Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia continuă investițiile edilitare în infrastructură

Consiliul Local a legiferat

Slobozia continuă investițiile edilitare în infrastructură

Consiliul Local Slobozia s-a reunit joi, 28 martie 2024, în cadrul unei ședințe ordinare care a avut pe ordinea de zi 28 de proiecte de hotărâri. Multe dintre proiectele aprobate au vizat alocări de fonduri pentru continuarea investițiilor în derulare și deschiderea altora noi. Printre acestea se numără Centura de Nord a orașului Slobozia, extinderea și reabili­tarea sistemului de canalizare menajeră și pluvială din Slobozia Nouă și Bora, modernizarea stației de epurare a orașului sau Centrul Multifuncțional pentru Tineret... De asemenea, consilierii locali au aprobat criteriile de stabilire a ordinii de prioritate în soluționarea cererilor de locuințe și în repartizarea locuințelor pentru tineri, destinate închirierii în municipiul Slobozia și acordarea unui supliment de hrană pentru 48 de copii înregistrați în Centrul Multifuncțional Bora.

 

51,4 milioane de lei pentru Centura de Nord a orașului Administrația Soare continuă să investească în infrastructura edilitară a orașului Slobozia. În cadrul ședinței ordinare, Consiliul Local a aprobat cu unanimitate de voturi majorarea va­lorii investițiilor pentru o serie de proiecte aflate în derulare sau care urmează a fi inițiate în decursul acestui an. Astfel, cel mai important proiect de hotărâre supus votului a vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de in­vestiții «Centura ocolitoare din zona de Nord pentru Municipiul Slobozia și modernizare Drum DC53 Slobozia-Slobozia Nouă». Valoarea acestei in­vestiții, anunțată de către administrația locală încă de la începutul mandatului, a fost estimată la 51,4 milioane de lei. Finanțarea investiției ar urma să fie realizată în cadrul Programului «Anghel Saligny», iar utilitatea acesteia este justificată în contextul creșterii exponențiale a traficului greu la nivelul orașului Slobozia și construirii în viitorul apro­piat a Drumului Expres Galați-Călărași.

 

Alocări bugetare pentru infrastructura de apă și apă uzată Alte două proiecte de hotărâri aprobate în plen au vizat extinderea rețelelor de apă și canalizare în Cartie­rele Slobozia Nouă și Bora. Consilierii locali au aprobat pentru cele două car­tiere alocări bugetare sensibil egale, a căror valoare se ridică la peste 2,5 mi­lioane de lei. În cazul Cartierului Bora, lungimea rețelelor care vor fi construite este de 850-900 metri, iar în cazul Car­tierului Slobozia Nouă lungimea estimată este de 1100 metri. Consilierii locali au aprobat, de ase­menea, o in­vestiție de 3,2 milioane de lei pentru înlocuirea conductei de re­fulare Dn 800 mm la stația de pompare a apelor menajere din Cartierul Cărămidari din Slobozia. Reamintim că alocarea bu­getară pentru această investiție este aș­teptată de 10 ani. Și, în sfârșit, în cadrul aceleiași ședințe, au fost aprobate notele conceptuale și temele de proiectare mo­dernizare «Treapta de Aerare Linia 2» în cadrul Stației de Epurare Slobozia și a stației de clorare care deservește orașul. Valoarea estimată a primei in­vestiții se ridică la 2,9 milioane de lei, iar în cel de-al doilea caz 1 milion de lei.

 

Primăria Slobozia scoate la vânzare terenuri în valoare de peste 10 milioane de lei
În cadrul ședinței Consiliului Local Slobozia au fost respinse două proiecte de hotărâri care propuneau aprobarea unor rapoarte de evaluare în vederea vânzării acestora către Oyl Company Holding AG SRL pentru două terenuri intravilane care aparțin municipiului Slobozia. Primul teren, în suprafață de 4662 mp, a fost evaluat la o valoare de 2,86 milioane de lei, iar cel de-al doilea, în suprafață de 16187 mp, are o valoare estimată de 8,2 milioane de lei. Anterior votului, consilierul local PSD Ștefan Țintă a susținut că proiectele de hotărâri au fost primite pentru consultare cu numai două ore înainte de ședință și a propus amânarea votului. Proiectele au fost respinse la vot prin «abținere», consilierii PSD și PRO România făcând front comun. Dincolo de pro­blemele de ordin tehnic care au determinat amânarea celor două proiecte de hotărâri, au existat voci care au susținut că prețurile stabilite în rapoartele de evaluare pentru cele două terenuri, respectiv 101 și 103 euro/mp ar fi cu 30% mai mici decât cele practicate la acest moment pe piața imobiliară locală.

 

Sprijin pentru categoriile sociale defavorizate
Consiliul Local Slobozia a aprobat, de asemenea, majorarea valorii investiției pentru finalizarea construcției Complexului Social Bora. Estimată inițial la 18,6 milioane lei, valoarea acestui obiectiv a ajuns la 20,4 milioane de lei. Majorarea valorii investiției este justificată de creșterea costurilor de execuție a lucrărilor în perioada desfășurării acestora. Reamintim că va­loarea eligibilă a proiectului a fost de 16,1 mili­oane de lei, restul fondurilor urmând să fie suportate din bugetul local. Complexul de locuințe sociale constă în realizarea de locuințe sociale în containere modulare. Proiectul se derulează prin intermediul «Programului Operațional Regional 2014-2020» și permite realizarea a maxim 152 spații de locuit modulare, care vor putea fi alocate în funcție de necesitățile fiecărei familii. Complexul de locuințe sociale de la Bora va avea o suprafață de 2563 mp și este amplasat pe strada General Magheru. Totodată, consilierii locali au aprobat și acordarea unui supliment de hrană pentru 48 de copii înregistrați în Centrul Multifuncțional Bora. Valoarea anuală a acestei alocări bugetare este 10 lei pentru fiecare copil din cadrul Centrului.

16 Aprilie 2024, 08:05 (6494 vizualizări - 6 comentarii)

Citiți și:
Pavel&comp. legiferează o administrație mai scumpă
Consiliul Local pregătește Slobozia pentru noi investiții
Canalizare de 7 milioane de lei în Cartierele Slobozia Nouă și Bora
Primăria Slobozia investește 5,56 milioane de lei în reamenajarea Parcului «E14»

Comentariile cititorilor:


Ion:
(23 Aprilie 2024, 11:49)
Apa potabilă pe când va fi potabilă??????
Eugenia :
(21 Aprilie 2024, 18:10)
Până nu ne hotărâm să ieșim în masă  într-una din strazile  orașului  Slobozia,lucrurile vor continua cum vor ei,trebuie doar să ne hotărâm! Oricine va fi primar tot de el,sau de partidul,interesul lui o să-i pese,nu de noi,niciodată de noi!
Mary :
(18 Aprilie 2024, 08:07)
Dacă în urmă cu patru ani am propus importul de conducători străini patru orașul Slobozia, astăzi mai avem o șansă, inteligența artificială. Doar așa am putea elimina pierderile inutile ale impozitelor plătite de fiecare dintre noi, în speranța că vocile noastre vor fi auzite iar nemulțumirile vor fi rezolvate. Atât timp cât se vorbește despre prostie că este omenească, iar când prostia persistă, sau mai grav de o boală cronică, nu același lucru putem spune despre inteligența artificială.  Atât timp cât nu face concesii, ori nu gândește cu înclinații omenești unde păcatul este la tot pasul, inteligența artificială are tote calitățile de bun administrator și nu numai, care se hrănește doar cu energie electrică al cărui preț este în cădere liberă,  și care sigur lucrează dor în interesul celor care au apelat și au mare încredere în ea. Vrem, sau nu vrem, așa se definește viitorul, iar tânăra generația mult mai deșteaptă și înțeleaptă la o vârstă tot mai fragedă ce se va uita în spate la noi cât de încuiați am fost, va râde cu gura până la urechi de câtă prostie am fost înconjurați.
Cetățean :
(16 Aprilie 2024, 15:04)
Rușine mincinoșilor  spălați  banii   cu apa pe care o plătim ca fiind  potabilă  
Vasile:
(16 Aprilie 2024, 13:43)
Mary se discuta de cresterea pretului la apa din nou. Se pare ca e prea mic ,trebuie din nou majorat. Nu inteleg cum oameni astia voteaza la sedintele astea ca niste porci.
Mary :
(16 Aprilie 2024, 11:00)
Apa potabilă și prețul ei, lucruri sfinte care nu sunt pomenite. Locuitorii orașului Slobozia își procură în continoare  apa de băut la bidoane de plastic, o cheltuială în plus pe care primăria ar trebui să o deconteze fiecărui locuitor. Domnilor! Ați auzit de apă potabilă?! De minciuni ne-am săturat! La fel și de cărat bidoane cu apă! Chiar nu vă este rușine să nu abordați problema apei? Câți ani trebuie să mai așteptăm? Se vrea oraș european, dar fără apă potabilă!!  

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Miercuri 22 Mai 2024
107 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

IPJ Ialomița: «Săptămâna Prevenirii Criminalității»

În fiecare an, Poliția Română dedică o săptămână marcării importanței segmentului de prevenire a criminalității pentru siguranța cetățenilor. Anul acesta, manifestarea națională « ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2024, 16:10
(534 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Slobozia, Reviga, Movilița și Coșereni

Accidente la Slobozia, Reviga, Movilița și Coșereni

Sâmbătă, 18 mai a.c., în jurul orei 4,00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița a fost alertat despre producerea unui accident rutier în care au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

20 Mai 2024, 10:20
(706 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Lipsă apă în zonele Vlașca și Fetești-Oraș din Fetești!

Vineri, 17 mai 2024, echipele RAJA Constanța execută lucrări la nivelul sistemului de alimentare cu apă la intersecția străzilor Mihail Sadoveanu cu Renașterii din Fetești. Pentru remedierea acesteia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:45
(574 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă

Vineri, 17 mai 2024, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă. AJOFM Ialomița a contactat 606 agenți economici din județ, 29 dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:00
(670 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Reținuți pentru comiterea a trei infracțiuni

Joi, 16 mai 2024, polițiștii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui conflict spontan iscat în comuna Bordușani. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:40
(617 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au derulat campania «Școală în siguranță»

În perioada 14-17 mai 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat proiectul, inițiat în plan național, de Direcția ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:00
(549 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan având dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat de 55 de ani, domiciliat în județul Bacău, s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere». Joi, 16 mai 202 ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:40
(1237 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Minor de 17 ani, la volanul unei mașini furate

Vineri, 17 mai 2024, în cadrul unei acțiuni de prevenire a infracțiunilor rutiere, polițiștii din Jilavele au descoperit în trafic un minor de 17 ani, domiciliat în comuna Bărbulești ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:20
(1157 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 mai 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 mai 2024, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 10:30
(549 vizualizări - 0 comentarii)


Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

În cursul zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 18,00, trei echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 10:10
(722 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 128,64 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna aprilie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna aprilie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 128,64 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:55
(673 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:40
(701 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Luna mai-luna promovării economiei sociale

Luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată unor acțiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate. Dezvoltarea locală, cetățenia ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:25
(692 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

14 Mai 2024, 19:10


AJOFM Ialomița: «Bursa Generală a Locurilor de Muncă»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza vineri, 17 mai 2024, «Bursa Generală a Locurilor de Muncă», eveniment ce va avea loc la sediul Agenției Locale din ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 11:30
(539 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF a publicat listele cu contribuabilii rău-platnici și bun-platnici

Administrația Județeană a Finanțelor Publice informează că au fost publicate, pe pagina proprie de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, listele de contribuabili persoane juridice care ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 10:10
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei

Consiliul Județean Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii din România, Liceul de Arte «Ionel Perlae» Slobozia și Uniunea ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:55
(399 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Vineri, 17 mai 2024, în intervalul orar 09,00-21,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei în comuna Dridu, pentru realizarea operațiunilor de mentenanță a instalațiilor destinate î ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:50
(705 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai-5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 16:45
(717 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent vă invită la vernisajul Salonului Național de Artă Plastică «Atitudini ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 14:35
(679 vizualizări - 0 comentarii)


Dridu: Incendiu la un garaj din cauza unui scurtcircuit electric

Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un garaj, în comuna ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:55
(777 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Accidente la Stejaru, Fierbinți-Târg și Slobozia

Vineri, 10 mai a.c., în jurul orelor 13,00, dispeceratul ISU Ialomița a fost alertat despre producerea unui accident rutier, pe DN2A, în localitatea Stejaru, în care au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:45
(930 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și profundă tristețe, anunțăm trecerea în neființă a domnului Ion Porumb. Pentru cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun, trupul neînsuflețit ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:30
(1463 vizualizări - 0 comentarii)


Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

În numele membrilor săi, care împreună lucrează peste 1,2 milioane hectare, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură profesională ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 17:20
(1011 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Maia!

Pentru a asigura calitatea serviciului de furnizare a apei potabile, echipele RAJA Constanța vor efectua lucrări periodice de întreținere a instalațiilor de înmagazinare a apei din comuna ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 08:40
(840 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de promovare a profesiei de polițist, cu scopul de a informa tinerii interesați cu privire la procedura de recrutare. Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 16:10
(928 vizualizări - 0 comentarii)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de joi, 9 mai 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 15:40
(589 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Ucis de prietenul de pahar

Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv marți, 7 mai 2024, după ce în Sâmbăta Mare, 4 mai a.c., și-ar fi ucis prietenul de pahar. Cei doi au consumat alcool, iar între ei ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 14:20
(785 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de 2,66 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 11:30
(557 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi angrenate, în perioada 8-14 mai 2024, în misiuni de asigurare a măsurilor ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 10:45
(316 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
Viorel în 10 realizări administrative în Slobozia mandatului lui Dragoș Soare nicoleta în «Sunt profund recunoscătoare echipei medicale care mi-a salvat soțul!» Ica Ciubotaru în Artizanul de bolizi auto de la Grivița vulpea acra în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu cetatean în Lacul Iezer, asaltat de braconieri Radu Cezar în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu AlexDan în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu Miti în Clădire administrată de Consiliul Județean Ialomița, renovată cu fonduri europene Izabela în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu Ion ion în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu garsonieră Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 mai 2024 Jack în Camera de Conturi Ialomița reclamă slaba pregătire a funcționarilor Primăriei Grindu alegator în Clădire administrată de Consiliul Județean Ialomița, renovată cu fonduri europene Benny în Clădire administrată de Consiliul Județean Ialomița, renovată cu fonduri europene spațiu comercial de închiriat Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 mai 2024 Dana în Proces câștigat de un alt funcționar al DSP Ialomița «executat» de directorul Marinela Radu Ana AnghelAcoloera si frateele în Învățătorul care păzește «Muzeul Viu» din Ghimpați Giani în Pacient neoperat din cauza unui conflict între medici închiriere apartament 2 camere Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 15 mai 2024 PSD în Ialomița Alegerilor-9 iunie 2024 (I)

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...