EVENIMENT
Existența grupărilor infracționale din Slobozia, greu de demonstrat de către organele judiciare
UPDATE Membrii grupărilor infracționale, plasați sub control judiciar prin sentință a Curții de Apel București
În data de 9 septembrie 2024, liniștea Sloboziei a fost tulburată în urma unui scandal iscat în fața sediului Poliției ialomițene, din cauza unei șicanări în trafic. Ceea ce părea a fi un incident izolat evidențiază însă o stare conflictuală mai veche, între două grupări interlope, care încearcă să-și impună «supremația» asupra Sloboziei. Organele judiciare locale au încercat să-i aresteze pe membrii celor două grupări, însă solicitarea le-a fost respinsă de judecătorii Tribunalului Ialomița. Magistrații au reținut că «Parchetul nu argumentează motivele pentru care se propune arestarea preventivă».
Mai multe dosare penale, niciun vinovat Cele două grupări interlope care încearcă să-și impună supremația asupra Sloboziei sunt alcătuite în jurul unor persoane care și în trecut au avut probleme cu legea, executând ani grei de închisoare. Pe lângă incidentul din data de 9 septembrie 2024, membrii grupărilor s-au mai «ciocnit» de cel puțin 4 ori pe străzile orașului, mărturie în acest sens fiind dosarele penale întocmite la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, după fiecare răfuială. Poate că aceste dosare ar fi rămas în sertarele unității, la fel ca alte câteva sute, dacă incidentul din data de 9 septembrie 2024, nu s-ar fi consumat în imediata apropiere a sediului Poliției ialomițene. Deranjați de faptul că membrii grupărilor interlope s-au luat la bătaie cu bâtele și topoarele chiar sub privirile lor, polițiștii s-au mobilizat și au reținut, prin forța conferită de Codul Penal, 16 persoane. La expirarea termenului de reținere, 10 dintre acestea au fost plasate sub control judiciar, pentru comiterea infracțiunilor de «loviri și alte violențe», «tulburarea ordinii și liniștii publice», «distrugere» și «amenințare». Aceleași fapte au fost reținute și în dosarele despre care am amintit mai sus, fără ca polițiștii sau procurorii să se mobilizeze în vreun fel și să acționeze. Surse judiciare susțin faptul că incidentul din 9 septembrie 2024 n-ar fi avut loc dacă unui astfel de demers i s-ar fi dat curs încă din februarie 2023, când lupta pentru supremație a găștilor interlope a ajuns, în sfârșit, și în atenția organelor judiciare locale. Conform acelorași surse judiciare, numele celor 10 persoane pentru care s-a luat măsura controlului judiciar se regăsesc și într-un dosar al DIICOT-Structura Centrală, care se află în lucru la această unitate de Parchet încă din anul 2020. Pentru cei care cunosc speța, este vorba despre dosarul cu nr. 1/D/2020, în care acestea sunt, încă, cercetate pentru «infracțiunea de constituire a unui grup organizat, având ca scop săvârșirea unor infracțiuni cu violență împreună cu clanul „C.”».
Parchetul Județean cere arestarea, Tribunalul Ialomița o respinge Revenind în prezent, pe data de 17 septembrie 2024, liniștea găștilor interlope din Slobozia a fost tulburată de o acțiune în forță a Poliției ialomițene, aceștia organizând nici mai mult, nici mai puțin de 20 de percheziții domiciliare, pe raza orașului, dar și în comuna Dragalina, din județul Călărași. Acțiunea a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița, unitate căreia, după momentul 9 septembrie 2024, i-au fost declinate dosarele privind incidentele anterioare, aflate sub supraveghere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia. Procurorii Parchetului Județean au conexat toate anchetele într-una singură, acuzându-i pe membrii celor două grupări interlope de «constituire a unui grup infracțional organizat», cu activitate ocazională. Ceea ce s-a dorit a fi o acțiune în forță a fost însă demontată pas cu pas de judecătorii Tribunalului Ialomița, în momentul în care organele judiciare au solicitat arestarea preventivă a numai puțin de 10 persoane, membrii ambelor grupări interlope. În urma analizării probelor din referatul de arestare, judecătorii au respins solicitarea și i-au pus în libertate pe membrii grupărilor interlope, concluzionând în hotărâre că organele judiciare nu și-au făcut «temele» corespunzător. Conexarea dosarelor și declinarea lor către Parchetul Județean Ialomița a fost un demers judiciar corect, întrucât «constituirea unui grup infracțional organizat» este o infracțiune pentru care se poate solicita arestarea preventivă. Ceea ce le-a lipsit procurorilor au fost însă probele prin care să demonstreze existența grupării. O astfel de infracțiune se poate reține doar în cazul în care gruparea vizată are o activitate constantă, ori în cazul de față, organele judiciare au arătat faptul că «gruparea vizată s-a constituit pentru o anumită perioadă de timp», potrivit documentelor judiciare înaintate instanței. În motivarea lor, magistrații au mai arătat că «nu poate constitui grup organizat, grupul format ocazional în scopul comiterii imediate a unei sau a mai multor infracțiuni și care nu are continuitate». Pe cale de consecință, magistrații au respins cererea de arestare preventivă. Soluția a fost atacată la Curtea de Apel București, urmând ca magistrații din Capitală să se pronunțe la rându-le față de această solicitare...
UPDATE Curtea de Apel București s-a pronunțat cu privire la contestația făcută de Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomița față de soluția de respingere a propunerii de arestare preventivă a Tribunalului Ialomița. Magistrații din Capitală au admis contestația și au dispus plasarea sub control judiciar a tuturor inculpaților pe numele cărora a fost deschis acest dosar penal.
1 Octombrie 2024, 17:05 (9786 vizualizări - 21 comentarii)
DSP Ialomița închide magazinul alimentar «La Bucurie»
Cartierul «Pepinieră» este construit ilegal
Slobozia: Protest împotriva OUG 7/2019 la Tribunalul Ialomița
Comentariile cititorilor:
(5 Octombrie 2024, 07:29)
Pe plotonierul, facut șef peste noapte de la Urziceni să-l ia DNA, urgent. Acolo corupția este de după revoluție, fapt cotidian. Nu exista undeva în România corupție mai mare ca în Urziceni.
(3 Octombrie 2024, 19:24)
Coruptia ca la ea acasa, politisti, judecatori, procurori, infractori....toti pentru unul si unul pentru toti!
(3 Octombrie 2024, 10:08)
Cred că extrem de important este ca șefii din IGPR să verifice și toate sesizările locuitorilor din Țăndărei, inclusiv apelurile la 112, pentru a avea cu adevărat radiografia ineficienței și incompetenței polițiștilor din localitate. S-ar putea să aibă surpriza să descopere o mulțime de sesizări neverificate/uitate sau dosare mușamalizate. Cred că este timpul pentru un restart al poliției ialomițene. Deja sunt prea multe scandaluri violente, Țăndărei, Slobozia!
(3 Octombrie 2024, 10:00)
Surprize, surprize, surprize! La perchezițiile din Țăndărei s-a descoperit un adevărat arsenal de arme albe și de pistoale confecționate artizanal. Dar se știa faptul că cei din clanurile de care am menționat nu ies pe stradă neînarmați. Dar le-a făcut vreodată vreun polițist din Țăndărei percheziție corporală sa în autoturism? Bineînțeles că nu! Și acum mimăm surprinderea, că uite domnule ce arsenal aveau!!!
(3 Octombrie 2024, 09:59)
Toți comandanții Poliției Țăndărei din ultimii 10 ani au cunoscut și au fost sesizați, în nenumărate rânduri, despre infracțiunile comise de clanurile de romi din localitate, în special de cei autointitulați „neînvinșii”. Dar nu s-a întâmplat absolut nimic. Sesizările nu au fost verificate, informațiile nu au fost transmise, dosarele au fost aruncate prin fișete. În mod firesc, se pune întrebarea de ce au acționat astfel? Incompetență, prostie, șpagă? Nu știu, dar cred că există instituții specializate care sunt plătite să cunoască astfel de lucruri! Dar se pare că aceste instituții sunt la fel de ineficiente ca și polițiștii din Țăndărei.
(3 Octombrie 2024, 09:59)
Haideți să analizăm așa-zisa operațiune mamut a IGPR, derulată în această dimineață în celebrul oraș Țăndărei. Purtătorii de vorbe ai IGPR ne explică că se acționează pentru restabilirea stării de legalitate, bla-bla. Realitatea este că, de câțiva ani, fenomenul infracțional din Țăndărei a depășit orice limite; avem de toate, rețele de proxenetism, trafic de persoane, spălare de bani, cerșetorie, furturi, spargeri de locuințe, violențe și agresiuni fizice. Orice locuitor al Țăndăreiului cunoaște despre clanuri, despre răfuielile dintre ei, despre pasivitatea și ineficiența polițiștilor din oraș. A fost nevoie de un conflict extrem de violent, al cărui rezultat a fost măcelărirea unui lider al „neînvinșilor”, pentru ca IGPR să se sesizeze că ceva la conducerea IPJ Ialomița este putred. Foarte târziu, domnilor polițiști!
(2 Octombrie 2024, 23:37)
Iancule...cu cine vrei sa vorbești tu la subiect cu cel care va conduce orașul și finul lui este interlop cu cei care au făcut campanie cu mese de 20 de metri în bora la interlopi Cu cei carede 35 de ani au vândut tot orașul și cu cei care la votare pe 9 iunie au furat de au rupt voturi?stai linistit prietene
(2 Octombrie 2024, 23:31)
De peste 15 ani am fost victima încălcării a peste 16drepturi fundamentale prevăzute în CONSTITUTIE. Procurorii au refuzat să facă cercetările să asigure siguranța conform legii 211/2004 . Judecătorii au refuzat să încadreze dosarele conform art.27pc.7 NCPP și să respecte art.281ncpp toate HOTĂRÂRILE timp de peste 14 ani încalcă legea 303/2004 art.271,272 FALSE, NESEMNATE și NEMOTIVATE. Pentru ce primesc salarii? pensii speciale? Toate dosarele aveau plângeri penale atașate cel puțin câte 2,4 acestea erau omise se încalcă art.20pc.8ncpp OUG.80 art.29 pc.i și se încasează taxe juridice pentru "Primaria Slobozia " cel mai periculos " grup criminal organizat " D 105/VIII-I/2016 NESOLUTIONAT.Bancile României au devenit pusculita grupurilor de crimă organizată acestea fac executari la comandă fără a avea POPRIRI conf.legii înființate de executor judecătoresc. Nu mai avem SIGURANȚA .Trăim cel mai NEGRU coșmar blestemul crimelor din ziua sfânta de Crăciun.
(2 Octombrie 2024, 22:59)
Sa ajuns în România sa iei bacul sa faci facultate și masterul în liceu decât sa intri la pușcărie , ca să intri la pușcărie trebuie sa dai șpagă mare și sa aștepți mulți mulți anii, ar trebui sa ne revoltam imediat ca francezii
(2 Octombrie 2024, 22:50)
35 de mii dosare cu violenta închise cu neiceperea urmăririi penale numai anul trecut, asa arată că muncă lor, vin la munca ca să aibă de unde pleca, mai agață câte un amărât cu bun simț și se tine de capul ăluia până îi face viața un calvar, la bombardieri și clanurile interlope le e frică că întra peste ei în case au familii, șantajul cu droguri prostituate filmări cu mită etc
(2 Octombrie 2024, 22:41)
Marile grupării interlope îi găsim im asa zisă justiție și. Miliție care lucrează cot la cot cu criminalitate si infracționalitate , aduceți-vă aminte când șeful politiei slobozia dansa mort de drogat de nu mai știa de el la BORA, ăștia toți împarte chesu împreună politie justiția dna Sri jandarmi
(2 Octombrie 2024, 21:33)
Corupția endemica în instituțiile statului și lipsa securități cetățenilor de rând
(2 Octombrie 2024, 20:55)
gruparile infractionale din institutiile statului nu sunt luate in calcul de nimeni ? sau astia actioneaza in liniste ? linistea asta ne costa cel mai mult !
(2 Octombrie 2024, 16:30)
Ok, înțeleg supărarea, este firească și justificată, dar nu vreți să începem să discutăm pe cazuri reale? Pe dosare în care polițiștii și procurorii au favorizat interlopii, utilizând diferite metode prin care să claseze dosarele penale? Să depășim generalitățile și să devoalăm adevărata incompetență, dar și corupția existentă în parchetele ialomițene? Poate că ar fi timpul să avem și ceva curaj!
(2 Octombrie 2024, 12:06)
Baietii se pregatesc de o lovitura mare. Cum Italea, Anglea, Spania, etc nu le mai ajung, nu mai au loc iar SUA vor ridica vizele ghici unde își vor muta fetitele, cersetorii, hoții de buzunare si alte specimene antrenate din timp. Vor activa săgețile și vor impărți din nou zonele de influență, Cartierele generale din Bora, Dragalina vor conduce operațiunile pe whatsapp iar recoltele le veti vedea pe tiktok.