Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

DSP Ialomița închide magazinul alimentar «La Bucurie»

Precedent periculos cu ajutorul Tribunalului Ialomița

DSP Ialomița închide magazinul alimentar «La Bucurie»

«La Bucurie» e unul dintre cele mai vechi unități de alimentație publică cu terasă din Slobozia. Începând cu 21 februarie 2024, ca urmare a unei decizii a Tribunalului Ialomița, magazinul și-a suspendat activitatea. Decizia Tribunalului se bazează pe un Ordin al Ministerului Sănătății care interzice funcționarea teraselor la mai puțin de 15 metri de blocuri. Hotărârea nu este definitivă, însă creează un precedent periculos în condițiile în care majoritatea teraselor din Slobozia se află «la mai puțin de 15 metri față de ferestrele locuințelor».

 

O decizie fără precedent Pe 21 februarie 2024, Tribunalul Ialomița «respinge ca inadmisibilă ce­rerea reclamantei DMG COM SRL Slobozia». Firma este, în fapt, magazinul alimentar «La Bucurie» situat la parterul unui bloc de peste drum de Școala nr. 2 din Slobozia și care funcționează neîntrerupt din anul 2005. Iar decizia este dez­nodământul final al unei sesizări care a permis Direcției de Sănătate Publică Ialomița să abuzeze de prevederile legale în vigoare pentru a determina firma să își suspende activitatea. Decizia DSP l-a determinat pe patronul firmei DMG COM SRL Slobozia, Dan Ene, să se îndrepte împotriva DSP în instanță, cerând respectarea Ordinului Ministerului Sănătății nr. 119/2014. Instanța a judecat dând câștig de cauză DSP Ialomița. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs după comunicarea oficială.

 

Să stăm strâmb și să judecăm drept DSP a obținut câștig de cauză invo­când prevederile Ordinului Ministerului Sănătății nr. 119/2014, art. 5, care susține că unitățile care prin natura activității pot genera disconfort pentru populație prin producerea de zgomot «se amplasează la o distanță de minim 15 metri față de feres­trele locuințelor». Același Ordin însă (n.red.: art. 6), precizează că, în cazul unităților care deja își desfășoară activitatea la data Ordinului amintit «funcțio­narea se va face în așa fel încât zgomotul să nu conducă la depășirea următoarelor valorilor limită (...)». Conform proceselor-verbale încheiate ca urmare a controalelor efectuate de inspectorii DSP, pe terasa «La Bucurie», deținută legal de firmă, nu s-au realizat niciodată măsurători ale zgomotului.

 

Sesizare cusută cu ață albă La baza eforturilor DSP de a închide terasa stă o sesizare a Marinei Paraschiv, chiriașă a unui bloc vecin terasei. Printre acuzațiile susținute de aceasta, prezentate public și într-o ședință de Consiliu Local în luna septembrie 2023, se numără și cea potrivit căreia firma DMG COM SRL Slobozia funcționează ilegal în baza unui cod CAEN fals. Paradoxal, deși controa­lele DSP Ialomița au infirmat această acuzație susținând că «elementele sesi­zării nu se verifică», Mariana Paraschiv continuă să își susțină acuzațiile în adrese înaintate tuturor instituțiilor publice, de la Parchet la Primăria Slobozia. Dan Ene, proprietarul firmei DMG COM SRL Slobozia, a refuzat să comenteze decizia instanței și face demersuri pentru lichidarea firmei.

 

S-a deschis «Cutia Pandorei» Aparent, cazul prezentat mai sus este un caz închis. În realitate însă, decizia Tri­bunalului Ialomița generează un precedent periculos. La parterul blocurilor din oraș au fost deschise, înainte de apariția Ordi­nului Ministerului Sănătății nr. 119/2014, zeci de unități de alimentație publică, multe dintre acestea cu terase. Acestora li se adaugă minimarketurile existente, unele aparținând marilor lanțuri de retaileri. În situația incriminată în Ordin se regăsesc, de asemenea, o serie întreagă de terase pu­blice, multe deschise la parterul blocurilor «la mai puțin de 15 metri față de ferestrele locuințelor». Con­form Direcției de Sănătate Publică Ialomița, toate acestea ar trebui la acest moment închise de dragul unui Ordin pe care Instanța a decis să îl aplice retroactiv.

19 Martie 2024, 08:05 (21128 vizualizări - 23 comentarii)

Citiți și:
Cartierul «Pepinieră» este construit ilegal
Slobozia: Protest împotriva OUG 7/2019 la Tribunalul Ialomița
Slobozia: A murit din cauza unui covrig

Comentariile cititorilor:


Fbdm:
(21 Martie 2024, 19:14)
Bine i- a făcut !Nu era legal sa fie langa blocuri muzica ,băutură și zgomot până dimineața .Sa nu l mai deschidă niciodată !
BIUS:
(21 Martie 2024, 05:39)
Foarte bine era gălăgie noaptea până târziu,toți bețivanii erau acolo..și deranjau ,vorbeau tare ,înjurau .Nu e normal sa deranjeze vecinii sa- i suporte toată lumea ..Adică omul asta are afacere și vecinii sa l suporte nu zău..De ce sunt obligați ?Oricum este un mare arogant lunganul ăla .
Gigel:
(20 Martie 2024, 13:02)
Este rezultatul dezvoltarii haotice a oraselor in Romania, fara vreo viziune a administratiei, incepand de pe vremea lui Ceausescu si pana in prezent. Si Slobozia este tot o amestecatura de locuinte si mici afaceri, fara zone clare comerciale sau de birouri (exceptand zona comerciala de la iesire spre Urziceni). Sunt si vor fi probleme cu salile de pariuri (pe care nu le-a mai mutat Guvernul in afara oraselor), cu terasele, cu localurile de nunti, cu spalatoriile auto, si or mai fi si cu altele.
Vecin:
(20 Martie 2024, 11:44)
Poate cineva se sesizeaza si ne spune și noua cum a reusit o biată fatuca saraca plecata dintr-un sat din Republica Moldova sa ajunga "ditamai" profesoara de limba romana în cel mai de prestigiu liceu din oras! Unde si cum si-a luat licenta? Cum a obtinut titularizarea pe post dupa numai 2 ani de profesie ? Sa fie de vina colega de catedra, (...), sau simpla ei calitate de reclamangiu si fost candidat la consiliul local o recomanda??? Eu zic ca subiectul "dna profesoara" merita o investigatie jurnalistica mai amanunțită !
Vecin:
(20 Martie 2024, 09:42)
Politicul a decis ! Instanta . . . a respins . . .
Țepeș Videan:
(20 Martie 2024, 06:37)
Eu, cu ochii mei, am văzut berea transformata in urina și stropită pe pereții blocurilor învecinate. Pai unde sa se ușureze săracii oameni?! La o scara de lângă acest loc de adunare  ,, pierde-vară gura cască ",  au pus oamenii bec permanent cu scopul de a scăpa de mirosul de ,,bere,, urinată. Felicitări statului pt această mică dovadă de normalitate! Doar ca este ca o picătură într.un ocean. Tot ca în lumea a treia vom trăi. 
MR:
(19 Martie 2024, 22:21)
Cu magazinul alimentar de la Sc 2 (pe scări) unde se adună noaptea până dimineața în zori, de când începe să se încălzească afară și până toamna târziu, tot felul de personaje vocale și cu sticle alături, ce facem? 
Cu petrecerile săptămânale din week end de la Central, care țin până la 5 dimineața, și nu ne putem odihni, ce facem?  
Costel:
(19 Martie 2024, 20:47)
Inca un mic pas spre un oras decent. Dar cu o floare nu se face primavara...Se aude si la candidatii la primarie? Poate aveti ceva promisiuni in acest sens pentru campania electorala.
Iirnel:
(19 Martie 2024, 19:20)
Da ce ăla era magazin? Era adunarea bețivilor. Respect proprietarului care le-a dat copiilor dulciuri gratis, că tot e lichidare de stoc. Am văzut treaba asta într-o dimineață
Mioara:
(19 Martie 2024, 18:56)
Și petrecăreții de la Proiectări pe Chimiei care dau muzica tare și ies pe terasă până dimineața și urlă unii la alții? Cu ei cum se rezolvă?
Ggg:
(19 Martie 2024, 17:32)
Magazin sau cloaca de betivani?
Așa să fie?:
(19 Martie 2024, 17:22)
Păi și cu acest Restaurant ,casa verde,cum facem?că ne rupe capul la fiecare eveniment. Și muzica și petrecăreții care ies la țigară până la 4-5 dimineața. 
Petcu Valeiu:
(19 Martie 2024, 14:58)
O instanță decide pentru viitor întotdeauna,nicidecum retroactiv! Poate face apel,hotarirea in 30 de zile nefiind definitivă!   
Andrei:
(19 Martie 2024, 14:52)
Daca tot s-a deschis cutia Pandorei așa cum spuneți, trebuie să închideți și restul magazinelor din tot orașul, nu să dați exemplu un om, care are acest magazin dinainte de lege. Daca doamna respectivă care a făcut reclamații peste reclamații, vrea liniște, sa se mute la țară să fie liniște!!! De ce nu s-au închis magazinele astea și terasele din 2014? DSP și legea au dormit, iar acum s-au găsit să facă dreptate!! Dați exemple până la capăt sau deloc. Îl dați exemplu pe acest om ca și cum ar fi un infractor.
Lara:
(19 Martie 2024, 14:48)
E "bine" când din cauza unui locatar supărat, închidem afacerile micilor întreprinzători, ne mai miram de ce tara merge spre marile firme și doar ele mai supraviețuiesc. Acum doamna poate dormi liniștita, ca sigur pe terasa era "o gălăgie" mai ceva ca în "centru vechi" :)). Ce să mai "vrem o țară ca afară", ca și acolo "tot la 50 m". 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Joi 20 Iun 2024
160 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Programul casieriilor RAJA Constanța de Rusalii

RAJA Constanța aduce la cunoștință consumatorilor din întreaga arie de operare că luni, 24 iunie 2024, a doua zi de Rusalii, casieriile și compartimentele care desfășoară activități de lucru cu ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 10:05
(16 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 48,281 milioane de euro pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 17-19 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 239,990 milioane de lei (48,281 milioane ...[citește_toată_știrea]

20 Iunie 2024, 09:15
(19 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


AJFP Ialomița: 610,67 mii de lei, sume stabilite suplimentar în urma inspecțiilor și a verificărilor efectuate în luna mai 2024

Inspectorii cu atribuțiuni de control din cadrul AJFP Ialomița au efectuat, în luna mai 2024, controale la contribuabili persoane fizice și juridice. Astfel, au fost finalizate 23 de inspecții ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2024, 11:20
(108 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Movilița și Ciulnița

Accidente la Movilița și Ciulnița

Trei echipaje operative din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au intervenit, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD, la un accident ...[citește_toată_știrea]

19 Iunie 2024, 09:40
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

18 Iunie 2024, 20:15


Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Protopopiatul Urziceni: Campanie de donare de sânge

Marți, 18 iunie 2024, Protopopiatul Urziceni a organizat o nouă acțiune în cadrul campaniei naționale susținută de Patriarhia Română «Donează sânge, salvează o viață!». ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 14:45
(72 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa la Fierbinți-Târg!

Pentru efectuarea unor lucrări de modernizare, reparații și întreținere a instalațiilor la nivelul Gospodăriei de apă din localitatea Fierbinți-Târg, furnizorul de energie electrică va î ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 13:55
(171 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,15%, rata șomajului la sfârșitul lunii aprilie 2024

La sfârșitul lunii aprilie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4095 șomeri (din care 1911 femei), rata șomajului fiind de ...[citește_toată_știrea]

18 Iunie 2024, 08:55
(406 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: TVA rambursată de peste 6,59 milioane de lei, în luna mai 2024

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat în luna mai 2024, conform selecției naționale, TVA în valoare de peste 6,59 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 15:55
(539 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Se primesc Cereri de finanțare pentru schema de ajutor de stat «Silvo-mediu și climă»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potențialii beneficiari că începând de luni, 17 iunie 2024, se depun cererile de finanțare pentru accesarea schemei de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:40
(125 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: 5,28%, rata șomajului la sfârșitul lunii martie 2024

La sfârșitul lunii martie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4197 șomeri (din care 1945 femei), rata șomajului fiind de ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:35
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

Incendiu la o casă din Munteni-Buzău

În după-amiaza zilei de duminică, 16 iunie a.c., în jurul orei 14,05, Detașamentul de Pompieri Slobozia și Detașamentul de pompieri Urziceni au intervenit pentru localizarea și lichidarea ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:30
(859 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 97 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat, în perioada 12-14 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală 97,132 milioane de lei (19,531 milioane ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 10:25
(499 vizualizări - 0 comentarii)


Mesaje false în numele ANAF

O nouă campanie de mesaje false, transmise în numele ANAF, este în desfășurare în această perioadă. Contribuabililor persoane juridice le este solicitată «lista entităților externe ...[citește_toată_știrea]

17 Iunie 2024, 09:10
(518 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa în orașul Fetești luni, 17 iunie 2024!

În vederea executării unei lucrări programate de pe strada Plevnei din municipiul Fetești, din județul Ialomița, echipele RAJA Constanța vor sista luni, 17 iunie 2024, furnizarea apei potabile ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 16:40
(279 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 141,50 milioane lei de lei, încasări la bugetul de stat în luna mai 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna mai 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 141,50 milioane lei de lei ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:40
(266 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Sprijin financiar pentru absolvenți

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întâmpinarea absolvenților promoției 2024 cu o serie de măsuri active menite să faciliteze accesul pe piața muncii ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 10:00
(620 vizualizări - 0 comentarii)


Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Smirna: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu produs la locuința unui cetățean din Smirna. La locul solicitării au fost alocate de urgență două ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:40
(594 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Smirna incendiu


 Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Sărățeni: Două autoturisme, implicate într-un accident rutier

Joi, 13 iunie 2024, pompierii din Slobozia au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier produs pe DN2A, în localitatea Sărățeni. În evenimentul rutier au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

14 Iunie 2024, 09:30
(309 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Reținut pentru 24 de ore

Miercuri,12 iunie 2024, polițiștii din Fetești, în urma documentării activității infracționale și administrării probatoriului, au dispus reținerea pentru 24 de ore un bărbat de 34 de ani, din ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 16:40
(165 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: S-a încheiat campania de depunere a Cererilor de Plată 2024

Agenția de Plăți si Intervenție pentru Agricultură aduce la cunoștința opiniei publice că miercuri, 12 iunie 2024, s-a încheiat campania de primire a Cererilor de plată aferente anului 2024. Astfel ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 13:00
(464 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Marți, 25 iunie 2024, termen-limită pentru depunerea Formularului 177

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii plătitori de impozit pe profit că prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 115/2023, începând cu data de ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 10:30
(328 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: Încep concursurile profesionale ale Serviciilor Voluntare și Private pentru Situații de Urgență

Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al județului Ialomița organizează vineri, 14 iunie 2024, etapa județeană a concursurilor profesionale ale Serviciilor Voluntare și ...[citește_toată_știrea]

13 Iunie 2024, 09:30
(335 vizualizări - 0 comentarii)


Ordin de protecție emis de polițiști pe numele unui feteștean

Polițiștii din Fetești au fost sesizați luni, 10 iunie 2024, cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 50 de ani, din Fetești, ar fi fost agresată fizic de concubinul său, un bărbat de ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:30
(1559 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Luni, 10 iunie 2024, polițiștii din Fetești au oprit în trafic un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Fetești, în vederea verificării documentelor personale și ale autoturismului ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 15:05
(598 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Se oprește apa în comuna Moldoveni!

Joi, 13 iunie 2024, în intervalul orar 08,00-16,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei pentru realizarea operațiunilor periodice de întreținere a rezervorului destinat înmagazinării ...[citește_toată_știrea]

12 Iunie 2024, 08:40
(665 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Plăți de peste 26 milioane de lei pentru Campania 2023

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a efectuat marți, 11 iunie 2024, plăți pentru anul de cerere 2023 în sumă totală de 26,29 milioane de lei din Fondul European de Garantare ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 15:10
(1305 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Instituția Prefectului Județul Ialomița: «Ziua Eroilor»

Joi, 13 iunie 2024, Instituția Prefectului Județul Ialomița, în colaborare cu Consiliul Județean Ialomița, organizează o serie de evenimente legate de sărbătorirea «Zilei Eroilor». ...[citește_toată_știrea]

11 Iunie 2024, 09:45
(638 vizualizări - 0 comentarii)


Dosare penale pentru «violență în familie» și ordine de protecție emise, la Urziceni și Săveni

Polițiștii din Urziceni au fost sesizați sâmbătă, 8 iunie a.c., cu privire la faptul că o femeie în vârstă de 47 de ani din Urziceni ar fi fost agresată fizic de cumnatul său, un bărbat ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:45
(462 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Infracțiuni rutiere

Polițiștii din Slobozia, în timp ce desfășurau activități pe linia prevenirii și combaterii faptelor de natură penală sau contravențională la regimul rutier, au oprit pentru verificări un șofer ...[citește_toată_știrea]

10 Iunie 2024, 15:40
(572 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Dacia Logan în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 iunie 2024 Viorel în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia Gelu în Marinela a transformat angajații DSP în paznici Elena în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Maria în Marinela a transformat angajații DSP în paznici Christian în Marinela a transformat angajații DSP în paznici Nica în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Murgoci în Ecouri ale Alegerilor Locale și Europarlamentare în Ialomița Marco Polo pe iarba în Încă trei noutăți pentru Unirea Slobozia Dan în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Vasile în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Vrajeala în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată (...) în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Radu în Angajata Primăriei Slobozia, cercetată pentru fapte de corupție, a fost trimisă în judecată Ne... în AJOFM Ialomița oferă indemnizații absolvenților de liceu garsonieră de închiriat Sloboz în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 iunie 2024 apartament 4 camere Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 19 iunie 2024 MF în Medicina de Familie din Ialomița se bazează pe medicii pensionari Titlu gresit în Medicina de Familie din Ialomița se bazează pe medicii pensionari pacient în Medicina de Familie din Ialomița se bazează pe medicii pensionari

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...