Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Slobozia a accesat o investiție de 30 milioane de lei pentru sistemul de apă și apă uzată

Slobozia a accesat o investiție de 30 milioane de lei pentru sistemul de apă și apă uzată

Administrația locală din Slobozia a accesat 30 mili­oane de lei pentru extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare. Fondurile accesate sunt puse la dispoziție de către Administrația Fondului de Mediu în cadrul Progra­mului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate. «Am reușit să depunem vineri (n.red.: 5 aprilie 2024), în primele 4 minute de la deschiderea apelului, cererea de finanțare pentru extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canalizare în va­loare de 30 milioane de lei, aplicând în cadrul Agenției Fondului de Mediu pentru valoarea maxim eligibilă pentru localitatea noastră!» a declarat public primarul Dragoș Soare, ulterior obținerii finanțării.

 

Finanțare nesperată Administrația Soare a reușit performanța de a accesa 30 milioane de lei pentru extinderea și modernizarea sistemului de alimentare cu apă și canali­zare. Fondurile accesate sunt puse la dispoziție de către Administrația Fondului de Mediu în cadrul Programului vizând sisteme de alimentare cu apă, canalizare și epurare a apelor uzate. Cele 30 mi­lioane de lei vor fi utilizate pentru extindere rețele de alimentare cu apă și cana­lizare în Slobozia Nouă și Bora, înlocui­rea/devierea conductei de refulare la stația de pompare ape menajere în Cărămidari, modernizarea treptei de aerare linia 2 din cadrul stației de epurare, pentru a conti­nua prima parte a investiției finalizate anul trecut și mo­dernizarea stației de clorare din cadrul gospodăriei de apă. «Sunt 4 ani de când obiectivul meu este de a atrage absolut orice formă de finanțare posibilă pentru dezvoltarea Sloboziei. Am reușit să depunem vineri (n.red.: 5 aprilie 2024), în primele 4 minute de la deschiderea apelului, cererea de finanțare pentru extinderea și moder­nizarea siste­mului de alimentare cu apă și canalizare în valoare de 30 milioane de lei, aplicând în cadrul Agenției Fondului de Mediu pentru valoarea maxim eligibilă pentru localitatea noastră!» a declarat primarul Dragoș Soare ulterior obținerii finanțării.

 

Urban SA atacă public Primăria Slobozia În cadrul unei conferințe de presă organizate joi, 4 aprilie 2024, directorul general al Urban SA, Adrian Stoicescu, a declarat că obținerea finanțării nu ar fi fost posibilă fără sprijinul societății pe care o conduce. «Este pentru prima dată când a existat o colaborare productivă între Urban și Primăria Slobozia, în sensul că ne-au lăsat să îi ajutăm. (...) Este prima dată când administrația locală reușește să depună un proiect eligibil care să permită accesarea de fonduri pentru sistemul de apă și apă uzată a orașului!» a declarat Adrian Stoicescu, printre altele. De asemenea, Adrian Stoicescu a atacat în termeni duri activitatea Primăriei Slobozia, susținând că «administrația locală dă dovadă de de­zinteres, incapacitate administrativă și nepricepere». Declarațiile survin pe fondul sesizărilor publice legate de mirosurile emanate de la stația de tratare a orașului. Adrian Stoicescu susține că Urban SA a făcut investiții considerabile în modernizarea stației și că pentru realizarea de investiții noi e nevoie de surse de finanțare noi: «Lista de investiții prioritare a orașului, realizată în 2023, este de 226 de milioane... Am convenit, împreună cu Primăria Slobozia, să accesăm fonduri. Singurii bani pe care Primăria Slobozia a fost de acord să îi acceseze, tot cu ajutorul nostru, sunt acești 30 milioane de lei. Pentru restul fondurilor e nevoie de proiecte noi!».

 

Promisiuni fără acoperire: Dezastrul de la blocul F10!

În urmă cu aproape 2 ani, Urban SA oferea servicii specia­lizate de salubrizare pentru subsolurile inundate din blocurile orașului. Conform garanțiilor oferite de către directorul general Adrian Stoicescu, timpul de așteptare pentru accesarea acestui serviciu nu depășește 30 de zile. Locuitorii blocului F10 din Cartierul 500 așteaptă intervenția Urban SA de luni de zile.

Apartamente fără noroc Blocul F10 din Cartierul 500 a fost construit defect de către comuniști. Din cauza înclinației, apa din canali­zarea pluvială a orașului se scurge în subsolul blocului. De două săptămâni însă, de la ultima ploaie, situația a devenit insuportabilă. Elisabeta Iordan locuiește în bloc și explică situația: «Acum două săptămâni i-a ieșit apa în casă vecinului de la etajul 1... Și n-am putut să facem reparații, n-am putut să facem nimic! Mi s-a întâmplat și mie, acum 2 ani, într-o dimineață... A ieșit toată mizeria în baie. Dar de data asta nu mai putem singuri, că nu e problema noastră, e problema Urban. Iar când am fost la ei ne-au spus că nu ne pot ajuta și ne-au pus pe o listă de așteptare!».
Un focar de infecție Subsolul veșnic inundat de la F10 generează probleme în lanț. Scara blocului emană un miros a igrasie până la etajul 4, țânțarii și șobolanii conviețuiesc cu oamenii la toate palierele, iar mucegaiul și umezeala macină zi­durile apartamentelor. «Toate zidurile sunt așa. Parchetul e umflat, cheltuim mereu bani pe renovare. De când am cumpărat apartamentul, acum 13 ani, așa trăim. A intrat mucegaiul în ziduri. Am aruncat haine, covoare, tot... La baie, intră șobolanii pe ghenă. Și mereu plătim pentru apa scoasă de la subsol!» explică Ștefania Lăscuzeanu, proprietară a unui apartament la parter.
Urban SA ridică din umeri După două săptămâni de așteptare, la presiunile publice ale proprietarilor, Adrian Stoicescu a ajuns la fața locului. După evaluarea situației a solicitat o motopompă pentru evacuarea apei din subsolul blocului. Problema de fond rămâne însă nerezolvată. În așteptarea ploii următoare, locatarii se bucură de sprijinul acordat «peste rând». Și filosofează: «Cu ploaia și cu focul nu te joci. Și focul îl mai stingi, dar de ploaie nu scapi. Se infiltrează peste tot...». În așteptarea motopompei, Adrian Stoicescu încearcă să con­vingă proprietarii că Primăria e de vină. Oamenii n-au nimic împotrivă, cu condiția să le fie rezolvată problema. Rămâne ca în tren... Alegerile bat la ușă pentru toată lumea la fel!

 

Ocaua lui Stoicescu Vodă: Urban SA are debite de 600000 de lei la PPC-ENEL România!
În toamna anului 2022, Urban SA lansa o campanie publică pentru recuperarea debitelor restante ale populației, debite estimate la peste 7 milioane de lei. La momentul respectiv, Adrian Stoicescu a anunțat că pentru recuperarea acestor debite socie­tatea va acționa debitorii în judecată, solicitând executarea silită a acestora. Paradoxal, în aceeași perioadă, Urban SA acumula debite pentru facturile neachitate către furnizorul de energie electrică PPC-Enel. Invocând neplata acestor facturi, reprezentanții societății au dat în judecată Urban SA pentru recuperarea datoriei, a cărei valoare depășește 600 mii de lei cu tot cu penalități. Cauza se judecă la Tribunalul Ialomița. O posibilă explicație privitoare la aceste debite ar putea fi lipsa lichidităților. În vara anului 2023 însă, după majorarea tarifului la 15,15 lei pentru mc de apă, Urban SA anunța public că sincopele financiare existente au fost depășite. În aceste condiții, retorica dublă practicată de conducerea Urban SA generează confuzie la nivelul orașului, provocând rezistență la plata facturilor restante.

25 Aprilie 2024, 08:05 (4502 vizualizări - 3 comentarii)

Citiți și:
Primăria Slobozia «recuperează» investiția pentru Sala Polivalentă
Soluții administrative pentru campusurile abandonate ale Sloboziei
Investiția pentru bulevardul Matei Basarab va fi «etapizată» până în 2026!
Rețea de canalizare în satul Lăcusteni
Aproape două decenii de proiecte ratate privind amenajarea rețelelor de canalizare

Comentariile cititorilor:


Ion Ion:
(25 Aprilie 2024, 20:43)

(...) oricum e depasit de situatie...cu tot cu echipa de la Dansez pentru tine...de obicei salsa si mambo...in 4 ani nu au accesat si nu au facut, nici un proiect nici o finantare,,,,au trecut pe langa ei ca apa pe lebada....scheletul la proiect la facut Urban dar fiind alegerile banuiesc ca vrem singuri sa culegem laurii..in genul nostru caracteristic...pentru F10 ,Urban nu e societate sociala si nu Urban a facut canalizarile ...Primaria le-a facut ...Urban doar opereaza....racordul blocului si subsolul este proprietatea locatarilor prin asociatia locatarilor.. daca 30 ani nu au scos mizeriile au zis sa faca un pic de spectacol ...si cum circarii sunt in oras...leii cu doua fete si fara valoare , au gasit momentul...eu le dadeam salutari si strangeri de mana...

Procurorul :
(25 Aprilie 2024, 20:24)

(...) să termine cu prostiile. Să explice de ce au dublat prețul laturilor pe care le primim la chiuvetă.Acum vor voturile fraierilor? Să nu uitați că voi sunteți angajații noștri.Veti da socoteală hoților.

abc:
(25 Aprilie 2024, 11:08)
O primarie care ar avea habar de ce se intampla in oras cu subsolurile pline de apa si dejectii la zeci de blocuri(comuniste...) ar lua masuri de golire si igienizare a acestora cu fonduri europene si locale(din impozite si taxe platite de slobozeni). In 2024 sa ai subsoluri cu apa si tantari in capitala judetului... La fel si anveloparea blocurilor. Ar putea fi o tema electorala serioasa printre altele... Dar trebuie programe, proiecte pe care nu stim sigur daca primaria este capabila, poate si vrea sa le faca.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
Luni 20 Mai 2024
187 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

RAJA Constanța: Lipsă apă în zonele Vlașca și Fetești-Oraș din Fetești!

Vineri, 17 mai 2024, echipele RAJA Constanța execută lucrări la nivelul sistemului de alimentare cu apă la intersecția străzilor Mihail Sadoveanu cu Renașterii din Fetești. Pentru remedierea acesteia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:45
(519 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Rezultatele Bursei Generale a Locurilor de Muncă

Vineri, 17 mai 2024, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița a organizat Bursa Generală a Locurilor de Muncă. AJOFM Ialomița a contactat 606 agenți economici din județ, 29 dintre aceștia ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 13:00
(593 vizualizări - 0 comentarii)


Bordușani: Reținuți pentru comiterea a trei infracțiuni

Joi, 16 mai 2024, polițiștii din Fetești au fost solicitați să intervină în cazul unui conflict spontan iscat în comuna Bordușani. Polițiștii s-au deplasat de îndată la fața locului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:40
(538 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au derulat campania «Școală în siguranță»

În perioada 14-17 mai 2024, polițiștii Biroului Siguranța Școlară și Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au derulat proiectul, inițiat în plan național, de Direcția ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 12:00
(510 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: La volan având dreptul de a conduce suspendat

Un bărbat de 55 de ani, domiciliat în județul Bacău, s-a ales cu un dosar penal pentru comiterea infracțiunii de «conducerea unui vehicul fără permis de conducere». Joi, 16 mai 202 ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:40
(1107 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Minor de 17 ani, la volanul unei mașini furate

Vineri, 17 mai 2024, în cadrul unei acțiuni de prevenire a infracțiunilor rutiere, polițiștii din Jilavele au descoperit în trafic un minor de 17 ani, domiciliat în comuna Bărbulești ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 11:20
(1026 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 20 mai 2024, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 20 mai 2024, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații, în scopul notificării organului ...[citește_toată_știrea]

17 Mai 2024, 10:30
(499 vizualizări - 0 comentarii)


Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

Case în flăcări la Făcăeni și Gheorghe Lazăr

În cursul zilei de marți, 14 mai a.c., în jurul orelor 18,00, trei echipaje de pompieri din Fetești, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, au intervenit pentru ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 10:10
(632 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 128,64 milioane de lei, încasări la bugetul de stat în luna aprilie 2024

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în luna aprilie 2024, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 128,64 milioane de lei ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:55
(578 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

RAJA Constanța: Soluții digitale pentru clienți

Pachetul Cont Client este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line Contul meu RAJA (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:40
(599 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Luna mai-luna promovării economiei sociale

Luna mai este luna promovării economiei sociale și este dedicată unor acțiuni de conștientizare a importanței dezvoltării acestui sector pentru întreaga societate. Dezvoltarea locală, cetățenia ...[citește_toată_știrea]

15 Mai 2024, 09:25
(595 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

14 Mai 2024, 19:10


AJOFM Ialomița: «Bursa Generală a Locurilor de Muncă»

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița va organiza vineri, 17 mai 2024, «Bursa Generală a Locurilor de Muncă», eveniment ce va avea loc la sediul Agenției Locale din ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 11:30
(401 vizualizări - 0 comentarii)


ANAF a publicat listele cu contribuabilii rău-platnici și bun-platnici

Administrația Județeană a Finanțelor Publice informează că au fost publicate, pe pagina proprie de internet a Agenției Naționale de Administrare Fiscală, listele de contribuabili persoane juridice care ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 10:10
(175 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei

Consiliul Județean Ialomița, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Ialomița, Muzeul Național al Agriculturii din România, Liceul de Arte «Ionel Perlae» Slobozia și Uniunea ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:55
(293 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Dridu!

Vineri, 17 mai 2024, în intervalul orar 09,00-21,00, RAJA Constanța va sista furnizarea apei în comuna Dridu, pentru realizarea operațiunilor de mentenanță a instalațiilor destinate î ...[citește_toată_știrea]

14 Mai 2024, 09:50
(625 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de plată pentru schema de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite»

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai-5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat «Sprijin pentru prima împădurire ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 16:45
(625 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Salonul Național de Artă Plastică «Atitudini Contemporane»

Centrul Cultural «Ionel Perlea» Ialomița, «TRUICART Events Brand» și Dan Tudor Truică-curator independent vă invită la vernisajul Salonului Național de Artă Plastică «Atitudini ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 14:35
(627 vizualizări - 0 comentarii)


Dridu: Incendiu la un garaj din cauza unui scurtcircuit electric

Detașamentul de Pompieri Urziceni a intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, produs la un garaj, în comuna ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:55
(670 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Dridu incendiu


Accidente la Stejaru, Fierbinți-Târg și Slobozia

Vineri, 10 mai a.c., în jurul orelor 13,00, dispeceratul ISU Ialomița a fost alertat despre producerea unui accident rutier, pe DN2A, în localitatea Stejaru, în care au fost implicate ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:45
(795 vizualizări - 0 comentarii)


DECES

DECES

Cu durere în suflet și profundă tristețe, anunțăm trecerea în neființă a domnului Ion Porumb. Pentru cei care doresc să-și ia un ultim rămas bun, trupul neînsuflețit ...[citește_toată_știrea]

13 Mai 2024, 12:30
(1339 vizualizări - 0 comentarii)


Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

Forumul APPR: Organizarea unui protest la nivel național în data de 27 mai 2024

În numele membrilor săi, care împreună lucrează peste 1,2 milioane hectare, Forumul Agricultorilor și Procesatorilor Profesioniști din România (Forumul APPR), structură profesională ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 17:20
(917 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Atenție, se oprește apa la Maia!

Pentru a asigura calitatea serviciului de furnizare a apei potabile, echipele RAJA Constanța vor efectua lucrări periodice de întreținere a instalațiilor de înmagazinare a apei din comuna ...[citește_toată_știrea]

10 Mai 2024, 08:40
(769 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

IPJ Ialomița: Promovarea profesiei de polițist în rândul elevilor ialomițeni

Polițiștii ialomițeni desfășoară activități de promovare a profesiei de polițist, cu scopul de a informa tinerii interesați cu privire la procedura de recrutare. Astfel, polițiștii din cadrul Compartimentului ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 16:10
(837 vizualizări - 0 comentarii)


APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2024

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că începând de joi, 9 mai 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de ...[citește_toată_știrea]

9 Mai 2024, 15:40
(498 vizualizări - 0 comentarii)


Albești: Ucis de prietenul de pahar

Un tânăr de 18 ani a fost arestat preventiv marți, 7 mai 2024, după ce în Sâmbăta Mare, 4 mai a.c., și-ar fi ucis prietenul de pahar. Cei doi au consumat alcool, iar între ei ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 14:20
(683 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Sprijin financiar în valoare de 2,66 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin intermediul Centrelor Județene, efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor (ameliorare rase), solicitat ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 11:30
(464 vizualizări - 0 comentarii)


Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Jandarmi mobilizați pentru sărbătorirea hramului Mânăstirii din Slobozia

Efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița și Grupării de Jandarmi Mobile Constanța vor fi angrenate, în perioada 8-14 mai 2024, în misiuni de asigurare a măsurilor ...[citește_toată_știrea]

8 Mai 2024, 10:45
(310 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 500 mii de lei în minivacanța de 1 Mai

În perioada 1-6 mai 2024, polițiștii ialomițeni au intervenit la peste 530 de evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate peste 1400 de sancțiuni contravenționale, iar în ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2024, 15:00
(849 vizualizări - 0 comentarii)


Locuințe în flăcări la Coșereni, Alexeni, Giurgeni, Rovine, Fetești și Slobozia

Locuințe în flăcări la Coșereni, Alexeni, Giurgeni, Rovine, Fetești și Slobozia

Sâmbătă, 4 mai a.c., echipajele operative de la Detașamentul de Pompieri Urziceni au intervenit, cu două autospeciale de stingere cu apă și o ambulanță SMURD, pentru lichidarea unui incendiu produs ...[citește_toată_știrea]

7 Mai 2024, 14:15
(647 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...