Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

JURNAL DE CAMPANIE

Ialomița a reluat procedura pentru înființarea Birourilor Electorale de Circumscripție

Conform deciziei BEC

Ialomița a reluat procedura pentru înființarea Birourilor Electorale de Circumscripție

Organizarea celor două runde de Alegeri electorale, care se vor des­fășura pe 9 iunie 2024, a fost dată peste cap la nivelul județului Ialomița în urma unei decizii istorice a Biroului Electoral Central. Ca urmare a mai multor contestații privind nerespectarea procedurii de desemnare a preșe­dinților Birourilor Electorale de Circum­scripție locale, BEC a decis desființarea tuturor acestor entități, inclusiv a Biroului Electoral de Circumscripție Județean! La începutul acestei săptămâni, procedura a fost reluată, dar demersul a creat din nou un val de reacții, după ce s-a descoperit că unul dintre cei desemnați ca locțiitor într-un Birou Elec­toral de Circumscripție are probleme penale! În același timp, magistrații din Ialomița, în semn de protest față de decizia BEC, au decis să nu se mai implice în organizarea Alegerilor!

 

O decizie istorică Decizia Biroului Electoral Central are la bază mai multe contestații înaintate către instituție cu privire la modul în care s-a desfă­șurat operațiunea de desemnare, prin tragere la sorți, a președinților Birourilor Electorale de Circumscripție și a locțiitorilor acestora din județul Ialomița. Această procedură a fost efectuată de Tribunalul Ialomița. În contestația respectivă se invocă faptul că, în momentul tragerii la sorți a pre­ședinților și locțiitorilor Birourilor Electorale de Circumscripție, nu s-a ținut cont de principiul teritoriali­tății, fiind numiți în aceste funcții magistrați din zone îndepărtate județului Ialomița. Așa s-a ajuns ca în funcții să fie numiți magistrați din București sau din județul Dolj. Contestatarii, membrii ai Corpului Experților Electorali din județul nostru s-au arătat nemulțumiți de faptul că prioritate au avut magistrații din afara județului și nu experții electorali care locuiesc în Ialomița. După mai multe ședințe și dezbateri oficiale, vineri, 19 aprilie 2024, Biroul Electoral Central a validat contestația și a dispus desființarea atât a Biroului Electoral de Circumscripție Jude­țeană Ialomița, cât și a Birourilor Electorale de Circumscripție locale. Mai mult, instituția a decis reluarea întregii proceduri. Totodată, reprezentanții BEC au obligat Tribunalul Ialomița, instituție căreia, potrivit legii, îi revine obligativitatea de a îndeplini procedura de numire prin tragere la sorți a președinților și locțiitorilor acestora în Birourile Electorale de Circumscripție locale, să reia această activitate. De asemenea, în decizia sa, BEC a precizat faptul că magistrații desemnați trebuie să-și desfășoare activitatea în cadrul Tribunalului Ialomița sau Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița. Este pentru prima dată în istoria organizării Alegerilor Electorale, după Revoluția din 1989, când Biroul Electoral Central dă o astfel de dispoziție!

 

Procedură reluată Conform indicațiilor Biroului Electoral Central, procedura de desemnare a președinților și locții­torilor acestora în cadrul Birourilor Electorale de Circumscripție locale și Biroului Electoral de Circum­scripție județean a fost reluată luni, 22 aprilie 2024. Ședința s-a desfă­șurat în cadrul Tribunalului Ialomița, sub directa coordonare a președintelui instanței, judecătorul Marius Mirel Costin. În deschi­derea procedurii, acesta a anunțat public faptul că magistrații Tribunalului Ialomița, care ar fi trebuit să fie trași la sorți pentru aceste funcții, au refuzat să mai participe la procesul electoral. «Tragerea la sorți a președinților și locțiitorilor se va face fără implicarea magistraților! Colegii mei au decis să nu mai participe la procesul electoral. Astfel, în funcții, respectând procedura, vor fi numiți ceilalți experți electorali!» a explicat judecătorul Marius Mirel Costin, președintele Tribunalului Ialomița. Tribunalul Ialomița ar fi trebuit să fie repre­zentat în cadrul celor 67 de Birouri Electorale de Circumscripție, locale și cel județean, de 6 magistrați. Astfel, la tragerea la sorți, pentru cele 134 de funcții de președinte și locțiitor în cadrul acestor entități au fost incluși ceilalți 171 de experți electorali, care fac parte din Corpul Experților Electorali la nivelul județului nostru.

 

O nouă procedură, noi nereguli Noua tragere la sorți a preșe­dinților și locțiitorilor acestora în cele 67 de Birouri Electorale de Circumscripție nu a fost lipsită de situații controversate. Se pare că, într-unul dintre Birourile Electorale de Circumscripție din județul nostru, în urma procedurii, ar fi fost desem­nat un bărbat cu probleme penale. Surse din cadrul Corpului Exper­ților Electorali au precizat că ar fi vorba despre angajatul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Ialomița, suspect într-o anchetă de corupție a Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița. Bărbatul se află sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a fost prins în flagrant luând mită. Deși au existat discuții în cadrul ședinței cu privire la această numire, procedura a continuat fără probleme. Cel mai pro­babil, va fi depusă o nouă contestație față de această de­semnare și, spun unii experți electorali, chiar și o plângere penală pentru nerespec­tarea dispoziției legale. Conform legii, președinții și locțiitorii acestora, pentru a fi desemnați în aceste funcții, ar trebui să aibă cazierul curat...

 

Miza din spatele scandalului
Numirile controversate ale magistraților din alte județe ale țării în fruntea Birourilor Electorale de Circumscripție locale din Ialomița nu sunt o noutate. Se pare că astfel de situații ar fi fost consemnate și la rundele de Alegeri Electorale desfășurate atât în 2016, cât și la cele din 2020. Se pare că nemulțumirea celor care au depus contestațiile la Biroul Electoral Central ar avea la bază faptul că riscau să piardă banii publici oferiți de Stat personalului care asigură desfășurarea alegerilor. Estimativ, în toată această perioadă până la Alegeri și câteva zile după desfășurarea acestora, președinții și locțiitorii Birourilor Electorale de Circumscripție ar fi trebuit să încaseze peste 15 mii de lei de fiecare..

 

ULTIMA ORĂ Noi trageri la sorți pentru președinții și locțiitorii Birourilor Electorale de Circumscripție

Marți, 23 aprilie 2024, la Tribunalul Ialomița s-a desfășurat o nouă tragere la sorți pentru desemnarea președinților și locțiitorilor acestora în cadrul Birourilor Electorale de Circumscripție locale și a celor din Biroul Electoral de Circumscripție județean. Astfel, pe baza cererilor făcute de persoanele desemnate în urma tragerilor la sorți de luni, 22 aprilie 2024, în 7 Birouri Electorale de Circumscripție, inclusiv în cadrul Biroului Electoral de Circumscripție județean, au fost înlocuiți președinții și locțiitorii acestora. În cazul Biroului Electoral de Circumscripție județean, Tudorița Tache, grefier la Tribunalul Ialomița, desemnată președinte al BEJ Ialomița, a fost înlocuită de Nicoleta Niculescu, funcționar public în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița.

23 Aprilie 2024, 16:05 (3306 vizualizări - 4 comentarii)

Citiți și:
Au fost desființate TOATE Birourile Electorale de Circumscripție din Ialomița, inclusiv cel Județean!

Comentariile cititorilor:


Cornel:
(24 Aprilie 2024, 09:08)
La data de 1 februarie 2024, în Corpul Experților Electoarli de la nivelul județului Ialomița, sunt înregistrate 798 de persoane. De la acea dată s-au mai înregistrat alte câteva zeci. Tabloul Corpului Experților Electorali – MANAGEMENT ELECTORAL (roaep.ro)
alegator:
(23 Aprilie 2024, 22:51)
Tot felul de functionarasi care nu stiu cum sa distribuie numarul  mandatelor de consilier local in urma numararii voturilor!Asta e democratia in Romania! Traiasca X-O !
Eu stiu:
(23 Aprilie 2024, 21:24)

Ce avem noi aici.O grămadă de așa ziși juriști care știu să scrie multe.Printre semnatari se află și domnul (...). Se pare că este același cu domnul jurist,subprefect,actualmente Sef al Poliției Locale Țăndărei.Oare domnul primar știe cu ce se ocupă domnia sa marele șef al poliției locale??Eu zic că nu.Pentru bulversarea întregului scrutin electoral prin faptul că nu a fost ales președinte sau vicepreședinte,eu as zice că o demisie de onoare ar fi ceva normal.Du- te tată în privat că de când te știu ai trăit numai țin bani publici.

Victor :
(23 Aprilie 2024, 19:28)
Nimic fara Dumnezeu! Poate ii schimba si la Ciochina, sunt varza! Ce le mai place sa ia bani fara sa faca nimic si nici nu stiu ce au de facut, puneti tineri scoliti, care se joaca cu calculatorul. 

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Luni 20 Mai 2024
168 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

RAJA Constanța: Lipsă apă în zonele Vlașca și Fetești-Oraș din Fetești!

Vineri, 17 mai 2024, echipele RAJA Constanța execută lucrări la nivelul sistemului de alimentare cu apă la intersecția străzilor Mihail Sadoveanu cu Renașterii din Fetești. Pentru remedierea acesteia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:45
(519 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă

Vineri, 17 mai 2024, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă. AJOFM Ialomița a contactat 606 agenți economici din județ, 29 dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:00
(593 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Reținuți pentru comiterea a trei infracțiuni

Joi, 16 mai 2024, polițiștii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui conflict spontan iscat în comuna Bordușani. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:40
(537 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au derulat campania «Școală în siguranță»

În perioada 14-17 mai 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat proiectul, inițiat în plan național, de Direcția ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:00
(510 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan având dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat de 55 de ani, domiciliat în județul Bacău, s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere». Joi, 16 mai 202 ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:40
(1103 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Minor de 17 ani, la volanul unei mașini furate

Vineri, 17 mai 2024, în cadrul unei acțiuni de prevenire a infracțiunilor rutiere, polițiștii din Jilavele au descoperit în trafic un minor de 17 ani, domiciliat în comuna Bărbulești ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:20
(1017 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 mai 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 mai 2024, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 10:30
(499 vizualizări - 0 comentarii)


Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

În cursul zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 18,00, trei echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 10:10
(631 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 128,64 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna aprilie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna aprilie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 128,64 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:55
(575 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:40
(595 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Luna mai-luna promovării economiei sociale

Luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată unor acțiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate. Dezvoltarea locală, cetățenia ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:25
(593 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

14 Mai 2024, 19:10


AJOFM Ialomița: «Bursa Generală a Locurilor de Muncă»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza vineri, 17 mai 2024, «Bursa Generală a Locurilor de Muncă», eveniment ce va avea loc la sediul Agenției Locale din ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 11:30
(397 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF a publicat listele cu contribuabilii rău-platnici și bun-platnici

Administrația Județeană a Finanțelor Publice informează că au fost publicate, pe pagina proprie de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, listele de contribuabili persoane juridice care ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 10:10
(173 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei

Consiliul Județean Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii din România, Liceul de Arte «Ionel Perlae» Slobozia și Uniunea ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:55
(289 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Vineri, 17 mai 2024, în intervalul orar 09,00-21,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei în comuna Dridu, pentru realizarea operațiunilor de mentenanță a instalațiilor destinate î ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:50
(625 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai-5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 16:45
(624 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent vă invită la vernisajul Salonului Național de Artă Plastică «Atitudini ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 14:35
(626 vizualizări - 0 comentarii)


Dridu: Incendiu la un garaj din cauza unui scurtcircuit electric

Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un garaj, în comuna ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:55
(667 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Accidente la Stejaru, Fierbinți-Târg și Slobozia

Vineri, 10 mai a.c., în jurul orelor 13,00, dispeceratul ISU Ialomița a fost alertat despre producerea unui accident rutier, pe DN2A, în localitatea Stejaru, în care au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:45
(786 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și profundă tristețe, anunțăm trecerea în neființă a domnului Ion Porumb. Pentru cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun, trupul neînsuflețit ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:30
(1333 vizualizări - 0 comentarii)


Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

În numele membrilor săi, care împreună lucrează peste 1,2 milioane hectare, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură profesională ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 17:20
(904 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Maia!

Pentru a asigura calitatea serviciului de furnizare a apei potabile, echipele RAJA Constanța vor efectua lucrări periodice de întreținere a instalațiilor de înmagazinare a apei din comuna ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 08:40
(767 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de promovare a profesiei de polițist, cu scopul de a informa tinerii interesați cu privire la procedura de recrutare. Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 16:10
(837 vizualizări - 0 comentarii)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de joi, 9 mai 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 15:40
(497 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Ucis de prietenul de pahar

Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv marți, 7 mai 2024, după ce în Sâmbăta Mare, 4 mai a.c., și-ar fi ucis prietenul de pahar. Cei doi au consumat alcool, iar între ei ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 14:20
(683 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de 2,66 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 11:30
(462 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi angrenate, în perioada 8-14 mai 2024, în misiuni de asigurare a măsurilor ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 10:45
(310 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 500 mii de lei în minivacanța de 1 Mai

În perioada 1-6 mai 2024, polițiștii ialomițeni au intervenit la peste 530 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 1400 de sancțiuni contravenționale, iar în ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2024, 15:00
(843 vizualizări - 0 comentarii)


Locuințe în flăcări la Coșereni, Alexeni, Giurgeni, Rovine, Fetești și Slobozia

Locuințe în flăcări la Coșereni, Alexeni, Giurgeni, Rovine, Fetești și Slobozia

Sâmbătă, 4 mai a.c., echipajele operative de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2024, 14:15
(645 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...