Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate

În 2018

La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate

Deși beneficiază de sume considerabile pentru a-și desfășura activitatea, Spitalul Județean de Urgență Slobozia are restanțe în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale. Un document oficial demonstrează faptul că în cazul multor pacienți diagnosticele sunt inexacte sau eronat stabilite. În 2018, pentru 30% dintre bolnavii care au trecut pragul unității medicale se constată o neconcordanță între diagnosticul pe care l-au primit la internare și cel trecut în fișele de externare. Deși i-a fost solicitat un punct de vedere oficial în legătură cu acest aspect, Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, a refuzat să ofere detalii, declarând că: «nu am timp să stau de vorbă!».

Sănătate pe muchie de cuțit
În numeroasele declarații publice ale oficialilor care administrează Spitalul Județean de Urgență Slobozia, aceștia au vorbit despre gradul ridicat al serviciilor medicale pe care unitatea medicală le oferă și eforturile care se fac în acest sens. Fără să mai surprindă pe nimeni, și de această dată realitatea este cu totul alta. Toate acestea în condițiile în care finanțarea de care se bucură Spitalul Județean de Urgență Slobozia este consistentă. Doar din partea Consiliului Județean Ialomița unitatea medicală a primit, în ultimii 3 ani și jumătate, aproximativ 17 milioane de lei. La acești bani se adaugă și sumele încasate în baza contractului de finanțare încheiat cu Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Ialomița, a căror valoare depășește 50 milioane de lei anual. Un raport oficial publicat pe site-ul instituției demonstrează însă că eficiența Spitalului Județean de Urgență Slobozia în ceea ce privește calitatea actului me­dical ridică numeroase semne de întrebare. Documentul face referite la indicatorul de concordanță între diagnosticele stabilite la internare și cele de la externarea pacienților. Între cele două diagnostice nu trebuie să existe dife­rențe, în caz contrar s-ar putea aprecia faptul că pacienții nu au fost investigați corespunzător, stabilidu-se un diagnostic inexact sau eronat... Conform unui raport oficial, în 2018, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia, în cazul a 30% dintre bolnavii internați, se constată o neconcordanță între diagnosticul stabilit la internare și cel trecut în fișa de externare. Secțiile unde a fost înregistrat cel mai scăzut grad de concordanță între diagnostice sunt Medicină Internă, Neurologie, Obstetrică-Ginecologie și Compartimentul de Gastroenterologie. În toate cazurile, gradul de concordanță nu depășește 50%. Mariana Iancu, ma­nagerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia, a refuzat să ofere detalii pe această temă, declarând sec: «nu am timp să stau de vorbă!».

Secții cu grad scăzut de performanță
Deficiențele privind calitatea ser­vi­ciilor medicale oferite de Spitalul Județean de Urgență Slobozia se observă și din punct de vedere al performanțelor înre­gistrate de secțiile unității medicale. Spitalul Slobozia are 10 secții, în cadrul cărora funcționează 7 compartimente. În octombrie 2019, o arată o altă statistică oficială întocmită la nivelul entității sanitare, jumătate dintre secții au înre­gistrat un grad scăzut al performanței. Pentru evidențiere s-au folosit 5 indicatori: «staționar», «ameliorat», «vindecat», «decedat» și «agravat». În cadrul secțiilor a căror performanță a fost scăzută, starea pacienților a fost ameliorată, nu complet vindecată. De exemplu, Secția Cardiologie a avut 90 de cazuri ameliorate, din 98 internate. Pe Secția Medicină Internă s-au înregistrat 120 de cazuri ameliorate, din cele 127 internate. De asemenea, în cadrul Compartimentului Nefrologie, starea de sănătate a 68 de pacienți, dintre cei 98 consultați, a rămas neschimbată, aceștia fiind recenzați la indicatorul «staționar». O situație similară se constată și în cadrul Compartimentului Oftalmologie, unde jumătate din cei 90 de pacienți consultați în cursul lunii trecute au fost externați fără a le fi schimbată starea de sănătate în urma tratamentelor și consultațiilor pe care le-au primit. Cel mai ridicat grad în ceea ce privește performanța din punct de vedere al serviciilor medicale oferite pacienților a fost înre­gistrat în cadrul Secției Chirurgie Generală. Luna trecută, din cei 214 pacienți internați pe această secție, 161 au fost vindecați complet.

Clostridium Difficile, pericolul din saloane În 2018, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Slobozia au fost depistate 26 de cazuri de Infecții Asociate Actului Medical (IAAM) cunoscute și sub numele de infecții nosocomiale. Cea mai prezentă bacterie în secțiile unității medicale a fost Clostridium Difficile, microorganism care provoacă Enterocolita. Secția Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) a avut cele mai multe cazuri de Infecții Asociate Actului Medical (IAAM), 6 la număr. Deși Ministerul Sănătății a elaborat o metodologie specială de su­praveghere și combatere a bacteriei, Ialomița pare să lupte «cu mâinile goale» împo­triva ei. Oficialii Direcției de Sănătate Publică Ialomița au explicat faptul că, la fel ca și în celelalte spitale din Ialomița, și la Spitalul Județean de Urgență Slobozia există un in­teres mai scăzut în ceea ce privește combaterea Infecției Asociate Actului Medical (IAAM).

Peste 400 de pacienți au murit pe patul de spital Raportul oficial în care se prezintă date despre calitatea serviciilor medicale acordate la Spitalul Județean de Urgență Slobozia cuprinde o secțiune specială referitoare la cazurile de deces înregistrate în cadrul uni­tății medicale. În 2018, arată estimările, 415 pacienți și-au pierdut viața pe patul de spital. Cele mai multe decese, 91 la număr, au fost înregistrate în saloanele Secției Medicină Internă. Tot anul trecut, la Spitalul Județean de Urgență Slobozia au murit alți 64 de pa­cienți cu afecțiuni oncologice. Cel mai mic număr de decese a fost înregistrat în cadrul compartimentului Traumatologice, care funcțio­nează la nivelul Secției Chirurgie Generală. 5 dintre pacienții internați în acest compartiment și-au pierdut viața în cursul anului trecut...

Drept la replică
Comunicat
Referitor la articolul publicat în ziarul Independent din data de 11 noiembrie 2019 («În 2018, La Spitalul Județean de Urgență Slobozia, 30% dintre diagnostice au fost eronate») vă precizăm următoarele:
1) Indicele de concordanță între diagnosticul de internare și diagnosticul de externare, propus pentru a fi realizat în anul 2018 a fost de 68,74%, iar cel rea­lizat a fost de 73,86%, fapt pentru care gradul de realizare al acestui indicator a fost de peste 100%, și anume 107,45%. Drept urmare se observă o creștere a acurateții în diagnosticarea fiecărui pacient în parte față de anii precedenți, datorat dotării secțiilor cu aparatură me­dicală performantă, angajării de medici noi pe unele specializări deficitare, care au venit cu un plus în investigarea și tratamentul pacienților. Internarea pacienților se face prin Ambulatoriul de specialitate, fie cu bilet de trimitere de la medicul de familie unde este trecută o suspiciune de boală, codificată fără specificații particulare, fie cu bilet de trimitere de la medicul specialist, care în cadrul cabinetului din ambulatoriu, face anamneza pacientului, istoricul acestuia și i se stabilește un diagnostic general, în funcție de simptomatologie. Internările de urgență se realizează prin Unitatea de Primiri Urgențe, unde pacientului i se stabilește un diagnostic principal, fiindu-i monitorizate semnele vitale și fiind internat ulterior pe secția de profil a bolii de care suferă. Pacientul beneficiază de investigații specifice, urmând ca în următoarele 24, 48 și 72 de ore să se stabilească diagnosticul final, acesta fiind identic sau diferit în funcție de rezultatele investigațiilor efectuate (analize de laborator, examen radiologic, ecografie, colonoscopie, endoscopie, CT, RMN). Spre exemplu, un pacient cardiac în fibri­lație se internează pentru durere abdominală... În urma investigațiior se constată un infarct intestinal ce necesită investigații și tratament chirurgical... Pacientul va fi externat cu diagnosticul de infarct intestinal ca diagnostic principal, celelate patologii devenind secundare.
2) Prezumția că o neconcordanță între diagnosticul la internare și cel de la externare se traduce într-o investigare necorespunzătoare pacientului este total lipsită de fond și exprimată de o persoană care nu are un minim de cunoș­tințe medicale cât și despre circuitul pacientului în spital. Folosirea indicatorilor în cifre absolute fără a-i raporta la un număr de cazuri/pacienți, fără a-i compara cu media pe țară sau cu alte spitale de același profil nu poate caracteriza activitatea unui spital.
3) Cu privire la evaluarea performanței actului medical în funcție de starea pacientului la externare «staționar», «ameliorat», «vindecat», «decedat» și «agravat», dorim să men­ționăm că aceștia nu sunt indicatori de performanță ai actului medical. Concret, un pacient cu o cardiopatie ischemică cronică sau de altfel majoritatea bolilor cronice sunt numite cronice pentru că pacientul trăiește cu ele tot restul vieții și nu se vindecă spontan sau în urma unui tratament. Aici actul medical are rolul de a trata episoadele de acutizare a patologiei de fond. Un astfel de pacient cardiac internat pentru un episod acut se va externa întotdeauna ca ameliorat, din definiție neputând fi vindecat.
Da, un caz chirurgical, să luăm exemplul unei plăgi saturate, poate fi externat ca vindecat, el redobândindu-și starea de sănătate anterioară accidentării, după intervenția chirurgicală acesta se poate declara vindecat. În ambele cazuri, medicul și spitalul își fac datoria... Un pacient va fi externat videcat, altul ameliorat. Există și cazuri în care, în ciuda eforturilor medicului sau instituției starea pacientului se agravează. Datele statistice aferente lunii octombrie 2019, prezentate în articolul dumneavoastră nu corespund cu realitatea, în acest sens cerem o abordare profesională a analizei activității sanitare bazată pe cifre din datele prelucrate de Compartimentul Statistică, fiind dispuși să le punem la dispoziție conform legislației în vigoare. Toate neregulile sesizate în articol sunt prezentate tendențios și pot induce cititorului de rând, neinițiat în astfel de termeni, o falsă impresie despre activitatea Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Menționăm că în procesul de acreditare a spitalului echipe de profesioniști ai MS au verificat detaliat fiecare din indicatorii de calitate, performanță, eficiență ai spitalului cu monitorizarea permanentă a evoluției pe parcurusul unui an.
În cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia în anul 2018 au fost înregistrate și declarate un număr de 25 de cazuri de Infecții Asociate Asistenței Medicale, la un număr de 17890 pacienți externați, reprezentând o rată de 0,14%, sub media națională de 2% și a UE unde este de 5,7%. Precizăm că bacteria Clostridium Difficile este un germene care colonizează tractul digestiv fără a semnala simptomatologie și poate fi declanșat datorită unor factori cum ar fi:
Vârsta peste 65 de ani
Administrare de antibiotice
Pacienți imunodeprimați
Durata foarte mare de spitalizare etc.
Menționăm că există protocoale naționale cu privire la tratamentul pacienților cu Enterocolită-Clostridium Difficile care se aplică în toate unitățile sanitare din țară inclusiv și în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia.
Spitalul Județean de Urgență Slobozia a acordat îngrijiri medicale atât pacienților cu infecții comunitare cu Clostridium Difficile cât și celor externați, transferați din alte unități-spitalte, centre de îngrijire vârstnici la care debutul bolii a avut loc la domiciliu.
5) Cele mai răspândite cauze de deces sunt legate de bolile aparatului circulator, tumor, bolile aparatului respirator și bolile aparatului digestiv.
Cauzele care duc la creșterea numă­rului de decese la nivel de spital sunt:
Cazurile sociale
Îmbătrânirea populației
Centre de asistență socială insuficiente
Pacienți transferați de la spitalele orășenești, în stare critică
Lipsa aparținătorilor și/sau neasumarea îngrijirii la domiciliu a pacien­ților în stadiu terminal
La nivelul Spitalului Județean de Urgență Slobozia în anul 2018, la 17890 pacienți externați s-au înregistrat un număr de 415 decese, indicator de 2,32%.

11 Noiembrie 2019, 11:25 (12503 vizualizări - 26 comentarii)

Citiți și:
Spitalul Județean de Urgență Slobozia, amendat cu 10 mii de lei
Spitalul Slobozia încearcă să obțină autorizația sanitară de funcționare definitivă
Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița

Comentariile cititorilor:


Geo:
(15 Noiembrie 2019, 06:58)
Ideal pentru psd.Vor aduce vietnamezi la munca,vor popula tara cu asiatici,obedienti,multumiti cu putin,pentru psd e bine.
George:
(13 Noiembrie 2019, 11:35)
Multumesc pentru raspuns NaumApostol!
Nu mi se pare corecta aceasta evaluare!
E normal ca atunci cand te prezinti la spital medicul pana nu-ti face toate investigatiile conform simptomelor prezentate nu are cum sa+ti puna diagnosticul corect.Ma gandesc, nefiind medic, ca multe simptome sunt asociate mai multor boli si diagnosticul de la internare e ceva partial.
Cine a intocmit raportul si l+a si prezentat nu a judecat coret.
Uitati-va la serialul Dr.House, unde pana stabileau diagnosticul corect, faceau tot felul de investigatii, iar diagnosticul primit la internare era cu totul altul.
Goe:
(13 Noiembrie 2019, 10:20)
Ptr domnul NaumApostol. Daca erati medic, nu mai reveneati deloc. Tipic ptr populatia ialomiteana. Se pricepe la toate, scuipa pe toti si peste tot. Numai bine.
@Ioana:
(13 Noiembrie 2019, 10:14)
Da, Ioana, e 'tendentios' articolul E chiar rusinos sa scrii ca anual creste numarul decedatilor si al diagnosticelor gresite,desi salariile s-au triplat,desi s-a cumparat  aparatura medicala, a crescut grija partidului(psd) pt ialomiteni etc. Astfel de lucruri trebuie ascunse, eventual ignorate (cadavrele astupate repede cu pamant),  nu publicate, n-asa?
mambo:
(13 Noiembrie 2019, 09:50)
Este adevarat ca performanta a scazut, dar nu a crescut nici gradul in directia gandita de fiecare. Gradu 3 este unul din cele mai proaste grade, de la 3 la 1 mai este munca. De fapt cred ca nici gradul 3 nu il merita mariana iancu dar probabil s-au descurcat pe la Bucuresti. Inchipuiti-va ca spitalul a scazut de la gradul 1 la gradul 3. Asta da management. dar asta e o parte din ce vedeti. Lucrurile par sa fie mult mai grave si mariana iancu incearca sa mai ramana pe functie sa le mai acopere. De ce credeti ca trage de scaun si face afirmatii publice ca cine vrea sa vina, sa vina langa scaunul ei? Va dati seama altcineva ce ar descoperi! Bomba e putin spus. Felicitari pentru ziarul Independent. Totusi apasati mai tare pe acceleratie si veti avea mari surprize.
Io:
(13 Noiembrie 2019, 08:17)
Asa e cand nu stii absolut nimic despre DRG.
veorica vot mishto:
(13 Noiembrie 2019, 06:45)
Pai ai curaj sa internezi in bolnav cu AVC? In 8 zile sti ca ai 3 zile concediu si bani de inmormantare pentru rude.Bine,ramai cu 3-400lei dupa eveniment si ai de tigari o luna.
Ionut:
(13 Noiembrie 2019, 06:44)
300 % poate 
Ioana:
(13 Noiembrie 2019, 01:34)
Un articol tendentios. O minima cultura si intelegere medicala iti va spune ca este normal ca pe sectiile medicale starea la externare sa fie doar ameliorata , nu vindecata! Se vindeca hipertensiunea? Sau insuficienta cardiaca ? Sau paciientii care fac dializa ? Pffff!
NaumApostol:
(12 Noiembrie 2019, 15:00)
 Revin la fondul problemei cu un raspuns pentru George

          George:
(11 Noiembrie 2019, 19:58)
Eu nu înțeleg: cine da  diagnosticul la internare și cine la externare?? Nu același medic? E normal ca la început fara o investigație completa sa bâjbâie nițel,dar după câteva ore de investigații știe sigur ce boală are pacientul.Asa că, unde e problema??Doar daca doctorul nu se pricepe deloc ce să facă....și asta într-adevăr e o problema..

Diagnosticul de internare si cel de externare sunt stabilite de acelasi medic de cele mai multe ori.  La internare diagnosticul este initial,prezumptiv, pentru ca pacientului nu i se pot face toate investigatiile necesare diagnosticului complet si in UPU, la prezentarea la spital (si nici nu ar fi normal sa i se faca, intarziind astfel internarea si inceperea tratamentului bolii diagnosticate deja, si aglomerand UPU si intarziind preluarea urgentelor aflate in asteptare) O parte din investigatii se fac dupa internare si, datorita acestui fapt, (si uneori evolutiei imprevizibile a bolii si complicatiilor care apar) diagnosticul de externare difera de cel de la internare. Nu este vorba de incompetenta medicului pentru ca,asa cum spuneam, in majoritatea cazurilor, tot el e cel care stabileste si diagnosticul final.Diagnosticele se stabilesc pe baza unor criterii care sunt indeplinite uneori doar dupa efectuarea unor investigatii(dupa internare).De fapt diferenta dintre cele doua diagnostice,  de multe ori, nu e o diferenta reala. Diagnosticul de externare e mai complex (include si stadiul/forma bolii de baza si bolile asociate) si de aceea primeste un alt cod decat cel de la internare, diferenta dintre cele doua diagnostice fiind mai degraba statistica. Problema apare cand incepem sa emitem judecati pornind doar de la date statistice, fara sa cunoastem domeniul despre care vorbim...
Neconcordante:
(12 Noiembrie 2019, 11:30)
Realitate: se interneaza niste bolnavi cu un diagnostic oarecare si se externeaza un cadavru. Unul pe zi, la care se adauga inca unul la fiecare saptamana. Total(si edificator)=415 pe an. De aici si nevoia acuta de extindere a cimitirului orasului. Graficul deceselor se tine tot in sus, alaturi de graficul cresterilor salariale(si al spagilor, daca ne luam dupa gurile rele ale celor patiti)..
goe:
(12 Noiembrie 2019, 10:03)
Haideti sa lamurim cum sta treaba cu asa zisa neconcordanta dintre diagnosticul la internare si cel la externare. Internezi pacientul cu ''Abdomen acut medical", acesta avand codul x. Acest abdomen acut include o gramada de boli cauzatoare. Diagnosticul de internare este corect, de abia dupa ce finalizezi investigatiile pui un diagnostic de certitudine, de obicei in cateva ore pana la maxim 24 ore, deci DUPA internare. La externare, diagnosticul este sa zicem ''pancreatita acuta''(o cauza de abdomen acut), care are codul y. Deci, va exista o asa zisa neconcordanta care este CORECTA din punct de vedere medical, dar care da prost la statistica. STATISTICIENI care nu au cunostinte medicale, care nu au absolvit cei 6 ani de fmedicina.Toate aceste ''neconcordante'' exista in TOATE SPITALELE DIN LUME. Haideti sa nu mai mancam ceva anume, mai ales cand nu avem habar....
veorica vot mishto:
(12 Noiembrie 2019, 07:05)
Pai ai curaj sa internezi in bolnav cu AVC? In 8 zile sti ca ai 3 zile concediu si bani de inmormantare pentru rude.Bine,ramai cu 3-400lei dupa eveniment si ai de tigari o luna.
Traditii psdiste :
(12 Noiembrie 2019, 07:00)
Paturile de spital din Slobozia sunt ca bastonul cu claxon,sticluta si cutie cu tigare/prezervativ,ce se vand in statiuni.Mai clar,paturile au niste ascunzatori in care se afla lumanarea pentru a crapa linistit,asa ca nu mai scrieti despre 400 de decese in acest spital,anual.Psdul a gandit aceste noi tipuri de pat pentru linistea crestinilor si eroarea medicilor.Si nu mai fiti rai!Decat un mort busit,ciopartit pe sosele,spitalul Slobozia se ocupa,evitand accidentele,predandu-ti un mort frumos!Poti pune lamaie sau magneti pe fata decedatului,il poti mangaia,poti tine capacul deschis,mentinand traditia la romani!Nu e frumos in Slobozia?
mirel:
(11 Noiembrie 2019, 22:24)
S-au facut analize la upu de ex. tgp si tgo -normale,iar doctora(cu experienta,dealtfel) ii pune diagnosticul de faringo-amigdalita,dupa simptomele de varsaturi,aceeasi doctora ii da un antibiotic foarte puternic avind ca reactii adverse:varsaturi,umflarea limbii,buzelor,a fetei etc.Acest persinal cu vechime considera ca este de neclintit,iar subalternele sale trebuie sa fie cu licenta si cu diploma de bac,daca nu o au sint analfabete(dupa parerea uneia sau alteia).Optimismul isi are cuvintul.Poate vine cei de la Polaris(sau diicot)sa mature pe ceicare care angajat pe ochi frumosi cu subiectele care se plimba pe sectii,sau se mai cer si de pe la biroul oammr.etc.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Sâmbătă 23 Sep 2023
110 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 430 431
0
Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare

Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare

În anul 2023, Episcopia Sloboziei și Călărașilor sărbătorește 30 de ani de la înființare, Episcopia Sloboziei și Călărașilor fiind prima Eparhie înființată după Revoluția din 1989. În acest context aniversar ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 17:25
(114 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Controale privind prezența substanțelor interzise în produsele de origine non-animală

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor demarează controale ample la nivel național care vizează utilizarea sau comercializarea ilegală de substanțe psihoactive, psihotrope ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:40
(147 vizualizări - 0 comentarii)


2

Slobozia: Dosar penal pentru că și-ar fi lovit soția

Un bărbat de 42 de ani, din Slobozia, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost reclamat la Poliție de către soția sa, o femeie de 40 de ani, pe care ar fi agresat-o. În urma unui conflict spontan, acesta ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:20
(185 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Amenzi de peste 59 mii de lei pentru încălcarea Codului Rutier

Joi, 21 septembrie a.c., polițiștii rutieri din cadrul IPJ Ialomița au continuat activitățile de combatere a indisciplinei în trafic, ca urmare a neregulilor constatate fiind aplicate 271 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 13:00
(136 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan fără permis de conducere

Un tânăr de 33 de ani, din Fetești, a fost depistat joi, 21 septembrie a.c., conducând pe drumurile publice fără a avea permis. Mai mult, în urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 12:50
(153 vizualizări - 0 comentarii)


5

APIA: Precizări privind sistemul de monitorizare a suprafețelor agricole

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură aduce clarificări importante cu privire la Controlul prin monitorizare «checks by monitoring» aplicat începând cu Campania 2023. Astfel ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2023, 10:50
(135 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Încasări la buget de 845,7 milioane de lei, în perioada ianuarie-august 2023

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, de la începutul anului și până la 31 august 2023, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 845,7 milioane ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:25
(254 vizualizări - 0 comentarii)


7
RAJA Constanța: Factura electronică protejează mediul înconjurător

RAJA Constanța: Factura electronică protejează mediul înconjurător

RAJA Constanța încurajează clienții să aleagă soluțiile digitale pentru că sunt simple și ușor accesibile. Factura electronică este o opțiune rapidă, sigură, eficientă, dar cel mai important, prietenoasă ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:10
(259 vizualizări - 0 comentarii)


Senatorul USR Sebastian Cernic: «Patriotismul economic al lui Ciolacu este o minciună, în condițiile în care prețul produselor tradiționale va crește!»

«Prim-ministrul Marcel Ciolacu minte atunci când vorbește în public de „patriotism economic“, în condițiile în care a decis să crească prețul produselor tradiționale românești prin renunțarea la TVA-ul ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2023, 17:05
(256 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

ADMET SRL
Șos. Brăilei, nr. 17 bis, Slobozia
angajează
lucrător bucătărie
-spălător vase mari

la Hotel Select
relații la telefon 0745/092.361

21 Septembrie 2023, 11:05


APIA: Plăți de peste 30,325 milioane de lei pentru renta viageră agricolă 2022

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că a efectuat plata sumei de 30,325 milioane de lei cuvenită sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2022. Astfel, suma de 11,4 ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2023, 17:20
(250 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 septembrie 2023, termen de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 25 septembrie 2023, este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2023, 11:30
(369 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

19 Septembrie 2023, 18:30


RAJA Constanța: Apă oprită la Dridu pentru lucrări la stația de pompare

Miercuri, 20 septembrie 2023, echipele RAJA Constanța vor executa lucrări de cuplare a conductei de alimentare cu apă de la nivelul Stației de Pompare din localitatea Dridu/Ialomița, la sistemul centralizat ...[citește_toată_știrea]

19 Septembrie 2023, 14:10
(489 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Sfântu Gheorghe, reținut de polițiști după ce a agresat o minoră de 15 ani

Polițiștii Secției nr. 6 Ion Roată au reținut duminică, 17 septembrie a.c., un bărbat de 53 de ani, din comuna Sfântu Gheorghe, bănuit de săvârșirea infracțiunii de «lovire sau alte violențe». În urma cercetărilor ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 14:10
(641 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: 11 permise de conducere reținute, 18 certificate de înmatriculare retrase

În zilele de sâmbătă și dumincă, 16/17 septembrie a.c., polițiștii ialomițeni au intervenit la 212 evenimente, majoritatea sesizate prin 112. Au fost aplicate 404 de sancțiuni contravenționale, iar în urma ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 13:55
(564 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Soluții de digitalizare

RAJA Constanța: Soluții de digitalizare

Pachetul «Cont Client RAJA» este accesibil non-stop și este sigur și ușor de utilizat prin platforma on-line «Contul meu RAJA» (accesibil de pe orice desktop) sau prin aplicația de mobil ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 12:20
(572 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Tamponare între un autocar și un autoturism

Două echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slobozia au intervenit la un accident rutier produs în Slobozia, în care au fost implicate un autoturism și un autocar. În urma evenimentului rutier a rezultat ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 11:20
(579 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


AJFP Ialomița: În lunile septembrie și octombrie 2023, Programul «Tezaur» continuă cu dobânzi de până la 7,10%

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii/persoane fizice că, începând de luni, 18 septembrie 2023, și până pe 13 octombrie 2023, românii pot investi în Titlurile de ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:50
(497 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Cereri de acordare a unui sprijin de urgență pentru sectorul cerealelor și cel al semințelor oleaginoase

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură informează că până la data de 26 octombrie 2023 inclusiv, primește cereri de acordare a sprijinului de urgență pentru sectorul cerealelor și al semințelor ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:25
(506 vizualizări - 0 comentarii)


Muzeul Județean Ialomița: «Arheolog pentru o zi»/Zilele Europene ale Patrimoniului

Muzeul Județean Ialomița: «Arheolog pentru o zi»/Zilele Europene ale Patrimoniului

O lecție de istorie locală a fost predată în aer liber, cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului, la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală «Orașul de Floci» din comuna Giurgeni, sub egida «Arheolog ...[citește_toată_știrea]

18 Septembrie 2023, 10:10
(451 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

15 Septembrie 2023, 19:25


Garnizoana Slobozia: Campanie de recrutare a soldaților gradați profesioniști

Vineri, 15 septembrie a.c., în cazarma Batalionului 113 Artilerie «Bărăganu» s-a desfășurat programul-pilot de recrutare și selecție a candidaților pentru posturile vacante de soldat gradat profesionist ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 15:00
(889 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Miercuri, 20 septembrie 2023, termen-limită pentru depunerea unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că miercuri, 20 septembrie 2023, este termenul-limită de depunere al următoarelor declarații fiscale: Formularul 010 ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 10:30
(797 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Controale privind munca nedeclarată în domeniul hotelier

ITM Ialomița: Controale privind munca nedeclarată în domeniul hotelier

În perioada 28 august-8 septembrie 2023, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au realizat un amplu control privind munca nedeclarată în domeniul hotelier. La nivelul județului, au fost ...[citește_toată_știrea]

15 Septembrie 2023, 09:10
(726 vizualizări - 1 comentariu)


AJFP Ialomița: Modificări aduse Spațiului Privat Virtual

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că au fost aduse unele modificările pe portalul ANAF și în cadrul Spațiului Privat Virtual. Formularul web de înregistrare ...[citește_toată_știrea]

14 Septembrie 2023, 10:30
(814 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: În august 2023 s-a rambursat TVA în valoare de 6,32 milioane de lei

Administrația Județeană Finanțelor Publice Ialomița a rambursat, în luna august 2023, conform selecției naționale, TVA în valoare de 6,32 milioane de lei. Totodată, au fost efectuate auto-compensări din ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 12:25
(1211 vizualizări - 0 comentarii)


Serviciul de Call Center RAJA Constanța-Un număr unic la dispoziția tuturor clienților

Serviciul de Call Center RAJA Constanța-Un număr unic la dispoziția tuturor clienților

Interacțiunea cu utilizatorul serviciilor de alimentare cu apă și/sau de canalizare este extrem de importantă pentru RAJA Constanța. De aceea, serviciul de Call Center pus la dispoziția acestora ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 10:40
(997 vizualizări - 0 comentarii)


ISU Ialomița: 13 septembrie-Ziua Pompierilor din România

Miercuri, 13 septembrie 2023, se împlinesc 175 de ani de la bătălia din Dealul Spirii, susținută pe fondul Revoluției Pașoptiste, când o oaste turcă pătrunde pe teritoriul românesc cu intenția declarată ...[citește_toată_știrea]

13 Septembrie 2023, 08:50
(1043 vizualizări - 0 comentarii)


Giurgeni: Începe a XI-a ediție a Festivalului-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană «La Casa Tudorii»

În perioada 13-15 octombrie a.c., la Baza de Cercetare și Expunere Muzeală «Orașul de Floci», din comuna Giurgeni, se desfășoară a XI-a ediție a Festivalului-Concurs de Tradiție Culinară Ialomițeană «La ...[citește_toată_știrea]

12 Septembrie 2023, 13:20
(1010 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 430 431
Ultimele comentarii
AGORA în Slobozia: Au început audierile în dosarul tinerei care ar fi fost violată la Școala Politică AUR Cetāţean în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei dorin în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei închiriere apartament 3 camere în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 20 septembrie 2023 Cetateanul de rand în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei vai de noi în Slobozia NU are nevoie de instalația de osmoză inversă pentru potabilizarea apei DIP electric în Parchetul General va ancheta firmele ialomițene acuzate de «trafic cu bazele de date ale Programului Casa Verde Fotovoltaice» Dorel în Slobozia: Au început audierile în dosarul tinerei care ar fi fost violată la Școala Politică AUR Acidel în Pregătire continuă în ultrasonografie la Spitalul Județean de Urgență Slobozia Mary în Două amenzi în decurs de un an pentru puțuri forate ilegal Mary în Ialomița așteaptă aplicarea Ordonanței privind măsurile de reorganizare a unor autorități și instituții publice Pompei în Ialomița așteaptă aplicarea Ordonanței privind măsurile de reorganizare a unor autorități și instituții publice Dacicus în Ialomița așteaptă aplicarea Ordonanței privind măsurile de reorganizare a unor autorități și instituții publice Vivi în Două amenzi în decurs de un an pentru puțuri forate ilegal închiriere garsonieră Mamaia Nord în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 20 septembrie 2023 garsonieră de închiriat Slobozia în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 20 septembrie 2023 spaţiu comercial de închiriat în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 20 septembrie 2023 DIP, DIP, DIP în Parchetul General va ancheta firmele ialomițene acuzate de «trafic cu bazele de date ale Programului Casa Verde Fotovoltaice» Petrică în Parchetul General va ancheta firmele ialomițene acuzate de «trafic cu bazele de date ale Programului Casa Verde Fotovoltaice» interesat în Ialomița așteaptă aplicarea Ordonanței privind măsurile de reorganizare a unor autorități și instituții publice
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...