Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă fonduri pentru reparația instalației electrice

De 6 ani

Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă fonduri pentru reparația instalației electrice

Scenariul sumbru petrecut la Spitalul Județean Piatra Neamț s-ar putea pe­trece în fiecare moment și la Spitalul Județean de Urgență Slobozia. La fel ca unitatea medicală din Piatra Neamț, și cea de la Slobozia prezintă numeroase deficiențe în pri­vința instalațiilor electrice. De 6 ani, în fiecare primăvară, Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» desco­peră aceleași nereguli, fără ca ele să fie remediate. A fost nevoie de o tragedie precum cea petrecută la Piatra Neamț pentru ca oficialii care administrează Spitalul Județean de Urgență Slobozia să-și dea seama de proporțiile unui dezastru similar... «În acest moment am început un proces de evaluare a întregii rețele electri­ce!» a declarat Liviu Patrichi, actualul manager inte­rimar al Spitalului Județean de Urgență Slobo­zia. Evaluarea rezolvă însă problema doar pe sfert, având în vedere că nu există o proiecție în timp privind remedierea deficiențelor constatate și nicio estimare a costurilor necesare reparațiilor.

Verificări, constatări și nicio măsură Din 2014 și până în prezent, în fiecare an, Inspectoratul pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița și-a trimis experții să verifice siguranța la incendiu a Spitalului Județean de Urgență Slobozia. În fiecare an, au fost date contravenții și avertismente, dar nu a fost găsită nicio soluție clară prin care acestea să fie rezolvate. Mai mult, la fel ca și în acest an, cele mai multe probleme identificate în cei 6 ani de controale au vizat instalația electrică învechită. Ultima amendă pe care Spitalul Județean de Urgență Slobozia a primit-o din partea ISU din cauza pro­blemelor la sistemul electric a fost în primăvara acestui an și a avut valoarea de 10 mii de lei. Timpul a trecut, dar problemele au fost tratate cu indiferență atât de fosta conducere, cât și de admi­nistrația județeană. A fost nevoie de o tragedie precum cea de la Spitalul Județean Piatra Neamț pentru ca pro­blemele la instalația electrică a Spitalului Județean de Urgență Slobozia să fie puse pe agenda de lucru a noii conduceri a unității medicale. Luni, 16 noiembrie a.c., la orele 11,00, în incinta Sălii «Europa» a Consiliului Județean Ialomița, Alexandru Potor, administratorul public al institu­ției, alături de Liviu Patrichi, noul ma­nager interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobo­zia, au recunoscut public deficiențele pe care unitatea medicală le are din punct de ve­dere al siguranței rețelei electrice care poate ceda în orice moment. Deși situația este cunoscută foarte bine, instituția a fost implicată într-un nou proces de evaluare a riscurilor, urmând ca la finalul său să se dispună măsurile pentru remedierea pericolelor. «Într-adevăr, sunt probleme cu rețeaua electrică, mai ales că vorbim despre o clădire foarte veche... De sâmbătă, imediat după ce am aflat cu toții ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamț, am început o serie de verificări pentru a identifica punctele vulnerabile ale Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Vă putem da asigu­rări că situația este sub control și că un astfel de pericol nu poate exista la Slobozia!» a declarat Liviu Patrichi, managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobozia.

Un demers fără finalitate Oricât ar părea de implicați în acest proces, oficialii care conduc și admi­nistrează Spitalul Județean de Urgență Slobozia sunt însă indiferenți la nevoile reale ale instituției și nu vor fi niciodată capabili să rezolve proble­mele arzătoare cu care se confruntă. Ceea ce n-au reușit ceilalți în 6 ani, cu siguranță nu vor reuși cei de acum în doar câteva săptămâni sau luni... Mai mult, nici Liviu Patrichi și nici Alexandru Potor nu au reușit să explice când se va fina­liza evaluarea sistemului electric al Spitalului Slobozia, când va fi demarat un proiect de reparații și, evident, la ce costuri se ridică un asemenea proiect. Tot ceea ce au reușit să comunice pu­blic cei doi oficiali a fost faptul că, în cel mult două săptă­mâni, în spital vor exista dispozitive de detectare a fumului wi-fi. «Procesul de evaluare este la început... Vă putem spune faptul că în maxim două săptămâni în spital vor fi montate dispozitive de detecare a fumului, care funcționează prin sistem wi-fi! Restul problemelor pe care le vom identifica, vor fi rezolvate pe parcurs..» a mai spus Liviu Patrichi, actualul manager interimar al Spitalului Județean de Urgență Slobozia. Pe lângă evaluarea proprie, la momentul de față în Spitalul Județean de Urgență Slobozia se desfășoară un amplu control privind si­guranța la incendiu de către oficialii Inspectoratului pentru Situații de Urgență «Barbu Catargiu» al Județului Ialomița. Aceștia au promis că vor face publice constatările imediat ce acțiunea lor se va încheia.

Lucrări uitate prin sertarele Parchetului Slobozia
Reparația sistemului electric al Spitalului Județean de Urgență Slobozia a fost pusă pe agenda de lucru a fostului manager Vasile Olaru. În 2014, înainte de a fi demis din funcție, acesta a semnat o serie de facturi false prin care o firmă din Constanța ar fi trebuit să repare tabloul electric al unității medicale. Cazul a intrat în atenția Camerei de Conturi Ialomița, care a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Slobozia, după ce Vasile Olaru a distrus facturile care îl incriminau. Firma din Constanța ar fi trebuit să primească un contract de aproximativ 50 mii de lei. Încă din 2014, dosarul respectiv se află în lucru la Parchetul Slobozia, fără ca procurorii să fi ajuns la vreo concluzie...

23 Noiembrie 2020, 07:55 (1547 vizualizări - 6 comentarii)

Comentariile cititorilor:


Eduard:
(28 Noiembrie 2020, 20:16)
Luati din salariile colosale ale asistentilor care efectiv nu fac nimic decat sa se inghesuie cu medicii prin camerele de garda,nu mai mult de un an si va asigur ca reparati intreg spitalul,faceti instalatia electrica de la zero si mai va raman si pentru alte cheltuieli.Hai sa fim seriosi ca in acest spital sunt paraleli asistenti cu serviciile medicale pe care ar trebui sa le stapaneasca.Angajeaza managere oameni competenti lasa ghioarlele sa se intoarca de unde au venit.RUSINEEEEEEE sa va fie nesimtitelor,arogantelor,nu va mai vaicariti ca munciti in special UPU si ATI,ca practic nu faceti nimic benefic,tineti lumea la usa iar in cabinete oha nu-i nimeni.
NUL, dar pe FAZA:
(25 Noiembrie 2020, 07:57)
Toate cladirele publice vechi (nu ca s-ar fi construit altele noi) sunt subdimensionate din punct de vedere al instalatiei electrice. (daca la primarie, de ex, aveai in 1970 un bec in fiecare birou, acum sunt zeci de computere, aer conditionat, dozatoare de apa, tv si alti consumatori), iar la spital initial erau doar cateva aparate care foloseau energie electrica. Treptat, fiind achizitionate tot mai multe aparate si consumul de curent s-a marit considerabil. Instalatia electrica, nu numai ca nu a ramas la fel in multe sectii, ba a "mai imbatranit" si ea saraca. Macar daca s-ar prioritiza sectiile din spital si s-ar schimba din cand in cand pe acolo unde este nevoie urgenta de o instalatie noua, sigura si de capacitate mai mare!
Si un sistem automat de alarma si stingere a incendiului!
Propun ca mesajele zilnice ro-alert (alea absolut inutile ca doar nu e raid aerian, dar de la care poti sa faci infarct, daca se intampla sa dormi ca poate lucrezi in ture) sa fie transmise din ora in ora pe telefoanele managerilor de spital, sefilor din consiliul judetean, consilierilor. Poate asa se vor trezi! (macar ca sa scape de sunetul ala enervant a alarmei vor investi in spital)
#pasajladrajna:
(24 Noiembrie 2020, 13:21)
Cu toți speram ca se va face ceva. Nu ne-a spus Fane că ne va tine la curent cu toate demersurile? In Ardeal trag tare cu autostrazile, in Bucuresti se misca lucrurile la linia de centura, ba mai mult au demarat lucrarile la A0. Deci, se poate!
@Jilava.:
(23 Noiembrie 2020, 22:43)
#pasajladrajna:când o zbura porcul or construi ceva la drajna...
#pasajladrajna:
(23 Noiembrie 2020, 19:50)
La cat ati bagat in sala Europa schimbati instalatia de 2 ori!
Vali:
(23 Noiembrie 2020, 18:12)
Soluția este simpla. Aduceți pe brusli sa va repare instalația electrica, și face 50/50. Ai dracu nenorociți mai sunteți.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Marți 19 Ian 2021
255 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră

Ialomița: Infracțiuni rutiere

Pe parcursul acestui sfârșit de săptămână, polițiștii de la Rutieră au acționat, pe raza întregului județ, pentru combaterea și sancționarea nerespectării normelor privind circulația pe drumurile publice ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2021, 15:45
(74 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de peste 28000 de lei

La sfârșit de săptămână, forțele de ordine au continuat acțiunile pentru verificarea respectării normelor impuse pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului Sars-CoV-2, precum și pentru menținerea ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2021, 15:40
(60 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 11 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 18 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7354, cu 11 cazuri mai mult față de ziua de duminică ...[citește_toată_știrea]

18 Ianuarie 2021, 13:30
(86 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 13 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 17 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7343, cu 13 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2021, 14:05
(76 vizualizări - 0 comentarii)


Stejaru: Locuință cuprinsă de flăcări

Stejaru: Locuință cuprinsă de flăcări

Pompierii din Slobozia au intervenit sâmbătă, 16 ianuarie a.c., pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință din Stejaru. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la bunurile din două camere ...[citește_toată_știrea]

17 Ianuarie 2021, 10:00
(159 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Stejaru incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 16 noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 16 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7330, cu 16 cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2021, 13:40
(61 vizualizări - 0 comentarii)


Cosmbâmbești: 5 persoane au fost rănite într-un accident rutier

Cosmbâmbești: 5 persoane au fost rănite într-un accident rutier

Pompierii din Slobozia au intervenit în ziua de sâmbătă, 16 ianuarie a.c., în localitatea Cosâmbești, pentru acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier, produs în urma impactului dintre două ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2021, 13:15
(462 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbulești: 26 de persoane au fost amendate pentru că au participat la un priveghi, fără a respecta măsurile de protecție sanitară

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Jilavele s-au sesizat din oficiu, cu privire la apariția în spațiul public a unor imagini de la un priveghi ce a avut loc în seara de 13 ianuarie a ...[citește_toată_știrea]

16 Ianuarie 2021, 12:48
(177 vizualizări - 0 comentarii)


8

E-Distribuție Dobrogea: Întreruperi programate ale furnizării energiei electrice

E-Distribuție Dobrogea informează faptul că, în perioada 18-22 ianuarie a.c., pe raza județului Ialomița vor avea loc întreruperi programate ale furnizării energiei electrice. Întreruperea curentului electric ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 15:40
(334 vizualizări - 0 comentarii)


Urziceni: 3 mașini, implicate într-un accident rutier

Urziceni: 3 mașini, implicate într-un accident rutier

În ziua de vineri, 15 ianuarie a.c., pe raza municipiului Urziceni s-a produs un accident de circulație, în eveniment fiind implicate 3 autoturisme. În urma impactului dintre cele 3 mașini a rezultat rănirea ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 14:15
(259 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni accident


ISU Ialomița: Recomandări privind utilizarea surselor de încălzire în zilele geroase

Potrivit unei informări a Administrației Naționale de Meteorologie, și în județul Ialomița se vor înregistra temperaturi foarte scăzute. Astfel, în intervalul 16-20 ianuarie 20201, pe parcursul nopților ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 14:10
(132 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 44 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Vineri, 15 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7314, cu 44 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 13:50
(205 vizualizări - 0 comentarii)


12

Luceafărul poeziei românești, cinstit la Catedrala Urziceni

Poetul național Mihai Eminescu spunea: «Biserica lui Mateiu Basarab și Varlaam, Maica spirituală a neamului românesc, care a născut unitatea limbei și unitatea etnică a poporului, ea care domnește puternică dincolo de granițele noastre și e azilul de mântuire națională în țări unde românul nu are stat, ce va deveni ea în mâna tagmei patriotice? Peste tot credințele vechi mor, un materialism brutal le ia locul, cultura secolului, mână în mână cu sărăcia claselor lucrătoare, amenință toată clădirea măreață a civilizației creștine» ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 13:05
(138 vizualizări - 0 comentarii)


ENGIE Romania, o nouă ofertă de energie electrică

ENGIE România lansează o nouă ofertă de energie electrică, care se poate contracta simplu, on-line-ENGIE Star. În contextul eliminării, de la 1 ianuarie 2021, a prețurilor reglementate la energie ...[citește_toată_știrea]

15 Ianuarie 2021, 11:50
(251 vizualizări - 0 comentarii)


ITM Ialomița: Salariul de bază minim brut-2300 de lei

Conform HG nr. 4 din 13 ianuarie 2021, publicată în Monitorul Oficial nr. 40/13.01.2021 începând cu data de 13 ianuarie 2021, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 19:25
(148 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Țăndărei, surprins de radar cu 153 km/h. Nu avea permis de conducere!

În cursul zilei de miercuri, 13 ianuarie 2021, în jurul orelor 17,00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe DN2A-E60, un șofer ce se deplasa din direcția Slobozia către Țăndărei ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 15:40
(380 vizualizări - 1 comentariu)


Căzănești: Petrecere de logodnă, întreruptă de polițiști

82 de efective de poliție și poliție locală au fost la datorie în ultimele 24 de ore, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții de control, pentru verificarea respectării măsurilor ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 15:25
(270 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 28 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 14 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7270, cu 28 de cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 14:10
(236 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: Noua Declarație unică 212

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița informează contribuabili interesați că Declarația unică (D112) a fost modificată prin Ordinul președintelui ANAF nr. 14 din 7 ianuarie 2021 pentru aprobarea ...[citește_toată_știrea]

14 Ianuarie 2021, 12:35
(251 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC GREENFIBER INTERNATIONAL SA
PL URZICENI angajează personal
Vrei stabilitate? Seriozitate?
Atunci APLICĂ la compania noastră!
Suntem unul dintre cei mai mari
angajatori din Urziceni și angajăm următoarele categorii de personal:
• Electrician
• Stivuitorist
• Controlor calitate
• Mecanic întreținere
și reparații utilaje
• Operator chimist
• Muncitor necalificat

Oferim:
Contract individual de muncă,
salariu fix, tichete de masă, transport.

Ne puteți contacta
la telefon 0751/151.156
sau puteți depune CV-ul personal la
poarta societății din localitatea Urziceni,
DN2, Km 57,5
(fosta fabrică de ferite din Urziceni)

14 Ianuarie 2021, 12:10


IPJ Ialomița: Acțiuni pentru combaterea răspândirii COVID-19, amenzi de peste 33000 de lei

Acțiunile preventive ale polițiștilor ialomițeni pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, desfășurate în ultimele 24 de ore, au condus la aplicarea a peste 130 de sancțiuni contravenționale ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 15:05
(453 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Stadiul plăților în Campania 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) continuă autorizarea plății regulare pentru Campania 2020, până la acest moment fiind autorizați la plată un număr de 760465 fermieri, reprezentând ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 14:05
(325 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: APIA subvenție


Grupul de Comunicare Strategică: 22 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 13 ianuarie 2021, la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 7242, cu 22 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 13:55
(307 vizualizări - 0 comentarii)


AJFP Ialomița: 25 ianuarie 2021, termen limită pentru depunerea a 12 declarații fiscale

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Ialomița reamintește contribuabililor că luni, 25 ianuarie 2021, este termenul limită de depunere a următoarelor declarații fiscale: Formularul 100 «Declarație ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 12:10
(289 vizualizări - 0 comentarii)


DSVSA Ialomița: Amenzi de peste 113000 de lei

În intervalul 03.12.2020-07.01.2021, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Ialomița a efectuat acțivități specifice pentru prevenirea apariției toxiinfecțiilor alimentare. Prin personalul ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 11:55
(197 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Două autoturisme, implicate într-un accident

Slobozia: Două autoturisme, implicate într-un accident

Echipaje de la Detașamentul de Pompieri Slobozia, cu o autospecială pentru descarcerare și un echipaj SMURD, au intervenit marți, 12 ianuarie a.c., în jurul orelor 21,30, în municipiul Slobozia la un accident ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 09:20
(304 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Slobozia accident


Incendiu la o casă din Gheorghe Doja

Incendiu la o casă din Gheorghe Doja

Un incendiu s-a produs marți, 12 ianuarie 2021, în jurul orelor 16,10, la o casă din Gheorghe Doja. Pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit, militarii Detașamentului de Pompieri Slobozia au ...[citește_toată_știrea]

13 Ianuarie 2021, 09:15
(283 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Ianuarie 2021, 08:05


La Slobozia, incidența cazurilor de COVID-19 a crescut la 3,60/1000 de locuitori

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență informează cu privire la faptul că rata incidenței cazurilor de COVID-19 a crescut la nivelul municipiului Slobozia la valoarea de 3,60/1000 de locuitori. ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 17:20
(276 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Polițiștii au verificat respectarea măsurilor de protecție sanitară

În ultimele 24 de ore, polițiștii ialomițeni au desfășurat acțiuni prin care au verificat modul în care, la nivelul județului, sunt respectate măsurile de protecție sanitară, privind răspândirea noului ...[citește_toată_știrea]

12 Ianuarie 2021, 17:00
(301 vizualizări - 0 comentarii)


Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...