Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Apă infestată cu substanțe chimice și materii fecale

Pericolul nevăzut de la robinete

Apă infestată cu substanțe chimice și materii fecale

Apa furnizată în rețelele publice pune în pericol sănătatea ialomițenilor. Situația este confirmată de Direcția de Sănătate Publică Ialomița, ai cărei specialiști au întocmit un Raport privind calitatea apei potabile la nivelul județului. Datele prezentate în documentul oficial au la bază analizele efectuate în cursul anului 2019, în urma prelevării probelor de apă de la stațiile existente în județul Ialomița. Analizele au scos la iveală prezența în apă a unor substanțe chimice periculoase, dar și materii fecale...

Dezastrul de la robinete În anul 2019, conform datelor Direcției de Sănătate Publică Ialomița, au fost efectuate peste 500 de analize ale probelor de apă prelevate de la cele mai mari stații amenajate la nivelul județului Ialomița. Toate anali­zele au fost efectuate de către experții DSP Ialomița în laboratorul de specialitate pe care aceștia îl dețin la Slobozia. Fără să mai surprindă pe nimeni, datele trecute în Raportul privind calitatea apei la nivelul județului sunt îngrijorătoare. Apa care ar trebui, în realitate, să fie potabilă are mai multe probleme. Prin analizele efectuate de specialiștii DSP au fost identificate în apa furnizată populației concentrații peste limita admisă a unor parametri precum nitriți, nitrați, enterococi, sulf, mangan, fier, bacterii coliforme sau materii fecale. De fiecare dată cauza care generează aceste depășiri o reprezintă lipsa procedurilor de tratare a apei distribuită în rețelele publice. Multe dintre stațiile care există la nivelul județului Ialomița nu dispun de echipamente sau proceduri eficiente în ceea ce privește tratarea apei. «Neconfor­mitățile înregistrate sunt generate de lipsa unor proceduri de tratare a apei, ineficiența procesului de tratare sau depășiri la sursă pentru unii parametri ce necesită aplicarea unor trepte suplimentare de tratare a apei...» sunt de părere specialiștii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Ialomița, care au verificat calitatea apei potabile la nivelul județului.

Fonduri cheltuite în zadar
În aparență, administrațiile locale se arată preocupate de calitatea apei potabile pe care o distri­buie­ în rețelele publice. În ultimii 3 ani, administrațiile locale din Ialomița au solicitat Guvernului României, prin Programul Național de Dezvoltare Locală 1 și 2, peste 170 milioane de lei pentru reabilitarea și modernizarea rețelelor publice de apă și canalizare amenajate la nivelul localităților. Conform datelor Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, 21 de localități din Ialomița au inițiat astfel de proiecte de utilitate publică. În ciuda banilor cheltuiți, sistemele de apă amenajate în Ialomița nu pot fi puse în funcțiune din cauza faptului că nu pot fi auto­rizate din punct de vedere sanitar. În 2019, la nivelul județului Ialomița, potrivit Direcției de Sănătate Publică, 42 de sisteme de apă și canalizare nu dețineau autorizație sanitară de funcționare din cauza problemelor de potabilizare a apei. Mai mult, din cele 21 de loca­lități care au realizat proiecte de modernizare a sistemelor de apă și canalizare, doar două localități au făcut demersuri pentru ca Guvernul României să aloce fonduri pentru amenajarea unor stații de tratare a apei. Valoarea respectivelor proiecte se ridică la peste 20 mi­lioane de lei, iar stațiile urmează să fie puse în funcțiune în primăvara acestui an.

17 Februarie 2020, 08:40 (4524 vizualizări - 13 comentarii)

Citiți și:
Apa de la robinete, pericol real pentru sănătatea ialomițenilor

Comentariile cititorilor:


Trihalo Fecale cu Rugină :
(21 Februarie 2020, 07:03)
Apa este vitala.Procentele ridicate de apa din corp spun totul si administratia locala permite intoxicarea "a la cart" cu porcaria ce avem acum la robinete. (sigur cu vorbaraia ca vor fi investitii pentru corectare). De ce se permite asa ceva? Orasul este plin de PETuri de 5 si 10L si toata lumea e multumita,linistita.Fara ziaristii ce deranjeaza din cand in cand,nimeni nu sesizeaza nimic.
Vasile:
(19 Februarie 2020, 17:38)
Aha eu cred ca tu ai inteles mesajul , pana una alta vezi ca te murdaresti de gramatica la gura @#Vasile. Asa procedau securisti pe vremuri, diversiunea e cea mai buna forma de a devia de la subiect. Na ca asta e buna, hai noroc si pa , beti apa infestata ca va place, apa cu c.cat. 
@Vasile:
(19 Februarie 2020, 10:40)
Bai, nene, cum conjugi verbul a da? Eu da-u, tu da-i, el, ea d-a. Noi da-m, voi da-ti, ei da-u. Vorba ta, cap de cocean si mai vrei sa fii luat in serios..
Dă-i cu detergent ca iese:
(19 Februarie 2020, 07:00)
Fiecare capetenie de organizatie se ocupa de viata imbunatatita continuu a grupului pe care il conducea.Femeile sa dea nastere unor prunci sanatosi,barbatii sa fie puternici,buni de munca,totul pentru progres.In Ialomita,sefii politici parca vor sa vada in cosciuge/gropi comune intreaga populatie,ca la altceva nu ne gandim.Si cat de aserviti politic sa fie cei din DSP,Politie si chiar SRI ca sa asiste si participe pasiv la programul apa de canal pe conducte potabile.Cetatenii orasului trebuie sa fie reprezentati /aparati de institutii ce au atributii in acest sens pentru ca altfel vor aparea grupuri de luptatori(reziatenta),ce nu vor mai arunca bancomate in aer ci se vor razvrati sistemului.Sigur isi vor reveni si masculii cu glezne goale/epilati din lancezeala sa puna intrebari asupra dreptului constitutional de a nu fi otraviti.
Vasile:
(18 Februarie 2020, 23:08)
Bai cetateni cap de coceni, de ce nu da-ti in judecata primaria  ? V-ati uitat pe serviciile de furnizare a apei ? Ce scrie pe factura apa menajera cu pret de consum ? Nu cumva ar trebui toti cetatenii sa se grupeze si sa dea in judecata atat primaria cat si serviciul de distributie al apei pentru ca pun in pericol vietile cetatenilor ? 
Mary:
(18 Februarie 2020, 14:00)
  De acord!!! Publicați buletine de analize, atât din județ cât și din Slobozia!!! Să vadă proștii pe cine votează!!! 
 P.S. Să nu vă vină idei!!! Cine minte, măsa-i c--vă!!!
gigel:
(18 Februarie 2020, 08:28)
Avem ceea ce meritam, apa cu cac*t! Din 1795 de cititori doar 6 s-au incumetat sa lase un comentariu aici. Stam si induram ca boii. A fost intrebat vreodata vreun primar, pe strada, de treaba asta? Cand ii vedeti pe la zilele orasului, zilele recoltei, zilele bla-bla ii aplaudati ca oile in loc sa-i luati la intrebari. Capul plecat sabia nu-l taie. Neam de slugi fricoase, asta suntem. 
Potabila ionasciana:
(18 Februarie 2020, 06:57)
Sunt cele mai ieftine si de aceea se regasesc in apa potabila.S-a incercat achizitionarea de Cyclon B dar licitația este contestata.De asemenea,mercurcul sau alte metale grele sunt din ce in ce mai greu de gasit.Zicea presedintele moraru ca va avea buget mai mare in 2020, poate reuseste ceva prin Asia,gen antrax ori holera,ca se dau si astea pe liste,nu e usor.In ritm european ne vine randul abia peste 15 ani la ceva toxic,cu pret bun. - Asta este grija purtata de guvernanti,de alesii locali si clar de psd.Multumim si pentru trihalometani,ca nu e usor sa supravietuiesti cu doze "potabile" de chimicale din robinet.Suntem puternici! #vanguradenenorociti
Lor:
(18 Februarie 2020, 00:15)
Agentia pentru protectia consumatorului de ce nu se sesizeaza ?! DSP ar trebui sa transmita avertismente in continuu pentru popuatia orasului in urma analizelor rezultate!Institutiile care au investit din banii nostri,bani cu nemiluita pentru asazisa modernizare a sistemului public de alimentare cu apa " potabia" sa raspunda pentru aceste esecuri! Ce facem continuam asa fara sa ne pese, ce vina au copiii nostri? Chiar nu va ganditi nesimtitilor! Puneti osul la treaba zbateti-va pentru cetateni, pentru noi, pentru copiii nostri sunt atatea posibilitati!!
Cetatean:
(17 Februarie 2020, 23:33)
Cand te gândesti ca cu apa aia te speli pe mâini, pe fata,.... cu apa aia de la robinet se face cafeaua pe la toate aparatele si localurile din oras...cu apa asta împutita se gateste in toate restaurantele din oras , unde mănâncă toata lumea...apa asta se foloseste la fabricarea painii... ASTA ESTE GENOCID..... ESTE O CRIMA CU PREMEDITARE ASUPRA POPULATIEI ...SI A TUTUROR LOCUITORILOR DIN ORAS...CHIAR SI A CELOR CARE NU FAC NIMIC SA INDREPTE SITUATIA...Daca se va mai putea indrepta situatia.....
slobozean:
(17 Februarie 2020, 21:49)
Chiar nesimtiti! Va bateti joc de noi de atata timp si nu va pasă. Ăștia care sunteti cu PSD, va place ce apă aveti la robinet?
Apa potabilă:
(17 Februarie 2020, 20:11)
Să se restituie cetățenilor orașului Slobozia diferența de preț a apei pe care am platit o la preț de apă potabilă.
Lor:
(17 Februarie 2020, 17:31)
Suntem in anul 2020 si avem la robinet apa cu rahat. Niste nesimtiti! Isi urmaresc numai propriile interese si nu fac nimic pentru locuitorii orasului. Va rog sa ne spuneti cati bani s-au investit inutil in ultimii 20 de ani in statia de tratare si reteaua de apa. Cine raspunde pentru sanatatea noastra? De ce platim apa ca fiind apa potabila la robinet? Unde sunt cei care trebuie sa traga la raspundere pe cei vinovati?Ce masuri se vor lua cu aceasta situatie?

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
25 Iul 2021
190 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351

Grupul de Comunicare Strategică: 1 nou caz de COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 24 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10802, fiind înregistrat 1 nou caz de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

24 Iulie 2021, 13:40
(82 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Tovărășia și Urziceni

Accidente la Tovărășia și Urziceni

Pompierii ialomițeni au intervenit vineri, 23 iulie a.c., în cazul a două accidente rutiere petrecute pe raza localităților Tovărășia și Urziceni. În urma evenimentelor au rezultat cinci persoane rănite ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 16:30
(219 vizualizări - 1 comentariu)


DSVSA Ialomița: 7 focare de Pestă Porcină Africană, identificate pe raza județului

Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița informează proprietarii/deținătorii de porcine, atât din exploatațiile comerciale cât și din gospodăriile populației că, la data de ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:10
(180 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 3 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Vineri, 23 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10801, fiind înregistrate 3 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 14:00
(132 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 decembrie 2021, data limită de plată a impozitului specific aferent semestrului I

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili că, potrivit normelor în vigoare, declararea și plata impozitului specific unor activități, aferent semestrului I 2021, se ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:30
(88 vizualizări - 0 comentarii)


5

AJFP Ialomița: 26 iulie 2021, termen limită pentru depunerea a 9 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabilii interesați că 26 iulie 2021 este termenul de depunere a următoarelor declarații: Formularele 100, 112, 208, 224, 300, 301, 307, 311, 390 ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 13:20
(99 vizualizări - 0 comentarii)


Razie de amploare la Urziceni

Joi, 22 iulie a.c., polițiștii ialomițeni au efectuat o razie de amploare pe raza municipiului Urziceni. Astfel, forțele de ordine au controlat în trafic 295 de autovehicule și legitimat peste 390 de persoane ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:30
(118 vizualizări - 0 comentarii)


Țăndărei: Conducea în stare de ebrietate

Un bărbat de 35 de ani, din Țăndărei, s-a ales cu un dosar penal după ce a fost surprins în trafic în stare de ebrietate. Acesta a fost oprit pentru un control de rutină în seara zilei de joi, 22 iulie ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 12:20
(88 vizualizări - 0 comentarii)


8
Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Balaciu: Doi răniți în urma unui accident rutier

Vineri, 23 iulie 2021, salvatorii de la Detașamentul de pompieri Urziceni au fost solicitați să intervină cu o autospecială de stingere cu apă și spumă la un accident rutier, în care au fost implicate un ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:45
(124 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Balaciu accident


«Ziua Imnului», marcată la Slobozia

Instituția Prefectului Ialomița va organiza joi, 29 iulie a.c., o festivitate prin care va marca «Ziua Imnului». Festivitatea se va desfășura pe platoul din Piața Revoluției din Slobozia. Evenimentul va ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 11:40
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Vernisaj la Muzeul Național al Agriculturii

Absolvenții Universității Naționale de Arte a României vor organiza marți, 27 iulie 2021, o expoziție de pictură la Slobozia. Vernisajul va fi găzduit de către Muzeul Național al Agriculturii. Expoziția ...[citește_toată_știrea]

23 Iulie 2021, 10:20
(103 vizualizări - 1 comentariu)


Urziceni: Reținut pentru 24 de ore după ce a furat din buzunare

Polițiștii din Urziceni au reținut miercuri, 21 iulie a.c., pentru 24 de ore, un bărbat de 42 de ani, suspect într-un dosar de «furt». Din datele oamenilor legii, în ziua de 8 iulie a.c., în timp ce se ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:25
(116 vizualizări - 1 comentariu)

Taguri: Urziceni furt


12
Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Glodeanu Sărat: Locuință cuprinsă de flăcări

Joi, 22 iulie a.c., pompierii din Urziceni au intervenit pentru stingerea unui incendiu, produs la o locuință din satul Glodeanu Sărat-Buzău. 3 echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 15:10
(130 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Conflict între adolescenți, aplanat de un jandarm

Aflat în timpul liber, un ofițer din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ialomița a intervenit marți, 20 iulie a.c., pentru aplanarea unui conflict, produs între mai mulți adolescenți la intrarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:35
(290 vizualizări - 1 comentariu)


Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Dridu: Lebădă salvată de polițiști

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au intervenit miercuri, 21 iulie a.c., pentru a salva o lebădă. Oamenii legii au fost sesizați cu privire la faptul că o lebădă, care nu mai poate ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 14:20
(173 vizualizări - 2 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 2 noi cazuri de COVID-19 în Ialomița

Joi, 22 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10798, fiind înregistrate 2 noi cazuri de îmbolnăvire ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 13:50
(151 vizualizări - 0 comentarii)


Respectarea Codului Muncii, verificată de inspectorii ITM Ialomița

În prima jumătate a lunii iulie 2021, inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Ialomița au desfășurat ample controale privind prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea ...[citește_toată_știrea]

22 Iulie 2021, 10:10
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Un tren de marfă a deraiat în zona Gării Fetești

Miercuri, 21 iulie a.c., în zona Gării Fetești, 5 vagoane ale unui tren de marfă au deraiat. Din cauza evenimentului, Magistrala 800 București-Constanța este complet blocată pe ambele sensuri. Astfel, trenurile ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 17:05
(223 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Aproape 500 milioane de lei, încasate la bugetul de stat în semestrul I-2021

La nivelul județului Ialomița, în primul semestru al anului 2021, s-a colectat la bugetul general consolidat al statului suma de 493,47 milioane de lei. Suma colectată este cu 56,33 milioane de lei mai ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:20
(139 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Miercuri, 21 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 13:15
(132 vizualizări - 0 comentarii)


AJOFM Ialomița: Cursuri gratuite de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița vine în întampinarea persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, organizând până la sfârșitul anului 2021 cursuri de formare profesională ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 12:25
(211 vizualizări - 0 comentarii)


Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Proiectil neexplodat, găsit la Vlădeni

Marți, 20 iulie a.c., specialiștii pirotehniști ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Ialomița au intervenit cu o autospecială pirotehnică și au ridicat un proiectil exploziv de calibru 100 milimetri ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:35
(134 vizualizări - 0 comentarii)


Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

Accidente la Scânteia și în zona Popasului Chirana

În dimineața zilei de miercuri, 21 iulie a.c., pompierii din Țăndărei au intervenit la două accidente rutiere. Primul dintre acestea s-a produs în comuna Scânteia, fiind implicate un autoturism și un tractor ...[citește_toată_știrea]

21 Iulie 2021, 09:20
(216 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Secțiunea Mica Publicitate
a fost actualizată!
Cele mai noi anunțuri din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

21 Iulie 2021, 08:15


AJFP Ialomița: Semnarea documentelor emise prin serviciul Spațiul Privat Virtual

AJFP Ialomița readuce în atenția contribuabililor faptul că documentele comunicate de Ministerul Finanțelor/organul fiscal central prin serviciul «Spațiul Privat Virtual» se semnează de către Ministerul ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:50
(146 vizualizări - 0 comentarii)


Fetești: La volan, fără permis de conducere

În ziua de luni, 19 iulie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Fetești au oprit în trafic, pe raza municipiului Fetești, o autoutilitară condusă de un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din localitatea ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:45
(327 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Măsuri de prevenire a riscului de înec

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Ialomița aduc în atenție cetățenilor o serie de reguli și măsuri ce trebuie respectate în scopul prevenirii cazurilor de înec. Astfel, ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 15:35
(234 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: Niciun caz nou de COVID-19 în județul Ialomița!

Marți, 20 iulie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a rămas la 10796, nefiind înregistrat vreun caz nou față de ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 13:50
(189 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr de 17 ani din Brașov, reținut de polițiști după ce ar fi violat o bătrână de 86 de ani din Adâncata

Un tânăr de 17 ani, din județul Brașov, a fost reținut luni seara, 19 iulie a.c., pentru 24 de ore, fiind bănuit că ar fi pătruns fără drept în locuința unei femei de 86 de ani, din Adâncata, și ar fi întreținut ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 10:50
(381 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Întrerupere apă la Dridu

Marți, 20 iulie 2021, echipele RAJA Constanța intervin pentru executarea lucrărilor de înlocuire a unei vane de legătură pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 180 mm, de pe strada Orhideei din ...[citește_toată_știrea]

20 Iulie 2021, 09:40
(211 vizualizări - 0 comentarii)


« 1 3 4 5 6 7 8 9 350 351
Ultimele comentarii
Gogu de la borduri în Constantin Negoiță-CONCIVIC s-a stins din viață Oreo în Anunțuri Mica Publicitate valabile la data de 21 iulie 2021 Gogu de la borduri în Aparatul administrativ din Slobozia va fi restructurat în luna iulie Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Gogu de la borduri în 5 școli din Ialomița cer executarea silită a contabilului care a furat banii Gogu de la borduri în Slobozia: Vernisaj la Muzeul Național al Agriculturii Jumuga în Rețea de prostituție coordonată din Arestul IPJ Ialomița Gogu de la borduri în Deputatul PSD Ștefan Mușoiu critică deciziile președintelui Klaus Iohannis Cetățean în Constantin Negoiță-CONCIVIC s-a stins din viață Cetățean al municipiului Slobo în Aparatul administrativ din Slobozia va fi restructurat în luna iulie Gogu de la borduri în Dridu: Lebădă salvată de polițiști Gogu de la borduriP în Finanțări bugetare generoase pentru biserici, sport și sănătate Mioara în Apă cu program la Amara Gogu de la borduri în Accidente la Tovărășia și Urziceni Gogu de la borduri în Portocaliu 313 Gogu de la borduri în Birocrația lasă elevii din Ialomița fără burse școlare Off în Activ Slobozia, în pregătiri pentru Liga a II-a Corcodel de la Dumitresti în Rețea de prostituție coordonată din Arestul IPJ Ialomița New în Gospodărie transformată în focar de infecție, la Slobozia Nouă Gogu de la borduri în DSP Ialomița împiedică înființarea unui centru de dializă la Spitalul Slobozia
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...