Ai intrat pe cel mai citit site din Ialomița!

EVENIMENT

Pază și Servicii Comunitare SRL a făcut profit pe banii contribuabililor

Economii de 3,2 milioane de lei anual la Primăria Slobozia

Pază și Servicii Comunitare SRL a făcut profit pe banii contribuabililor

Administrația Soare dorește să înlocuiască serviciile de «pază umană» pentru cele 22 de obiective administrative din subordine cu «servicii de monitorizare și intervenție». Ședința Adunării Generale a Acționarilor SC Pază și Servicii Comunitare SRL va avea loc pe 5 aprilie 2021. Conform informațiilor oficiale, firma are contracte exclusiv cu Primăria Slobozia și facturează anual 3,2 milioane de lei către bugetul local.

De la Ionașcu încoace Înființată în urmă cu 10 ani, la inițiativa ex-primarului Gabi Ionașcu, Pază și Servicii Comunitare SRL asigură paza umană la 22 de obiective administrative din Slobozia. Conform infor­mațiilor oficiale, firma are contracte exclusiv cu Primăria Slobozia și cheltuie anual 3,2 milioane de lei din bugetul local. În aceste condiții, administrația Soare a decis să supună atenției AGA Pază și Servicii Comunitare SRL (n.red.: respectiv cei 21 de consilieri locali și doi consilieri județeni) înlocuirea serviciilor de «pază umană» cu «servicii de monitorizare și intervenție». Ședința AGA va avea loc luni, 5 aprilie 2021, și va dezbate intenția administrației locale de a reorganiza activitatea instituției și a renunța la «paza umană».

Soare vrea economii Inițiativa renunțării la contractele cu această firmă aparținând Consiliului Local Slobozia aparține primarului Dragoș Soare și face parte din campania acestuia de reducere a cheltuielilor instituției. «Este o cheltuială mare și, în opinia mea, nejustificată... Am discutat cu domnul Ivanciu și mi-a spus, senin, că el a făcut profit cu această firmă. Dar toate contractele firmei sunt exclusiv cu Primăria Slobozia! Regret că unii dintre angajații firmei ar putea rămâne fără slujbe, dar cred că situația din acest moment e inacceptabilă pentru administrație...» a justificat Dragoș Soare inițiativa sa. Decizia rezilierii contractelor aparține însă AGA Pază și Servicii Comunitare SRL.

Există explicații justificate Contactat telefonic, directorul Pază și Servicii Comunitare SRL, Gelu Ivanciu, susține că pentru situația existentă la acest moment există explicații pertinente și justificate. «Inițial, am avut și contracte externe... Cu Korin, cu Petstar, cu Intergroup... Dar nu am putut rezista practicii sublicitării contractelor! Prețul pe care îl practicăm noi pentru ora de pază este de 21,59 de lei. Orice preț sub această cifră reprezintă artificii finanțate neortodox... Noi nu putem face astfel de lucruri! Nu ne batem joc de oameni, nu am făcut-o niciodată... Sper doar ca acești angajați care au lucrat exemplar pentru administrație să nu își piardă locurile de muncă!» a declarat Gelu Ivanciu pentru ziarul nostru.

7 Aprilie 2021, 10:20 (3054 vizualizări - 40 comentarii)

Citiți și:
Pază și Servicii Comunitare SRL intră în reorganizare
Copiii Sloboziei cer «un loc de bătut mingea» în Cartierul 500
Guvernul Cîțu a aprobat 87,6 milioane de lei pentru Sala Polivalentă din Slobozia

Comentariile cititorilor:


Mihaela :
(8 Aprilie 2021, 10:21)
Nu se poate face protecție socială mascată pe banii noștri, ai locuitorilor Sloboziei. Avem un buget foarte sărac, cheltuielile trebuie reduse dramatic, trebuie să încetăm cu aceste contracte păguboase pentru administrația locală.
Asta dorim de la noul primar: eficiență, cheltuirea justificată a banului public, eliminarea surselor de risipă bugetară.
Miron C:
(8 Aprilie 2021, 09:29)
De aprox. 3 ani de zile, instalez astfel de sisteme de protecție în 4 județe. Cred că am instalat la peste 70 de obiective protejate. În toată această perioadă, la niciunul dintre obiective nu s-a mai înregistrat nicio tentativă de intrare ilicită, spargere sau furt.
Rolul de descurajare al acestor sisteme s-a dovedit ca fiind foarte real, ele fiind foarte vizibile.
Iar din punct de vedere al instalării, sistemele moderne sunt extrem de simplu de montat și pus în funcțiune, nu trebuie să ai un specialist pentru așa ceva.
Deci dacă facem cu adevărat o evaluare serioasă dpdv al eficienței, sistemele de monitorizare video, cu tot cu partea de intervenție, produc economii extrem de mari la bugetul public.
În zona privată, după prezentarea beneficiilor și avantajelor, nu s-a înregistrat nici măcar un refuz de instalare.
Miron C:
(8 Aprilie 2021, 09:22)
Haideți să facem un calcul simplu și să vedem ce este mai eficient. Un sistem de monitorizare video, foarte profesionist (vedere pe timp de noapte, detectarea mișcării, recunoaștere facială, avertizare automată în dispecerat, pe mail sau telefon, zoom, microfon încorporat, difuzor pentru emiterea de sunete de alarmă, rezistent la intemperii), cu 6 camere video costă aprox. 1 500 lei (unul cu 8 camere - 2 000 lei), bani pe care îi cheltui o singură dată, la achiziție/instalare.
Din acel moment, sistemul nu mai cheltuie decât foarte, foarte puțin, cu alimentarea electrică a camerelor video (mai puțin decât un TV smart).
Un contract cu o firmă privată de intervenție costă infinit mai puțin decât ce cheltuie acum primăria.
Mai mult, în cazurile de efracție, exact ca și cum ai suna la 112, se poate alerta Poliția sau Poliția Locală.
Nu încercați să motivați prin faptul că cele două structuri nu intervin, că se ocupă cu altceva. În absolut toate situațiile, atunci când un infractor intră într-un spațiu protejat, chiar dacă ai monitorizare video și echipă de intervenție, ești obligat să anunți și autoritățile competente - Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală.
Cineva :
(8 Aprilie 2021, 00:11)
Normal ca în primărie și alte instituții nu se atinge primarul.. Ca sunt pile de pile acolo.. Nu le ajunge el la nas la aia.. Se face și el ca muncește, ca să zică lumea ca a făcut ceva. Alooo domn primar... Uita te mai bine prin gradina ta, ca colcăie de angajați "exemplari"
@Aferim:
(7 Aprilie 2021, 23:56)
Oricine ia la puricat declaratiile de avere ale celor din Politia Locala este posibil sa ramana socat de diferentele dintre veniturile comunitarilor si cele  ale celorlati membri ai familiei din mediul privat. 

Si cand te gandesti ca in tarile cu apa calda sunt maxium cate doi politisti locali la 30k de locuitori, si aceia mult mai bine pregatiti decat toti ai nostri la un loc ... 
MMXSUH:
(7 Aprilie 2021, 23:52)
@gigi, cam toti platesc impozit pe venit/profit, impozit pe cladiri (nu si in cazul Pază și Servicii Comunitare care parca au sediul intr-o cladire a primariei, in fine, conteaza mai putin),CAS si CASS, dar asta nu are nici o legatura, la fel cum tariful/ora este tarif/ora indiferent ca sunt 1 sau 70 de angajati, si este normal sa se lucreze in schimburi pentru obiectivele la care trebuie facuta monitorizarea non-stop. 

Dintr-un punct de vedere ai si tu dreptate, in firmele private nu trebuie platiti tot felul de directorasi, sefuleti si alti inutili.  Dar poate reusesti sa ne explici cum domnul Ivanciu a reusit sa faca trecerea intr-un singur an de la venituri de 48 mii lei la 91 mii lei, eventual sa mai vedem cati reazema gardul de felul asta mai sunt platiti  cu aceleasi sume.
Eu:
(7 Aprilie 2021, 23:36)
Si Clujul si Oradea primariile au firme de paza in portofoliu infintate dupa ce politia comunitara s-a desfintat ca sa pazeasca institutiile, deoarece legea impune acest lucru si cu o firma privata costa mult mai mult
@ gigi:
(7 Aprilie 2021, 23:28)
Asa este Dl Gigi, este cea mai serioasa firma din tot judetul, cu oameni compententi dar dl Soare vrea sa distruga un bun al primariei care functioneaza perfect legal
gigi:
(7 Aprilie 2021, 20:15)
Aferim mai gindeste ma si cind scrii mai ales ca dai si calcule din suma aia sunt multe de platit la stat{ impozit ,impozit pe cladiri,CAS CASS SOMAJ} curent electric gaze etc
gigi:
(7 Aprilie 2021, 20:09)
Este singura firma din judet care respecta legea,pretu leste corect si firma ar trebui sa trimita redactiei calculul de pret si va garantez ca cel mult 50 de bani pot fi scazuti,ce depaseste 50 de bani scazuti din pret atunci firma lucreaza pe pierderi. Legea spune ca pentru un post permanent trebuie sa angajezi 4,7 oameni cine a lucrat in industrie cu foc continuu stie acest lucru ca alte firme angajeaza doar 2-3 asta inseamna ca un om trebuie sa lucreze cel putin 240 de ore pe luna si este platit doar pentru 170. Stimata redactie faceti niste investigatii laa anumite firme de paza si imi veti da dreptate Din 10-15 lei pe ora o firma nu poate plati (director,contabil  sofer,personalul din dispecerat sefii de obiective, persoana de laa biroul resurse umane,consumabile ,echipament odata la 2 ani,impozit pe cladirea administrativa,energie electrica gaze naturaale , carburant pt autoturisme,etc} toate astea conform lagii.
Veghează :
(7 Aprilie 2021, 19:05)
Se omite un lucru,.. paza monitorizata costa bani,..deci banii care se economisesc nu sunt cele 3 mil,..mult mai putin. Dar inițiativa este ok din partea primarului,..hai sa începem totuși cu ce-i de pe la birouri.
@ Aferim:
(7 Aprilie 2021, 18:58)
Și dacă ne gândim că acest domn Ivanciu provine din corpul Gardienilor Publici, și-a angajat nevasta pe un post călduț și bine salarizat la Poliția Locală, cred că ne explicăm mentalitatea domniei sale.
Pe de altă parte, ne-am transformat într-o țară de firme de pază și de paznici de tot felul. 
Există o încrengătură de interese în acest domeniu, iar beneficiarii sunt aproape în totalitate oamenii PSD-ului.
Aferim:
(7 Aprilie 2021, 18:40)
Poate domnul  Ivanciu ne explica si din ce palarie a scos pretul de 21,59 lei/ora, nu de alta dar ar rezulta un salariu brut de 3670lei/luna (21,56 lei/ora x 170ore/luna), salariu pe care nu-l au paznicii din firma.

A, ca diferenta  se duce in salariul dansului si a altor inutili, este partea a doua, despre asta nu mai vorbim, pentru ca este delicat.  

Se pot face o gramada de lucruri bune pentru comunitate cu 3,2 mil lei, nu-i mai risipiti pe tot felul de inutili. 

Vasile:
(7 Aprilie 2021, 18:08)
@Eu Are dreptate dl. Primar. Se cheltuie bani degeaba cu acest serviciu. Inainte nu existau paznici la scoli. Erau profesori si elevi de serviciu. Daca in institutii se face putina organizare, nu mai este nevoie de acesti paznici.
Steluța:
(7 Aprilie 2021, 18:06)
Interesantă mentalitatea domnului Ivanciu (angajat doar la stat, din fragedă pruncie): a scos profit, dar doar pe contracte cu administrația locală. Curată economie de piață, curată piața concurențială!
Cu asemenea personagii, nu reușim să ne dezvoltăm.

Lasă un comentariu:

Mesaj
(maximum 2000 caractere):
captcha
Codul din imagine:
Vineri 16 Apr 2021
371 cititori online
Cele mai comentate
Cele mai citite
Ultima oră
« 1 3 4 5 6 7 8 9 336 337

Grupul de Comunicare Strategică: 33 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Joi, 15 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10241, cu 33 de cazuri mai mult față de ziua de miercuri ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2021, 13:40
(87 vizualizări - 0 comentarii)


Infractori din Roșiori, arestați

Polițiștii din cadrul Poliția Municipiului Urziceni și ai Secției 4 Poliție Rurală Coșereni, cu sprijinul Serviciului de Investigații Criminale au acționat pentru depistarea persoanelor urmărite, dispărute ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2021, 11:50
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Screening TB-depistarea activă a tuberculozei, caravană în 14 comune ialomițene

Screening TB-depistarea activă a tuberculozei, caravană în 14 comune ialomițene

Coșereni, Adâncata, Balaciu, Albești, Ciulnița, Bucu, Sudiți, Movila, Bordușani, Giurgeni, Gura Ialomiței, Mihail Kogălniceanu, Traian și Miloșești sunt comunele din județul Ialomița care vor beneficia ...[citește_toată_știrea]

15 Aprilie 2021, 09:35
(81 vizualizări - 0 comentarii)


Ion Roată: Șofer fără permis la volanul unei mașini «sustrase»

Marți, 13 aprilie a.c., în jurul orelor 14,30, polițiștii din Ion Roată, în timp ce efectuau activități de monitorizare a traficului rutier pe raza comunei Ion Roată, au depistat în flagrant un bărbat, ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2021, 15:05
(158 vizualizări - 0 comentarii)


Ialomița: Beat la volan

Marți seara, 13 aprilie a.c., în jurul orelor 21,30, polițiștii din Grivița au oprit, pentru control, pe raza localității Iazu, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 40 de ani. Întrucât șoferul ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2021, 14:50
(128 vizualizări - 0 comentarii)


IPJ Ialomița: Amenzi de peste 26 mii de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară

Peste 1100 de persoane, 49 de societăți comerciale și aproape 150 de autovehicule au fost verificate în ultimele 24 de ore. Activitățile de prevenire a răspândirii COVID-19 desfășurate de polițiști continuă ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2021, 14:40
(135 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 46 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Miercuri, 14 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10208, cu 46 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2021, 13:40
(170 vizualizări - 0 comentarii)


Maia: Proiectil neexplodat, găsit în curte

Marți, 13 aprilie a.c., în jurul orelor 13,55, un cetățean din comuna Maia, în timp ce lucra în grădină, a văzut un obiect ce părea a fi un proiectil. Conștientizând pericolul reprezentat de muniția rămasă ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2021, 11:25
(128 vizualizări - 0 comentarii)


8

APIA: Plăți pentru beneficiarii Măsurii 14-Bunăstarea animalelor

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a demarat  plata cererilor depuse în anul 2020 pentru Măsura 14-Plăți privind bunăstarea animalelor-pachet a) Plăți în favoarea ...[citește_toată_știrea]

14 Aprilie 2021, 09:10
(122 vizualizări - 0 comentarii)


Secțiunea Mica Publicitate a fost actualizată!

Cele mai noi anunțuri
de mică publicitate din Ialomița.
Se pot introduce anunțuri online!

13 Aprilie 2021, 18:10


Grupul de Comunicare Strategică: 39 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Marți, 13 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10162, cu 39 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 13:25
(215 vizualizări - 0 comentarii)


Bărbat din Slobozia, dispărut de la domiciliu

Bărbat din Slobozia, dispărut de la domiciliu

Luni, 12 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Slobozia au fost sesizați cu privire la faptul că Ștefan Marinel, de 58 de ani, din Slobozia, ar fi plecat de la domiciliu și nu a mai ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 11:10
(312 vizualizări - 0 comentarii)


12
anunț angajare

anunț angajare

Compania
EXPUR SA

recrutează
Fochist
-Centrală
termică


Cunoștințe necesare postului
-Școală profesională pentru meseria
de fochist sau liceu de specialitate
-Calificare fochist în Clasa A, Grupa a II-a
Cerințe
-Deservirea centralei termice conform
procedurii de lucru
-Monitorizarea echipamentelor din centrala termică
-Verificarea parametrilor de funcționare
a echipamentelor din centrala termică și
anunță ori de câte ori constată
o anomalie în funcționarea
echipamentelor centralei
Dacă răspundeți cerințelor de mai sus
și doriți să acceptați provocările
acestui post vă rugăm să trimiteți
o scrisoare de intenție
și un curriculum vitae
până la data de 30.04.2021
pe adresa de e-mail [email protected]

13 Aprilie 2021, 11:05


Pește confiscat la Făcăeni și Bordușani

Pește confiscat la Făcăeni și Bordușani

Aproape 80 de kilograme de pește din speciile scrumbie și cegă au fost confiscate de polițiștii ialomițeni în cursul zilei de luni, 12 aprilie a.c., în localitățile Făcăeni și Bordușani. Astfel, a fost ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 10:55
(249 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

SC ACIM SA București
angajează
Pentru lucrări în zona Slobozia-Țăndărei,
jud. Ialomița

-Automacaragiu
-Deservent utilaje (buldoexcavatorist)
-Instalatori apă-canal

Relații la telefoanele
021/25.57.456
021/25.55.978
0745/631.081

13 Aprilie 2021, 10:50


IPJ Ialomița: Acțiuni preventive pentru respectarea măsurilor de protecție sanitară

Pe parcursul zilei de luni, 12 aprilie 2021, polițiștii ialomițeni au acționat pentru verificarea modului în care se respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de COVID-19. La nivelul județului au ...[citește_toată_știrea]

13 Aprilie 2021, 10:45
(108 vizualizări - 0 comentarii)


anunț angajare

RWA RAIFFEISEN
AGRO ROMANIA SRL

angajează în Căzănești
-Laborant (cu sau fără experiență)
-Silozar
-Operator depozit

Oferim salariu atractiv,
asigurare medicală privată
și acess la tele-medicină
Cei interesați sunt rugați
să sune la numărul de telefon

0737/027.243

13 Aprilie 2021, 08:20


AJOFM Ialomița: 5,18%, rata șomajului în februarie 2021

La sfârșitul lunii februarie 2021, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Ialomița erau înregistrați 4857 de șomeri (din care 2139 femei), rata șomajului fiind de 5,18%, cu 0,6 ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 16:50
(116 vizualizări - 0 comentarii)


14 zile de carantină pentru localitățile Bucu și Gheorghe Doja

14 zile de carantină pentru localitățile Bucu și Gheorghe Doja

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ialomița a dispus luni, 12 aprilie a.c., intrarea în carantină, pentru 14 zile, a localităților Bucu și Gheorghe Doja, din cauza incidenței crescute a cazurilor ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 16:30
(346 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 41 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Luni, 12 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10123, cu 41 de cazuri mai mult față de ziua de ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 13:40
(227 vizualizări - 0 comentarii)


Tânăr din Jilavele, la volan fără permis

În noaptea de sâmbătă spre duminică, 10/11 aprilie a.c., în jurul orei 1,30, polițiștii din Rădulești și Dridu, în timp ce desfășurau activități de patrulare pe raza comunei Jilavele, au oprit, pentru control ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:45
(131 vizualizări - 0 comentarii)


Adolescenți de 16 ani din Bărbulești și Căzănești, surprinși la volan în trafic

Sâmbătă, 10 aprilie a.c., polițiștii din Jilavele au depistat, în flagrant, un minor în vârstă de 16 ani, din comuna Bărbulești, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității de domiciliu. Cu ocazia ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:40
(171 vizualizări - 0 comentarii)


Slobozia: Petrecere privată, întreruptă de polițiști

Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul Coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului-Județul Ialomița, în cursul zilei de duminică ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:35
(280 vizualizări - 0 comentarii)


Produse contrafăcute, confiscate de polițiștii ialomițeni

În perioada 10-11 aprilie a.c., pe raza orașului Țăndărei și comunei Făcăeni au fost desfășurate activități de verificare a operatorilor economici, pentru depistarea activităților ilegale din domeniul comercializării ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:30
(187 vizualizări - 0 comentarii)


RAJA Constanța: Avarie pe strada Calea București din Fierbinți-Târg

Luni, 12 aprilie 2021, s-a înregistrat o avarie pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 90 mm, de pe strada Calea București din orașul Fierbinți-Târg, județul Ialomița. Pentru remedierea acesteia ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 12:10
(81 vizualizări - 0 comentarii)


APIA: Se plătește subvenția la motorină aferentă trim. III și IV, anul 2020

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștință că a început să efectueze plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 11:50
(192 vizualizări - 0 comentarii)


Incendii la Urziceni

La Urziceni, salvatorii din cadrul Detașamentului de Pompieri Urziceni au fost solicitați duminică, 11 aprilie a.c., în jurul orelor 13,25, să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de ...[citește_toată_știrea]

12 Aprilie 2021, 10:45
(139 vizualizări - 0 comentarii)

Taguri: Urziceni incendiu


Grupul de Comunicare Strategică: 37 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Duminică, 11 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10082, cu 37 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

11 Aprilie 2021, 13:40
(263 vizualizări - 0 comentarii)


Grupul de Comunicare Strategică: 39 de noi cazuri COVID-19 în Ialomița

Sâmbătă, 10 aprilie a.c., la nivelul județului Ialomița, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, numărul cazurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 a ajuns la 10045, cu 39 de cazuri mai mult față de ziua ...[citește_toată_știrea]

10 Aprilie 2021, 13:35
(257 vizualizări - 0 comentarii)


Nu ratați...

...Secțiunea BÂRFE fiindcă
nici nu știți ce pierdeți! :-)

9 Aprilie 2021, 14:10


« 1 3 4 5 6 7 8 9 336 337
Ultimele comentarii
17487-1

cea mai/cel mai...

Cea mai/cel mai...