Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița

Spitalul Județean de Urgență Slobozia este cel mai mare angajator din Ialomița

bonus: Medic concediat pe nedrept

Criticat de nenumărate ori din cauza serviciilor medicale care lasă de dorit, Spitalul Județean de Urgență Slobozia excelează la un singur capitol. Acela al numărului de angajați. Statisticile oficiale arată că unitatea medicală este cel mai mare angajator din Ialomița, depășind atât firmele private, cât și celelalte instituții publice din județ. Datele arată că structura de personal a spitalului cuprinde 1012 posturi. Fără să mai surprindă pe nimeni, mai bine de jumătate dintre acestea sunt destinate altor catego­rii de angajați decât medicii specialiști. Surse din cadrul unității medicale au precizat faptul mulți dintre angajații Spitalului Slobozia au obținut locu­rile de muncă pe criterii politice, fiind apropiați sau simpatizanți ai organizației PSD Ialomița. Mariana Iancu, managerul instituției, nu a putut fi contactată pentru a oferi un punct de vedere cu privire la aceste aspecte.

Spitalul Slobozia are forță de muncă Prin comparație cu alte instituții publice sau firme private din Ialomița, Spitalul Județean de Urgență Slobozia este entitatea cu cel mai mare număr de angajați. Infor­mațiile publice arată faptul că în structura sa instituția are incluse 1012 posturi. Doar un sfert însă dintre locurile de muncă existente în cadrul Spitalului Județean de Urgență Slobozia sunt destinate actului medical. Cele mai multe sunt în cadrul compartimentului Administrativ. Medicii specialiști, de exemplu, ocupă cel mai mic procent dintre angajații unității medicale. Modificarea în sensul majorării numărului de posturi s-a concre­tizat o dată cu numirea Marianei Iancu în funcția de manager al instituției. Între 2014 și 2016, anul în care Mariana Iancu a câștigat concursul de manager al Spitalului Slobozia, schema de personal cuprindea cel mult 800 de posturi. Din 2016 și până în prezent, structura s-a majorat anual cu câte 50 de posturi, ajungând la începutul anului 2020 la 1012 posturi. Deși a fost întrebată în numeroase rânduri cu privire la necesitatea majorării schemei de personal, aceasta a refuzat să ofere un punct de vedere clar. Surse din cadrul unității medicale au explicat faptul că mulți dintre angajații actuali ai Spitalului Slobozia au fost angajați datorită apropierii față de PSD Ialomița. Contactată telefonic pentru a oferi un punct de vedere, Mariana Iancu nu a răspuns.

Cheltuieli imense Numărul mare de personal angajat ge­ne­rează costuri imense în ceea ce privește plata salariilor. Potrivit bugetului de anul trecut, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a avut disponibilă pentru funcționare suma de 108 milioane de lei. Aproximativ 80 de mili­oane de lei din această sumă a fost cheltuită pentru plata salariilor de bază, la care s-au adăugat plățile pentru sporuri, indemnizațiile de hrană și voucherele de vacanță. Potrivit in­formațiilor oferite de Casa Județeană de Asi­gurări de Sănătate Ialomița, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost, în 2019, cel mai mare furnizor de servicii medicale cu care instituția s-a aflat în contract.

Medicii din Slobozia fac gărzi la Spitalul Județean de Urgență Călărași
Puținii medici specialiști ai Spitalului Județean de Urgență Slobozia fac, mai nou, gărzi și la Spitalul Județean de Urgență din Călărași. Unitatea medicală de la malul Dunării se află într-un impas și mai mare din punct de vedere al specialiștilor, tocmai de aceea apelează la sprijinul județelor limitrofe pentru a putea acoperi gărzile integral. Punctele nevralgice ale Spitalului Călărași sunt Pediatria, Cardiologia sau Anestezia și Terapia Intensivă. «Avem încheiat un protocol cu spitalul din Slobozia, dar este realizat în baza unui Ordin al Ministerului Sănătății... Atunci când avem nevoie solicităm sprijin și la Slobozia! Și o vom face de fiecare dată când este cazul. Ne ajutăm reciproc, mai ales că legea ne permite...» a comentat situația Daniela Mihai, managerul Spitalului Județean de Urgență Călărași.

Medic concediat pe nedrept
Deși au nevoie de medici specia­liști, reprezentanții Spitalului Județean de Urgență Slobozia fac demersuri în sensul concedierii celor care își desfă­șoară activitatea în cadrul instituției. Medicul internist Garri Popov Bolgar a acționat în instanță Spitalul Județean de Urgență Slobozia, motivând faptul că a fost concediat pe nedrept. Mana­gerul Mariana Iancu a sacrificat o parte dintre medicii care se aflau în prag de pensionare, emițând dispoziții de în­cetare a contractelor de muncă ale acestora. Printre cei vizați s-a nu­mărat și medicul Garri Popov Bolgar, unul dintre cei mai vechi interniști ai uni­tății medicale. Acesta le cere jude­că­torilor de la Tribunalul Ialomița să anuleze dispoziția prin care i-a fost încetat raportul de muncă și să fie menținut în activitate până la împli­nirea vârstei de 67 de ani. Estimativ, Spitalul Județean de Urgență Slobozia a fost reclamat în peste 100 de acțiuni, toate fiind intentate de angajați ai instituției care, în mare parte, au câș­tigat procesele pe care le-au deschis. În cele mai multe situații, oamenii au reclamat neplata drepturilor salariale.

15 Ianuarie 2020, 10:20 (12120 vizualizări - 18 comentarii)

Comentariile cititorilor:


@incompatibil:
(21 Ianuarie 2020, 19:30)
Steliane, lasa vrajeala ieftina, stie toata lumea cine scrie chestii de genul
incompatibil:
(17 Ianuarie 2020, 16:07)
Io zis si Dugala, directorul de la spitalul Fetesti imi cer scuze public ca am stat 3 ani intr-o functie de conducere incompatibil fiind. V-am ars fraierilor :))) !
pa pariu ca nu se publica?
@Alecu:
(17 Ianuarie 2020, 08:19)
Va multumesc domnule Alecu. Cred ca domnul brancardier evident deranjat de realitatea spitaliceasca uita ce scoala a facut, de fapt probabil nici liceul, probabil nici nu stie sa se semneze sau sa completeze o cerere nu mai zic sa o compună. A uitat cum s-a angajat în spital , dând spaga sau milogindu-se de vreun doctor. Ar trebui sa ii evalueze si pe ei doamna manager, în comportamentul fata de pacient,sa nu ii mai lase tot timpul la fumat si la lenevit si mâncat sa isi umfle burdihanurile grase, sa isi merite banii aia cu sporuri pe care îi iau. Nu prețuiesc locul de munca si salariile pe care nu le-ar primi nicaieri pentru scoala golaneasca pe care o au .
un OM :
(16 Ianuarie 2020, 22:48)
Incompetenta la greu frate.Sunt doua surori monstruoase de-a dreptul,verificati-le va rog diplomele,o sa aveti mari surprize,va asigur eu,un umil fost coeg de postliceala cu una dintre ele,drept dovada diploma mea in sertarul unui bufet,uitata de mult,ca post oha...au razbit neicanimeni ca ele,tupeul si banii au primat,una as med ATI E.L.,a doua bomba C.M. sectia chirurgie,asa ca sa va multumiti sa va faceti bine tratati de d-l N. farmacistul,este vis a vis de asa zisul SPITAL.
Alecu A Alecu:
(16 Ianuarie 2020, 21:11)
@Tataia Petrea ! Poate ca multi,ca si mine de altfel inca nu am vazut pizza. Totusi putem discuta mai civilizat. Poate ca domnul " pacient" are anumite motive sa se exprime mai impulsiv.Deranjat sigur a fost de vreun comportament inadecvat al vreunui malak de brancardier care sigur este de prin comunele apropiate si lejer dovedeste o pizza gigant.
Tataia Petrea :
(16 Ianuarie 2020, 19:44)
Alo, doamna sau domnu' care are nickname-ul "pacient". Dumneavoastră nu aveți ce sa scrieți si sa vorbiți. Nu va duce mintea la lucruri frumoase care se întâmplă in acest spital. Dar ce sa vorbesc cu una sau unu care are e clase ca trenul??? Cand ați văzut prima data pizza
Cetatean:
(16 Ianuarie 2020, 18:44)
Popov n- a fost concediat.A ieșit la pensie cum trebuie sa iasa toți care au împlinit vârsta de pensionare.Pentru ce sa mai prelungești, lasă și alții mai tineri sa muncească.
un om:
(16 Ianuarie 2020, 08:46)
Pai daca lucreaza sotia cu sotul sef. Oare cum se face evaluarea? Oare sotia munceste sau freaca menta? Da in branci saraca?
pacient:
(16 Ianuarie 2020, 08:43)
Poate faceti ceva si cu brancardierii puturosi, care te pun sa te tragi de pe brancard, care sunt mai desptepti decat doctorii si asistentele
M.B:
(16 Ianuarie 2020, 08:41)
Am fost si eu cu mama, o persoana mai in varsta la spital; vreau sa spun ca mancarea a fost foarte buna, nu cum scriu unele persoane , care probabil isi inchipuie ca la regim trebuie sa ai mancare ca de Craciun. Tin sa multumesc medicilor ortopezi si anestezistului, medici tineri si dedicati. Spitalul merge intr-o directie mai buna decat a fost pana acum.S-au facut scimbari pe care pana acum nu le-am vazut la Slobozia. Felicitari!
ciomu:
(16 Ianuarie 2020, 04:03)
Si eu vreau sa ajunga sa fie tratata dr L. de asistentele ei dar si invers. Sa se verifice si diplomele lor
@Maria:
(15 Ianuarie 2020, 20:11)
Celor care denigreaza medicii tineri: va doresc din inima sa va trateze cei in varsta!!!
Stroe:
(15 Ianuarie 2020, 18:22)
Din 2016 și până în prezent, structura s-a majorat anual cu câte 50 de posturi, ajungând la începutul anului 2020 la 1012 posturi. Intrebarea este, cati dintre cei 1012 angajati / exceptand un sfert medici si personal medical, sunt neamuri, pile si relatii sau lingai pe criterii politice? Cum au fost angajati? Au existat concursuri pe criterii de competenta? Sau sunt clanuri si bisericute angajate doar ca sa stoarca salarii cu munca in reluare? Tatica, Iancu ce poveste ne ofera? Ministerle cum stam cu ciumele? Seful mare, Gheoghe Tinel, o prajitura nu arunci pe piata sau te trateaza madam Iancu de ciupiture gandacului de plopi?
Pacient:
(15 Ianuarie 2020, 17:59)
Un spital curat, mancare buna, Modul de servire al mesei lasa de dorit in unele sectii ex: chirurgie.In rest medici competenti. Un exemplu de medic exceptional dr.Toma Florin medic chirurg.
Maria:
(15 Ianuarie 2020, 17:37)
Celor care denigrează medicii in vârsta, vă doresc din inimă să vă trateze cei tineri!!!

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Miercuri 28 Sep 2022
83 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 402 403

AJOFM Ialomița: 3,54%, rata șomajului în luna august 2022

La sfârșitul lunii august 2022, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 3296 de șomeri (din care 1544 femei), rata șomajului fiind de 3,54%, cu 0,85% sub ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 15:55
(72 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat pe numele căruia era emis un mandat european de arestare, depistat în trafic de polițiștii din Țăndărei

Polițiștii din Țăndărei au oprit în trafic, în cadrul unui filtru rutier, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Țăndărei. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 15:45
(71 vizualizări - 0 comentarii)


2

Ialomița: 19 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 28 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29581, fiind înregistrate 19 cazuri noi față de ziua de marți, 27 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 13:25
(73 vizualizări - 0 comentarii)


3

AJFP Ialomița: Rambursări TVA de peste 62,62 milioane de lei în perioada ianuarie-august 2022

Administrația Județeana Finanțelor Publice Ialomița, prin structurile sale fiscal-teritoriale, a rambursat, în perioada ianuarie-august 2022, conform selecției naționale, TVA în valoare de peste 62,62 milioane ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 12:55
(72 vizualizări - 0 comentarii)


4

Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița: Salonul Anual de Carte, a XXXI-a ediție

În perioada 1-31 octombrie 2022, Biblioteca Județeană «Ștefan Bănulescu» Ialomița organizează în municipiul Slobozia, sub patronajul Consiliului Județean Ialomița, cea de a XXXI-a ediție a Salonului Anual ...[citește_toată_știrea]

28 Septembrie 2022, 12:40
(80 vizualizări - 0 comentarii)


5

Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri on-line!

27 Septembrie 2022, 18:15


IȘJ Ialomița: 30 de școli din județ, incluse în Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar

În luna martie a acestui an, Ministerul Educației a lansat Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar, inițiativă finanțată prin Programul Național de Redresare și Reziliență. La nivelul județului ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2022, 16:30
(195 vizualizări - 0 comentarii)


7

IȘJ Ialomița: Atelier de informare și diseminare în cadrul Programului «Erasmus+»

Inspectoratul Școlar Județean Ialomița a primit acreditare pe domeniul Educației Școlare, pentru perioada 01.01.2021-31.12.2027. Această acreditare permite instituției să dezvolte proiecte în cadrul Programului ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2022, 15:40
(157 vizualizări - 0 comentarii)


8

Ialomița: 14 noi cazuri de COVID-19

Marți, 27 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29562, fiind înregistrate 14 cazuri noi față de ziua de luni, 26 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

27 Septembrie 2022, 13:15
(168 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Venituri de 739,52 milioane de lei, colectate în perioada ianuarie-august 2022

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița a contabilizat, în perioada ianuarie-august 2022, venituri nete la bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 739,52 milioane de lei. ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 14:55
(264 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 11 noi cazuri de COVID-19

Luni, 26 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29548, fiind înregistrate 11 cazuri noi față de ziua de duminică, 25 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 13:04
(265 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Incendiu la o casă din Țăndărei, depozit de furaje în flăcări la Bordușelu

Vineri, 23 septembrie a.c., pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:55
(266 vizualizări - 0 comentarii)


12

Accidente la Urziceni și Ograda

Vineri, 23 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din Urziceni au intervenit la un accident rutier produs între 3 autoturisme, în Urziceni. În sprijin a intervenit și un echipaj al Serviciului Județean ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 10:40
(249 vizualizări - 0 comentarii)


AFIR va primi pentru finanțare toate cererile fermierilor depuse pentru decontarea primelor de asigurare

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale anunță eliminarea plafonului pentru depunerea cererilor de finanțare prin submăsura 17.1 «Prime de asigurare a culturilor, a animalelor și a plantelor» din ...[citește_toată_știrea]

26 Septembrie 2022, 09:20
(242 vizualizări - 0 comentarii)


Coșereni: Doi copii, victime ale unui accident rutier

Duminică, 25 septembrie a.c., două echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Urziceni au intervenit în cazul unui accident rutier produs în localitatea Coșereni, în care au fost implicate două autoturisme ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 20:10
(411 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Niciun caz nou de COVID-19!

Duminică, 25 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 rămas la 29537, nefiind înregistrate cazuri noi față de ziua de sâmbătă, 24 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

25 Septembrie 2022, 13:10
(277 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 9 noi cazuri de COVID-19

Sâmbătă, 24 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29537, fiind înregistrate 9 cazuri noi față de ziua de vineri, 23 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

24 Septembrie 2022, 13:50
(251 vizualizări - 0 comentarii)


Incendiu la o casă din Țăndărei

Incendiu la o casă din Țăndărei

Pompierii din Țăndărei au fost solicitați să intervină vineri, 23 septembrie a.c., pentru lichidarea unui incendiu produs la o locuință din orașul Țăndărei. La sosirea forțelor de intervenție incendiul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 18:40
(735 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 1 nou caz de COVID-19

Vineri, 23 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29528, fiind înregistrat 1 caz nou față de ziua de joi, 22 septembrie a.c., când au fost ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 13:15
(606 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 1,9 milioane de lei, obligații suplimentare stabilite în luna august 2022

Inspectorii Activității de Inspecție Fiscală din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Ialomița au efectuat, în luna august 2022, controale la contribuabili persoane fizice și juridice, stabilind ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:30
(618 vizualizări - 0 comentarii)


Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Rovine: Locuință cuprinsă de flăcări

Trei echipaje de pompieri din cadrul Detașamentului Slobozia au intervenit joi, 22 septembrie a.c., pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință în satul Rovine. Au ars două camere de locuit, acoperișul ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 10:00
(543 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Rovine incendiu


APIA: Sprijin în valoare de 1,3 milioane de lei pentru crescătorii de animale

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), efectuează plata ajutorului de stat în sectorul creșterii animalelor, solicitat prin cererile ...[citește_toată_știrea]

23 Septembrie 2022, 09:00
(588 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: Drogat la volan

Polițiștii ialomițeni au continuat activitățile de prevenire și combatere a consumului de droguri. Astfel, miercuri, 21 septembrie a.c., în jurul orelor 22,00, polițiștii Biroului Rutier Fetești au depistat ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 15:55
(613 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Stelnica, dosar penal pentru conducerea unui autovehicul neînmatriculat

Miercuri, 21 septembrie a.c., în jurul orei 10,00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești, împreună cu un reprezentant RAR, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 15:45
(835 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Aproape 700 kg de tutun, confiscate de polițiști

IPJ Ialomița: Aproape 700 kg de tutun, confiscate de polițiști

Joi, 22 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității din cadrul IPJ Ialomița au efectuat 5 percheziții domiciliare în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 14:40
(885 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 10 noi cazuri de COVID-19

Joi, 22 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29527, fiind înregistrate 10 cazuri noi față de ziua de miercuri, 21 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 13:15
(649 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Noi cote de impozitare pentru veniturile obținute din participarea la jocurile de noroc

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că, începând cu data de 1 august 2022, au intrat în vigoare prevederile OG nr. 16/2022, pentru modificarea și completare ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 12:10
(757 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Luni, 26 septembrie 2022, termenul limită de depunere a unor declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că 26 septembrie 2022 este termenul de depunere a următoarelor declarații, pentru perioada de raportare încheiată: Formularul 100 ...[citește_toată_știrea]

22 Septembrie 2022, 11:15
(739 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 16 noi cazuri de COVID-19

Miercuri, 21 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29517, fiind înregistrate 16 cazuri noi față de ziua de marți, 20 septembrie a.c., când ...[citește_toată_știrea]

21 Septembrie 2022, 13:20
(742 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: 18 noi cazuri de COVID-19

Marți, 20 septembrie a.c., la nivelul județului Ialomița, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 29501, fiind înregistrate 18 cazuri noi față de ziua de luni, 19 septembrie a.c., când au ...[citește_toată_știrea]

20 Septembrie 2022, 13:15
(830 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 402 403
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...