19 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna ianuarie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna ianuarie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 131,19 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 13:25
(193 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Căzănești!

Echipele furnizorului de energie efectuează marți, 20 februarie 2024, lucrări de modernizare, reparații și întreținere la nivelul sistemului de alimentare cu energie din zona localității Căzănești ...[citește_toată_știrea]

19 Februarie 2024, 12:25
(187 vizualizări - 0 comentarii)


Razie la Fetești

În noaptea de joi spre vineri, 15/16 februarie a.c., polițiștii din Fetești au efectuat o razie pentru menținerea ordinii și liniștii publice, prevenirea și combaterea faptelor ilegale și a principalelor ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 12:30
(981 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 133,49 mii de lei, obligații suplimentare de plată stabilite de Activitatea de Inspecție Fiscală în ianuarie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna ianuarie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 11 inspecții ...[citește_toată_știrea]

16 Februarie 2024, 10:30
(906 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

În cursul zilei de miercuri, 14 februarie a.c., în jurul orelor 11,00, polițiștii rutieri, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 15:45
(761 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu violent la o casă din Gimbășani

Incendiu violent la o casă din Gimbășani

Pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în noaptea de miercuri spre joi, 14/15 februarie a.c., în jurul orelor 23,40, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 11:30
(1139 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Rambursări de TVA de peste 102,64 milioane de lei în 2023

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în anul 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 102,64 milioane de lei, cu 6,81 milioane ...[citește_toată_știrea]

15 Februarie 2024, 10:35
(701 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Țigări de contrabandă, confiscate

Fetești: Țigări de contrabandă, confiscate

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au depistat în flagrant, pe raza municipiului Fetești, un bărbat de 48 de ani din Călărași, având asupra sa peste 4260 de țigarete de proveniență bulgară ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:20
(838 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Scandal între concubini

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați marți, 13 februarie a.c., cu privire la faptul că o femeie de 43 de ani, din comuna Ion Roată, ar fi fost amenințată și agresată fizic de concubinul său, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:05
(986 vizualizări - 0 comentarii)


Fierbinți-Târg: Beat la volan

Miercuri, 14 februarie a.c., în jurul orei 04,00, polițiștii din Fierbinți-Târg, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 16:00
(863 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,29 miliarde de lei, încasări la bugetul de stat în 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a realizat, în anul 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 1,29 miliarde de lei, cu 165,12 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 11:10
(754 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 4,65%, rata șomajului la sfârșitul lunii decembrie 2023

La sfârșitul lunii decembrie 2023, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3846 șomeri (din care 1828 femei), rata șomajului fiind de 4,84%, cu 0,25% sub ...[citește_toată_știrea]

14 Februarie 2024, 11:05
(743 vizualizări - 0 comentarii)


Paznicii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești, agresați

Paznicii Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești, agresați

Luni, 12 februarie a.c., polițiștii din Fetești au intervenit pentru aplanarea unui conflict spontan petrecut în curtea Spitalului Municipal «Anghel Saligny» Fetești. În urma ...[citește_toată_știrea]

13 Februarie 2024, 17:25
(1068 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Ionut Z. în Ialomița: Trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască un polițist Peskobar în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar Iosif în Ialomița: Trimis în judecată pentru că a încercat să mituiască un polițist Turlea în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar Pagubit în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia Gigel în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Uncar în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia AGORA în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia @Agora în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia Mandolina în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar x în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului teren intravilan Slobozia Nouă în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2024 Nonsudiți în Sudiți: Și-a lovit cu toporul prietenul de pahar AGORA în Alegeri pentru o nouă structură de conducere a CAR Învățământ Slobozia spațiu comercial de închiriat Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 februarie 2024 Dinu în Control «politic» la Școala Gimnazială din Andrășești PĂCALĂĂĂ în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Rodica G în Pontonul de la Stelnica e gata de inaugurare Cetatean în Slobozia: Urban SA a finalizat lucrările de pe strada Lacului Mihaela Mataringa în Pontonul de la Stelnica e gata de inaugurare

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...