Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Bilanțul activității Inspectoratului de Poliție: În 2023, a scăzut infracționalitatea înregistrată la nivelul județului Ialomița!

Bilanțul activității Inspectoratului de Poliție: În 2023, a scăzut infracționalitatea înregistrată la nivelul județului Ialomița!

Miercuri, 14 februarie a.c., în cadrul unei conferințe de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au prezentat bilanțul activității pe care au desfășurat-o pe parcursul anului 2023. Din datele prezentate, reiese faptul că infracționalitatea înregistrată la nivelul județului nostru a înregistrat o scădere.

 

Peste 7000 de infracțiuni sesizate Potrivit informațiilor prezentate, în 2023, la nivelul Inspectoratului de Poliție al Județului Ialomița au fost sesizate 7106 infracțiuni. Cu toate acestea, faptele penale sesizate au fost cu 2% mai puține față de 2022. Totodată, scăderi au fost semnalate și în cazul infracționalității judiciare sau economice. «În 2023, infracționalitatea judiciară a scăzut cu 5% față de anul 2022, iar cea economică a înregistrat o scădere cu 2%!» a precizat comisar șef Mihai Adrian Aldea, inspectorul șef al IPJ Ialomița. Pentru anul în curs, principalele obiective ale polițiștilor ialomițeni vizează reducerea infracționalității stradale și creșterea gradului de siguranță al cetățenilor. «Pentru anul 2024, ne-am stabilit ca și obiective să continuăm acțiunile ce vizează gradul de siguranță a cetățenilor, reducerea infracționalității stradale, reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere și a asigurarea unui climat de egalitate pentru mediul de afaceri!» a mai precizat comisarul șef Mihai Adrian Aldea, inspectorul șef al IPJ Ialomița.

14 Februarie 2024, 13:45 (6855 vizualizări - 14 comentarii)

Citiți și:
Sancțiuni în valoare de 10,8 milioane de lei aplicate șoferilor certați cu legea
Străzile din Ialomița, «curățate» de infractori

Comentariile cititorilor:


@Marinel:
(22 Februarie 2024, 09:15)
Foarte corect ceea ce ati scris. Daca sesizezi/reclami ceva la politie/politia locala te preseaza intai sa te legitimezi si abia apoi stau de vorba, dupa care nu intervin. Reclama faptul ca niste cocalari dau manelele la maximum la 2 noaptea si ai sa vezi ca nu intervine organul. Dar, interlopul afla cine l-a reclamat si iti da foc la casa. Daca reclami o sicanare pe un drum national si te adresezi primului echipaj de politie intalnit, te pune sa te gandesti in ce comuna s-a intamplat si iti recomanda sa mergi acolo la postul de politie rural ca sa faci reclamatie. Te lipsesti! Halal legi, legiuitori si organe. Peste tot cei nesimtiti, cei certati cu legea nu respecta pe nimeni si nimic si sunt lasati in pace de politisti. Cate masini de cocalari nu sunt parcate aiurea, pe treceri de pietoni sau in intersectii, intorc si opresc unde vor, dar nu sunt sanctionati. Cotizeaza pe unde trebuie?
Nu cred:
(18 Februarie 2024, 21:12)
Cei mai tari în materie de spalat hoții și coruptii sunt cei din zona Urziceniului, acolo e patria și raiul hoților, corupți, albiti de polițiști, sub oblăduirea supravegherea parchetului. Cât tupeu aveți domnilor speciali.  De rușine nu se pune la tupeul pe cre îl aveți, d-le comisar șef de politie care esti și șef de birou. De șeful clinici sunt de povestit multe, mai ales familia. Nu sapă ca nu o să-ți meargă, pe ei cine ii controlează la cele 7000 de dosare cu autori necunoscuți. Performanta și prevenire spuneți.
Marinel:
(18 Februarie 2024, 10:46)
Este halucinant cum aceșți indivizi plătiți din banii cetățeanului își permit să țină conferințe de presă în care să prezinte statistici care nu au nimic, dar absolut nimic de-a face cu realitatea din stradă. Întrebați orice cetățean de bună credință din Slobozia, Urziceni, Fetești, Țăndărei sau Amara și o să vă povestească despre zeci de infracțiuni, despre zeci de telefoane date la poliție, inclusiv la 112 și zeci de situații în care poliția nu intervine sau doar mimează intervenția. Sunt locuitori din Țăndărei, dintr-un cartier populat cu foarte mulți romi, care apelează disperați la poliție pentru a semnala faptele antisociale ale romilor, dar pur și simplu nu le răspunde nimeni, de la Dispeceratul poliției. Sau li se răspunde că nu au ce să facă, că nu au decât un echipaj de poliție. Iar gușații ăștia ne vorbesc despre scăderea infracționalității!
Horia:
(18 Februarie 2024, 08:54)
Sunt horor in minciună și în spălarea hoților, da mă voi politia și procurorii și judecătorii din Ialomița, care executați albirea infractorilor, in special al celor din instituțiile publice. Nu v-ar fii rușine !
Mary :
(17 Februarie 2024, 13:09)
Ori șuții nu mai au ce fura și au plecat pe alte tărâmuri străine mai fertile, ori se fură cu acte cum tot mai des vedem iar găinarii nu au acces. De uscături nu ducem lipsă. 
George :
(17 Februarie 2024, 02:51)
Sunteți putini și din ce în ce mai ineficienți. Degeaba au scăzut  numărul de furturi dacă au crescut cel de talharie și traficul de droguri. Sunt sate unde politia e absentă total iar instituțiile de la țară sunt pline de infracțiuni. Lipsa de profesionalism a polițiștilor face ca economia sa fie una slabă și coruptă..
Curiosul :
(16 Februarie 2024, 16:23)
A scăzut  cu adevărat, sau cei îndreptățiți de a depune plângeri s-au lamurit de protecția si profesionalismul dumneavoastră, si renunță in a mai depune sesizări?
Dan B:
(16 Februarie 2024, 10:09)
De câțiva ani de zile, în funcția de șef al IPJ Ialomița avem doar împuterniciți sau desemnați. Oare de ce? Nu este nimeni competent pentru a susține un astfel de examen? Sau era nevoie doar de niște executanți?
Crina D:
(15 Februarie 2024, 22:26)
Avem trafic și consum de droguri printre elevi, avem deja cazuri disperate de copii care au ajuns dependenți de stupefiante, aproape că nu mai avem petrecere la care să nu se consume și prafuri. Și redacția Independent a scris despre amplificarea fenomenului și nu o dată. În schimb ați auzit de vreun caz important al IPJ Ialomița pe linia combaterii drogurilor, ați auzit de acțiuni ofensive de identificare și neutralizare a traficanților? Bineînțeles că nu! Polițiștii ialomițeni dorm în bocanci. Și pe salarii grase, pentru ceea ce fac cu adevărat. Și mai au și tupeul să protesteze că li s-a modificat programul.  
Dana:
(15 Februarie 2024, 15:56)
Frumos intervenit Arno! Oare câte dosare sunt ținute pe la sertare poate se prescriu faptele? De curiozitate, stimată redacție, domnii șefuleți ai polițiștilor ialomițeni v-au precizat pe ce loc se clasează IPJ Ialomița din perspectiva eficienței, a cazurilor rezolvate, dar mai ales a cazurilor instrumentate din proprie inițiativă? V-au povestit câte cazuri de corupție au descoperit anul trecut polițaii din Ialomița?    
Stan E:
(15 Februarie 2024, 15:13)
Excelent comentariu Bogdan. Subscriu la ce-ai spus Raluca, este nevoie de o schimbare, aștia au mentalitate de milițieni
Arno:
(15 Februarie 2024, 15:06)
Dosarele de la kogălniceanu le mai țineți prin sertare?
Raluca:
(15 Februarie 2024, 13:05)
Odată cu deschiderea aceasta internațională, te mai uiti cam cum este și prin alte țări. Și observi că acolo șefii unor astfel de instituții nu se împăunează cu statistici, ci discută despre situații concrete, dar mai ales despre eșecuri și problemele pe care nu au reușit să le rezolve. Credeam că, ușor-ușor, se va schimba și mentalitatea în acest sistem polițienesc, dar se pare că avem de-a face cu aceeași gândire retrogradă și fără viziune, de pe timpul miliției. Mare păcat, pentru că există și tineri pregătiți și cu o educație modernă.
Bogdan:
(15 Februarie 2024, 12:01)
Super tare! A scăzut infracționalitatea în județul Ialomița, în anul 2023! Și atunci întreb și eu la modul cel mai serios, dacă a scăzut infracționalitatea, cum de este posibil să mai ai dosare penale nerezolvate din 2019 (criminalitate economică) și 2020 (investigații criminale)? Sau aceste evaluări și statistici sunt făcute din pix? Pentru că, realitatea din teren, ilustrează o amplificare a infracțiunilor. Numai în perioada septembrie – decembrie 2023, o singură firmă a înregistrat un număr de 20 de infracțiuni de distrugere în punctele sale de lucru (Slobozia, Amara, Fetești, Urziceni). 20 de infracțiuni de distrugere, iar domnii polițiști raportează diminuarea fenomenului infracțional!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Joi 25 Apr 2024
69 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
Țăndărei: Pește confiscat de polițiști

Țăndărei: Pește confiscat de polițiști

Polițiștii din Țăndărei au depistat miercuri, 24 aprilie a.c. un bărbat, de 40 de ani, din orașul Mioveni, în timp ce transporta într-un autoturism mai mulți saci încărcați cu pește ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 12:40
(56 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

Marți, 23 aprilie a.c., polițiștii din Fetești au fost sesizați, de o femeie de 78 de ani, cu privire la faptul că fiul său a încălcat ordinul de protecție. Polițiștii s-au deplasat la domiciliul ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 12:20
(32 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive ale polițiștilor

Miercuri, 24 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Platonești și Poliției Orașului Țăndărei, cu sprijinul jandarmilor ialomițeni, au organizat o acțiune de menținere a unui climat ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 12:10
(30 vizualizări - 0 comentarii)


Accident rutier între localitățile Slobozia și Bucu

Joi, 25 aprilie a.c., între localitățile Slobozia și Bucu, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. În urma impactului dintre cele două mașini au rezultat ...[citește_toată_știrea]

25 Aprilie 2024, 09:00
(348 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Protopopiatul Slobozia organizează expoziția «Un ouț pentr-un bănuț»

Protopopiatul Slobozia organizează expoziția «Un ouț pentr-un bănuț»

În perioada 22-26 aprilie 2024, la sediul Grădiniței cu program prelungit «Piticot» Slobozia se desfășoară acțiunea umanitară de voluntariat «Un ouț pentr-un bănuț», ediția ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2024, 12:30
(169 vizualizări - 0 comentarii)


Grevă sindicală la Registrul Comerțului Ialomița

Grevă sindicală la Registrul Comerțului Ialomița

În perioada 23-25 aprilie 2024, angajații Registrului Comerțului Ialomița se alătură acțiunilor de protest declanșate la nivel național. Sindicatul Angajaților din Oficiul Național al Registrului ...[citește_toată_știrea]

24 Aprilie 2024, 09:30
(172 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

Jandarmeria Ialomița recrutează tineri

În perioada 24 aprilie-14 mai 2024, Jandarmeria Ialomița desfășoară o nouă campanie de recrutare pentru cei care doresc o carieră militară în Jandarmeria Română. Noii recruți se pot ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 12:30
(257 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Joi, 25 aprilie 2024, termen-limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că joi, 25 aprilie 2024, este termenul-limită de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare î ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 10:20
(131 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița caută voluntari

ISU Ialomița susține o nouă etapă de recrutare a voluntarilor. Proiectul se va derula în perioada 22 aprilie-30 mai 2024. Voluntarii trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 16 și 6 ...[citește_toată_știrea]

23 Aprilie 2024, 09:25
(171 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Fetești!

La nivelul sistemului de distribuție a apei potabile din municipiul Fetești, se execută lucrări de sectorizare și montare a unor debitmetre la nivelul rețelelor stradale, precum și de reabilitare a stației ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 12:20
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Proiectil exploziv de artilerie, descoperit la Cotorca

Sâmbătă, 20 aprilie a.c., în jurul orelor 15,30, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului a intervenit pentru identificarea unui proiectil exploziv de artilerie, calibru 152 mm, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:15
(168 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente rutiere în Ialomița

Accidente rutiere în Ialomița

Vineri, 19 aprilie a.c., în jurul orelor 19,20, dispeceratul Inspectoratului a fost sesizat cu privire la producerea unui accident rutier, între localitățile Manasia și Gârbovi, î ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 11:05
(652 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 876,60 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor și a verificărilor efectuate în luna martie 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna martie 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 16 inspecții ...[citește_toată_știrea]

22 Aprilie 2024, 10:20
(113 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

19 Aprilie 2024, 19:25


Accident rutier la Gura Ialomiței

Joi, 18 aprilie a.c., două echipaje operative din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit la un accident rutier produs în comuna Gura Ialomiței, în care au fost implicate două autocamioane ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:10
(674 vizualizări - 0 comentarii)


Ciulnița: Două victime, în urma unui accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit joi, 18 aprilie a.c., la un accident rutier produs în comuna Ciulnița, în care au fost implicate două autoturisme și două persoane. Au fost alocate de ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 10:00
(634 vizualizări - 0 comentarii)


Scânteia: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 18 aprilie a.c., pompierii din Țăndărei, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui ...[citește_toată_știrea]

19 Aprilie 2024, 09:40
(558 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Modificări aduse impozitului pe veniturile microîntreprinderilor

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița aduce la cunoștința contribuabililor interesați că, prin prin  OUG nr. 31/2024, au fost aduse modificări Codului Fiscal care au vizat, printre ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 15:15
(638 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Servicii de silvomediu, servicii climatice și conservarea pădurilor»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că, în perioada 17 aprilie-26 iunie 2024 inclusiv, se depun Cereri de plată pentru anul 2024 aferente ...[citește_toată_știrea]

17 Aprilie 2024, 11:55
(590 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

16 Aprilie 2024, 18:10


AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 4,72 milioane de lei în martie 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat în luna martie 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de 4,72 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate autocompensări ...[citește_toată_știrea]

16 Aprilie 2024, 10:30
(1263 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Vineri, 12 aprilie a.c., în jurul orei 9,40, Stația de Pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD pentru stingerea unui incendiu produs pe ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:55
(854 vizualizări - 0 comentarii)


Sărbătorile Pascale, în atenția DSVSA Ialomița

Pentru perioada ce urmează, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor a adoptat mai multe măsuri specifice, precum intensificarea controalelor, dar și asigurarea permanenței la sediul ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:40
(614 vizualizări - 0 comentarii)


Accident în zona Popasului Chirana

Accident în zona Popasului Chirana

În seara zilei de duminică, 14 aprilie a.c., în jurul orelor 18,30, un echipaj de stingere și o ambulanță SMURD din cadrul Stației de Pompieri Țăndărei au intervenit pentru gestionarea unei ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2024, 11:10
(979 vizualizări - 0 comentarii)


Șarpe de peste un metru, capturat de jandarmii ialomițeni din bucătăria unui bărbat din Stejaru

Sâmbătă, 13 aprilie a.c., jandarmii ialomițeni au fost solicitați să intervină în satul Stejaru, ca urmare a unei sesizări prin apelul 112 din partea unui bărbat care semnala faptul că î ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2024, 12:20
(833 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 117,17 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna martie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna martie a anului 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 117,17 milioane ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 12:50
(828 vizualizări - 0 comentarii)


Contul meu RAJA

Contul meu RAJA

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil MyRAJA ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2024, 11:05
(792 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Înregistrarea fiscală a profesiilor libere

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că a fost aprobată Procedura de administrare a obligațiilor fiscale datorate de persoanele fizice care desfășoară ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 10:40
(540 vizualizări - 0 comentarii)


 Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

Muzeul Județean Ialomița: Obiecte din Epoca Bronzului și Fierului, restaurate

În cursul lunii martie a acestui an, la Baza de Expunere Muzeală și Cercetare Arheologică «Orașul de Floci», experții în restaurare din cadrul Muzeului Județean Ialomița au readus ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2024, 09:50
(1772 vizualizări - 0 comentarii)


Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Instituția Prefectului Ialomița: Instruire privind Alegerile din 9 iunie 2024

Miercuri, 10 aprilie 2024, prefectul județului Ialomița, Constantin Marin, a prezidat ședința de instruire cu privire la Alegerile Locale și Europarlamentare din 9 iunie 2024. În cadrul ședinței ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2024, 12:40
(670 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Marius în Calificare istorică: Unirea Slobozia, echipă promovată în SuperLiga României! nemultumitu' în Calificare istorică: Unirea Slobozia, echipă promovată în SuperLiga României! geo în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Miti în Pavel&comp. legiferează o administrație mai scumpă o părere..... în Fără precedent: Toți președinții desemnați ai Biroului Electoral de Circumscripție al Județului Ialomița s-au retras din funcții! abc în Slobozia a accesat o investiție de 30 milioane de lei pentru sistemul de apă și apă uzată Slobozean în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Slobozeanul ingamfat în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Mary în Pavel&comp. legiferează o administrație mai scumpă sorinb în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! pacanele în Pavel&comp. legiferează o administrație mai scumpă @ Aurel în IGPR a schimbat din nou comanda Poliției ialomițene Un cetatean în Ialomițenii așteaptă deschiderea Secției de Îngrijiri Paliative Aurel în IGPR a schimbat din nou comanda Poliției ialomițene Toma (necredinciosul?) în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! inutil în Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026! Curiosul în Ialomița, județul cu mai mulți pensionari decât angajați Bășcălie în Jandarmeria Ialomița recrutează tineri Cornel în Ialomița a reluat procedura pentru înființarea Birourilor Electorale de Circumscripție alegator în Ialomița a reluat procedura pentru înființarea Birourilor Electorale de Circumscripție

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...